|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Ale mam dzis powera sprzątam jak potłuczona jeszcze zrobię sobie ćwiczenia na wielką pupę i lecę dalej sprzątać... juz sie nie moge doczekac USG![]() Niestabilna to wyobraź sobie jak ja sadzilam wczoraj po pizzy, chipsach i piwku
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-07-02 o 15:30 |
|
|
|
|
#2432 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Widzialyscie to??? Padlam
![]() https://m.youtube.com/watch?v=_0LN8RpOo68 Musze pokazać tz jak bedzie wyglądać jego przyszłość z Wiki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2433 | |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam sobie przerwę w pakowaniu, bo lody z zamrażarki trzeba zjeść, żeby się nie zmarnowały
![]() 5100?! Ale kolosik ![]() Mój będzie ze mną w I fazie porodu (bo to w końcu może trwać baardzo długo i wtedy się przyda ktoś na sali), a jak zaczną się skurcze parte i właściwa akcja porodowa, to będzie musiał wyjść On sam nie chce przy tym być (trochę przez to, że nasłuchał się szwagra, który był przy masakrycznym porodzie swojej córki - wyszedł blady jak ściana i odradza teraz wszystkim), a poza tym mój TŻ może zemdleć na widok krwi Już mu się to raz zdarzyło. A ja nie mam zamiaru się stresować czy fiknie, czy nie. On też nie jest w stanie obejrzeć takich rzeczy nawet w tv, a co dopiero na żywo. Poza tym ja nie boję się zbytnio porodu i wolę się skupić na porodzie, a jakby on był, to bym troszkę się stresowała czy nie wyglądam jak kupa, albo czy na dole nie wyleciała jakaś... ![]() Cytat:
A ja stresuję się byle czym, teraz mi wyjątkowo hormony buzują i ciągle wpadam w panikę, więc trzymajcie kciuki ![]() Tak w ogóle gadałam wczoraj z mamą. Ona 2 razy była w ciąży i za każdym razem miały straszny problem z utrzymaniem jej i musiała leżeć od połowy ciąży. Miała ciągle twardnienia, skurcze i było duże prawdopodobieństwo, że nie donosi ciąży. A moja siostra urodziła się 2 tygodnie przed terminem (lekarz mówił mamie na początku maja, że może w każdej chwili urodzić i urodziła dopiero 20 dni później), a ja urodziłam się po terminie No i obydwa porody były szybciutkie i bezproblemowe zupełnie Więc dziewczyny trzeba stosować się do zaleceń lekarza, oszczędzać się i będzie wszystko dobrze
|
|
|
|
|
#2434 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2436 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dziewczyny, czy 28,50zł za 3kg proszku Dzidziuś to znośnie? Czy trafiłyście gdzieś taniej? Maż mi sprawdził w Carrefurze. |
|
|
|
|
#2437 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie. Czytam Was od paru miesięcy ale dopiero teraz postanowiłam się ujawnić. Przygarniecie mnie ?
![]() Jestem w 31 tygodniu a terminy mam między końcówką sierpnia a początkiem września. Pierwszy był ustalony na 6 września , kolejne na 4 , 1 a teraz 26 sierpień ponieważ dzidzia jest większa. Spodziewamy się z mężem córeczki (pierwsze dziecko) . Osobiście uważam że urodzę przed czasem ale to tylko takie przeczucia . W związku z tym mam ciśnienie żeby zacząć się powoli pakować. Wiem że trochę mi to zajmie bo póki co nie mam prawie nic z rzeczy do szpitala. Jeśli chodzi o inne rzeczy to mamy pokoik dla córci gotowy mimo iż na początku będzie w naszej sypialni. Łóżeczko, wózek, trochę ciuszków, pościele , ręczniki i inne pierdółki. Chciałam Was zapytać ile zmian pościeli przewidujecie? Ja mam dwie i to chyba za mało. Mam też pytanie kiedy ścielicie łóżeczka dla Waszych maleństw? Ja mam łóżeczko rozłożone , pościel wypraną ale póki co w komodzie. Nie chciałabym aby się zakurzyła. Ale z drugiej strony to wszystko może się zakurzyć do czasu porodu. Jak zaopatrzę się w resztę potrzebnych rzeczy i będziecie chciały wstawię Wam zdjęcia. Oczywiście o ile mnie przygarniecie ![]() PS: dziś wizyta u lekarza .
|
#2438 |
|
Konto usunięte
|
funykiki witaj
Ja planuję 2 pościele mieć, jedna już mam bo dostałam w prezencie, a na druga się czaję. Myślę, że to wystarczy. Coś czuję, że mała i tak będzie spała z mamuśką ![]() Imię macie już wybrane? |
|
|
|
#2439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2440 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój nie chciał być przy pierwszym porodzie, teraz też nie chce. Początkowo nie chciałam, potem chciałam, żeby był, ale skończyło się jak się skończyło W sumie dobrze mi było samej. Może bardziej się skoncentrowałam. A tak to jeszcze na bezradność męża musiałabym patrzeć Porozmawiacie jeszcze na ten temat i podejmiecie decyzję - Waszą wspólną.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja od dwóch dni bezbłędnie woła - a nawet wykorzystuje to przed spaniem - wie że wyciągniemy ją z łóżeczka ![]() Jeszcze odnośnie mojej córki - dziś ma pierwszy dzień bez drzemki w dzień... Nie podoba mi się to. Ale z kolei cieszy mnie to że od kilku dni wstaje 9:00 - 9:30. Chodzi spać po 21. Śpi więcej w noc. Wcześniej spała ok. 10 godz, teraz 12. I w dzień nie chciała zasypiać ale ją "zmuszałam". Dziś się nie dało, bo TŻ wrócił z pracy (teraz pracuje tylko 5 godz a więcej zarabia - działalność się przydała ).Cytat:
Aż mi się zupki chce! ![]() W piątek zamówiłam kilka rzeczy na allegro dla młodsze i starszej córci, dla mnie do porodu i doczekać się nie mogę kiedy wyślą. Wczoraj dostałam mail z pytaniem jakie kolory prześcieradeł a dziś że jednak nie mają 2 gąbeczek frotte, ale za to mogą dać zwykłą w kształcie zwierzątka albo myjki frotte... Grrr... Myślałam, że dziś wyślą wreszcie!!! Po 16 już chyba nie pracują.
|
|
#2441 |
|
Konto usunięte
|
Anitka... Bardzo ładnie, podoba mi się, prawie jak Anetka :-D. Też bym wolała malej nie przyzwyczając do spania z nami alepewnie na poczatku mi samej bedzie tak wygodnie ;-)
|
|
|
|
#2442 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowa mamę
![]() Ja planuje ze maky będzie spał w łóżeczku obok... po pierwsze boimy sie ze przez sen możemy cis zrobić a po drugie jeszcze stoi stare łóżko i nie wien czy zdążymy z nowym przed mały. Bo te jest 140 na 200 no i kot zawsze z nami a kupujemy 200-200 albo 220. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2443 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47132949]Genialna jest ta mała!
![]() dziewczyny, czy 28,50zł za 3kg proszku Dzidziuś to znośnie? Czy trafiłyście gdzieś taniej? Maż mi sprawdził w Carrefurze.[/QUOTE] wydaje mi sie ze cena godna uwagi
|
#2444 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to w ciąży mam takiego lenia, że coś zrobię a dalej się lenię a dni lecą jak szalone!!!A ja miałam tyle planów ![]() Cytat:
a jak się położę to przechodziCytat:
![]() Cytat:
Usg na pewno będę miała, bo takie krótkie to mam co wizytę ![]() kciuki daj znać jak tam!
|
||||
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47133271]Anitka... Bardzo ładnie, podoba mi się, prawie jak Anetka :-D. Też bym wolała malej nie przyzwyczając do spania z nami alepewnie na poczatku mi samej bedzie tak wygodnie ;-)[/QUOTE]
U nas spanie z dzieckiem bylo i bardzo mi się podobało Z tym, że szybko zaczęła przesypiac noce wieć tego spania u nas było mniej. A jak miała jakieś 9 miesięcy zakończyłam kp i wtedy też nauczyliśmy samodzielnego spania w łóżku. Osobiście uważam, że nie należy zaciekle bronic się przed spaniem z dzieckiem, ale pilnowac żeby dziecko nie zagościło na stale w łóżku, albo co gorsze nie zastąpiło męża w sypialni. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2446 |
|
Rozeznanie
|
Chyba najtaniej na allegro kupiłam Dzidziusia 3kg za 25zł ale jak się doliczy koszt przesyłki... Wtedy zamawiałam wiele innych rzeczy to wyszło ok ;-) Więc cena ok
|
#2447 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Witaj ![]() No wiadomo, ze Cię przyjmiemy ![]() Jeśli chodzi o pościel to tak szczerze mam dwa prześcieradła i jedna pościel na razie ale i tak użyje jej dopiero w późniejszym czasie bo dla takiego maluszka na początek do spania wybrałam dwa rożki i jeden otulaczek takze zdążę kupić jeszcze pościel takze teraz użyje tylko prześcieradła i ochraniacza na lozeczko z zestawu pościeli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2448 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój akurat jest dość chętny, w sumie w naszym otoczeniu większość facetów była przy porodzie i chwali to, wiec w sumie dla Niego to takie "normalne" i dobrze ![]() Dziękuję za opinię w sprawie termometru czyli chyba ideału nie znajdę coby mierzył zawsze tak samo:Pciekawe jakie mają w szpitalach ![]() Cytat:
choć powoli zaczynam już odganiać te myślę, bo czas mi zaczyna zasuwać jeszcze szybciej ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47132949] dziewczyny, czy 28,50zł za 3kg proszku Dzidziuś to znośnie? Czy trafiłyście gdzieś taniej? Maż mi sprawdził w Carrefurze.[/QUOTE] dobra cena ![]() ja wczoraj w makro zapłaciłam za 1,9kg 22,70 a w sklepie dzieciowym coś koło 1,5kg kosztował chyba 18-19zł już wiem gdzie kupię drugi a to cena regularna czy w promocji?Cytat:
pewnie, że przygarniemy ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47133072] Ja planuję 2 pościele mieć, jedna już mam bo dostałam w prezencie, a na druga się czaję. Myślę, że to wystarczy. Coś czuję, że mała i tak będzie spała z mamuśką ![]() [/QUOTE] będziesz od początku maluszka trzymać pod kołderką? Cytat:
![]() podoba mi się to podejście ale trochę się boję, ze maluch się właśnie przyzwyczai i będzie ciężko |
|||||
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
anesh, brawa dla Mai
znam to uczucie radości i dumy, gdy dziecko samo woła siusiu![]() DorissiriD, ja już zapomniałam, co znaczy śpiące w dzień dziecko ale za to od około 2 lat ładnie śpi 12 godzin w nocy -od 20 do 8 rano(oczywiscie zdarzały się gorsze nocki, ale ogólnie tak to wygląda). A teraz znów na nowo czeka nas niespanie w nocy
|
#2450 |
|
Konto usunięte
|
Niestabilna-czy to Ty dzisiaj pisalas o odejściu wód w najmniej spodziewanym momencie?
A co powiesz o porodzie przed Primarkiem na chodniku? http://www.rtl.de/cms/news/punkt-12/...6-1963462.html Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
Robią się ciasteczka francuskie z nutellą,truskawkami i jabłkami z cynamonem i do tego koktajl truskawkowy
To dziś zaszalejemy z syneczkiem
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2452 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dostałam slinotoku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2453 |
|
Rozeznanie
|
Funykiki witamy nową Mamuśkę... Termin na 26 sierpnia...? To data moich urodzin... Hehe...
Ja planuję dwie pościele mieć póki co... Na zmianę tylko... Jejku ta Mała jest prześmieszna... Hehe... Pokazałam Małżowi... Ale powiem Wam że Jego 4letnia chrześnica jest taka sama... Ostatnio mówię do Niej Zuzia ale masz ładną sukienkę z Myszką Miki a Ona do mnie To jest tunika a nie sukienka... Hehe... A ostatnio była ze swoją babcią w sklepie i moja teściowa pozwoliła Jej sobie coś wybrać to stwierdziła że chce kiełbase śląską bo jest dobra i zdrowa i Ona lubi śląską... Hehe... A chuda jak szczypior... Ma 4 lata a spodnie 92 są za duże w pasie a już na styk na długość... |
|
|
|
#2454 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No jak tz wróci z pracy to tez mu to puszczę tam jest jeszcze druga cześć chrzesnica widze tez fajna uwielbiam takie dzieci ![]() Niestabilna-nic mi nie mów chyba cały sierpień juz nie wyjdę z domu swoją droga moze primark da jej dożywotnio darmowe zakupy jak tak to ide rodzic pod salonem Porsche Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2455 |
|
Rozeznanie
|
A widziałyście to??
http://m.youtube.com/watch?v=FbHrIlPRNZs |
|
|
|
#2456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
że dziecko mi tam utknie w środku. elfirka, już to tu ktoś kiedyś wrzucał, ale zawsze się buzia sama cieszy jak się ogląda takie filmiki. Edytowane przez agnes 20 Czas edycji: 2014-07-02 o 17:17 |
|
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
A tu zdjęcie co ostatnio kupiliśmy
![]() - pampersiaki - płatki higieniczne 3 paczuszki - pieluszki tetrowe 10szt - ręczniczek z kapturkiem - proszek i płyn dzidziuś - pieluszka bambusowa - szczoteczka i grzebyczek z naturalnego włosia ( )- przybory do pielęgnacji jamy ustnej i zaległe zdjęcie, zestaw z hafcikiem ![]() - rożek - pościel - ochraniacz - przybornik - poduszka do karmienia - śpiworek
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaaaa ?
![]() Ana,no no fajne zakupki A pościel śliczna a powiedz mi po co pieluszka bambusowa ?
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-07-02 o 17:17 |
|
|
|
#2459 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przepiękna pościel a skad, a skad? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz że wymiar bioderek nie jest równoznaczny z wymiarem miednicy? Czasami kobiety o szerokich biodrach mają wąską miednicę i nie mogą urodzić. Myślę, że lekarz na ostatnich wizytach właśnie mierzy dziecko, głowę i miednicę mamy czy da radę... na to licze bo sama się boję:P do najszerszych nigdy nie należałam:P a ile masz cm w bioderkach? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

.
sprzątam jak potłuczona

i miał 65 długości.

mężowi zrobiłam pulpety w sosie pomidorowym, ugotuje Ryż mu do tego, ale na kolacje to chyba zrobię naleśniki nadziewane serem i pieczarkami
Ślub: 6 września 2008 ___ 

To dziś zaszalejemy z syneczkiem