Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-02, 20:33   #2911
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Ja o niej pisałam.
Mam nadzieję, że chociaż jest "coś" warta i że mój sen można odczytać jako proroctwo, które traktuje o tym, że kupiłaś cud-odżywkę.

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Ta seria Sekrety Prowansji ponoć tylko pachnie.
Garnier AiK jest chyba jedyną treściwą odżywką z tej serii.
No muszę się zgodzić, jak pisałam wcześniej ta morelowa odżywka to solo jest za lekka, ma konsystencje jak Joanna z lnem. Może nada się jako baza do maski, sama nie wiem.
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 21:19   #2912
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
TheUnlike wydaje mi się, że jest lepiej?
Mniejsza strzecha.
Tylko się delikatnie czepne...
Napisałaś 'bez stylizacji'
Suszenie dyfuzorem to stylizacja, w moim odczuciu to nawet cholernie ciężka i pracochłonna ;p
heh, zgadzam się , ale pewnie miało być "bez stylizatora"
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 00:06   #2913
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Ha... 4h od mycia i okazuje się że włosy są jednak przeciążone.
Były ładne miękki i zbite ale jak doschły to jednak tłustawe i się prostuja. ..
Definitywnie przeciążone ale nie wiedziałam wcześniej bo nigdy takich nie miałam xD
Się człowiek całe życie się uczy...
i nie wiem czy to przez to, że nie użyłam sls, tylko alterre na całą głowę i nie domylam kremu, czy to tak zrobił biovax, czy ogólnie za dużo (choc dzisiaj to myślałam, że mają święte minimum.)
Zobaczymy następnym razem.
Alterra ma ALS, który jest równie mocnym detergentem jak SLS czy SLeS, tylko innego pochodzenia, więc to raczej nie o to chodzi.
Chociaż przyznam, że ja miałam kiedyś szampon Alerry (chyba morelowy) i strasznie go nie lubiłam, bo mimo wszystko jakoś tak średnio mył. Ale to może tylko ja i moje dziwne wymagania co do szamponów.

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że chociaż jest "coś" warta i że mój sen można odczytać jako proroctwo, które traktuje o tym, że kupiłaś cud-odżywkę.
Nie pierwszy raz ją kupiłam i po raz kolejny jestem zadowolona.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 00:10   #2914
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Alterra ma ALS, który jest równie mocnym detergentem jak SLS czy SLeS, tylko innego pochodzenia, więc to raczej nie o to chodzi.

Chociaż przyznam, że ja miałam kiedyś szampon Alerry (chyba morelowy) i strasznie go nie lubiłam, bo mimo wszystko jakoś tak średnio mył. Ale to może tylko ja i moje dziwne wymagania co do szamponów.

Nie pierwszy raz ją kupiłam i po raz kolejny jestem zadowolona.

A gdzie ją dorwałaś? Nigdy nigdzie jej nie widziałam.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-07-03 o 15:44
Stary 2014-07-03, 09:10   #2915
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie ją dorwałaś? Nigdy nigdzie jej nie widziała.
Są w E.Leclercu (bo jest jeszcze drugi rodzaj - kokos i migdał, ale mnie nie odpowiada), czasem w Realu. Ja mam w Manufakturze po prostu stoisko z wszystkimi kosmetykami Evy Natury, więc mam o tyle prościej.
Stary 2014-07-03, 15:50   #2916
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Są w E.Leclercu (bo jest jeszcze drugi rodzaj - kokos i migdał, ale mnie nie odpowiada), czasem w Realu. Ja mam w Manufakturze po prostu stoisko z wszystkimi kosmetykami Evy Natury, więc mam o tyle prościej.
Dzięki, może jak będę kiedyś w Realu w Częstochowie to zerknę. Mieszkam na odżywkowym końcu świata.
Stary 2014-07-03, 16:08   #2917
Klaudenc
Moderator

Cytat:
To z Łodzi jesteś? Byłam kiedyś w Manu parę razy, dużo tam tych sklepów mają aczkolwiek ja chodziłam jak się to rozrastało tak dopiero z 5 lat temu. Teraz pewnie więcej mają, fajne miejsce na zakupy jeśli są frimowe sklepiki
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 16:50   #2918
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
To z Łodzi jesteś? Byłam kiedyś w Manu parę razy, dużo tam tych sklepów mają aczkolwiek ja chodziłam jak się to rozrastało tak dopiero z 5 lat temu. Teraz pewnie więcej mają, fajne miejsce na zakupy jeśli są frimowe sklepiki
Tak, z Łodzi.
Jeśli chodzi o centrum handlowe to jest jak każde inne.
Jedynym plusem jest to, że czasem na terenie Manufaktury coś się dzieje, a oprócz sklepów jest dużo restauracji (a nie jak w centrach McDonalds, KFC, itp), kino, muzea i inne pierdoły. Więc jest znośnie, ale i tak wolę ze znajomymi iść na Piotrkowską, a do kina jakiegoś mniejszego niż Cinema City w Manufakturze.
Stary 2014-07-03, 17:02   #2919
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, z Łodzi.
Jedynym plusem jest to, że czasem na terenie Manufaktury coś się dzieje, a oprócz sklepów jest dużo restauracji (a nie jak w centrach McDonalds, KFC, itp), kino, muzea i inne pierdoły. Więc jest znośnie, ale i tak wolę ze znajomymi iść na Piotrkowską, a do kina jakiegoś mniejszego niż Cinema City w Manufakturze.
A ulice to macie takie tragiczne, że szok no i niestetycte stare kamienice też straszą w całym mieście.
Ale na Piotrkowskiej bardzo sympatycznie

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 17:21   #2920
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Tak, z Łodzi.
W kinie byłam na 13te urodziny hehe ;D fajny w Łodzi jeszcze był Port coś tam, nie pamiętam jak to się nazywa, też takie centrum ze sklepami. W sumie byłam parę razy w tym mieście i dobrze wspominam. Ja mieszkałam obok Bydgoszczy na wsi, a w Bdg nic nie ma. Opera jest ładna ale nigdy nie byłam, nie lubiłam tego miasta.
Moje obecne miasto w którym mieszkam bardzo lubię bo jest bardzo ładne, fajnie zorganizowane i pewnie bym je poleciła każdemu kto chciałby się wybrać Anglię zobaczyć
Stary 2014-07-03, 17:50   #2921
martaakow
Zakorzenienie

Odpisałam w offtopowym nt. Łodzi, coby tu nie zaśmiecać.

Edytowane przez martaakow
Czas edycji: 2014-07-03 o 17:52
Stary 2014-07-03, 18:21   #2922
iwonsia01
Zadomowienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Dziś wklejam porównanie długości. Coś tam rośnie, ale do mojej wymarzonej długości zostaje jeszcze dobre z 10 cm Na szczęście teraz mam taką długość, że już będzie mi leciało z górki. Jak było ok 5 cm krótsze to już różnica była znaczna. Ostatnia fotka z dziś. Stylizowane na Krem Joanna. Hm... Szału nie robi, ale zły też nie jest Jutro zobaczę jak się sprawdzi przy reanimacji. Po myciu wolę jednak efekt żelu. Mniej puchu. Przy kremach jest mniejszy skręt zdecydowanie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włoski.jpg (113,5 KB, 61 załadowań)
Stary 2014-07-03, 18:48   #2923
wicherek1989
Zakorzenienie

iwonsia, uwielbiam Twoje włoski
Nie dam rady Was nadrobić, w końcu pracuję od 1 lipca i plus dojazdy i różne inne zajęcia ledwo nadążam z wizażem
Co robicie by włosy nie wariowały gdy wariuje pogoda czyli deszcz non stop i słonko z rzadka normalnie pusz roku a rano takie ładne są
Stary 2014-07-03, 19:01   #2924
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Nie dam rady Was nadrobić, w końcu pracuję od 1 lipca i plus dojazdy i różne inne zajęcia ledwo nadążam z wizażem
Co robicie by włosy nie wariowały gdy wariuje pogoda czyli deszcz non stop i słonko z rzadka normalnie pusz roku a rano takie ładne są
Dzięki! Jeszcze 10 cm i będą całkiem ok!
Ja też mam busz po tej wilgoci;/ Nic z tym nie robię, nie mam siły walczyć. W dodatku teraz dorwałam pracę wakacyjną to już całkiem po 15 opadam z sił.
Stary 2014-07-03, 19:13   #2925
Klaudenc
Moderator

Trzymałam dr organic miodową półtora godziny jakoś na głowie.. włosy mi zjaśniały, zwariowałam, ja wiem że mam łuski rozchylone mocno ale niech mi nie jaśnieją tak łatwo.. :O także jak coś - dla blondynek się nada ta odżywa. Teraz będę bała się jej użyć.

I doszłam do jednego wniosku. Po 2 miesiacach pielęgnajci nie ma efektu, żadnego. A kryzys mam od kiedy odstawiłam proteiny i zaczęłam używać olei mocniej nawilżających... raz przez tydzień używałam odżywy z keratyną i było lepiej. Machnę się chyba i poużywam protein, może one są takie suche przez ich brak, do tego wiotkie i fruwają, a nie że sztywne i twarde i puch. Najwyżej pierdzielnik będzie jak eksperyment nie wyjdzie. Muszę spróbować w końcu - inaczej się nie dowiem.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-07-03 o 19:52
Stary 2014-07-03, 20:32   #2926
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Trzymałam dr organic miodową półtora godziny jakoś na głowie.. włosy mi zjaśniały, zwariowałam, ja wiem że mam łuski rozchylone mocno ale niech mi nie jaśnieją tak łatwo.. :O także jak coś - dla blondynek się nada ta odżywa. Teraz będę bała się jej użyć.

I doszłam do jednego wniosku. Po 2 miesiacach pielęgnajci nie ma efektu, żadnego. A kryzys mam od kiedy odstawiłam proteiny i zaczęłam używać olei mocniej nawilżających... raz przez tydzień używałam odżywy z keratyną i było lepiej. Machnę się chyba i poużywam protein, może one są takie suche przez ich brak, do tego wiotkie i fruwają, a nie że sztywne i twarde i puch. Najwyżej pierdzielnik będzie jak eksperyment nie wyjdzie. Muszę spróbować w końcu - inaczej się nie dowiem.
Z protein polecam bardzo Kallosa latte i Joanne mleko i miód.
Stary 2014-07-03, 20:47   #2927
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Z protein polecam bardzo Kallosa latte i Joanne mleko i miód.
Kallos to mało ma tych protein szczerze mówiąc. Ale może kiedyś kupię sobie w Polsce do tuningu
Póki co mam alberto v05 z jedwabiem, biowaxa z keratyną i tresemme z keratyną.. i nivea long repair, z czego dwie ostatnie na końcówce. Nic nowego teraz nie kupię, daję sobie szlaban włosy krótkie to wszystkiego starcza na długo.
Stary 2014-07-03, 21:30   #2928
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam wrażenie, że moim włosom mało wystarczy do szczęścia. Chwile tu z Wami jestem, a już sytuacja zmieniła się o 180 stopni. Wczoraj zmieszałam turecką odżywkę i joanne z lenem i były supermiękkie i jedwabiste. Byle by ten stan utrzymać, bo z tym mam problem.
To fajnie,że tak szybko jest efekt.Nie każdy ma tak lekko.

Kiedyś narzekałam na włosy bo nie kręciły się ładnie z tyłu i na końcach.Teraz po tych wszystkich zmianach jakich dokonałam...końce kręcą się jak świński ogonek do samego końca i tył ładnie się kręci.Generalnie są bardziej sprężyste i nie są już suche.ZAwdzięczam to olejom.

Iwonsia,ja jakoś nie widzę teraz przyrostu, ale są piękne.

Dzisiaj użyłam tej odzywki od fryzjera loreala z silikonami..Szału nie ma.Nie wiem za co ludzie płacą takie pieniądze.Haha sama kiedyś ją kupowałam.I gdzie ja miałam rozum.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 21:57   #2929
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Dzisiaj użyłam tej odzywki od fryzjera loreala z silikonami..Szału nie ma.Nie wiem za co ludzie płacą takie pieniądze.Haha sama kiedyś ją kupowałam.I gdzie ja miałam rozum.
Miałam parę fryzjerskich odżywek i masek z loreala i bez szału. Dużo silikonu i w sumie to tyle. Drogie są to fakt, tak samo MATRIX. Mam wrażenie, że te odżywki sprawdzają się ekstra do prostych włosów bo mają tyle silikonów, że włosy stają się takie lejące, szybko można zobaczyć efekt ale do loków no cóż... nie jestem przekonana.
Stary 2014-07-04, 02:55   #2930
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie Biovax po raz pierwszy. Efekt fajny!
Lepszy skręt i jakie dociążone!
po raz pierwszy w życiu nie mam nawet grama puszku i nie wiem czy to dobrze czy źle, bo nie potrafię sobie radzić aż tak zwanym skrętem, haha.
wyglądają jakby każdy kosmyk oddzielnie był na żelu zakręcany
Jestem na tak
ale super
Cytat:
Joanku - zazdraszczam Ci efektu po tym biowaxie, też go mam bo miał dobre opinie i tylko susza po nim, bu strzel jakaś fotę
ja miałam tylko wersję 3 oleje, ale puch miałam, może kokosa wina
Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Dziś wklejam porównanie długości. Coś tam rośnie, ale do mojej wymarzonej długości zostaje jeszcze dobre z 10 cm
lubię je, są takie charakterystyczne
10 to sporo przy skręcie, najważniejsze, żeby były zdrowe to i ładnie urosną

pofarbowałam włosy, oczywiście zamiast brązu wyszedł rudo-brąz, ale to już taki charakter, wyłazi
jutro podcięcie
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2014-07-04 o 02:56
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 09:24   #2931
Curly81
Wtajemniczenie

Oceniam ,że moje włosy są wysokoporowate bo ciężo je przeciążyć,chłoną wszystko ,mają nierówną strukturę.jak przejeżdżam po włosie to góry i doliny.Wczoraj była duza ilość b/s po myciu,kilka dozowników jedwabiu a dzisiaj rano puch i lekkie,dałam łyzeczke oleju i dopiero teraz ,,siedzą''spokojnie.Jak nakładam maskę to też idzie mi tego bardzo dużo.Tą maskę YR odżywczą to będę miała na kilka razy tylko.Cena tego jest za wysoka.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-07-04 o 10:54
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 10:20   #2932
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Oceniam ,że moje włosy są wysokoporowate bo ciężo je przeciążyć,chłoną wszystko ,mają nierówną strukturę.jak przejeżdżam po włosie to góry i doliny.Wczoraj była duza ilość b/s po myciu,kilka dozowników jedwabiu a dzisiaj rano puch i lekkie,dałam łyzeczke oleju i dopiero teraz ,,siedzą''spokojnie.Jak nakładam maskę to też idzie mi tego bardzo dużo.Tą maskę YR odżywczą to będę miała na kilka razy tylko.Cena tego jest za wysoka.
To jak moje, chociaż maski nie kładę tak dużo - ale olej 250 ml to strzelam starcza na jakieś 8 olejowań max. I jeśli już coś kupuję to duże opakowania raczej. Wyjątkiem sa odżywki dr organic, których potrzebuję naprawdę niewiele ponieważ są takie gęste i tłustawe, już niewielką ilością ładnie włosy są wymaziane

Maliniarka - kupiłabym ten 3 oleje jakby kokosa nie miał a tego z keratyną źle oceniłam, wczoraj trzymałam i jest jakby lepiej, coś sie dzieje... chyba rzeczywiście proteiny potrzebne. Z biowaxów interesują mnie jeszcze mleczny i do ciemnych oraz do zniszczonych taki żółty.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-07-04 o 10:25
Stary 2014-07-04, 10:41   #2933
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Dziewczyny, a czy może któraś z Was zauważyła u siebie albo słyszała o czymś takim:
Mam ciemne włosy, ale bardzo dużo zupełnie jasnych - złotych pojedynczych włosów. Niektóre pojedyncze włosy mam jak w panterkę xD - 1cm ciemne, 1cm złote, 1cm ciemne, 1 cm złote itd. Najjaśniejsze wyrywam, bo z daleka wyglądają jak siwe x/ (mimo że nie są o.O). W dodatku są one czasami strasznie sztywne, grube i proste, a czasami ultra cienkie i łamliwe. Czy to może być oznaka jakichś problemów ze zdrowiem, czy po prostu ten typ tak ma i jestem w 1% stuprocentową blondynką? xD
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 10:53   #2934
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Myszko informuję że się z Biovaxem jedwab i keratyna na głowie, jestem ciekawa co z tego wyjdzie.
Ciekawa jestem bardzo, u mnie on wspaniale podkreśla skręt, ale czasem lubi obciążyć, jak trzymam za długo lub dam za dużo

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wypadłam z obiegu znowu
obejrzałam włosy i znowu jestem zazdrosna

teraz może znajdę więcej czasu dla swoich
po rozjaśnieniu jest kiepsko, końce podcinałam, teraz znowu do podcięcia widzę, a śniło mi się, że obcięłam się całkiem na krótko, ale nie planuję n a razie
za to kolor mam obrzydliwy i w plamy Mysia by się przydała, ale rozglądam się za fryzjerką w okolicy, chyba machnę po prostu na brąz i dam sobie spokój z rudościami i pseudoblondami

na zdjęciach wychodzi całkiem fajnie, a w rzeczywistości bleeeh
Tęskni mi się troszku za Twoimi falowaskami

Cytat:
Dziewczyny, chciałam spytać jak nakładacie oleje? Na ile etc? Oczywiście czytałam tu na forum wątek temu poświęcony i podążałam za instrukcjami i wciąż nie wiem co robię źle. Włosy paskudnie reagują na każdy olej, są sianowate, miejscami obciążone (jestem pewna, że dokładnie zmyłam olej). Szkoda mi trochę tych wszystkich olei, które mam. Pamiętam, że efekty kiedyś były super, a teraz czy nałożę na suche, czy na mokre, czy na godzinę, czy na całą noc jest po prostu źle. Zrobić włosom olejowy odwyk? Z proteinowego odwyku się bardzo cieszą, za jakieś 2 tygodnie spróbuje coś proteinowego naciapać bo jednak nie mogę im zupełnie odciąć im do tego dostępu.
Cytat:
Mam makadamie, ze słodkich migdałów, jojoba, awokado, kokos. Zamawiałam z ZSK więc jakość raczej dobra.

Nie wiem które jeszcze powinnam zamówić żeby to było coś "innego" bo myślałam właśnie, że może w tych olejach jest coś co moim włosom się przejadło? Z tym, że olejowanie robię raz na miesiąc albo rzadziej bo po prostu zapominam więc nie wiem czy teza z "przejedzeniem" ma racje bytu.
Tak jak Ci już napisała Klaudenc - omega 9 lubi robić puch i zbyt miękkie włosy, sianko. A większość olejów masz z omega 9. Jojoba ma kwas eikozanowy i deczko erukowego, ja lubię, ale też może puszyć, choć nie musi. Warto rozglądnąć się za omega 6, czyli właśnie kuchenny słonecznik czy winogrono Ja z omega 6 kocham krokosza, orzechy włoskie, kiełki pszenicy i konopny

No i być może metoda olejowania też ma znaczenie, u mnie najlepiej spisuje się olejowanie na odżywkę, ale na maks. 2 godziny, bo inaczej włosy mogą być rozmiękłe i zbyt lekkie.

Cytat:

Muszę ogarnąć sobie chyba które te kwasy są gdzie bo mi to umknęło.

Kurcze, nie pomyślałam, że mam oliwe z oliwek w domu. To pozostałość po moim zdrowym odżywianiu, które zostało zniszczone przez sesje. Na pewno niedługo nałożę.
Oliwy spróbuj, ale też może robić sianko, u mnie dodatkowo robi matowe sianko Ale sporo osób ją lubi, tylko też ma sporo omega 9, którego prawdopodobnie nie lubisz

Możesz zerknąć jeszcze do moich tabelek, tam rozbiłam większość olejów i maseł na czynniki pierwsze

http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...rocentowa.html

http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...entowa_24.html

http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...zawartosc.html

Cytat:
A u mnie oleje nic nie robią...
Ale kremowanie... moje włosy chyba zdecydowanie lubią glicerynę. Bo po nivei a bez nivei różnica jest wręcz namacalna.

U mnie Biovax po raz pierwszy. Efekt fajny!
Lepszy skręt i jakie dociążone!
po raz pierwszy w życiu nie mam nawet grama puszku i nie wiem czy to dobrze czy źle, bo nie potrafię sobie radzić aż tak zwanym skrętem, haha.
wyglądają jakby każdy kosmyk oddzielnie był na żelu zakręcany
Jestem na tak
Czyli też fajny skręt masz po biovaxie, super

Cytat:
Ha... 4h od mycia i okazuje się że włosy są jednak przeciążone.
Były ładne miękki i zbite ale jak doschły to jednak tłustawe i się prostuja. ..
Definitywnie przeciążone ale nie wiedziałam wcześniej bo nigdy takich nie miałam xD
Się człowiek całe życie się uczy...
i nie wiem czy to przez to, że nie użyłam sls, tylko alterre na całą głowę i nie domylam kremu, czy to tak zrobił biovax, czy ogólnie za dużo (choc dzisiaj to myślałam, że mają święte minimum.)
Zobaczymy następnym razem.
Ehh, u mnie czasem podobnie, on ma silikon cięższy i może tak robić. Ale jak daję mniej i na krócej (maks. 20 minut), to jest lepiej

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Dziś wklejam porównanie długości. Coś tam rośnie, ale do mojej wymarzonej długości zostaje jeszcze dobre z 10 cm Na szczęście teraz mam taką długość, że już będzie mi leciało z górki. Jak było ok 5 cm krótsze to już różnica była znaczna. Ostatnia fotka z dziś. Stylizowane na Krem Joanna. Hm... Szału nie robi, ale zły też nie jest Jutro zobaczę jak się sprawdzi przy reanimacji. Po myciu wolę jednak efekt żelu. Mniej puchu. Przy kremach jest mniejszy skręt zdecydowanie.
Te Twoje blondaski

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Oleje i silikony

Cytat:

A to może przenawilżone są jednak, a nie przeproteinowane? Spróbuj testu z proteinami, moje bez protein (co 2 mycie, czasem co każe) są bez życia, za miękkie, za lekkie

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:

Maliniarka - kupiłabym ten 3 oleje jakby kokosa nie miał a tego z keratyną źle oceniłam, wczoraj trzymałam i jest jakby lepiej, coś sie dzieje... chyba rzeczywiście proteiny potrzebne. Z biowaxów interesują mnie jeszcze mleczny i do ciemnych oraz do zniszczonych taki żółty.
Czyli chyba trzeba im proteinek Keratynowego wielbię, mleczny mnie deczko puszy, żółty i pomarańczowy bardzo lubię, do ciemnych będę testować saszetki, do wypadających z aloesem lekko puszy
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 11:13   #2935
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

A to może przenawilżone są jednak, a nie przeproteinowane? Spróbuj testu z proteinami, moje bez protein (co 2 mycie, czasem co każe) są bez życia, za miękkie, za lekkie

Czyli chyba trzeba im proteinek Keratynowego wielbię, mleczny mnie deczko puszy, żółty i pomarańczowy bardzo lubię, do ciemnych będę testować saszetki, do wypadających z aloesem lekko puszy
Przenawilżone to nie bo one są bardzo suche, ale kiedyś tak miałam (w mniejszym stadium ;D) i jak użyłam płukanki mlecznej to były idealnie nawilżone, sprężyste loki a nawilżacze nie pomagały. Po prostu włosy czasem mają brak protein nawet jak są suche i za słabo nawilżone. W zeszłe wakacje co mycie dawałam, ogólnie moje włosy mogły być suche ale proteiny zawsze lubiły.
Stary 2014-07-04, 12:07   #2936
Joanku
Zadomowienie

Moje przenawilzone włosy, były tak suche sianowate i niepodatne na skręt ze głową mała...
Więc to nie zawsze jest regułą.
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 12:26   #2937
myszka2020
Zakorzenienie

Musimy znaleźć złoty środek
Mi akurat dużo prościej się przenawilżyć, przeproteinować udało mi się chyba raz A proteinek sobie nie szczędzę, bardzo mi ich potrzeba

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2014-07-04 o 12:33
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 12:56   #2938
Klaudenc
Moderator

Moim włosom chyba też po tylu latach codziennego szorowania sls- akurat wyprost miałam i w ogóle na takie mega wyplowiałe wyglądają, matowe.. ale lepiej im po biowaxie bo dałam wczoraj i dziś już bez mycia włosów jeszcze nieco aloesu dodałam. Wczoraj miałam loki, takie mega fruwacze ale były ;D lubie zapach tej maseczki.
Stary 2014-07-04, 14:46   #2939
xoxo2211
Przyczajenie

Dot.: Problem z włosami

Cytat:
Napisane przez Ania_Marysia Pokaż wiadomość
Mi też było szkoda, bo niedawno właśnie ścięłam całe cieniowane włosy, ale aż takiej poprawy się nie spodziewałam
I uważaj na silikony, bo potrafią nieźle postrączkować
pisząc żeby spróbować odzywki z silikonami nie chodzi mi żeby ładować same silikony i przeciążać nimi włosy. Podobno odżywki elseve l'oreala mają silikony w składzie chociaż moje włosy tego nie odczuwają i mogę ich używać nagminnie a i tak nie są przeciążone. Natomiast wiem na pewno ze silikony są w masce regenerum do włosów używam od czasu do czasu i włosy są fajnie wygładzone i wyglądają tak jak bym je wyprostowała są proste jak druty, fajny efekt bez użycia prostownicy
xoxo2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 16:55   #2940
iwonsia01
Zadomowienie

Dziewczyny jak by któraś chciała wypróbować sobie ten krem Boots to ja sprzedaję moje opakowanie na allegro z racji zmiany stylizatora. Dodatkowo na tej aukcji jest też krem do loków z Joanny. Jak by ktoś chciał to podam linka na prive (tam pisać zgłoszenia)

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości