III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-04, 11:55   #2761
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Dzień dobry...
Małż pojechał do pracy a ja już nie śpię, choć nie wstaję z łóżka... Pranie dziecięce się już kręci, wywiesze rano póki nie będzie prażyło...
Miałam wczoraj pisać ale padłam wieczorem... Wrocławskie korki mnie tak męczą...
Byłam wczoraj u kardiologa i powiedział, że tylko cesarka bo za duży wysiłek i jak rodzić to tylko we Wrocławiu, gdzie jest kardiologia bo w razie czego kardiolodzy będą wiedzieć co robić... Napisał mi czym wszystko przerywać i miał napisać że ma być cesarka itd. a ja później patrzę a On mi napisał że sugeruje cesarkę... No i nie wiem czy jak pokaże komuś taki napis to nie będą mi kazali rodzić Sn.
Byliśmy też wczoraj w hurtowni dziecięcej i wydaliśmy 500zł. Kupiliśmy nawet sporo. Później zrobię zdjęcie... Kupiliśmy ogólnie tiul do baldachimu i co się okazało? W stelażu brakuje części hehe... Ale już wypatrzyliśmy na allegro...
Któraś pisała o butelkach Lovi. Moja kuzynka mówiła, że by ich drugi raz nie kupiła bo smoczki się zasysają do środka... Ale każdy kupi co chce... Ja stawiam na Avent tylko jak wczoraj zobczyłam że pojedyńcze butelki kosztują 30 zł to chyba kupię ten zestaw bo za cene dwóch i trochę będę miała 4...
masz stwierdzoną jakąś wadę serduszka?

ja się trochę boję bo mam skaczący puls do 120, ale gin powiedział abym to konsultowałam dopiero po ciąży mam nadzieję, że podczas porodu moje serce nadąży ;P

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
A no i wrzucam zdjęcie kołyski ale nie jest jeszcze gotowa w pełni... No i wrzucam zdjęcie rożka i pościelki... Resztę zakupów poźniej wrzucę jak porobię zdjęcia...
ślicznie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
S
Jest krotko po 8 a ja juz pomylam okna, kurze wytarlam, kuchnia wysprzatana, kot wyczesany juz smiga po dworze,zmywarka chodzi, lazienka umyta jeszcze tylko wc i odurzyc. Jestem ciekawa ile ja jeszcze tak pociagne, w sumie sprzatac codziennie nie musze ale lubie jak jest czysto i na raz do sprzatania duzo nie ma bo jestem na bierzaco. Odkurzac katy jest mi coraz trudniej no ale trzeba. Niby o 5:30 wstalam a czuje sie extra. Ide konczyc ogarniac i zjem sobie ciacho

załamujesz mnie kobieto!
patrząc na siebie a potem na mnie, stwierdzam że jestem leń

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Mecia kochana 3mam mocno kciuki

Dzień dobry Koleżanka dobra urodziła nad ranem, napisała mi i z wrażenia nie mogłam spać Jest duży i piękny, a mnie mimo radości smutek ogarnął czy aby na pewno z moim maleństwem wszystko będzie okej i znowu się zdołowałam moim wiecznie twardym brzuchem.. Przez to leżenie czuję się bezużyteczna, choć robię to dla mojej kruszynki. Głupio myślę, bijcie mnie
będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Kurde mi sie wydaje, ze mi moze wyjdzie ze 3 prania (z kocykami, rozkami i reczniczkami) no moze być więcej jeśli sobie wkręcę, ze cos tam wole wyprać całkiem osobno a ciuszków mam naprawdę sporo moim zdaniem... pewnie cos dojdzie jak zaraz zaczną sie nowe kolekcje i sie w czymś zakocham

Brakuje mi dosłownie szczegółów to musze sobie zrobić listę zeby po wypłacie juz zakończyć zakupy... sobie stanik do karmienia, kapcie, szlafrok i koszule do rodzenia bo mam takie do spania specjalne do karmienia no ale w nich nie bede rodzic raczej musze dopytać położnej czy ręcznik swój czy jak? Chyba, ze dziewczynom z De cos o tym wiadomo???
a jaka piżama do rodzenia?

Cytat:
Niestabilna wystarczy

Ja pomimo tego, że ciągle mam jakieś atrakcje i teraz żyję w strachu, cieszę się ciążą Lubię swój brzuszek, kocham kopniaczki małej, to mimo wszystko piękny stan. Mimo tych wymiotów, różnych bóli, piękniejszego nie ma

Wiem, że co ma być to będzie i jesli Bóg zdecyduje, że mała ma się urodzić nieco wcześniej, tak miało być, choć żyję nadzieją, że dotrwam do 37 tygodnia
ooo właśnie ja podobnie kocham ten stan pomimo wszystkich niedogodności.
Trochę się boję uczucia po porodzie, że kruszynka "nie jest już tylko moja", ze może być zależna od innych a nie ode mnie...

Cytat:
No z tymi aparatami to nie ma hop siup...czasy naświetlania, migawki, przesłony i weź to ogarnij mam mała cyfrówkę i tez taki porzadniejszy no i tym większym i tak jak robię zdjęcia to tylko na automacie musze go wygrzebać z szafy i poznać na nowo bo niedługo bede miała najpiękniejsza modelkę do fotografowania siostra tez ma świetny aparat o wiele lepszy juz mój ale nie bede jej tutaj ściągać z pracy i w ogole 700km zreszta ja tak uwielbiam być fotografowana, ze szok
Herbatka bardzo dobra
też by mi pasowało ogarnąć aparat... miałam to zrobić w ciąży

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ehh niby ok. Póki co za 2 tyg. będę wiedzieć czy szyjka się nie skraca,bo na razie twarda i zamknięta a czy się to nie zmieni to nie wiadomo... I jak będzie mocno boleć to do szpitala od razu jechać No i leki znowu. I odpoczywać i więcej leżeć.
Ahaa i znowu krzywa cukrowa bo 138 przy normie 140 zaniepokoiło gina... Nie chcę tego badania :/ Szkoda,że usg nie miałam,bo akurat jak ja weszłam to się popsuło coś i nic na ekranie nie było ale zrobił za to ktg
najważniejsze, że jest w porządku

-

Dziękuję kobietki za troskę
co do zęba to pobolewał mnie ten po leczeniu ale zaczął mnie boleć ten sam () w sensie szóstka na dole, po tej samej stronie
dzisiaj na razie nie boli... i mam nadzieję, że nie zaboli bo już miałam dzisiaj jechać z powrotem do gabinetu.

-

Właśnie kobietki a w czym się rodzi? w swojej piżamie? takiej jak dokarmienia czy jakiejś innej? choć podobno dobrze aby miała dostęp do cyca?

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-07-04 o 12:05
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 12:01   #2762
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

http://allegro.pl/avent-smoczek-uspo...376221101.html
Jakie kupowałyście smoczki? Poradźcie czy te byłyby okej i jesli temat się powtórzył, przepraszam

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 12:06   #2763
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Dobrze że wszystko ok
I ciesz się że Twój lekarz delikatny, mój ostatnio niby nie chciał mnie badać wziernikiem ale tak mnie przebadał tymi paluchami że myślałam że z bólu mu tam zejdę z tego fotela. Potem jeszcze z pół godziny mnie wszystko bolało łącznie z brzuchem
Mój delikatny mimo tego,że zawsze robi badanie wziernikiem+palcami ale ten dzisiejszy to niekoniecznie :/ pierwsze co sprawdzałam czy żadnego krwawienia przez to nie miałam ale o dziwo nie.. Na szczęście brzuch badał rękami to nie naciskał,już bałam się,że dziecko moje własne mi przygniecie
Cytat:
To będziemy we dwie leżakować Brzuszek też Ci twardnieje?
Lekarz wie co robi, grunt, że wszystko póki co jest okej A mówił skąd te bóle?

Zamówiłam ubranka dla małej, nowe
-2xśpioszki
-pajacyk
-3xkaftanik
-czapeczka i zapłaciłam 68zł, więc tanio, bo same śpiochy były po 9zł, a w sklepie przynajmniej 16zł

i dla siebie dwie bluzki
Ja już i tak dużo leżakuję i nie zniosę jak będę musiała więcej tak leżeć A brzuch to mi twardnieje od 18 tygodnia i tym się nie martwię,ale bardziej boli mnie tak jakby mięśnie brzucha pachwiny,okolice jajników i cały środek podbrzusza,nie wszystko na raz ale raz tu a raz tu... i to aż momentami kłuje,raz boli a raz ciągnie.O bólach nic nie mówił tylko tyle,że mogą oznaczać skracającą się szyjkę choć niekoniecznie i trzeba to będzie sprawdzić u mojego lekarza na wizycie albo po prostu normalne,bo on się nie ma do czego przyczepić,bo na ktg żadnej czynności skurczowej nie było,mimo,że leżąc na fotelu brzuch mi twardniał. A szyjka prawidłowa na dzień dzisiejszy..
Jak Ci przyjdą to pokaż ubranka A smoczek kupiłam właśnie ten No i jeszcze jeden Avent przezroczysty,pewnie gdzieś na allegro widziałaś Jakoś bardzo mi się te smoczki podobały i nie wiem czy są lepsze od takich z Canpolu czy BabyOno ale przekonamy się jak będą dzieci

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-07-04 o 12:08
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 12:06   #2764
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
Jakie kupowałyście smoczki? Poradźcie czy te byłyby okej i jesli temat się powtórzył, przepraszam
ja kupiłam takie o:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4372684722
i
http://allegro.pl/show_item.php?item=4346481143
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 12:12   #2765
jenny1234
Wtajemniczenie

Cytat:
To będziemy we dwie leżakować Brzuszek też Ci twardnieje?
Lekarz wie co robi, grunt, że wszystko póki co jest okej A mówił skąd te bóle?

Zamówiłam ubranka dla małej, nowe
-2xśpioszki
-pajacyk
-3xkaftanik
-czapeczka i zapłaciłam 68zł, więc tanio, bo same śpiochy były po 9zł, a w sklepie przynajmniej 16zł

i dla siebie dwie bluzki

Mam wrażenie, że bolą mnie wszystkie mięśnie brzucha Mam nadzieję, że to normalne...
podeślesz linka do ciuszków? moze i ja cos upoluje

tez mam z canpolu za 4zl

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Tyś moje dziecko, a ja...
Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
jenny1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 12:12   #2766
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Właśnie kobietki a w czym się rodzi? w swojej piżamie? takiej jak dokarmienia czy jakiejś innej? choć podobno dobrze aby miała dostęp do cyca?
U nas w szpitalu nie można rodzić w swojej koszuli Trzeba się przebrać w szpitalną super sexi koszule w rozmiarze chyba xxl z rozcięciem z przodu do samego pępka prawie bez żadnych guziczków ani niczego. Jak się idzie to ma się prawie wszystko na wierzchu
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 12:14   #2767
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
U nas w szpitalu nie można rodzić w swojej koszuli Trzeba się przebrać w szpitalną super sexi koszule w rozmiarze chyba xxl z rozcięciem z przodu do samego pępka prawie bez żadnych guziczków ani niczego. Jak się idzie to ma się prawie wszystko na wierzchu
U mnie też są takie sexy i swoich nie można Jak widziałam kobitki,które szły w tym na porodówkę to aż nie mogłam ale to w końcu szpital,tam to nie ma co się stroić przynajmniej swoich koszul nie poplamimy

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 12:15   #2768
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Witam
Miałam koszmar taki że obudziłam się mokra.... Byłam u gina... i ona patrzy a to dziewczynka, i tak zagląda między te nóżki a na usg widać cipuszkę. ja w ryk, krzyki itp i się obudziłam
Od 8 Mały się przekręca... teraz dosłownie siedzi w brzuszku. Główkę ma pod lewymi żebrami i się tak wypchnął że od godziny go smyram Mam taki krzywy brzuch

Zamówiłam łóżeczko i pościel

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae

Edytowane przez Mo_onika_ika
Czas edycji: 2014-07-04 o 12:17
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 12:26   #2769
anesh_
Zakorzenienie

Niestabilna a co się dzieje? Bo znowu musialam cos ominąć... Co z pępowina?
Podziwiać Cie za cotygodniowe mycie okien. My myjemy kilka razy do roku.

Allcarolla fajna sytuacja z siostra;p.

Ja dziś skrece łożeczko i zrobię miejsce w szafach dla malucha;p.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 12:28   #2770
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość

Ja już i tak dużo leżakuję i nie zniosę jak będę musiała więcej tak leżeć A brzuch to mi twardnieje od 18 tygodnia i tym się nie martwię,ale bardziej boli mnie tak jakby mięśnie brzucha pachwiny,okolice jajników i cały środek podbrzusza,nie wszystko na raz ale raz tu a raz tu... i to aż momentami kłuje,raz boli a raz ciągnie.O bólach nic nie mówił tylko tyle,że mogą oznaczać skracającą się szyjkę choć niekoniecznie i trzeba to będzie sprawdzić u mojego lekarza na wizycie albo po prostu normalne,bo on się nie ma do czego przyczepić,bo na ktg żadnej czynności skurczowej nie było,mimo,że leżąc na fotelu brzuch mi twardniał. A szyjka prawidłowa na dzień dzisiejszy..
Jak Ci przyjdą to pokaż ubranka A smoczek kupiłam właśnie ten No i jeszcze jeden Avent przezroczysty,pewnie gdzieś na allegro widziałaś Jakoś bardzo mi się te smoczki podobały i nie wiem czy są lepsze od takich z Canpolu czy BabyOno ale przekonamy się jak będą dzieci
Damy radę Mam nadzieję, że nie będzie Cię już bolało Mnie też dołuje leżenie, czuję sie bezużyteczna, a Tż nie posprząta tak dokładnie jak ja i mnie to dobija Ale chłop się stara jak nie wiem, wczoraj opieprzyłam go za mycie garnków -tak delikatnie - bo On myśli, że je się w środku tylko myje, z zewnątrz już nie
To mówi do mnie tak: "Kochanie, przepraszam, ja raczkuję w tych domowych sprawach, obiecuję poprawę"
Ale i tak jestem z niego dumna, jutro zagonię go do mycia podłóg

Teraz nie wiem które kupić - Avent czy Lovely: Ale cena Aventa niska, co nie? Nawet nie orientuję się ile w sklepach/aptekach kosztują

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-04, 12:29   #2771
małaPaulina
Wtajemniczenie

Meta Wszystko będzie dobrze a co do glukozy to moglby sobie darowac przeciez 138 to mniej niz 140 wiec czego on chce? pewnie zalezy od lekarza,jeden by kazal potworzyc,drugi nie

Dziewczyny bylam w luxmedzie bo chcialam zeby wypisali mi takie cos ze moge u nich za darmo robic badania i przyjela mnie polozna... zwazyla mnie czego nie bede komentowac zmierzyla cisnienie 110/70 i posluchala serduszko malenstwa 144/min pytala jak sie czuje,mowie ze okej oprocz bolu pachwin a ona do mnie ze nigdy nie slyszala o bolu pachwin w ciazy haha padlam fakt dziewczyna mloda,chyba dopiero co zaczela prace
Potem poszlam do gina,jak zobaczyl moja karte ciazy to powiedzial fiu fiu... jak domyslam sie chodzilo o wage??bo wyniki mam wszystkie dobre od samego poczatku
I dostalam reklamowke z jakimis ulotkami plus probke jelpa, persila, naklejke na auto "z nami jedzie dziecko",pieluszke dady newborn, smoczek dynamiczny i witaminy dla dzieci od 3lat w tym jedne wazne do 10.2014 a i jakies dwie okragle wkladki,nie wiem do stanika?? jezeli tak to są wieksze niz moje cycki

U mnie dziś upał

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-07-04 o 12:32
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 12:29   #2772
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Kurcze to jak was tak czytam to jednak moze tez bede spac na plecach albo w polowie na plecach w polowie na boku? bo na boku to do wrzesnia nie wytrzymam,prędzej zjem tynk ze ściany
88Ekaterina88 Co do prania ja tez jeszcze nie piore,zreszta ja nie mam duzo rzeczy dla mnie to jedno,dwa prania i tyle
chyba ze bede miala jakas kase i jeszcze w sierpniu uda mi sie cos kupic dla maluszka.A prasowac bede tylko ubranka wiec nie ma tego jakos duzo,a zreszta Tz sie zadeklarowal do prasowania
Przyznam sie bez bicia ze dostalam torbe ciuszkow od kolezanki ale praktycznie nic mi sie nie podoba ... a nie chce na sile czegos zakladac synkowi

Co do lunatykowania,ja tak mialam jako dziecko kiedys poszlam zrobic siku do kuchni do kosza na smieci ale przeszlo mi

A co do sprzątania ja lubie sprzątac ale nie robie tego codziennie nie licząc oczywiscie zmywania... jeszcze mam zlew jednokomorowy,masakra:mur :
A co takiego dostalas,ze Ci się nie podoba?
Stary 2014-07-04, 12:31   #2773
Asia19x
Zakorzenienie

Jenny proszę http://allegro.pl/spiochy-spioszki-r...368394809.html
Na pewno potem kupię u tego sprzedawcy rozmiary większe. Za moje biedronkowe śpioszki+kaftanik mama zapłaciła 32zł, a tutaj takie tanie te śpioszki

Pochwalę się jak przyjdą

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-04, 12:33   #2774
201610121609
Konto usunięte

III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Ana-wlasnie nie wiem jaka to do rodzenia ale ostatnio kupiłam w h&m dwupak koszulek na ramiaczkach do karmienia w przecenie były (z 100 na 50) i w nich bede spała i w szortach no a jeszcze nie wiem w czym sie u mnie rodzi i na wszelki wypadek chce kupić taka luźną koszule rozpinana od góry albo taka luźną góra na szerokich ramiaczkach jak koszulki letnie jakas płachtę zeby wrzucić na siebie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 12:34   #2775
201610121609
Konto usunięte

A takie kupiłam ...

ImageUploadedByWizaz Forum1404470072.463603.jpg

Stary 2014-07-04, 12:39   #2776
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupiłam jeszcze dla Majci dwa skoczki tommee tippee,ale ona w ogóle ich nie brała,amciagle chciała ssać, wiec kupilam canpol babies i były ok.

Niby skoczki powinny być anatomiczne.
Stary 2014-07-04, 12:43   #2777
Asia19x
Zakorzenienie

Monia pochwal się pościela

Ja mam trzy koszule w domu, ale normalne, myślałam o tej rozpinanej, ale może po prostu kupię na ramiączkach? W Pepco można trafić.
Jak przenosili mnie do szpitala, to wysłałam Tż po dwie nowe koszule, bo nie wiedziałam ile będę leżeć. Kupił mi dwie bawełniane Pepcowe i co? Uwielbiam je A tak nienawidziłam koszul

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ja kupiłam jeszcze dla Majci dwa skoczki tommee tippee,ale ona w ogóle ich nie brała,amciagle chciała ssać, wiec kupilam canpol babies i były ok.

Niby skoczki powinny być anatomiczne.
Czyli te z Aventa, nie są?
Sama nie wiem, czy je brać czy nie

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-04, 12:49   #2778
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
A co takiego dostalas,ze Ci się nie podoba?
ciuszki wieksze ale niezbyt ladne,sprane,zniszczone i w ogole nawet w niefajnych kolorach wiec sobie je darowalam

Stary 2014-07-04, 12:52   #2779
Misstic
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny

Pisałam do was rano o 9 ale telefon mi sie zawiesił i wszystko szlag trafił.. no to się trochę zdenerwowałam i nie będę się już tak rozpisywać jak w poprzednim poście.
Co do odzieży do rodzenia to u mnie jest podobnie jak u Anges i Mety że rodzi się w koszuli od nich, takiej białej rozciętej prawie po samą bożenkę hehe. Ogólnie wszystko widać, jest przewiewna i mega seksi
Nie wiem czy nie można wskoczyć w coś swojego, nie pytałam, ale wszystkie moje znajome rodziły w tej szpitalnej i z tego co widziałam to wiekszość kobiet tam je nosiła więc chyba taki mają zwyczaj.

Maż wczoraj posprzatał całą chatkę wiec jest czyściutko, no oprócz tego że pieprzony szwagier syfi i nic nie sprząta albo udaje że sprzata robiąc jeszcze wiekszy bałagan. Mam na niego nerwa ale to nie pierwszy raz.
A okna myjemy dwa razy do roku Nie chce nam sie częściej

w końcu przyszła moja paczuszka i mam proszek podpaski bella mama, podkłady na łóżko i laktaror
Dzisiaj jedziemy jeszcze po ciuszki, bo mamy dostać od "rodziny" z anglii, bo chcą już oddać po swoich dzieciach i zaczynam pranie.
Szczerze to nie wiem, gdzie to wszystko upchę, bo aktualnie to Roksana ma wiecej rzeczy niż ja z mężem razem wzięci. Ale może trochę poodaje, jak już przebiore i popatrze co sie nada.

No miało być krótko wyszło jak zawsze
Humor średni wiec jak będę trochę uszczypliwa to przepraszam

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 13:18   #2780
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Ana-wlasnie nie wiem jaka to do rodzenia ale ostatnio kupiłam w h&m dwupak koszulek na ramiaczkach do karmienia w przecenie były (z 100 na 50) i w nich bede spała i w szortach no a jeszcze nie wiem w czym sie u mnie rodzi i na wszelki wypadek chce kupić taka luźną koszule rozpinana od góry albo taka luźną góra na szerokich ramiaczkach jak koszulki letnie jakas płachtę zeby wrzucić na siebie

do wanny wsadzaja na golaska

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 13:25   #2781
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Hejka. U mnie też dzis bardzo gorąco aż strach na dwór wyjsc Moze nad jeziorko skocze się wykompac i schłodzić tylko, ale nie wiem czy wejdę bo nie mam stoku kąpielowego trochę kasy brak na to i myślę ze swoj strój ubiore i na to koszulkie ale nie wiem....
Ja też czekan ba pościel ochraniacz i stanik do karmienia
a powiedzcie dziewczyny czy wy też pierzecie kołdrę i poduszkie w dziecięcym proszku? Bo nie wiem czy prac a może i temat był to przeprasam ale zaczunacie prac juz ubranka itd czy czekacie do później?
Prze teraz sobie w łóżku a mala tak się rozpycha ze heeeejfajnie to wygląda.
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 13:26   #2782
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
do wanny wsadzaja na golaska

Myślałam o tej wannie ale chyba zrezygnuje...no padnę jak woda nagle zrobi sie czerwona od krwi no i jak bede potrzebować znieczulenia to niby w wannie ta opcja odpada? No nie wiem nic...pewnie polecę standardowo na łóżku

Stary 2014-07-04, 13:29   #2783
Asia19x
Zakorzenienie

Ale gorąco, chyba źle zrobiłam, że pootwierałam wszystkie okna

Odgrzałam zupkę, pojadłam i dalej leżakujemy

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-04, 13:33   #2784
NATALUSIA14
Rozeznanie

U mnie w szpitalu dają piżamę do porodu. Ja z niej na pewno skorzystam, szkoda mi mojej, po porodzie cała we krwi, mazi nada się tylko do wyrzucenia więc szkoda.

małgosia ja na razie nic nie uprałam bo mam jeszcze mało rzeczy, wszystkiego po kilka sztuk, jak nazbwiera mi się więcej to upiorę, zaczęły się wyprzedaże więc myślę że dokupię jeszcze trochę ubranek małej

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 13:33   #2785
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam o tej wannie ale chyba zrezygnuje...no padnę jak woda nagle zrobi sie czerwona od krwi no i jak bede potrzebować znieczulenia to niby w wannie ta opcja odpada? No nie wiem nic...pewnie polecę standardowo na łóżku

wiem, że oni podobno daja do wanny aby rozkrecic akcje jak np. też nie postępuje rozwarcie Także mozna wejsc do wanny, posiedziec godzinkę i przejsc na łóżko jak juz jest rozwarcie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-07-04, 13:34   #2786
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
wiem, że oni podobno daja do wanny aby rozkrecic akcje jak np. też nie postępuje rozwarcie Także mozna wejsc do wanny, posiedziec godzinkę i przejsc na łóżko jak juz jest rozwarcie

A tak to ja poproszę

Stary 2014-07-04, 13:35   #2787
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
A tak to ja poproszę

lepiej skorzystaj, to ostatnia kąpiel, potem w czasie połogu tylko prysznic albo brak czasu bo akurat jak wejdziesz do wanny usłyszysz placz

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-07-04, 13:37   #2788
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Coś bym zjadła ale nie wiem co
i pochwalę się (oby nie za wcześnie ) od 3 dni nie mam bólów jak na okres i twardnienia brzuszka Ani razu macica się nie postawiła Brzuszek jest miękki aż czasem się zastanawiam czy nie za miękki?

Niestabilna daj trochę energii na sprzątanie Ja zmieniłam pościel w sypialni i byłam spocona i zmachana jak po maratonie... Nawet nie chce mi się załadować zmywarki... A jak zaraz wymyślę co zjeść to jak się napcham to pójdę spać Jak to mój tata by powiedział "wciągnę żółtko po obiedzie"

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 13:38   #2789
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dziewczyny jezeli chodzi o badania 3 trymestru to ja mam tak :
morfologia
mocz
toxo
odczyn coombsa to chyba nie jest podstawowe badanie

Stary 2014-07-04, 13:44   #2790
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
lepiej skorzystaj, to ostatnia kąpiel, potem w czasie połogu tylko prysznic albo brak czasu bo akurat jak wejdziesz do wanny usłyszysz placz

Moje dziecko da matce odpocząć w wannie i grzecznie pobędzie z tatusiem obyyy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości