|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 22 :)
|
|
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem strasznym łasuchem na słodkie ![]() a zaraz potem jak się opcham słodkim to na ostre ![]() |
|
|
|
|
#3393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale miałam zdarzenie w pracy, że poszłam do łazienki, zdjęłam pierścionek przy myciu rąk i położyłam na półeczce. Za jakiś czas zerkam przy biurku na rękę i widzę, że pierścionka nie ma... Był, tylko na lewej dłoni. Za cholerę nie wiem, kiedy go na nią założyłam... |
|
|
|
|
#3394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze zaręczyny miałam takie romantyczne..wiecie sylwester, północ, w koło fajerwerki, zima, śnieg..no i co? I rozeszło się po kościach Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Myślę, że to, czy do ołtarza idzie się z tatą czy z TŻ zależy od konkretnej sytuacji, relacji w danej rodzinie, kontekstu. U mnie to akurat byłoby nie bardzo, bo jakkolwiek mam z tatą dobre relacje, to "córeczką tatusia" nigdy nie byłam. Poza tym od dawna jestem zupełnie samodzielna, kilka lat nie mieszkam z rodzicami, a wesele organizujemy za własne pieniądze. No i od trzech i pół roku mieszkam z TŻ. Dlatego wydaje mi się, że takie "przekazanie" córki przed ołtarzem w naszej sytuacji wyglądałoby sztucznie. Ja i M. idziemy już razem przez życie, ślub to kolejny etap, więc skoro jesteśmy razem w drodze, to do ołtarza też pójdziemy razem .Poza tym jak sobie wyobrażam, że miałabym iść z tatą od razu myślę, że mojemu biednemu tacie byłaby potrzebna karetka pogotowia, bo on i tak jest zestresowany ceremonią, byciem ojcem PM itd. Ale gdybym była w innej sytuacji to kto wie... U innych mi się to podobało, choć w moich stronach to baaardzo rzadki zwyczaj. No i tam, gdzie bierzemy ślub proboszcz jest bardzo przeciwny prowadzeniu PM do ołtarza przez ojca. Była nawet afera opisywana w lokalnych gazetach, kiedy odmówił PM w dniu ślubu przyprowadzenia do ołtarza przez ojca, powołując się na przepisy kościelne dotyczące formy sakramentu małżeństwa. |
|
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Ej zaczynam mieć wrażenie, że się ze mnie zbijacie :P Czy to dziwne, że chciałam odrobinę romantyzmu w momencie, który będę do końca życia pamiętać? Były jakie były, już tego nie zmienię, też z tym żyję ale chyba mogę powiedzieć o swoich zachciankach na głos :P
To nie jest tak, że ja tego nie doceniam, bo sam pierścionek kupował i jest naprawdę śliczny. Po prostu marzyłam o czymś innym.
|
#3398 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja pokażę moje kwiatki oświadczynowe, bo zaręczynowe też dostałam i moja mama też xd
|
|
|
|
#3399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja już wspominałam, że mi się nie widzi takie przekazanie młodej... Raz, że jakoś mam wrażenie, że Pan Młody nie wie co ma robić sam pod ołtarzem, a dwa, że u mnie jest inna tradycja. Proboszcz wychodzi po młodych, wita ich rozmawia z nimi chwilę i później idzie z nimi do ołtarza. Pewnie podchodzę do tego tak, że sama nie mam dobrych relacji z ojcem i jakoś nie widzę go w tej roli. W moim przypadku zrobienie czegoś takiego byłoby bardziej show, pod publikę niż z uczucia... A szkoda... Zazdroszczę Wam relacji z tatami...
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam bukiet róż
![]() teraz raczej dostaję inne kwiaty bo Tż nauczył się, że róże to nie moje ulubione po 6 latach |
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
My w dniu ślubu bedziemy z M razem od 9 lat i 8 miesiecy, razem bedziemy juz wtedy mieszkać od ponad 6 lat, a nawet sobie nie wyobrażam, ze Tata by mnie nie odprowadził do ołtarza :P. Ja tam wciaz jestem córeczka Tatusia, mimo ze od tylu lat juz razem z M mieszkamy. Zreszta mysle, ze moj Tata nawet nie bierze pod uwage, ze ktos inny mógłby mnie odprowadzić pod ołtarz
.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale każda wyraża swoją opinie ;P Nie jednak z nas marzyła o jakiś tam zaręczynach.. ja też miałam inne wyobrażenia, fanfary, fajerwerki, kolacja chociaż i nic ale dla mnie i tak mimo wszystko było mega wzruszające a czym się zaręczyny od oświadczyn w takim razie różnią? xD bo dla mnie to było to samo xD |
|
|
|
|
#3403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja chciałabym przemycić sobie choćby błękitne dodatki ale nawet i to chyba nie wyjdzie...
|
|
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Asia oświadczyny to jak on Tobie tylko a zaręczyny to jak przed rodzicami
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to w takim razie TŻ mi się oświadczył ale nie było zaręczyn? haha.. bo moich rodziców poinformował przez telefon a swoich też tylko poinformował :P oj.. nie wiedziałam serio że jest takie rozróżnienie ![]() A p.s. kupilam dzisiaj to regenerum :P zrobiłam zdjęcie przed.. zobaczymy po jakimś czasie czy moje skórki się naprawią i zaczerwienienie zejdzie
|
|
|
|
|
#3406 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaręczyny - uroczysta kolacja z rodzicami, poinformowanie ich o oświadczynach, wstępna rozmowa o ślubie
|
|
|
|
|
#3408 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
A jak M zapytał moich Rodzicow o moja reke, a potem przy moich Rodzicach ukleknal i poprosił mnie o reke, to czy to znaczy, ze miałam i zareczyny i oswiadczyny? I ze dwa bukiety sie należały?!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A u mnie zaręczyny były głównie po to, by rodzice się poznali A, że M. kwiaty i alko kupił, na kolanie wjechał, to inna bajka...
|
|
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale to przy full pakiecie należą sie dwa bukiety czy tylko jeden? dostałam tylko jeden, wiec nie wiem czy mam zgłaszać reklamacje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) przeglądam zdjęcia blondów i nie wiem.. czy chce zimny czy ciepły.. nie chce na pewno żółtego.. nie znam się na tym ;p |
|
|
|
|
#3414 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() zdecydowanie ciepły!
|
|
|
#3415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po prostu M. mi się oświadczył, było romantycznie, choć bez kwiatów, a ja z natury w ogóle nie jestem romantyczna i jakoś tak pragmatycznie podeszłam do kwestii wesela (wcześniej już zresztą zaplanowanego). Oświadczyny to była formalność, choć nie zaprzeczę, że miła i fajnie to wymyślił. O tym, że się pobieramy po prostu poinformowałam swoją mamę, żeby było śmiesznie jeszcze przed oświadczynami, bo M. czekał na wspólny wyjazd na urlop, a z kolei ja byłam u rodziców i rodziny tydzień przed wyjazdem i chciałam żeby w końcu ciotka przestała dopytywać się kiedy ślub. |
|
|
|
|
#3417 |
|
Wtajemniczenie
|
Na to pytanie mam jedną odpowiedź: w sobotę
|
|
|
|
#3418 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ze swoim dość długo się nie dogadywałam, w naszej relacji zawsze był pewien dystans. Mam wrażenie, że wychowanie córki jakoś go przerosło, choć na jego wsparcie mogłam liczyć zawsze i mogę liczyć nadal. Dopiero teraz, z wiekiem jakoś bardziej go rozumiem, jakoś łatwiej mi z nim rozmawiać ale to zdecydowanie nie relacja na wspólną drogę do ołtarza. No i w końcu załatwiliśmy samochód ![]() Mamy podpisaną umowę i już nikt go nam nie sprzątnie sprzed nosa. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Po poprzedniej tego typu odpowiedzi ciotka popadła w święte oburzenie. A kiedy dowiedziała się w końcu o dacie ślubu skomentowała, że czemu tak długo zwlekamy, przecież to można załatwić w trzy miesiące, no ale ostatecznie to i tak lepiej niż życie tak... (w domyśle: na kocią łapę) |
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co dawniej blondy farbowałam z Recital Preferance Loreala to miałam jakieś Stockholm Bardzo Jasny Blond Opalizujacy, Bardzo Jasny Blond Hollywoodzki i Champagne jasny blond złocisty i w sumie nie wiem sama czy były dobre :P Chciałam obejrzeć sobie film francuski "wyszlam za mąż, zaraz wracam" ale w wersji z napisami.. to albo są czyste wersje bez napisów albo lektor.. to straszne :P ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- haha.. dobre
|
|
|
|
|
#3420 |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
cześć dziewuszki!
jutro TŻ wyjeżdża na kolejne 3 miesiące odwożę go do Wawy na lotnisko, a później idę w miasto z koleżanką. szybciutko minął ten urlop. sporo załatwiliśmy spraw ślubnych.ale... nie mogło być zbyt pięknie... dzisiaj się pokłóciliśmy. wnerwił mnie okropnie i na niego nawrzeszczałam. bo miał popołudnie pod hasłem: "męczliwo-smęcący" czyli "Ania, chodź do mnie, podrap w paluszek, bo swędzi.", "Ania, no chodź do mnie. poklep po brzuszku"... ale już jest okej. na stałe wracam w niedzielę. zdam relację z urlopu, sesji narzeczeńskiej, załatwionych spraw ślubnych. miłego wieczoru Edytowane przez lipstick89 Czas edycji: 2014-07-04 o 21:15 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

a przyjedziesz ze swoim wypaśnym pudełkiem? 

:P a ja sama nie lubię zbytnio jeść ciast hah.. moge robic ale jest juz nie 

Po kiego grzyba kwiaty

dostałam tylko jeden, wiec nie wiem czy mam zgłaszać reklamacje
odwożę go do Wawy na lotnisko, a później idę w miasto z koleżanką. szybciutko minął ten urlop. sporo załatwiliśmy spraw ślubnych.