|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Mam wrażenie ze jestem wykończona tymi emocjami, albo to pogoda jednak???
idę dalej prasować, i wstawiam kolejne pranie, 3 i chyba na dziś zakończę moja przygodę, jutro kolejne..rzeczywiście ze 4 do 5 prań mi wyjdzie.... z tym ze ja jeszcze musze dokupić jeden rożek ręczniczki ubranko do wyjścia i ze dwa kocyki to jeszcze jedno pranie bedzie potem |
|
|
|
#3542 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Zuken czy tylko my obydwie mamy tego paciorkowca? Mi lekarz tylko powiedział tyle ' jak pani odejdą wody , to jechać do szpitala z dokumentami od razu i tam się panią zajmą ' i tyle w tym temacie
|
#3543 |
|
Zadomowienie
|
długo czekałyscie na badanie combox (czy coś w tym stylu, bo oczywiście mój gin pieknie nie pisze i nie wiem czy byka nie zrobiłam) ja robiłam badania we wtorek miały być w czwartek, a poszłam dzis i nie było....Więc mam nadzieje że do wtorku do mojej wizyty się pojawią
![]() Ciekawe jak czuje sie papryczka, zmęczona bidulka sobie pewnie smacznie śpi
|
|
|
|
#3544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie było mnie cały dzień i takie news mnie ominął...pewnie jutro pojawi się jakaś fota małego czlowieka na wątku. no i się zaczęło ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() co u Ciebie? Jak żyjesz?? co działasz?? |
|||
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobra laski ciążowy kalafior
![]() Dzięki Moni wszystkich badań nie potrzeba ![]() Ja biorę gbs, grupę grwi, ostatnią morfologię i mocz, do tego zdjęcia z usg i kartę ciąży Cytat:
Więc nie wiadomo w sumie![]() Ja jeszcze z ginem nie gadałam bo niedawno odebrałam wyniki a wizytę mam za tydzień... ale kuzynka mi mówiła no i wyczytałam na necie, że ta bakteria nie jest groźna dla dziecka dopóki jest w worku owodniowym a jak odejdą wody to może się zarazić... Myślę, że nie masz się co martwić, drogi sobie przecież nie skrócisz ![]() Mi się wydaje, że tu chodzi głównie o to, że jak już odejdą nam wody to żeby nie czekać w domu na jakieś skurcze czy coś tylko po prostu się ogarnąć i jechać na IP |
|
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jak rano oddam krew r=to wynik jest przed 15 w ten sam dzień |
|
|
|
|
#3547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czekałyśmy z niecierpliwościa na wiesci od niej
|
|
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze dzieło
![]() Organizer trochę wygnieciony Wypcham go to może się rozprostuje a jak nie to przeprasuję jeszcze |
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Usłyszałam że sobie zlekceważyłam, no ale przyznałam sie do błędu. Sama sie skrytykowałam, nie musiał już mnie w tym utwierdzać |
|
|
|
|
#3551 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi wody odeszły ok 4, do szpit dotarłam gdzieś na 6.30 i nikt się tam na mnie od razu z lekami nie rzucał. Myślę że pesel za dowód że to ta sama osoba wystarczy |
|
|
|
|
#3552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piękny kącik
|
|
|
|
|
#3553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ślicznie, nawet na tle zeberki ![]() Zukennnn ta tapeta w sam raz dla dziecka, biało - czarny wzór, położysz maleństwo i cały dzień będzie cisza
|
|
#3554 |
|
Zadomowienie
|
Jeeeeej jakke tu emocje dzis byly !
PAPRYCZKO GRATULACJE!!! ciekawe kto nastepny
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#3555 |
|
Wtajemniczenie
|
Własnie natknełam się na wypowiedz prof. Dębskiego, który opisuje wady dziecka, którego prof. Chazan nie chciał usunąc. Straszne co ten facet robi, nie powinien być lekarzem, moim zdaniem nie ma wszystkich rozumów.
|
#3556 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wielkie gratulacje! Nasza pierwsza Księżniczka na wątku i dzielna Mamusia! Cytat:
I najważniejsze, że już będę po i będę się mogła spokojnie zająć wyprawką, bo póki co to niewiele mam.Cytat:
Szczerze mówiąc wzięłam się za to w zeszły weekend i nie polecam takiej metody. Także zacznij już powoli sobie coś czytać, bo później to się robi taki meksyk w głowie, że można zwariować. Jaki wózek? Pochwal się Ja biorę kartę ciąży,gbs (jak już go będę miała), oryginał grupy krwi, ostatnią morfologię + mocz i badania od specjalistów, które miałam robione w czasie ciąży. W moim przypadku to będą badania od kardiologa i endokrynologa. Dziś się dowiedziałam, że bratowa TŻ jest w ciąży z drugim dzieckiem i ma termin na luty Bardzo się cieszę A mój TŻ stwierdził, że nasza Hania krótko będzie rodzinną gwiazdeczką, bo zaraz po niej urodzi się kolejny maluszek. Głupol z niego
|
|
#3557 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Pamietamy, witaj co u Ciebie? Cytat:
Widze ze u Was wszystko Wam powiedzieli co i jak, u nas nic:/ Niby slyszalam ze ma pasc po jednym pytaniu z teori ,metodologii i z wynikow badan..takze badz tu madry i pisz wiersze;/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Ostatnio mam manie na bialo-czarny wzor takze Twoja tapeta mi odpowiada;-] Cytat:
Dokladnie, tez chce byc juz po i zajac sie wyprawka bo jestem daleko w lesie z nia..do tego chodze nerwowa przez ta obrone i chce juz zrzucic ten ciezar z siebie, chodz boje sie strasznie.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha patrz o tym to nie pomyślałam ale może małą faktycznie to zainteresuje ![]() ![]() Żałuję, że jeszcze nie jesteśmy na swoim i nie możemy mieć takiego kącika z prawdziwego zdarzenia Tak jak Ty Pati masz pięknieNo ale za rok mam nadzieję, że będę miała cały pokój małej do urządzenia |
|
|
|
|
#3559 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jestem przewrażliwiona przez to wszystko już. ale trzymamy kciuki ![]() ![]() Ja też chodziłam do endokrynologa, ale mi nie dał moich wyników.. wydawało mi się, że jest to potrzebne do szpitala, no ale oni wiedzą lepiej... mój gin też powiedział, że nie muszę wybierać tych badań.. trudno najwyżej zwalę na nich
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Idę golić nogi, trzymajcie kciuki
![]() I chyba włączył mi się syndrom wicia gniazda, posprzątałam sypialnię, ubrałam małej łóżeczko, przebrałam naszą pościel, później jeszcze wymyłam wszystkie szafki w środku w kuchni i wyszorowałam gazówkę ![]() I nic mnie nie boli nawet
|
|
|
|
#3561 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ogromne graulacje ![]() ![]() klask i:dzielne dziewczyny
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Na jutro zostanie tylko łazienka i pokój
Jestem bohaterem w swoim domu |
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3564 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam na razie wszystko poprane, poprasowane ale trzymam w szafce, nawet pokrowiec na materac jak wyprałam to schowałam do komody żeby się nie zakurzył jeszcze. |
|
|
|
|
#3566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Klauzuli sumienia mu sie zachciało..! Ciekawe czy miałby teraz sumienie żeby spojrzeć w oczy tej matki i dziecka!
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
A rozmawiałaś z ginem o cc?
|
#3569 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: piękny kącikCytat:
![]() To super, dużego masz tego bobaska, czyli się nie myliłaś co do czucia ruchów synka. A już coś wiadomo co do Twojego CC?? |
||
|
|
|
#3570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli jednak dobrze przeczuwałaś, że się obrócił?? Rozmawiałaś z ginem o ewentualnej cesarce? Cytat:
A tak to przykryłam wszystko foliąWcześniej radzę wywietrzyć materac i przewijak bo śmierdzą niesamowicie
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.

idę dalej prasować, i wstawiam kolejne pranie, 3
i chyba na dziś zakończę moja przygodę, jutro kolejne..rzeczywiście ze 4 do 5 prań mi wyjdzie....
z tym ze ja jeszcze musze dokupić jeden rożek ręczniczki ubranko do wyjścia i ze dwa kocyki to jeszcze jedno pranie bedzie potem 

tak z sentymentu zajrzałam na wątek a tu proszę Papryczka ma córcie przy sobie 

Usłyszałam że sobie zlekceważyłam, no ale przyznałam sie do błędu. Sama sie skrytykowałam, nie musiał już mnie w tym utwierdzać 

28.06
za dużo tego 50 pyt to nie moja głowę
Tak jak Ty Pati masz pięknie
klask i: