|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
halinka u nas podają dziecia infacol
|
|
|
|
#2972 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
a ja mam pytanie z innej beczki
![]() jakiej muzyki słuchacie w ciązy? dajcie jakies ulubione kawałki ,ja wiele "piosenek zycia" poznalam własnie na wizazu
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
Butter widzisz to, że ja chcę tak uczyć dziecko to tak jak piszesz wynika z mojej wygody
Więc jednak warto "rozmawiać" bo koniec końców też myślę jak Ty... tyle, że ja nie chcę w 100% podporządkowywać się dziecku i wiem, że wiszenie na cycku przez cały dzień albo właśnie spanie ze mną i tż-tem dla małej byłoby rajem ale dla nas już niekoniecznieI może jestem samolubną i wyrodną matką ale w wielu kwestiach dotyczących przyszłego macierzyństwa pojawia się słowo "ja"... Wiem, że dobro i wygoda dziecka jest priorytetem ale ja też chcę się czuć w tym wszystkim komfortowo Co do tetr to ja właśnie ostatnio jak narzekałam na prasowanie tych kilkunastu sztuk to mama mi wypomniała, że ona musiała prasować codziennie i to po kilkadziesiąt Straszne to musiało być, cieszę się że te czasy już za nami
|
|
|
|
#2974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciężka elektronika, trochę dnb, trochę breakcoru, trochę jungli i splitterów. Ostatnio zamęczam nine inch nails: https://www.youtube.com/watch?v=1RN6pT3zL44 |
|
|
|
|
#2976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marley'owie na porządku dziennym ![]() Zjadłam właśnie ogromnego pączka z nadzieniem z powideł sliwkowych
|
|
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
A i kupiłam wczoraj taki stanik
Znalazłam taki sam na allegro Polecam!!http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...348326380.html Czaję się jeszcze na ten http://allegro.pl/elegancki-niebiesk...384264912.html ale to już chyba zamówię po porodzie |
|
|
|
#2978 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale ten kawałek co zalinkowalas to jest własnie przykladem pogrubionego? zara se puszcze
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2980 |
|
grozi wypollizowaniem
|
|
|
#2981 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2982 |
|
Wtajemniczenie
|
I moja ukochana Comeyah
https://www.youtube.com/watch?v=EZxp8VWQR1c |
|
|
|
#2983 |
|
Zadomowienie
|
TheFall, zaczarowana - przyznam, ze suknia podobała się każdemu, nawet mojemu wybrednemu obecnemu mężowi
a co najważniejsze czułam sie jak ksieżniczka chociaż jestem nieśmiała i nienawidzę być w centrum uwagi. To był zdecydowanie nasz dzień A brzuszek mam faktycznie mały i nie widać go tak bardzo. Wydaje mi się, że przez ostatnie 2tyg stał sie dopiero bardziej widoczny w ubraniach. paulownia, mój bobas ważył na osttnim usg tylko 1,600 więc nie masz się co martwić. Między innymi przez to jadę jutro na badania prenatalne. Niby waga, rozwój, wzrost w normie, ale sama nie wiem. Stąd też mój mały brzuch. Zazdroszczę wam, że macie taki apetyt. Ja wogóle nie czuję głodu i jem z przymusu, mimo tego, że robi mi się niedobrze i mam ochotę wymiotować na myśl o jedzeniu. Wiem, że muszę jeść, bo tu nie chodzi tylko o mnie...
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#2984 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ano, polska muzyka jest super ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Staniki do karmienia które kupił Tz są mega wygodne i ładnie podtrzymują biust mimo iż były drogie to warto było kupić bo widać ze porządne i solidnie zrobione
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo na koncertach to zupełnie inne piosenki. Ja uwielbiam koncertowe "Hydropiekłowstąpieni e" za każdym razem mnie porywa!
|
|
|
|
#2987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ach, jak ja żałuję, że zespół się rozpadł
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2988 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idąc tym tropem to jak łożysko by się za szybko zestarzało i było już tego 3 stopnia to zaczynał by się poród a tak niestety nie jest Więc myślę, że w tę drugą stronę też tak nie działa i nie masz się co martwić, że przenosisz... Najwyżej urodzisz piękne, młode łożysko po prostu![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2991 |
|
Zadomowienie
|
h4linka mi się podoba co zrobił Reznor i Karen O z piosenką Led Zeppelin do filmu "Dziewczyna z tatuażem". Lepsza piosenka na wejście niż Adel i "Skyfall".
|
|
|
|
#2992 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2993 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jej flaczek wyskoczył z brzucha z tego darcia się Bidulka.Ale to pewnie przypadek ekstremalny Cytat:
![]() Ja mam bardzo niewiele rzeczy, których nie lubię ![]() Cytat:
Potrzeby dziecka stają się priorytetem, bo ich prawidłowe zaspokajanie mają bardzo duży wpływ na jego dalszy rozwój. I jak np. słyszę gdzieś (nie mówię, że tu), że niemowlaka trzeba oduczyć zasypiania, jak ktoś jest pokoju, że jak dziecko się drze, to się w końcu zmęczy i trzeba to przeczekać, jakieś metody zasypiania 1-3-5 czy jakas inna konfiguracja cyfrowa, już nie pamiętam, to mnie ogarnia wielkie zdziwienie i sobie myślę 'biedne dziecko, a matka tego kiedyś pożałuje'... Bo to tresowanie dziecka, jak psa. Tak, jak fantastyczna Superniania, medialna Zawadzka, która tresuje dzieci... |
|||
|
|
|
#2994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2996 |
|
Rozeznanie
|
laski,nie było mnie parę godzin a tu tyle stron
![]() dziś była u mnie połozna, ktg super , no nic poczekam do wizyty 17- tego to sie okaże![]() a teraz lece nadrabiac, młody już śpi (ale wstał o 5:45) także ja też juz padam a tu daje linka tez do fajnej pioseneczki http://www.youtube.com/watch?v=Qv1rXTrukzE
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy ma inne priorytety, ja nie potrafię zrezygnować z siebie, ze swojego życia w 100% dla dziecka, może dla Ciebie to oznacza bycie złą matką ale nikomu krzywdy robić nie będę![]() Zgadzam się, że potrzeby dziecka są priorytetem i dla mnie też będą ale nie będą one jedyne i niepodważalne Jak dla mnie to o czym napisałaś to nie jest tresowanie tylko próba wychowania, dziecko musi wiedzieć co wolno a czego nie, tak samo jak uczymy innych rzeczy tak samo uczymy na przykład, że śpi w swoim łóżeczku ![]() I nie ma w tym według mnie nic złego Idąc Twoim tokiem myślenia to jak dziecko będzie chciało spać ze mną to ok bo potrzebuje bliskości, jak sobie z cycka zrobi smoczek to też dobrze bo przecież tak potrzebuje A co dalej jak na przykład będzie starsze i będzie chciało zjeść ciasto zamiast obiadu? Też mamy na to pozwolić bo potrzeby dziecka są najważniejsze?Przecież dzieci same nie do końca wiedzą co jest dla nich najlepsze, od tego mają nas, żebyśmy je odpowiednio wychowali i pokazali co można a czego nie wypada robić ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Co nie oznacza, że pochwalam takie próby wychowawcze, szczególnie te pani Zawadzkiej bo tak nie jest
|
|
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem konsekwentna i mała wie co może a co nie. Jak Zosia była malutka to ja nie wiedziałam, że mam dziecko. Jadła i spała, płakała tylko jak była głodna. Miała pół roku to przesypiała całe noce Coś czuję, że teraz mały da nam nieźle popalić Więc dziewczyny nie zawsze jest tak źle jak niektórzy straszą.
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-07-02 o 19:58 |
|
|
|
|
#2999 |
|
Rozeznanie
|
ja również polecam SabSimplex, nas uratował i znajomych tez, tylko trzeba go dawać za kazdym razem jak karmisz, daje się do 15 kropli jednorazowo, przeważnie powinno sie zaczynać od mniejszej ilości kropel np.7 a jak nie wystarcza i dalej sie maleństwo męczy to zwiększać dawkę. Można go dawać do butelki, bezposrednio z sutka, lub innym sposobem,kto jak woli
![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- co do planów wychowywania dziecka, czas i życie weryfikuje przeważnie to co my postanowimy ja w 1 ciązy tez mówiłam tak nie będzie i tak tez, a wyszło po Igorkowemu , teraz nie planuję, pragnę tylko wszystko zrobić, żeby Igor jak najmniej był zazdrosny i nie uważał, że go przestałam kochać. A łóżeczko kupiłam z opuszczanym bokiem, zeby przystawic je do naszego łóżka, że śpi obok, ale u siebie , bo inaczej pewnie znów, by wylądowało dziecko w łóżku u rodziców
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy nadużywanie takich kropel to też nie jest niedobrze?? Po co dzieciaka faszerować jak nie ma potrzeby?
Może lepiej zapobiegać niż leczyć jednak
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

,

Więc jednak warto "rozmawiać" bo koniec końców też myślę jak Ty... tyle, że ja nie chcę w 100% podporządkowywać się dziecku i wiem, że wiszenie na cycku przez cały dzień albo właśnie spanie ze mną i tż-tem dla małej byłoby rajem ale dla nas już niekoniecznie

28.06 
Bo jej flaczek wyskoczył z brzucha z tego darcia się