|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.25
Szukamy z TŻem miejscowości nadmorskiej na pierwszy wspólny wyjazd. Zależy nam, żeby było to miejsce możliwie jak najbardziej kameralne przy jednoczesnym niezłym dojeździe (nie mamy samochodu).
Najważniejsze jednak, żeby znaleźć miejsce nad Bałtykiem, w którym można spędzić w miarę spokojny tydzień w sierpniu, a nie ledwo wciskać się między parawany na plaży. Może ktoś polecić coś w tym stylu? Na razie widziałam Dźwirzyno, Karwię i Pogorzelicę, jednak są to chyba większe, bardziej kurortowe miejscowości? Myślę też and Sobieszewem pod Gdańskiem. Będę wdzięczna za wszelkie propozycje, gdyż jak do tej pory zawsze jeździłam nad morze do większych miejscowości (Dziwnowo, Darłowo, Świnoujście, Hel, Władysławowo itp). Zdaje sobie sprawę, że w sezonie WSZĘDZIE są tłumy, ale na pewno są miejsca, gdzie ludzi jest mimo wszystko trochę mniej.
|
|
|
|
#2372 |
|
histoire abracadabrante
|
Jak przekonać się do owsianki? Macie jakieś sprawdzone przepisy na dobrą owsiankę?
![]() Chętnie ze świeżymi owocami, byle nie z suszonymi, bo nie lubię |
|
|
|
#2373 | ||
|
seriously? no.
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czasami robię wersję dla leniwych - na noc zalewam płatki owsiane wodą, rano dorzucam poziomki albo truskawki, jogurt/serek wiejski i dosładzam syropem z agawy. ale ja generalnie bardzo nie lubię mleka i rodzynek, więc robię owsiankę raczej troszkę inaczej ![]() Dobra jest też z jabłkiem, serkiem wiejskim i cynamonem. |
|
|
|
|
#2375 |
|
Wtajemniczenie
|
czy na necie są gy typu need for speed albo gta san andreas (albo ogólnie siakieś takie), żeby można było grać w to online? żeby nie trzeba było instalować tego na komputerze?
najlepiej spolszczone?
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Winne były otręby gryczane.Jeżeli chodzi o smak, to ja czasami jem w wersji na wodzie, czasami z jogurtem naturalnym, czasami z kefirem. Z mlekiem ostatnio mi nie podchodzi. Dodaję dużo składników typu pestki słonecznika, orzechy, pestki dyni, płatki migdałowe itp.
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to jest - wynajmuje z moim partnerem pokój w mieszkaniu (pierwszy raz w dużym mieście). I umowe mamy do września - jeśli chcialibyśmy się wyprowadzić to kiedy mamy zwracaną kaucje? Przy nas jest sprawdzany pokój i od razu dostajemy kaucje czy dopiero później bez naszej obecności jest sprawdzany pokój?
I jeszcze mam pytanie - mamy na ścianie 3 ślady od krzesła, mamy jakieś delikatne ściany i po lekkim dotknięciu krzeselkiem ściany, został ciemniejszy ślad. Tak jak pisałam - takich śladów jest może ze 3 maksymalnie. Pokój NIE był malowany przed naszym wprowadzeniem. Wszystko inne w pokoju jest nie zniszczone. Czy za takie coś na ścianie mogę nam nie oddać kaucji? |
|
|
|
#2380 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2382 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;47163454]Czy sa w internecie jakies filmy z Chodakowska zeby razem z nia cwiczyc? Mam na mysli takie filmy jak z plyt np. Turbowyzwanie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] a jak myślisz? ![]() oczywiście, że są. Wystarczy w google wpisać np. chodakowska skalpel |
|
|
|
#2385 | ||
|
histoire abracadabrante
|
Cytat:
Cytat:
Nigdy nie przepadałam za samymi płatkami, nie tykałam jogurtów ze zbożem, w ogóle te zbożowe papki wydawały się bezsmakowe, jałowe, niedobre. W dzieciństwie zupa mleczna to był koszmar. Nie piję mleka, toleruję je jako dodatek do kawy lub w połączeniu z kulkami Nesquik. Generalnie płatki owsiane + mleko = fujka ![]() Ciągle natykam się na opinie jakie to owsianki są pożywne, pyszne i zdrowe, aż naszła mnie ochota, żeby zrobić do nich kolejne podejście po latach. |
||
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie , nie ma ludzi pelno cisza spokoj
|
|
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak teraz cały wizaż zjedzie do Gąsek i będzie zdziwienie
|
|
|
|
#2388 | |
|
histoire abracadabrante
|
Cytat:
Jadłam ją na razie na ostro. Nieźle zapycha |
|
|
|
|
#2389 | |
|
maskott
|
Cytat:
skoro nie na mleku to może spróbuj płatki zalewać wodą? i może kwestia odpowiednich płatków: mogą być owsiane lub pszenne, żytnie, orkiszowe, jęczmienne. dodaj ulubione ziarna: pestki dyni, siemię lniane, orzechy (u mnie wszystko z dodatkiem słonecznika zyskuje sporo ). sama dodaję do tej ciapy łyżkę domowych konfitur (z porzeczek, brusznic, aronii, jagód, malin).może coś pomoże
|
|
|
|
|
#2390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Również wtedy powinniście otrzymać zwrot kaucji. Co do plam- jeżeli są to delikatne plamy, które powstały przy przestawianiu krzesła, a nie wgniecenia od okladania ścian tym krzesłem ( ![]() Cytat:
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja robię ją z bananem, daktylami i kakao, blenduję na prawie gładką masę i wychodzi mi taki 'budyń' ![]() Bardzo sycąca jest, poza tym czuję się po niej świetnie: super na żołądek, dobrze mi się myśli, mam dużo energii TŻtowi też bardzo podeszła
|
|
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2395 |
|
Raczkowanie
|
Sprawdziłam te Gąski i rzeczywiście wyglądają ciekawie, z tym że dojazd z Warszawy dosyć ciężki
|
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
a tę kaszę jaglaną można zrobić tak jak owsiankę? po prostu zalać mlekiem?
|
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Plamy naprawde są delikatne - bardzo zdziwiłam się jak lekko krzesło dotknęło ściany i został ślad, nigdy nie spotkałam się z czymś takim. A pokój także nie był malowany przed naszym wprowadzeniem się i widać było, że był wcześniej już użytkowany przez kogoś. Dziękuje jeszcze raz za rozjaśnienie umysłu, pierwszy raz wynajmowaliśmy z partnerem pokój i nie wiedzieliśmy jak to się wszystko odbywa jesli nie przedłużamy umowy
|
|||
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
To akurat nie do mnie, ale ja też jestem w szoku, jak można wyrzucić do kosza dobry, pełnowartościowy pordukt. Ok, rozumiem że to 4zł 'tylko', ale tu 4, tam 4 i sie niezla sumka robi.
Poza tym tak, dla mnie wyrzucanie pełnowartościowych produktów to marnotrawstwo. Prędzej jestem w stanie zrozumieć to Twoje, ze ktos nagotuje za duzo i wyrzuci, bo czasem ciezko ocenić ile człowiek ma ugotować, czasem ktoś zje mniej niż przewidzisz itd. A tutaj pełnowartościowy, dobry produkt i ryp do kosza? No nie pojmuję. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]() Ale gotuje się ją 10-15 minut, więc szybciutko. Ja i tak najczęściej robię ją wieczorem, żeby rano od razu mieć gotowe. |
|
|
|
|
#2400 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
ja też nie, zwłaszcza, że produkt był nieprzeterminowany. Poza tym data ważności to raczej 'umowna data', bo przecież najczęściej napisane jest: najlepiej spożyć przed.. a nie: jak spozyjesz po x dniu to umrzesz
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

Na razie widziałam Dźwirzyno, Karwię i Pogorzelicę, jednak są to chyba większe, bardziej kurortowe miejscowości? Myślę też and Sobieszewem pod Gdańskiem. Będę wdzięczna za wszelkie propozycje, gdyż jak do tej pory zawsze jeździłam nad morze do większych miejscowości (Dziwnowo, Darłowo, Świnoujście, Hel, Władysławowo itp). Zdaje sobie sprawę, że w sezonie WSZĘDZIE są tłumy, ale na pewno są miejsca, gdzie ludzi jest mimo wszystko trochę mniej.

). Winne były otręby gryczane.

). sama dodaję do tej ciapy łyżkę domowych konfitur (z porzeczek, brusznic, aronii, jagód, malin).