|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Hej
Debesciara, fame - trzymam kciukasy zeby wszystko zakończyło sie po waszej myśli chociaż fame to juz moze rodzi ![]() Co do pepkowego to przecież je sie robi wtedy jak dziec sie rodzi... Jak sobie wybrał na porod poniedziałek to co biedny ojciec ma zrobic ? Wiadomo ze potem tez sie z innymi dalszymi znajomymi nie raz oblewa narodziny potomka ale to juz nie to samo co w dzien narodzin z najbliższymi przyjaciółmi. Ja np. Mam przykaz od kumpli M. Ze mam rodzic w weekend. Tez sie zaczynam stresowac, byłam nastawiona na SN i wiadomo bałam sie, ale teraz jak nie wiem co ze mną poczna i ze jest ryzyko CC to boje sie jeszcze bardziej....jak to mówią lepszy wróg znany niz nieznany... |
|
|
|
#1652 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
![]() a jakby było mało to mam kolejny problem :/ podczas porodu byłam nacinana -rana nie jest jakaś duża bardzo ale... po pierwszym porodzie nic mnie nie bolało wszystko robię tak jak wtedy (oprócz leżenia bo nie mam jak ani kiedy) a teraz od wczoraj nie mogę normalnie chodzić o siedzeniu nie wspomnę - boli i piecze :/ macie jakiś pomysł czym to jeszcze przykładać/polewać czy coś innego ?
|
|
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co za przeboje z synkiem?
|
|
|
|
|
#1654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
debeściara,fame ![]() ![]() ![]() pszczoła dla ciebie również za wizytęjoanna, yuza współczuję nieprzespanej nocy, oby dziś udało wam sie wypocząć ehh Mała wczoraj znowu akrobacje odstawiała... poszłam spać o 12 a obudziły mnie wygibasy o 6, więc też bez szału... co gorsza naczytałam się w necie,że takie wygibasy mogą świadczyć o tym,że dzieć się mógł pępowiną owinąć i zaczynam się stresować |
|
|
|
|
#1655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1 saszetka starcza chyba na roztwór 0,5 l No i moja standardowa rada, zawsze najlepiej skontrolować u dr |
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowka dla dzieciaczkow
|
|
|
|
|
#1657 |
|
Zadomowienie
|
płukam właśnie tantum rosa i za pierwszym razem było ok. Nie pomyślałam o octenisept - muszę nim spróbować tylko najpierw go kupić
o lekarzu też myślałam tylko, że mój ma urlop do 15 a po moich przejściach z zszywaniem to napewno jeszcze dużo czasu musi upłynąć zanim pozwolę dotknąć się innemu lekarzowi :/ |
|
|
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może sobie wypić z tatą drinka i z nażeczonym siostry... a takie pępkowe chce wyprawić na weekend z większą ilością znajomych
|
|
|
|
|
#1659 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żartuje oczywiście. ja tylko swojemu powiedziałam ze jak ma oblewać w domu to przed moim powrotem ze szpitala ma byc na glanc posprzątane i zeby sie zastanowił czy nie woli świętować jednak w lokalu ![]() A wiadomo ze jak dojdę do siebie i minie okres kwarantanny to będziemy chcieli razem sie z reszta znajomych pospotykac ale to ja bede potrzebowała minimum z dwa tygodnie na dogadanie sie z Mikołajem ![]() kularek a jak położna przychodziła do domu to cie oglądała pod tym katem? Bo niby powinny i jestem ciekawa czy to faktycznie sie tak odbywa. Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-07-03 o 11:07 |
|
|
|
|
#1660 |
|
Raczkowanie
|
Witam i musze się z wami podzielić nowinkami. Nie patrzcie na błędy bo pisze z telefonu i nie wyszłam jeszcze z szoku. Byłam rano na ktg oczywiście zero skurczy, potem do ginki na oddzial tu rozwarcie postępuje prawie trzy palce. Wiec strach ze jak cokolwiek zacznie się dziać to nie zdążę dojechać przy mojej pepowinie to kuszenie losu. Wiec decyzja mojej lekarki jutro mam dyżur proszę przyjechać to urodzimy dzidziusia
|
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Ja podłączona do ktg na porodowce
za godzinę przyjdzie lekarz mnie zbadać i pewnie dowiem się co i jak. Jakoś mam dziwnie dobry humor Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1662 |
|
Rozeznanie
|
fame moze ci juz jakis "znieczulacz" podają
elcia powodzenia nie stresuj sie będziesz miała super opiekę i szybko pójdzie.
|
|
|
|
#1663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj się dzielnie, czekamy na Ize a dostałaś oksy albo balonik?Elcia ale Ci dobrze no to wyścig, która z Was będzie pierwsza lipcowka na forum ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-07-03 o 11:13 |
|
|
|
|
#1664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miałam trochę problemów z kroczem i położna poleciła mi korę dębu lub pł.do higieny intymnej Biały jeleń z wyciągiem z kory dębu , fajnie ściąga i działa p/zapalnie więc może spróbuj może coś pomoże mi pomogło bardzo .
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#1665 |
|
Zadomowienie
|
Iza - jak była położna to nie oglądała tylko pytała czy odchody z macicy jeszcze są jak wyglądają - krwistoczerwone czy brązowe, czy byłam nacinana czy rana boli - ale wtedy jeszcze mnie tak nie bolała więc powiedziałam, że wszystko w normie
- myślę, że to może mnie boleć od zbyt szybkiego wstania - wczoraj starszy synek wszedł między szczebelki schodów,ze strachu tak się zaczoł drzeć że nie wiedziałam co się dzieje i się za szybko "zerwałam" do niego przez 3 lata nie przyszło mu takie coś do głowy i teraz sobie wymyślił :/ |
|
|
|
#1666 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#1667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
pisz koniecznie co i jak dzisiaj ide do sklepu po popcorn i będę czytać na bieżąco
|
||
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia jestem z Tobą
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fajnie, że masz dobry humor, na pewno poród też będzie OK i będziesz trzymać Dzidziusia w objęciach elcia_ Trzymamy kciuki a jutra to pewnie nie możesz się doczekać ![]() Dziewczyny rozwarcie na opuszek palca , ile to może być cm??? zaczął mi się 39 tc i zastanawiam się czy to dużo czy nie jak na ten tydzień
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201209271031.html http://suwaczki.slub-wesele.pl/20131019310122.html http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3g5mbm1vj.png Edytowane przez justynka2992 Czas edycji: 2014-07-03 o 11:21 |
|
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nic mi nie dawali
czekamy na lekarza i to mój gin ma dziś dyżur Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
elcia fajnie masz
![]() Fame chyba podekscytowanie justynka rozwarcie na opuszek palca to tyle co i nic jakies pol cm moze, tak mi sie wydaje
|
|
|
|
#1672 |
|
Raczkowanie
|
No to jeszcze troszeczkę sobie poczekam na synka
a z dnia na dzień bardziej się ciągnie. Tyle miesięcy w ciąży, a ostatnie 2 tyg to tylko niecierpliwość
|
|
|
|
#1673 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A ja się witam jak zwykle po długiej nieobecnosci w 37 Tc !!! to znaczy nie wiem czy to 37 bo na pewno skończyłam już 36 Tc i dziś jest 36 + 1 dzień. ( czytałam was na bieżąco )Debeściara oby nie było tak, że w szpitalu - to wiesz czekasz na poród a on na złość nie przychodzi. dasz radę! C
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! |
||
|
|
|
#1674 |
|
Zadomowienie
|
ale może być tak że dziś szyjka zamknięcia rozwarcia prawie nie ma a 2dni później pełne rozwarcie i szyjka otwarta nie jest nigdzie napisane ile powinno się robić rozwarcie
|
|
|
|
#1675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no chyba, że wcześniej jednak urodzę ![]() ahh ta niecierpliwość a z drugiej strony strach przed porodem
|
|
|
|
|
#1676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fame jak tam sytuacja? ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1677 |
|
Raczkowanie
|
Hejka, podczytuje was ale z nadgonieniem cięzko. Trzymam kciuki za wszystkie które juz są w szpitalach lub w tym tyg będą.
Ja wczoraj zdychałam jelita dziś juz troche lepiej. Tż wystraszony ze moze rodze bo przy syniu biegałam do wc. Ale to było regularnie a te bole to raczej zaparcie boli jak mała się roi. W sobotę usg ponowne. I miałam 9 umówioną wizytę z prowadzącą i dupa bo moja prodząca urlop sobie zrobiła do 23 (tp 19) no i niewiem co robić. Zobacze jak pani dr która robi usg może bedzie ok to z nią porozmawiam
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
I co laseczki nadal cisza? ja korzystam z pogody i leniuchuje na ogródku, ciągle zaglądając na tel co tam słychać
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Mój gin był i rozwarcie nadal małe, na ktg żadnego skurczu
mamy poczekać jeszcze, dziś jeszcze mi nie podadzą nic.Śmiać mi się chce z tż, bo śmiesznie wygląda w fartuchu szpitalnym i rozwiązuje krzyżówki ale widać że się skupić nie może bo poród za ścianą Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1680 |
|
Wtajemniczenie
|
To trzymam kciuki za was dziewczyny i zmykam chleb zagniatać póki młoda śpi.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

bez sensu no ale chyba coś w tym jest 

dobrze ze tak się to skończyło..
a buraka spaliłam- takie same prawie spodnie mieli..

żartuje oczywiście. 

a z drugiej strony strach przed porodem 
mamy poczekać jeszcze, dziś jeszcze mi nie podadzą nic.