|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już w swoich produktach tyle rzeczy spotkałam,że skutecznie mnie to zraziło swego czasu lubiłam zapiekanki mrożone z Biedronki ale w jednej z nich też trafił mi się paznokietek i również nie mój od paru lat już tego w ustach nie miałam dziwię się,że ludzie,którzy trafili na szczura w kartonie od soku jeszcze w ogóle cokolwiek piją w kolorowych opakowaniach
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#2582 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Mi sie tez tak czasem robi ale za drugim razem juz idzie normalnie ![]() Dobra ruszam do pieczarkowej bo mi tu ta pomidorowa wzbudzilyscie głód ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Chociaż rozmowy o paznokciach w jedzeniu skutecznie hamują mój głód ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2583 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
jak nie dziś to jutro już będzie lepiej Łóżeczko już ktoś takie zamawiał - zwykłe, proste, sosnowe (mamy łóżko sosnowe w pokoju to będą do siebie pasowały) z szufladą (bo u mnie miejsca za dużo nie ma, to nawet żeby zapasy pampersów wrzucić się przyda) i nie drogie ![]() http://allegro.pl/piekne-sosnowe-loz...349172427.html A na odkurzacz Zelmera się zdecydowaliśmy (dokładnie to Zelmer JUPITER ZVC422HT o taki: http://www.oleole.pl/odkurzacze/zelm...t.bhtml#opinie) - męża przekonała 4 letnia gwarancja, a że to on odkurza, to on miał decydujący głos ![]() Cytat:
![]() A ta pościel to naprawdę piękna i mi też chodzi po głowie, tylko się zastanawiam czy gdzieś można ją przez internet kupić bo u mnie w okolicy niestety nigdzie nie ma ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Edytowane przez agness2011 Czas edycji: 2014-07-03 o 12:50 Powód: uzupełnienie odpowiedzi |
||||
|
|
|
#2584 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a z ta pomidorowa to jezyk to mam juz w ....
|
|
#2585 |
|
Wtajemniczenie
|
A no tak hmmmm zebrallam owoce, naszla mnie ochota i moglam
![]() Latte
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny od dziś w kauflandzie SA kołderki z podusia za 30 zł jakby któraś jeszcze nie miała.
|
|
|
|
#2588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(bez mięsa :P) A łóżeczko fajne,nawet od Misstic zmałpowałaś,bo to ona takie zamawiała ![]() Cytat:
za mną już chodziła od wczoraj
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#2589 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ma jakąś specjalną nazwę? może jak będę miała chwilę to sobie poczytam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no własnie do przemywania oczek (podobno do każdego osobny płatek?), buźki ![]() a do pielęgnacji jamy ustnej to taka nakładka na palec ze silikonu a to drugie opakowanie to 3 "szczoteczki" , pierwsza - dla dzieci które nie posiadają ząbków, druga do mycia pierwszych ząbków, trzecia zwykła szczoteczka ale w sumie to nie wiem jak z tym wszystkim w praktyce ![]() a pieluszka bambusowa to inna w wyglądzie i dotyku niż tetra czy flanela, jest bardzo mięciutka, taka delikatna i podobno wchłania wodę lepiej o 60% niż bawełna, się okaże
|
|||
|
|
|
#2590 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a które miejsce pomiaru jest wiarygodniejsze? zgodne z rtęciowym? Ty masz te termometr co są w wielu kolorach? ![]() Cytat:
bidulka, 25 tydzień to taki okruszek...Cytat:
![]() ![]() A mówił ile bilo serduszko? dobrze, ze kontroluje u nas też ostatnio pieniążki się rozchodzą jak woda ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() już sprawdzam ceny nie są najtańsze, ale też nie mega drogie po prostu się zakochałam i musiałam spełnić tą zachciewajkę jeszcze jeden mi się podoba z ich firmy taki różowo zielony zestaw babcia chce kupić:PRożek 46zł, śpiworek 47zł, a zestaw pościel i ochraniacz nie widzę ceny moze uda mi się jeszcze znaleźć paragon.
|
||||
|
|
|
#2591 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przed ciążą jakoś nie ruszały ciasta i inne słodkości a teraz to masakra po prostu.Cytat:
Nie pochwaliłaś się
|
||
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2594 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Tragedia próbuje juz 3 raz napisać nie daje rady wyslac:-/ jak pech to od rana
![]() Witam się ![]() Jestem po wizycie i nie jestem zadowolona z tej wizyty bo za dużo przytyłam bo aż 10kg i ważę 92kg:-/ i najprawdopodobniej mam cukrzyce ciążowa i di nastepnej wizyty mam dietę wprowadzić bo inaczej czeka mnie powtórka z rozrywki czyli glukoza a ja nie lubię takich słodkich rzeczy jak teraz w ciąży odrzucilo mnie całkowicie od słodyczy to nie wien jak ja znów mam w siebie to wzmusic:'( nie wiem
|
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
Ekstra, moja siorka ma na ścianie podobne tylko babie lato w ujęciu makro, super wygląda
|
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2597 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ty brutalu Ty! Ja wróciłam z zakupów biedronkowych... Nie jestem z siebie dumna... Miało być bez słodyczy...wyszło jak wyszło.... A ja zobaczyłam jagodzianki to nie mogłam się opanować pochłonęłam ją w drodze od kasy do auta, czyli jakieś 20m..
|
|
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje! Dziś byłam na zakupach i kupilam dla synka: -dwie pary polspiochow, -pieluszki, - płyną do kąpieli, - krem na odparzenia. |
|
|
|
|
#2599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sliczny ja dostalam teraz a raczej tz od moich rodzicow ze slonecznikami o taki:P
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co robię?
![]() parowce zwane pampuchami, czy nie wiem jak u Was właśnie mi wyrastają ![]() o takie coś: https://www.google.pl/search?q=parow...ml%3B600%3B450 będą z jagodami albo truskawkami i bitą śmietaną o ile wyjdą, bo robię pierwszy raz :P
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-07-03 o 13:44 |
|
|
|
#2601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My to potrafimy się wszystkie wzajemnie katowac :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje wszystkim dziewczynom za gratulacje dla Majci. Mandragorrka Majcia jeszcze TŻ nie od odpieluchowana, to dopiero pierwsze przesłanki, ale i tak dumna jestem .
|
|
|
|
|
#2603 |
|
Konto usunięte
|
agness-ja znalazłam ten sklep ale nie maja tego śpiworka co tu wkleilam i widze, ze ceny wyższe niz podała Ana ze stacjonarnego sklepu
![]() http://zakupy.tobisklep.pl/q/?keywords=Cotton%20moose Ana-dziękuje ślicznie za odp w sprawie cen rzeczy sa cudne i pogonie mamę do sklepu na pewno ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dość,że pampuchy to jeszcze wspominasz o jagodach,których w tym roku raczej nie zjem... I sobie właśnie uświadomiłam,że ostatni raz takie własnoręcznie robione jadłam na praktykach w przedszkolu z truskawkami ojj jadłabyym teraz jak szalona
|
|
|
|
#2605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem nienormalna ale go tak kocham ze nie moge go wyrzucic z łóżka jak chce ale obiecuje że moja córcia bedzie spała we własnym łóżku!!! Ale dla mnie bedzie szokiem jak on bedzie chcial sam spac a wiem ze bedzie bo moja sasiadka tez spala z bratem do 13 roku zycia potem sam chcial spac Głuipia jestem wiem o tym.
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
Ja tez 10 kg przytylam i dla mnie to dobrze, w końcu to początek 8 miesiąca od jutra. |
||
|
|
|
#2608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2609 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jeśli chodzi o łóżeczko, to właśnie pamiętam, że którąś o nie pytałam, bo widziałam, że kupiła (może to była akurat Misstic ) a ja miałam je już upatrzone od dawna, tylko z kasą było trochę gorzej i się jeszcze zastanawiałam czy z szufladą zamawiać czy bez Cytat:
![]() Co do serduszka to właśnie nie mówił ile, ale tak na mój słuch, to było ponad 160 na minutę... później spadło, ale też nie powiedział do ilu, a w sr wychodziło tak 155-160 i położna mówiła, że w normie (norma to od 110-160), a powyżej też może być, jeśli maleństwo akurat się rusza. Trochę mnie to uspokoiło, ale i tak teraz ciągle będę mierzyć i kontrolować - jak wyjdzie, że często skacze powyżej 160 to pójdę do gina wcześniej - niech coś działa ![]() A kasa, no niestety kupując wyprawkę to można się nieźle spłukać Latte88 bardzo ładne te fotografie na płótnie - też bardzo lubię storczyki Cytat:
i dzięki temu chyba właśnie przestałam na nie chorować |
||||||
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
To dziwne ja już mam 11 kilogram na wadzę mimo,że ja z natury drobna i szczupła i nic nie mówi lekarz,że tak dużo
Dużo to jest jakbyś miała teraz 18 kg ale nie 10. Gosiu, a jak to z tą cukrzycą? masz ją czy lekarz się tylko domyśla,że masz?Bo cukrzyca to nie taka byle głupota i powinien od razu Cię przestrzec i jakąś dietę zasugerować.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

język uciekł mi nie powiem gdzie... Kupilam pomidory i czekają aż zrobi się z nich pomidorówka. Oczywiście sama się zrobi 

WTF
jak nie dziś to jutro już będzie lepiej 

)

- śliczny jest ten zestaw różowy
ale też staram się być dobrej myśli... z tego co mówił, to nie jest to powód, żeby kłaść do szpitala, ale muszę to kontrolować 2 razy w tygodniu - całe szczęście, że w sr jest możliwość posłuchania serduszka, więc już wczoraj się troszkę uspokoiłam, bo było w normie
taki różowo zielony zestaw 

Jestem nienormalna ale go tak kocham ze nie moge go wyrzucic z łóżka jak chce ale obiecuje że moja córcia bedzie spała we własnym łóżku!!! Ale dla mnie bedzie szokiem jak on bedzie chcial sam spac a wiem ze bedzie bo moja sasiadka tez spala z bratem do 13 roku zycia potem sam chcial spac