Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-04, 14:57   #2491
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
a u mnie w rodzinie się mówi, że jak dziewczynka do taty podobna to będzie mieć szczęście

Dokładnie

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 14:59   #2492
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Tassia, ostatnio pisałaś o tej fryzurze Dd
Wiedziałam że one z 10 lat temu były, ale że teraz jeszcze?? ;pp
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1404478647604.jpg (68,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1404478663434.jpg (73,0 KB, 49 załadowań)
Stary 2014-07-04, 15:03   #2493
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć Trochę mam zaległości, ale właśnie się wzięłam za nadrabianie. Przed chrzcinami mieliśmy najazd rodziny, przed chwilą tż pojechał z rodzicami na pks, moja siostra też już dziś poleciała, także zostajemy sami Chrzciny przebiegły spoko, choć od piątku Ola gorączkowała. Były po mszy, a nie na, więc mąż z Olą przyszli na sam koniec mszy. Ola się mega darła, ale jakoś zleciało, za to w knajpie była przeszczęśliwa i do wszystkich się wdzięczyła. W czwartek byliśmy u lekarza, ma czerwone ucho i gardło, dostaje leki, słabo je. W pon idziemy do kontroli z wynikami morfo. Niech już te choróbska się skończą.

Poza tym chwalę się - moje dziecko staje pięknie od jakiegoś tygodnia, Bardzo też poszła do przodu jeśli chodzi o takie umiejętności "społeczne". Chichra się cały czas, zaczepia, jak coś upadnie to mówi bach

A macie już wyniki tych badań?
super ze mimo gorączki Ola tak świetnie zniosłą chrzciny no i brawo za nowe umiejętności

tak, w morfo wyszła lekka anemia i dostalismy zelazo do suplementowania. w moczu najpierw wyszła bakteria więc pediatra kazała nam powtórzyć badanie i na szczęście musialam źle pobrać probkę bo drugie wyniki były czyste
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja sie zegnam razem z Kornim.calujemy wszystkie ciotki.
udanej podrózy

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 15:16   #2494
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
bawcie sie dobrze
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja prawdopodobnie juz przed ciaza mialam nietolerancje glukozy, bo wyszlo mi to juz w 13 tc.

no o cukrzycy ci cos wysylalam kiedys a wczoraj dostalam maila z jakims linkiem, pewnie jakis wirus

u nas tez sie mowi ze jak dziewczynka do ojca to bedzie miala powodzenie w zyciu.
o dzizas sorry to nie bylam ja
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 15:16   #2495
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Udanego urlopu i spokojnej podrozy

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
masakra

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 15:29   #2496
papuga_69
Zakorzenienie

Kama zdrówka dla Zuzi !

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
przepraszam, ale wczoraj juz nie zdążyłam Wam odpisac
uwaga będzie długo!

rehabilitantka, mimo ze prywatna zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, jakoś tak od razu zdobyła moje zaufanie. może dlatego że jako jedyna posłuchała wszystkiego co mówiłam o Jaśku (również o problemach z jedzeniem i spaniem) i postarała sie coś doradzić.

Tzn. potwierdzała diagnozę neurologa o wzmożonym napięciu nóżek i bardzo słabym napięciu centralnym. Jaśko nie tylko nie potrafi utrzymać pionu posadzony, on w ogóle protestuje przed posadzeniem. Ponadto zauważyła (tego neurolog już nie widział), że ma również problem z wyprostem rąk i podparciem. Ogólnie dużo pracy przed nim i rehabilitacja jest pilna. zasugerowała nawet pobyt na turnusie rehabilitacyjnym – 3 tyg w szpitalu (na nfz!) .niestety jest już duży więc ma silnie zakorzenione złe wzorce zachowań i bardzo buntuje się podczas ćwiczeń, które zresztą powodują u niego duży dyskomfort ze względu na przykurczone mięśnie.

co do zaburzeń ze snem pyt. czy mieliśmy eeg (nie mieliśmy) i zasugerowała problemy sensoryczne. tzn do niczego nie namawiała i polecała miejsca na nfz. (niestety już podzwoniłam i terminy jak zawsze kosmiczne ok. 6 m). poczytałam o tych zaburzeniach sensorycznych i część pasuje mi do mojego Jasia umówiłam go na konsultacje do terapeuty. Wolę to sprawdzić i wiedzieć czy tu nie lezy problem. co do eeg skonsultuje to jeszcze z neurologiem.
mam zamiar do niej chodzić na reh. póki nie dostaniemy się na państwową. a później zobaczę czy będziemy zadowoleni z tej na nfz.

ogólnie potwierdzała moje obawy i jakoś taki niepokój zasiała… mam nadzieję ze nie mamy głębszego problemu, ale chce to sprawdzić i nie męczyć siebie głupimi domysłami..

przepraszam za tak długi wywód, kto dotrwał do końca – podziwiam!
dobrze że trafiliście na porządną rehabilitantkę i Jaś został zdiagnozowany.
zobaczysz rehabilitacja szybko przyniesie pozytywne efekty
fajnie że zaproponowała ten turnus, ja bym się na Twoim miejscu chyba zdecydowała

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Daj później znać jak tam efekty.
narazie nie siada wiec jeszcze długa droga

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
TŻ właśnie wymyślił żebym poszła na pół roku do pracy a w tym czasie jego matka albo siostra zajmą się naszym dzieckiem. Chyba za dużo ma wolnego czasu w pracy i głupie pomysły przychodzą mu do głowy
no to poleciał
że niby t miałaby przyjechać do Was na pół roku ?

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez guuma Pokaż wiadomość
hej kobietki
czytam Was juz od jakiegos czasu. postanowilam sie dolaczyc ak mozna
od razu mowie,ze bledy interpunkcyjne beda, bo nie mam pl klawiatury a z tel yez czasem pisze i wychodzi jak wychodzi :p
mam 28 lat, syncia kacpra 9 mcy, meza i psa
jestem z irlandii, tzn mieszkam w irlandii juz od 8 lat.
troche jestem samotna, nie mam zadnej kolezanki z dzieckiem, a fajnie jest czasem z kims pogadac, zapytac o cos, ponarzekac na meza :p
takze mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie.
kilka dni temu moj synus odmowil cycusia, pewnie dlatego ze jestem w czwartym mcu ciazy, choc do tej pory karmilam bez problemu..poprostu z dnia na dzien doslownie...nie chce i juz...mam przez to troche depreche
plan byl karmic normalnie cala ciaze, a po porodzie miec przy cycusiu dwojke ale chyba nic z tego nie bedzie...
mam nadzieje, ze jakos sie tu wkrece do Was, bo milo sie czyta
hej , gratuluje, znasz już płeć ?

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 15:35   #2497
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Lola a kto mówi, że ja się śmieję z pielgrzymek? Bo nie widzę, żebym gdzieś to napisała A "haha" jako czy do Częstochowy, bo przecież gdzie indziej chyba też się pielgrzymuje...

Jestem katoliczką i się tego nie wstydzę

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

A ile mają do przejścia km? Od nas jest do Częstochowy 60km i idą dwa dni Czyli dziennie około 30km

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Nena może trollem jesteś
skoro tak mowisz....
pielgrzymki sa np do trzebnicy

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Abstrahując ode mnie, to faktem jest, że serio dziewczyny wątkowe są mega ładne. Już pisałam o tym ostatnio, że to aż mało prawdopodobne statystycznie

Na marginesie to wczoraj tż mi przeczytał sms od naszego znajomego, taki pan w wieku naszych rodziców, ale strasznie równy, ugościł nas jakiś czas temu u siebie w domu jakbyśmy byli jego przyjaciółmi od 20 lat Facet zapraszał na swoją rocznicę ślubu.
No ale tż mi nie przeczytał ostatniego zdania, które to potem i tak do mnie dotarło... Pan napisał mu, że takiej ładnej i dobrej żony nigdzie nie znajdzie więc ma to docenić.
Jak wrzuci jakieś wspólne zdjęcie, to też ma potem wysyp wiadomości i pochlebstw
Może jak inni ludzie będą mu to powtarzać, to przejrzy na oczy.

Ale mnie teraz komary pożarły na spacerze, zaraz se plecy zdrapię. A podobno w mieście mieszkam.
niech sobie lepiej to do serca wezmie

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
szerokiej drogi i udanego wypiczynku

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 15:39   #2498
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

Kama zdrówka dla Zuzi !

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

dobrze że trafiliście na porządną rehabilitantkę i Jaś został zdiagnozowany.
zobaczysz rehabilitacja szybko przyniesie pozytywne efekty
fajnie że zaproponowała ten turnus, ja bym się na Twoim miejscu chyba zdecydowała

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

narazie nie siada wiec jeszcze długa droga

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

no to poleciał
że niby t miałaby przyjechać do Was na pół roku ?

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

hej , gratuluje, znasz już płeć ?
Ze niby ona mialaby miec wplyw na wychowanie Bartka? Ktory jadl by tosty na sniadanie i schabowe na obiad a międzyczasie ze 3 paczki chipsow?
a pamietasz, jak znioslam 10dni jej pobytu?
Ale juz mu odpisalam, ze za zadne pieniadze i nigdy w zyciu :P

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-07-04, 15:47   #2499
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Ze niby ona mialaby miec wplyw na wychowanie Bartka? Ktory jadl by tosty na sniadanie i schabowe na obiad a międzyczasie ze 3 paczki chipsow?
a pamietasz, jak znioslam 10dni jej pobytu?
Ale juz mu odpisalam, ze za zadne pieniadze i nigdy w zyciu :P
10 dni to była masakra a co dopiero pół roku! istny koszmar

Stary 2014-07-04, 15:49   #2500
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
10 dni to była masakra a co dopiero pół roku! istny koszmar
po miesiacu szukałabym platnego mordercy

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-07-04, 15:56   #2501
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
bezpiecznej podróży, wracajcie, wypoczęci, opaleni i z pięknymi zdjęciami
Stary 2014-07-04, 16:09   #2502
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Laryska, duże dzięki za szybką reckę butów Już wróciłam z Lidla, kupiłam dla siebie i tż. Chyba od 3 lat mi gada o wspólnym bieganiu, miałam wewnętrzne torsje na myśl o tym a tu proszę - to ja inicjuję temat
Rozważałam kupienie nam identycznych butów, ale doszłam do odkrywczych wniosków, że to lekka przesada

Wracałam z tak obładowanym wózkiem, że kierowcy litościwie przepuszczali mnie na pasach jak tylko się zbliżałam 2 pary butów, dmuchany materac dwuosobowy, mięso, owoce i jeszcze marudzący, senny Julo

Wcinam na śniadanie łososia i sałatkę, jestem burżuj
Zaje.bisty jest łosoś z Lidla - nawet lepszy niż z normalnych sklepów rybnych
O widzisz no to fajnie daj znać po bieganiu jak Tobie one się widzą

Cytat:
TŻ właśnie wymyślił żebym poszła na pół roku do pracy a w tym czasie jego matka albo siostra zajmą się naszym dzieckiem. Chyba za dużo ma wolnego czasu w pracy i głupie pomysły przychodzą mu do głowy
Trochę Go poniosło

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Misia bawcie się dobrze ale Wam fajnie ))
Stary 2014-07-04, 16:32   #2503
logoasia
Zakorzenienie

misia
spokojnej podróży i bawcie się dobrze
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 16:45   #2504
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hej
jeszcze trochę i będę z Wami na bieżąco, z dwóch powodów
1. maż od środy idzie do pracy
2. od poniedziałku/wtorku będę nadawać z tel

u nas upał, rano byliśmy całą trójką na targu, teraz chłopaczury moje śpią a ja na piję kawkę i zagryzam jagodzianką czytając Was z zapałem

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 17:12   #2505
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
jak miło zacząć dzień o 5:30 przebudziłam się o 5:20 ale leżałam, a o 5:30 dołączył do mnie Miki zaczął skakać po mnie, śmiać się itd. no i już nie zasnęliśmy

w ogóle myślałam, że P. poszedł spać do drugiego pokoju, wchodzę a on prasuje rodzinka adamsów

a najlepsze jest to, że przez to wstanie wcześniejsze zapomniałam o badaniach i nie mam siku więc w poniedziałek pójdę na badania
ja tez ostatnjio o 5:30 wstaję...

weź t zta pożycz do tego prasowania... u mnie znowu jest mega sterta

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Nasi dzisiejszy solenizant to:

Jasio zwany Żukiem który kończy 9 miesięcy

U nas nocka nie za ciekawa Emilka budziła się co godzinę, a rano pan i władca się na mnie wydarł, że on nie może spać (od 2 miesięcy śpi w salonie) że czemu Emilka taka jest, przecież inne dzieci śpią w nocy i nie płaczą taaa skąd on może to wiedzieć? Pewnie płacze od tego, że daję jej ten Nurofen Powiedziałam mu, że jak nie pasuje, to niech sobie kupi stopery do uszu, albo niech się wyprowadzi
pan i władca

Cytat:
Dzień dobry
Śniło mi się że urodziłam szóstkę dzieci. Tzn w ciąży byłam z ósemką ale dwoje zmarło. I poród odbierał seryjny morderca. Urodziłam dwójkę w maju, dwójkę w czerwcu i dwójkę w lipcu tak na raty a potem karmiłam je piersią a mleko odciągałam do zwykłej butelki leciało ze mnie jakbym krowę doiła. Chyba tż coś mi dosypuje do picia przed snem

---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

Aha i jeszcze byłam na zlocie i kama się mnie pyta czy już urodziłam a ja na to że narazie dwoje jeszcze czwórka została

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
hehe Lula, widze ze dzis obie mialysmy posrane sny

mi sie snilo ze bylam u mamy, i chcialam jechac do domu taxa, gosc na gps'ie podjezdza na moja ulice ale widze ze to nie tu okazalo sie ze przyjechalismy do niego do domu, chate mial mega zadbana, dawal mi jakies prezenty, gadka szmatka, dzwoni tz i mowi ze u niego przyjaciolka agnieszka jest i gdzies razem ida na to ja mu to w takim razie ja sobie ide z kolega i dalam taxowkarzowi telefon zeby sie przywital tz gul strzelil a ja sie rozryczalam ze nie moge trafic do domu reszty nie pamietam

ale ty Lula mialas lepszy

Cytat:
Miki opanował do perfekcji wchodzenie na łóżko koniec świata! szkoda, że jak chce schodzi to jakby się rzucał w przepaść

dobra idziemy na spacer bo później upał będzie
to teraz będziesz miała jeszcze ciekawiej... Hubi zaczyna nogę do pierwszego schodka zadzierać

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć Trochę mam zaległości, ale właśnie się wzięłam za nadrabianie. Przed chrzcinami mieliśmy najazd rodziny, przed chwilą tż pojechał z rodzicami na pks, moja siostra też już dziś poleciała, także zostajemy sami Chrzciny przebiegły spoko, choć od piątku Ola gorączkowała. Były po mszy, a nie na, więc mąż z Olą przyszli na sam koniec mszy. Ola się mega darła, ale jakoś zleciało, za to w knajpie była przeszczęśliwa i do wszystkich się wdzięczyła. W czwartek byliśmy u lekarza, ma czerwone ucho i gardło, dostaje leki, słabo je. W pon idziemy do kontroli z wynikami morfo. Niech już te choróbska się skończą.

Poza tym chwalę się - moje dziecko staje pięknie od jakiegoś tygodnia, Bardzo też poszła do przodu jeśli chodzi o takie umiejętności "społeczne". Chichra się cały czas, zaczepia, jak coś upadnie to mówi bach

Coś nie mogę do Ciebie priva wysłąć. Może byś mi wysłała maila priv to tam ci napiszę

A macie już wyniki tych badań?
zdrówka dla Oli
super ze chrzciny udane

Cytat:
znacie jakieś sposoby na ukojenie nerwów w ciązy ??

Bo za chwilę pojadę sama z Kornem na te wakacje. A TŻ zabije. Serio. Nie ma go w domu, a mnie wkurza. Proszę o dwie rzeczy, a ten ma czelność zadzwonić i pytać co chciałam bo on nie rozumie mojego smsa.
Faktycznie "przynieś łyżeczki z Holle i parę woreczków" takie trudne do ogarnięcia.
A na koniec pyta co robie, więc mu powiedziałam, że codziennie to samo "leże i pachnę".
boszzzzzz ach te chłopy...

Cytat:

żart dnia...

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2014-07-04 o 17:14
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 17:25   #2506
bajka1807
Zakorzenienie

Asiek, ja to sie tylko ciesze ze nie mam schodow w domu, bo u mojej mamy Amela pokonuje wszelkie bariery i po schodach wchodzi swobodnie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 17:37   #2507
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Lola a kto mówi, że ja się śmieję z pielgrzymek? Bo nie widzę, żebym gdzieś to napisała A "haha" jako czy do Częstochowy, bo przecież gdzie indziej chyba też się pielgrzymuje...

Jestem katoliczką i się tego nie wstydzę

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

A ile mają do przejścia km? Od nas jest do Częstochowy 60km i idą dwa dni Czyli dziennie około 30km

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Nena może trollem jesteś
ojej nie wiem a nie chce mi się wskoczyć na mape gogle serio nie wiem;p ale ida chyba 7 do 10 dni tego tez w 100% nie powiem bo żem nie poinformowana w temcie kiedyś byłam i nawet chodziłam na apele i po takim apelu był telefon zawsze od pielgrzymów z relacją jak im idzie i ja się czują ojjj kiedyś to ja dużoooo czasu spędzałam w kościele głównie śpiewając

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
jak sie dowiesz to mi powiedz to podam swojemu

jak ja nie znosze jesieni....

wyszedl Julce dzis 5 ząbek ale nie wiem dlaczego dalej placze od rana
to może jeszcze jakiś idzie

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
szczęśliwej podróży i wspaniałych wakacji
Stary 2014-07-04, 17:48   #2508
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
moja tgo samo jak do 6 miesiaca nie chciala smoka tak teraz ciągnie jak smok! a w nocy przez sen jak szuka smoka i próbuje trafić do buzi to mamy tyle smiechu ze nie wiem! przekłada z rączki do rączki walnie się w czoła policzek i dopiero trafia do buzi kiedys musze to nagrac bo to takie słodkie

Cytat:
no weź już bym to przełkneła byle by robił tyle co Twój
im więcej się ma tym więcej się chce
Cytat:
Dla zainteresowanych - kolega z Białorusi mi napisał, że u nich jest powiedzenie, że jak synek jest podobny do mamusi, to będzie miał szczęście w życiu
Mysz do P. podobny
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
jak sie dowiesz to mi powiedz to podam swojemu

Cytat:
suuuuuuuuper zabawy

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
czeski kierowca tira

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
weź t zta pożycz do tego prasowania... u mnie znowu jest mega sterta
nie-e

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
to teraz będziesz miała jeszcze ciekawiej... Hubi zaczyna nogę do pierwszego schodka zadzierać
daj spokój, Miki też w 15 sekund pokonuje 8 schodów bo raz go asekurowałam i chciałam zobaczyć czy serio wejdzie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 17:49   #2509
angelikada
Wtajemniczenie

chyba za bardzo się pospieszyłam :/ i włożyłam Lene do basenu z wodą ale się jej nie spodobało :/ myslalam ze będzie ok ale się myliłam..wrzuciłam jej zabawki takie do kąpieli i chyba to był błąd:/ bo się patrzyła i patrzyła na nie aż w końcu się rozbeczała.. a później tak na ten basenik patrzyła że masakra :/ ... toś się popisałam.
Stary 2014-07-04, 17:51   #2510
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
chyba za bardzo się pospieszyłam :/ i włożyłam Lene do basenu z wodą ale się jej nie spodobało :/ myslalam ze będzie ok ale się myliłam..wrzuciłam jej zabawki takie do kąpieli i chyba to był błąd:/ bo się patrzyła i patrzyła na nie aż w końcu się rozbeczała.. a później tak na ten basenik patrzyła że masakra :/ ... toś się popisałam.
ojej

a moje dziecko się jakieś strachliwe zrobiło- P. kichnął- płacz, smarkał- płacz kaszlałam to samo

Stary 2014-07-04, 17:57   #2511
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej

a moje dziecko się jakieś strachliwe zrobiło- P. kichnął- płacz, smarkał- płacz kaszlałam to samo
serio myslalam ze się jej spodoba...no cóz będziemy probowac najpierw w domu ja w nim posadzic a dopiero później będziemy brac na dwór do wody...a może tylko tych zabawek się przestraszyła sama nie wiem...

no to Twój też biedny oby szybko mu mineło
Stary 2014-07-04, 18:22   #2512
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
serio myslalam ze się jej spodoba...no cóz będziemy probowac najpierw w domu ja w nim posadzic a dopiero później będziemy brac na dwór do wody...a może tylko tych zabawek się przestraszyła sama nie wiem...

no to Twój też biedny oby szybko mu mineło
a może woda była za zimna/ciepła my naszemu grzejemy garnek na gazie i dolewamy zimnej i jest taka letnia

Stary 2014-07-04, 18:36   #2513
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
chyba za bardzo się pospieszyłam :/ i włożyłam Lene do basenu z wodą ale się jej nie spodobało :/ myslalam ze będzie ok ale się myliłam..wrzuciłam jej zabawki takie do kąpieli i chyba to był błąd:/ bo się patrzyła i patrzyła na nie aż w końcu się rozbeczała.. a później tak na ten baseniku. patrzyła że masakra :/ ... toś się popisałam.
moja Julka tez sie boi basenu. zawsze jak chce ja wlozyc to na poczatku sadzam obok, ona go dotyka, wsadza lapki do srodka i sie oswaja, daje zabawki, polewam woda i dopiero wsadzam bo inaczej jest ryk.

edit. dzisiejszy relaks w basenie

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-07-08 o 11:19 Powód: :)
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 18:43   #2514
guuma
Raczkowanie

łooo matko, idzie ten watek jak burza dwa dni nie zagladalam i tyyyle czytania.
ktos mnie pytal czy znam plec dzidziusia. no niestety jeszcze nie znam.
tu u mnie w irlandii za darmo sa dwa usg jedno miedzy 12-14 tc a drugie jakos 6/7 mc. mozna isc prywatnie wiadomo, ale to 200 euro .poki co, nie stac mnie
u moj pan szanowny syn wisi na mnie (doslownie) juz ktorys dzien z kolei. odkad odmowil cycusia nie potrafimy z tztem wymyslic nic madrego i szybkiego na drzemki w dzien.masakra jest :/
nie dziala wyjscie na dwor, lezenie w ciszy z nim (zarowno ja jak i maz)
lezenie nie w ciszy :p
spiewanie, kolysanie, noszenie, przytulanie....poprostu NIC
maly sie meczy, a my jeszcze bardziej...jak sie usypia dziecko " nie cyckiem"? kurde niech mi ktoras powie, bo zwariuje
w dodatku tz walnal focha, bo maly nie chcial dzis do niego na rece, wyrywal sie i "tatus sie obrazil"
eh, na dziecko 9 miesieczne...
ale te chlopy wrazliwe :p
a moze tylko ten moj?
Stary 2014-07-04, 18:52   #2515
doughnut_agg
Zadomowienie

w wiadomosciach znowu dziecko zamkniete w aucie... ale zyje.

ide z mloda pod prysznic takie czarne ma syrki od latania boso po dzialce
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 18:58   #2516
papuga_69
Zakorzenienie

mogę dać Antkowi serek homogenizowany np waniliowy albo serek wiejski ? serek wiejski już jadł i mu smakował

znalazłam bardzo fajnego bloga - http:// naszezyciebezchemii.blogs pot.com/

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
po miesiacu szukałabym platnego mordercy

Edytowane przez papuga_69
Czas edycji: 2014-07-04 o 18:55
Stary 2014-07-04, 19:00   #2517
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

i

nie-e

daj spokój, Miki też w 15 sekund pokonuje 8 schodów bo raz go asekurowałam i chciałam zobaczyć czy serio wejdzie
o niedobra Ty....

niezły jest aż 8 schodów...

Cytat:
ojej

u nas też Hubi strachliwy...

jutro Jakub do teściów wyjeżdża... oczywiście nie skaczę pod sam sufit, bo nienawidzę jak tam jeździ... znowu będą słodycze codziennie i zaspokajanie każdej zachcianki i wróci rozwydrzony
Stary 2014-07-04, 19:03   #2518
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez guuma Pokaż wiadomość
łooo matko, idzie ten watek jak burza dwa dni nie zagladalam i tyyyle czytania.
ktos mnie pytal czy znam plec dzidziusia. no niestety jeszcze nie znam.
tu u mnie w irlandii za darmo sa dwa usg jedno miedzy 12-14 tc a drugie jakos 6/7 mc. mozna isc prywatnie wiadomo, ale to 200 euro .poki co, nie stac mnie
u moj pan szanowny syn wisi na mnie (doslownie) juz ktorys dzien z kolei. odkad odmowil cycusia nie potrafimy z tztem wymyslic nic madrego i szybkiego na drzemki w dzien.masakra jest :/
nie dziala wyjscie na dwor, lezenie w ciszy z nim (zarowno ja jak i maz)
lezenie nie w ciszy :p
spiewanie, kolysanie, noszenie, przytulanie....poprostu NIC
maly sie meczy, a my jeszcze bardziej...jak sie usypia dziecko " nie cyckiem"? kurde niech mi ktoras powie, bo zwariuje
w dodatku tz walnal focha, bo maly nie chcial dzis do niego na rece, wyrywal sie i "tatus sie obrazil"
eh, na dziecko 9 miesieczne...
ale te chlopy wrazliwe :p
a moze tylko ten moj?
wow zszokowało mnie to co napisałaś o usg :/
co do usypiania to metoda "3 5 7" jest sprawdzona, ja uczyłam małego trochę inaczej ale gdybym wcześniej wiedziała o tej metodzie to na pewno bym ją wykorzystała

Stary 2014-07-04, 20:16   #2519
Larysa88
Zakorzenienie

Natala, kahunia od 10 lipca promocja na Nan w Tesco 35.99

będą też sloiczki Bobovity weź 6 a zapłać za 4.pisze ze wychodzi 3.33zl za jeden wiec nieźle i można mieszać czyli obiadki zupki i deserki 190g w to wchodzą. Na deserki się może skuszę bo obiadki kupowałam ostatnio po 6.15 za 2szt

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Których ola i tak nie chce jeść zapomniałam dopisać
Stary 2014-07-04, 20:17   #2520
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

własnie vea byla w kawiarni u mnei na ulicy, bardzo chwali jako kawiarnie dla mam z dziecmi, ja jeszcze nie odwiedzilam wiec myslalysmy by zrobic mini zlot kaska tez bedzie jak Ola wyzdrowieje to sie umowimy ? pozniej mozna isc na wyspe slodowa na kocyk co Ty na to
Bardzo dobry pomysł, jestem za

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
super ze mimo gorączki Ola tak świetnie zniosłą chrzciny no i brawo za nowe umiejętności

tak, w morfo wyszła lekka anemia i dostalismy zelazo do suplementowania. w moczu najpierw wyszła bakteria więc pediatra kazała nam powtórzyć badanie i na szczęście musialam źle pobrać probkę bo drugie wyniki były czyste

udanej podrózy
No to najważniejsze, że nic wielkiego nie wyszło w tych badaniach. Co do rehabilitacji, to ja bym się na turnus chyba nie zdecydowała. Najpierw bym spróbowała regularnych ćwiczeń w domu. Przecież Jaś wiele rzeczy robi

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości