|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Walka o związek - pytanie.
Siemaneczko. Nie wiem czy to dobry dział, jako że kobietą nie jestem, ale o kobietę się rozchodzi. Po półrocznym związku, dwa tygodnie temu, zerwaliśmy ze sobą (dusiliśmy się przez moje ograniczanie i egoizm mojej byłem, no nieważne, wyciągnąłem wnioski i to się więcej nie powtórzy; naprawdę się zmieniłem, i to nie są puste słowa, widzę to po swoim zachowaniu - nie pisze do Niej tak często, częściej wychodzę z domu [dostałem nawet smsa: będąc ze mną nie spotykałeś się tak często z ludźmi. po zerwaniu widzę zmiany na lepsze
![]() ![]() ![]() P.S. Widzieliśmy się też w ubiegłym tygodniu na uczelni. Wtedy to przeprosiłem za moje zachowanie i zapytałem, czy już nie widzi dla nas żadnej szansy. Usłyszałem: "no nie widzę". Zapytałem więc, czy może jeżeli się zmienię to będzie jakaś szansa. Ona: "nie wiem co będzie w przyszłości". Edytowane przez NoIdea1 Czas edycji: 2014-07-02 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o związek - pytanie.
Cytat:
Gdyby nic do ciebie nie czuła to olałaby całkowicie kontakt, nie chodzilaby do teatru i nie wisiała przez 1,5 godziny na telefonie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() NoIdea1 - panna powtarza Ci, że nic nie czuje, nie widzi dla Was szansy. Zacznij jej wreszcie słuchać! Jeśli jej zależy, to się sama odezwie, póki co widzi po Tobie, że zatańczysz, jak Ci zagra, a to nie jest pociągające. Przestań jej nadskakiwać, bo stawiasz siebie w pozycji służącego i tylko zmniejszasz swoje szanse. Obiecałeś jej jakieś zmiany... Po 2 tygodniach nie ma co mówić o trwałych i istotnych zmianach, więc nie dziwi mnie, że nie chce wchodzić dwa razy do tej samej rzeki. Chcesz się zmienić, to rób to, zrób to dla siebie, a potem... zobaczymy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Nie depcze krokusów
|
Po pierwsze, w złym tonie jest wklejanie cudzych wiadomości na forum publicznym.
Cytat:
Cytat:
Taki z Ciebie kozak... Nie tędy droga. Cytat:
Nawaliłeś trochę w tym związku. Byliście ze sobą na tyle krótko i bez zobowiązań, że łatwiej jest się wymiksować niż męczyć powrotami, zmianami, obietnicami. Jeśli chcesz coś osiągnąć, to najpierw dokonaj obiecanych zmian.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Wiem że nawaliłem, dlatego postanowiłem (i od razu przeszedłem do czynów) się za siebie wziąć. Mniej gadania, więcej robienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Stłamszona dziewczyna jak już uwolni się z takiego związku, nieprędko chce do niego wracać. Może mieć do Ciebie sentyment, chcieć się przyjaźnić, ale związku niekoniecznie. Chcesz jej pokazać jak się zmieniłeś, rusz na przód, nie żyj przeszłością.
![]() |
#9 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Daj jej na razie spokój i odezwij się jakoś po wakacjach. Napastliwością osiągniesz tylko efekt przeciwny od zamierzonego. Jeśli mielibyście być ze sobą, to na nowych zasadach, zaczynając od początku. A do tego trzeba czasu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
No jasne że Ona potrzebuje teraz oddechu i przerwy. Jasne też, że jeżeli w to wejdę to na innych zasadach. Od podstaw.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
.
|
daj jej spokój, przecież ci napisała, że nic do ciebie nie czuje. swoim zachowaniem wcale nie poprawiasz sytuacji. daj jej ochłonąć, pracuj dalej nad swoim zachowaniem. może po wakacjach bardziej się wykażesz i wtedy będzie chciała do ciebie wrócić.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak na mój gust, to nie jest to zachowanie dziewczyny której zależy i która myśli o powrocie do związku. Może że się Tobą bawi to za dużo powiedziane, ale odbieram to zachowanie na zasadzie "no, skoro już jest, no to z nim pogadam, pójdę do teatru, fajnie jest jak mnie adoruje". Jeśli strasznie chcesz w to brnąć do brnij, ale licz się z tym że możesz się sparzyć, bo ona będzie Cie odrzucać. Albo daj jej trochę spokoju, nie pisz, nie dzwoń i zobacz czy sama się odezwie. Jeśli tego nie zrobi - to szanse na cokolwiek są raczej mizerne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem nie męcz jej tak, daj jej poczuć, że nie zależy Ci aż tak na niej. Mnie się wydaje po prostu, że ona się do Ciebie może tylko ew. przyzwyczaiła, ale cóż... są takie przypadki, gdzie ludzie na początku siebie nie lubili, nie przepadali za sobą, a dziś są szczęśliwa parą czy małżeństwem.
![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
2 tygodnie to strasznie mało... Po takim czasie to moim zdaniem dopiero można zaczynać zapominać o związku i układać sobie życie.
Ja bym ją olała. Wyciągnij wnioski, zmień się na lepsze, ale dla siebie, a ją traktuj jak koleżankę. A jeżeli za jakiś czas ma coś z tego wyjść, to wyjdzie. A jak nie - to znajdziesz kogoś innego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo dziewczyna, która twierdzi, że mężczyzna jest jej „obojętny uczuciowo” żeby wzbudzić w nim chęć do działania również stosuje jak to nazywasz gierki rodem z gimnazjum ( bo jednak cos czuje ). Zachowuje się dokładnie tak samo, tylko ma inny cel. Trochę konsekwencji w wypowiedzi by się przydało. Co do tematu to uważam, że człowiek nie może się zmienić przez dwa tygodnie oraz, że dziewczyna dała dostatecznie dużo dowodów na to, że nie chce tworzyc ponownie z Toba zwiazku. Odpuściłabym, przynajmniej na razie.
(...)Marzyła wtedy, że "jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie",dokładnie pamiętała tę radość, gdy uznała, że tak właśnie jest i tę nadzieję, że tak zostanie. http://koherencja.bloog.pl/?smoybbtticaid=612f02 Edytowane przez Nat Hol Czas edycji: 2014-07-03 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Właśnie zapytała mnie o moje plany na wakacje ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.