III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-02, 15:28   #2431
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Mała Paulina ja tez sobie myślę,ze póki w brzuszku jest to nie płacze, nie wstaje w nocy itp.;p. Ale z drugiej strony juz chce odzyskać dawna sylwetkę i poruszać się jak kobieta,a nie jak kaczka.

Na wizycie ok, szyjka trochę skrócona, ale 'powinnam wytrwać'. Dzidziuś w porządku.
Zmeczylam się.
wytrwasz

Ale mam dzis powera sprzątam jak potłuczona jeszcze zrobię sobie ćwiczenia na wielką pupę i lecę dalej sprzątać... juz sie nie moge doczekac USG

Niestabilna to wyobraź sobie jak ja sadzilam wczoraj po pizzy, chipsach i piwku i jeszcze te czereśnie,masakra

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-07-02 o 15:30
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 15:35   #2432
201610121609
Konto usunięte

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Widzialyscie to??? Padlam

https://m.youtube.com/watch?v=_0LN8RpOo68

Musze pokazać tz jak bedzie wyglądać jego przyszłość z Wiki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 15:36   #2433
Blondi Banana
Raczkowanie

Zrobiłam sobie przerwę w pakowaniu, bo lody z zamrażarki trzeba zjeść, żeby się nie zmarnowały

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Mój brat ważył 5100 i miał 65 długości.
5100?! Ale kolosik

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
chciałam Was zapytać czy bierzecie swoich tż na sale porodowa?
Mój będzie ze mną w I fazie porodu (bo to w końcu może trwać baardzo długo i wtedy się przyda ktoś na sali), a jak zaczną się skurcze parte i właściwa akcja porodowa, to będzie musiał wyjść On sam nie chce przy tym być (trochę przez to, że nasłuchał się szwagra, który był przy masakrycznym porodzie swojej córki - wyszedł blady jak ściana i odradza teraz wszystkim), a poza tym mój TŻ może zemdleć na widok krwi Już mu się to raz zdarzyło. A ja nie mam zamiaru się stresować czy fiknie, czy nie. On też nie jest w stanie obejrzeć takich rzeczy nawet w tv, a co dopiero na żywo. Poza tym ja nie boję się zbytnio porodu i wolę się skupić na porodzie, a jakby on był, to bym troszkę się stresowała czy nie wyglądam jak kupa, albo czy na dole nie wyleciała jakaś...

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Na jaką dzielnicę, osiedle przeprowadzasz się w Krk, może będziemy sąsiadkami? Powiem Ci że my zanim kupiliśmy swoje mieszkanie przeprowadzaliśmy się 7 razy więc wiem co to znaczy i życzę Ci powodzenia i przypływu sił witalnych
Przeprowadzamy się na Płaszów. Tam pomieszkamy rok, dwa, a potem będziemy się wynosić w okolice Ikei najprawdopodobniej. My też wiele razy się już przeprowadzaliśmy, ale jeszcze nigdy z brzuchem A ja stresuję się byle czym, teraz mi wyjątkowo hormony buzują i ciągle wpadam w panikę, więc trzymajcie kciuki

Tak w ogóle gadałam wczoraj z mamą. Ona 2 razy była w ciąży i za każdym razem miały straszny problem z utrzymaniem jej i musiała leżeć od połowy ciąży. Miała ciągle twardnienia, skurcze i było duże prawdopodobieństwo, że nie donosi ciąży. A moja siostra urodziła się 2 tygodnie przed terminem (lekarz mówił mamie na początku maja, że może w każdej chwili urodzić i urodziła dopiero 20 dni później), a ja urodziłam się po terminie No i obydwa porody były szybciutkie i bezproblemowe zupełnie Więc dziewczyny trzeba stosować się do zaleceń lekarza, oszczędzać się i będzie wszystko dobrze
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 15:42   #2434
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Meta-daj znać po jakim czasie ziemniaki obierają sie same bo bardzo mi sie przyda taka informacja i sposób

Cytat:

AAAA MAJA WŁAŚNIE ZAWOŁAŁA SIUSIU NA NOCNIK!

Ale się nażarłam
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 15:44   #2435
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
wytrwasz

Ale mam dzis powera sprzątam jak potłuczona jeszcze zrobię sobie ćwiczenia na wielką pupę i lecę dalej sprzątać... juz sie nie moge doczekac USG

Niestabilna to wyobraź sobie jak ja sadzilam wczoraj po pizzy, chipsach i piwku i jeszcze te czereśnie,masakra
Hihihi biedny tz :p

Stary 2014-07-02, 15:48   #2436
Konto usunięte

Cytat:
Widzialyscie to??? Padlam

https://m.youtube.com/watch?v=_0LN8RpOo68

Musze pokazać tz jak bedzie wyglądać jego przyszłość z Wiki

Genialna jest ta mała!

dziewczyny, czy 28,50zł za 3kg proszku Dzidziuś to znośnie? Czy trafiłyście gdzieś taniej? Maż mi sprawdził w Carrefurze.
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 15:51   #2437
funykiki
Raczkowanie

Witam wszystkie przyszłe mamusie. Czytam Was od paru miesięcy ale dopiero teraz postanowiłam się ujawnić. Przygarniecie mnie ?

Jestem w 31 tygodniu a terminy mam między końcówką sierpnia a początkiem września. Pierwszy był ustalony na 6 września , kolejne na 4 , 1 a teraz 26 sierpień ponieważ dzidzia jest większa.

Spodziewamy się z mężem córeczki (pierwsze dziecko) .
Osobiście uważam że urodzę przed czasem ale to tylko takie przeczucia . W związku z tym mam ciśnienie żeby zacząć się powoli pakować. Wiem że trochę mi to zajmie bo póki co nie mam prawie nic z rzeczy do szpitala.

Jeśli chodzi o inne rzeczy to mamy pokoik dla córci gotowy mimo iż na początku będzie w naszej sypialni. Łóżeczko, wózek, trochę ciuszków, pościele , ręczniki i inne pierdółki.

Chciałam Was zapytać ile zmian pościeli przewidujecie? Ja mam dwie i to chyba za mało.
Mam też pytanie kiedy ścielicie łóżeczka dla Waszych maleństw? Ja mam łóżeczko rozłożone , pościel wypraną ale póki co w komodzie. Nie chciałabym aby się zakurzyła. Ale z drugiej strony to wszystko może się zakurzyć do czasu porodu.

Jak zaopatrzę się w resztę potrzebnych rzeczy i będziecie chciały wstawię Wam zdjęcia. Oczywiście o ile mnie przygarniecie

PS: dziś wizyta u lekarza .
funykiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 15:56   #2438
Konto usunięte

funykiki witaj

Ja planuję 2 pościele mieć, jedna już mam bo dostałam w prezencie, a na druga się czaję. Myślę, że to wystarczy. Coś czuję, że mała i tak będzie spała z mamuśką

Imię macie już wybrane?
Stary 2014-07-02, 15:59   #2439
funykiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzanet2108 Pokaż wiadomość
funykiki witaj

Ja planuję 2 pościele mieć, jedna już mam bo dostałam w prezencie, a na druga się czaję. Myślę, że to wystarczy. Coś czuję, że mała i tak będzie spała z mamuśką

Imię macie już wybrane?
Ja chcę uniknąć spania z dzieckiem, będzie koło nas w swoim łóżeczku a później w swoim pokoiku. Imię mamy , będzie Anitka.
funykiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 16:02   #2440
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
chciałam Was zapytać czy bierzecie swoich tż na sale porodowa?

bo ja bym swojego chciała wziąć ale widze po nim że nie jest jakos do tego przekonany
Nic na siłę, jak nie chce to dasz radę sama. Teraz trochę taka moda. Mój nie chciał być przy pierwszym porodzie, teraz też nie chce. Początkowo nie chciałam, potem chciałam, żeby był, ale skończyło się jak się skończyło W sumie dobrze mi było samej. Może bardziej się skoncentrowałam. A tak to jeszcze na bezradność męża musiałabym patrzeć Porozmawiacie jeszcze na ten temat i podejmiecie decyzję - Waszą wspólną.

Cytat:
a założyłaś sobie kartę w bebies rus? ja mam i ostatnio nawet dostałam od nich poczta taka gazetkę/książeczkę i tam jest opisane, ze niedługo poród i co do szpitala i takie pierdoły a na końcu jest kilka kuponów -15% i chyba jest tez na meble i wózek i pościele no i cis tam jeszcze
W Polsce jest drogo w tym sklepie. Miałam kupon zniżkowy -50% na termometr do ucha i jak sprawdziłam na ceneo to najtaniej można było kupić właśnie za taką cenę jak tam po gigantycznej zniżce! Miałam skorzystać, ale dziadostwo wyszło... nie mieli

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem osoba towarzysząca przy porodzie bardzo dużo pomaga. Możesz wziąć kogoś z rodziny lub przyjaciółke. Ewentualnie jeśli masz kasę to doula lub polozna. Chociaż doula to bardziej taka towarzyszka porodu, a polozna odbiera poród. Nie wiem na ile wasparciem jest prywatna polozna w czasie porodu, jaki jest jest zakres obowiązków.
Doula. Jeszcze ok. rok temu nie wiedziałam, że coś takiego istnieje. Potem przeczytałam powieść pod tym tytułem. A potem zaczęłam szperać w internecie, jak zostać doulą i czy w moim rejonie jest takowa. Zawsze to pomysł na nowy zawód. Przez chwilę myślałam o tym poważnie. Może jeszcze kiedyś nad tym pomyślę w zależności od tego jak się ułoży moje życie zawodowe. Myślę, że bym się nadawała.

Cytat:
Ja biorę. Raz przezyl, przezyje i drugi raz.

Gratulacje!!! Wiem jakie to satysfakcjonujące Moja od dwóch dni bezbłędnie woła - a nawet wykorzystuje to przed spaniem - wie że wyciągniemy ją z łóżeczka

Jeszcze odnośnie mojej córki - dziś ma pierwszy dzień bez drzemki w dzień... Nie podoba mi się to. Ale z kolei cieszy mnie to że od kilku dni wstaje 9:00 - 9:30. Chodzi spać po 21. Śpi więcej w noc. Wcześniej spała ok. 10 godz, teraz 12. I w dzień nie chciała zasypiać ale ją "zmuszałam". Dziś się nie dało, bo TŻ wrócił z pracy (teraz pracuje tylko 5 godz a więcej zarabia - działalność się przydała).

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Nie mam weny na obiad mężowi zrobiłam pulpety w sosie pomidorowym, ugotuje Ryż mu do tego, ale na kolacje to chyba zrobię naleśniki nadziewane serem i pieczarkami
U nas obiad od 3 dni w zasadzie ten sam. Kilogramowa pieczeń i ziemniaki + surówka z selera naciowego, następny dzień ryż + pomidor z mozzarellą, a dziś kasza gryczana + ogórek kiszony jako dodatki Aż mi się zupki chce!

W piątek zamówiłam kilka rzeczy na allegro dla młodsze i starszej córci, dla mnie do porodu i doczekać się nie mogę kiedy wyślą. Wczoraj dostałam mail z pytaniem jakie kolory prześcieradeł a dziś że jednak nie mają 2 gąbeczek frotte, ale za to mogą dać zwykłą w kształcie zwierzątka albo myjki frotte... Grrr... Myślałam, że dziś wyślą wreszcie!!! Po 16 już chyba nie pracują.
Stary 2014-07-02, 16:11   #2441
Konto usunięte

Anitka... Bardzo ładnie, podoba mi się, prawie jak Anetka :-D. Też bym wolała malej nie przyzwyczając do spania z nami alepewnie na poczatku mi samej bedzie tak wygodnie ;-)
Stary 2014-07-02, 16:15   #2442
Niestabilna
Wtajemniczenie

Witam nowa mamę

Ja planuje ze maky będzie spał w łóżeczku obok... po pierwsze boimy sie ze przez sen możemy cis zrobić a po drugie jeszcze stoi stare łóżko i nie wien czy zdążymy z nowym przed mały. Bo te jest 140 na 200 no i kot zawsze z nami a kupujemy 200-200 albo 220.

Stary 2014-07-02, 16:20   #2443
etusiaaa
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47132949]Genialna jest ta mała!

dziewczyny, czy 28,50zł za 3kg proszku Dzidziuś to znośnie? Czy trafiłyście gdzieś taniej? Maż mi sprawdził w Carrefurze.[/QUOTE]

wydaje mi sie ze cena godna uwagi

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 16:26   #2444
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko robię na raty dzisiaj poskladalam pranie, poscielilam i ogarnelam pierdoły ze stołu i przerwa...pózniej kurze, ogarnelam lekko siebie i znowu przerwa...następnie odkurzacz i wlasnie trwa przerwa a teraz czas ruszyć zregenerować wczorajszy obiad i ogarnąć blaty w kuchni po czym nastąpi przerwa
To i tak dobra jesteś ja to w ciąży mam takiego lenia, że coś zrobię a dalej się lenię a dni lecą jak szalone!!!
A ja miałam tyle planów

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Super A ja też dzisiaj zauważyłam u siebie ból krocza Też to u Ciebie jest takie kłujące?
U mnie to wygląda tak jakby po obu stronach krocza (na dole nie) spuchło, te mięśnie były takie naprężone.. pojawia się to zazwyczaj przy kucaniu lub jak chcę zrobić siusiu... czasami to jest tak dziwne uczucie że nie mogę się wysikać a jak się położę to przechodzi

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
sprawdzałam na sobie, z rteciowym jest roznica np: 36,5 a na elektronicznym 36,7 takie wahania sa chyba dopuszczalne i jak mierzylam na czole kilka razy pod rzad to wlasnie takie uchylenia sa ale tak jak pisze kiedy czytałam na rozynych forach ze taki odchylenia to norma przy tych bezdotykowych
dzięki za opinię

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Ana*** ide do SR do centrum dla mamy ale dlatego ze jest szybka,dwa weekendy,w sumie 16h i wyszlo mi najtaniej 250zl co i tak jest duzo
Brawo za wizyte i dopiero dzisiaj piszesz??
a bedziesz miala jeszcze jakies usg??bo ja wlasnie nie wiem ale licze ze tak... zreszta chodze prywatnie wiec i tak mi zrobi jak bede chciala

A w ogole dzis mam wizyte,USG 3 trymestru i poki co sie nie boje ale wizyta dopiero wieczorkiem,
a teraz biore sie za zmywanie
Fajnie, że udało Ci się gdzieś zapisać
Usg na pewno będę miała, bo takie krótkie to mam co wizytę

kciuki daj znać jak tam!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 16:26   #2445
Mandragorrka
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47133271]Anitka... Bardzo ładnie, podoba mi się, prawie jak Anetka :-D. Też bym wolała malej nie przyzwyczając do spania z nami alepewnie na poczatku mi samej bedzie tak wygodnie ;-)[/QUOTE]

U nas spanie z dzieckiem bylo i bardzo mi się podobało na ogół wieczorem mała była kładziona spac do swojego lozeczka, a w nocy jak się obudziła na jedzonko to ladowala u nas w łóżku i zostawala do rana.
Z tym, że szybko zaczęła przesypiac noce wieć tego spania u nas było mniej. A jak miała jakieś 9 miesięcy zakończyłam kp i wtedy też nauczyliśmy samodzielnego spania w łóżku.
Osobiście uważam, że nie należy zaciekle bronic się przed spaniem z dzieckiem, ale pilnowac żeby dziecko nie zagościło na stale w łóżku, albo co gorsze nie zastąpiło męża w sypialni.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 16:27   #2446
DorissiriD
Rozeznanie

Chyba najtaniej na allegro kupiłam Dzidziusia 3kg za 25zł ale jak się doliczy koszt przesyłki... Wtedy zamawiałam wiele innych rzeczy to wyszło ok ;-) Więc cena ok
Stary 2014-07-02, 16:37   #2447
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez funykiki Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie. Czytam Was od paru miesięcy ale dopiero teraz postanowiłam się ujawnić. Przygarniecie mnie ?

Jestem w 31 tygodniu a terminy mam między końcówką sierpnia a początkiem września. Pierwszy był ustalony na 6 września , kolejne na 4 , 1 a teraz 26 sierpień ponieważ dzidzia jest większa.

Spodziewamy się z mężem córeczki (pierwsze dziecko) .
Osobiście uważam że urodzę przed czasem ale to tylko takie przeczucia . W związku z tym mam ciśnienie żeby zacząć się powoli pakować. Wiem że trochę mi to zajmie bo póki co nie mam prawie nic z rzeczy do szpitala.

Jeśli chodzi o inne rzeczy to mamy pokoik dla córci gotowy mimo iż na początku będzie w naszej sypialni. Łóżeczko, wózek, trochę ciuszków, pościele , ręczniki i inne pierdółki.

Chciałam Was zapytać ile zmian pościeli przewidujecie? Ja mam dwie i to chyba za mało.
Mam też pytanie kiedy ścielicie łóżeczka dla Waszych maleństw? Ja mam łóżeczko rozłożone , pościel wypraną ale póki co w komodzie. Nie chciałabym aby się zakurzyła. Ale z drugiej strony to wszystko może się zakurzyć do czasu porodu.

Jak zaopatrzę się w resztę potrzebnych rzeczy i będziecie chciały wstawię Wam zdjęcia. Oczywiście o ile mnie przygarniecie

PS: dziś wizyta u lekarza .

Witaj

No wiadomo, ze Cię przyjmiemy
Jeśli chodzi o pościel to tak szczerze mam dwa prześcieradła i jedna pościel na razie ale i tak użyje jej dopiero w późniejszym czasie bo dla takiego maluszka na początek do spania wybrałam dwa rożki i jeden otulaczek takze zdążę kupić jeszcze pościel takze teraz użyje tylko prześcieradła i ochraniacza na lozeczko z zestawu pościeli

Stary 2014-07-02, 16:43   #2448
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Co do porodu, to ja się nastawiłam na cc i na razie innej opcji nie biorę pod uwagęAle jak się nie uda to na pewno bym chciała żeby mąż był przy mnie, przynajmniej do skurczy partych.Tylko nie wiem co on na to bo w sumie to nie rozmawialiśmy jeszcze o tym, ale raczej nie będzie za bardzo chętny
A jeśli chodzi o termometr to sprawdzałam na sobie, mężu i siostrze. Wskazywał wiarygodną temp. 36.8, 36.6, 36,8 , jak robiłam kilka razy pod rząd to pomiar się trochę różnił ale trzeba to podobno skalibrować a ja się jeszcze za to nie zabrałam. Z rtęciowym, ani żadnym innym nie sprawdzałam, bo nie mamy
A masz cc ze względu na wskazania jakieś?
Mój akurat jest dość chętny, w sumie w naszym otoczeniu większość facetów była przy porodzie i chwali to, wiec w sumie dla Niego to takie "normalne" i dobrze
Dziękuję za opinię w sprawie termometru czyli chyba ideału nie znajdę coby mierzył zawsze tak samo:P

ciekawe jakie mają w szpitalach

Cytat:
Ojj ja Ci powiem ja też czekam na 32 tydzień chociaż,bo to już większa pewność... Ale tak od początku ciąży czekam tu na 12 tydzień,na 20,na 24,teraz do 30 czekam i w końcu będzie 36 tydzień i będzie już o wiele mniejsze ryzyko Doczekamy się !
A na zaparcia polecam nektarynki,brzoskwinki i czereśnie w razie gdyby co
mam tak samo choć powoli zaczynam już odganiać te myślę, bo czas mi zaczyna zasuwać jeszcze szybciej

Cytat:

Cytat:
Na wizycie ok, szyjka trochę skrócona, ale 'powinnam wytrwać'. Dzidziuś w porządku.
Zmeczylam się.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47132949]
dziewczyny, czy 28,50zł za 3kg proszku Dzidziuś to znośnie? Czy trafiłyście gdzieś taniej? Maż mi sprawdził w Carrefurze.[/QUOTE]

dobra cena
ja wczoraj w makro zapłaciłam za 1,9kg 22,70
a w sklepie dzieciowym coś koło 1,5kg kosztował chyba 18-19zł
już wiem gdzie kupię drugi a to cena regularna czy w promocji?

Cytat:
Napisane przez funykiki Pokaż wiadomość
witaj pewnie, że przygarniemy

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47133072]
[/QUOTE]

będziesz od początku maluszka trzymać pod kołderką?

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
U nas spanie z dzieckiem bylo i bardzo mi się podobało na ogół wieczorem mała była kładziona spac do swojego lozeczka, a w nocy jak się obudziła na jedzonko to ladowala u nas w łóżku i zostawala do rana.
Z tym, że szybko zaczęła przesypiac noce wieć tego spania u nas było mniej. A jak miała jakieś 9 miesięcy zakończyłam kp i wtedy też nauczyliśmy samodzielnego spania w łóżku.
Osobiście uważam, że nie należy zaciekle bronic się przed spaniem z dzieckiem, ale pilnowac żeby dziecko nie zagościło na stale w łóżku, albo co gorsze nie zastąpiło męża w sypialni.
a jak nauczyliście ją spać w swoim łóżko? jakąś metodą?
podoba mi się to podejście ale trochę się boję, ze maluch się właśnie przyzwyczai i będzie ciężko
Stary 2014-07-02, 16:45   #2449
Aliszcze
Zakorzenienie

anesh, brawa dla Mai znam to uczucie radości i dumy, gdy dziecko samo woła siusiu

DorissiriD, ja już zapomniałam, co znaczy śpiące w dzień dziecko ale za to od około 2 lat ładnie śpi 12 godzin w nocy -od 20 do 8 rano(oczywiscie zdarzały się gorsze nocki, ale ogólnie tak to wygląda). A teraz znów na nowo czeka nas niespanie w nocy

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 16:51   #2450
201610121609
Konto usunięte

Niestabilna-czy to Ty dzisiaj pisalas o odejściu wód w najmniej spodziewanym momencie?
A co powiesz o porodzie przed Primarkiem na chodniku?

http://www.rtl.de/cms/news/punkt-12/...6-1963462.html

Stary 2014-07-02, 16:51   #2451
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Robią się ciasteczka francuskie z nutellą,truskawkami i jabłkami z cynamonem i do tego koktajl truskawkowy To dziś zaszalejemy z syneczkiem

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 16:53   #2452
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestabilna-czy to Ty dzisiaj pisalas o odejściu wód w najmniej spodziewanym momencie?
A co powiesz o porodzie przed Primarkiem na chodniku?

http://www.rtl.de/cms/news/punkt-12/...6-1963462.html

Lo matko , ja wychodzę

Cytat:
Robią się ciasteczka francuskie z nutellą,truskawkami i jabłkami z cynamonem i do tego koktajl truskawkowy To dziś zaszalejemy z syneczkiem
dostałam slinotoku

Stary 2014-07-02, 17:03   #2453
elffirka
Rozeznanie

Funykiki witamy nową Mamuśkę... Termin na 26 sierpnia...? To data moich urodzin... Hehe...
Ja planuję dwie pościele mieć póki co... Na zmianę tylko...
Jejku ta Mała jest prześmieszna... Hehe... Pokazałam Małżowi... Ale powiem Wam że Jego 4letnia chrześnica jest taka sama... Ostatnio mówię do Niej Zuzia ale masz ładną sukienkę z Myszką Miki a Ona do mnie To jest tunika a nie sukienka... Hehe... A ostatnio była ze swoją babcią w sklepie i moja teściowa pozwoliła Jej sobie coś wybrać to stwierdziła że chce kiełbase śląską bo jest dobra i zdrowa i Ona lubi śląską... Hehe... A chuda jak szczypior... Ma 4 lata a spodnie 92 są za duże w pasie a już na styk na długość...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 17:07   #2454
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Funykiki witamy nową Mamuśkę... Termin na 26 sierpnia...? To data moich urodzin... Hehe...

Ja planuję dwie pościele mieć póki co... Na zmianę tylko...

Jejku ta Mała jest prześmieszna... Hehe... Pokazałam Małżowi... Ale powiem Wam że Jego 4letnia chrześnica jest taka sama... Ostatnio mówię do Niej Zuzia ale masz ładną sukienkę z Myszką Miki a Ona do mnie To jest tunika a nie sukienka... Hehe... A ostatnio była ze swoją babcią w sklepie i moja teściowa pozwoliła Jej sobie coś wybrać to stwierdziła że chce kiełbase śląską bo jest dobra i zdrowa i Ona lubi śląską... Hehe... A chuda jak szczypior... Ma 4 lata a spodnie 92 są za duże w pasie a już na styk na długość...

No jak tz wróci z pracy to tez mu to puszczę tam jest jeszcze druga cześć chrzesnica widze tez fajna uwielbiam takie dzieci

Niestabilna-nic mi nie mów chyba cały sierpień juz nie wyjdę z domu swoją droga moze primark da jej dożywotnio darmowe zakupy jak tak to ide rodzic pod salonem Porsche

Stary 2014-07-02, 17:13   #2455
elffirka
Rozeznanie

A widziałyście to??
http://m.youtube.com/watch?v=FbHrIlPRNZs
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 17:14   #2456
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
A masz cc ze względu na wskazania jakieś?
Mój akurat jest dość chętny, w sumie w naszym otoczeniu większość facetów była przy porodzie i chwali to, wiec w sumie dla Niego to takie "normalne" i dobrze
Dziękuję za opinię w sprawie termometru czyli chyba ideału nie znajdę coby mierzył zawsze tak samo:P

ciekawe jakie mają w szpitalach
Na razie to właśnie nie mam za bardzo wskazań, bo niby mała leży na razie w poprzek ale ma przecież jeszcze dużo czasu. Ale ja się panicznie boję sama rodzić bo jestem bardzo wąska w biodrach i szczupła i boje się
że dziecko mi tam utknie w środku.
elfirka, już to tu ktoś kiedyś wrzucał, ale zawsze się buzia sama cieszy jak się ogląda takie filmiki.

Edytowane przez agnes 20
Czas edycji: 2014-07-02 o 17:17
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 17:14   #2457
Ana***
Zakorzenienie

A tu zdjęcie co ostatnio kupiliśmy

- pampersiaki
- płatki higieniczne 3 paczuszki
- pieluszki tetrowe 10szt
- ręczniczek z kapturkiem
- proszek i płyn dzidziuś
- pieluszka bambusowa
- szczoteczka i grzebyczek z naturalnego włosia ()
- przybory do pielęgnacji jamy ustnej

i zaległe zdjęcie, zestaw z hafcikiem
- rożek
- pościel
- ochraniacz
- przybornik
- poduszka do karmienia
- śpiworek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0432.jpg (65,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0433.jpg (56,0 KB, 39 załadowań)
Stary 2014-07-02, 17:15   #2458
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
dostałam slinotoku

Taaaaaa ?

Ana,no no fajne zakupki A pościel śliczna a powiedz mi po co pieluszka bambusowa ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0037.jpg (112,2 KB, 30 załadowań)

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-07-02 o 17:17
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 17:17   #2459
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
A tu zdjęcie co ostatnio kupiliśmy

- pampersiaki
- płatki higieniczne 3 paczuszki
- pieluszki tetrowe 10szt
- ręczniczek z kapturkiem
- proszek i płyn dzidziuś
- pieluszka bambusowa
- szczoteczka i grzebyczek z naturalnego włosia ()
- przybory do pielęgnacji jamy ustnej

i zaległe zdjęcie, zestaw z hafcikiem
- rożek
- pościel
- ochraniacz
- przybornik
- poduszka do karmienia
- śpiworek

Przepiękna pościel a skad, a skad?

Stary 2014-07-02, 17:18   #2460
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Na razie to właśnie nie mam za bardzo wskazań, bo niby mała leży na razie w poprzek ale ma przecież jeszcze dużo czasu. Ale ja się panicznie boję sama rodzić bo jestem bardzo wąska w biodrach i szczupła i boje się
że dziecko mi tam utknie w środku.
Też się bardzo boję... zawsze zresztą się bałam. Kiedyś to nawet mówiłam że nie chce dziecka, ten strach potrafi być okropny.
A wiesz że wymiar bioderek nie jest równoznaczny z wymiarem miednicy? Czasami kobiety o szerokich biodrach mają wąską miednicę i nie mogą urodzić. Myślę, że lekarz na ostatnich wizytach właśnie mierzy dziecko, głowę i miednicę mamy czy da radę... na to licze bo sama się boję:P do najszerszych nigdy nie należałam:P
a ile masz cm w bioderkach?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości