|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Ja też musiałam przegapić gazetkę, bo kupiłam łóżeczko turystyczne używane na wyjazdy, a w domu jako kojec, jest trochę większe (gdy chce zjeść spokojnie)
|
|
|
|
#2282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Cytat:
bajka pamiętam twoje zeszłoroczne urodziny ![]() sebek od 6 rano zrobił już 4 kupke ....ostatnia to już bardzo brzydka ,zielona i jeszcze ja mu n ożki do góry a ten dalej ... nie wiem czy mu cos zaszkodziło czy to coś zwiastuje dopiero ...no nic czekam
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla solenizantów
|
#2284 |
|
Rozeznanie
|
Kiedy kupujecie nocnik? Teściowa mnie męczy, żeby już kupić. Kilka razy mówiłam, że za wcześnie.
|
|
|
|
#2285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść. Jeeej, ile do nadrobienia.
Jak przewidywałam- po wspaniałych 19, 5 miesiącach @ powróciła. no ale to się spodziewałam Małż to się ciągle śmiał,że chodzę napięta jak barania jajano a po drugie skoro jestem taka zołza, to dzisiaj go zabiję, uduszę, przemielę i spalę na grillu. Wczoraj przenosili z kolegą starą lodówkę i jeszcze gorzej porysowali podłogę, ale tak mega mega i głęboko. to,że wygląda paskudnie nie oznacza,że można nie uważać... one są takie kwiatowe, jak dla mnie to pachną jak storczyki ![]() Cytat:
no własnie,wiedziałam,że ty dasz jakąś radę. ja pewnie bym spróbowała gdyby nic innego nie skutkowało. Cytat:
Cytat:
moja wczoraj też, potem dużo wrażeń na zabawie z tatusiem i padła przed 18stą
|
|
#2286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słodka ta Twoja chrzesnica ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
tassia jak noc? a ja dziś obgryzam paznokcie od rana. Wczoraj o 19 byłam u klientki, dziecko zdrowe, super humor... a dzis rano pisze ze ma ospę |
|
|
|
#2288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do jedzenia to ponoć tak jest że gdzieś indziej smakuje lepiej niż w domu Cytat:
![]() ponoć 1,5 - 2 latka tak dziewczyny pisały że ma to wtedy sens
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja anka zaczęła siadać na nocnik przed rokiem, a pieluchę ostatecznie zdjęliśmy jak miala 20mc
|
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli już ma być - to oby łagodnie a najlepiej żeby narazie nie było!
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
sto lat dla Emilki i Helenki!
Logoasia masakra, oby u was ospy nie było, tk się już Marcin nacierpiał do tej pory
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania nie chorowała, bedziemy czekac na inwazję ![]() motyl mój Marcin to ewenement, ale to głównie przez moją pracę i żłobek Andzi. zawsze jakieś choróbsko się przeniesie, a rodzice nie są skorzy mówić, że dziecko chore Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2014-07-03 o 09:17 |
|
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Aga dziękuję za radę, ale próbowałam, nawet pomieszczenie zmieniłam Mnie głowa coś boli i zatoki, słyszę że tż zakatarzony i Bartek też coś kicha, super. Co do nocnika to ja już kupiłam ale jeszcze Bartuś nie używa
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie, fasolka, a Ty chorowałaś na ospę? a czy Ty możesz teraz na swoje dzieci przenieść to nie wiem ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- jestem zwycięzcą jak to ja fajnie wczoraj napisała kupiłam w lidlu to co chciałam, wydana kasa zobowiązuję do częstych ćwiczeń teraz ![]() a w ogóle jak zobaczyłam tych ludzi przed wejściem to niedobrze mi się zrobiło. nie nanawidzę po prostu takich sytuacji, jak jakiś wyścig szczurów eh ale na szczęście mimo że spacerkiem doszlam do miejsca gdzie były buty to i tak znalazłam te co chciałam i w moim rozmiarze
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Sto lat dla solenizantów! my po śniadanku, nie wyspałam się okropnie za to Antoś był wypoczęty już przed 6 ![]() zaraz bieramy się na spacerek Tasia jak nocka?
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie wyspałam się- poszliśmy spać o 2:00 a o 8:00 wstałam bo szłam do lekarza Tasia jak tam Maciuś w nocy? Motyl no właśnie kwiatki lubię, ale jako perfumy to za mdłe- on mój też mówił, że mogłam nie otwierać to by wymienił, ale jakoś odruchowo roztargałam folię ![]() Logoasia oby maluchy nie podłapały, no i Ty też nie
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa, to sorry,ale miej pretensje sama do siebie:P
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, ale one mają podobne kartoniki i tak jakoś wyszło, ale co by się nie działo zawsze jest wina P.
|
#2299 | ||
|
Zakorzenienie
|
logoasia, mam nadzieję, ze ospa nie przyjdzie..
Cytat:
ja też niedawno kupiłam buty do ćwiczeń i co robie? chodzę w nich na spacer z wózkiem![]() Cytat:
Za to teraz śpi, a ja popijam latte i czekam na koleżanke z krakowa
|
||
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to tz biega od poczatku czerwca robi po 10 km ale i tak mu to nic zbytnio nie daje poki co.Logoasiu trzymam kciuki zeby ospa sie was nie czepila! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahalogoasiu
|
|
#2303 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2304 | |||||
|
Rozeznanie
|
hej
Wczoraj się okazało, że oprócz anginy Zuzia ma zapalenie ucha Wieczorem tak strasznie płakała, bo ją uszko bolało, że myślałam że się razem z nią popłacze. A musiałam ją trochę uspokoić, żeby Pedicetamol połknęła. Nosiłam ją chyba z 2 godz, bo na chwilę się uspokoiła i od nowa, ale teraz już jest lepiej i mam nadzieje że już tak zostanie. Macie jakieś sprawdzone zabezpieczenia na szafki, żeby dzieciaki nie otwierały? Bo Zuzka zaczyna otwierać szafki i szuflady ![]() 100 lat dla Emilki i Helenki!!! Cytat:
Cytat:
ja ją sadzam nie tak głęboko w to siedzenie, tylko tak lekko zsuniętą i wtedy jej głowa nie leci jak śpi, musisz popróbować, jak już będziesz miała fotelik, bo może Jaśkowi nie będzie głowa leciała![]() Cytat:
i jej robię herbatki owocowe czasem, ale takie nasze, nie specjalnie dla dzieci.Cytat:
Cytat:
Mnie pomógł Differin w żelu, na receptę to to, ale działa, tylko jak być używała to musisz bardzo nawilżać w dzień twarz bo strasznie wysusza. Ale polecam, po 4 dniach używania na noc twarz była w 80% lepsza.
|
|
#2305 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej!
Wczorajszy wieczór był bardzo udany! najpierw kino potem kawiarnia z dziewczynami wróciłam do domu o 23, a chłopcy poradzili sobie świetnie ). Także wieczór zaliczam do udanych.byłyśmy na niesamowicie aburdalnym filmie, aburdalnie smiesznym "stulatek który uciekł przez okno". polecam, ale zaznaczam że humor specyficzny. Cytat:
Cytat:
dla Ali!Cytat:
Cytat:
najlepszego dla Emilki i Helenki! Cytat:
![]() Cytat:
poziomka co do odkurzacza to Jasiek tez miał taki eatp że płakał jak tylko go usłyszła, ale samo przeszło i teraz ma zaciesz jak "biega" za odkurzaczemi podgryza kabel
|
|
#2306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana głowa do góry! moja nie pełza nie raczkuje chociaż widać że już coraz bardziej chce na kolanki i dupkę podnieść ale jej jeszcze daleko do tego, sama nie usiądzie i głównie się tylko przekrręca i tak się przemieszcza a powinnam też się mega zamartwiać bo np. Kornelek ładnie siedzi nawet Misia mówiła że staje przy czymś itd. itd. także luz ja nie schizuje bo każdy ma swój czas i się rozwija w swoim tempie
|
|
#2307 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ona w ogole zawsze spi na boczkach nigdy na pleckach tak od urodzenia
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet mojemu dziecku lizałam czoło ale ona akurat nei była zauroczona
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

nie wiem czy mu cos zaszkodziło czy to coś zwiastuje dopiero ...no nic czekam
Małż to się ciągle śmiał,że chodzę napięta jak barania jaja
nie wiem kurde, jakoś nie ogarniam dni uciekających na tym macierzyńskim
w każdym bądź razie radość w jej oczach jest wielka jak sobie sama usiądzie, fajnie się na to patrzy
chyba lubi takie dźwięki 

a o 8:00 wstałam bo szłam do lekarza
dla Ali!
kochana głowa do góry! moja nie pełza nie raczkuje chociaż widać że już coraz bardziej chce na kolanki i dupkę podnieść ale jej jeszcze daleko do tego, sama nie usiądzie i głównie się tylko przekrręca i tak się przemieszcza