Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-05, 13:36   #2581
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Może książkę z bajkami na dobranoc? Ja kupiłam w marcu w biedronce pięknie ilustrowana za chyba 15zł 365 bajek na dobranoc
o fajny pomysł, zaraz nawet się przejdę z Olą na spacer, tylko czy będą jeszcze. jakiś czas temu je widziałam i oglądałam nawet, bardzo ładne były
Stary 2014-07-05, 13:44   #2582
nena_milka
Wtajemniczenie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

Nam facet powiedział, ze może w nim jeździć aż z niego nie wyrośnie, bo jak będzie miała 4 lata i mniej niż 18 kg i jej głowa będzie poniżej zagłówka to co? Wywalę bo przekroczyła magiczne 4 lata? A innych kryteriów nie osiągnęła.
No ale nie rozumiem o co ci chodzi teraz? Chcę, żeby Nina jeździła tyłem jak najdłużej, conajmniej do 4 lat i zastanawiałam się czy ten do 18kg styknie do 4rż. Ale doszłam do wniosku, że pewnie starczy do tych 4 a jak wystarcy na dłużej to dobrze. także nie wiem ocb
Cytat:
moje dziecko smieje sie na glos przez sen
swir po matce
pewnie ma sny jak mamusia

a my po zakupach, oficjalnie jesteśmy skompletowani na wyjazd w góry, będziemy łazić i osiągać szczyty szczytować będziemy oooo
chociaż fotelika nie kupiliśmy, ale w tym tyg kupimy coś
09 października 2013 18:45 Ninka

Edytowane przez nena_milka
Czas edycji: 2014-07-05 o 13:46 Powód: .
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 13:55   #2583
guuma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
wow zszokowało mnie to co napisałaś o usg :/
co do usypiania to metoda "3 5 7" jest sprawdzona, ja uczyłam małego trochę inaczej ale gdybym wcześniej wiedziała o tej metodzie to na pewno bym ją wykorzystała
no niestety na opieke "panstwowa" sa tylko 2 usg. w pierwszej ciazy mialam jeszcze jakos na sam koniec, ale to tylko dlatehgo, ze mialam b duzo wod plodowych, niby za duzo, inaczej by nie zrobili.
slyszalam o tej metodzie 3-5-7 ale kurde ja mam dom pietrowy, na gorze mlody spi tylko w nocy, a w dzien spi w salonie na dole, na kanapie.wiec go nie zostawie na 3 minuty raczej...nawet na sekunde nie zostawie poki nie mam pewnosci,ze spi.
Stary 2014-07-05, 13:56   #2584
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Hej! Wlasnie sie dokulalismy do mojego domu rodzinnego nie wiem jak to inaczej można określić. Dzis mam do oblecenia dwie imprezy. Spotkanie klasowe i polter czyli to trzaskanie szkła przed weselem koleżanki.

Rusałko super ze zarezerwowalas pobyt nad morzem

Cytat:
swir po matce
Moj to samo

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

to pianinko szczeniaczka było za 33zł ale udać i tak się udało bo w smyku widzę coś koło 130zł wtedy były na allegro wiadomo taniej, ale nie 33 zł
tak ma długie już na usg lekarz powiedział że będzie wysoka jak mama bo nogi zawsze 2 tyg starsze wychodziły.
spodenki/getry nosi na 12mcy/80cm

tak wiem ze pianinko ale to super cena na nie.
Ja tez leosiowi kupuje doły na 80wiec nie wiem skąd taka różnica... a górę mu kupuje na 86.

Cytat:
dziewczyny ja przyszłam po radę
zostałam dzisiaj zaproszona na torta do kuzyna córki która skończyła w czerwcu roczek i to właśnie z tej okazji. no i hmmm. kasę chyba głupio dać prawda? a kupić znowu nie wiem co zabawki żadnej raczej nie bo ma tego sporo i po co się albo powtarzać albo mnożyć, pomyślałam o artykułach codziennych typu kosmetyki czy pampersy czy chusteczki? czy to nie głupio?
przyznam też, że finansowo średnio stoję i wydawać też nie chciałabym dużo

gdybym została zaproszona wcześniej to bym pomyślała o konkretnym prezencie, wcześniej coś zamówiła z neta itd. a tutaj telefon dzisiaj rano i zaproszenie na dzisiaj :/ przepraszała niby że na ostatnią chwilę dzwoni, no ale ten .... moja ciocia była już we wtorek zaproszona więc albo nas nie miała zamiaru zapraszać, a ktoś może nie przyjdzie i miała miejsce i nas dzisiaj doprosiła? no nieważne w każdym razie, aha i robi te urodziny na mieszkaniu normalnie.
Myślę ze książka to doskonały prezent!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 14:21   #2585
guuma
Raczkowanie

Cool Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Dziewczyny macie jakiś pomysł na rozwiązanie problemu?

Mam koleżankę, która mi chce mi dawać ciuchy po swoich dzieciach dla Zuzki. Nie muszę jej oddawać, także nie wie co się z nimi dalej dzieje. I mam problem, bo te ciuchy nie są wogule w moim stylu, nie podobają mi się, mają duuużo falbanek, albo są to sukienki z jakiegoś sztucznego materiału, jedna nawet była strasznie podobna do takie, którą miałam 25 lat temu No i niestety 3/4 ląduje w PCK, albo na tablicy że oddam za darmo.
TZ mi kiedyś mówił, że po domu będzie miała, ale po domu ma inne ciuchy a tamte leżą nieużywane, bo jakoś nie mogę się przekonać do tych ciuchów.
Powiedziałam jej kiedyś, że nie mam gdzie trzymać tych ubrań(bo one są przeważnie na dziecko pow. 2 lat) itp. ale wczoraj mi znowu pisała że jak będę u rodziców to żebym przyszła do niej.
Jak jej dyplomatycznie powiedzieć, że Zuzia w 3/4 tych ciuchów chodzić nie będzie?

Do k. Wam wrzucę fotkę w ubranku zimowym W czapce wygląda jak grzyb,
to jakas blizsza kolezanka? jesli tak ja bym wlanela prosto z mostu,ze te ciuszki ci sie raczej nie podobaja, poza tym masz mnostwo swoich, albo powiedz,ze ktos tam inny jeszcze ci cos dal i tyle. moze sie nie obrazi
my dostalismy od cioci tzta kurtke skorzana, w stylu harleyowca na 3-6 mcy dla naszego malego. jeeezu jak ja to zobaczylam :O
no ale to ciocia, wiec przyjelam podziekowalam :p i lezy w szafie w kartonie z ciuszkami z ktorych juz powyrastal. probowalam ja oddac, nikt nie chce. wstapie chyba do jakiegos lumpa i poprostu ja tam zostawie, moze ktos sie trafi, komu podejdzie..tylko zapominam za kazdym razem

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
swir po matce
moj kacper jak pierwszy raz sie rozesmial przez sen to ja sie poplakalam.
w ogole ja to co chwile becze, na cokolwiek co on zrobi :p

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

a w ogole pytanko mam do mamusiek zabkujacych
jak waszym dziecio zeby wychodzily?
mojemu malemu wyszly na dole jedynki dwie na raz
zupelnie bez zadnej reakcji z jego strony sie to odbylo i bardzo szybko, doslownie chyba ze 3-4 dni i juz byly dwie perelki
teraz mu idzie gorna jedynka lewa dolna dwojka lewa i gorna trojka prawa czyli ten kiel chyba.
wygooglowalam i niby teraz "powinny' mu isc jednki gorne.
i ze na tego kla to za wczesnie, chyba ze to dwojka jest, nie wiem :?
i teraz nie jest juz tak lajtowo :p
meeega jeeeczy i sam nie wiem czego chce
ale moje poklady cierpliwosci sa nieskonczone
i tej wersji bede sie trzymac.
kurde. mam juz 17 tydz drugiej ciazy i nadal nie czuje ruchow..podobno z druga ciaza czuje sie szybciej...
ja juz sie schizuje, ze napewno cos nie tak jest
od lodowki nie odchodze
eh, znowu chyba + 25 kg mnie czeka :p
Stary 2014-07-05, 14:47   #2586
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny ja przyszłam po radę
zostałam dzisiaj zaproszona na torta do kuzyna córki która skończyła w czerwcu roczek i to właśnie z tej okazji. no i hmmm. kasę chyba głupio dać prawda? a kupić znowu nie wiem co zabawki żadnej raczej nie bo ma tego sporo i po co się albo powtarzać albo mnożyć, pomyślałam o artykułach codziennych typu kosmetyki czy pampersy czy chusteczki? czy to nie głupio?
przyznam też, że finansowo średnio stoję i wydawać też nie chciałabym dużo

gdybym została zaproszona wcześniej to bym pomyślała o konkretnym prezencie, wcześniej coś zamówiła z neta itd. a tutaj telefon dzisiaj rano i zaproszenie na dzisiaj :/ przepraszała niby że na ostatnią chwilę dzwoni, no ale ten .... moja ciocia była już we wtorek zaproszona więc albo nas nie miała zamiaru zapraszać, a ktoś może nie przyjdzie i miała miejsce i nas dzisiaj doprosiła? no nieważne w każdym razie, aha i robi te urodziny na mieszkaniu normalnie.
tak jak dziewczyny piszą, odpowiednia będzie książeczka z bajkami lub możesz jakieś ubranko kupić- np. t-shirt

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

dzisiaj moja Mysz kończy 10 miesięcy matko jak to leci
sto lat Mikołajku

mam nową klawiaturkę tż uznał żę stara i tak długo działała...
Stary 2014-07-05, 15:47   #2587
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Najlepsze życzenia dla dzisiejszych jubilatow!

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 15:55   #2588
kropla_deszczu
Zadomowienie

Dziewczyny ważne pytanie!

Czy przy ząbkowaniu może być temperatura powyżej 39 stopni?

Alicja ma właśnie temperaturę 39,3....

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 16:03   #2589
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

Za wysoka na ząbkowanie,tak mi dziewczny odpowiedzialy jak pytalam w zeszlym tygodniu.U nas to byla trzydniowka
Stary 2014-07-05, 16:34   #2590
Larysa88
Zakorzenienie

Ok kupiłam książeczkę, album na zdjęcia, płyn do kąpieli i chusteczki ;p no musi wystarczyć. Jak Ola wstanie to zje i jedziemy
Stary 2014-07-05, 16:38   #2591
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ok kupiłam książeczkę, album na zdjęcia, płyn do kąpieli i chusteczki ;p no musi wystarczyć. Jak Ola wstanie to zje i jedziemy
super

kropla ja nie doradze bo Bartek na szczecie nigdy nie mial goraczki wiec srednio ogarniam temat

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 16:42   #2592
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Dziewczyny macie jakiś pomysł na rozwiązanie problemu?

Mam koleżankę, która mi chce mi dawać ciuchy po swoich dzieciach dla Zuzki. Nie muszę jej oddawać, także nie wie co się z nimi dalej dzieje. I mam problem, bo te ciuchy nie są wogule w moim stylu, nie podobają mi się, mają duuużo falbanek, albo są to sukienki z jakiegoś sztucznego materiału, jedna nawet była strasznie podobna do takie, którą miałam 25 lat temu No i niestety 3/4 ląduje w PCK, albo na tablicy że oddam za darmo.
TZ mi kiedyś mówił, że po domu będzie miała, ale po domu ma inne ciuchy a tamte leżą nieużywane, bo jakoś nie mogę się przekonać do tych ciuchów.
Powiedziałam jej kiedyś, że nie mam gdzie trzymać tych ubrań(bo one są przeważnie na dziecko pow. 2 lat) itp. ale wczoraj mi znowu pisała że jak będę u rodziców to żebym przyszła do niej.
Jak jej dyplomatycznie powiedzieć, że Zuzia w 3/4 tych ciuchów chodzić nie będzie?

Do k. Wam wrzucę fotkę w ubranku zimowym W czapce wygląda jak grzyb,
Kurcze ciężka sprawa, ja bym po prostu oddała do PCK i tyle. Może ta Twoja koleżanka jest jak moja teściowa: daje coś bo ona sama nie może wyrzucić (przywiązanie psychiczne do danej rzecz) a mi NAPEWNO się przyda. Oczywiście ja to w domu wyrzucam lub palę. No sorry ale nie będę sobie mieszkania zagracać. Kiedyś dała mi szlafrok (!) w którym karmiła chłopców (bliźniaków) po porodzie. Szlafrok miał jakieś 30 lat i nie potrafiła go wyrzucić, miała takie miłe wspomnienia z nim związane. Poleżał u mnie w jakieś reklamówce po czym moja mama powiedziała: Magda weź to wywal, po co Ci to. I tak też zrobiłam I kamień z serca. Teraz wywalam wszystko jak leci

Cytat:

Yyy wiesz co teoretycznie za wysoka ale mój miał 39 C przy ząbkowaniu. Dlatego miałam taką zmyłę z tym wirusem.

Natala dziękuję za przytoczenie argumentów, wiem o czym piszesz bo czytałam trochę na ten temat ale mimo wszystko czekam na priva z opisem metody Nasz Stasiek płacze bardzo dużo, zrobił się taki płaczliwy gdzieś w 9 miesiącu. Zrobił się naprawdę trudnym dzieckiem.

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Ja bym się bardzo cieszyła z takiego prezentu dla dziecka. No sorry ale jak się dzwoni w dniu imprezy z zaproszeniem to stawia się goscia w kłopotliwej sytuacji.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 16:53   #2593
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Dziękuję za życzenia zdrowia! Oj teraz takie kupsko zrobił... śmierdzące, okropne, może to jednak brzuszek? Najpierw bąkale poszły a potem kupon. Yhhh trzeba zaostrzyć dietę.

Nie mam pojęcie skąd się to przyplątało ale obstawiam, że to coś z powietrza. Rano byliśmy w kościele - masa dzieciaków. Potem byliśmy u teściowej - dzieciaki na placu zabaw. Na deser pojechaliśmy do Tesco - ludzie. Przypuszczam, że coś lata w powietrzu.
Na Ligocie tyle chorych dzieci że nas na oddział nie przyjęli tylko leżeliśmy w jednym z boksów z takim małym Tymkiem, który przechodził podobne katusze jak Stasio tylko on najpierw jeszcze rzygał.

Papuga a wstawał podczas usypiania? Bo mój wstaje i wyje. Gdyby chociaż leżał... U nas nigdy nie było problemu z zasypianiem: butla i od razu nyny, bez noszenia, lulania, śpiewania itp. A teraz... szkoda gadać. Ryk taki jakby go kto ze skóry odzierał, aż okna zamykam żeby sąsiedzi nie słyszeli

Logosia w tej metodzie chodzi o to, że jak mały wyje to najpierw zostawiasz go na 3 minuty po czym przychodzi, przytulasz i wychodzisz. Potem na 5 a potem na 7? Dobrze to rozumiem? Czy przez kilka dni najpierw po 3 minuty, potem po 5 a potem po 7?
on nie umie wstawać. leżał cały czas i się wiercił.

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 18:21   #2594
MsLullaby
Zakorzenienie

Bartek zaczyna stać bez trzymanki

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-07-05, 20:23   #2595
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

ale tu nudy

Lula gratki

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

mam problem z usypianiem Alka
od jakis 2 tyg jest masakra
tzn on wstaje wierci sie placze i nie chce zasnac w lozeczku
chcialam wprowadzic ta metode 357 i chyba na tym sie skonczy bo nie widze innej metody
logoasiu moglabys mi tez napisac jak to dziala? bo widzialm ze dziewczynom chcesz wyslac pw ?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 20:23   #2596
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ale tu nudy

Lula gratki
No nudy straszne wchodzę czytać a tu jeden post

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-07-05, 20:25   #2597
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

w wózku zasypia w 5 min, bujany
wczoraj usnal u tz na klacie oparty plecami jak tz spiewal mu,
ale w loeczku za chiny ludowe nie chce, usypianie trwa czasmi 2 godizny a i tak sie naplacze i nasteka wiec chyba ta metoda 357 nie bedzie taka straszna jak i tak placze

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 20:54   #2598
angelikada
Wtajemniczenie

moje słoneczko zaczyna na kolankach się podnosić cudowny widok

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

wszystkiego naj dla solenizantów dzisiejszych

a ja czuje się okropnie..bolą mnie okropnie jajniki.. nie wiem czy to przepowiednia pierwszej @ czy o co chodzi ? do tego mam dużeee upławy a żadna nospa ani nic nie pomaga na ból jajników

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

Kto rano wstaje... ten kupuje body dziecięce za 5zł!
Haha a tak na poważnie, TŻ odwoził mnie dziś do pracy, bo nie mam dojazdu w weekendy, tzn mam ale od 6rano siedziałabym już w pracy Wstąpiliśmy do carrefoura po wody i mleko dla Mai i rzuciły mi się w oczy body i pajace dziecięce, a że były za 5zł Kupiłam chyba z 5 z długim na 12-18msc i z krótkim chyba 3 i jeszcze jednego pajaca (bo nie było fajnych wzorów na dziewczynki). Jakbym nie miała, to bym nie kupiła, ale Majka porobiła dziury w swoich śpiochach Wyrasta bardzo szybko z ubranek

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Haha wy się nie śmiejcie, taką fryzurę ma chrześniak TŻ

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Maja na początku też nie wiedziała co ma robić, ale jak jej pokazaliśmy jak może fajnie rączkami "ciapać" w wodzie, to teraz cały balkon pływa
moja wie ze można tak rączkami chlapać bo też jej pokazywałam ale nic z tego dzisiaj moja siostra spróbowała ją włożyć do tego baseniku 'żabki' i d*pa boi się.. :/ wiec to nie tylko zabawki a ogolnie basenik..wiec robimy przerwę i w ogole jej tego nie będę pokazywać i spróbuje za kilka dni mam nadzieje że zapomni i następna próba będzie lepsza i polubi jednak basenik
Stary 2014-07-05, 21:00   #2599
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:

A Antoś zaczął dzisiaj sam siadać !!!!!
(jak usiadł pierwszy raz to poleciał głową na panele i strasznie płakał ale poźniej juz opanował

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

ej dziewczyny wątek pada :/

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
moje słoneczko zaczyna na kolankach się podnosić cudowny widok

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

wszystkiego naj dla solenizantów dzisiejszych

a ja czuje się okropnie..bolą mnie okropnie jajniki.. nie wiem czy to przepowiednia pierwszej @ czy o co chodzi ? do tego mam dużeee upławy a żadna nospa ani nic nie pomaga na ból jajników

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

moja wie ze można tak rączkami chlapać bo też jej pokazywałam ale nic z tego dzisiaj moja siostra spróbowała ją włożyć do tego baseniku 'żabki' i d*pa boi się.. :/ wiec to nie tylko zabawki a ogolnie basenik..wiec robimy przerwę i w ogole jej tego nie będę pokazywać i spróbuje za kilka dni mam nadzieje że zapomni i następna próba będzie lepsza i polubi jednak basenik
dla Lenki

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 21:05   #2600
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość

Natala dziękuję za przytoczenie argumentów, wiem o czym piszesz bo czytałam trochę na ten temat ale mimo wszystko czekam na priva z opisem metody Nasz Stasiek płacze bardzo dużo, zrobił się taki płaczliwy gdzieś w 9 miesiącu. Zrobił się naprawdę trudnym dzieckiem.
jasne, rozumiem ja tylko uważam, że jeśli ktoś jest w trakcie decydowania w tematach uważanych za kontrowersyjne, to powinien znać jak najwięcej za i przeciw, i wtedy świadomie decydować
no ale niestety, niektórzy nie są w stanie zrozumieć i zaakceptować, że obrana przez nich taktyka może mieć jakieś wady i może mieć przeciwników
co do trudnego płaczliwego dziecka...
wiesz, płaczu dziecka nie da się uniknąć, moim zdaniem ważne jest po prostu, by być wtedy przy dziecku, jeśli tylko się da. bo sama sobie nie wyobrażam, że np mąż mnie zamyka w pokoju jak płacze, żebym się sama uspokoiła bo moje powody do płaczu wydają mu się bezpodstawne. no zdecydowanie wolę jak jest wtedy przy mnie, nawet jeśli nie potrafi/nie może mi pomóc
a slyszłaś kiedyś o pojęciu high need baby? tak mi się nasunęło, jak napisałaś o trudnym dziecku...

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 21:18   #2601
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
klask i:

A Antoś zaczął dzisiaj sam siadać !!!!!
(jak usiadł pierwszy raz to poleciał głową na panele i strasznie płakał ale poźniej juz opanował

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

ej dziewczyny wątek pada :/

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

dla Lenki
dla Antosia jakiś dzień nowych umiejętności może ?
nie dziw się w końcu weekend i ciepłoooo
Stary 2014-07-05, 21:58   #2602
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
jasne, rozumiem ja tylko uważam, że jeśli ktoś jest w trakcie decydowania w tematach uważanych za kontrowersyjne, to powinien znać jak najwięcej za i przeciw, i wtedy świadomie decydować
no ale niestety, niektórzy nie są w stanie zrozumieć i zaakceptować, że obrana przez nich taktyka może mieć jakieś wady i może mieć przeciwników
co do trudnego płaczliwego dziecka...
wiesz, płaczu dziecka nie da się uniknąć, moim zdaniem ważne jest po prostu, by być wtedy przy dziecku, jeśli tylko się da. bo sama sobie nie wyobrażam, że np mąż mnie zamyka w pokoju jak płacze, żebym się sama uspokoiła bo moje powody do płaczu wydają mu się bezpodstawne. no zdecydowanie wolę jak jest wtedy przy mnie, nawet jeśli nie potrafi/nie może mi pomóc
a slyszłaś kiedyś o pojęciu high need baby? tak mi się nasunęło, jak napisałaś o trudnym dziecku...
trochę mi się przykro zrobiło, no ale o to w tym chyba chodzi.
do głowy mi nie przyszło zeby czytac o tej metodzie w internecie. Chyba nie mam czasu na takie rzeczy. Książkę poleciła mi pediatra, i Tobie też polecę : " Każde dziecko moze nauczyć się spać". Nigdzie nie wyczytałam o zamykaniu dziecka w pokoju to jakiś fetysz? I swoją drogą wszystko ma swoje wady i zalety, nie wiem skąd ten zarzut a o nazwie metody 357 wyczytalam tutaj od dziewczyn już po fakcie, trochę się różni od tego co praktykuję.

Edytowane przez logoasia
Czas edycji: 2014-07-05 o 21:59
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 21:59   #2603
kama1987
Rozeznanie

Wróciłam od mamy, miałam trochę odpocząć, ale Zuzie chyba jeszcze trochę uszko boli i najlepiej u mnie
I kupiłam jej buciki :http://aligoo.pl/produkt/3878_Befado-242-P-028.html

jedyne, które były sandałkami w rozmiarze 18.
Rehabilitantka nam mówiła, żeby kupić, jak zacznie wstawać, ale ona wstanie i od razu tupta i chce chodzić

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
No ale nie rozumiem o co ci chodzi teraz? Chcę, żeby Nina jeździła tyłem jak najdłużej, conajmniej do 4 lat i zastanawiałam się czy ten do 18kg styknie do 4rż. Ale doszłam do wniosku, że pewnie starczy do tych 4 a jak wystarcy na dłużej to dobrze. także nie wiem ocb
Może trochę zagmatwałam, Pisałam razem z Zuzią
Tak, chodziło mi o to, że do 4 lat pewnie fotelik będzie dobry i będzie tyłem jeździć. Osobiście nie znam 4-latka z wagą powyżej 18 kg.
wyjątek to moja kuzynka, w wieku 6 lat ważyła chyba z 40 kg, o ile dobrze pamiętam. To babcia ją tak utuczyła

Cytat:

Wiesz co, w zeszłym tyg Zuzia tak miała 39-39,5 i na dyżurze ją osłuchała, powiedziała że wszystko czyste i stwierdziła że to zęby, tym bardziej że dziąsła ma spuchnięte od jakiegoś czasu, ale w pon się okazało że to angina i zapalenie ucha

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość

ja miałam podobnie, przy pierwszej normalnej @ czułam się jakbym miała rodzić zaraz, tak mnie bolało wszystko Ale z kolejnymi @ jest lepiej.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 22:06   #2604
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dzien dobry my tradycyjnie z budzikiem naturalnym 5;45
My dziś mieliśmy pobudkę o 5.50, wczoraj o 4.30. Czasem w nocy się budzi z krzykiem.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 22:07   #2605
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciłam od mamy, miałam trochę odpocząć, ale Zuzie chyba jeszcze trochę uszko boli i najlepiej u mnie
I kupiłam jej buciki :http://aligoo.pl/produkt/3878_Befado-242-P-028.html

jedyne, które były sandałkami w rozmiarze 18.
Rehabilitantka nam mówiła, żeby kupić, jak zacznie wstawać, ale ona wstanie i od razu tupta i chce chodzić

Może trochę zagmatwałam, Pisałam razem z Zuzią
Tak, chodziło mi o to, że do 4 lat pewnie fotelik będzie dobry i będzie tyłem jeździć. Osobiście nie znam 4-latka z wagą powyżej 18 kg.
wyjątek to moja kuzynka, w wieku 6 lat ważyła chyba z 40 kg, o ile dobrze pamiętam. To babcia ją tak utuczyła

Wiesz co, w zeszłym tyg Zuzia tak miała 39-39,5 i na dyżurze ją osłuchała, powiedziała że wszystko czyste i stwierdziła że to zęby, tym bardziej że dziąsła ma spuchnięte od jakiegoś czasu, ale w pon się okazało że to angina i zapalenie ucha

ja miałam podobnie, przy pierwszej normalnej @ czułam się jakbym miała rodzić zaraz, tak mnie bolało wszystko Ale z kolejnymi @ jest lepiej.
poważnie?czyli nie musze panikować?bo mama już się zaczela nakrecac i przy okazji mnie...ledwo chodze głównie zgieta w pól bo tak boli :/ ile to u Ciebie trwało?bo jutro jedziemy na urodzinki do córki mojej kuzynki i nie wiem czy dam tam rade z takim bólem :/ a jeszcze nie miałam miesiączki od porodu czyli od jakiś 17 miesięcy...boli jak chol**a
Stary 2014-07-05, 22:11   #2606
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
do głowy mi nie przyszło zeby czytac o tej metodzie w internecie. Chyba nie mam czasu na takie rzeczy. Książkę poleciła mi pediatra, i Tobie też polecę : " Każde dziecko moze nauczyć się spać". Nigdzie nie wyczytałam o zamykaniu dziecka w pokoju to jakiś fetysz? I swoją drogą wszystko ma swoje wady i zalety, nie wiem skąd ten zarzut a o nazwie metody 357 wyczytalam tutaj od dziewczyn już po fakcie, trochę się różni od tego co praktykuję.
Masz to może w formacie pdf? Przeczytać nie zaszkodzi

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-07-05, 22:17   #2607
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
nie, nie o to.
ale myślisz że ja się poczułam komfortowo po przeczytaniu czegoś takiego?
"eh wytłumaczę wam to na prv bo natala znowu pacyfikuje wiadomościami z neta"
to raz
a dwa- nie odniosłam się do personalnie do Ciebie, nie odniosłam się do tego jak Ty postępujesz ze swoim dzieckiem. na dobrą sprawę nie wiem nawet co praktykujesz, co więcej, jakoś mocno nie to nie interesuje. pojawiła się pochwała metody 3-5-7 więc wkleiłam negatywne strony tej konkretnej metody, nie tego co Ty praktykujesz.
książki polecać mi nie musisz, nie dostrzegam problem w zasypianiu swoich dzieci, nawet pomimo tego, że dla wielu osób nie jest to zasypianie samodzielne.

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 22:19   #2608
bajka1807
Zakorzenienie

hej ho
my dzisiaj mega intensywny dzien, najpierw wypad nad zalew szczecinski, Blanka z wody wyjsc nie chciala a po poludni na rowery i 15 klockow rekreacyjnie. jezdzilismy i szukalismy dzialek

dobranoc
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 22:19   #2609
kaska87
Zakorzenienie

Natala kupowałaś już butki dla Hani? bo Miki już coraz więcej ych kroków stawia i chyba czas
http://aligoo.pl/kategoria/3_Dziecko...217-P-046.html

Bajka działek? już nie hitlerowo?
kiedy kupowałaś bucisze dla B.? i jakie?

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-07-05 o 22:21
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 22:19   #2610
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Larysa album w biedronce kupowałaś ? jestem na kupinie ,w zesżłym roku fajny tam kupiłam
jak tak to ile zapłaciłaś ?

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości