|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
też postanowiłąm okazać brzuszek a co tam
![]() Ten z lewej jest z 2 czerwca, a prawy z dzisiaj
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
fajny brzusio
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Elvira cudnie że wszytsko jest wporządku!!!!
|
|
#4444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to co ja wyrabialam w poprzedniej ciąży to głowa mała, Min potrafiłam zostawic zupe na gazie i wyjsc sobie z domu albo drzwi zostawić na oścież i isc do pracy. Ze nas nie okradli albo nie poszliśmy z dymem to cud. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]() CO u Ciebie?
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy mam już huśtawki nastrojowe czy serio cos jest na rzeczy. Ale zdenerwował mnie Tz... ciągle spraszanie ludzi do domu,piwka,grille i mnie stawianie przed faktem praktycznie dokonanym. :[
Zdenerwowalam sie i chce się przeprowadzić.
|
#4447 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4448 |
|
Wtajemniczenie
|
Wielka różnica. Ktory to tydzien?
|
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
ja już po obwieszczeniu nowin
ale głupio wyszło mówię w pewnym momencie, że mamy zdjęcia do pooglądania i wyjmuję te z USG to babcia i teściowa se spokojnie oglądają "o, tu jest nóżka, tu jest to i tamto" myślę sobie-no dobra, spokojna reakcja a mąż się drze "czytajcie, co tam jest napisane!" ja nie wiem, o co Mu chodzi, teściowa odczytuje moje dane i nagle płacz nie pomyślałam, że oni pomyślą, że to dzidzi mojej siostry, bo faktycznie czasem im coś pokazywałam, jako dumna ciocia-to se oglądali tak beznamiętnie |
|
|
|
#4450 |
|
Wtajemniczenie
|
Troche nieładnie z jego strony. Rozmawiałaś z nim o tym?
|
|
|
|
#4451 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak wiem wiem - wszyscy tak pocieszają a stres jest i tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tommorow ale w sumie fajnie wyszło się zdziwili strasznie pewnie ![]() ![]() ![]() suuuper że już wiedzą
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2014-07-04 o 20:47 |
||||||
|
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to raczej nie hustawka....
|
|
#4453 | ||||
|
Raczkowanie
|
Hej witam i jak zwykle zabieram sie za hurtowe odpisywanie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Musze sie ustosunkowac do pana Chazana, skoro podnioslyscie temat. Wedlug mnie moralna ocena aborcji nie ma nic wspolnego z ta sprawa. Sytuacja spelnila wszystkie przeslanki, w ktorej kobieta miala zagwarantowane ustawa prawo do podjecia decyzji o przerwaniu ciazy. Lekarz mial prawo skorzystac z klauzuli sumienia, ale tutaj jego uprawnienie sie konczylo. Nie mial prawa przeciagac badan, mial natomiast obowiazek poinformowac pacjentke, gdzie moze usunac ciaze. Doktor Chazan postawil sie ponad ustawa, taka sytuacja w panstwie prawa jest po prostu nie do przyjecia, dla mnie jest to niewiarygodne. Ja tez uwazam, ze aborcja jest moralnie zla, ale prawo musi byc przestrzegane. Ustawa przeciez nie zmusza mnie do przeprowadzenia aborcji, a jedynie w enumeratywnie wyliczonych przypadkach daje mi taka mozliwosc i zaden doktor nie moze mnie tej mozliwosci pozbawic. Jezeli doktor Chazan uwaza, ze klauzula sumienia to za malo, jako obywatel ma przeciez inicjatywe ustawodawcza, moze przygotowac projekt, ktory zaostrzylby obecna ustawa, zebrac podpisy i przedstawic go w Sejmie. Porzadek musi byc! |
||||
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4455 |
|
Raczkowanie
|
sorki, że bez cytowania, ale zdechły mi baterie w myszce :/
u mnie wszystko w porządku, czuję się super, żadnych dolegliwości nie mam. Cały urlop przeleciał spokojnie, bez żadnych sensacji Nawet się troszkę opaliłam oczywiście nie leżałam na słońcu jak rodzynka, siedziałam ciągle pod parasolem. Miałam w poniedziałek mieć wizytę u gina, ale przesunęła się na środę dopiero, szkoda, bom strasznie ciekawa, jak się małe zmieniło od ostatniego razu no i może w końcu uda się podpatrzyć, co tam chowa między nóżkami ![]() Powoli nadrabiam forum, rosną wasze fasolki i brzuchole też
|
|
|
|
#4456 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj to chyba wszyscy faceci są nie do wytrzymania !!!!! Jak swojego tej nocy `przypadkiem` nie udusze/otruje to będzie cud !
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja tak na szybko, bo jestem padnięta, ale posiedze dłużej jutro z rana z Wami i nadrobie dziś nie ejstem w stanie przerobić 4 stron ![]() Nie odzywałam się, bo net mi w tel tak działa, że tylko się wściekałam u lekarza. Gin przyjmuje od 14, byłam o 13 i byłam druga w kolejce, a Pani doktor zeszła z oddziału dopiero o 14.35, więc była obsuwa, ale po 15 już byłam po wizycie. Troszke lipa, bo nie ma w gabinecie łóżka, tylko fotel i nie może zrobić usg przez brzuszek, a dowcipnie to już troszkę maluszek za duży. Wyszło nam, żę faktycznie 15 tydzień Widziałam jeszcze raz wszystko - serduszko(nawet z podziałem na komory i przedsionki :wow: ), nerki, żołądek, płucka, nóżki, rączki wszystko wszystko ![]() pani doktor powiedziała, żę jeśli chcę usg przez brzuszek, to mozemy przyjść z G w niedziele na oddział, bo ma dyżur to mi zrobi. Ale zastanawiamy się czy iść ![]() A co do tego czy chłopczyk, czy dziewczynka, to jeszcze nie wiadomo. Raz było widać coś między nóżkami, ale jak się przekrędził dzidziol, to już nie było wiadomo. Gin kazała czekac do nastepnej wizytu to już może będzie wiadomo ![]() Rozmawiałam z nią tez o L4. W sumie mówiła, że już dzisiaj może mi dać, ale do końca lipca chce popracować. Powiedziała, że na nastepnej wizycie też nie będzie problemu da L4 jak bede chciała i bedzie przedłużała już do rozwiązania. Wszystko zależy ode mnie. I wiecie co - z jednej strony już bym chciała posiedzieć w domu, ale z drugiej to pewnie juz w ogóle nie bedzie mi się chciało wycghodzić z domu. Zobaczymy jak się będę czuła i zdecyduję. Jeśli chodzi o bóle głowy, to moze byc wiele powodów. CIśnienei wykluczyła, bo mam u niej wzorowe. Mogą to być hormony, moze alergia, a moze po prostu migrena. Mówiła, ze moze czegos mi brakuje i zobacyzmy jak zrobie teraz krew i mocz.
|
#4458 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Porozmawiaj z nim koniecznie, przeciez to dom, mnie takie zachowania pozbawialyby prywatnosci.. |
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
nie, on po prostu zorientował się, że myślą, że to dziecko mojej siostry
ja ja głupia myślałam, że się nie cieszą ![]() a dopiero teraz, bo chciałam poczuć się pewniej, przypominam, że pierwsza moja ciąża trwała 11 tyg tylko ![]() Cytat:
tylko teraz, to już mam przerąbane, już się zaczęło: "zasłońcie żaluzję, bo ją razi w oczka" "dajcie kapcie, bo ma zimne stópki" ...
|
|
|
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4462 | |||
|
Zakorzenienie
|
a propo aborcji czytałam teraz też wywiad z dr dębskim,
http://wyborcza.pl/duzyformat/1,139142,16171511.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja bym poszła na to usg ![]() l4 tez bym brała Cytat:
nie dźwigaj (prania które waży 2 kilo lub garnuszka litrowego z wodą) połóż się (taaaaa... przy moim 3 latku na pewno )a najlepsza była wczoraj moja mama. leżę i marudzę: boże jak mi się chce, niedobrze mi, a ona ze strachem w oczach: boże, a dlaczego????????- mamo, ciekawe dlaczego w ciąży jest mi niedobrze, hmmmm nie wiem...
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie jest tak: Stary:" a drugie danie jest?" "Koszulek czystych nie mam" "A bedzie dziś co wieczorem" Młody: " mama aaaammmm daj" "Mama choć" "Mama kupa" ![]()
|
|
|
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie, to mąż mój i dziecię w ogóle nie robią sobie nic z mojego stanu mamusia z tatusiem się o mnie martwią
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
hihi
przeczytałam ten wywiad z dr Dębskim-nie wiedziałam, że CC stwarza takie zagrożenia dla kolejnej ciąży, zacytuję dla tych, co nie czytali: "Fakt lokalizacji łożyska w bliźnie po cięciu cesarskim nie jest bezwzględnym wskazaniem do terminacji ciąży. Taką ciążę można utrzymać. Dziecko musiałoby przyjść na świat w wyniku kolejnego cesarskiego cięcia, w takim wypadku niezwykle skomplikowanego. Niewykluczone, że kobieta straciłaby przy tej operacji macicę. Od kilku lat są już w literaturze fachowej doniesienia mówiące o technikach usunięcia ciąży w sytuacji, gdy łożysko umiejscowione jest w bliźnie po cięciu cesarskim. Ale nie każdy ginekolog potrafi bezpiecznie przeprowadzić taki zabieg" |
|
|
|
#4466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zastanawialam sie nad wstepem, zeby nie wyszlo sztywno, a poogladanie zdjec jest naprawde fajnym pomyslem!
|
|
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
A dziewczyny, rozmawiac sie mi nawet nie chce, taka jestem wkur... ale udaje,ze wszystko ok. Bo przy ludziach nie bede robic mu afery, wole sam na sam to rozwiazac.
W kazdym badz razie czesto mi sie wydaje,ze przydalby sie mu zimny prysznic w postaci wyprowadzki, gdybym znikla z dzieckiem i brzusiem na jakis czas. Moze wtedy by poszedl po rozum do glowy ![]() Chce mi sie ryczec W PL bylo fajnie, tylko my ze soba bylismy, bylo troszke inaczej. A tu znow te same otoczenie i mnie wszystko wkur...
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Cropka dziękuje za wsparcie i naprawdę cieszę sie ze znalazła sie chociaż jedna osoba z taka opinia jak ja
Dla niektórych prawo boskie jest głównym prawem niz prawo stanowione przez człowieka. Tyle w temacie. To ze państwo jest nietolerancyjne lub sa takie wymówki ludzi to co bedziemy robic selekcję rasy?! Inwalidzi, niepełnosprawni i nie wiem jeszcze jacy do usunięcia? Telewizja wpaja takie schematy myślenia,dlatego ja nie mam m.in z tego powodu telewizji ze zaburza całkowicie myślenie i refleksje ludzi,po prostu większość powtarza jak papugi to co mówią w kolorowym pudełku, a przeciez państwo naświetli zawsze sprawę tak jak chce aby była ona interpretowana..w takim super kraju mieszkamy i w takim świecie gdzie nie ma szacunku do życia ludzkiego a pretekstow na jego zakończenie znajdzie sie multum, a na kontynuacje? Eh.. Musiałam sie wyżalić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
Co Wy tak narzekacie na tych swoich facetów?;p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

może stres nie wpłynie źle na dzidziusia? 
tylko nie denerwuj się zbyt mocno 
dobrze że nie dałaś rady odpalić 

pasty z makreli nie bylo 

tak wiem wiem - wszyscy tak pocieszają a stres jest i tak 

chce, niedobrze mi, a ona ze strachem w oczach: boże, a dlaczego????????