|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję, z pisemnego też dostałam 5 ![]() Cytat:
![]() Świętuję dziś, dziwnie się czuję, mam miesiąc wakacji pierwszy raz od 4 lat Zaplanowałam na najbliższy czas:- wyrobienie paszportu - wyrobienie karty EKUZ - wizyta u internisty - planowanie wyjazdu na Mazury (właśnie, p.s. nie znacie jakichś fajnych miejsc?) - porządki w ciuchach, kosmetykach - porządki w notatkach i trochę później: - wizyta u okulisty - wizyta u dentysty - zakupy przedwyjazdowe - szlifowanie francuskiego |
|||
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulachy! Miłych wakacji
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję skończonej sesji!
|
|
|
|
|
#4264 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Żywiec, gratki U mnie pracowicie. Z samego rana pojechaliśmy na cmentarz do taty Lubego. Niestety mieści się na drugim końcu miasta, więc sam dojazd zajął ok. 2,5 godziny. (jakieś 12 km w jedną stronę). Po powrocie do domu spotkała nas niemiła niespodzianka czyli Poziomek zdjął sobie bandażyk z łapki (wet podczas kastracji uszkodził mu nerw i królik sobie ''obgryza łapkę'', więc musi non stop nosić bandaż zmieniany co parę dni bo inaczej łapę by sobie skutecznie odgryzł bo stracił w niej czucie), więc na gwałtu rety trzeba było opatrzyć łapkę. Potem sprzątanie i robienie pizzy (razowa mąka i duuużo warzyw-wyszła przepyszna). W międzyczasie wstawiłam pranie, które zaraz muszę rozwiesić, a Luby poszedł spać (ah ta nocna zmiana...). Ja zaraz lecę do moich rodziców bo muszę im jeden dokument zanieść do spółdzielni i puszyste ciasto, które wczoraj zrobiliśmy. Potem skoczę na chwilkę na cmentarz mamy, a wieczorem zamierzam usiąść nad angielskim bo wkręciłam się w shred językowy na lipiec. A jutro sprzątanie... Pozdrawiam ciepło |
|
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Źródło:http://www.happyholic.pl/2013/04/gra...gruzujesz.html |
|
|
|
|
#4267 |
|
Raczkowanie
|
Pozdrawiam
|
#4268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() Faktycznie, masz rację, mało przyjemności tutaj, ale i staram sobie dzisiaj dogadzać. Dzisiaj po załatwieniu różnych spraw i wysprzątaniu mieszkania poszłam na shopping i kupiłam sobie dwa śliczne sweterki a jutro idę na urodziny do koleżanki ![]() Cytat:
![]() U mnie dzisiaj pracowicie: - odkurzanie mieszkania - mycie podłóg - mycie zlewu w kuchni - wypakowanie zmywarki - zdjęcie prania z suszarki - pranie chodnika - wizyta w nfz i wyrobienie karty EKUZ - wizyta w YR |
||
|
|
|
#4269 |
|
Raczkowanie
|
Co prawda tu mnie jeszcze nie było, ale..
Może zechce ktoś mnie utwierdzić w przekonaniu, że moja praca licencjacka nie będzie tak zła jak mi się wydaje? Piszę i piszę, zamierzam skończyć w przyszłym tygodniu, ale z sił opadam. Wsparłby ktoś psychicznie i poczęstował lekkim motywacyjnym kopem..? Btw, dobry pomysł na wątek. W końcu ileż można marudzić bliskim osobom, szczególnie, że czasem potrzebujemy tylko coś z siebie wyrzucić, nie oczekując nie wiadomo jakiego wsparcia
|
#4270 |
|
Raczkowanie
|
Fairy, wszystkiego najlepszego Kochana
Dzisiaj mam wolne, mam wizytę u lekarza, na którą czekałam kilka miesięcy (państwowo), ciekawe jak będzie. Mam nadzieję, że usłyszę coś konkretnego ![]() Miłego dnia Dziewuszki |
|
|
|
#4271 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
od dawna czytam ten watek ale jakos nigdy nie pisalam. Katherrine, praca licencjacka to taka wprawka naukowa. Na wiekszosci uczelni nie oczekuja od Ciebie stwierdzen, ktore zmienia bieg nauki . Znasz jakis licencjat, ktory zostal opublikowany? Ja nie. A tak na pocieszenie dodam, ze rzadko ktory tworca jest zadowolony z tego co napisal. Kiedy planowany termin obrony?Ja mecze sie z magisterka... odkladalam, mialam nadzieje ze napisze tak szybko jak licencjat a tu .... Teraz "koncze" drugi rozdzial ale jak przy pierwszym jakos skonczyc nie moge. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Witajcie
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
||
|
|
|
#4273 |
|
Konto usunięte
|
Praca licencjacka to taki pic na wode :p Jak to ladnie powiedzial moj promotor: od 3lat dopiero sie uczycie samodzielnego myslenia, nikt sie nie ludzi, ze stworzycie pozycje naukowa
Nie ma co sie spinac, napisac co mozna i isc do przodu.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać co i jak ![]() Też dzisiaj byłam u lekarza, ta kulka to podobno kość, ale mam jeszcze iść do ortopedy. Skserowałam też wszystkie dokumenty na Erasmusa i kupiłam koperty, żeby im to wysłać. |
|
|
|
|
#4275 |
|
Raczkowanie
|
Do Dziewczyn piszących prace: jak byłam na tym etapie to też trochę "przeżywałam" cały proces tworzenia. Ale mimo zadowolenia z napisanej przeze mnie pracy, po kilku latach kompletnie już tego nie pamiętam. Często czeka się na jakiś przełomowy moment w życiu (obrona pracy, ślub, dziecko), a jak już ten moment nadejdzie szybko przechodzimy w następne etapy życia, a reszta to tylko nikłe wspomnienia.
U lekarza byłam, nerwowo było w tej klinice. 45 min czekania, żeby zarejestrować się i tylko powiedzieć, że już się jest A wizyta skończyła się skierowaniem do szpitala. Ale w tym miesiącu nie ma już miejsc, więc mam za miesiąc zadzwonić. Ciekawe co jeśli za miesiąc też nie będzie miejsc a skierowanie ważne pół roku, więc ciekawe czy doczekam się. Nie można zapisać się na następne miesiące. Więcej opiszę w klubie.Żywiec, o co chodzi tą kością? To coś z odcinkiem szyjnym? Może masz spłyconą lordozę, czy coś innego i nie masz tam wszystkiego tak równiutko jak trzeba? Edytowane przez WomenInTheMirror Czas edycji: 2014-07-03 o 15:10 |
|
|
|
#4276 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Hmm, faktycznie, pracy licencjackiej, która miałaby być opublikowana to chyba nie znam. Ale na podstawie niektórych, w mojej działce potem artykuły naukowe są ![]() Cóż, w przyszłym tygodniu chcę ze wszystkim skończyć. Bronić się po 20 lipca ze względu na wyjazd promotora. Potem złożyć papiery na s2 i sierpień mieć na porządny wypoczynek. Ja już teraz zakładam sobie, że do magisterki z pewnością siądę DUŻO wcześniej. Sierota ze mnie, za późno się zebrałam i cierpię ![]() Życzę powodzenia i natchnienia w pisaniu! A jaki temat i kierunek? Cytat:
|
|
#4277 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. A Twoj promotor co Ci mowi? Szczerze powiedziawszy, nie wiem czy to dobrze zeby bylo duzo przypisow.... W bibliografii wiadomo ze im wiecej tym lepiej ale przypisy? Ja mam ich od groma bo jest duzo publikacji na ten temat ale wtedy praca wyglada jak ciagle cytowanie.Moj temat caly czas ewoluuje... pisze z historiii sztuki o kulcie w sanktuariach. Ciezko jest podejsc naukowo do czegos co ludzie biora "na wiare". A Ty? Dzieki za zyczenia Juz jestes na polmetku, dasz rade!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4278 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam bardzo dobrego promotora, gdyż zawsze mogę go zapytać, gdy coś nie do końca rozumie. Dużo już mi pomógł, więc akurat on nnie nie stresuje. Jutro się z Nim widzę w sprawie kawałka, który dzisiaj wysłałam Poza tym jak już skończę z pewnością dokładnie też przyjrzy się moim literówkom ![]() Cytat:
Tych mam bardzo dużo, ze względu na charakter pracy - taka mini baza danych.Cytat:
To ja dziękuję. Wystarczyło, że ktoś mi napisał tak niewiele i od razu, znacznie lepiej sie czuję. A to jest super
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Spaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaać. ..
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też by mogły się odnaleźć. Kładę się o 20, wstaję o 11, nic nie robię. Czasem drzemię w ciągu dnia. Dziwne to. Kalendarze, pamiętniki, ubrania, wszystkiego za dużo. Musiałabym się na 300 lat zamknąć w pustelni, żeby przedrzeć się przez te ilości. A wyrzucić nie umiem. Pułapka. Czuję się rozmemłana. Za tydzień wyjazd, a ja nadal nie mam kostiumu, bo go szyję zbyt wolno, a może się okazać, że się nie nadaje do noszenia. Od tygodnia mam strasznie dziwny stan. Dosłownie czas przecieka mi przez palce, nic konkretnego nie powstaje. Dziecko od tygodnia nie chodzi do szkoły, stąd może wynikać ten dziwny stan jakiego doświadczam. A jeeeeeeść też mnie dopadło, słodycze w ilościach niewyobrażalnych. Odchudzanie sprawia, że tyję
|
|
|
|
#4282 |
|
Rozeznanie
|
Ja wczoraj znów w pracy 13h.... ale teraz weekend, chcę zrobić kilka zabiegów pielęgnacyjnych i skorzystać z ładnej pogody.
|
|
|
|
#4283 |
|
Konto usunięte
|
Ja sie dzis w koncu zmotywowalam do kupna stroju, bo we wtorek wyjazd. Ceny wpedzily mnie w depresje 170zl za durny stanik...
Musze sie zmusic do nauki na poniedzialkowa obrone, chociaz juz wymyslam sobie wymowki pt. przeciez to tak malo materialu do nauki to zdaze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4284 |
|
Raczkowanie
|
Hej drogie moje!
Mam kilka rzeczy w planach, ale chce sie skupic w sumie na 4: - realizacja zdrowotnych wizyt i zamierzen - uporanie sie z urzedem (prawo jazdy, dowod) - cwiczenie sie w fr - cwiczenia fizyczne |
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam dzisiaj do domu na dobre. Akurat w te straszne upały nie będę musiała siedzieć w mieście, więc jest super
![]() Przeraziła mnie jedynie ilość moich rzeczy (głównie ciuchów), porządkowałam je dzisiaj pół dnia a i tak jeszcze trochę zostało. Nie wiem kiedy się wygrzebię z tych toreb. Chyba z miesiąc mi to zajmie... A poza tym to wysłałam wreszcie wczoraj wszystkie dokumenty na Erasmusa Nie wyrobiłam też paszportu, gdyż Pani stwierdziła, że zdjęcie jest złe, bo mam na nim za mały owal twarzy. I muszę znowu zrobić zdjęcie lub przerabiać i jechać jeszcze raz do Łodzi, bo tylko osobiście można składać wniosek. Ale ogólnie jestem póki co pozytywnie nastawiona do życia i odczuwam ogromny psychiczny spokój. Odganiam od siebie myśli o obronie i myślę tylko o najbliższym miesiącu jak o moich wakacjach i czasie tylko dla siebie. Women mam napisane na skierowaniu do ortopedy co to jest, jak je znajdę to Ci napiszę. |
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obrona? Będą kciuki! ![]() Wymówka? Jakże dobrze mi znana. A później jest tak: gdybym miała więcej czasu, mogłabym się więcej pouczyć.
|
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu wpędziłam się w zamknięte koło - im więcej śpisz tym bardziej jesteś niewyspana
8-9 godzin to naprawdę maksimum jakiego potrzebuje przeciętna jednostka ludzka Ja niestety do tych 7-8 przesypianych w nocy (tyle potrzebuje sama się budzę tak przed 8 -ew. kot mnie budzi) dodaje popołudniową drzemkę (gdzieś tak po posiłku zupełnie przestaje panować nad sennością) Niestety drzemka trwa u mnie 2-3 godziny i kończy się dramatycznym procesem budzenia bestii Widzę że muszę to zwalczyć - bo przez spanie popołudniu dużo gorzej wypoczywam w nocy Inna sprawa że łóżko i kołderka to idealna kryjówka przed życiem ![]() Co do rzeczy żyjących własnym życiem i przydasiów nie do okiełznania - póki co się poddałam ... Liczę na to że po wakacjach nabiorę dystansu (ale wiadomo czyją matka jest nadzieja) Swoja drogą my ruszamy nad morze we wtorek a ja nie mam zielonego pojęcia co wezmę, co z tego co mam w szafie na mnie pasuje ani gdzie mam sprzęty specjalne typu kostium
|
|
|
|
#4288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wróciłam znad morza, było super! Dochodzę do siebie po podróży i kąpielach słonecznych ![]() Cytat:
Trudno być w całości w przeszłości lub w tym, co jest do ogarniania, z drugiej strony niedosyt pozostawia reaktywność - reagowanie tylko na bieżące bodźce, bez generalnej wizji, planu. Ja coś takiego ostatnio praktykuję i wyszłam trochę na powierzchnię z tego bagienka papierów itp. Cytat:
Spóźnione, ale najlepsze życzenia! |
||
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Ten poniedziałek? Dziś znaczy się?
|
|
|
#4290 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

a co do niepokoju - pewnie jesteś po prostu zmeczona i znużona - ja odpoczniesz na pewno poczujesz się lepiej 

a skierowanie ważne pół roku, więc ciekawe czy doczekam się. Nie można zapisać się na następne miesiące. Więcej opiszę w klubie.