|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Cytat:
fajny pomysł, zaraz nawet się przejdę z Olą na spacer, tylko czy będą jeszcze. jakiś czas temu je widziałam i oglądałam nawet, bardzo ładne były
|
|
#2582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Cytat:
![]() pewnie ma sny jak mamusia ![]() a my po zakupach, oficjalnie jesteśmy skompletowani na wyjazd w góry, będziemy łazić i osiągać szczyty szczytować będziemy oooo ![]() chociaż fotelika nie kupiliśmy, ale w tym tyg kupimy coś
09 października 2013 18:45 Ninka Edytowane przez nena_milka Czas edycji: 2014-07-05 o 13:46 Powód: . |
|
|
|
|
#2583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
slyszalam o tej metodzie 3-5-7 ale kurde ja mam dom pietrowy, na gorze mlody spi tylko w nocy, a w dzien spi w salonie na dole, na kanapie.wiec go nie zostawie na 3 minuty raczej...nawet na sekunde nie zostawie poki nie mam pewnosci,ze spi.
|
|
#2584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej! Wlasnie sie dokulalismy do mojego domu rodzinnego
nie wiem jak to inaczej można określić. Dzis mam do oblecenia dwie imprezy. Spotkanie klasowe i polter czyli to trzaskanie szkła przed weselem koleżanki.Rusałko super ze zarezerwowalas pobyt nad morzem ![]() Moj to samo ![]() Cytat:
tak wiem ze pianinko ale to super cena na nie. Ja tez leosiowi kupuje doły na 80wiec nie wiem skąd taka różnica... a górę mu kupuje na 86. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() my dostalismy od cioci tzta kurtke skorzana, w stylu harleyowca na 3-6 mcy dla naszego malego. jeeezu jak ja to zobaczylam :O no ale to ciocia, wiec przyjelam podziekowalam :p i lezy w szafie w kartonie z ciuszkami z ktorych juz powyrastal. probowalam ja oddac, nikt nie chce. wstapie chyba do jakiegos lumpa i poprostu ja tam zostawie, moze ktos sie trafi, komu podejdzie..tylko zapominam za kazdym razem ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- moj kacper jak pierwszy raz sie rozesmial przez sen to ja sie poplakalam. w ogole ja to co chwile becze, na cokolwiek co on zrobi :p ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- a w ogole pytanko mam do mamusiek zabkujacych ![]() jak waszym dziecio zeby wychodzily? mojemu malemu wyszly na dole jedynki dwie na raz zupelnie bez zadnej reakcji z jego strony sie to odbylo i bardzo szybko, doslownie chyba ze 3-4 dni i juz byly dwie perelki ![]() teraz mu idzie gorna jedynka lewa dolna dwojka lewa i gorna trojka prawa czyli ten kiel chyba. wygooglowalam i niby teraz "powinny' mu isc jednki gorne. i ze na tego kla to za wczesnie, chyba ze to dwojka jest, nie wiem :? i teraz nie jest juz tak lajtowo :p meeega jeeeczy i sam nie wiem czego chce ale moje poklady cierpliwosci sa nieskonczone ![]() i tej wersji bede sie trzymac. kurde. mam juz 17 tydz drugiej ciazy i nadal nie czuje ruchow..podobno z druga ciaza czuje sie szybciej... ja juz sie schizuje, ze napewno cos nie tak jest ![]() od lodowki nie odchodze ![]() eh, znowu chyba + 25 kg mnie czeka :p
|
|
#2586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sto lat Mikołajku mam nową klawiaturkę tż uznał żę stara i tak długo działała...
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze życzenia dla dzisiejszych jubilatow!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2588 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ważne pytanie!
Czy przy ząbkowaniu może być temperatura powyżej 39 stopni? Alicja ma właśnie temperaturę 39,3.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#2589 |
|
Wtajemniczenie
|
Za wysoka na ząbkowanie,tak mi dziewczny odpowiedzialy jak pytalam w zeszlym tygodniu.U nas to byla trzydniowka
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Ok kupiłam książeczkę, album na zdjęcia, płyn do kąpieli i chusteczki ;p no musi wystarczyć. Jak Ola wstanie to zje i jedziemy
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kropla ja nie doradze bo Bartek na szczecie nigdy nie mial goraczki wiec srednio ogarniam temat
|
|
#2592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kamień z serca. Teraz wywalam wszystko jak leci ![]() Cytat:
Natala dziękuję za przytoczenie argumentów, wiem o czym piszesz bo czytałam trochę na ten temat ale mimo wszystko czekam na priva z opisem metody Nasz Stasiek płacze bardzo dużo, zrobił się taki płaczliwy gdzieś w 9 miesiącu. Zrobił się naprawdę trudnym dzieckiem.---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Ja bym się bardzo cieszyła z takiego prezentu dla dziecka. No sorry ale jak się dzwoni w dniu imprezy z zaproszeniem to stawia się goscia w kłopotliwej sytuacji. |
||
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Bartek zaczyna stać bez trzymanki
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu nudy
Lula gratki ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- mam problem z usypianiem Alka od jakis 2 tyg jest masakra tzn on wstaje wierci sie placze i nie chce zasnac w lozeczku chcialam wprowadzic ta metode 357 i chyba na tym sie skonczy bo nie widze innej metody ![]() logoasiu moglabys mi tez napisac jak to dziala? bo widzialm ze dziewczynom chcesz wyslac pw ?
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
No nudy straszne wchodzę czytać a tu jeden post
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
w wózku zasypia w 5 min, bujany
wczoraj usnal u tz na klacie oparty plecami jak tz spiewal mu, ale w loeczku za chiny ludowe nie chce, usypianie trwa czasmi 2 godizny a i tak sie naplacze i nasteka wiec chyba ta metoda 357 nie bedzie taka straszna jak i tak placze
|
#2598 | |
|
Wtajemniczenie
|
moje słoneczko zaczyna na kolankach się podnosić
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- wszystkiego naj dla solenizantów dzisiejszych ![]() a ja czuje się okropnie..bolą mnie okropnie jajniki.. nie wiem czy to przepowiednia pierwszej @ czy o co chodzi ? do tego mam dużeee upławy a żadna nospa ani nic nie pomaga na ból jajników ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:A Antoś zaczął dzisiaj sam siadać !!!!! (jak usiadł pierwszy raz to poleciał głową na panele i strasznie płakał ale poźniej juz opanował ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- ej dziewczyny wątek pada :/ ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
dla Lenki
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale niestety, niektórzy nie są w stanie zrozumieć i zaakceptować, że obrana przez nich taktyka może mieć jakieś wady i może mieć przeciwników ![]() co do trudnego płaczliwego dziecka... wiesz, płaczu dziecka nie da się uniknąć, moim zdaniem ważne jest po prostu, by być wtedy przy dziecku, jeśli tylko się da. bo sama sobie nie wyobrażam, że np mąż mnie zamyka w pokoju jak płacze, żebym się sama uspokoiła bo moje powody do płaczu wydają mu się bezpodstawne. no zdecydowanie wolę jak jest wtedy przy mnie, nawet jeśli nie potrafi/nie może mi pomóc ![]() a slyszłaś kiedyś o pojęciu high need baby? tak mi się nasunęło, jak napisałaś o trudnym dziecku... |
|
|
|
|
#2601 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
dla Antosia jakiś dzień nowych umiejętności może ? nie dziw się w końcu weekend i ciepłoooo
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do głowy mi nie przyszło zeby czytac o tej metodzie w internecie. Chyba nie mam czasu na takie rzeczy. Książkę poleciła mi pediatra, i Tobie też polecę : " Każde dziecko moze nauczyć się spać". Nigdzie nie wyczytałam o zamykaniu dziecka w pokoju to jakiś fetysz? I swoją drogą wszystko ma swoje wady i zalety, nie wiem skąd ten zarzut a o nazwie metody 357 wyczytalam tutaj od dziewczyn już po fakcie, trochę się różni od tego co praktykuję.
Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2014-07-05 o 21:59 |
|
|
|
|
#2603 | |||
|
Rozeznanie
|
Wróciłam od mamy, miałam trochę odpocząć, ale Zuzie chyba jeszcze trochę uszko boli i najlepiej u mnie
![]() I kupiłam jej buciki :http://aligoo.pl/produkt/3878_Befado-242-P-028.html jedyne, które były sandałkami w rozmiarze 18. Rehabilitantka nam mówiła, żeby kupić, jak zacznie wstawać, ale ona wstanie i od razu tupta i chce chodzić Cytat:
Pisałam razem z Zuzią![]() Tak, chodziło mi o to, że do 4 lat pewnie fotelik będzie dobry i będzie tyłem jeździć. Osobiście nie znam 4-latka z wagą powyżej 18 kg. wyjątek to moja kuzynka, w wieku 6 lat ważyła chyba z 40 kg, o ile dobrze pamiętam. To babcia ją tak utuczyła Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2604 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale myślisz że ja się poczułam komfortowo po przeczytaniu czegoś takiego? "eh wytłumaczę wam to na prv bo natala znowu pacyfikuje wiadomościami z neta" to raz a dwa- nie odniosłam się do personalnie do Ciebie, nie odniosłam się do tego jak Ty postępujesz ze swoim dzieckiem. na dobrą sprawę nie wiem nawet co praktykujesz, co więcej, jakoś mocno nie to nie interesuje. pojawiła się pochwała metody 3-5-7 więc wkleiłam negatywne strony tej konkretnej metody, nie tego co Ty praktykujesz. książki polecać mi nie musisz, nie dostrzegam problem w zasypianiu swoich dzieci, nawet pomimo tego, że dla wielu osób nie jest to zasypianie samodzielne. |
|
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
hej ho
![]() my dzisiaj mega intensywny dzien, najpierw wypad nad zalew szczecinski, Blanka z wody wyjsc nie chciala a po poludni na rowery i 15 klockow rekreacyjnie. jezdzilismy i szukalismy dzialek ![]() dobranoc
|
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Natala kupowałaś już butki dla Hani? bo Miki już coraz więcej ych kroków stawia i chyba czas
![]() http://aligoo.pl/kategoria/3_Dziecko...217-P-046.html Bajka działek? kiedy kupowałaś bucisze dla B.? i jakie?
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-07-05 o 22:21 |
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Larysa album w biedronce kupowałaś ? jestem na kupinie ,w zesżłym roku fajny tam kupiłam
jak tak to ile zapłaciłaś ?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

szczytować będziemy oooo 

klask i:
Pisałam razem z Zuzią
i jakie?