III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-03, 12:41   #2581
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Czas na chwilę zapomnienia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jadłabym...

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Pomidorowka język uciekł mi nie powiem gdzie... Kupilam pomidory i czekają aż zrobi się z nich pomidorówka. Oczywiście sama się zrobi
Ciekawe co Twój Tz taki tajemniczy
ja jescze nigdy nie znalazłam dodatku w chlebie, ale nic dziwnego że się zrazilas.

Samo się nie zrobi Ja już w swoich produktach tyle rzeczy spotkałam,że skutecznie mnie to zraziło swego czasu lubiłam zapiekanki mrożone z Biedronki ale w jednej z nich też trafił mi się paznokietek i również nie mój od paru lat już tego w ustach nie miałam dziwię się,że ludzie,którzy trafili na szczura w kartonie od soku jeszcze w ogóle cokolwiek piją w kolorowych opakowaniach

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:45   #2582
201610121609
Konto usunięte

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
zeby zobaczyc to zdjecie musze sie zalogowac na FB WTF

Mi sie tez tak czasem robi ale za drugim razem juz idzie normalnie

Dobra ruszam do pieczarkowej bo mi tu ta pomidorowa wzbudzilyscie głód

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Chociaż rozmowy o paznokciach w jedzeniu skutecznie hamują mój głód

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:48   #2583
agness2011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Jest takie jedno urządzenie i praktycznie każda z nas ma w domu i dużo miejsca tylko zajmuje-facet...
Oj, jakbym na niego liczyła z obieraniem ziemniaków to chyba non stop byśmy ryż i makaron jedli

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Agness u mnie chyba lepiej dzisiaj nie bedzie..

Pokaz lozeczko i odkurzacz jaki zamowilas
Misstic jak nie dziś to jutro już będzie lepiej

Łóżeczko już ktoś takie zamawiał - zwykłe, proste, sosnowe (mamy łóżko sosnowe w pokoju to będą do siebie pasowały) z szufladą (bo u mnie miejsca za dużo nie ma, to nawet żeby zapasy pampersów wrzucić się przyda) i nie drogie
http://allegro.pl/piekne-sosnowe-loz...349172427.html
A na odkurzacz Zelmera się zdecydowaliśmy (dokładnie to Zelmer JUPITER ZVC422HT o taki: http://www.oleole.pl/odkurzacze/zelm...t.bhtml#opinie) - męża przekonała 4 letnia gwarancja, a że to on odkurza, to on miał decydujący głos

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
agness, Monika-współczuje tych opuchnięć...mnie na razie omijają te rewelacje i mam nadzieje, ze tak pozostanie

Mnie wczoraj Ana zaraziła ta swoją posciela i znalazłam tam na stronce śpiworek i to moze być fajna sprawa do wózka chociaż nie znam sie na zimę za cienki ale nie wsadze małej na poczatku września w gruby śpiwór wyślę mamę w Pl do sklepu handlujacego ich rzeczami chociaż kto tam wie czy beda to mieli...trzeba najpierw zadzwonić bo sa dwa takie sklepy i każdy po 30km od mamy i każdy w inna stronę a ze mama lubi jeździć to nie powinno być problemu no i ciekawe ile to kosztuje
O taki mnie meczy od wczoraj

Załącznik 5726329

aisa84 te obrzęki to nic przyjemnego, jednak jakoś da się z tym żyć - mimo wszystko ciesz się, że nie doświadczasz i obyś nie doświadczyła...

A ta pościel to naprawdę piękna i mi też chodzi po głowie, tylko się zastanawiam czy gdzieś można ją przez internet kupić bo u mnie w okolicy niestety nigdzie nie ma

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:

Niestabilna jak mogłaś...

Edytowane przez agness2011
Czas edycji: 2014-07-03 o 12:50 Powód: uzupełnienie odpowiedzi
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:51   #2584
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość

etusiaaa też się właśnie zastanawiam nad butelkami - chciałabym karmić piersią, ale wiadomo, że różnie to bywa i jednak jakąś butelkę i małą puszkę mleka trzeba w domu mieć... ja skłaniam się chyba ku tym zestawom startowym (np. Aventa), bo pojedynczo kupować to drożej wychodzi...
ja juz chyba decyzje podjełam kupuje lovi tez niby antykolkowe i biore 3 szt 2 szt po 125ml i 1 szt 260ml i wszystkie w granicach 13-15zł i u tego samego sprzedawcy bede zamawiac nianie elektroniczna, cos dla siebie i smoczki do tych butelek takie juz na pozniej zeby potem tylko smoczjków nie zamawiac

Cytat:
Tż dzwonił i mówi,że ma dla mnie niespodziankę ale to dopiero za 2 miesiące i będzie bardzo mi się podobać..... Hmmm..
a) telewizor (na raty )
b) dzidziuś ale to bankowo więc odpada
c) załatwi mi pracę
d) ściemnia

Jakoś te 3 rzeczy wydają mi się najbardziej prawdopodobne i przeżyję szok jak będzie inaczej Tylko po co robi z tego taką tajemnicę...

Pomidorówką pachnie na cały domek Wciągam drugą michę,bo dawno tak dobra mi się nie udała ehh chyba mamie fast fooda zamówię na obiad,bo ona takiej gęstej nie zje
oj ten Twoj tz cos na pewno super wymyslil a z ta pomidorowa to jezyk to mam juz w ....

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:54   #2585
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestabilna jak mogłaś...
A no tak hmmmm zebrallam owoce, naszla mnie ochota i moglam chodz jeszcze jest

Latte
Stary 2014-07-03, 12:58   #2586
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:

Latte
O co kaman bejbe?

Przyszła lampa Dla Niuni, obrazy dla mnie a ja siedzę od pół godziny nad kartką i piszę co mam jeszcze kupić
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:59   #2587
anesh_
Zakorzenienie

Dziewczyny od dziś w kauflandzie SA kołderki z podusia za 30 zł jakby któraś jeszcze nie miała.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 13:07   #2588
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, jakbym na niego liczyła z obieraniem ziemniaków to chyba non stop byśmy ryż i makaron jedli

Misstic jak nie dziś to jutro już będzie lepiej

Łóżeczko już ktoś takie zamawiał - zwykłe, proste, sosnowe (mamy łóżko sosnowe w pokoju to będą do siebie pasowały) z szufladą (bo u mnie miejsca za dużo nie ma, to nawet żeby zapasy pampersów wrzucić się przyda) i nie drogie
http://allegro.pl/piekne-sosnowe-loz...349172427.html

Nie przejmuj się jak ja bym tak miała liczyć tylko na wyobraźnie mojego faceta to chyba bym w ciąży nie była w ogóle :P Nie mówiąc już o obiedzie,bo widziałabym codziennie przed sobą talerz frytek z paluszkami rybnymi ,jajecznicę albo ryż z warzywami (bez mięsa :P)
A łóżeczko fajne,nawet od Misstic zmałpowałaś,bo to ona takie zamawiała

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość

oj ten Twoj tz cos na pewno super wymyslil a z ta pomidorowa to jezyk to mam juz w ....
On i jego wyobraźnia,proszę Cię :P znając go to wpędzi nas jeszcze w jakieś kłopoty przez to To szykuj pomidorówkę za mną już chodziła od wczoraj

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-07-03, 13:10   #2589
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana nauka usypiana wynaleziona na necie Gdzieś już ją opisywałam. Jak nasze dzieciątka będą miały kilka miesięcy to napiszę o niej znowu. Teraz i tak zaginie w gąszczu informacji.
Oczywiście każde dziecko prędzej czy później nauczy się samodzielnie zasypiać. Jednak naszą nauczyliśmy jak miała ok 9 miesięcy i od tamtej pory mamy luz. Wcześniej też próbowałam, ale mała nie była na to absolutnie gotowa.
okej
a ma jakąś specjalną nazwę? może jak będę miała chwilę to sobie poczytam

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Jezeli chodzi o maluszka to jest wszystko ok tylko cos mi sie wydaje ze malo wazy bo w 30t1d 1300g.Lekarz mowi ze jest w normie ta waga ale patrząc na wagi waszych dzidziusiow jest malutki... Co prawda moj Tz tez sie urodzil maly ponizej 3kg a ja to w ogole wazylam 2,6kg wiec malutko.
No i smutno mi bo nie mam fotek U mnie usg 3d nie wyjdzie bo mam lozysko na przedniej scianie i w dnie,a poza tym mial maluszek buzie przy samym lozysku gdzie jest mało plynu owodniowego i nie dalo sie zrobic fotki chociaz lekarz sie staral,tak go męczyl ze powiedzial ze chyba zaraz porod bedziemy odbierac
Takze na usg 3d mam poczekac do drugiej ciazy czyli za 2lata to są słowa mojego lekarza
Szkoda mi tylko ze nie moge popatrzec na buźkę i musze czekac do porodu... ale tak to wszystko jest super
Co ty babo się martwisz najważniejsze, ze bobasek zdrowy!!

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Ana jakie płatki higieniczne? Do czego?
I jeszcze co to za przybory do pielęgnacji jamy ustnej?
Pieluszka bambusowe ti jakaś inna?
chyba higieniczne:P pisze " bawełniane, delikatne płatki dla niemowląt"
no własnie do przemywania oczek (podobno do każdego osobny płatek?), buźki

a do pielęgnacji jamy ustnej to taka nakładka na palec ze silikonu a to drugie opakowanie to 3 "szczoteczki" , pierwsza - dla dzieci które nie posiadają ząbków, druga do mycia pierwszych ząbków, trzecia zwykła szczoteczka ale w sumie to nie wiem jak z tym wszystkim w praktyce

a pieluszka bambusowa to inna w wyglądzie i dotyku niż tetra czy flanela, jest bardzo mięciutka, taka delikatna i podobno wchłania wodę lepiej o 60% niż bawełna, się okaże
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 13:11   #2590
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
póki pamiętam:
Ana płatki te kosmetyczne duże miałam i uzyłam na poczatku bo małemu przemywałam tym buzie, woda specjalnie przegotowana i oczka, al eto przez jakiś czas potem juz normalnie myłam , a płatki zuzyłam w końcu ja do mycia buzi hehe no ale tez moga sie przydac jakbys chciała dziecku przemywać pupke zamiast chusteczkami woda -to wtedy bardzo bardzo sie przydadzą

Ana tymi bezdotykowymi nalezy zawsze sprwdzać w jednym miejscu, temperatura na skroni a na czole będa sie różnic
dziękuję za wyjaśnienie to czego te płatki
a które miejsce pomiaru jest wiarygodniejsze? zgodne z rtęciowym?
Ty masz te termometr co są w wielu kolorach?

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Co do skracającej się szyjki, od razu przypomina mi się moja koleżanka, która po dwóch synkach była w ciąży z upragnioną córeczką i... urodziła w 25 tygodniu, bo szyjka się skróciła, zrobiło się rozwarcie, za późno było na podszywanie, czy cokolwiek innego... Córeczka niestety ma dziecięce porażenie mózgowe Ale jest ukochaną córeczką rodziców i bardzo o nią dbają. Zresztą koleżanka ma doświadczenie, bo wcześniej pracowała z takimi dziećmi (by opiekować się córką musiała zrezygnować z pracy).
bidulka, 25 tydzień to taki okruszek...

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Witamy się
Otworzyłam dzisiaj oczy i taki widok mnie spotkał

Cytat:
Ana*** super zakupki - śliczny jest ten zestaw różowy ja póki co się wstrzymuję z rzeczami dla młodej, bo 23 lipca mam ostatnie USG, to może w końcu mi się potwierdzi, czy to na pewno dziewczynka i wtedy będę szaleć

Ja w poniedziałek miałam wizytę i ginek mnie trochę nastraszył, że serduszko młodej za szybko bije... co prawda po 20 minutach trochę się uspokoiło i wróciło do normy ale całe popołudnie miałam skopane i te moje gorsze dni też chyba przez to... martwię się, żeby wszystko było w porządku ale też staram się być dobrej myśli... z tego co mówił, to nie jest to powód, żeby kłaść do szpitala, ale muszę to kontrolować 2 razy w tygodniu - całe szczęście, że w sr jest możliwość posłuchania serduszka, więc już wczoraj się troszkę uspokoiłam, bo było w normie

No i dziś od rana szaleję - wydałam ponad 500 zł ale za to zamówiłam odkurzacz i łóżeczko dla młodej
Jeszcze trochę się będziesz szaleć z różem

A mówił ile bilo serduszko?
dobrze, ze kontroluje na pewno wszystko będzie dobrze

u nas też ostatnio pieniążki się rozchodzą jak woda

Cytat:
Mnie wczoraj Ana zaraziła ta swoją posciela i znalazłam tam na stronce śpiworek i to moze być fajna sprawa do wózka chociaż nie znam sie na zimę za cienki ale nie wsadze małej na poczatku września w gruby śpiwór wyślę mamę w Pl do sklepu handlujacego ich rzeczami chociaż kto tam wie czy beda to mieli...trzeba najpierw zadzwonić bo sa dwa takie sklepy i każdy po 30km od mamy i każdy w inna stronę a ze mama lubi jeździć to nie powinno być problemu no i ciekawe ile to kosztuje
O taki mnie meczy od wczoraj

już sprawdzam ceny
nie są najtańsze, ale też nie mega drogie po prostu się zakochałam i musiałam spełnić tą zachciewajkę jeszcze jeden mi się podoba z ich firmy taki różowo zielony zestaw babcia chce kupić:P

Rożek 46zł, śpiworek 47zł, a zestaw pościel i ochraniacz nie widzę ceny moze uda mi się jeszcze znaleźć paragon.
Stary 2014-07-03, 13:14   #2591
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:

Oj i ode mnie bacik Przed ciążą jakoś nie ruszały ciasta i inne słodkości a teraz to masakra po prostu.
Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
O co kaman bejbe?

Przyszła lampa Dla Niuni, obrazy dla mnie a ja siedzę od pół godziny nad kartką i piszę co mam jeszcze kupić
Jakie obrazy?Nie pochwaliłaś się
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 13:15   #2592
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Oj i ode mnie bacik Przed ciążą jakoś nie ruszały ciasta i inne słodkości a teraz to masakra po prostu.

Jakie obrazy?Nie pochwaliłaś się
Może źle to nazwalam fotografie na płótnie zaraz się pochwalę Kochana
Stary 2014-07-03, 13:17   #2593
Latte88
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1404386499309.jpg (43,3 KB, 25 załadowań)
Stary 2014-07-03, 13:20   #2594
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Tragedia próbuje juz 3 raz napisać nie daje rady wyslac:-/ jak pech to od rana
Witam się
Jestem po wizycie i nie jestem zadowolona z tej wizyty bo za dużo przytyłam bo aż 10kg i ważę 92kg:-/ i najprawdopodobniej mam cukrzyce ciążowa i di nastepnej wizyty mam dietę wprowadzić bo inaczej czeka mnie powtórka z rozrywki czyli glukoza a ja nie lubię takich słodkich rzeczy jak teraz w ciąży odrzucilo mnie całkowicie od słodyczy to nie wien jak ja znów mam w siebie to wzmusic:'( nie wiem
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 13:23   #2595
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Ekstra, moja siorka ma na ścianie podobne tylko babie lato w ujęciu makro, super wygląda
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 13:26   #2596
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Ekstra, moja siorka ma na ścianie podobne tylko babie lato w ujęciu makro, super wygląda
Ja bardzo lubię storczyki a tu w mieszkaniu puste ściany, chciałam coś zawiesić ale przy okazji się nie zrujnowac także za 50 zł mam takie cudo. Znów niezawodny OLX
Stary 2014-07-03, 13:31   #2597
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:

Ty brutalu Ty!

Ja wróciłam z zakupów biedronkowych... Nie jestem z siebie dumna... Miało być bez słodyczy...wyszło jak wyszło....

A ja zobaczyłam jagodzianki to nie mogłam się opanować pochłonęłam ją w drodze od kasy do auta, czyli jakieś 20m..
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 13:32   #2598
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki!
Spieszę do Was z wesołą nowiną... Wczoraj po 18tej urodził się mój bratanek Szymon Wszystko OK, oboje z mamą mają się dobrze. Zbytnio szczegółów nie znam, bo w zasadzie brat może ujął wszystko w 2-3 zdaniach tak ogólnie, bo przecież musiał obdzwonić najbliższą rodzinkę a trochę nas jest. Mały wcale nie taki mały, bo 61 cm długi i waga ponad 4100 także klocuś, ale najważniejsze, że wszystko w porządku. Raczej bratowa rodziła sn, bynajmniej taki był plan. Jak dowiem się coś więcej to Wam napiszę. Póki co cieszę się po raz kolejny mianem CIOCI Kolejna dzidziulka do obdarowywania. Wczoraj już Wam nie pisałam, bo walczyłam z tą kartką dla zięcia znajomej na 40 urodziny, a jak brat dzwonił to akurat kończyłamm motor z pampersów dla małego Zostało go tylko ozdobić i wydrukować rejestracje, misio już na nim siedzi Ale miałam wyczucie kiedy go zrobić hehe. Tylko mieszkamy od siebie daleko, więc póki co nie wybieram się do nich to najwyżej im go wyślę.
Włoski umyte,idę zrobić jakąś kanapkę i Was po nadrabiać.

Gratuluje!

Dziś byłam na zakupach i kupilam dla synka:
-dwie pary polspiochow,
-pieluszki,
- płyną do kąpieli,
- krem na odparzenia.
Stary 2014-07-03, 13:41   #2599
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie przejmuj się jak ja bym tak miała liczyć tylko na wyobraźnie mojego faceta to chyba bym w ciąży nie była w ogóle :P Nie mówiąc już o obiedzie,bo widziałabym codziennie przed sobą talerz frytek z paluszkami rybnymi ,jajecznicę albo ryż z warzywami (bez mięsa :P)

On i jego wyobraźnia,proszę Cię :P znając go to wpędzi nas jeszcze w jakieś kłopoty przez to To szykuj pomidorówkę za mną już chodziła od wczoraj
u mnie juz obiad byl gotowy wiec dzis nici z pomidorowej, moze po niedzieli zaszaleje

Cytat:

sliczny ja dostalam teraz a raczej tz od moich rodzicow ze slonecznikami o taki:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0004.jpg (80,2 KB, 33 załadowań)

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 13:41   #2600
Ana***
Zakorzenienie

Wiecie co robię?

parowce zwane pampuchami, czy nie wiem jak u Was właśnie mi wyrastają

o takie coś: https://www.google.pl/search?q=parow...ml%3B600%3B450

będą z jagodami albo truskawkami i bitą śmietaną

o ile wyjdą, bo robię pierwszy raz :P

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-07-03 o 13:44
Stary 2014-07-03, 13:46   #2601
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Wiecie co robię?

My to potrafimy się wszystkie wzajemnie katowac :p

Stary 2014-07-03, 13:46   #2602
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Uwielbiam poranki, pije kawke, jem ciasta a jak się obudzi corcia to będą przytulaski

Ja nie ide na to duże usg III trymestru. Te pierwsze dwa miałam za free, a teraz musiałabym zapłacić co nie bardzo mi się uśmiecha. Chociaż żal, że nie zobaczę maluszka w 3d, ale z drugiej strony jeszcze trochę i zobaczę na żywo

A i pisalyscie o butelkach. Dla małej miałam jedna i to chyba przez to że dostałam na sr - 125 ml z Avent. I butelki kupowałam dopiero jak zaczynalismy wprowadzać mm.

Anesh gratuluję Majci sukcesów. Fantasyczna sprawa jak dziecko zaczyna wołać moja jescze nie do końca odpieluchowana, ale w ciągu dnia nie korzystamy z pampkow i jestem przeszczesliwa z tego powodu.

Ircha gratuluję bratanka

Coś jeszcze miałam pisać i nie pamiętam, wieć ide poszukać ciastek

Dziękuje wszystkim dziewczynom za gratulacje dla Majci.

Mandragorrka Majcia jeszcze TŻ nie od odpieluchowana, to dopiero pierwsze przesłanki, ale i tak dumna jestem.
Stary 2014-07-03, 13:57   #2603
201610121609
Konto usunięte

agness-ja znalazłam ten sklep ale nie maja tego śpiworka co tu wkleilam i widze, ze ceny wyższe niz podała Ana ze stacjonarnego sklepu
http://zakupy.tobisklep.pl/q/?keywords=Cotton%20moose

Ana-dziękuje ślicznie za odp w sprawie cen rzeczy sa cudne i pogonie mamę do sklepu na pewno

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 13:58   #2604
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co robię?

Uduszę Cię nie dość,że pampuchy to jeszcze wspominasz o jagodach,których w tym roku raczej nie zjem...
I sobie właśnie uświadomiłam,że ostatni raz takie własnoręcznie robione jadłam na praktykach w przedszkolu z truskawkami ojj jadłabyym teraz jak szalona

Stary 2014-07-03, 14:09   #2605
malgosia1051
Zadomowienie

Cytat:
U nas spanie z dzieckiem bylo i bardzo mi się podobało na ogół wieczorem mała była kładziona spac do swojego lozeczka, a w nocy jak się obudziła na jedzonko to ladowala u nas w łóżku i zostawala do rana.
Z tym, że szybko zaczęła przesypiac noce wieć tego spania u nas było mniej. A jak miała jakieś 9 miesięcy zakończyłam kp i wtedy też nauczyliśmy samodzielnego spania w łóżku.
Osobiście uważam, że nie należy zaciekle bronic się przed spaniem z dzieckiem, ale pilnowac żeby dziecko nie zagościło na stale w łóżku, albo co gorsze nie zastąpiło męża w sypialni.

Właśnie jak moj brat majac 11 lat nie moze usnać be ze mnie Jestem nienormalna ale go tak kocham ze nie moge go wyrzucic z łóżka jak chce ale obiecuje że moja córcia bedzie spała we własnym łóżku!!! Ale dla mnie bedzie szokiem jak on bedzie chcial sam spac a wiem ze bedzie bo moja sasiadka tez spala z bratem do 13 roku zycia potem sam chcial spac A ja macka tak kocham bo wlasciwie sama go wychowałam i traktuje go jak wlasnego syna ale jest moim najcudowniejszym bratem pod słoncemGłuipia jestem wiem o tym.
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2014-07-03, 14:09   #2606
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie juz obiad byl gotowy wiec dzis nici z pomidorowej, moze po niedzieli zaszaleje

sliczny ja dostalam teraz a raczej tz od moich rodzicow ze slonecznikami o taki:P
Bardzo piękny
Stary 2014-07-03, 14:15   #2607
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
okej
a ma jakąś specjalną nazwę? może jak będę miała chwilę to sobie poczytam

Co ty babo się martwisz najważniejsze, ze bobasek zdrowy!!

chyba higieniczne:P pisze " bawełniane, delikatne płatki dla niemowląt"
no własnie do przemywania oczek (podobno do każdego osobny płatek?), buźki

a do pielęgnacji jamy ustnej to taka nakładka na palec ze silikonu a to drugie opakowanie to 3 "szczoteczki" , pierwsza - dla dzieci które nie posiadają ząbków, druga do mycia pierwszych ząbków, trzecia zwykła szczoteczka ale w sumie to nie wiem jak z tym wszystkim w praktyce

a pieluszka bambusowa to inna w wyglądzie i dotyku niż tetra czy flanela, jest bardzo mięciutka, taka delikatna i podobno wchłania wodę lepiej o 60% niż bawełna, się okaże
Ej no napisałam higieniczne przeciesz;p. Czemu się śmiejesz ze mnie?;p

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
Tragedia próbuje juz 3 raz napisać nie daje rady wyslac:-/ jak pech to od rana
Witam się
Jestem po wizycie i nie jestem zadowolona z tej wizyty bo za dużo przytyłam bo aż 10kg i ważę 92kg:-/ i najprawdopodobniej mam cukrzyce ciążowa i di nastepnej wizyty mam dietę wprowadzić bo inaczej czeka mnie powtórka z rozrywki czyli glukoza a ja nie lubię takich słodkich rzeczy jak teraz w ciąży odrzucilo mnie całkowicie od słodyczy to nie wien jak ja znów mam w siebie to wzmusic:'( nie wiem
Ale 10 kg od podatku ciąży? To niewiele.
Ja tez 10 kg przytylam i dla mnie to dobrze, w końcu to początek 8 miesiąca od jutra.
Stary 2014-07-03, 14:19   #2608
malgosia1051
Zadomowienie

Cytat:
Ej no napisałam higieniczne przeciesz;p. Czemu się śmiejesz ze mnie?;p

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Ale 10 kg od podatku ciąży? To niewiele.
Ja tez 10 kg przytylam i dla mnie to dobrze, w końcu to początek 8 miesiąca od jutra.
Niby nie duzo ale lekarz powiedzial mi ze mam mniej jesc by nie przytyc duzo...
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2014-07-03, 14:27   #2609
agness2011
Raczkowanie

Cytat:
ja juz chyba decyzje podjełam kupuje lovi tez niby antykolkowe i biore 3 szt 2 szt po 125ml i 1 szt 260ml i wszystkie w granicach 13-15zł i u tego samego sprzedawcy bede zamawiac nianie elektroniczna, cos dla siebie i smoczki do tych butelek takie juz na pozniej zeby potem tylko smoczjków nie zamawiac
etusiaaa no to pewnie taniej wyjdzie, a i przesyłka jedna - ja jakoś raczej na Avent zdecydowana jestem, ale jeszcze tak naprawdę nie porównywałam cen i innych nie przeglądałam, więc może mi się jeszcze odmienić

Cytat:
Niestabilna gdybyś tylko bliżej mieszkała to z pewnością bym wpadła... a tak to chyba zostaje mi tylko przejść się do cukierni

Cytat:
Dziewczyny od dziś w kauflandzie SA kołderki z podusia za 30 zł jakby któraś jeszcze nie miała.
anesh_ ja właśnie nie mam, ale z tego co widziałam w gazetce, to to chyba ten większy rozmiar do łóżeczek 140...

Cytat:
Metamfetaminax u mnie pewnie podobnie by to wyglądało z inwencją twórczą męża... nie mówiąc już o jego zapale do gotowania, bo często byłaby jeszcze pizza odmrażana

A jeśli chodzi o łóżeczko, to właśnie pamiętam, że którąś o nie pytałam, bo widziałam, że kupiła (może to była akurat Misstic ) a ja miałam je już upatrzone od dawna, tylko z kasą było trochę gorzej i się jeszcze zastanawiałam czy z szufladą zamawiać czy bez

Cytat:
Jeszcze trochę się będziesz szaleć z różem

A mówił ile bilo serduszko?
dobrze, ze kontroluje na pewno wszystko będzie dobrze

u nas też ostatnio pieniążki się rozchodzą jak woda
Ana*** albo z niebieskim
Co do serduszka to właśnie nie mówił ile, ale tak na mój słuch, to było ponad 160 na minutę... później spadło, ale też nie powiedział do ilu, a w sr wychodziło tak 155-160 i położna mówiła, że w normie (norma to od 110-160), a powyżej też może być, jeśli maleństwo akurat się rusza. Trochę mnie to uspokoiło, ale i tak teraz ciągle będę mierzyć i kontrolować - jak wyjdzie, że często skacze powyżej 160 to pójdę do gina wcześniej - niech coś działa

A kasa, no niestety kupując wyprawkę to można się nieźle spłukać - gdyby nam przyszli dziadkowie nie pomagali to nie wiem jak byśmy sobie z mężem poradzili...

Latte88 bardzo ładne te fotografie na płótnie - też bardzo lubię storczyki

Cytat:
agness-ja znalazłam ten sklep ale nie maja tego śpiworka co tu wkleilam i widze, ze ceny wyższe niz podała Ana ze stacjonarnego sklepu
http://zakupy.tobisklep.pl/q/?keywords=Cotton%20moose

Ana-dziękuje ślicznie za odp w sprawie cen rzeczy sa cudne i pogonie mamę do sklepu na pewno

aisa84 dziękuję za link ale ceny to jednak rzeczywiście niezłe i dzięki temu chyba właśnie przestałam na nie chorować
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 14:27   #2610
Metamfetaminax
Zakorzenienie

To dziwne ja już mam 11 kilogram na wadzę mimo,że ja z natury drobna i szczupła i nic nie mówi lekarz,że tak dużo Dużo to jest jakbyś miała teraz 18 kg ale nie 10.
Gosiu, a jak to z tą cukrzycą? masz ją czy lekarz się tylko domyśla,że masz?Bo cukrzyca to nie taka byle głupota i powinien od razu Cię przestrzec i jakąś dietę zasugerować.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości