|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Ja zauważyłam, że mi pociemniały włosy. Cytat:
![]() Cytat:
super letnie
|
|||
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
oni są na to przygotowani, więc spokojnie można. Ja maluję u rąk cały czas, bo niestety niepomalowane odruchowo pcham do ust... obrzydliwe, dopiero na studiach się oduczyłam, ale dzięki malowaniu właśnie. Więc ja będę malować do końca.
|
|
|
|
|
#3093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja musze zmyc lakier, bo po tygodniu chodzenia nie wyglada juz dobrze, a o wizycie u kosmetyczki nie ma mowy..., nienawidze jak ktos dotyka moich stop! Takie mam kuku i juz! Raz w tygodniu mecze sie nad stopami, ciekawe czy tym razem dam rade ![]() Dziewczyny bardzo sie umeczylam dzisiaj w nocy, bo ciagle mi sie snilo (wydawalo), ze mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia.... W sumie, to musze jeszcze odswiezyc wozek (wczoraj szorowalam fotelik i baze), materialowe czesci zostaly uprane. Mam taki typ wozka, tylko, ze w kratke http://www.sklepy24.pl/sklep/akita4y...k-z-baza-/1915 U mnie bardzo sie sprawdzil przy coreczce, bo jest i wozek i fotelik i baza. Pomimo uzytkowania wszystko nadal wyglada jak nowe! |
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tylko u rąk zmywali (przy operacji ciąży pozamacicznej- znieczulenie ogólne i przy operacji kolana- znieczulenie w kręgosłup), więc myślę że i przy cc w obu wariantach znieczulenia starczą ręce. To chodzi o to, że się obserwuje paznokcie w czasie zabiegu, czy nie ciemnieją. Ale co oznaczać ma to ciemnienie, to nie wiem...
Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-07-03 o 10:00 |
|
|
|
#3095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chodzi tylko o paznokcie u rąk, u nóg możesz mieć co Ci się zachce.
|
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prałam go w pralce, ale jak wysechł to już jest lepszy
|
|
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj zasnelam nawet nie wiem kiedy wiec mnie przestalo bolec bo tak to bym sie budzila w nocy a tak to przed chwila wstalam, wiec jest wszystko dobrze ![]() Wczoraj przyjechala do nas kolega Tz ze swoja mama i zabrali nas na ogrodek jak widac nawet jazda samochodem i podwiezienie praktycznie pod sam dom jest juz dla mnie za duzym wysilkiem bo bzruch sie stawial i mnie bolal, myslalam ze oszaleje ale juz jest dobrze, mam nadzieje ze to jednorazowa sytuacja, a wizyte mam 10.07 o 20.00 i mam nadzieje ze nie uslysze ze szyjka sie znowu zmniejszyla albo ze na dniach bede rodzila
|
|
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nóg wczoraj obcinałam, a dziś spróbuję pomalować. Motylek aż 3 rozmiary w górę?! ja mam normalnie 41 i mieszczę się już tylko w rozchodzone balerinki lub japonki.. Szkoda, bo myślalam, że upoluję jakieś dobre buty na jesień na wyprzedażach.. :/Mam pytanie. Czy rozpakowałyście wszystkie akcesoria typu szczotki do włosów, cążki itp? Ja to wszytsko nadal trzymam spakowane w pudle..
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro to co spotkalo Twoja kuzynke ( cos kojarze ze pisalas ze to Twoja kuzynka) jest niewyobrazalna tragedia. Ciesze sie bardzo ze u nas, na naszym watkowym forum ciaza przebiega tak dobrze i zadna jeszcze nie urodzila
|
|
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z drugiej strony nawet jakby coś się działo, to pewnie bym zdążyła szybko zmyć w domu, albo pielęgniarki by zmyły. Jak nie pomaluję paznokci u rąk ( u stóp w sumie też) to czuję się dziwnie tak się już przezwyczaiłamCytat:
Na dniach będę robiła ostatnie zamówienie w gemini i wtedy się chyba zmobilizuje aby to wszystko ładnie pochować.A w czym będziesz je przechowywać? ja myślałam o takich koszykach, które trzymałabym na komodzie, ale nie wiem czy to zda egzamin? czy może lepiej trzymać to zamknięte w szufladach
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze tak nie mialam ze nie spalam w nocy przez wymioty czy zgage mnie to zawsze bierze rano i wieczorem i padam ze zmeczenia ale pomysl ze juz niedlugo i to sie skonczy |
|
|
|
|
#3103 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za 2,5tyg mam wesele...chyba musze kupic jakieś rozmiar większe w takim razie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() przecież po 10lipca to Ci się już powinna szyjka skracać także się nie bój! ja idę 15.07 a termin mam na 14.08 i spodziewam się, że szyjka będzie krótsza niż była i bardziej miękka...ale nastawiam się już na to i mam nadzieje że do początku sierpnia dotrwam tyle mi wystarczy Cytat:
chyba czas się zabrać za organizację rzeczy dla dziecka ![]() ![]()
|
|||||
|
|
|
#3104 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet Tz nie pozwalam ich dotykac i nienawidze jak mnie w nie caluje nie wiem dlaczego tak mam ale mam tak odkad pamietam, uwazam stopy za swiete miejsce ktore tylko ja moge dotykac
|
|
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się dziś brzuch stawia jak szalony...
co chwile czuję twardnienie...na szczęście nie boli i nie trwa długo ale mimo wszystko mnie wkurza bo czuje to i nie jest to przyjemne za bardzo....chyba skończe co mam na dziś i pójde leżeć bo się strasznie wkurzam tymi twardnieniami... |
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie ciesze ze chodze czesto przynajmniej wiem ze ginka chce miec wszystko pod kontrola. A teraz ide bo ginka chce sprawdzic moja szyjke itd, bo poprzednio stwierdzila ze jest nienajlepiej , |
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3111 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ty latem żyjesz dziewczyno.
|
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj Tz ma drugiego dluzszego i sie zawsze z niego smieje a ja uwazam ze mam ladne stopy ladne paznokcie i mam palce odpowiedniej dlugosci
|
|
|
|
|
#3114 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Ja właśnie wróciłam z wizyty. Dzieciaki w normie własnej czyli jedno z tachykardią a drugie małe ale rośnie. No i dowiedziałam się z przerażeniem, że jak w przyszłym tyg nie urodzę położą mnie do szpitala, tak dla zasady Dzwoniłam już do męża że ma wybór albo przekonujemy do wyjścia albo zostaje sam na 3 tyg. Mam nadzieje że dojdzie do tych samych wniosków co ja Na palec w trakcie zabiegu zakłada się pulsoksymetr - urządzenie które sprawdza stopień utlenowania krwi, pomalowane paznokcie mogą ten pomiar utrudniać. To w teorii, w praktyce chyba to zależy od struktury lakieru bo ja przy poroniniu miałam ciemnobrązową hybrydę i nie było problemu. Mam taką refleksję odnośnie dyskusji/kłótki wszelakich. Jednak czytać to co ktoś napisał to nie to samo co rozmawiać twarzą w twarz. Nie słychać tonu głosu, nie widać mimiki i nie trudno o mylne odczytanie czyichś intencji. |
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam do was pytanie odnośnie kwasów omega. Bo wczoraj na wizycie w szpitalu ginka powiedziała, że powinnam odstawić witaminy ("tylko tuczą dziecko"), a brać tylko żelazo i kwasy. To jest "zaleta" jak dorywa się do człowieka więcej niż jeden lekarz. Moje witaminy mają kwasy dha i te epa (w dawce 150 i 30) i nie wiem, co robić... odstawiać, brać witaminy i kwasy, czy może zostać tylko przy witaminach???
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To lezec ale juz a nie pracowac |
|
|
|
|
#3117 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a najgorzej, że u nich te paznokcie nie są nawet spiłowane albo jakieś kształtne tylko zawsze mają jakieś zadry i inne defekty, a u starych ludzie jeszcze robią się żółte i takie jak skorupy. Ja staram się nie patrzeć na to ale czasem się nie da. Mój mąż ma zakaz kupowania sandałów, cały rok w adidasach chodzi. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No Adelka sprawila ze ciocia uwierzyla
|
|
|
|
|
#3119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiesz co u mnie to chyba panika była... coś tam mnie czasem zaswędzi ale nie żebym się drapała non stop. także trochę się uspokoiłam i w sumie nawet o tym zapomniałam. A miałam stracha nie powiem... Cytat:
matko, to Ci tylko tydzień został...no ale jak na bliźniaki to najwyzszy czas juz! |
||
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam szerokie stopy i tez mam problem z zakupem odpowiednich butow na obcasie bo trampki bez problemu ale z obcasami czy sandalami jest masakra
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

?

Ja musze zmyc lakier, bo po tygodniu chodzenia nie wyglada juz dobrze, a o wizycie u kosmetyczki nie ma mowy..., nienawidze jak ktos dotyka moich stop! Takie mam kuku i juz! Raz w tygodniu mecze sie nad stopami, ciekawe czy tym razem dam rade

ja mam normalnie 41 i mieszczę się już tylko w rozchodzone balerinki lub japonki..
Szkoda, bo myślalam, że upoluję jakieś dobre buty na jesień na wyprzedażach.. :/

a najgorzej, że u nich te paznokcie nie są nawet spiłowane albo jakieś kształtne tylko zawsze mają jakieś zadry i inne defekty, a u starych ludzie jeszcze robią się żółte i takie jak skorupy. Ja staram się nie patrzeć na to ale czasem się nie da. Mój mąż ma zakaz kupowania sandałów, cały rok w adidasach chodzi.