Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-04, 05:42   #1771
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Agatka te wielo które mam docelowe są od 3kg niby ale przy chudych bioderkach mego dziecia to pewnie i 4kg... Tych mam około 30 więc obleci. Niestety tych mniejszych mam tylko 5... wszystkie czekają na pranie obecnie... jakiś ciekawy przerób miało me dziecię wczoraj...
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 07:08   #1772
Fame
Zakorzenienie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Melduję z rana, że u mnie bez zmian.
Trochę się nie wyspalam, bo do 24 sprawdzali tętno a o północy jeszcze zapis. Poza tym spałam czujnie przez moją koleżankę z sali

Co u reszty?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 07:10   #1773
Domi_00
Rozeznanie

Dzień dobry wszystkim

Enary serdeczne gratulacje!!!

U nas nocka spokojna odkąd nie trzeba pilnować, by Mała nie zdjęła okularkow pod lampami, to jakoś mi lżej i nawet trochę sypiam

Co do butelek mamy malutka tommee tippee, ale nie używamy, bo dokarmiam Małą przez strzykawke i sondę po palcu. W ogóle moje Dziecię na razie butelką i smokiem gardzi. Zobaczymy co będzie dalej.

Mikrofali nie posiadamy, nie lubimy korzystać i tyle

Celebrinfea, podziwiam, że Ty z wielo korzystasz. Kalinka potrafi trzy pieluchy wybrudzic przy jednym przewijaniu

Właśnie, polecacie jakieś jednorazowe pieluchy trochę tańsze niż pampki premium care? Bo chce jakieś wypróbować juz i ewentualnie się przestawiać powoli.
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 07:39   #1774
debesciara
Zadomowienie

Domi oj wiem, pamiętam dobrze udreke z okularkami :/ także wiem jaką ulgę odczulas dla Kalinki
Co do pieluch u nas sprawdziły się dady, ale każde dziecko jest inne musicie próbować po prostu

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-07-04 o 07:49
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 07:58   #1775
Domi_00
Rozeznanie

Dzięki Debesciara

W ogóle super, że jest opcja fototerapii w domu i nie musialysmy wracać do szpitala. W tej perspektywie okularki to mała niedogodność

Dade zamierzam docelowo kupować. Chyba zrobię tak, że kupię małe opakowanie jakichś tańszych i jak się sprawdzą to jedziemy z tematem
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 08:18   #1776
malwiska
Zakorzenienie

fame w Twoim szpitalu chyba chętnie kładą ciężarne bo kase muszą zarabiać na kimś. A te Twoje 7 kolezanek z wioski to kiedy rodzi/?? dobrze że ta złodziejka nie jest jedną z nich
debesciara to może uda Ci się ucelować na 07/07

co do mikrofali, my mamy 2w1 w piekarniku i korzystamy - nie dajmy się zwariować :P jakbym podchodziła do tego poważnie to przestałabym jesc na miescie,
np te mleczka słodzone dla dzieci mają więcej chemii i bardziej szkodzą od jedzenia przygotowanego w mikrofalii - albo mc donald czy inne fast foody
Stary 2014-07-04, 08:19   #1777
i like it
Rozeznanie

Dzień dobry!
ja myślałam,że tu już z gratulacjami od rana wyskoczę a tu nic.
Widzę za to,że do faworytek dołaczają kolejne chętne
U mnie wczorajszy maraton nic a nic nie zmienił
Miłego dnia kochane!trzymam kciuki za wszystkie u których się dziej i zaczyna dziać : kciuki:
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 08:29   #1778
malwiska
Zakorzenienie

chciałam jechać w niedziele nad morze ale coś pogody nie ma być - a to ostatnia szansa... jutro moze namówie tż żeby porobił mi pare zdjeć z brzuszkiem bo kto wie - póxniej juz moze nie być okazji
Stary 2014-07-04, 08:32   #1779
agnes208
Zakorzenienie

Witam dziewczyny podczytuje was codziennie ale glownie jak cycujemy i na tel wiec nijak mi odpisywac jedna reka bo druga trzymam malemu piers zeby go nie przyduszalo i nie odrywal sie bo kazde zassanie boli bardzo.

Enary gratuluje super ze dziec juz na swiecie

trzymam kciuki za brzuchatki szpitalne juz blizej niz dalej dziewczynki.

Fame nie ma co przyjemna kolezanka az atrach isc szczocha puscic

co do mikrofalowki to mam i korzystam wszystko w granicach zdrowego rozsadku
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 08:35   #1780
mamaya
Zakorzenienie

Padam na twarz Mały spał pięknie od 00:00 do 05:00, ale za to ja nie spałam... Przez antybiotyk spędziłam cała noc w łazience jakie to szczęście, ze dziś piątek to troche odpoczne od popołudnia

W kwestii pampersow nie pomogę, bo nie mam zamiaru rezygnować z Pampersa.

Co do mikrofalówki to ja jestem rownież zagorzałą przeciwniczką Wolę podgrzać cos na parze.
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 08:35   #1781
agnes208
Zakorzenienie

Celebrinfea podziwiam za uzywanie wielorazowek bo moj babel to potrafii 3 pampersy zurzyc w ciagu 5 min. Np nakarmie czekam na kupe nie ma to zmienie na czystego zdaze zapiac rzepki i kupa jest no to powtorka z rozrywki a czasem zdaza sie mu i 2 pampki pod rzad tak zalatwic.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 08:46   #1782
malwiska
Zakorzenienie

roksanka nadal w dwupaku, bo lekarz który ją wczoraj przyjął stwierdził że takie ciśnienie nie jest wskazaniem do cc, ponoć jakiś wielki zwolennik sn i zrobił jej wyklad na temat cesarek.
zbijają jej cisnienie lekami i czeka na obchód mając nadzieje na innego lekarza
Stary 2014-07-04, 08:48   #1783
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim

Enary serdeczne gratulacje!!!

U nas nocka spokojna odkąd nie trzeba pilnować, by Mała nie zdjęła okularkow pod lampami, to jakoś mi lżej i nawet trochę sypiam

Co do butelek mamy malutka tommee tippee, ale nie używamy, bo dokarmiam Małą przez strzykawke i sondę po palcu. W ogóle moje Dziecię na razie butelką i smokiem gardzi. Zobaczymy co będzie dalej.

Mikrofali nie posiadamy, nie lubimy korzystać i tyle

Celebrinfea, podziwiam, że Ty z wielo korzystasz. Kalinka potrafi trzy pieluchy wybrudzic przy jednym przewijaniu

Właśnie, polecacie jakieś jednorazowe pieluchy trochę tańsze niż pampki premium care? Bo chce jakieś wypróbować juz i ewentualnie się przestawiać powoli.
Domi Dada Premium Extra Soft znalazłam tylko opakowanie około 30 szt. tam wychodzi 0,53/szt. Pampki 0,63/szt. Próbowaliśmy też Tesco ale jakoś mało anatomiczne były. Jeszcze Happy bym chciała dorwać. Duża paka wychodziła 0,45/szt. Mieliśmy z nich "0" i dawały radę.

Eh Agnes potem popodziwiasz Na razie przy małej liczbie otulaczków lecimy na zmianę. Dzień w wielo dzień w jednorazówkach.Dobrze że jest słonecznie to wszystko wyschnie...
Stary 2014-07-04, 08:50   #1784
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
chciałam jechać w niedziele nad morze ale coś pogody nie ma być - a to ostatnia szansa... jutro moze namówie tż żeby porobił mi pare zdjeć z brzuszkiem bo kto wie - póxniej juz moze nie być okazji
zapraszam do krakowa u nas piękna pogoda a na weekend zapowiadają upały

Agnes i pozostałe rozpakowane mamusie szacun,że w ogóle znajdujecie czas dla nas a jak czasem jeszcze coś skrobniecie to już naprawdę extra

głowa mi pęka... saąsiad na dole zaczął remont i już 1h non stop jadą jakąś wiertarą udarową, normalnie kot mi po podłodze podskakuje tak telepie całym blokiem
Stary 2014-07-04, 08:52   #1785
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:

roksanka nadal w dwupaku, bo lekarz który ją wczoraj przyjął stwierdził że takie ciśnienie nie jest wskazaniem do cc, ponoć jakiś wielki zwolennik sn i zrobił jej wyklad na temat cesarek.
zbijają jej cisnienie lekami i czeka na obchód mając nadzieje na innego lekarza
O cholera, niech ona mu wykład zrobi czy przyjmie odpowiedzialność za ewentualne uszczerbki na zdrowiu dziecka i jej. Bo w razie co do izby lekarskiej się pofatyguje. Znajomej na Karowej momentalnie podziałało.

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
O cholera, niech ona mu wykład zrobi czy przyjmie odpowiedzialność za ewentualne uszczerbki na zdrowiu dziecka i jej. Bo w razie co do izby lekarskiej się pofatyguje. Znajomej na Karowej momentalnie podziałało.
Tu mi tż jeszcze podpowiada, że Rzecznik praw pacjenta z pewnością też się chętnie zaznajomi z panem doktorem.
Stary 2014-07-04, 08:55   #1786
mamaya
Zakorzenienie

malwiska, ja pierdziele Biedna Roksana... Ja na porodówce tez usłyszałam od jednej takiej mądrej doktor, ze ona by wywoływała mi poród... Ale trzech innych lekarzy wyśmiało ją na szczęście...
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 09:01   #1787
kularek
Zadomowienie

Enary - wielkie gratulacje !!! Jaś piękne imię - mój synuś też właśnie mało śpi w dzień

Roksanka - kciuki za szczęśliwe rozwiązanie !

debesciara - może teraz będzie troszkę mniej pacjentek bo jak położna u mnie była to mówiła, że od tego tyg jest już otwarta porodówka na Blachowni

simka - współczuję bardzo tych lekarzy i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

rybka13 - w sumie ja teraz miałam masaż dwa razy po pierwszym odszedł czop a po 2 się ruszyło -rano masaż a w nocy poród

Domi - my przy pierwszym synku używaliśmy tylko premium care , przez chwilę dady i potem pampers sleep&play bo wychodziły nam taniej niż dada i lepsze
a teraz też mamy premium care i właśnie też chcialam jakieś inne wypróbować - kupiliśmy pieluchy tesco loves baby - skorzystaliśmy z 2 promocji i za paczkę 78 szt wyszło nam coś ponad 21 zł więc bardzo tanio i naprawdę jestem zaskoczona jakością bo są chyba lepsze niż dada - przynajmniej te 1 w żółtym opakowaniu
nie kosztują dużo a uważam, że naprawdę warto wypróbować

dziś chyba upał będzie a ja zostaje sama z dziećmi pierwszy raz bo tż jedzie do pracy na kilka godzin -dobrze, że starszy synuś już po chorobie bo inaczej ciężko by było

mikrofalówka - mamy, nie wyrzucamy ale też często nie korzystamy -jedzenia dla dzieci bym w niej nie robiła a już napewno nie mleko - ale czy wiecie, że dzień rozmowy przez tel. komórkowy to jak minuta w mikrofalówce ? uważam, że w dzisiejszym świecie poprostu nie da się uniknąć promieniowania :/

Edytowane przez kularek
Czas edycji: 2014-07-04 o 09:09
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 09:02   #1788
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
no, ale to nie jest dobre dla zdrowia więc nie rozumiem do końca, tym bardziej, że serwujesz to dzieciom codziennie

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

też sie tego odsylania bardzo boję, oni chociaż karetką odwożą czy taksowkami trzeba jezdzic?
bo ja bede najprawdopodobniej sama wiec jak taksowka to moze byc wesolo
A co w naszych czasach jest zdrowe??????? Nic wszystko jest rakotwórcze szkodliwe pełne chemii
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 09:10   #1789
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Enary - wielkie gratulacje !!! Jaś piękne imię - mój synuś też właśnie mało śpi w dzień

Roksanka - kciuki za szczęśliwe rozwiązanie !

debesciara - może teraz będzie troszkę mniej pacjentek bo jak położna u mnie była to mówiła, że od tego tyg jest już otwarta porodówka na Blachowni

;47151826]U nas zasadniczo jest używana do dwóch rzeczy popcornu i podgrzania mleka do kawy. W innych przypadkachrost doktorka czy nie powinnam czasem się wypisać, odpowiedział że spokojnie kilka dni w domu jeszcze moglabym spędzić. Zobaczę co jutro na ordynatorskim obchodzie powiedzą, czy mnie przebadaja.. jeśli nie

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni

simka - współczuję bardzo tych lekarzy i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

rybka13 - w sumie ja teraz miałam masaż dwa razy po pierwszym odszedł czop a po 2 się ruszyło -rano masaż a w nocy poród

Domi - my przy pierwszym synku używaliśmy tylko premium care , przez chwilę dady i potem pampers sleep&play bo wychodziły nam taniej niż dada i lepsze
a teraz też mamy premium care i właśnie też chcialam jakieś inne wypróbować - kupiliśmy pieluchy tesco loves baby - skorzystaliśmy z 2 promocji i za paczkę 78 szt wyszło nam coś ponad 21 zł więc bardzo tanio i naprawdę jestem zaskoczona jakością bo są chyba lepsze niż dada - przynajmniej te 1 w żółtym opakowaniu
nie kosztują dużo a uważam, że naprawdę warto wypróbować

dziś chyba upał będzie a ja zostaje sama z dziećmi pierwszy raz bo tż jedzie do pracy na kilka godzin -dobrze, że starszy synuś już po chorobie bo inaczej ciężko by było
O te same mieliśmy. Tylko przy wcześniakowym brzuchu młodej nam nie do końca się podobały. Ciężko było wpiąć monitor w pieluchę i jakoś dziwnie się przy biodrach układały. Ale to moje widzimisie może być.
Stary 2014-07-04, 09:14   #1790
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
O te same mieliśmy. Tylko przy wcześniakowym brzuchu młodej nam nie do końca się podobały. Ciężko było wpiąć monitor w pieluchę i jakoś dziwnie się przy biodrach układały. Ale to moje widzimisie może być.

eee no co ty ... przecież każdemu pasuje coś innego - dlatego zawsze trzeba samemu sprawdzić
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 09:18   #1791
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
fame w Twoim szpitalu chyba chętnie kładą ciężarne bo kase muszą zarabiać na kimś. A te Twoje 7 kolezanek z wioski to kiedy rodzi/?? dobrze że ta złodziejka nie jest jedną z nich
debesciara to może uda Ci się ucelować na 07/07

co do mikrofali, my mamy 2w1 w piekarniku i korzystamy - nie dajmy się zwariować :P jakbym podchodziła do tego poważnie to przestałabym jesc na miescie,
np te mleczka słodzone dla dzieci mają więcej chemii i bardziej szkodzą od jedzenia przygotowanego w mikrofalii - albo mc donald czy inne fast foody
Jedna urodziła w kwietniu, druga 3 tygodnie temu (miała tp później ode mnie ), trzecia w sierpniu, czwarta we wrześniu, piąta listopad, szósta nawet nie wiem, być może po nowym roku i ja siódma

A co do mikrofalek to mam identyczne zdanie jak Ty. Nie twierdzę żeby każde jedzenie tak przyrządzać lub odgrzewac ale też bez przesady... Jedzenie które kupujemy też jest niezdrowe i co? Przestaniemy jeść?

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
zapraszam do krakowa u nas piękna pogoda a na weekend zapowiadają upały
To ja wpadam! Uwieeelbiam Kraków

U mnie trochę zmiana
Po pierwsze koleżanka z sali dostała oxy co mnie cieszy..
A po drugie gadalam z moim lekarzem, bo zależy mi żeby był przy porodzie (jemu najbardziej ufam) i jakby mnie złapalo to mogę dzwonić do niego a jak nie to w poniedziałek znowu ma dyżur i wtedy wywolujemy już. Ciesze się bo w sumie będę mogła na nadziele w razie co wyjść na przepustkę

Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 09:23   #1792
mulonka
Raczkowanie

Część dziewczęta!
Pamiętacie mnie jeszcze. Caly czas was podczytuje ale tylko na telefonie, a tu się ciężko odpisuje.
Byłam wczoraj u lekarza i moja niunia nadal główka do góry wiec dostałam skierowanie do szpitala i byłam się dzis umówić i juz 8.07 bede miała corunie przy sobie!
mulonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 09:28   #1793
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Celebrinfea podziwiam za uzywanie wielorazowek bo moj babel to potrafii 3 pampersy zurzyc w ciagu 5 min. Np nakarmie czekam na kupe nie ma to zmienie na czystego zdaze zapiac rzepki i kupa jest no to powtorka z rozrywki a czasem zdaza sie mu i 2 pampki pod rzad tak zalatwic.
A bo jak dupka poczuje powietrze to od razu wystrzela najlepiej odepnij zlana pieluche, nie zdejmuj i poczekaj chwilę. Pamiętam że mi tak położna środowiskowa mówiła że właśnie tak działa na małą dupke świeże powietrze

Cytat:
debesciara to może uda Ci się ucelować na 07.07
Wiesz co, pierwotnie myślałam że sobie wykurze małego kiedy chce, ale po zabiegach które ostatnimi dniami czynilam, już nie jestem tak pewna swego. Moj boss czeka chyba do października . Także chyba będę musiala użyć przemocy w postaci wywoływania przez mojego gina...

U mnie już po obchodzie, ordynator mnie jeszcze zbadał, rozwarcie 2cm szyjka zgładzona w 50% innymi słowy nic się nie dzieje... Także zwijam manele i jadę do domu na własne żądanie oczywiście

Stary 2014-07-04, 09:39   #1794
framboise87
Raczkowanie

hej
przeczytałam wszystko, co napisałyście, też miałam nadzieję złożyć gratulacje Fame i Debeściarze, a tu lipa no ale może już niedługo będzie okazja

ja byłam wczoraj na ktg i wizycie u dr na dyżurze w szpitalu- spędziłam tam 5 godzin, bo miał tyle roboty, ludu pełno na korytarzu, pacjentki z oddziału musiał ogarnąć i jeszcze w połowie musiał iść na porodówkę...
jestem nieusatysfakcjonowana, bo powiedział, że niestety nic nie zapowiada rychłego porodu, długa szyjka i żebym się nie nastawiała na przedtermin. Myślałam, że się ze mną umówi na wywołanie zanim wyjedzie, bo tak sugerował, ale potem jedna pani w poczekalni powiedziała, że on albo robi cesarkę, albo trzeba czekać na sn, więc zostaje mi czekać. Ktg wyszło super za to
mam jeszcze przyjść za tydzień na następny zapis i do niego, przed jego urlopem, zapytam wtedy co i jak przy tej mojej cukrzycy, z l4 itp bo mam zwolnienie do 19 lipca, a jego wtedy nie ma...

jakoś tak mnie podłamało to, bo myślałam, że może Mikuś szybciej będzie ze mną, a ta ciąża już mnie załamuje, ciężko się ruszać itp, zresztą same wiecie
Stary 2014-07-04, 09:39   #1795
debesciara
Zadomowienie

Kularek też słyszałam właśnie o Blachowni że już hula, przeszłam się korytarzem, pozagladalam do sal i tragedii nie ma, myślę ze miejsce się znajdzie

Stary 2014-07-04, 09:46   #1796
Eydrith
Zadomowienie

hej Mamuśki melduję że 17tego czerwca urodziła się nasza córa, 3300 g i 55 cm, 10/10, sama słodycz, kompletnie straciliśmy dla niej głowę i pochłonęła nas całkowicie, także poza zerknęciem na pierwszą stronę jestem zupełnie nie na bieżąco, ale gratuluję świeżo upieczonym Mamusiom i trzymam mocne kciuki za pozostałe, jeszcze nierozpakowane

chciałabym do Was wrócić, ale czasu brak, w sumie to nawet rzadko odpalam lapka dziś przyjeżdżają moi rodzice, więc może uda mi się trochę nadrobić
miłego dnia laseczki i zdrówka dla Was i Waszych Maluszków
Stary 2014-07-04, 09:49   #1797
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Enary Pokaż wiadomość
Witam Mamusie ;-)
Spiesze doniesc ze mamy synka na swiecie!
Jas urodzil sie 25 czerwca o godzinie 21.30 przez cc z powidu odklejajacego sie lozyska. Wazy 3090g i ma 53 cm. Dostal 10 pkt
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Dade zamierzam docelowo kupować. Chyba zrobię tak, że kupię małe opakowanie jakichś tańszych i jak się sprawdzą to jedziemy z tematem
Trzeba patrzeć na promocje, jakiś czas temu była w lidlu i pampersy wyszły taniej niż dady więc z tymi cenami różnie. My mamy pampki i dady zobaczymy co się sprawdzi, jeszcze dobre opinie czytałam o tych z Rossmana te też mam zamiar w przyszłości wypróbować ale jak będzie w praktyce to sie okaże..

Celebrinfea podziwiam za używanie wielorazówek.

Cytat:
Napisane przez mulonka Pokaż wiadomość
Część dziewczęta!
Pamiętacie mnie jeszcze. Caly czas was podczytuje ale tylko na telefonie, a tu się ciężko odpisuje.
Byłam wczoraj u lekarza i moja niunia nadal główka do góry wiec dostałam skierowanie do szpitala i byłam się dzis umówić i juz 8.07 bede miała corunie przy sobie!
Zazdroszcze że wiesz kiedy będziesz miała maleństwo przy sobie

Fame co za motyw z laską z sali, ludzi nie mają żadnych hamulców
Debeściara też bym chciała uciec, ale pewnie bym się bała
Rybka jak tam na placu boju u mnie nadal cisza, a miałam nadzieję że moja Mała taka punktualna, a tu nic ani jednego skurczu...

Witam się oficjalnie przeterminowana, najpierw zaciskałyśmy nogi żeby nie urodzić a już 3 lub 4 z nas przeterminowane
Zaraz jadę na IP zobaczymy co tam na Ktg słychać, ciekawe czy mnie zostawi czy jeszcze puści do domu, mam nadzieję że albo się coś dzieje i dziś urodzę alo pójdę do domu bo nie uśmiecha mi się leżeć na patologi.
Miłeo dnia owocengo w wyczekiwane porody
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 09:51   #1798
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Jedna urodziła w kwietniu, druga 3 tygodnie temu (miała tp później ode mnie ), trzecia w sierpniu, czwarta we wrześniu, piąta listopad, szósta nawet nie wiem, być może po nowym roku i ja siódma

A co do mikrofalek to mam identyczne zdanie jak Ty. Nie twierdzę żeby każde jedzenie tak przyrządzać lub odgrzewac ale też bez przesady... Jedzenie które kupujemy też jest niezdrowe i co? Przestaniemy jeść?

To ja wpadam! Uwieeelbiam Kraków

U mnie trochę zmiana
Po pierwsze koleżanka z sali dostała oxy co mnie cieszy..
A po drugie gadalam z moim lekarzem, bo zależy mi żeby był przy porodzie (jemu najbardziej ufam) i jakby mnie złapalo to mogę dzwonić do niego a jak nie to w poniedziałek znowu ma dyżur i wtedy wywolujemy już. Ciesze się bo w sumie będę mogła na nadziele w razie co wyjść na przepustkę

Fame wariacie ,Ty to nogi rozstawiaj do porodu a nie o podróżach myśl a tak serio to zapraszam, może już z Izą wpadniesz to ruszymy bulwarami na jakiś spacer w czwórkę

Cytat:
Napisane przez mulonka Pokaż wiadomość
Część dziewczęta!

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
A bo jak dupka poczuje powietrze to od razu wystrzela najlepiej odepnij zlana pieluche, nie zdejmuj i poczekaj chwilę. Pamiętam że mi tak położna środowiskowa mówiła że właśnie tak działa na małą dupke świeże powietrze

Wiesz co, pierwotnie myślałam że sobie wykurze małego kiedy chce, ale po zabiegach które ostatnimi dniami czynilam, już nie jestem tak pewna swego. Moj boss czeka chyba do października . Także chyba będę musiala użyć przemocy w postaci wywoływania przez mojego gina...

U mnie już po obchodzie, ordynator mnie jeszcze zbadał, rozwarcie 2cm szyjka zgładzona w 50% innymi słowy nic się nie dzieje... Także zwijam manele i jadę do domu na własne żądanie oczywiście

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
hej
przeczytałam wszystko, co napisałyście, też miałam nadzieję złożyć gratulacje Fame i Debeściarze, a tu lipa no ale może już niedługo będzie okazja

ja byłam wczoraj na ktg i wizycie u dr na dyżurze w szpitalu- spędziłam tam 5 godzin, bo miał tyle roboty, ludu pełno na korytarzu, pacjentki z oddziału musiał ogarnąć i jeszcze w połowie musiał iść na porodówkę...
jestem nieusatysfakcjonowana, bo powiedział, że niestety nic nie zapowiada rychłego porodu, długa szyjka i żebym się nie nastawiała na przedtermin. Myślałam, że się ze mną umówi na wywołanie zanim wyjedzie, bo tak sugerował, ale potem jedna pani w poczekalni powiedziała, że on albo robi cesarkę, albo trzeba czekać na sn, więc zostaje mi czekać. Ktg wyszło super za to
mam jeszcze przyjść za tydzień na następny zapis i do niego, przed jego urlopem, zapytam wtedy co i jak przy tej mojej cukrzycy, z l4 itp bo mam zwolnienie do 19 lipca, a jego wtedy nie ma...

jakoś tak mnie podłamało to, bo myślałam, że może Mikuś szybciej będzie ze mną, a ta ciąża już mnie załamuje, ciężko się ruszać itp, zresztą same wiecie
przyłaczam się do lamentów, że chce już być po ale raczej i u mnie październik się zapowiada im bardziej chcę tym mam wrażenie, że mała bardziej kurczowo macicy się łapie
Stary 2014-07-04, 09:51   #1799
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
hej Mamuśki melduję że 17tego czerwca urodziła się nasza córa, 3300 g i 55 cm, 10/10, sama słodycz, kompletnie straciliśmy dla niej głowę i pochłonęła nas całkowicie, także poza zerknęciem na pierwszą stronę jestem zupełnie nie na bieżąco, ale gratuluję świeżo upieczonym Mamusiom i trzymam mocne kciuki za pozostałe, jeszcze nierozpakowane

chciałabym do Was wrócić, ale czasu brak, w sumie to nawet rzadko odpalam lapka dziś przyjeżdżają moi rodzice, więc może uda mi się trochę nadrobić
Gratulacje
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 09:54   #1800
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość

witaj kochana !!!!k laski: czekam na zdjecie Twojego cudeńka! a Ty jak się czujesz???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości