|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Dziękuje
![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
Czyli w sumie te ciągnięcia nie muszą być związane z szyjka. Ale jednak na te informacje sprawdziła szyjkę USG, czyli mogą. U każdego pewnie inaczej. |
|
|
|
|
#2522 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Gratuluję wizyt wszystkim dziewczynom, cudownych maluszków i dobrych wieści! Gratulacje
Wzięłam się dzię trochę za porządki w domu i jestem z siebie dumna. Jakoś tak lepiej się poczułam, podbudowałam tym, że działałam, a nie tylko to działanie planowałam ![]() Co do skracającej się szyjki, od razu przypomina mi się moja koleżanka, która po dwóch synkach była w ciąży z upragnioną córeczką i... urodziła w 25 tygodniu, bo szyjka się skróciła, zrobiło się rozwarcie, za późno było na podszywanie, czy cokolwiek innego... Córeczka niestety ma dziecięce porażenie mózgowe
|
#2523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
DorissiriD biedna dziewczynka.
Również gratuluje wszystkim mamusiom udanych wizyt .
|
|
|
|
#2525 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulina ja mam dokladnie to samo co ty z wodami i lozyskiem. U mnie tez nie wyjdzie 3D, za malo przestrzeni jest miedzy lozyskiem na przedniej scianie a buzia maluszka wiec musze sie zadowolic zwyklym usg
![]() Bardzo bym chciala juz zobaczyc malutka a tu dopiero 10 lipca gin ustali termin usg 3 trymestru
|
#2526 |
|
Wtajemniczenie
|
Co za głupie krowy... cos czuje że dzisiaj nie pospie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale mi to az sie przykro zrobilo,normalnie łzy mialam w oczach ech
|
|
#2528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Juz nie dlugo zobaczysz ta piekna buzie na zywo ![]() 3D to tylko fajny bajer ale przeciez najwazniejsze jest to ze dzidzia zdrowa i mozna ja troche podejrzec przy normalnym usg
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję wizyt
![]() ja mam siódmego |
|
|
|
#2530 |
|
Konto usunięte
|
Witam się z herbatką i kanapeczkami w 29tc
Mój mąż ma dzisiaj wolne i umówił się z moim tatą na ryby... o 5 rano ![]() Oczywiście zaspał Tata obudził nas dzwonkiem do drzwi o 4:50 i już nie śpię Co za łosie! ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- Simran fajne zakupki ![]() MałaPaulina gratuluję wizyty Też mam łożysko na przedniej ścianie i nawet już nie marzę teraz o takim usg jak np miała Ana, bo na zwykłym mała zwykle pokazuje rączkę lub nóżkę... Moja gin stara mi sie pokazać buźkę, ale ja tam nic nie widzę ![]() Jeszcze trochę i zobaczymy nasze maleństwa Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok, szyjka super, więc prócz brzucha nic Cię nie ogranicza W szpitalu leżałam z dziewczyna w 31tc i jej synuś ważył 1500 i się cieszyła, że kawał chłopa Chyba na naszym wątku po prostu takie klocusie wychodzą ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- A widziałyście że już mamusie marcowe 2015 się pojawiły? Szok |
|
|
|
#2531 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
Wczoraj byłam u fryzjera i od razu lepiej się czuje strasznie sie mecze w nocy ciezko mi sie przewracac ciagle z boku na bok pod koniec ciazy to pewnie juz spac wcale nie bede ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47140883]Witam się z herbatką i kanapeczkami w 29tc Mój mąż ma dzisiaj wolne i umówił się z moim tatą na ryby... o 5 rano ![]() Oczywiście zaspał Tata obudził nas dzwonkiem do drzwi o 4:50 i już nie śpię Co za łosie! ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- Simran fajne zakupki ![]() MałaPaulina gratuluję wizyty Też mam łożysko na przedniej ścianie i nawet już nie marzę teraz o takim usg jak np miała Ana, bo na zwykłym mała zwykle pokazuje rączkę lub nóżkę... Moja gin stara mi sie pokazać buźkę, ale ja tam nic nie widzę ![]() Jeszcze trochę i zobaczymy nasze maleństwa Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok, szyjka super, więc prócz brzucha nic Cię nie ogranicza W szpitalu leżałam z dziewczyna w 31tc i jej synuś ważył 1500 i się cieszyła, że kawał chłopa Chyba na naszym wątku po prostu takie klocusie wychodzą ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- A widziałyście że już mamusie marcowe 2015 się pojawiły? Szok ja podczytuje mamusie lipcowe jak się rozpakowują
|
#2532 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki!
Spieszę do Was z wesołą nowiną... Wczoraj po 18tej urodził się mój bratanek Szymon Kolejna dzidziulka do obdarowywania. Wczoraj już Wam nie pisałam, bo walczyłam z tą kartką dla zięcia znajomej na 40 urodziny, a jak brat dzwonił to akurat kończyłam motor z pampersów dla małego Zostało go tylko ozdobić i wydrukować rejestracje, misio już na nim siedzi Ale miałam wyczucie kiedy go zrobić hehe. Tylko mieszkamy od siebie daleko, więc póki co nie wybieram się do nich to najwyżej im go wyślę. Włoski umyte,idę zrobić jakąś kanapkę i Was po nadrabiać. |
|
|
|
#2533 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie z rana
gratuluje udanych wizyt dziekuje wszystkim ktorzy wypowiedzieli sie na temat butelek, co do tego to planuje karmic piersia a co z tego wyjdzie to nie mam pojecia. Co do zakupu butelek to chyba nie bede kupowac calego tego zestawu tylko kupie 2 mniejsze butelki z tym ze dalej nam problem bo nie wiem czy zwykle czy te antykolkowe ??
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry Mąż pojechał do pracy, ja niby juz wyspana ale jednak troszkę poleże, co będę się tak zrywać. ![]() Co do spania i bólu to zauważyłam, że jak się naciagam albo duzo chodzę danego dnia to strasznie mnie boli w pachwinach i brzuch. Ale mam już sposób. Oprócz rogala biorę taka dość wysoką poduszkę i jak leze na boku to nogę, którą mam wyżej kładę zgieta na poduszce. Pozycja bociana hihi mi to pomaga Miłego dnia Mamusie
|
|
|
|
|
#2535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wagą się nie sugeruj,bo mi ginek podaje tylko tak o dla mojej wiadomości,bo sam twierdzi,że każdy ginekolog sugeruje się najważniejszymi wymiarami maluszka i dopiero wtedy może określić czy coś jest ok czy nie Szkoda,że nie masz fotek,ale do porodu niedaleko więc zobaczysz swoją buźkę w końcu I to w lepszym wymiarze ![]() Cytat:
Ale czasem też mam dni,że coś mnie tam ciągnie aż ciężko wytrzymać... Myślałam,że tylko mój odbiega od normy,bo podobno każdy facet chce przecinać pępowinę ale jak widać to normalna reakcja. Po co ja tak wcześnie poszłam wczoraj spać
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witamy się ![]() Gratuluję wizyt dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Uwielbiam poranki, pije kawke, jem ciasta a jak się obudzi corcia to będą przytulaski Ja nie ide na to duże usg III trymestru. Te pierwsze dwa miałam za free, a teraz musiałabym zapłacić co nie bardzo mi się uśmiecha. Chociaż żal, że nie zobaczę maluszka w 3d, ale z drugiej strony jeszcze trochę i zobaczę na żywo ![]() A i pisalyscie o butelkach. Dla małej miałam jedna i to chyba przez to że dostałam na sr - 125 ml z Avent. I butelki kupowałam dopiero jak zaczynalismy wprowadzać mm. Anesh gratuluję Majci sukcesów. Fantasyczna sprawa jak dziecko zaczyna wołać moja jescze nie do końca odpieluchowana, ale w ciągu dnia nie korzystamy z pampkow i jestem przeszczesliwa z tego powodu.Ircha gratuluję bratanka ![]() Coś jeszcze miałam pisać i nie pamiętam, wieć ide poszukać ciastek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2538 |
|
Raczkowanie
|
Ircha gratulacje
bycie ciocia jest super Witamy się ![]() Otworzyłam dzisiaj oczy i taki widok mnie spotkał Zaraz nastawie pranie i dzisiaj mam plan ogarniecia kuchni bo już patrzeć nie mogę;-) O 11 jadę do optyka wymienić szkła bo niedługo mam kolejną wizytę u okulisty, a już parę miesięcy temu powinnam je wymienić:banghead: Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie tylko mi będzie rosła Idziemy na sniadanko z camembertem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2541 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
anesh, brawa dla Majci, grzeczna dziewczynka ![]() witam nową mamusię - funykiki Mecia, smakowicie wyglądają te ciasteczka Odnośnie bóli w lędźwiach to mnie na początku pobolewało i ciągnęło do miednicy, bo czułam się jakby mnie ktoś skopał i to tylko po jednej stronie, trzymało mnie chyba ze 2 tygodnie. Chodziłam jak skrzywiona babuleńka. Wczoraj nie wychodziłam z domu, ale odkurzłam, zmywałam, obiad robiłam, a to te moje ręczne dłubaninki siedząc i jak rano wstawałam trochę mnie nawalał kręgosłup. Już przeszło, niebawem wychodze na zakupy, niech się trochę kości rozprostują. To widzę, spacerek na zakupy ci się szykuje, no i pomidoróweczka.. Ana*** świetne zakupki Niestabilna, narobiłaś samku tymi malinkami. Nie mam swojego podwórka i krzaczków, ale chyba sobie dziś mały pojemniczek zafunduję. Niech niunia poczuje co dobre ![]() Moniś, mam nadzieję,że Twoim chłopakom dobrze wyszło skręcanie blatów i wieszanie szafek, no z takim nadzorem No i oszczędzać mi się tam ![]() bezaczek, widzę, że się nie nudzisz, małe przemeblowanie, agrest gotujesz... Pewnie, nie ma co siedzieć bezczynnie, jak można to trzeba nadgonić jeszcze co nieco. Mi nic specjalnie nie dolega, ale czasem dupka przysiada, po całym dniu tego kręcenia się, a niby nic ciężkiego się nie robi...humant, niezły zapasik robisz, jednocześnie mnie natchnęłaś. Ja ostatnio rozkręciłam się z gołąbkami i też mam pomrożone, ale coś jeszcze też chyba zrobię, zawsze bezie w razie awarii. ania9106, za wizytę i super, ze torbiele się wchłonęły Niebawem poczujesz smak TEGO miodu czemu masz mieć lepiej od nas Asia19x, super, (tfu, tfu,tfu) oby nie zachwalić mężusia ![]() Lecia, dobrego humorku na dziś, bo wczoraj coś mi przysiadłaś U mnie dzidzia też tajemnicza. Widziałam albo profil, a to twarz zasłoniła rączką to takie śliczne 5 paluszków prawej dłoni widać, piąteczka Simran86, piękne zakupy Misstic, widzę, że całkiem fajnie, na tej SR masz. No i brawa dla męża, jedynego rodzynka w grupie ![]() elffirka, musi być fajna ta kołyska małaPaulina, brawa za wizytę Może wasz dzidziuś będzie drobniejszy, łatwiej Ci będzie urodzić hehe. Ważne, że wszystko w porząsiu, a utulisz dzidziulka już niebawem. U mnie doktorek mówił, że to USG 4D nie wyjdzie z filmikiem, ale już nie pamiętam czemu . Łożysko na pewno mam z tyłu, bo ostatnio mi wpisywał w kwity. A ja też gaciami do samego września będę trzęsła, także nie stresuj się , nie jesteś sama Ja też przedwczoraj szalałam z chipsami, oczywiście wszystkich nie zjadłam i mnie akurat nie sadziło, jednak czułam ciężar na żołądku, bo jeszcze zupka chińska była w międzyczasie. Nieciekawie się czułam po tych wybrykach, to był grzeszny dzień i starczymi na jakiś czas tych wybryków, to n ie na moje zdrowie ![]() aa2, nieźle mąż Twój się wbił na poród, że zdążył i to na sam finał praktycznie Dorissi, porządkuj tam sobie, tylko delikatnie, oszczędzaj się dzanet, no to ładnie cię chłopaki zrobili, pobudka jak w wojsku ![]() Marcella, o tak, niby mała zmiana u fryzjera, a od razu się człowiek inaczej czuje, wiem coś o tym, też byłam jakiś czas temu. Poszłam zrobić sobie grzywkę, bo już odrosła, a wróciłam to połowy długości włosów nie miałam. Mąż krzywo patrzył na początku ,ale ochłonął, a ja z nową, fryzurką czułam się lepiej. Świeże cięcie, włosy inaczej się układały, teraz patrzę, że już odrosły. etusiaa, przyznaję się bez bicia, ja nie pisałam ci nic o butelkach, bo jeszcze nie kupowałam. Póki co podczytuję i się uczę,a zakupy już niebawem. Odnośnie obecności męża przy porodzie to póki co sobie czasem żartujemy, a nie mam pojęcia jak to ostatecznie wyjdzie. Jego brat ostatnio był, przecinał pępowinę, opowiadał mężowi, że nawet jakieś fotki robił, ale nie wiem jakie czy w trakcie czy już po . W każdym bądź razie jego żona mówi, że dzięki temu, że przy niej był, pomagał jej jak tam na tej piłce była i w ogóle bardzo ją wspierał to że podbudował się w jej oczach. Termin mam na 27/29 wrzesień, więc torba pewnie zostanie spakowana na początku września, by była w zasięgu ręki. Dziękuję za gratulacje dziewuszki Bardzo się cieszę, jednocześnie dociera do mnie, że męża bratowa już PO, moja bratowa też i teraz nadchodzi moja kolej. Jak ten czas zapiernicza! Niedawno jeszcze bratowa modliła się, by tylko do któregoś tam tygodnia dotrwała, by maluszek był "donoszny", że jak w razie coś urodzi i będzie wszytko OK,a tu dzień nawet po terminie się wykluł No to chyba na razie tyle chciałam powiedzieć Oho, wystąpił problem, za dużo minek wstawiłam hahaha, no dobra już poszło. |
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie masakra...Ale dziś pojemy na śniadanko cappuccino,banan,nektaryn ka, 4 ciasteczka francuskie i Danio
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie muszą być kanapeczki ![]() Ale mi ktoś skacze po pęcherzu a takie spokojne było z rana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie chce mi się stać w kuchni więc tyle dobrego,że można zjeść wszystko bez robienia Mi też dzisiaj chyba ktoś walnął w pęcherz,bo nagle zerwałam się z wyra i pobiegłam do wc czując niesamowity ucisk w tamtym miejscu
|
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj tż zrobił mi kanapkę bo nie dojadlam ukroił chleb na szerokość 2 cm a camemberta na 1 cm ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2546 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry z rana
Chyba sie zarazilam od was porannym wstawaniem, godzina 8 i oczy jak 5 zloty nie wiem czy sie cieszyc czy nie, bo wszyscy spia i straszna nuda ![]() Ale widze na wateczku juz od rana mamusiowe rozmowy ![]() Etusia szczerze to nie wierze za bardzo w te antykolkowe i uspokajajace smoczki, czy w butelkach czy te do ssania dla dzidzi. Wydaje mi sie to troche chwytem marketingowych tych firm, bo wiedza ze mamy chca jal najlepiej dla swoich dzieci to sie przebijaja w nazwach. Ale to tylko moje zdanie Ircha gratuluje nowego bobaska w rodzinie juz niedlugo bedziesz miala swojego ![]() Mandragorrka widze chec na slodkie cie nie opuszcza ale ty szczupla jestes to takie ciastka nic nie zaszkodza hehe ![]() Smacznego ![]() Meta jakie dobre sniadanko probowalas tych serkow waniliowych z biedronki? Sa pyszne, danio bija na glowe hehe
|
#2547 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana
Wczoraj jakoś gorzej się czułam - bez sił totalnie byłam i w dodatku jakiegoś dołka podłapałam, ale już dzisiaj troszkę lepiej i muszę "tylko" teraz Was nadrobić...
|
|
|
|
#2548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no fakt są dobre i czasem mam wrażenie też,że lepsze niż Danio Bo w sumie Danio to mi co raz mniej smakuje ostatnio :P
||
|
|
|
#2549 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby dzisiaj bylo lepiej ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
Danio kiedys naprawde bylo dobre ale niestety cos sie zepsulo
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się nie dziwię że w zupkach chińskich jest cała tablica mendelejewa ale żeby w jogurtach masakra ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

Ślub: 6 września 2008 ___

Tata obudził nas dzwonkiem do drzwi o 4:50 i już nie śpię
Co za łosie! 
Ale miałam wyczucie kiedy go zrobić hehe. Tylko mieszkamy od siebie daleko, więc póki co nie wybieram się do nich to najwyżej im go wyślę. 

masakra