Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-04, 20:09   #3841
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Amelka spi, a ja mam za sobą sterte ciuchow do prasowania, na sama mysl mnie mdli ;p (lubie prasowac, ale nie takie ilosci ;p )

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 20:11   #3842
mala_19kw
Zakorzenienie

Hje-dziękuję że pytasz o męża Jest już ok,pogodziło nas po raz kolejny nasze dziecko

Hope- jeśli o przesyłkę chodzi to wylało się trochę toniku na szczęście. Paczka po prostu była zalana i stąd ten cały cyrk,jak zapytałam na poczcie czy ponoszą za to odpowiedzialność(bo złożono mi propozycję nie przyjęcia paczki i ubiegania się o zwrot kosztow) to powiedzieli że całą winę ponosi nadawca i jak to tylko usłyszałam to potwierdzilam że z całą odpowiedzialnością biorę ociekającą paczkę (jeszcze by nam naszego Pstrynia ścigali a na to zgodzić się nie mogłam).
Co do odżywki to też do tej pory nie wiem co to za"cudo"było(a mieli to w tv ogłaszać' ta jasne).

To chyba tyle było do mnie
Muszę pochwalić moje dziecko -otóż przesypia całe noce od jakiegoś czasu,czasem budzi się nad ranem na mleko a czasem śpi jednym ciągiem. Swego czasu mieliśmy noce przeplatane,jedna przespana druga z pobudkami -ale od kilku dni mamy spokojne w pełni przespane noce i oby tak zostało(pewnie powiedziałam to w złą porę ).

Aaa Ellmi-a z Twoją przesyłką co było nie tak?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 20:44   #3843
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Amelka spi, a ja mam za sobą sterte ciuchow do prasowania, na sama mysl mnie mdli ;p (lubie prasowac, ale nie takie ilosci ;p )
Biore! (lubie prasowac, a tu deski nie mam )
A Ty chodz do mnie na.... w sumie nic. Jejku, mam czystoooooo

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 20:50   #3844
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Debrah, bo to jest tak, że na forum każda z nas chce wyglądać na mamę idealną i pewnie dlatego dziewczyny nie pisały, że nie do końca się zgadzają - bo może się bały, że będą jedyne i na tle całego forum dziwnie to będzie wyglądało. Ja jednak stwierdziłam, że napiszę, co myślę, bo szczerość to coś, co bardzo lubię. I mam nadzieję, że Cię nie uraziłam. Ja absolutnie nie krytykuję Twoich wypowiedzi, tylko po prostu mam momentami inne zdanie, bo niektóre z Twoich sposobów/opinii/zachowań/spostrzeżeń nie mają kompletnie przełożenia na charakter mojego dziecka - a Oliwka jest tajfunem, więc czasem muszę być stanowcza (co podkreślam - STANOWCZA, a nie krzycząca czy agresywna), bo taki ton wypowiedzi daje mojemu dziecku do myślenia i na nią działa.

Śmiejecie się z "nie biegaj!" - ale często mówię to do Oliwki, bo mamy terakotę w salonie i zdarzyło jej się poślizgnąć, uderzyć, a potem był płacz. Jednak w naszym przypadku "nie biegaj!" działa, bo moje dziecko automatycznie zwalnia i chodzi dużo spokojniejszym krokiem. Więc wydaje mi się, że każde zdanie, prośba, a nawet rozkaz - są w dużej mierze zależne od samego dziecka.

Tak samo jest z biciem. Jeszcze jej nie przeszła ta faza, jednak jak mnie klepnie, a ja jej mówię, że nie może tak robić, bo to boli - nie lekceważę takiego zachowania, to dociera to do niej i momentalnie przestaje. Może są dzieci, dla których upomnienie w takiej sytuacji jest zapalnikiem, jednak u nas działa i moje dziecko przestaje mnie bić. (Patola - matka jest bita przez dziecko ).

Ja się uważam za dobrą mamę, rozsądną, ciepłą, bardzo cierpliwą i mam dobry kontakt z moim dzieckiem, mimo że wychowuję ją po swojemu i nie patrzę z punktu widzenia psychologicznego. Mojej córce nigdy nie dzieje się krzywda z tego powodu - bo jaka krzywda może się dziać w momencie, gdy mówię jej, że ma coś odłożyć na miejsce czy nie pozwalam biegać z prędkością 798979km/h po śliskim salonie? Żadna krzywda, raczej chronię ją przed obiciem się czy innymi, przykrymi sytuacjami.

I nie zgadzam się ze straszeniem dziecka "babą/dziadem/czymkolwiek", nie lubię kar, szlabanów, ograniczeń spowodowanych jakimś złym zachowaniem, bardzo mi się nie podoba presja rodziców na dzieci, które są zmuszane do ciężkiej pracy w szkole czy do chodzenia na pierdyliard dodatkowych zajęć (nie mówię tutaj o takich, które je interesują, tylko np balet, bo mamie się tak ubzdurało, a dziecko nie przepada...). Nie wspominając w ogóle o biciu - dla mnie taki temat nie istnieje i na szczęście, dla mojego TŻa też, nie muszę mu niczego wbijać do głowy... Żadnej agresji wobec dziecka i siebie nawzajem.
ejjj no ale jak się nie śmiać, kiedy za dzieckiem na placu zabaw - podkreślam - wołają? to GDZIE to dziecko ma biegać, jeśli nie tam?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

jejku, masakra, wspolczuje z calego serca! a nie ma szans na gotowce? w ogole cokolwiek macie, rozklady np.? program? czy wszystko na waszej glowie?
no wiesz, MEN daje darmową książkę pierwszakom w ogóle beka jest, bo wiesz - na razie ukazały się AŻ 2 części podręcznika: wrzesień-listopad i grudzień-luty do tego do 1 części poradnik nauczyciela, ale... mocno średni. Muszę sobie konspekty zajęć popisać - dla samej siebie, bo ogrom rzeczy muszę poszukać w innych książkach, bo ta nawet tekstów literackich nie ma :/ piosenki różne, ćwiczenia, pomysły na zabawy, muszę napisać plan wynikowy (niezła beka, nie? plan wynikowy nie mając całego podręcznika ), muszę karty pracy porobić, niby dzieciaki jakieś będą miały w ramach dotacji, no ale też ich nie widziałam jeszcze, drukują się czyli całą papierologię muszę. Program PODOBNO będzie, ale też nikt go jeszcze nie widział.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 20:50   #3845
pstryczek84
Zakorzenienie

mala - dobrze ze to tylko to. z ta wina mieli racje - mea kulpa
przepraszam! i dziekuje!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 20:51   #3846
marsi11
Zakorzenienie

jupiii nie muszę kupować wózka dla mojego maluszka
okazało się,że mam nową gondolkę do tej spacerówki co ma teraz Leoś (podróbka Bugaboo) wszystko nowka,zapomnialam po prostu o niej i mam w kieszeni niemalą sumkę

to co ja cholera mam kupić dla Maleństwa skoro wszystko mam
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 20:53   #3847
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
jupiii nie muszę kupować wózka dla mojego maluszka
okazało się,że mam nową gondolkę do tej spacerówki co ma teraz Leoś (podróbka Bugaboo) wszystko nowka,zapomnialam po prostu o niej i mam w kieszeni niemalą sumkę

to co ja cholera mam kupić dla Maleństwa skoro wszystko mam

ja wiem, ja wiem!!!!!!!!!! podgrzewacz do chusteczek! haha chyba kiedyś o tym wspominałaś? jak Leonio był minimini

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-07-04, 21:00   #3848
iffonka7
Zadomowienie

Hej Kochane

Wpadłam się pochwalić że w końcu znam płeć. CHŁOPAK. Bartuś będzie miał braciszka.

Ja nie wiem jak ja wytrzymam z trzema facetami w domu.

Postara się wieczorem coś więcej napisać.
Stary 2014-07-04, 21:02   #3849
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Oczyska mojej młodej (zdjęcie robione tuż przed tym jak mi wyrwała telefon, dlatego krzywe i niewyraźne, i pewnie mi się wstawi odwrotnie ale inaczej nie umiem)
piekna

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
MARSI wczoraj pytałam czy masz ten pilnik i jak się sprawuje. ..u mnie ze 3 ostatnio wisiały. ...

Dziewczyny ile mierzą/ważą Wasze szkraby?
Antonio 14 kg i 88 cm wzrostu . Dużo waży nie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dawno go juz nie wazylam i nie mierzylam wiec zrobie to jutro bo sama jestem ciekawa i Wam napisze

Cytat:
a ja niestety nie podzielam tego entuzjazmu to nie jest naturalne,
niech sobie pary homoseksualne będą ale nie powinni wychowywać dzieci, sorry to nie jest normalne
możecie mnie przekonywać ale nie wierzę że mogą z takich dzieci wyrosnąć dzieciaki ktore będą powielać standardowy model rodziny
nie nie i jeszcz raz nie, to mi się w głowie po prostu nie mieści,świat zwariował i tyle

nie wiem czy wiecie ale wsrod plemion gdzie są bardzo silne więzi rodzina,tradycja, bliscy, nie występuje takie zjawisko jak homoseksualizm?
czy wiecie,że w wierze Bahai przeprowadzano badania,że w związku z pewnymi zachowaniami dotyczącymi wychowaniem dzieci (to musiałąbym felieton napisać ale między innyi bliskość matka,ojciec dziecko do 3 r.ż) nie występuje homoseksualizm?
dziś ludzie nie mają kręgosłupa moralnego, ja homoseksualizm traktuję i będę traktować jako chorobę , nic na to nie poradzę nie jest tolerancyjna, trudno

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

też uwielbiam babkę a najbardziej taką odsmażaną
moja babcia na łożu smierci zdazyla mi powiedzieć jak się ją robi
ja mysle dokladnie to samo, nie podzielam tego zdania i nie zaakceptuje takiej "rodziny".

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Lady special for you mój wielki brzuch Dla mnie jest duzy,zawsze mialam wklesly. Debrah chyba pytala-sprawdzalam tym sposobem co blogerka pisala i wychodzi na to,ze rozstepu nie mam..

Fewciu masz malutki brzuch - zreszta dziewcznyny juz wczesniej Ci to napisaly

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47154822]no tak by wypadało
jeśli macie fajne integracyjne to pewnie, aczkolwiek bywa czasem, że lepsze są zwykłe nastawione na edukację włączającą

tu fajnie o tym, co to

http://www.abcd.edu.pl/index.php?opt...jaca&Itemid=28
---------------
pytanie mam - jakie części ciała wasze dzieciaki pokazują? D. :

oko
włoski
ząbki
język
nos
paluszki
pupa (ogólnie na pieluchę)
nogi
uszko (czasem )
pępek (dzisiejsze odkrycie )

pokazuje i na sobie, i na kimś[/QUOTE]

Moj dopiero zaczyna przygode z pokazywaniem czesci ciała :P

no ale umie juz:
oko - przy czym tak wpycha palec ze o malo go nie wydłubie
nos
buzia
uszy
głowa
pępek
no i siusiak of course

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!

Zadnych - nie ma czasu, woli sie wieszac na stole
Dziekuje za wszystkie mile slowa o Yae.
buahhaah

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 21:11   #3850
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Wpadłam się pochwalić że w końcu znam płeć. CHŁOPAK. Bartuś będzie miał braciszka.

a ja z 4

GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
ja wiem, ja wiem!!!!!!!!!! podgrzewacz do chusteczek! haha chyba kiedyś o tym wspominałaś? jak Leonio był minimini
heheh ale aparatka z Ciebie
pamiętam kiedy meneq wklejła i pomysłałam,że mojemu malemu w nocy musi być nieprzyjemnie jak go taką zimną chusteczką traktuje
Stary 2014-07-04, 21:14   #3851
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
hejka!
chyba sie dzis jeszcze nie odzywalam, juz nawet nie pamietam
K. spal dzis do 9 a ja razem z nim

sprzedalam kubusiowy garniak ktory mial na sobie na Roczek troche zal ale 55zeta piechota nie chadza

powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz!
czemu jak czlowiek ma jeden jedyny raz w roku rocznice slubu to akurat w ten dzien musi przyleźć @?????
Ps. wiem ze jeszcze ktoras tez dzis swietuje rocznice ale tak jak w tamtym roku tak i teraz nie pamietam. Przepraszam! Duzo milosci droga wizazystko!

widze ze beka byla dzis z Ciebie
przylacze sie do Ciebie, bedzie Ci raźniej
my ikełowe dziewice musimy sie trzymac razem

o boziuchno!

jejku, masakra, wspolczuje z calego serca! a nie ma szans na gotowce? w ogole cokolwiek macie, rozklady np.? program? czy wszystko na waszej glowie?

jejku, jakos nad tym wczesniej nie myslalam a to faktycznie mozna poslac juz nasze brzdace do "szkoly" jejku, jak to zlecialo

taki juz pech pstryczku - to najlepszego Wam zycze

Mojej @ chyba nikt nie przebije - bo 4 dni przed plamilam, ona sama trwa 9 - 10 dni a pozniej jeszcze ze 2 dni plamienia - jednym slowem 2 tygodnie pieluchowania
i akurat jutro jeszcze to wesele a naszlo mnie na taka sukienke małą czarną obcisła bez ramiaczek i tak sie zastanawiam czy w niej isc bo moje piersi tez zostawiaja duzo do zyczenia, ale podoba mi sie wiec jutro zdecyduje

paznokcie wymalowalam, zaraz ide sie kapac i brwi sobie regulowac zeby jutro mi zostaly tylko wlosy i makijaz..

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 21:15   #3852
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja z 4

pamiętam kiedy meneq wklejła i pomysłałam,że mojemu malemu w nocy musi być nieprzyjemnie jak go taką zimną chusteczką traktuje
nom, pamiętam

Iffonka! gratulacje!

kurde, ja dziś dwa bociany widziałam;> a okresu nei mam;p ostatnio przed okresami mam zawsze stracha, bo widze bociany

powiem Wam, ze mojego tzta siostra cioteczna urodziła synka, miała zaplanowaną cesarkę ze względu na dużą wadę wzroku.

Wiecie jak skwitowała to mojego tzta siostra?... "ale przez cesarkę się nie liczy"... wiecie jak mi się przykro zrobiło... prostak z niej. Tzt powiedział, ze moglam jej napisać ze najwazniejsze, zeby cycem karmiła (bo ona se wmowila, ze nie miala pokarmu od początku niby i dzieciak tylko na mm) ale mnie wqrwila. ;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-07-04 o 21:19
Stary 2014-07-04, 21:21   #3853
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47166307]e

no wiesz, MEN daje darmową książkę pierwszakom w ogóle beka jest, bo wiesz - na razie ukazały się AŻ 2 części podręcznika: wrzesień-listopad i grudzień-luty do tego do 1 części poradnik nauczyciela, ale... mocno średni. Muszę sobie konspekty zajęć popisać - dla samej siebie, bo ogrom rzeczy muszę poszukać w innych książkach, bo ta nawet tekstów literackich nie ma :/ piosenki różne, ćwiczenia, pomysły na zabawy, muszę napisać plan wynikowy (niezła beka, nie? plan wynikowy nie mając całego podręcznika ), muszę karty pracy porobić, niby dzieciaki jakieś będą miały w ramach dotacji, no ale też ich nie widziałam jeszcze, drukują się czyli całą papierologię muszę. Program PODOBNO będzie, ale też nikt go jeszcze nie widział.[/QUOTE]

porazka!
Ty jestes mloda, masz obcykany komputer, internet, no i co najwazniejsze glowe pelna pomyslow i checi a co z nauczycielkami starszymi? nie oszukujmy sie, czy im sie bedzie chcialo robic tyle dodatkowych cwiczen? watpie
u nas jest taka jedna babka, dyplomowana, a nawet mejla wyslac nie potrafi!
jakie ona pomoce przygotuje? zadne zapewne, poleci po lebkach i tyle... a ilu takich nauczycieli bedzie?

Cytat:
Hej Kochane

Stary 2014-07-04, 21:23   #3854
Konto usunięte

Dziewczyny... za kilka miesięcy Mikołajki, co z prezentami?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 21:24   #3855
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie jak skwitowała to mojego tzta siostra?... "ale przez cesarkę się nie liczy"... wiecie jak mi się przykro zrobiło... prostak z niej. Tzt powiedział, ze moglam jej napisać ze najwazniejsze, zeby cycem karmiła (bo ona se wmowila, ze nie miala pokarmu od początku niby i dzieciak tylko na mm) ale mnie wqrwila. ;/
beton
trzeba bylo tak napisac!

Stary 2014-07-04, 21:25   #3856
Konto usunięte

Pstryniu, ja to naprawdę LUBIĘ, i mam przyjaciółkę w pracy (mama chrzestna A.) która 3 klasę teraz będzie miała i na gg ciągle coś wymyślamy, taka sama maniaczka
Stary 2014-07-04, 21:29   #3857
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47166764]Dziewczyny... za kilka miesięcy Mikołajki, co z prezentami? [/QUOTE]

jak zawsze niezawodna!

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47166808]Pstryniu, ja to naprawdę LUBIĘ, i mam przyjaciółkę w pracy (mama chrzestna A.) która 3 klasę teraz będzie miała i na gg ciągle coś wymyślamy, taka sama maniaczka [/QUOTE]

no wlasnie. takich nauczycieli jak Ty to na palcach jednej reki da sie policzyc niestety
tylko pozazdroscic pierwszakom takiej psorki!
a tak z czystej ciekawosci, pytalam kiedys ale chyba nie zauwazylas - czemu masz 1 klase? taki dziwny przeskok troche... bylas kiedys w ogole we wczesnoszkolnej?

Stary 2014-07-04, 21:34   #3858
Konto usunięte

Nie zauważyłam ja mam lic. z wczesnoszkolnej i logopedii, potem pracowałam jako wspomagacz w specjalnej, ale że Kasia prowadząca zaszła i od razu na L4, to sama prowadziłam zajęcia w łączonej klasie 1-2 przez rok. Potem na koniec roku szkolnego znalazłam pracę u siebie i od razu wołałam, że idę oligo robić podyplomowo - no to oligowiec do 1 klasy, jako oligowiec mogłam ciągnąć dzieciaki aż do gim (z przerwami na moje dziewczyny), no i ten rok jako rewalidator miałam. I znów 1 klasa ale zwykła tym razem, i tak - to moje podstawowe studia były
Stary 2014-07-04, 21:38   #3859
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47166764]Dziewczyny... za kilka miesięcy Mikołajki, co z prezentami? [/QUOTE]

Szaja, chlapnęłaś coś czy masz dość cziki?

Deli, mnie też ostatnio ktoś skwitował,że jak rodziłam cc to się nie liczy
a co do kp to ostatnio nasza taka młodziutka znajoma urodziła nawet jednego dnia nie kp, polożna powiedziała,że ma nie takie sutki i szkoda sobie głowę zawracać od razu podali jej tabletki
jezu zabiłabym maluszek nawet siary nie łykał ,ma 5 tygodni i jest już na drugim antybiotyku z powodu infekcji
Stary 2014-07-04, 21:45   #3860
pstryczek84
Zakorzenienie

kumam czacze u nas tradycyjnie 0-1-2-3 i tak w kolo macjeju. aczkolwiek teraz ta moja wspomagajaca tez bedzie ciagnac tego chlopaczka o ktorym Ci pisalam do 6 klasy a potem nie wiadomo bo naprzyjmowali 2 babki z zamnietych 2 szkol do maluchow i zbytnio jak narazie nie ma dla niej pracy. a do gim raczej chyba nie pojdzie - pracuje tylko w podst. u nas tylko budynek wspolny a tak to dwie rozne szkoly z 2 dyrekcjami. ciekawe co to bedzie... az strach myslec

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
a co do kp to ostatnio nasza taka młodziutka znajoma urodziła nawet jednego dnia nie kp, polożna powiedziała,że ma nie takie sutki i szkoda sobie głowę zawracać od razu podali jej tabletki
jezu zabiłabym maluszek nawet siary nie łykał ,ma 5 tygodni i jest już na drugim antybiotyku z powodu infekcji
OMG!!!!

K. wypil dzis znow prawie calego Kubusia 500
jaram sie
i zwazylam go dzis po kapieli, w skapetkach i bodziaku, na glodno i wyszlo 10,860, prawie 25 centyl
aczkolwiek dalej wizualnie chudzinka z niego

Stary 2014-07-04, 21:45   #3861
YellowSheep
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47123970]super! trzymam kciuki za piątek

Yellow, zostań moją żona, błagam

[/QUOTE]

Kusząca propozycja

Cytat:
Dziewczyny przyszedł drugi miesiąc moich zmagań- w centymetrach spadło sporo- ale jeszcze się nie mierzyłam po czerwcu,wiec nie wiem. Jedynie co to w biodrach ze 116 cm mam 99 cm. Z rozmiaru 46 jestem na 42/44 i 8kg lżejsza. Może szału wielkiego nie ma ale dla mnie i tak to duży sukces ze wogole ruszylam dooope. Jeszcze tylko 20kg i będę piękna i szczupła jak Wy:p
Dziękuję za wsparcie bo to od Was miałam go najwięcej i na początku łatwiej mi było.
DZIĘKUJĘ

Gratulacje, naprawdę świetne efekty!!!

Cytat:
MARSI wczoraj pytałam czy masz ten pilnik i jak się sprawuje. ..u mnie ze 3 ostatnio wisiały. ...

Dziewczyny ile mierzą/ważą Wasze szkraby?
Antonio 14 kg i 88 cm wzrostu . Dużo waży nie?

U nas 83 cm a waga też koło 14, czyli u Was nie tak źle

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Muszę się Wam pochwalić - moja Oliwka liczy do 10!! Jak tylko mi się uda nagrać, to wrzucę Wam linka, bo pewnie wiele z Was w to nie uwierzy. Najczęściej liczy schodki, jak wchodzi na górę.

Ja tam wierzę, Oli też przy wchodzeniu po schodach liczy najpierw powtarzanie po nas a teraz z czasem widzę, że pamięta jaka cyfra jest po której chociaż ma też własne odpowiedniki liczb i zamiast raz dwa mówi iś ka

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
lady nagralam oczywiscie ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=j6q8oya-lfw
O jaaa, ona jest przeboska! Bardzo się zmieniła

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47156502]
Zarządzam imprezę mąż ma urlop :hura: poszli na plac zabaw, ja W SPOKOJU piję kawę i jem śniadanie, a zaraz w ciszy popiszę papiery muszę wymyślić scenariusze lekcji na cały rok [/QUOTE]

Cóż, mój też ma urlop od poniedziałku, więc dziś ostatni dzień w pracy był. Poszedł sobie na grilla z pracy. Kurde, niby rozumiem, rzadko wychodzi sam, ale wpienia mnie już że przez jego dwa etaty rzadko się widzimy a on w pierwszy dzień urlopu na grilla się wybrał. Czuję się totalnie samotna bo znajomi to często o mnie pamiętają jak nie mają nic innego do roboty tzn. ich partner/ka jest w pracy czy gdzieś. Myślałam, że gdzieś razem pojedziemy. Nudzić się nie nudziłam, fajnie spędziłam dzień ale ciągle czuję się jak samotna matka, wszystko sama robię. Plus to jak jest między nami... Eh.

Przy okazji, tż wyskoczył wczoraj, że ma propozycję pracy w UK. I pomyślałam sobie, że to w sumie szansa, żeby się uwolnić od niego... Tylko muszę podpytać, czy to realna propozycja a nie jego wyobraźnia.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
hehe dokłądnie to pomyślałam

A ja robię podobnie jak debrah, w sensie że też często obserwuję rodziców na placu zabawa i troche się nie zgodzę z tym, że każdy wychowuje po swojemu i nie robi krzywdy. Bo często mówienie " 4 czemu nie 5?' "Kasia umie lepiej" "Jak będziesz niegrzeczna to Pani Cie zabierze" itp.... krzywdzą dziecko. A na placu zabaw nagminnie słyszy się dziwne teksty... i dziwne zachowania w stosunku do dzieci. Dlatego nie przepadam za placami zabaw gdzie matki wzajemnie sobie przyklaskują i rozmawiają żywo o rozwydrzonych dzieciach...

No
ale upał Zaraz wkleje filmik
Zgadzam się w 100 %. Hania super zaczęła chodzić w podobnym czasie jak Oliwier ale młody nie biega jeszcze...

Dziewczyny czy nasze dzieci wchodzą w jakiś okres przekręcania wszystkiego? Bo Oli fajnie wchodził po schodach, fajnie mówił różne wyrazy itd. a teraz przy wchodzeniu cuduje tak, że muszę go wnosić bo inaczej byśmy noc spędzili na klatce schodowej i wyrazy też jakoś przekręca albo jakby zapomina o nich. Z jedzeniem podobnie - do tej pory jadł sam, brał sobie to co chciał z talerza i jadł, a teraz na prawie wszystko jest NIE, i sam jakby nie chce jeść. Zje, jak mu dam, tak samo z butelką, muszę mu trzymać to pije, a jak trzyma sam to po chwili odkłada. Tak od paru dni jest. Normalne to?

Poza tym Oli SAM się odsmoczkował. Szok totalny, on kochał swój smoczuś, w ciągu dnia i do zasypiania. Ostatnio całymi dniami go miał a jak zapomnieliśmy z domu to cały spacer przejęczany i co? Pewnego dnia przegryzł go, parę dni jeszcze memłał takiego, kupiłam nowe (te same) i już było NIE. Olał i już nie chce mimo że parę razy jeszcze próbowałam mu dać
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 21:51   #3862
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Szaja, chlapnęłaś coś czy masz dość cziki?

Deli, mnie też ostatnio ktoś skwitował,że jak rodziłam cc to się nie liczy
ojej, biedny maluszek...położne są beznadziejne... w ogóle, dziś wspominałam moją i po tych jej odwiedzinach, stwierdzam że mam większą wiedzę od niej.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-07-04, 21:54   #3863
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
mala - dobrze ze to tylko to. z ta wina mieli racje - mea kulpa
przepraszam! i dziekuje!
Pstryniu za co Ty mnie przepraszasz? To nie była Twoja wina,gdyby nie rzucali tymi paczkami jak workiem kartofli to nic takiego by się nie stało,przecież poprzednia przesyłka doszła bez zarzutów,po prostu pech. I nie dziękuj miła moja bo choćby to wszystko było do wyrzucenia to i tak bym Cię nie wkopała-bo jak? Ciebie Pstryniu?

Wiecie co dziewczyny? Brak mi słów na tych moich sąsiadów,dziś zamknęli psa w kiblu (a zdążyłam odłożyć małego) no i tak ujadal że go obudzil,drugie usypianie już nie było takie łatwe. I co ja mam zrobić ? Codziennie ich upominać?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-07-04, 21:55   #3864
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Poza tym Oli SAM się odsmoczkował. Szok totalny, on kochał swój smoczuś, w ciągu dnia i do zasypiania. Ostatnio całymi dniami go miał a jak zapomnieliśmy z domu to cały spacer przejęczany i co? Pewnego dnia przegryzł go, parę dni jeszcze memłał takiego, kupiłam nowe (te same) i już było NIE. Olał i już nie chce mimo że parę razy jeszcze próbowałam mu dać

Stary 2014-07-04, 21:58   #3865
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Kochane

Gratulacje ogromne Cieszysz się z chłopca czy wolałabyś dziewczynkę?
Cytat:
a ja z 4

Ja do tej pory ogrzewam małemu chusteczki w rękach zanim go obmyje no nie ukrywajmy ale to nie jest mile uczucie,nawet dla dorosłej osoby,teraz wiem że zakup takiego podgrzewacza to nie głupi pomysł
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-07-04, 21:59   #3866
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Pstryniu za co Ty mnie przepraszasz? To nie była Twoja wina,gdyby nie rzucali tymi paczkami jak workiem kartofli to nic takiego by się nie stało,przecież poprzednia przesyłka doszła bez zarzutów,po prostu pech. I nie dziękuj miła moja bo choćby to wszystko było do wyrzucenia to i tak bym Cię nie wkopała-bo jak? Ciebie Pstryniu?

Wiecie co dziewczyny? Brak mi słów na tych moich sąsiadów,dziś zamknęli psa w kiblu (a zdążyłam odłożyć małego) no i tak ujadal że go obudzil,drugie usypianie już nie było takie łatwe. I co ja mam zrobić ? Codziennie ich upominać?

zawsze przeciez moglam obinac babelkami kazda "buteleczke" nie wiem czy to akurat tonik byl ale cos K. z latwoscia otworzyl wiec te opakowania maja tez slabe zamkniecie.wystarczylo ze jedno zahaczylo o drugie i juz klops

beznadziejni sasiedzi zero pomyslunku!

Stary 2014-07-04, 22:01   #3867
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
taki juz pech pstryczku - to najlepszego Wam zycze

Mojej @ chyba nikt nie przebije - bo 4 dni przed plamilam, ona sama trwa 9 - 10 dni a pozniej jeszcze ze 2 dni plamienia - jednym slowem 2 tygodnie pieluchowania
i akurat jutro jeszcze to wesele a naszlo mnie na taka sukienke małą czarną obcisła bez ramiaczek i tak sie zastanawiam czy w niej isc bo moje piersi tez zostawiaja duzo do zyczenia, ale podoba mi sie wiec jutro zdecyduje

paznokcie wymalowalam, zaraz ide sie kapac i brwi sobie regulowac zeby jutro mi zostaly tylko wlosy i makijaz..
O mój Panie to nieźle
Od dawna tak masz?

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
nom, pamiętam

Iffonka! gratulacje!

kurde, ja dziś dwa bociany widziałam;> a okresu nei mam;p ostatnio przed okresami mam zawsze stracha, bo widze bociany

powiem Wam, ze mojego tzta siostra cioteczna urodziła synka, miała zaplanowaną cesarkę ze względu na dużą wadę wzroku.

Ja też dziś widziałam boćka nad moim domem ale,ale mnie odwiedzają tylko po sąsiedzku
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-07-04, 22:03   #3868
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dziewczyny kochane nie ma mnie, no nie wyrabiam czasowo Dzieciecie wyrabia 16godzinne dniówki. Jakby mi ktos powiedział, ze póltoraroczniak wstaje codziennie o 6 i pada koło 22 to bym smiechem zabiła a teraz to mi nawet nie do smiechu, bo Bartulo skrócił sobie jeszcze drzemke południową do godziny z minutami.... No i mamizm powrócił, nie ma opcji zebym znikła mu z oczu nawet na minute, bo ryk przeogromny....

Wlasnie dopiero co zasnął, a ja wpadam na chwile pomiedzy prysznicem a suszeniem włosów, czasmi jak padnie wczesniej to staram sie zajrzec i podczytac, ale to i tak na mega chybcika.

Miałam go szczepic wczoraj, a w nocy środa/czwartek zagorączkował. Dobrze, ze przed szczepieniem. Zęby, piątki dolne sie szykują bo i humorek nie taki, i z jedzeniem nie tak jak zawsze, i dwójeczki robi zebowe. No i jak dałam rade wymacac zanim mnie chapnął to dziasła deczko rozpulchnione. Takze szczepienie odrocze az sie uspokoi. Chyba ze to nie jest przeciwwskazanie?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 22:06   #3869
YellowSheep
Rozeznanie

Teraz to już jestem naprawdę wściekła. Jak ja mam wytrzymać w domu z tym idiotą 2 tygodnie? Nawalił się tak, że jutro na pewno kolejny dzień spędzę sama. Ot, urlop, jedyny w roku który mógł spędzić ze mną i z dzieckiem. Oczywiście nadal go nie ma i nie wróci pewnie długo (i dobrze). "bo nie chciał odstawać od grupy" nie wiem może ja przesadzam, ale za dużo tego. Mam 26 lat i swoją młodość mam spędzić na użeraniu się ze skurczybykiem który ma mnie za nic? Zabijcie mnie dziewczyny naprawdę, bo ja już rady nie daję. Mam dość udawania przed wszystkimi że wszystko jest ok...

aha, btw: to miała być impreza firmowa, pracują tam sami faceci, a przed chwilą dzwonił i w tle babskie głosy także... eh. Po prostu chciał sobie iść sam. Laski gdybym Wam napisała co on już zdążył w tym tygodniu nawywijać to byście się za głowę chwyciły...

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2014-07-04 o 22:10
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 22:10   #3870
Konto usunięte

Yellow, to nie udawaj. Zwyczajnie, nie kryj dziada.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości