|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Kurcze to jak was tak czytam to jednak moze tez bede spac na plecach albo w polowie na plecach w polowie na boku? bo na boku to do wrzesnia nie wytrzymam,prędzej zjem tynk ze ściany
88Ekaterina88 Co do prania ja tez jeszcze nie piore,zreszta ja nie mam duzo rzeczy dla mnie to jedno,dwa prania i tyle![]() chyba ze bede miala jakas kase i jeszcze w sierpniu uda mi sie cos kupic dla maluszka.A prasowac bede tylko ubranka wiec nie ma tego jakos duzo,a zreszta Tz sie zadeklarowal do prasowania Przyznam sie bez bicia ze dostalam torbe ciuszkow od kolezanki ale praktycznie nic mi sie nie podoba ... a nie chce na sile czegos zakladac synkowi ![]() Co do lunatykowania,ja tak mialam jako dziecko kiedys poszlam zrobic siku do kuchni do kosza na smieci![]() A co do sprzątania ja lubie sprzątac ale nie robie tego codziennie nie licząc oczywiscie zmywania... jeszcze mam zlew jednokomorowy,masakra:mur :
|
#2732 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
dal nas to bardzo duża pomoc, zwłaszcza, że Tż tylko pracuje i kurcze ciężko by było to wszystko od zera kupić. Ostatnio spotkaliśmy koleżankę i Jej córcia ma 5 miesięcy i mają dla nas bujaczek bo Nadia już praktycznie nie korzysta
|
|
|
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to dopiero dupsko mnie boli, bardziej niż po zastrzykach ![]() ![]()
|
|
|
#2734 |
|
Konto usunięte
|
Kurde mi sie wydaje, ze mi moze wyjdzie ze 3 prania (z kocykami, rozkami i reczniczkami)
no moze być więcej jeśli sobie wkręcę, ze cos tam wole wyprać całkiem osobno a ciuszków mam naprawdę sporo moim zdaniem... pewnie cos dojdzie jak zaraz zaczną sie nowe kolekcje i sie w czymś zakocham Brakuje mi dosłownie szczegółów to musze sobie zrobić listę zeby po wypłacie juz zakończyć zakupy... sobie stanik do karmienia, kapcie, szlafrok i koszule do rodzenia bo mam takie do spania specjalne do karmienia no ale w nich nie bede rodzic raczej musze dopytać położnej czy ręcznik swój czy jak? Chyba, ze dziewczynom z De cos o tym wiadomo??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2735 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety nie miałam od kogo dostać/odkupić, sama wszystko kompletuje. Koleżanka dała mi parę ciuszków, ale na potem, bo są duże. Szukam na allegro też używanych, bo można perełki wyhaczyć Nie martwię się, zawsze babcie coś też kupią i ciotki ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#2737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :atya ty:![]() :tas aczek:![]() Pisz jak mało ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest to dla mnie najwygodniejsza pozycja
|
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
No i sie wnerwiłam a raczej mi przykro
Siastra nie przyjedzie jednak, szkoda pisać, ale ja do pl potrafiłam jechać co miesiac nawet teraz w ciazy bylismy kilka razy a oni od dwoch lat u nas wogule ![]() No i teraz musze kogos szukac na przywiezienie rzeczy dla mnie, albo tż pojedzie ( pewnie tez sie wkurzy jak sie dowie ) albo dzownie do ciotki, bo ma do kuzynki tż ta przyjechać w lipcu to moze wezmą rzeczy ![]() No i kolejny problemik, bo miala byc sesyjka a nie bedzie, to znaczy tz zrobi zdjecia brzuszka itd. ale chcialam tez z nim kilka fotek a rodzinka tutaj nie umie robic zdjęć Także dziewczyny z de mieszkające blisko mnie - ktora chetna na spotkanie i zrobienie kilku zdjec ? ![]() aisa u mnie napisane że recznik albo dwa
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
u nas od rana wiertarki chodzą po prostu :-D maskara. Ale nic to.Ja generalnie tez mogłabym chodzić w ciąży cały rok, z każdym dniem lepiej poznaje ten stan, oprócz ostatnich dolegliwości kręgosłupowych w sumie żadnych nie mam . Czekam na pościel nową i wtedy dokoncze pranie wszystkich rzeczy dla małej. |
|
|
|
#2741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2742 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No to do listy wędrują jeszcze ręczniki Siostra bez żadnych wyższych powodów stwierdziła, ze jednak nie przyjedzie? Mnie by pewnie trafiło tym bardziej, ze miała Wam przywieźć rzeczy i to było wcześniej ustalone... no ale nie denerwuj sie bo nic tym nie zmienisz...teraz niech wyśle wszystko paczką busem i zapłaci a rodzine tz przeszkol z robienia zdjeć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Niestabilna wystarczy
![]() Ja pomimo tego, że ciągle mam jakieś atrakcje i teraz żyję w strachu, cieszę się ciążą Lubię swój brzuszek, kocham kopniaczki małej, to mimo wszystko piękny stan. Mimo tych wymiotów, różnych bóli, piękniejszego nie ma ![]() Wiem, że co ma być to będzie i jesli Bóg zdecyduje, że mała ma się urodzić nieco wcześniej, tak miało być, choć żyję nadzieją, że dotrwam do 37 tygodnia
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
TeŻ kompletuje wyprawke sama, nie ma od kogo dostać. Dla corci dostaliśmy ciuszki, całą resztę kupowaliśmy sami. Teraz całą resztę mamy, ale musimy kupić wszystkie ciuszki
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2745 |
|
Zadomowienie
|
Asia ja też nie będę chodziła na szkołę rodzenia... Przegapiłam zapisy
Blondi Banana za przeprowadzkę Mam nadzieje, że to zapalenie szybko minie Paulinka oby ból szybko przeszedł Metka daj znać mam nadzieję, że z Tobą i dzidzią wszystko ok i tylko na strachu się skończy ![]() Elffirka podejrzewam, że jak kardiolog sugeruje cesarkę, to lekarze nie będą chcieli ryzykować i zrobią CC... I kołyska cudna Simran też muszę wymieniać bryle moje, a Twoje nowe są suuuuper ![]() Allckarola Maja na pewno było zmęczona i odpoczywała Na pewno wszystko jest w porządku Dzanet mmm... świeże grzyby muszę tatusia wysłać ![]() A jagody też wczoraj przywiozłam od rodziców ![]() Fajnych masz teściów Niestabilna podziwiam za to sprzątanie Ja też chcę się zabrać za porządki dzisiaj, żeby na jutro było mniej Agnes gratuluję kolejnego tygodnia teraz to tak szybko zleci, że nawet się nie obejrzymy a Maleństwa będą z nami ![]() Aisa Tobie również gratuluję kolejnego tygodnia Już 32! szok! Ja zacznę w poniedziałek 32... Asia Niewiele czasu nam zostało, to nie będzie tak źle ![]() No i witam się z rana ![]() Humor odrobinę lepszy niż wczoraj, ale foch na Tżta dalej jest. Dobrze, że pojechał do pracy, to do jutra mam z nim spokój... Nie mam już siły do tej pralki! Wstawiłam dzisiaj koce, myślę trudno, nie wywirują się, ale będą czyste przynajmniej, na dworze ciepło to wyschnie, no ale pralka oprócz nie wirowania, postanowiła w ogóle nie kręcić bębnem... Tak więc mam jeden koc przemoczony, a drugi prawie cały suchy no i śmierdzą!!! No nic, kończę z marudzeniem na dzisiaj Słonko świeci, na dworze fajnie ciepło, trzeba to wykorzystać!
|
|
|
|
#2746 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do rodzinki tż to jak ja widze jak oni robia zdjecia to az mnie bierze ![]() Niby maja te lepsze aparaty itd. ale to nie wszystko, bo trzeba umiec z tego korzystać ... a tak to ja robie lepsze zdjecia zwyklą cyfrówką ![]() Cytat:
moze kogos znajde, musze popytac jedna znajoma tutaj, ona zna troche ludzi wiec moze ktos jednak umie robic zdjecia ![]() Cytat:
![]() Trzeba pomysleć o naprawie albo o nowej pralce
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Martynko
|
|
#2748 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do sesji to ja niby mam wszystkich na miejscu, ale zanim się zbiorę to będzie za późno Mąż nienawidzi zdjęć, siostra miewa swoje humorki to nie wiem kiedy uda mi się to zgrać żeby trafić w humory i pogodę.![]() Cytat:
, dziś powinna byćCytat:
![]() Na pocieszenie napisze że szwagierka mojej szwagierki pisała do mnie wczoraj na fb. Też leżała w ciąży, od 25 tc i teraz już jest po terminie, a dzidzi się nie spieszy Także będzie dobrze, tylko musimy grzecznie leżeć.Cytat:
Ja też nie będę chodzić na sr, w sumie to nawet nie wiem czy u nas organizują. Widziałam niby w szpitalu program ale czy ktoś się na to zgłasza to nie mam pojęcia Jakiś taki nieciekawy mi się wydał ten program , same filmy, prezentacje.A poza tym nie czuje się jakoś na siłach.Przerąbane z tą pralką masz |
||||
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fakt fotki nad jeziorem robiła nam siostra. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2750 |
|
Rozeznanie
|
Martyna dawaj do mnie to Ci wypiorę jak skończy się moja pościel prać...
No ogólnie to częstoskurcz nadkomorowy często jest powodem CC ale to zależy od indywidualnych przypadków... A mój ginek nie jest przekonany do CC u mnie a jeśli już to twierdzi że nie ma potrzeby jechać do Wrocławia, bo On mi sam zrobi a kardiolog nie potrzebny do CC... Ale ja się boję, Oni nawet nie mają takich leków a jak mi się cos stanie to będą mnie wieźli karetką 50km?? A co z dzieckiem wtedy? Małż powiedział że mam jechać do Wrocławia od razu i nie marudzić, bo tak będzie lepiej i już... Ja bym chciała rodzić naturalnie bo boli boli ale się potem zapomina a po cięciu zostaje blizna na całe życie, no i to jest już operacja jednak... Ale co zrobić jak nie da rady... Niedtabilna daj trochę mocy na sprzątanie bo mi się nie chce a muszę posprzątać bo jutro rano wyjeżdżamy do De i brat Małza przyjdzie Nam wypuścić psy... To moja ostatnia podróż tak daleka... No może jeszcze jak będzie pogoda to do Boszkowa pojedziemy nad jeziorko... Ale to tylko 100km a nie prawie 300... |
|
|
|
#2751 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No z tymi aparatami to nie ma hop siup...czasy naświetlania, migawki, przesłony i weź to ogarnij mam mała cyfrówkę i tez taki porzadniejszy no i tym większym i tak jak robię zdjęcia to tylko na automacie musze go wygrzebać z szafy i poznać na nowo bo niedługo bede miała najpiękniejsza modelkę do fotografowania siostra tez ma świetny aparat o wiele lepszy juz mój ale nie bede jej tutaj ściągać z pracy i w ogole 700km zreszta ja tak uwielbiam być fotografowana, ze szok ![]() Herbatka bardzo dobra ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2752 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pralki, to ja już dawno kupiłabym nową... Ale pralkę dzielimy z teściami i siostrą Tżta... I tu jest tak, że są dwie takie stare 20 paroletnie pralki i jak jedna się psuje, to wstawia się drugą, a tamtą próbuje się naprawić... ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż ja tżta zmusze nawet siłą żeby mi popstrykał ![]() Cytat:
![]() Pochwal sie swoimi ![]() Cytat:
![]() dobrze ze herbatka smakuje ![]() ![]() A ja ide do piekarni po chleb i ciastko z kremem musze odreagować
|
|
#2754 | |||
|
Rozeznanie
|
Wita, poczytuję Was każdego dnia ale weny na pisanie brak
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tez myślałam o zmianie oprawek ale dużo wydatków jest teraz po drodze dla dzidzi daj linki co udało Ci się wypatrzeć w dobrych cenach [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47156076]Niestabilna zazdroszczę tej chęci do sprzątania Ja sprzątać nie-na-widzę co zresztą widać np dzisiaj. Sprzątamy z mężem w piątki lub soboty tak dokładnie, w tygodniu to tylko na bieżąco co się nabrudzi. Także do nas najlepiej przychodzić w sobotę wieczór, ewentualnie w niedzielę Przed ciążą lubiłam sprzątać teraz też lubię ale strasznie się męczę, kilka razy się schylę z odkurzaczem i już jestem cała mokra, dlatego kabinę prysznicową i podłogę od kilku dobrych miesięcy zostawiam zawsze mężowi, a na weekend zapowiedziałam mu już mycie okien ![]() Aaaa wczoraj kurier przyniósł 14 el.pościel i okrycie kąpielowe z kapturkiem latte cudnie piszesz o oczekiwaniu na córcię piękna pogoda nareszcie
Emma jest z nami 15.09.2014 Edytowane przez NATALUSIA14 Czas edycji: 2014-07-04 o 11:18 |
|||
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh niby ok. Póki co za 2 tyg. będę wiedzieć czy szyjka się nie skraca,bo na razie twarda i zamknięta a czy się to nie zmieni to nie wiadomo... I jak będzie mocno boleć to do szpitala od razu jechać
No i leki znowu. I odpoczywać i więcej leżeć. Ahaa i znowu krzywa cukrowa bo 138 przy normie 140 zaniepokoiło gina... Nie chcę tego badania :/ Szkoda,że usg nie miałam,bo akurat jak ja weszłam to się popsuło coś i nic na ekranie nie było ale zrobił za to ktg ![]() Normalnie przed wizytą tak spanikowałam w kibelku,że masakra... Patrzę na wkładkę a ona jakaś żółto-pomarańczowa i już od razu dopatrywałam się plamienia... Ale potem robił badanie ręczne to na wzierniku nic nie zobaczył i mówi,że wydzielina prawidłowa. Ale jednak mój lekarz jest lepszy,bo chociaż robi delikatnie badanie i to nic,że gada szybko ale chociaż wszystko mówi a ten to się specjalnie nie rozgadywał. Ale w sumie co więcej miał mówić. Dobrze,że nie odesłał mnie po 5 minutach tylko spojrzał na sprawę.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-07-04 o 11:20 |
|
|
|
#2756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
|
#2757 |
|
Rozeznanie
|
Widzisz Metka a tak się denerwowałaś... Wszystko będzie ok i nie skróci Ci się nic... Nie denerwuj się już... A ja się wzięłam za porządki w sypialni bo musze gdzieś pomieścić jeszcze rzeczy Kondzika w sensie pościel, ręczniki itd. Bo w komodzie się już nie zmieści... Hehe... Ale po raz kolejny stwierdzam, że to komoda jest za mała a nie rzeczy za dużo...
|
|
|
|
#2758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I ciesz się że Twój lekarz delikatny, mój ostatnio niby nie chciał mnie badać wziernikiem ale tak mnie przebadał tymi paluchami że myślałam że z bólu mu tam zejdę z tego fotela. Potem jeszcze z pół godziny mnie wszystko bolało łącznie z brzuchem |
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz wie co robi, grunt, że wszystko póki co jest okej Zamówiłam ubranka dla małej, nowe -2xśpioszki -pajacyk -3xkaftanik -czapeczka i zapłaciłam 68zł, więc tanio, bo same śpiochy były po 9zł, a w sklepie przynajmniej 16zł i dla siebie dwie bluzki ![]() Mam wrażenie, że bolą mnie wszystkie mięśnie brzucha Mam nadzieję, że to normalne...
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Natalko
A ja jestem ciekawa kiedy moja przyjdzie może w poniedziałek dopiero Ale cieszę się, że Twoja dziś powinna być, pochwal się Kochana jak przyjdzie ![]() Już się nie będziesz męczyć w myśl zasady co dobre dla mamy to dobre dla dziecka, śpij jak czujesz hihihi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

dla mnie to jedno,dwa prania i tyle
kiedys poszlam zrobic siku do kuchni do kosza na smieci

Chociaz jeszcze zyje nadzieja ze jak bedzie dziewczynka to moze kuzynka tż ta da nam ciuszki po swojej malej, ktora we wrzesniu bedzie miała 8 miesiecy - ale nadzieja matką glupich
ona pewnie bedzie wolała sprzedać a nie oddać 

:tasaczek :

całą noc stękałam,biedny Tz...
) albo dzownie do ciotki, bo ma do kuzynki tż ta przyjechać w lipcu to moze wezmą rzeczy 

za przeprowadzkę

muszę tatusia wysłać