![]() |
#1321 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() migdaly leza w szafce i czekaja na probe ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() (i tak mysle, czy wczesniej rozmowa nie pomogla, czy nikt po prostu ze mna rozmawiac nie chcial? ![]() a reszty nie pamietam, nic, nie mam wspomnien wychowawczych - czyzby bezstresowe? ![]() ![]() tez jestem zdania, ze przemoc fizyczna to bezsilnosc ![]() Cytat:
![]() nic nie pisz o pologu, ja nadal w nim jestem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- o! nestelle - ![]() lece gotowac obiad, kupilam sobie pstraga i zrobie w piekarniku ![]() (a swoja droga jakie ryby sa drogie w DE ![]()
![]() |
#1322 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Nestelle gdzieś się podziewała kobieto! Witaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czesto czytam, ze dzieci same decyduja sie na oddzielne spanie, i tez jest to podobnie jak samoodstawienie od piersi, w okolicach 2-3 lat (staram sie w to wierzyc, ze jakos damy rade ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1324 | |||
Zakorzenienie
|
![]() hehe a mi TEORIA odczekiwania się bardzo podoba. ale nie wyobrażam sobie siebie "odczekującej" ![]() fachowe słownictwo... bidulka ![]() muszę spróbować ![]() Cytat:
![]() ![]() a fryzjer sprawdzony? ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() już nie wierzę w takie slogany ![]() ![]() Cytat:
do mnie wróciło takie wspomnienie z Krymu. Siedzimy z przyjaciółmi na plaży, plotki ploteczki. My akurat podjeliśmy decyzję o staraniach o dziecko... no i wypytywałam o różne rzeczy dzieciate koleżanki... i jedną zapytałam ile trwał jej połóg. Powiedziała, że półtora roku. Potraktowałam to jak znakomity żart... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Nestelle, znów zniknęła ![]() hop! hhoooooop!
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a na co czekalas w trzecim miesiacu? ![]() polog 1,5 roku ![]() ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-07-03 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Zakorzenienie
|
na to, że będzie wiele kwestii się unormuje. a okazało się, że wszystko się rozregulowało (bo nastąpił najkoszmarniejszy czas mojego macierzyństwa - wakacyjne upały...)
a my musieliśmy intensywnie ćwiczyć np. trakcję, która niby się normuje po 3 miechu. wiesz ja znam mało mam (aż jedną ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1327 |
MBZ♥
|
Alliw to czekamy na fotkę
![]() Kasia no znak z tym wózkiem ![]() Moderna dobrze, że to napisałaś:komfort mamy ![]() Może mam mylne wrażenie, ale długie karmienie to kojarzyło mi się z dziećmi chwytającymi mamy za ubranie, domagające się w publicznych miejscach kp:/Po lekturze wizażowego wątku o kp wiem, że to może wyglądać inaczej, jednak ja trafiam na takie przypadki. Jeszcze odnośnie spania razem:Zosia jak wyszłyśmy ze szpitala po kp w naszym łóżku wierciła się, kręciła-odłożona do łóżeczka pięknie zasypiała ![]() Pani, ja bym nie wytrzymała tego odczekiwania, czułabym, że Ją zawodzę. Desp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja napisalam w okolicach 2 lat (bo nie chce podawac dokladnie - srednio pomiedzy 2 a 3 lata) - keidys pojawil sie gdzies temat wlasnie o dlugosci karmienia (na grupie rb bodajze), i se wyliczylam srednia ![]()
![]() |
#1329 |
Zakorzenienie
|
hej hej... pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieci.. mieszkamy juz na swoim i sie próbujemy zaklimatyzować. Testujemy internet wiec w wolniejszej chwili poczytam co u Was.
#1330 |
Zakorzenienie
|
Eluska
- ![]() ![]() ByoU - nie nie az tak "dlugo" nie zamierzam 3mamc wozka ![]() No i u mnje przerwa Lece cos zjesc bom glodna jak wilk hihi Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Zakorzenienie
|
jestem .... a może lepiej aby mnie nie było
![]() ![]() bo zaczne się czepiac ... ![]() ![]() od forum odstawił mnie brak czasu - budowa, rodzina ,własne zajęcia ...... a także zmęczenie materiału - jestem z dziecmi prawie 9 lat .w domu . uwielbiam .kocham . ale nawijać non stop "w czasie wolnym " o kupkach ,zupkach nie mogę ![]() do tego zniechecilo mnie podejście forumowo -poradnikowe do tematu .... slogany ,rady z książek , i statystyka .... nie dzierżę tego . Rozumiem ,ze pierwsze dziecko ,ze brak doświadczenia .... ale teoria to jedno a zycie drugie . To tak jakby przeczytać wszystkie książki na świecie i mówic ze zna się zycie . Co do samoodstawiania - moje przykłady . ja odstawiłam sama starszaki .Obracam się w towarzystwie macierzyństwa dogłębnie od 9 lat - i znam ogrom ludzi z małymi ,dużymi dziecmi i nie spotkałam się z "samodstawieniem" . Tzn były takie przypadki ale to akurat matki interesowne które bardzo nie chciały karmic i robiły wszystko w tym kierunku .... (z drugiej strony ja nie miałam problemu z odstawieniem .wytłumaczyłam i tyle . ) jestem daleka do dołączania do jakiś "subkultur "wychowawczych .... metod jest tysiąc , nazewnictw także a i tak trzeba wybrać co najlepsze i najbardziej nam odpowiadające wg własnego sumienia i stylu .... także jestem NIE zrzeszona ![]() ![]() Ale także staram się odpowiadać na potrzeby moich dzieci .Kocham je ponad wszystko , zycie bym oddała bez wachania ...ale chce wychować na mądrych ,dobrych ludzi także ucze je także ze i JA jestem wazna i moje potrzeby . Ze mama także musi odpocząć , ze zasługuje na wolny czas ,na przyjemności .... i NIE !!! pomino tego ze siedze w domu z nimi od prawie 9 lat nigdy nie miałam dość .nie miałam potrzeby aby mieć wolne od nich . jednak mam i sama domagam się wychodnego ( najczęściej ide na szoping ![]() o starszakach nie wspomnę bo oni już dokładnie znaja temat ze nie sa sami na tym świecie ,ze trzeba dbac i myslec także o rodzicach .i innych . Mysle tez ze bardzo wazna jest relacja pomiędzy rodzicami w wychowaniu dziecka . Dziecko aby nie było zachwiane emocjonalnie musi wiedzieć ze mama z tata się kochają ,ze mają swoje potrzeby (tulenie ,chodzenie za reke, i swoje rytuały ...). Ze dziecko to dziecko ,a rodzic to rodzic . i nie mam innej roli . rodzice dbają o dzieci ale i także o siebie nawzajem . pisze to bo znam pare przykładów gdzie matka zastepowała sobie relacje z partnerem poprzez dziecko . dawała odczuc ze ono jest najważniejsze a dziecko rosło z tym przedswiadczeniem . wyszedł total egoizm . a na matce się to odbiło podwójnie . To tyle w temacie (podarte gacie ![]() U mnie wszystko ok. J skończył 2 klase z wyróżnieniem . chodzi na pół kolonie , a do tego prawdopodobnie pojedzie na obóz N to genialna dziewczynka . od września pójdzie do zerówki . R to klon J . bardzo podobny . kocha samochodziki -wszędzie widzi "brumbrumy" . wozi autka wózkiem N do lalek ,ba! sam siada w tym wózku i domaga się wozenia. no i chodzi ...chodzi ,chodzi i chodzi .... wszędzie i dużo . Jest mega cycocholikiem (potrafi pic co 1,5 godzinki ). mógłby nie jesc nic innego . i TAK -także w nocy pije .scenariusz nadal ten sam - spi od 20 d0 1-2 a potem laduje przy cycu .czasem odkładam ale czasem nie mam siły . no i mówi - dużo i bez przerwy .po swojemu .monologi potrafi walic nawet do obcych . niestety pomimo ogromu osób które spotyka-dorosłych i dzieci -jeśli ktoś chce go wziasc na rece oprócz mnie ,tzta i starszaków -jest płacz. nie chce z nikim pozostać jeśli nie ma nas w zasiegu wzroku . sytuacja ta sama co z N jak była w jego wieku .-prawdopodobie przez to ze rodzina się nie udziela w wychowaniu ... i go nikt nie przyzwyczaił do soiebie . Ale jest mega pogodnym chłopcem . No i pomimo tego ze uwielbia swojego tatusia ,uwielbia swoje rodzeństwo to jest najprawdziwszym synusiem mamusi ![]() ![]() no cóz to chyba wszystko co u mnie ..... ide obiad robic bo zaraz na pazurki wybywam ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-07-03 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ___________ byłam dziś znowu w szpitalu załatwiać tą rehabilitację i jestem załamana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() eeeh... mam już dość tego słuchania, że dziecko wszystko robi źle, nie tak, albo nie robi wcale ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziś jeszcze badanie słuchu wymyślili, bo dziecko mało mówi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko, ze tu sa prawie same pierworodki - to jak mamy pisac z doswiadczenia ![]() Ja jestem typowy umysl scisly, i ja czesto opieram sie na faktach, tak tez wygladaja moje posty - ale u mnie tego sie nie da zmienic, taka jestem, mozna ignorowac moje posty statystyczno-poradnikowo-ksiazkowe ![]()
![]() |
#1334 |
Zakorzenienie
|
Moderna chodzilo mi raczej o nasze dzieci, noworodki maja potrzebe mamy 24h a nie w nocy
Monika wspolczuje Ci. Uwazam ze im wiecej lekarzy tym wiecej wymysla. Idac dzis z Kamilem do logopedy na 100% by mi powiedziano ze opozniona mowa ![]() mysle ze Jakub ma pare rzeczy do naprostowania, ale nie az tyle co mowia. Zreszta nawet gdybys nic nie robila to w koncu i tak pewnie by wyszedl przed rowiesnikow niemniej jednak dobrze ze tak sie o niego troszczysz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
MBZ♥
|
Nestelle może jak będę mieć trójeczkę dzieci to też będę tak uświadomiona i wyluzowana
![]() ![]() Cieszę się, że jesteś ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Monika czemu J źle je? Źle się bawi? ![]() Współczuję Ci bo dostać ogrom takich informacji w przypadku gdzie wcześniej było wszystko do nadgonienia musi być druzgocący ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1336 |
Zadomowienie
|
hej!
ale u nas piękna pogoda.. w sam raz na sprzątanie piwnicy ![]() normalnie pająk na pająku aż mi się w oczach mieniło wiec zrobiłam akcję na dwóch piętrach.. posprzątałam za sąsiadów co się wyprowadzili ale porządku za sobą nie zostawili ;/ Ewa z tatą poszli ze mną i chichrała się w głos jak machałam miotłą po ścianach ![]() ![]() ![]() a teraz śpi- co do drzemek u nas już rzadko kiedy dwie, przeważnie jedna koło 13 14 dwu/trzygodzinna i później koło 21 zasypia do rana.. nie wiem jak ona to robi ale budzi się zawsze ok 8.30 dzień w dzień o tej samej porze między 8.20 a 8.40 ![]() moje dziecię jeszcze śpi ze mną.. mnie to nie przeszkadza, mąż się wysypia.. za niedługo i tak to się skończy i będzie już tylko pięknym wspomnieniem.. w ciągu dnia bierze kocyk i ucieka gdzie jej wygodnie i tam zasypia; na fotelu, na kanapie, pisałam też że w foteliku samochodowym się zdarzyło a ostatnio nawet zasnęła wdrapując się na kanapę- jedną nogą stała na ziemi a drugą zdążyła podnieść i tak przewieszona zasnęła ![]() ![]() i a propos- Ewa ma właśnie ten kocyk ulubiony i zawsze go przynosi jak chce spać ![]() kwiatuszek co do bicia, uderzania- u nas Ewa nie bije ale np jak za długo śpię to zaczyna mnie obkładać plaskaczami ![]() i jeszcze o tym cieście miałam pisać- a jaki budyń dałaś za pierwszym razem? ja daję albo waniliowy albo śmietankowy i wydaje mi się, że waniliowy lepszy.. i nie wiem czy dziś nie machnąć ![]() Karolll jakie ranczo! ja tez tam chcę ![]() alliw ja nigdy nie powiedziałam do mojego taty ojcze (chyba że w żartach) dla mnie zawsze tata i nigdy po imieniu strasznie mnie kurza kiedy dzieci mówią do rodziców po imieniu ;/ też dzisiaj mam fryzjera; mam nadzieję, że tego nie schrzani.. a jeszcze co do dzieciństwa- jak rozmawiam z mężem na temat bicia (bo t. już nadmieniła żeby dawać klapsy ![]() ![]() tyleee nadrabiania.. cześć Nestelle ![]() Moderna- wspólczuję dolegliwosci.. to musi byc strasznie męczące ![]() BYou- biedna ZOsia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Zakorzenienie
|
BYou przecież Ty jesteś wyluzowana
![]() ![]() wiecie .... w sumie nawet mam gdzies kto i co pomyśli ....ale ja tez kiedyś miałam tylko 1 dziecko . i byłam wyluzowana . może to przez to ze wierzyłam w siebie . ze dam rade . bo przecież każdy rodzic kiedyś tam jest poczatkujacy . a ile dobrych ludzi jest na swiecie . wiec jak się dało to dlaczego ja nie mam dac rady ... Intuicja i obserwacja otoczenia .to mój sposób na zycie . a książkowych poradników nie dzierżę . i to dla mnie żadna pomoc ...a czy fakty ? tez śmiem watpic .... I jako poczatkujacemu rodzicowi mi pomagał fakt ze się nie porównywałam , ze zawierzyłam rozsądkowi i intuicji . Sama sobie wymyśliłam mój sposób na rodzicielstwo . każdy je ma w głębi serca i umysłu ... ![]()
#1338 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Informuje ze zyje pogoda nawet nawet fajnie bo nie pada, dziecko mi spi wlasnie 2,5godziny jak miakysmy isc na plaze wiec lezakuje na podworku w spodniach i swetrze ![]() ![]() ![]() ![]() Ja poradnikow nie czytam z rzeszta chyba tylko was czytam odnosnie rodzicielstwa ![]() Prawdopodobnie dzis dojada do nas moi rodzice ![]() ![]() .... Chyba na zbyt wyrodna matke w tym poscie nie wyszlam ![]() Milego popludnia ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Tez musialam posilkowac sie google w tlumaczeniu postow marii ![]() Nestelle witamy Szanowna Pania w naszych skromnych progach ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Moni_ka.g :cmok: u nas tez mala palcem nie wskazuje a co do lekarzy rehabilitacji sciskam cieplutko :tuli: |
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Zakorzenienie
|
Nestelle wreszcie jestes...
![]() Wyniki ok, jakis tam jeden czynnik podwyzszoby co moze swiadczyc o infekcji wirusowej ale osluchowo ok.wiec lekarka powiedziala ze sie nie zlamie i nie da nic mocniejszego. Dala recepte na kropelki hamujace kaszel, tak ze Lunka jak kupie podam Ci nazwe.
#1340 | ||
Zakorzenienie
|
A hoj marynarze!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podczytuje Was, ale nie bedę wtrancać się w tak poważne dyskusje;p-w końcu mam urlop po co mam kogoś i siebie denerwować;p Dodam tylko, że ja nigdy nie korzystałam 100% z jednej pedagogiki alternatywnej, stylu/sosobu wychowania itp...W pracy zawodowej czerpie to, co dla mnie najlepsze z każdego po trochu i z K. bedzie tak samo pewnie. Na razie nic nie czytam o wychowaniu;p U nas cudnie, pogoda bardzo wietrzna troche sie przejasnilo teraz. Straty sa na szczescie nie w ludziach-zgubilismy czapeczke Kacpra, super byla bo cienka, a zakrywała całe uszy na nadmorskie wiatry super...ale nie ma tego złgo kupiłąm mu dzis sliczna marynarską podobną ![]() Poza tym bylismy dziś na rejsie statkiem bujało jak cholera, bylismy na dziobie, czułam się jak po 2 piwach, ludzie wrzeszczeli, bo az woda z morza chlapała, a Kacper....śmiał się jak do sera, normalnie chichrał się za każdym razem kiedy kołysało ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 9 latach jesteś na bieżąco z pewnymi kwestiami. chcąc czy nie chcąc. nawet jak się chce unikać nazyw czy definicji czy poradników. zdrowy styl życia i druga część Twojej wypowiedzi wpisują Cię w pewne nurty. trendowe. opisane ![]() jakbym nie zamykała oczu to temat kup, zup wciąż mnie dotyczy. bo nie każdej z Was dotyczą tematy związane tylko i wyłącznie z moim dzieckiem. co dla mnie dylemat - dla kogoś pestka. betka. gdzie jest mój sufit tam jest niektórych podłoga. życie.
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rowniez i ja po urodzeniu dziecka intuicyjnie wiedzialam co chce i jak chce sie dzeickiem zajmowac - po pierwsza ksiazke z serii poradnikow siegnelam ledwo dwa tygodnie temu - i nie zeby sie uczyc, miec recepte na dziecko, ale dla potwierdzenia/lub tez i nie swoich zachowan - dzieki temu wiem, ze to co robie ma fachowa nazwe, wiem, ze nie tylko ja mysle podobnie, wiem, ze nie jestem sama i dam rade - ksiazki wybralam skrupulatnie, odpowiadajace mojemu spojrzeniu na wychowanie dziecka - i tak, chce poszerzyc horyzonty, chce wiedziec jak sie nazywa to co robie, co moge poprawic, jak starac sie unikac bledow bym dotarla do ustalonego celu - a moim celem jest wychowanie dziecka szczesliwego, samodzielnego i pewnego siebie, znajacego swoja wartosc, jak rowniez szanujacego otoczenie. I nadal dzialam pod wskazowkami serca i rozumu, ale potrzebowalam okreslenia, bo w niektorych strefach dzialam we mgle, a wolalabym o blasku slonca ![]()
![]() |
#1343 |
Zakorzenienie
|
Lunka sinecod jrst bex recepty koszt kolo 16 zl
#1344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
źle się bawi bo nie naśladuje w zabawie, nie parkuje samochodzików, nie wjeżdża nimi do garażu, itp. ale... to wszystko trochę tak na szybko było powiedziane, nie było czasu na rozmowę, ja nie do końca się ze wszystkim zgadzam. generalnie powinien już być przedszkolakiem, tak to odbieram szczerze mówiąc... (owszem, wiem, że w kwestii jedzenia i gryzienia jest kiepsko, czy w chodzeniu, którego nie ma, ale co mogę więcej zrobić....? ciągle jest nie i już, jak nie dam butelki to nic nie wypije w ciągu dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1345 |
Zakorzenienie
|
monika strasznie Wam wspolczuje tych wszystkich problemow
![]() i dostjesz co chwile diagnozy, ze tego nie robi, tamtego - a przynjamniej lekarze cos na to radza, co robic, by robil? czy tylko gadanie? ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- oliwka, kelmentyna bawcie sie dobrze na wakacjach ![]() zazdroszcze plazowania - a zapowiada sie piekna upalna pogoda ![]()
#1346 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oliwka przyjezdzajcie do Darłowka- jest zlot zabytkowych pojazdów militarnych ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | ||
Kniaginia
|
A może zróbmy sobie zbiorową wątkową psychoanalizę
![]() ![]() ![]() Helloł!!! Czerwiec był pewnie absorbujący? Jak budowa? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ech, nie wiem, co doradzić. Ale ściskam ![]() ![]() Despa, ten sinecod na uporczywy kaszel? Może i ja skorzystam, tzn. Róża, bo ona kaszle od kilku tygodni, głównie w nocy, spać przez to nie mogę, a ona się męczy. Pediatra twierdzi, że to niewielka infekcja ![]() Moderna, a nie miałaś ostatnio jakichś stresowych sytuacji, bo może od tego tak Ci się stan skóry pogorszył? Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2014-07-03 o 21:10 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
rady ogólne typu dawać normalne jedzenie, tylko... co ja mu ciągle podtykam od wielu miesięcy? ciągle dostaje coś co sam może zjeść a i tak szybko się tym nudzi. jak go zmuszę do zjedzenia normalnego obiadu to płacze na nocniku bo nie gryzie jedzenia, nie trawi i jest problem. Cytat:
dziecko zmęczone było to fakt, ale też nie było czasu na jego zabawę i obserwację w zabawie. ps. musimy się w końcu spotkać jak wrócicie z wakacji, też mam urlop, także czas się znajdzie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale jak nie, też będzie super ![]() Ja już wszystko mam dla Ani, nic nie kupuję już, bo nie pomieścimy ![]() No i hej tak w ogóle ![]() Jutro rano idziemy na mmr, prosimy o kciuki, mam stracha. No ale musi być dobrze. A wczoraj Babcia wzięła Wnusia na spacer. Po raz pierwszy ktoś inny, niż ja, wyszedł z Krzysiem ![]() ![]()
![]() |
#1350 |
Zadomowienie
|
gaszę światło!
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.