Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-04, 20:03   #2761
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
No niestety u nas znów to samo...ciąża nie rozwija się...to koniec...
Cytat:
ten jeden jedyny raz tak bardzo wierzyłam, że będzie dobrze... serce mi pękło i rozbiło się na milion kawałków...
Przytulam z całej siły nie chce mi się w to wierzyć...
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 20:03   #2762
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII

Wika jesli są malutkie to nie mieli jak ich usunąć bo w tedy mogliby uszkodzić Ci śluzówkę! Dlatego tego nie zrobili a jak są tak maleńkie to je lekami zwalczysz!! Zobacz jaki u mnie efekt jest po tych lekach.... u Ciebie też tak będzie!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 20:21   #2763
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
ten jeden jedyny raz tak bardzo wierzyłam, że będzie dobrze... serce mi pękło i rozbiło się na milion kawałków...

do to wszystko... czemu takie rzeczy się dzieją to takie niesprawiedliwe...

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 21:08   #2764
Lucy1111
Zakorzenienie

Rena przykro mi bardzo....
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 21:27   #2765
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
nie znam się na medycynie, może nie masz na to teraz głowy ale czy nie dałoby się zrobić jakichś wyjątkowo szczegółowych badań płodu, które wykazałyby co się dzieje....?
Dzięki dziewczyny...nie wiem co myśleć...przeryczałam cały dzień, ale wcale nie jest mi lepiej...

Jeśli chodzi o badanie, to dr powiedział, że można zrobić genetyczne kosmówki...nic to nie wniesie do leczenia, ale potwierdzi (lub nie), że powodem obumarcia były wady genetyczne...(czy któraś z Was je robiła????? )takie badanie robi się najbliżej w Poznaniu i tylko prywatnie - sprawdziłam koszt 2200zł lub inna wersja (mniej dokładna ) 850zł...jeśli # nastąpi samoistnie, to musiałabym złapać `materiał` w pojemniczek na mocz, zalać solą fizjologiczną i zawieźć do Poznania...jakoś sobie tego nie wyobrażam...poza tym co jeśli nie wyjdą wady genetyczne...to oznaczałoby, że coś jest nie tak ze mną a leki nie dają rady...więc może lepiej żyć w niewiedzy...sama nie wiem...

druga rzecz...nie wiem na co się nastawić jeśli chodzi o # we wtorek mam iść do dr jak się samo nie zacznie, to chyba da skierowanie do szpitala...

wewnątrz czuję tylko pustkę...nie wiem co dalej...

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2014-07-04 o 21:55
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 21:40   #2766
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny...nie wiem co myśleć...przeryczałam cały dzień, ale wcale nie jest mi lepiej...

Jeśli chodzi o badanie, to dr powiedział, że można zrobić genetyczne kosmówki...nic to nie wniesie do leczenia, ale potwierdzi (lub nie), że powodem obumarcia były wady genetyczne...takie badanie robi się najbliżej w Poznaniu i tylko prywatnie - sprawdziłam koszt 2200zł lub inna wersja (mniej dokładna ) 850zł...jeśli # nastąpi samoistnie, to musiałabym złapać `materiał` w pojemniczek na mocz, zalać solą fizjologiczną i zawieźć do Poznania...jakoś sobie tego nie wyobrażam...poza tym co jeśli nie wyjdą wady genetyczne...to oznaczałoby, że coś jest nie tak ze mną a leki nie dają rady...więc może lepiej żyć w niewiedzy...sama nie wiem...

druga rzecz...nie wiem na co się nastawić jeśli chodzi o # we wtorek mam iść do dr jak się samo nie zacznie, to chyba da skierowanie do szpitala...

Moim zdaniem powinnaś zrobić te badania.To już kolejne # jakaś przyczyna musi być.

Przytulam cię bardzo mocno

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 21:59   #2767
Maga83
Zakorzenienie

Rena tak bardzo mi przykro. Brakuje mi słów

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 22:16   #2768
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
bardzo rozsądne podejście, mam nadzieję, że Jakub zacznie niebawem chodzić i także tym nie będziesz musiała się zamartwiać
(a próbowałaś go ostrożnie "zachęcać" jakimś "pchaczem"?
np
http://zabawkownia.com.pl/pl/pchacz-...o-pchania.html
monika- Kasia pije przez rurkę, potrafi napić się z niekapka i z normalnego kubka ale to raczej takie "łyczkanie" jest
mleko podaję w butli i nie zamierzam na razie tego zmieniać, kupuję nową butlę bo dla mnie ważne jest, że w ogóle pije (mleko ostatnio to u niej podstawa, potrafi wciągnąć 700ml w ciągu dnia co biorąc pod uwagę jej wcześniejsze zapały można nazwać hektolitrami)
ceremoniał picia mleka to dla mnie minuta odpoczynku...zresztą nie wiem co ona z tym mlekiem ma ale ostatnio ulubiła sobie zasypiać wieczór pełną butlą ciepłego mleka przy sobie, wtulona w butelkę
w dodatku wczoraj zaopatrzyłam ją w dwa nowe smoczki usypiaczki, z którymi biega w ciągu dnia
(po kilku akcjach wyciągania siłą z buzi różnych drobnych plastikowych przedmiotów - zakrętek, kluczyków wolę jak chodzi z cumlem
ona ma świadomość, że nie wolno do buzi takich rzeczy zabierać ale jak widzi panikę w naszych oczach to ma ubaw i robi wszystko aby drobny przedmiot połknąć )
Czytam z telefonu wiec nie widze linka. Pchacza nie mamy ale w bawialni chodzil/zasuwal z drewnianym pchaczem-wozkiem, fajny byl bo ciezki i nie przewazal go. Dalam mu do tego wozka lale i spiewal jej aaaaaa wozac. Czasem moja siostra obniza raczke w swoim wozku i Jakub wozi siostre. To jedyne "pchacze" jakie ma. Teraz na wsi mamy stary wozek to tez dam mu z nim chodzic bo w miastowej spacerowce nie reguluje sie raczka.

Ja mialam w planach zabranie butli ok 18 mca ale teraz juz sama nie wiem. Aktualnie J. z niczego innego nie pije, kiedys pare lykow z niekapka ale malo pil jak nie dalam butli. Teraz mleko pije raz dziennie, 240 ml a wieczorem kasze mleczna albo na 240 ml mm, z butla kontakt glownie przez picie napojow w ciagu dnia. Nic wiecej nie ssie bo odsmoczkowalam go tuz po pierwszych urodzinach.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 22:20   #2769
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Siedzę, trzymam tel w ręce i nie wiem co napisać.. Nie ma słów pocieszenia odpowiednich

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 22:21   #2770
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety u nas znów to samo...ciąża nie rozwija się...to koniec...
bosh
Renunia, tak w Was wierzyłam

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 22:32   #2771
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:

Jeśli chodzi o badanie, to dr powiedział, że można zrobić genetyczne kosmówki...nic to nie wniesie do leczenia, ale potwierdzi (lub nie), że powodem obumarcia były wady genetyczne...(czy któraś z Was je robiła????? )takie badanie robi się najbliżej w Poznaniu i tylko prywatnie - sprawdziłam koszt 2200zł lub inna wersja (mniej dokładna ) 850zł...jeśli # nastąpi samoistnie, to musiałabym złapać `materiał` w pojemniczek na mocz, zalać solą fizjologiczną i zawieźć do Poznania...jakoś sobie tego nie wyobrażam...poza tym co jeśli nie wyjdą wady genetyczne...to oznaczałoby, że coś jest nie tak ze mną a leki nie dają rady...więc może lepiej żyć w niewiedzy...sama nie wiem...

Ja miałam biopsję kosmówki ale w 13 tygodniu. Nie wiem czy wcześniej można ją robić. Miałam robioną w Szczecinie w Zdrojach przez dr Węgrzynowskiego. A może zadzwoń na Pomorzany(tylko tam jest genetyka, inne szpitale pobierają ale wysyłają do nich) na genetykę i zapytaj czy oni coś takiego robią.
Krótko jestem jeszcze na wątku i nie wiem... Ile ty miałaś poronień? Robiliście kariotypy? Bo po 2 # są na kasę chorych.

A swoją drogą, dziś po 5 miesiącach w końcu dostałam na piśmie wyniki naszych kariotypów- prawidłowe.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

Edytowane przez dwakolory1
Czas edycji: 2014-07-04 o 22:34
dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 22:35   #2772
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Ile ty miałaś poronień? Robiliście kariotypy? Bo po 2 # są na kasę chorych.
Leczę się u dr ze Szczecina...powiedział, że takie badanie wykonuje Poznań "Genesis"...to jest 6#...kariotypy prawidłowe...

Mateuszek -> cuda się zdarzają
Stary 2014-07-04, 22:47   #2773
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Leczę się u dr ze Szczecina...powiedział, że takie badanie wykonuje Poznań "Genesis"...to jest 6#...kariotypy prawidłowe...
Boże 6? Nawet sobie nie wyobrażam co ty musisz przechodzić.
Wiesz co, zrobisz oczywiście jak uważasz, ale ja bym w takim razie nie robiła tych badań. Koszt jest strasznie duży, przyczyny pewnie i tak nie poznasz, a jak nawet poznasz to tylko tego # a nie 5 poprzednich. I nigdy nie będziesz wiedziała czy tamte to była ta sama przyczyna czy inna. A jeśli kariotypy macie prawidłowe to jakoś nie sądzę żebyście tyle razy mieli "przypadkowy" zespół gemetyczny u dziecka. Nie wiem. Ja bardziej bałabym się że wyjdzie jakaś choroba u dziecka, niż tego że nie wyjdzie nic. Jak nie wychodzi nic zawsze jest nadzieja! Wiem jakie to straszne obciążenie wiedzieć że dziecko było nieuleczalnie chore. Że może to się powtorzyć. Mało tego, dla mnie najstraszniejsza jest myśl że dziecko może być chore, urodzi się takie i cale życie będzie cierpieć. Może to coś bardziej banalnego. Z hormonami problem albo co. Pamiętam że pisałaś że leczysz się w Vitrolife. I oni tam nie mają pomysłu jak ci pomóc? Słyszałam dużo dobrych opini o nich.
To jest tylko moje zdanie.
Bez względu na to jaką decyzję podejmiecie, bardzo ci współczuję i jestem z Tobą całym sercem.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

Edytowane przez dwakolory1
Czas edycji: 2014-07-04 o 22:51
dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 22:51   #2774
eseska
Zakorzenienie

RENIU! :-( nie mogę tego ogarnąć! Przytulam! tak bardzo mi Was szkoda!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 23:11   #2775
zebrawpaski
Zakorzenienie

rena - a lekarz sugerował zrobienie tych badań genetycznych kosmówki?
Twój Tz-et miał badania nasienia?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 23:30   #2776
natalia_23
Zakorzenienie

renia bardzo mi przykro ;(

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 23:34   #2777
Alfahelisa
Zakorzenienie

Rena - heh kurcze no czemu tak się dzieje, nie ogarniam rozumkiem....
co do badań to ja bym zrobiła, choć prawda że wynik i tak nie da odpowiedzi co było przyczyną poprzednich strat a tylko tej jednej o ile w ogóle... ale ja wolałabym mieć chociaż szansę poznać przyczynę
no i wynik na pewno może być trudny, nie zależnie jaki by był bo świadomość że np genotyp jest prawidłowy a mimo to dziecko zmarło to przytłoczyć może

Mówiliście o wolnym rozwoju itp Przypominam moja dziecko zaczęło samodzielnie chodzić w wieku 19mcy może nadal doświadczone oko zauważy że chodzi od stosunkowo niedawna, ale ja tam specjalnie nie widzę by aktualnie odbiegał rozwojowo od rówieśników
fakt nadal jest dzieckiem ostrożnym na zewnątrz, często woli za rekę czy na ręce, ale po domu biega że nie wyrabia na zakrętach
My trafiliśmy na lekarzy typu "dać mu czas" i może to i dobrze, bo sam nadrobił wszystko....
co lepsze byliśmy na diagnozie IS, ale że po drodze byliśmy na urlopie a spotkań było 3, więc nam się to wydłużyło i w rezultacie w ciągu miesiąca sam wyszedł "na prostą" i nie ma się do czego przyczepić
Mowa tez jakoś tam się nadrabia mówi mama tata dziadzia baba kota hauhau ciocia nie tak ciep(ł)o amam jajo gdzie trzeba jest nie ma muuu kaka tiuu tam auto paaa(pa) ijoijo (na policje :P) więc może nie jakies rewelacje ale do przodu
składa te swoje słowa w zdania typu "to nie mama" "tu kota amam"
plus słowa które udaje się mu powtórzyć ale się zawstydza i nie chce więcej (typu mówię Wiktorku kotek na nas w domu czeka a Wiki na to jak gdyby nigdy nic "czeka" ale jak się zachwyciłam i pytam to co ten kotek robi to mi powiedział nie ma kota :P )
no i jak nie wie co powiedzieć to pokazuje - na wiatraka to kręci dłonią (jak odkręcanie żarówki :P ) a jak szuka szczoteczki do zębów to pyta "gdzie" i jeździ palcem po zębach
Jak się pytam co robił w żłobku to niezmiennie "amam"
Jeju za tydzień będę mieć pełnego 2 latka (tort zamówiony, prezent kupiony)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 23:52   #2778
izotropia
Rozeznanie

Rena, bardzo mi przykro... nie wiem co powiedzieć...
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 00:19   #2779
zebrawpaski
Zakorzenienie

Alfa- mam nadzieję, że monikę uspokoiłaś z chodzeniem tak jak mnie z mówieniem

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 04:40   #2780
BERBIE
Zakorzenienie

rena przytulam Cię do mojego serduszka
Stary 2014-07-05, 08:47   #2781
anitaxas
Zadomowienie

Rena cały czas myślę o Tobie kochana tak cholernie to wszystko niesprawiedliwe.
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 08:55   #2782
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Rena, wlasnie sie dowiedzialam... Bardzo mi przykro, bardzo.. Przytulam

Kiedys bylam w moim miescie na dniu dziecka utraconego. Po mszy przed kosciolem staly pary, kazda miala baloniki w dloni. Potem te baloniki puszczala w niebo. Ja mialam tylko jeden.. Obok mnie stala mloda dziewczyna z mezem, ktora miala tych balonikow 7 ... Zapamietalam ją, bo jeszcze nie widzialam nikogo, kto moim zdaniem az tyle wycierpial... Ja sie nei moglam podniesc po jednej stracie..
Jak lezalam na patologi ciązy spotkalam tą dziewczynę.. Z duzym brzuszkiem, czekala na synka.. I sie doczekala..

To tak ku pokrzepieniu serc..

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2014-07-05 o 08:57
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 09:14   #2783
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
rena - a lekarz sugerował zrobienie tych badań genetycznych kosmówki?
Twój Tz-et miał badania nasienia?
może nie sugerował, ale powiedział o nich i że można je zrobić...

tż miał badanie nasienie - jest ok.

Mateuszek -> cuda się zdarzają
Stary 2014-07-05, 09:23   #2784
201704210903
Konto usunięte

Renus a czy lekarz wypowiadał się na temat tej infekcji co miałaś na początku ciąży ? Może kochanie choroba wszystko zepsuła. Nie chce Ci się wtrącać ani cię denerwować więc jeśli cię denerwuje to co teraz napisałam to przepraszam

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 09:35   #2785
iza243
Zakorzenienie

Witam.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 10:16   #2786
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Całą noc myślałam o Tobie. Tak bardzo chciałabym Ci pomóc, wesprzeć a nie nie wiem jak. Myślami jestem z Tobą.
Cytat:
Alfa- mam nadzieję, że monikę uspokoiłaś z chodzeniem tak jak mnie z mówieniem
Zeberko spokojnie mój Staś też długo nie mówił. Miał może z 1,5 roku jak pojawiły się pierwsze słowa i nic więcej. Dopiero jak skończył gdzieś 2 lata może trochę więcej to ruszył z mową, ale od razu pojawiły się pełne rozwinięte zdania. Teraz trzepie jak najęty. Czasami aż chciałabym żeby mniej mówił . Przy tym od samego początku mówi bardzo wyraźnie.
Co do chodzenia to u nas było bardzo szybko. Ruszył jak miał niecałe 11 miesięcy, nie było raczkowania.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 11:34   #2787
pikaso
Zadomowienie

Rena myślę cały czas o tobie. Trzymajcie się. Jakie to wszystko cholernie niesprawiedliwe.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 11:37   #2788
ollastar
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!

Przepraszam, że tak tu wpadam, ale czasem Was podczytuję i każdej z Was kibicuję w drodze do upragnionego celu.

Postanowiłam się odezwać, ze względu na sytuację reny
Moja koleżanka poroniła 7 ciąż, w tym 2 bardzo zaawansowane, jak się dużo później okazało problem tkwił w łagodnym guzku na przysadce mózgowej. Dla niej nie stanowił żadnego zagrożenia, ale wpływał na zaburzenia w działaniu przysadki, co doprowadzało do poronień.
Po latach została prawidłowo zdiagnozowana i tuż przed 40-stką została mamą wymarzonej córeczki.
Oczywiście przyczyn może być tysiące innych, ale może warto pójść do innego lekarza, może z innej strony spojrzy na Twój problem i znajdzie rozwiązanie.

Z całego serca życzę Tobie i Wam wszystkim spełnienia marzeń
ollastar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 12:51   #2789
krolewna1986
Wtajemniczenie

rena jestem z Tobą myślami, nawet nie wyobrażam sobie co musisz czuć

dziewczyny, które nie karmiły piersią, mam pytanie: ile czasu czekałyście na okres? Ja jestem 25 dni po cc, połóg miałam dość delikatny, już kilka dni temu praktycznie nic mi nie wyciekało, a wczoraj znowu pojawiła się czerwona krew, dziś to samo..możliwe że to już okres?! Bo się martwię czy to nie infekcja czy coś..dodam, że nic mnie nie boli, a krew ma normalny zapach..

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 13:48   #2790
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Królewna, możliwe. Ja miałam okres jakoś 3 tygodnie po.
A wcześniej miałaś regularne? Bo ja akurat tak i mnie się wszystko szybko wyregulowało.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości