|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
![]() Śliczne! Cytat:
|
||
|
|
|
#4052 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
też myślałam żeby go założyć ale po 1 - nie za bardzo pasuje do kolczyków, a 2 - wydaje mi się taki zwykły.Marlenka - z tym kremem z brokułów to może być różnie - ja sama uwielbiam, ale mój TŻ szczerze nie znosi! Na wesele siostry namówiłam ją na ten krem - do wyboru był jeszcze rosół - i krem wzięło może ok 20% gości. Zależy od ludzi tak naprawdę - u nas w większości goście to "prości" ludzie i wolą tradycyjne potrawy i teraz już wiem że z głównym daniem na bank nie będę kombinować i będzie rosół
|
|
#4053 |
|
Rozeznanie
|
Velika - gratulacje
![]() Mimi_77 - Wszystkiego najlepszego ehhh ja tez cwiercwiecze w tym roku ... no ale do grudnia jeszcze daleko Melduje, ze TŻ prawie ubrany -brakuje bielizny i butów no i koszuli na 2 dzień Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4054 |
|
Wtajemniczenie
|
Mimi, najlepszego!
Bachara, za garniak ![]() Vel, pisałam już w klubie, gratki za mieszkanie ![]() Ja dziś znowu szalony dzień, o tyle do przodu się posunęło że zamówiliśmy tablice do samochodu (a w zasadzie pani od auta nam zamówiła, bo mamy je w cenie - ja nie jestem przekonana do czcionki, ale TŻtowi się jedna najbardziej spodobała, to chciałam, żeby wyszło na jego choć raz ) Poza tym zaczęłam ćwiczyć, 2 treningi za mną, zakwasy mam wszędzie mam nadzieję, że systematyczność wróci na dobre.Zbieram też coraz więcej potwierdzeń, na razie takie pół-oficjalne, ale jednak I mam straszne dylematy co do szkoły tańca, opisałam je w klubie - jakby któraś mogła mi coś doradzić (bo Corn ) to będę bardzo wdzięczna!
|
|
|
|
#4055 | |||||||
|
Zadomowienie
|
oluska227887 czy ty wiesz ile kosztują wiejskie jaja czy śmietana?
madziara bransoletkę bym brała TĄ Cytat:
ja mam pytanie, co mówiliście osobom dopraszanym w ostatniej chwili?? bolerko najlepiej chyba zdjąć wtedy, kiedy juz za ciepło w nim będzie ![]() Cytat:
![]() biorę wszystko :ślina: szczególnie sahare i owocowy Cytat:
![]() a mój TŻ podsumował: "Głupie to jakieś" Cytat:
Cytat:
STO LAT STO LAT ![]() ![]() Cytat:
no to tez i wpraszamy się we wrześniu na parapetówkę ![]() Cytat:
|
|
#4056 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i dobrze zrobiłaś z welonami, długi do kościoła jest boski Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale mimo wszystko u nas będzie rosół bo wiem, że to zjedzą wszyscy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ślub 26.07.2014 '-You still love her, huh? -I can't imagine the day I won't.' Dexter w spódnicy ![]() Edytowane przez hihihi Czas edycji: 2014-07-03 o 23:27 |
|||||||
|
|
|
#4057 |
|
Zadomowienie
|
melduję się po przymiarkach
mogłam już dzisiaj zabrać suknię do domu, ale postanowiłam ja jeszcze zostawić w salonie, tam sie nie ubrudzi ani nic jej nie grozi ![]() Moja rodzicielka nagle stwierdziła, że mój grzebień nie pasuje we włosy, oczywiście babka w salonie podłapała i wcisnęła jej do ręki NAJBARDZIEJ pasujący do sukni (no faktycznie bardziej psuje ), ale koszt mnie powalił - 140 zł!!! zakupiłyśmy również biżuterię!!! no i dorobiłam się pasa do pończoch i samych pończoch - ecru, ale zapasowe wezmę sobie cieliste ![]() Dzisiaj się dowiedziałam, że prawdopodobnie nie będzie mojej przyjaciółki z dzieciństwa wczoraj zmarła jej teściowa ![]() ale za to moja mama napomknęła wczoraj, że cioteczki moje dopytują kiedy dostaną zaproszenia, bo ślub coraz bliżej, a tu cisza... pogadałam z TŻ i doszliśmy do wniosku, że pewnie i tak się ktoś wykruszy no i jutro lecę na pocztę
|
#4058 |
|
Rozeznanie
|
Sliczna biżuteria
Edytowane przez bachara Czas edycji: 2014-07-03 o 23:46 |
|
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
mimi Wszystkiego najlepszego - niech spełniają się Twoje marzenia
![]() Elrosa Zazdroszczę tego braku stresu - a Twoje kolejne dzieła robią wrażenie Swoją drogą, po ślubie pewnie będize ich mniej - będzie mi tego brakować ![]() cude O, dobrze, że sprawa z suknią się wyjaśniła. Przykre te odmowy... Za to naszyjnik bardzo mi się podoba, jest delikatny - jak Twoja sukienka. Vel Gratuluję mieszkania I wszystkiego naj, naj z okazji urodzin ![]() asiulek Dobry wybór z welonami ![]() Cytat:
![]() klaudyna U nas na degustacji był podobny krem, tyle że było troszkę wędzonego łososia. Przepadłam w nim Niestety zrezygnowaliśmy z niego na rzecz rosołu (nasze rodziny lubią domową kuchnię, niektórzy by byli bardzo niepocieszeni, jak by nie było rosołu). Druga rzecz - ten krem był bardzo rozgrzewający, więc w upał mógłby być średnio trafionym daniem.Ze słów naszej menadżerki wynika, że nieraz mieli sytuację, że młodzi zaserwowali bardzo oryginalną zupę; mało kto jadł, talerze wracały nietknięte. Jeśli wiesz, że u Ciebie goście są otwarci na kulinarne nowinki, to bym brała krem. bachara Twój TŻ świetnie się prezentuje w garniaku ![]() Anesthesia Zaufaj TŻ-towi co do czcionki, z racji zawodu ma wyczucie. Trzymam kciuki za treningi ![]() Kamilka Gratuluję udanej przymiarki. grzebień faktycznie drogi, ale można mu wybaczyć, bo ładnie wygląda Piękny komplet biżu A u nas przeprawy z dekoracją kościoła. Na szczęście zmieniła się kościelna polityka i możemy wynająć dekoratorkę z zewnątrz. Po kilku zawirowaniach udało się zdobyć telefon do trzeciej pary, która ma ślub w ten sam dzień, co my. I tu schody. Żadna z tych par nie ma swojej florystki, toteż nie zaproponowała swojej opcji. Poleciłam moją florystkę, bo jej realizacje mi się podobają, a i nie kłócą się z bogatym wystrojem kościoła. Niestety jedna z par bardzo kręci na to wszystko nosem, bo za drogo. Najlepiej to samemu udekorować ławki w dzień ślubu. A jak nie udekorować, to kupić na all kokardy i tam jakaś łaskawa dusza umieści kwiatka w środku. Szczerze mówiąc, nie chcę się bawić w DYI w dziedzinie, w której nie mam doświadczenia, bo jak wyjdzie lipnie, to będzie wstyd na całą wieś TŻ oczywiście leży i kwiczy ze śmiechu na te i inne pomysły z dywanami, kwiatami, robieniem kokardek własnoręcznie W końcu dziewczyna podała namiary na swoją kwiaciarnię, że koniecznie ta, bo jest tania. Ale żadnych konkretów - strony internetowej, telefonu, wpisu w ceidg na tę firmę. Mam tak, że muszę zobaczyć na oczy te realizacje, czy są warte swojej ceny. Wiem, że można zrobić ładne i tanie dekoracje. Dobrze, że druga para zgadza się z nami, że lepiej zobaczyć realizacje i zdecydować. Może być ciężko, ale damy radę
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-07-03 o 23:46 |
|
|
|
|
#4060 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobilam ale część mi uciekła cytowania.
Gratuluję wszystkich załatwionych spraw, wszystkich zakupów i przymiarek ![]() Cytat:
Cytat:
hahahah dobry tekst. niepoważni ludzie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po co i na co komuś to? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() klas ki: napisz coś więcej jakie to mieszkanko? Ile pokoi, ile metrów?
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mimi sto lat !
|
|
|
#4062 | ||
|
Zakorzenienie
|
velika wszystkiego najlepszego
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4063 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, gdzie kupujecie / kupiłyście biżuterię?
|
#4064 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Ja kolczyki dostałam od Narzeczonego, kupiliśmy w aparcie, a naszyjnik dostanę w prezencie od pryjaciółki (robi biżu)
W ck w cukierni w której zamawiamy, ale po znajomości oficjalnie chcą 60-65 zł/kg, teraz widzę, że to dużo, dobrze że upust będziemy mieli Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez antonina_bielska Czas edycji: 2014-07-04 o 08:30 |
|
|
|
#4065 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas standard do wyboru rosół lub flaki Wiem że starsi ludzie uwielbiają flaki (ble) a dla młodych rosół Ja kupiłam tam gdzie suknię. Komplet tylko bez bransoletki bo nie lubię, nie jestem przyzwyczajona i tylko będzie mi przeszkadzać. Niestety komplet jest u rodziców więc foty Nie zrobię Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mimi - spóźnione ale szczere - sto lat!!! ![]() fascinata ja mam kolczyki prosto z Chin, a bransoletkę z Colibry http://www.dlaewy.pl/b10168-bransole...8-id-1471.aspx
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4068 |
|
Rozeznanie
|
Matko i córko!
Jak Wy pędzicie, ciężko Was nadrobić. Ze spraw ślubnych - obrączki zamówione, kolejni goście zaproszeni ( teraz w zasadzie zostali już sami znajomi do zaproszenia). Co do biżuterii zdecydowałam się za Waszą radą na taki komplet: (kolczyki już wrzucałam, a bransoletka jest taka jak na zdjęciu) http://www.aliexpress.com/snapshot/6119009531.html http://www.aliexpress.com/snapshot/6111738496.html Ktoś kiedyś pytał- kolczyki przyszły błyskawicznie (2 tygodnie), bransoletka miesiąc. Ponadto kupiłam kolejne buty także ten tego, no ...W efekcie mam 3 pary, czaje się jeszcze na 4 - koturny lub baleriny. ![]() We wtorek załatwiamy usc, spisujemy protokół i mamy pierwsze spotkanie w poradni. Będzie się działo
|
|
|
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
justyna.kociaczek każdy powód do kupna nowej pary butów jest dobry
Piękne!
|
#4070 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkie z tych 3 par są białe ? Nawet nie zdążysz wszytskich założyć :P
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nadrobiłam
nie mam co pisac bo wy juz po, albo ostatnie przygotowania przed Wami, a gdzie tam My tez bym juz chciała....velika cudna relacja ![]() Nie wiem kto wstawial zdjecia w tej koronkowej rybce, ale obłedna Filmiki mnie zniesmaczyły na maksa my to nawet z językiem przy ludziach się nie całujemy a co dopiero jakieś macanki i bzykanko ![]() Aha, mój kotełek przestał jeść sterydy i czuje sie w końcu dobrze ![]() Nie wiem czy pisałam Wam zamówiłam dla TŻta skarpetki fioletowe: bawełna z jedwabiem z Wólczanki na ślub będa jak znalazł ![]() A za miesiąc mamy 5lat razem Odnośnie zupy, ja tez wolałabym jakis krem, ale jednak ludzie wolą rosół
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-07-04 o 09:31 |
|
|
|
#4072 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Justyna. kociaczek BUTY PIEKNE!!!! Edytowane przez jumapili Czas edycji: 2014-07-04 o 09:41 |
|
|
|
|
#4073 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() Ostatnie tygodnie, więc wszystko idzie pełną parą i nie dam rady nadrobić ![]() We wtorek przymiarka - wreszcie będę mogła pokazać suknię ![]() I przy okazji pytanko, kiedy umawiacie się na zrobienie paznokci? Na dzień przed? Czy jak ?
|
#4074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4075 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"ojej ale ja nieee wieeem gdzie te koszule są. Muszki teeeeż nieee wiem gdzie koleżanka położyyyyła". Przysięgam, miałam ochotę ją rozszarpać ![]() Cytat:
Szczerze mówiąc, nie mam zupełnie ochoty ich zapraszać. Dzisiaj spróbuję jeszcze mojemu chłopu przemówić do rozsądku. Bez sensu ulegać jakimś głupim bulwersom obcych ludzi Cytat:
![]() To jest rzecz, która mnie najbardziej przeraża... Potwierdzenia, a później puste miejsca... Kuzyn musiał płacić prawie 7 tysięcy za puste miejsca A z tymi teściami brata TŻta jest o tyle "śmiesznie", że oni na 99,99% się nie pojawią i zaproszenie ich to będzie tylko zamknięcie dziobów ich córkom... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny byłam wczoraj na przymiarce i oczywiście z emocji i ekscytacji... zapomniałam zrobić zdjęcia Przypomniałam sobie, jak mnie już kobieta rozebrała ![]() Suknia jest piękna, wymaga tylko kosmetycznych poprawek Do tego dostałam gratis biżuterię, ale do ręki dadzą mi ją razem z suknią, więc foto też w środę ![]() Oprócz tego kupiłam tablice rejestracyjne, zamówiłam kokardki na klamki samochodu i kupiłam storczyki na nasz stół ( na razie 2, dziś jadę na poszukiwania 3 kolejnych- nigdzie nie mogę znaleźć białych ). Poza tym kupiłam nagrody dla zwycięzców zabaw oczepinowych "Bezprzewodowy odkurzacz" i "bezprzewodową zmywarkę" Poza tym nasze obrączki są już gotowe i najchętniej pojechałabym je odebrać, ale obiecałam TŻtowi, że odbierzemy razem, więc muszę czekać do przyszłego tygodnia Kupiłam jeszcze prezent dla świadkowej- kolczyki z perełkami- KLIK. Bardzo proste, ale ona takie uwielbia
|
|
|
#4076 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dziewczyny!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja chyba sobie zrobię sama paznokcie, więc nie pomogę, ale chyba dziewczyny robiły czwartek/piątek przed ślubem ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- oluska227887 Na Twoje zdjęcia też czekamy!!!
|
|||||
|
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ów kotełek to kot, a nie Tż
|
|
|
|
|
#4078 |
|
Wtajemniczenie
|
Hahahaha
|
|
|
|
#4079 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Butów nigdy nie jest za wiele ![]() Cytat:
Poprzednie białe wymieniłam na kremowe Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
Ładny prezent, skądinąd ciekawe co komu chodziło po głowie dodając zdjęcia Rubikowej na w/w stronie - perełek nie widać najlepiej z tak dalekiej odległości... |
|||||
|
|
|
#4080 |
|
Zadomowienie
|
Vel- gratki za mieszkanie
ale Ci zazdroszczę. My pewnie dopiero za 20 lat dorobimy się mieszkania haha Muszę się pożalić. Termin potwierdzenia mamy do 10 lipca jednak postanowiłam dyskretnie popytać kto się wybiera ![]() No i mam taką kuzynkę, która siedzi wraz z mężem w Holandii. Wysłałam im zaproszenie pocztą, nie dostałam żadnej inf zwrotnej że dziękują itp. I teraz postanowiłam dowiedzieć się czy planują przyjazd. Wiadomo jak ktoś jest za granicą to i tak musi jakoś wcześniej sobie urlop ogarniać itp. Najpierw do niej zadzwoniłam, nie odbierała. Próbowałam jeszcze parę razy- nic. Napisałam smsa żeby puściła mi sygnał jak będzie wolna to zadzwonię i pogadamy. Nic. W końcu dwa dni temu patrzę że jest dostępna na facebooku. Więc piszę do niej wiadomość że próbowałam się dodzwonić i nic, czy nie zmieniła numeru telefonu. I że chodzi mi o wesele, jaka jest wstępna decyzja. Pod wiadomością pojawiło się że wyświetlone, znaczy że przeczytała. I nic, nie odpisała nawet! Dzisiaj mija 3 dzień a ona milczy. Zadzwoniłam do jej rodziców którzy są w Polsce i którzy potwierdzili przybycie czy nie wiedzą czy ich córka przyjedzie. Oni że nie wiedzą, i że sama mam z nią się kontaktować. Normalnie laska mnie olała!!
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

Wyprowadzka dopiero we wrześniu, ale już jest nasze ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za garniak 
mam nadzieję, że systematyczność wróci na dobre.
Tzn. gdzie trzymałaś aparat/telefon? 

ale mimo wszystko u nas będzie rosół
wczoraj zmarła jej teściowa 

Niestety zrezygnowaliśmy z niego na rzecz rosołu (nasze rodziny lubią domową kuchnię, niektórzy by byli bardzo niepocieszeni, jak by nie było rosołu). Druga rzecz - ten krem był bardzo rozgrzewający, więc w upał mógłby być średnio trafionym daniem.

klas ki:

u nas na weselu będzie bardzo dużo młodych, no ale starsi też będą i rzeczywiście mogą nie jeść.. a tego bym nie chciała 

Przypomniałam sobie, jak mnie już kobieta rozebrała