III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-05, 15:33   #2911
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

http://theshapeofamother.com/ szkoda tylko ze nie po polsku ale jest sporo zdjec.Strona polecana z gazety "twoj maluszek"

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 15:37   #2912
201610121609
Konto usunięte

III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
U mnie na ulicy turki slubuja
Ulica zablokowana, tańczą na całej długości

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Motaj chustę na głowę i jedziesz z nimi

Obiadek zjedzony i chyba jednak racuchy beda dziś na kolacje
O ile tz ogarnie kuchnie po obiedzie bo mam tak, ze nie zrobię nic jak mam gary w zlewie

Edytowane przez 201610121609
Czas edycji: 2014-07-05 o 15:44
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 15:58   #2913
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
http://theshapeofamother.com/ szkoda tylko ze nie po polsku ale jest sporo zdjec.Strona polecana z gazety "twoj maluszek"
Widziałam coś podobnego na jakieś stronie Jak widać nawet kobieta z takimi lekkimi defektami na ciele jest piękna w ciąży
Ja to już się nawet nie załamuję co raz bardziej popękanym pośladkiem,który z dnia na dzień wygląda co raz gorzej a do tego drugi pośladek powoli zaczyna pękać ehhh i cellulit na udach,na prawdę nie wiem skąd go mam ale to Tż mi wypatrzył,więc jest bardzo wyraźny

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 16:28   #2914
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

hejka. a ja lece nad jeziorko bo tak goroca ze nie idzie wytrzymac. Brata zabiera, ze soba i w droge......
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 16:37   #2915
Simran86
Raczkowanie

Ja właśnie zrobiłam sernik na zimno:-D coś mnie ochota naszła:-D mięso na szaszłyki na jutrzejszego grilla zamarynowane i teraz się obijam. U mnie nadciągają chmury i będzie ulewa...

Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 16:39   #2916
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Kupilam parę dekoracji do pokoju Justka. Ragal i siec rybacka. Moja mama do tego ma muszelki do zawieszenia. Jeszcze tylko granatiwy dywanik, ramka na zdjęcia, latarenka na parapet i poduszki na fotel.

Super, ja też lubie takie klimaty i też chciałam dla synka morski pokójUszyłam nawet wyściółkę do kosza w biało granatowe pasy. No ale cóż chłopiec po USG połówkowym okazał się być dziewczynką
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 16:41   #2917
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Chyba idzie burza... A my na dzis grill zaplanowany mam nadzieje że się to rozkula. W razie czego na szczęście balkon zadaszony ;-)

I dzisiaj przyjeżdża psiak
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 17:30   #2918
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Widziałam coś podobnego na jakieś stronie Jak widać nawet kobieta z takimi lekkimi defektami na ciele jest piękna w ciąży
Ja to już się nawet nie załamuję co raz bardziej popękanym pośladkiem,który z dnia na dzień wygląda co raz gorzej a do tego drugi pośladek powoli zaczyna pękać ehhh i cellulit na udach,na prawdę nie wiem skąd go mam ale to Tż mi wypatrzył,więc jest bardzo wyraźny
Dzieciaczki nam to wynagrodzą
Ja nie lubię teraz swojego ciała, ale najważniejsze, że Tż je kocha
Z resztą mogę przytyć ile wlezie byleby tylko malutka była w terminie i zdrowa.

Ale zamulony dzień

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 17:57   #2919
Blondi Banana
Raczkowanie

Ja się zawsze zastanawiam jak TŻ może tak lubić moj pryszczaty tyłek Ale on tych pryszczy nawet nie zauważa Teraz jest smutny, bo w nowym mieszkaniu mamy dużo większą kuchnię i nie może się przeciskać za mną jak coś robię w kuchni przy okazji ocierając się o tyłeczek

Właśnie nażarłam się bobu Samo zdrowie! Obniża cholesterol, ma dużo kwasu foliowego, żelaza, białka. Najbardziej lubię jeść ze skórką, w niej jest najwięcej smaku. A wy jak jecie bób? Ze skórką, czy bez?? Wcześniej zjadłam masakrycznie słodkie czereśnie, aż Wandzia dostała takiej energii, że zasadziła mi potężnego kopa w brzuszek Całe szczęście, że nie wycelowała w co innego
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 18:11   #2920
jenny1234
Wtajemniczenie

hej wszystkim

pranie zrobiłam, ciasto się piecze w piekarniku a ja odpoczywam bo opadłam z sił

Blondi Banana - ja uwielbiam bób. Mogę go jeść dzień w dzień. Jem bez skórek, ponieważ mam wrażliwy żołądek. Ale masz rację, że bób jest przepyszny

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Tyś moje dziecko, a ja...
Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
jenny1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 18:11   #2921
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Dzieciaczki nam to wynagrodzą
Ja nie lubię teraz swojego ciała, ale najważniejsze, że Tż je kocha
Z resztą mogę przytyć ile wlezie byleby tylko malutka była w terminie i zdrowa.

Ale zamulony dzień
Dokładnie dzieci są teraz najważniejsze.
U mnie też zamuła... Ale co się dziwić jak leżę praktycznie większość część dnia
Cytat:
Napisane przez Blondi Banana Pokaż wiadomość
Ja się zawsze zastanawiam jak TŻ może tak lubić moj pryszczaty tyłek Ale on tych pryszczy nawet nie zauważa Teraz jest smutny, bo w nowym mieszkaniu mamy dużo większą kuchnię i nie może się przeciskać za mną jak coś robię w kuchni przy okazji ocierając się o tyłeczek
Mój zauważa wszystkie moje defekty i mi o tym otwarcie mówi ale nie chce żebym się zmieniała,na szczęście akceptuje wszystkie moje wady i tylko żartem mówi,że po ciąży mam schudnąć
To Twój Tż to zboczuch mój w kuchni jedyne gdzie mnie lubi to przy zlewie jak myję gary,bo wtedy jakoś szczególnie zbiera mu się na amory i mnie obmacuje

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 18:41   #2922
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie nażarłam się bobu Samo zdrowie! Obniża cholesterol, ma dużo kwasu foliowego, żelaza, białka. Najbardziej lubię jeść ze skórką, w niej jest najwięcej smaku. A wy jak jecie bób? Ze skórką, czy bez?? Wcześniej zjadłam masakrycznie słodkie czereśnie, aż Wandzia dostała takiej energii, że zasadziła mi potężnego kopa w brzuszek Całe szczęście, że nie wycelowała w co innego
Ja uwielbiam bob młody ze skórką a starszy obieram

Teraz wcinam.czereśnie. Sernik na zimno się chłodzi. A niedługo się zabiorę za fasolkę kocham lato i dobrodziejstwo natury
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 19:07   #2923
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam bob młody ze skórką a starszy obieram

Teraz wcinam.czereśnie. Sernik na zimno się chłodzi. A niedługo się zabiorę za fasolkę kocham lato i dobrodziejstwo natury
Hihi widzę, że nie tylko mnie naszła dzisiaj ochota na sernik na zimno:-D
Idę po arbuza
Stary 2014-07-05, 19:26   #2924
Asia19x
Zakorzenienie

Umieram z przejedzenia.
Tż kupił mi dwa koszyki nektarynek, 1,5kg bananów, ciastka, mentosa
Będzie dżampra Choć bananów pewnie nie tknę, bo mam dość jedzenia ich, ewentualnie zmiksowany z kefirkiem.

Mecia heh, u mnie też zamulony właśnie przez to leżenie

Simran daj no biednej babie ze dwa kawałki Koooocham sernik na
zimno!

Czy tylko ja rozmawiam z brzuszkiem?
Pewnie nie, ale dziś cały czas powtarzam małej jak ją kocham

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-05, 19:30   #2925
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:

Umieram z przejedzenia.
Będzie dżampra Choć bananów pewnie nie tknę, bo mam dość jedzenia ich, ewentualnie zmiksowany z kefirkiem.

zimno!

Kochana na zdrowie same smakołyki
Ja z moja tez rozmawiam, szczególnie jak gotuje to jej mówię : a teraz dodajemy pieprz itp. Najlepsze, że daje znać dziś się wkurzyłam na męża a ona mnie kopać zaczyna, chyba trzymala moją stronę bo wina SAMCA ewidentna

Simran tez mnie naszło chyba przez ten gorąc
Stary 2014-07-05, 19:42   #2926
Blondi Banana
Raczkowanie

O rany, tym sernikiem na zimo zrobiłyście mia smaka na chałupkę, czyli sernik na zimno z herbatników. To była jedna z moich ulubionych rzeczy, zanim odstawiłam mleko. Ale może bym sobie zrobiła święto za parę dni i zjadła takie? Tylko trochę się boję tych sparzonych tylko jajek...

O, na kotlet.tv jest przepis bez żółtek Ale te wiórki na wierzchu sobie odpuszczę, zawsze robiłam bez. http://kotlet.tv/ciasto-chatka-baby-jagi/

Edytowane przez Blondi Banana
Czas edycji: 2014-07-05 o 19:46
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 19:46   #2927
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z moja tez rozmawiam, szczególnie jak gotuje to jej mówię : a teraz dodajemy pieprz itp. Najlepsze, że daje znać dziś się wkurzyłam na męża a ona mnie kopać zaczyna, chyba trzymala moją stronę bo wina SAMCA ewidentna

Moja też mam wrażenie, że reaguje. dziś tak kopie cały dzień, prawie wcale nie było spokoju. Teraz tak mi zasadziła pod żebro, że aż krzyknęłam i Tż się wystraszył Ja wiem co to oznacza -"Matka, przestań jeść" albo "Matka, zjedz jeszcze coś"
Owoce na zdrowie, ale ciasta nie bardzo, wcześniej pochłonęłam dwa mielone+ziemniaki+mizeria , dopchałam ciastkami, mentosem i leżę, zaraz wstanę i znowu coś zjem

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-05, 19:48   #2928
Simran86
Raczkowanie

Cytat:

Umieram z przejedzenia.

zimno!

Bardzo chętnie się podziele:-D

Stary 2014-07-05, 19:50   #2929
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
O rany, tym sernikiem na zimo zrobiłyście mia smaka na chałupkę, czyli sernik na zimno z herbatników. To była jedna z moich ulubionych rzeczy, zanim odstawiłam mleko. Ale może bym sobie zrobiła święto za parę dni i zjadła takie? Tylko trochę się boję tych sparzonych tylko jajek...

O, na kotlet.tv jest przepis bez żółtek Ale te wiórki na wierzchu sobie odpuszczę, zawsze robiłam bez. http://kotlet.tv/ciasto-chatka-baby-jagi/

U nas się mówi chatka Tż mama ciągle robi, pysszzzzzzności!
Nawet z kremem jakimś jest super
Ja w zeszłym roku robiłam tak, że warstwę przekładałam musem jagodowym, a następną kremem ze śmietanki 30% i mascarpone, bomba

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Bardzo chętnie się podziele:-D

Lecę, szykuj się

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-05, 19:50   #2930
Simran86
Raczkowanie

Cytat:

Hehe dobrze, że dzidzia trzyma Twoja stronę :-D ja też z moja gadam sobie gadam też z kotem i Mili też daje wtedy znaki;-)

Stary 2014-07-05, 19:53   #2931
Asia19x
Zakorzenienie

Jak mi brakuje mojego kota Nie macie pojęcia. tego jak mruczy, przeciąga się, miauczy za mlekiem jakby go ze skóry obdzierali, kładzie się na brzuchu , wygłupia się... Masakra
Odkąd się wyprowadziłam z domku tak mi go brakuje, co z tego, że bardzo często jestem, jego zazwyczaj wtedy nie ma, bo gnojek ma "loty" i łazi byle gdzie Ale w domu mama go nie zamknie przecież.

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-05, 19:56   #2932
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja chyba zrobiłam najbardziej leniwa wersje sernika
Poruszyłam herbatniki ( które będą w całym serniku bo dopiero po chwili wpadłam na to żeby lać po łyżce ale trudno) do serkow homo dałam dwie galaretki, na wierzch truskawki zalalam galaretka i do lodówki
A ten sernik o którym piszesz robiłam daaawno temu pamiętam ze miałam przepis z przyjaciółki i polecala je Kasia albo Maryna ( margaryna) pewnie jeszcze w latach 90 matko jak to brzmi hahahaha

Cytat:

Moja też mam wrażenie, że reaguje. dziś tak kopie cały dzień, prawie wcale nie było spokoju. Teraz tak mi zasadziła pod żebro, że aż krzyknęłam i Tż się wystraszył Ja wiem co to oznacza -"Matka, przestań jeść" albo "Matka, zjedz jeszcze coś"
Owoce na zdrowie, ale ciasta nie bardzo, wcześniej pochłonęłam dwa mielone+ziemniaki+mizeria , dopchałam ciastkami, mentosem i leżę, zaraz wstanę i znowu coś zjem
Widocznie mała chce to mamo musisz jeść jak przychodzi 22 to moja zaczyna cyrk. Nie ma opcji wysiedziec :/ głową pod prawym zebrem po przekątnej w lewą stronę nogi i zaczyna prostowanie ( mamo idź pod prysznic i spaaaac )

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Hehe dobrze, że dzidzia trzyma Twoja stronę :-D ja też z moja gadam sobie gadam też z kotem i Mili też daje wtedy znaki;-)

Od ojca nie pożyczy sukienki czy szminki także lepiej niech trzyma moja stronę hihihi
Mileczka lubi kotka, to się dobrze zapowiada.
Stary 2014-07-05, 19:57   #2933
NATALUSIA14
Rozeznanie

Hej dziewczynki zaraz Was nadrobię ale chciałam się pochwalić naszymi zakupami dzisiejszymi.
- smoczki Dr Browns - kupine w tesco na wyprzedaży z 21 zł na 6 zł
jeśli któraś miała proszę o opinie, nie znam tej firmy ale cena mnie skusiła
http://kidy.pl/sen/usypianie/smoczki...t_rozowo-bialy

- fotelik samochodowy Maxi Cosi cabrio fix folkloric red CZERWONY my kupiliśmy w stacjonarnym sklepie For Kids nie daleko domu za 480 zł.

http://fotelikdosamochodu.pl/2014/06...olkloric-2014/

- Karuzelka Sowy http://babynet.pl/alexis-karuzela-pl...ix-p-6210.html

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 20:03   #2934
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki zaraz Was nadrobię ale chciałam się pochwalić naszymi zakupami dzisiejszymi.
- smoczki Dr Browns - kupine w tesco na wyprzedaży z 21 zł na 6 zł
jeśli któraś miała proszę o opinie, nie znam tej firmy ale cena mnie skusiła
http://kidy.pl/sen/usypianie/smoczki...t_rozowo-bialy

- fotelik samochodowy Maxi Cosi cabrio fix folkloric red CZERWONY my kupiliśmy w stacjonarnym sklepie For Kids nie daleko domu za 480 zł.

http://fotelikdosamochodu.pl/2014/06...olkloric-2014/

- Karuzelka Sowy http://babynet.pl/alexis-karuzela-pl...ix-p-6210.html
Natalko super zakupy tez kupujemy ten fotelik ale chyba czarny kolor a z resztą jaki będzie taki kupimy
Stary 2014-07-05, 20:05   #2935
ircha06
Raczkowanie

Cytat:

Ufff, wreszcie usiadłam. Z rana śniadanie, zakupy. Potem inspiracji na obiad oraz ciasto szukałam w necie, i takie coś wypatrzyłam:
http://mniami.pl/przepis,19570,rolad...emniaczki.html
tylko u mnie były ziemniaczki z koperkiem i ogórek kiszony do tego, no i trochę z robieniem tych roladek poszłam na skróty. Ogólnie niezłe wyszły, na jutro mi zostało;
i to ciacho:
http://kulinarnespotkania.blogspot.c...appuccino.html
Tu natomiast żelatyna mi już gęstniała i nie wyszło takie piękne, ale kroiłam kawałek, może nie jest taka sztywna pianka, ale zjadliwe.
Po obiedzie pozmywałam naczynia, ogarnęłam płytę kuchenki, teraz łazienkę i podłogi. Chyba na dziś mi starczy. Jeszcze kąpiel obowiązkowa, bo spociłam się jak szczur.

Blondi, ja też to znam, ale właśnie pod nazwą Chatka - chyba nawet Baby Jagi

Nasza maleńka nieźle dziś dokazuje, wczoraj też aktywna była. No i również zdarza mi się pogadać do brzuszka. Mała i tak na moje gadulstwo skazana będzie, a jak po mnie to odziedziczy to nie zagada i nie da dojść do słowa.
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 20:06   #2936
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Widzę nie tylko Kacperek dzisiaj się rozpycha
Raz z jednej raz z drugiej brzuch się unosi. Mam wrażenie że próbuje się odwrócić ale nie może. Bo chwilami to już jakby na siłę się wypycha i macha nogami, a po 10 minutach już z drugiej strony brzucha i to samo ćwiczy

Moja koleżanka dzisiaj w nocy urodziła chłopaka 3500 i 56 cm rodziła 2 dni

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 20:12   #2937
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
Jak mi brakuje mojego kota Nie macie pojęcia. tego jak mruczy, przeciąga się, miauczy za mlekiem jakby go ze skóry obdzierali, kładzie się na brzuchu , wygłupia się... Masakra
Odkąd się wyprowadziłam z domku tak mi go brakuje, co z tego, że bardzo często jestem, jego zazwyczaj wtedy nie ma, bo gnojek ma "loty" i łazi byle gdzie Ale w domu mama go nie zamknie przecież.
Ja też uwielbiam koty:-D Sprajt właśnie poluje na muche;-) ja w rodzinnym domu zostawiłam 2 koty-maja już prawie po 15 lat i jak to mówią, starych drzew się nie przesądza no i dlatego od listopada mamy tego naszego łotra;-)

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-07-05, 21:12   #2938
NATALUSIA14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Pierwszy płacz przez Małego zaliczony................ ......................... ...........
Jak pisałam rano się obracał, i skończył na pozycji główką do góry. I się przesuwał z lewek na prawą. Nieprzyjemne było jak mocno się wypychał ale znośne jeszcze. Ale jak ułożył się na środku i pchał do góry to już nie mogłam... Dosłownie było widać że jest pomiędzy żebrami, bardzo wysoko, wręcz jeszcze chwila a w mostek by wszedł... Miałam problem ze złapaniem oddechu bo gniótł, ścisnął mi żołądek i myślałam że jeszcze chwila i pawia puszczę, no i skóra...Miałam wrażenie że zaraz pęknie bo z taką siłą się rozpychał. Tż z litością się patrzył na mnie... Ja łzy w oczach i normalnie grochy po policzkach mi leciały... Koszmar Kocham jak Malutki się rusza ale nie w taki sposób A co jak On się już nie obróci i będzie tylko rósł, nabierał sił i dalej będzie tak cisnął do góry? No umrę chyba

Aaaa... Jutro muszę iść kupić buty do człapania... Dzisiaj już w moje baleriny i takie ala tenisówki wciągane były za małe. Chciałam z psem wyjść to się załamałam i Tż poszedł bo żal mu mnie było chyba... I nie wiem czy stopa urosła o jeden rozmiar, ale chyba nie. Po prostu mam tak spuchnięte palce u stóp i całe podbicie że ciśnie i boli...

Ale marudzę

Ale jakoś czuję że moje dziecko ma ADHD już za czasów brzuszkowych Bo nie ma godziny żeby się nie ruszał, nie ma godziny żeby się nie wypychał Wystarczy że wygodnie usiądę lub się położe i już jazda w brzuszku. No ale dzisiaj mogłam stać i się rozpychał...a jak ukucnęłam żeby buta włożyć to mnie kopnąl kilka razy gdzieś po ?odbycie?
Także jazda na całego... Nie oszczędza mnie ten mój Maluszek

Jeszcze "tylko" 2 miesiące o ile szybciej przez skórę mi nie wyjdzie
Monia nadal nie wiem jak Ty czujesz te wszystkie ruchy, gdzie się mały obecnie znajduje.
Wszystkie piszcie że Wasze dzieciątka się już mocno ruszają, dają kopniaki. Ja ma zupełnie odwrotnie, fakt czuję ją ok.3 razy dziennie ale jest to delikatne puknięcie, łaskotanie Czy któraś z Was w 31 tc też tak ma ja chyba jestem jakaś grubo skórna

Mnie też od kilku dni puchą stopy dziś sandały tż zapinał mi na kolejną dziurkę, bo przy starej krew by mi nie przepływała w okolicach kostki.
Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Niezłe przesądy.
Dobranoc!

TŻ padł, poszedł spać, a ja zostałam przed komputerem. Nie dość że chodzi do pracy to dziś go jeszcze pogoniłam do roboty - tzn. sam zaproponował. No to odsunął pralkę i szafkę i wyszorował pod nimi podłogę oraz za nimi ściany (płytki). No i okno umył!!! .
Mój mąż też wymył dziś okna, ja robiłam delikatne porządki nie wymagające schlania się lub większych ruchów jak tylko zacznę coś robić z rozmachem to jestem cała mokra, spocona, ogólnie czuję się ociężała jak hipopotam
Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość

Mnie o 4:50 złapał skurcz łydki, krótki, ale nie wiedziałam czy masować czy nogę zgiąć czy prostować, bo tak prosto ze snu to człowiek oszołomiony, po chwili jednak ustąpił. Witaminy codziennie łykam i to nie tanie, mam nadzieję, że się nie powtórzy, bo przyjdzie mi jeszcze dokładać magnezu.
Kochana, też łykam witaminki, brzuszek mi nie twardnieje, nic mnie nie boli, ciągnie, więc lekarz nie zalecał już magnezu ale skurcze łydek mam i to często w nocy podczas snu. Wtedy mąż wygina i palce do góry i przechodzi od ręki

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47173268]Niestabilna na tej stronie którą dzisiaj wklejam jest pościel z takimi marynarskimi elementami. Świetna, tylko to jedna z tych droższych

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

A od tych wózków to mi już łeb pęka...[/QUOTE]

dzanet też dziś byłam w jednej z hurtowni i naopowiadali mi że już nie wiem na jaki wózek się zdecydować, czym się kierować. Czy wystarczy kupić wózek w okolicach 15oo zł czy droższy. Jak zapytałam czy "ten" jest lepszy od "tego" to Pan w sklepie stwierdził że to tak jakby porównywać Mercedesa do Fiata teraz to już nie wiem który wózek kupimy, czarna dziura

Cytat:

Uwielbiam bób, zjadam ze skórka. Na na kolację mąż zrobił mi pizzę z szynką i ananasem pyszna była

asia mnie też ramiona się "powiększyły":brzydal : a celulit to mam taki na udach i są mega grube że nie mogę patrzeć jak wczoraj założyłam sukienkę przed kolano to miałam wrażenie że wszyscy patrzą na moje grube celulitowe uda chyba legginsów do końca lata nie ściągnę

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 21:17   #2939
Aliszcze
Zakorzenienie

Latte, ja też robię taki sernik jak Ty wszyscy uwielbiają go ja od dawna nie spożywam w niczym surowych jaj, przez widmo salmonelli. A jak jeszcze dowiedziałam się, że 2-miesieczny synek mojej teściowej zmarł na skutek salmonelli to w ogóle unikam jak ognia surowych jaj, dbam o higienę jak kroję surowe mięso itp.

boska jest ta karuzela w sowy

młoda śpi, czas zacząć gorączkę sobotniej nocy czyli pewnie kąpiel i spanko

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 21:31   #2940
Mo_onika_ika
Rozeznanie

O mamusiu
Wyszłam z psem na spacerek i stwierdziłam że idziemy się przejść gdzieś dalej I tak godzinę z nią chodziłam Teraz czuję że moje biodra mają mnie dosyć, stopy bolą że chyba muszę jakoś je pomasować Ale za to psiak wymęczony, ja dotleniona i też wymęczona Będzie się dobrze spało Mam taką nadzieję
I oczywiście ledwo wróciła, usiadłam i piszę do Was a Mały już uskutecznia fikołki Ja już od dawna nie wiem co to ruchy 3 razy dziennie... Ja mam 3 razy na godzin ę przewroty A podobno powinien spać większość czasu... Ja mam wrażenie że większość czasu to On się wierci No mówię Wam chyba zrobię zakłady i obstawię że będzie miał ADHD bo to chyba nie jest normalne że dziecko aż tak się wierci

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości