|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
ja się trochę boję bo mam skaczący puls do 120, ale gin powiedział abym to konsultowałam dopiero po ciąży mam nadzieję, że podczas porodu moje serce nadąży ;PCytat:
![]() Cytat:
![]() załamujesz mnie kobieto! ![]() patrząc na siebie a potem na mnie, stwierdzam że jestem leń ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kocham ten stan pomimo wszystkich niedogodności. Trochę się boję uczucia po porodzie, że kruszynka "nie jest już tylko moja", ze może być zależna od innych a nie ode mnie... Cytat:
![]() Cytat:
- Dziękuję kobietki za troskę co do zęba to pobolewał mnie ten po leczeniu ale zaczął mnie boleć ten sam ( ![]() dzisiaj na razie nie boli... i mam nadzieję, że nie zaboli bo już miałam dzisiaj jechać z powrotem do gabinetu. - Właśnie kobietki a w czym się rodzi? w swojej piżamie? takiej jak dokarmienia czy jakiejś innej? choć podobno dobrze aby miała dostęp do cyca?
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-07-04 o 12:05 |
||||||||
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
http://allegro.pl/avent-smoczek-uspo...376221101.html
Jakie kupowałyście smoczki? Poradźcie czy te byłyby okej i jesli temat się powtórzył, przepraszam
|
|
#2763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A brzuch to mi twardnieje od 18 tygodnia i tym się nie martwię,ale bardziej boli mnie tak jakby mięśnie brzucha pachwiny,okolice jajników i cały środek podbrzusza,nie wszystko na raz ale raz tu a raz tu... i to aż momentami kłuje,raz boli a raz ciągnie.O bólach nic nie mówił tylko tyle,że mogą oznaczać skracającą się szyjkę choć niekoniecznie i trzeba to będzie sprawdzić u mojego lekarza na wizycie albo po prostu normalne,bo on się nie ma do czego przyczepić,bo na ktg żadnej czynności skurczowej nie było,mimo,że leżąc na fotelu brzuch mi twardniał. A szyjka prawidłowa na dzień dzisiejszy..Jak Ci przyjdą to pokaż ubranka A smoczek kupiłam właśnie ten No i jeszcze jeden Avent przezroczysty,pewnie gdzieś na allegro widziałaś Jakoś bardzo mi się te smoczki podobały i nie wiem czy są lepsze od takich z Canpolu czy BabyOno ale przekonamy się jak będą dzieci
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-07-04 o 12:08 |
||
|
|
|
#2764 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4372684722 i http://allegro.pl/show_item.php?item=4346481143 |
|
|
|
|
#2765 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
||
|
|
|
#2766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to w końcu szpital,tam to nie ma co się stroić przynajmniej swoich koszul nie poplamimy
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#2768 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Miałam koszmar taki że obudziłam się mokra.... Byłam u gina... i ona patrzy a to dziewczynka, i tak zagląda między te nóżki a na usg widać cipuszkę. ja w ryk, krzyki itp i się obudziłam Od 8 Mały się przekręca... teraz dosłownie siedzi w brzuszku. Główkę ma pod lewymi żebrami i się tak wypchnął że od godziny go smyram Mam taki krzywy brzuch ![]() Zamówiłam łóżeczko i pościel
Mój kalendarz ciąży ![]() http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae Edytowane przez Mo_onika_ika Czas edycji: 2014-07-04 o 12:17 |
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Niestabilna a co się dzieje? Bo znowu musialam cos ominąć... Co z pępowina?
Podziwiać Cie za cotygodniowe mycie okien. My myjemy kilka razy do roku. Allcarolla fajna sytuacja z siostra;p. Ja dziś skrece łożeczko i zrobię miejsce w szafach dla malucha;p. |
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nie będzie Cię już bolało - bo On myśli, że je się w środku tylko myje, z zewnątrz już nie To mówi do mnie tak: "Kochanie, przepraszam, ja raczkuję w tych domowych sprawach, obiecuję poprawę" ![]() Ale i tak jestem z niego dumna, jutro zagonię go do mycia podłóg ![]() Teraz nie wiem które kupić - Avent czy Lovely: Ale cena Aventa niska, co nie? Nawet nie orientuję się ile w sklepach/aptekach kosztują
|
|
|
#2771 |
|
Wtajemniczenie
|
Meta Wszystko będzie dobrze
a co do glukozy to moglby sobie darowac przeciez 138 to mniej niz 140 wiec czego on chce? pewnie zalezy od lekarza,jeden by kazal potworzyc,drugi nieDziewczyny bylam w luxmedzie bo chcialam zeby wypisali mi takie cos ze moge u nich za darmo robic badania i przyjela mnie polozna... zwazyla mnie czego nie bede komentowac zmierzyla cisnienie 110/70 i posluchala serduszko malenstwa 144/min pytala jak sie czuje,mowie ze okej oprocz bolu pachwin a ona do mnie ze nigdy nie slyszala o bolu pachwin w ciazy haha padlam fakt dziewczyna mloda,chyba dopiero co zaczela prace![]() Potem poszlam do gina,jak zobaczyl moja karte ciazy to powiedzial fiu fiu... jak domyslam sie chodzilo o wage??bo wyniki mam wszystkie dobre od samego poczatku ![]() I dostalam reklamowke z jakimis ulotkami plus probke jelpa, persila, naklejke na auto "z nami jedzie dziecko",pieluszke dady newborn, smoczek dynamiczny i witaminy dla dzieci od 3lat w tym jedne wazne do 10.2014 a i jakies dwie okragle wkladki,nie wiem do stanika?? jezeli tak to są wieksze niz moje cycki![]() U mnie dziś upał
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-07-04 o 12:32 |
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny proszę http://allegro.pl/spiochy-spioszki-r...368394809.html
![]() Na pewno potem kupię u tego sprzedawcy rozmiary większe. Za moje biedronkowe śpioszki+kaftanik mama zapłaciła 32zł, a tutaj takie tanie te śpioszki ![]() Pochwalę się jak przyjdą
|
|
#2774 |
|
Konto usunięte
|
III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Ana-wlasnie nie wiem jaka to do rodzenia
ale ostatnio kupiłam w h&m dwupak koszulek na ramiaczkach do karmienia w przecenie były (z 100 na 50) i w nich bede spała i w szortach no a jeszcze nie wiem w czym sie u mnie rodzi i na wszelki wypadek chce kupić taka luźną koszule rozpinana od góry albo taka luźną góra na szerokich ramiaczkach jak koszulki letnie jakas płachtę zeby wrzucić na siebie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2775 |
|
Konto usunięte
|
A takie kupiłam ...
ImageUploadedByWizaz Forum1404470072.463603.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam jeszcze dla Majci dwa skoczki tommee tippee,ale ona w ogóle ich nie brała,amciagle chciała ssać, wiec kupilam canpol babies i były ok. Niby skoczki powinny być anatomiczne. |
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Monia pochwal się pościela
![]() Ja mam trzy koszule w domu, ale normalne, myślałam o tej rozpinanej, ale może po prostu kupię na ramiączkach? W Pepco można trafić. Jak przenosili mnie do szpitala, to wysłałam Tż po dwie nowe koszule, bo nie wiedziałam ile będę leżeć. Kupił mi dwie bawełniane Pepcowe i co? Uwielbiam je A tak nienawidziłam koszul ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() Sama nie wiem, czy je brać czy nie
|
|
|
#2778 |
|
Wtajemniczenie
|
ciuszki wieksze ale niezbyt ladne,sprane,zniszczone i w ogole nawet w niefajnych kolorach wiec sobie je darowalam
|
#2779 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Pisałam do was rano o 9 ale telefon mi sie zawiesił i wszystko szlag trafił.. no to się trochę zdenerwowałam i nie będę się już tak rozpisywać jak w poprzednim poście. Co do odzieży do rodzenia to u mnie jest podobnie jak u Anges i Mety że rodzi się w koszuli od nich, takiej białej rozciętej prawie po samą bożenkę hehe. Ogólnie wszystko widać, jest przewiewna i mega seksi ![]() Nie wiem czy nie można wskoczyć w coś swojego, nie pytałam, ale wszystkie moje znajome rodziły w tej szpitalnej i z tego co widziałam to wiekszość kobiet tam je nosiła więc chyba taki mają zwyczaj. Maż wczoraj posprzatał całą chatkę wiec jest czyściutko, no oprócz tego że pieprzony szwagier syfi i nic nie sprząta albo udaje że sprzata robiąc jeszcze wiekszy bałagan. Mam na niego nerwa ale to nie pierwszy raz. A okna myjemy dwa razy do roku Nie chce nam sie częściej ![]() w końcu przyszła moja paczuszka i mam proszek ![]() Dzisiaj jedziemy jeszcze po ciuszki, bo mamy dostać od "rodziny" z anglii, bo chcą już oddać po swoich dzieciach i zaczynam pranie. Szczerze to nie wiem, gdzie to wszystko upchę, bo aktualnie to Roksana ma wiecej rzeczy niż ja z mężem razem wzięci. Ale może trochę poodaje, jak już przebiore i popatrze co sie nada. No miało być krótko wyszło jak zawsze ![]() Humor średni wiec jak będę trochę uszczypliwa to przepraszam
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2781 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Hejka. U mnie też dzis bardzo gorąco aż strach na dwór wyjsc
Moze nad jeziorko skocze się wykompac i schłodzić tylko, ale nie wiem czy wejdę bo nie mam stoku kąpielowego trochę kasy brak na to i myślę ze swoj strój ubiore i na to koszulkie ale nie wiem....Ja też czekan ba pościel ochraniacz i stanik do karmienia a powiedzcie dziewczyny czy wy też pierzecie kołdrę i poduszkie w dziecięcym proszku? Bo nie wiem czy prac a może i temat był to przeprasam ale zaczunacie prac juz ubranka itd czy czekacie do później? Prze teraz sobie w łóżku a mala tak się rozpycha ze heeeej fajnie to wygląda.
|
|
#2782 |
|
Konto usunięte
|
Myślałam o tej wannie ale chyba zrezygnuje...no padnę jak woda nagle zrobi sie czerwona od krwi no i jak bede potrzebować znieczulenia to niby w wannie ta opcja odpada? No nie wiem nic...pewnie polecę standardowo na łóżku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Ale gorąco, chyba źle zrobiłam, że pootwierałam wszystkie okna
![]() Odgrzałam zupkę, pojadłam i dalej leżakujemy
|
|
#2784 |
|
Rozeznanie
|
U mnie w szpitalu dają piżamę do porodu. Ja z niej na pewno skorzystam, szkoda mi mojej, po porodzie cała we krwi, mazi nada się tylko do wyrzucenia więc szkoda.
małgosia ja na razie nic nie uprałam bo mam jeszcze mało rzeczy, wszystkiego po kilka sztuk, jak nazbwiera mi się więcej to upiorę, zaczęły się wyprzedaże więc myślę że dokupię jeszcze trochę ubranek małej
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także mozna wejsc do wanny, posiedziec godzinkę i przejsc na łóżko jak juz jest rozwarcie
|
|
#2786 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej skorzystaj, to ostatnia kąpiel, potem w czasie połogu tylko prysznic
albo brak czasu bo akurat jak wejdziesz do wanny usłyszysz placz
|
#2788 |
|
Rozeznanie
|
Coś bym zjadła ale nie wiem co
![]() i pochwalę się (oby nie za wcześnie ) od 3 dni nie mam bólów jak na okres i twardnienia brzuszka Ani razu macica się nie postawiła Brzuszek jest miękki aż czasem się zastanawiam czy nie za miękki? ![]() Niestabilna daj trochę energii na sprzątanie Ja zmieniłam pościel w sypialni i byłam spocona i zmachana jak po maratonie... Nawet nie chce mi się załadować zmywarki... A jak zaraz wymyślę co zjeść to jak się napcham to pójdę spać Jak to mój tata by powiedział "wciągnę żółtko po obiedzie"
|
#2789 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jezeli chodzi o badania 3 trymestru to ja mam tak :
morfologia mocz toxo odczyn coombsa to chyba nie jest podstawowe badanie
|
#2790 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

mam nadzieję, że podczas porodu moje serce nadąży ;P

No i leki znowu. I odpoczywać i więcej leżeć. 

Mam nadzieję, że nie będzie Cię już bolało
Ale cena Aventa niska, co nie? Nawet nie orientuję się ile w sklepach/aptekach kosztują
haha padlam