|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Mam nadzieję, że chociaż jest "coś" warta i że mój sen można odczytać jako proroctwo, które traktuje o tym, że kupiłaś cud-odżywkę.
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- No muszę się zgodzić, jak pisałam wcześniej ta morelowa odżywka to solo jest za lekka, ma konsystencje jak Joanna z lnem. Może nada się jako baza do maski, sama nie wiem. |
|
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale pewnie miało być "bez stylizatora"
|
|
|
#2913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż przyznam, że ja miałam kiedyś szampon Alerry (chyba morelowy) i strasznie go nie lubiłam, bo mimo wszystko jakoś tak średnio mył. Ale to może tylko ja i moje dziwne wymagania co do szamponów. ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A gdzie ją dorwałaś? Nigdy nigdzie jej nie widziałam. Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-07-03 o 15:44 |
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2917 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Byłam kiedyś w Manu parę razy, dużo tam tych sklepów mają aczkolwiek ja chodziłam jak się to rozrastało tak dopiero z 5 lat temu. Teraz pewnie więcej mają, fajne miejsce na zakupy jeśli są frimowe sklepiki
|
|
|
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o centrum handlowe to jest jak każde inne. Jedynym plusem jest to, że czasem na terenie Manufaktury coś się dzieje, a oprócz sklepów jest dużo restauracji (a nie jak w centrach McDonalds, KFC, itp), kino, muzea i inne pierdoły. Więc jest znośnie, ale i tak wolę ze znajomymi iść na Piotrkowską, a do kina jakiegoś mniejszego niż Cinema City w Manufakturze. |
|
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i niestetycte stare kamienice też straszą w całym mieście.Ale na Piotrkowskiej bardzo sympatycznie ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2920 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Moje obecne miasto w którym mieszkam bardzo lubię bo jest bardzo ładne, fajnie zorganizowane i pewnie bym je poleciła każdemu kto chciałby się wybrać Anglię zobaczyć
|
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Odpisałam w offtopowym nt. Łodzi, coby tu nie zaśmiecać.
Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2014-07-03 o 17:52 |
|
|
|
#2922 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Dziś wklejam porównanie długości. Coś tam rośnie, ale do mojej wymarzonej długości zostaje jeszcze dobre z 10 cm
Na szczęście teraz mam taką długość, że już będzie mi leciało z górki. Jak było ok 5 cm krótsze to już różnica była znaczna. Ostatnia fotka z dziś. Stylizowane na Krem Joanna. Hm... Szału nie robi, ale zły też nie jest Jutro zobaczę jak się sprawdzi przy reanimacji. Po myciu wolę jednak efekt żelu. Mniej puchu. Przy kremach jest mniejszy skręt zdecydowanie.
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
iwonsia, uwielbiam Twoje włoski
![]() Nie dam rady Was nadrobić, w końcu pracuję od 1 lipca ![]() Co robicie by włosy nie wariowały gdy wariuje pogoda czyli deszcz non stop i słonko z rzadka normalnie pusz roku a rano takie ładne są
|
#2924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też mam busz po tej wilgoci;/ Nic z tym nie robię, nie mam siły walczyć. W dodatku teraz dorwałam pracę wakacyjną to już całkiem po 15 opadam z sił.
|
|
#2925 |
|
Moderator
|
Trzymałam dr organic miodową półtora godziny jakoś na głowie.. włosy mi zjaśniały, zwariowałam, ja wiem że mam łuski rozchylone mocno ale niech mi nie jaśnieją tak łatwo.. :O także jak coś - dla blondynek się nada ta odżywa. Teraz będę bała się jej użyć.
I doszłam do jednego wniosku. Po 2 miesiacach pielęgnajci nie ma efektu, żadnego. A kryzys mam od kiedy odstawiłam proteiny i zaczęłam używać olei mocniej nawilżających... raz przez tydzień używałam odżywy z keratyną i było lepiej. Machnę się chyba i poużywam protein, może one są takie suche przez ich brak, do tego wiotkie i fruwają, a nie że sztywne i twarde i puch. Najwyżej pierdzielnik będzie jak eksperyment nie wyjdzie. Muszę spróbować w końcu - inaczej się nie dowiem. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-07-03 o 19:52 |
|
|
|
#2926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2927 |
|
Moderator
|
Kallos to mało ma tych protein szczerze mówiąc. Ale może kiedyś kupię sobie w Polsce do tuningu
![]() Póki co mam alberto v05 z jedwabiem, biowaxa z keratyną i tresemme z keratyną.. i nivea long repair, z czego dwie ostatnie na końcówce. Nic nowego teraz nie kupię, daję sobie szlaban włosy krótkie to wszystkiego starcza na długo.
|
|
|
|
#2928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Nie każdy ma tak lekko .Kiedyś narzekałam na włosy bo nie kręciły się ładnie z tyłu i na końcach.Teraz po tych wszystkich zmianach jakich dokonałam...końce kręcą się jak świński ogonek do samego końca i tył ładnie się kręci.Generalnie są bardziej sprężyste i nie są już suche.ZAwdzięczam to olejomIwonsia,ja jakoś nie widzę teraz przyrostu, ale są piękne .Dzisiaj użyłam tej odzywki od fryzjera loreala z silikonami..Szału nie ma .Nie wiem za co ludzie płacą takie pieniądze .
|
|
|
|
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
Miałam parę fryzjerskich odżywek i masek z loreala i bez szału. Dużo silikonu i w sumie to tyle. Drogie są to fakt, tak samo MATRIX. Mam wrażenie, że te odżywki sprawdzają się ekstra do prostych włosów bo mają tyle silikonów, że włosy stają się takie lejące, szybko można zobaczyć efekt ale do loków no cóż... nie jestem przekonana.
|
|
|
|
#2930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 10 to sporo przy skręcie, najważniejsze, żeby były zdrowe to i ładnie urosną pofarbowałam włosy, oczywiście zamiast brązu wyszedł rudo-brąz, ale to już taki charakter, wyłazi ![]() jutro podcięcie
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2014-07-04 o 02:56 |
|||
|
|
|
#2931 |
|
Wtajemniczenie
|
Oceniam ,że moje włosy są wysokoporowate bo ciężo je przeciążyć,chłoną wszystko ,mają nierówną strukturę.jak przejeżdżam po włosie to góry i doliny
.Wczoraj była duza ilość b/s po myciu,kilka dozowników jedwabiu a dzisiaj rano puch i lekkie ,dałam łyzeczke oleju i dopiero teraz ,,siedzą''spokojnie .Jak nakładam maskę to też idzie mi tego bardzo dużo.Tą maskę YR odżywczą to będę miała na kilka razy tylko .Cena tego jest za wysoka.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-07-04 o 10:54 |
|
|
|
#2932 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Maliniarka - kupiłabym ten 3 oleje jakby kokosa nie miał a tego z keratyną źle oceniłam, wczoraj trzymałam i jest jakby lepiej, coś sie dzieje... chyba rzeczywiście proteiny potrzebne. Z biowaxów interesują mnie jeszcze mleczny i do ciemnych oraz do zniszczonych taki żółty.
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-07-04 o 10:25 |
|
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy może któraś z Was zauważyła u siebie albo słyszała o czymś takim:
Mam ciemne włosy, ale bardzo dużo zupełnie jasnych - złotych pojedynczych włosów. Niektóre pojedyncze włosy mam jak w panterkę xD - 1cm ciemne, 1cm złote, 1cm ciemne, 1 cm złote itd. Najjaśniejsze wyrywam, bo z daleka wyglądają jak siwe x/ (mimo że nie są o.O). W dodatku są one czasami strasznie sztywne, grube i proste, a czasami ultra cienkie i łamliwe. Czy to może być oznaka jakichś problemów ze zdrowiem, czy po prostu ten typ tak ma i jestem w 1% stuprocentową blondynką? xD |
|
|
|
#2934 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i być może metoda olejowania też ma znaczenie, u mnie najlepiej spisuje się olejowanie na odżywkę, ale na maks. 2 godziny, bo inaczej włosy mogą być rozmiękłe i zbyt lekkie. Cytat:
Ale sporo osób ją lubi, tylko też ma sporo omega 9, którego prawdopodobnie nie lubisz ![]() Możesz zerknąć jeszcze do moich tabelek, tam rozbiłam większość olejów i maseł na czynniki pierwsze ![]() http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...rocentowa.html http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...entowa_24.html http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...zawartosc.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
Keratynowego wielbię, mleczny mnie deczko puszy, żółty i pomarańczowy bardzo lubię, do ciemnych będę testować saszetki, do wypadających z aloesem lekko puszy
|
|||||||||||
|
|
|
#2935 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2936 |
|
Zadomowienie
|
Moje przenawilzone włosy, były tak suche sianowate i niepodatne na skręt ze głową mała...
Więc to nie zawsze jest regułą.
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Musimy znaleźć złoty środek
![]() Mi akurat dużo prościej się przenawilżyć, przeproteinować udało mi się chyba raz A proteinek sobie nie szczędzę, bardzo mi ich potrzeba
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2014-07-04 o 12:33 |
|
|
|
#2938 |
|
Moderator
|
Moim włosom chyba też po tylu latach codziennego szorowania sls- akurat wyprost miałam i w ogóle na takie mega wyplowiałe wyglądają, matowe.. ale lepiej im po biowaxie bo dałam wczoraj i dziś już bez mycia włosów jeszcze nieco aloesu dodałam. Wczoraj miałam loki, takie mega fruwacze ale były ;D lubie zapach tej maseczki.
|
|
|
|
#2939 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z włosami
Cytat:
|
|
|
|
|
#2940 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak by któraś chciała wypróbować sobie ten krem Boots to ja sprzedaję moje opakowanie na allegro z racji zmiany stylizatora. Dodatkowo na tej aukcji jest też krem do loków z Joanny. Jak by ktoś chciał to podam linka na prive (tam pisać zgłoszenia)
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

Na szczęście teraz mam taką długość, że już będzie mi leciało z górki. Jak było ok 5 cm krótsze to już różnica była znaczna. Ostatnia fotka z dziś. Stylizowane na Krem Joanna. Hm... Szału nie robi, ale zły też nie jest
normalnie pusz roku a rano takie ładne są
włosy krótkie to wszystkiego starcza na długo.
,dałam łyzeczke oleju i dopiero teraz ,,siedzą''spokojnie