|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
http://theshapeofamother.com/ szkoda tylko ze nie po polsku ale jest sporo zdjec.Strona polecana z gazety "twoj maluszek
"
|
#2912 | |
|
Konto usunięte
|
III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Motaj chustę na głowę i jedziesz z nimi Obiadek zjedzony i chyba jednak racuchy beda dziś na kolacje ![]() O ile tz ogarnie kuchnie po obiedzie bo mam tak, ze nie zrobię nic jak mam gary w zlewie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201610121609 Czas edycji: 2014-07-05 o 15:44 |
|
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Jak widać nawet kobieta z takimi lekkimi defektami na ciele jest piękna w ciąży Ja to już się nawet nie załamuję co raz bardziej popękanym pośladkiem,który z dnia na dzień wygląda co raz gorzej a do tego drugi pośladek powoli zaczyna pękać ehhh i cellulit na udach,na prawdę nie wiem skąd go mam ale to Tż mi wypatrzył,więc jest bardzo wyraźny
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#2914 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
hejka. a ja lece nad jeziorko bo tak goroca ze nie idzie wytrzymac. Brata zabiera, ze soba i w droge......
|
|
#2915 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie zrobiłam sernik na zimno:-D coś mnie ochota naszła:-D mięso na szaszłyki na jutrzejszego grilla zamarynowane i teraz się obijam. U mnie nadciągają chmury i będzie ulewa...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2917 |
|
Konto usunięte
|
Chyba idzie burza... A my na dzis grill zaplanowany
mam nadzieje że się to rozkula. W razie czego na szczęście balkon zadaszony ;-)I dzisiaj przyjeżdża psiak |
|
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie lubię teraz swojego ciała, ale najważniejsze, że Tż je kocha ![]() Z resztą mogę przytyć ile wlezie byleby tylko malutka była w terminie i zdrowa. Ale zamulony dzień
|
|
|
#2919 |
|
Raczkowanie
|
Ja się zawsze zastanawiam jak TŻ może tak lubić moj pryszczaty tyłek
Ale on tych pryszczy nawet nie zauważa Teraz jest smutny, bo w nowym mieszkaniu mamy dużo większą kuchnię i nie może się przeciskać za mną jak coś robię w kuchni przy okazji ocierając się o tyłeczek Właśnie nażarłam się bobu Samo zdrowie! Obniża cholesterol, ma dużo kwasu foliowego, żelaza, białka. Najbardziej lubię jeść ze skórką, w niej jest najwięcej smaku. A wy jak jecie bób? Ze skórką, czy bez?? Wcześniej zjadłam masakrycznie słodkie czereśnie, aż Wandzia dostała takiej energii, że zasadziła mi potężnego kopa w brzuszek Całe szczęście, że nie wycelowała w co innego
|
|
|
|
#2920 |
|
Wtajemniczenie
|
hej wszystkim
pranie zrobiłam, ciasto się piecze w piekarniku a ja odpoczywam bo opadłam z sił ![]() Blondi Banana - ja uwielbiam bób. Mogę go jeść dzień w dzień. Jem bez skórek, ponieważ mam wrażliwy żołądek. Ale masz rację, że bób jest przepyszny
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#2921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieci są teraz najważniejsze.U mnie też zamuła... Ale co się dziwić jak leżę praktycznie większość część dnia ![]() Cytat:
To Twój Tż to zboczuch mój w kuchni jedyne gdzie mnie lubi to przy zlewie jak myję gary,bo wtedy jakoś szczególnie zbiera mu się na amory i mnie obmacuje
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
młody ze skórką a starszy obieram ![]() Teraz wcinam.czereśnie. Sernik na zimno się chłodzi. A niedługo się zabiorę za fasolkę kocham lato i dobrodziejstwo natury
|
|
|
|
|
#2923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Idę po arbuza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Umieram z przejedzenia. Tż kupił mi dwa koszyki nektarynek, 1,5kg bananów, ciastka, mentosa Będzie dżampra Mecia heh, u mnie też zamulony właśnie przez to leżenie ![]() Simran daj no biednej babie ze dwa kawałki Koooocham sernik na zimno! Czy tylko ja rozmawiam z brzuszkiem? ![]() Pewnie nie, ale dziś cały czas powtarzam małej jak ją kocham
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z moja tez rozmawiam, szczególnie jak gotuje to jej mówię : a teraz dodajemy pieprz itp. Najlepsze, że daje znać dziś się wkurzyłam na męża a ona mnie kopać zaczyna, chyba trzymala moją stronę bo wina SAMCA ewidentna ![]() Simran tez mnie naszło chyba przez ten gorąc
|
|
|
|
|
#2926 |
|
Raczkowanie
|
O rany, tym sernikiem na zimo zrobiłyście mia smaka na chałupkę, czyli sernik na zimno z herbatników. To była jedna z moich ulubionych rzeczy, zanim odstawiłam mleko. Ale może bym sobie zrobiła święto za parę dni i zjadła takie?
Tylko trochę się boję tych sparzonych tylko jajek...O, na kotlet.tv jest przepis bez żółtek Ale te wiórki na wierzchu sobie odpuszczę, zawsze robiłam bez. http://kotlet.tv/ciasto-chatka-baby-jagi/
Edytowane przez Blondi Banana Czas edycji: 2014-07-05 o 19:46 |
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też mam wrażenie, że reaguje. dziś tak kopie cały dzień, prawie wcale nie było spokoju. Teraz tak mi zasadziła pod żebro, że aż krzyknęłam i Tż się wystraszył Owoce na zdrowie, ale ciasta nie bardzo, wcześniej pochłonęłam dwa mielone+ziemniaki+mizeria , dopchałam ciastkami, mentosem i leżę, zaraz wstanę i znowu coś zjem
|
|
|
#2928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas się mówi chatka Tż mama ciągle robi, pysszzzzzzności!Nawet z kremem jakimś jest super Ja w zeszłym roku robiłam tak, że warstwę przekładałam musem jagodowym, a następną kremem ze śmietanki 30% i mascarpone, bomba ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
Lecę, szykuj się
|
|
|
#2930 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gadam też z kotem i Mili też daje wtedy znaki;-)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mi brakuje mojego kota
Nie macie pojęcia. tego jak mruczy, przeciąga się, miauczy za mlekiem jakby go ze skóry obdzierali, kładzie się na brzuchu , wygłupia się... Masakra Odkąd się wyprowadziłam z domku tak mi go brakuje, co z tego, że bardzo często jestem, jego zazwyczaj wtedy nie ma, bo gnojek ma "loty" i łazi byle gdzie Ale w domu mama go nie zamknie przecież.
|
|
#2932 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poruszyłam herbatniki ( które będą w całym serniku bo dopiero po chwili wpadłam na to żeby lać po łyżce ale trudno) do serkow homo dałam dwie galaretki, na wierzch truskawki zalalam galaretka i do lodówki A ten sernik o którym piszesz robiłam daaawno temu pamiętam ze miałam przepis z przyjaciółki i polecala je Kasia albo Maryna ( margaryna) pewnie jeszcze w latach 90 matko jak to brzmi hahahaha ![]() Cytat:
jak przychodzi 22 to moja zaczyna cyrk. Nie ma opcji wysiedziec :/ głową pod prawym zebrem po przekątnej w lewą stronę nogi i zaczyna prostowanie ( mamo idź pod prysznic i spaaaac )---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Mileczka lubi kotka, to się dobrze zapowiada.
|
|||
|
|
|
#2933 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki zaraz Was nadrobię ale chciałam się pochwalić naszymi zakupami dzisiejszymi.
- smoczki Dr Browns - kupine w tesco na wyprzedaży z 21 zł na 6 zł jeśli któraś miała proszę o opinie, nie znam tej firmy ale cena mnie skusiła ![]() http://kidy.pl/sen/usypianie/smoczki...t_rozowo-bialy - fotelik samochodowy Maxi Cosi cabrio fix folkloric red CZERWONY my kupiliśmy w stacjonarnym sklepie For Kids nie daleko domu za 480 zł.http://fotelikdosamochodu.pl/2014/06...olkloric-2014/ - Karuzelka Sowy http://babynet.pl/alexis-karuzela-pl...ix-p-6210.html
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez kupujemy ten fotelik ale chyba czarny kolor a z resztą jaki będzie taki kupimy
|
|
|
|
|
#2935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://mniami.pl/przepis,19570,rolad...emniaczki.html tylko u mnie były ziemniaczki z koperkiem i ogórek kiszony do tego, no i trochę z robieniem tych roladek poszłam na skróty. Ogólnie niezłe wyszły, na jutro mi zostało; i to ciacho: http://kulinarnespotkania.blogspot.c...appuccino.html Tu natomiast żelatyna mi już gęstniała i nie wyszło takie piękne, ale kroiłam kawałek, może nie jest taka sztywna pianka, ale zjadliwe. Po obiedzie pozmywałam naczynia, ogarnęłam płytę kuchenki, teraz łazienkę i podłogi. Chyba na dziś mi starczy. Jeszcze kąpiel obowiązkowa, bo spociłam się jak szczur. Blondi, ja też to znam, ale właśnie pod nazwą Chatka - chyba nawet Baby Jagi Nasza maleńka nieźle dziś dokazuje, wczoraj też aktywna była. No i również zdarza mi się pogadać do brzuszka. Mała i tak na moje gadulstwo skazana będzie, a jak po mnie to odziedziczy to nie zagada i nie da dojść do słowa.
|
|
|
|
|
#2936 |
|
Rozeznanie
|
Widzę nie tylko Kacperek dzisiaj się rozpycha
![]() Raz z jednej raz z drugiej brzuch się unosi. Mam wrażenie że próbuje się odwrócić ale nie może. Bo chwilami to już jakby na siłę się wypycha i macha nogami, a po 10 minutach już z drugiej strony brzucha i to samo ćwiczy ![]() Moja koleżanka dzisiaj w nocy urodziła chłopaka 3500 i 56 cm rodziła 2 dni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2938 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkie piszcie że Wasze dzieciątka się już mocno ruszają, dają kopniaki. Ja ma zupełnie odwrotnie, fakt czuję ją ok.3 razy dziennie ale jest to delikatne puknięcie, łaskotanie Czy któraś z Was w 31 tc też tak ma ja chyba jestem jakaś grubo skórna Mnie też od kilku dni puchą stopy ![]() Cytat:
jak tylko zacznę coś robić z rozmachem to jestem cała mokra, spocona, ogólnie czuję się ociężała jak hipopotam Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47173268]Niestabilna na tej stronie którą dzisiaj wklejam jest pościel z takimi marynarskimi elementami. Świetna, tylko to jedna z tych droższych ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- A od tych wózków to mi już łeb pęka...[/QUOTE] dzanet też dziś byłam w jednej z hurtowni i naopowiadali mi że już nie wiem na jaki wózek się zdecydować, czym się kierować. Czy wystarczy kupić wózek w okolicach 15oo zł czy droższy. Jak zapytałam czy "ten" jest lepszy od "tego" to Pan w sklepie stwierdził że to tak jakby porównywać Mercedesa do Fiata teraz to już nie wiem który wózek kupimy, czarna dziura Cytat:
asia mnie też ramiona się "powiększyły":brzydal : a celulit to mam taki na udach i są mega grube ![]() ![]() że nie mogę patrzeć
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
Latte, ja też robię taki sernik jak Ty
wszyscy uwielbiają go ja od dawna nie spożywam w niczym surowych jaj, przez widmo salmonelli. A jak jeszcze dowiedziałam się, że 2-miesieczny synek mojej teściowej zmarł na skutek salmonelli to w ogóle unikam jak ognia surowych jaj, dbam o higienę jak kroję surowe mięso itp.boska jest ta karuzela w sowy młoda śpi, czas zacząć gorączkę sobotniej nocy
|
#2940 |
|
Rozeznanie
|
O mamusiu
![]() Wyszłam z psem na spacerek i stwierdziłam że idziemy się przejść gdzieś dalej I tak godzinę z nią chodziłam Teraz czuję że moje biodra mają mnie dosyć, stopy bolą że chyba muszę jakoś je pomasować Ale za to psiak wymęczony, ja dotleniona i też wymęczona Będzie się dobrze spało Mam taką nadzieję I oczywiście ledwo wróciła, usiadłam i piszę do Was a Mały już uskutecznia fikołki Ja już od dawna nie wiem co to ruchy 3 razy dziennie... Ja mam 3 razy na godzin ę przewroty A podobno powinien spać większość czasu... Ja mam wrażenie że większość czasu to On się wierci No mówię Wam chyba zrobię zakłady i obstawię że będzie miał ADHD bo to chyba nie jest normalne że dziecko aż tak się wierci
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

"

Jak widać nawet kobieta z takimi lekkimi defektami na ciele jest piękna w ciąży 
mam nadzieje że się to rozkula. W razie czego na szczęście balkon zadaszony ;-)

Koooocham sernik na
Nie macie pojęcia. tego jak mruczy, przeciąga się, miauczy za mlekiem jakby go ze skóry obdzierali, kładzie się na brzuchu , wygłupia się... Masakra
tez kupujemy ten fotelik
Kocham jak Malutki się rusza ale nie w taki sposób
że już nie wiem na jaki wózek się zdecydować, czym się kierować. Czy wystarczy kupić wózek w okolicach 15oo zł czy droższy. Jak zapytałam czy "ten" jest lepszy od "tego" to Pan w sklepie stwierdził że to tak jakby porównywać Mercedesa do Fiata