|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 22 :)
Cytat:
bo tu najwięcej ze Śląska ![]() jak przygotowania do ślubu? oglądałaś przymierzałaś sukienki? ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- a tak wgl to co tu taka cisza? :P |
|
|
|
|
#3542 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przymierzałam jedną suknię, ale nie bardzo mi się widziała. Ogólnie to zamierzam schudnąć do ślubu trochę jeszcze, bo przez mojego P trochę mi się przytyło (z 55 na58 kg)i te fałdki... takie, żeberka od kaloryfera ![]() Już widzę ze u mnie z suknią będzie ciężko, bo sama nie wiem co chce, wiem tylko że chcę wyglądać jak księżniczka i suknia też będzie w tym stylu. Rozmyślam nad fryzurą, mam wyobrażenie ale nie umiem go jeszcze wytłumaczyć ![]() Z najważniejszych to mamy wszystko załatwione kamerzystę salę i orkiestrę = miała być inna ale nas wystawili = ich strata. a u Ciebie jak idą przygotowania ? |
|
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
ja Mazowsze. 100 km od Wawy.
my mamy też już salę kam, foto, zespół. Salę zmienialiśmy , też ich strata ja nie żałuję ![]() przymierzałam jedną długa księżniczkę o jedną klasyczną krótką. Ta długa też mi się nie widziała za krótka cudo ale chciałabym 2 w 1 żeby wilk był syty i owca cała. no i jak na razie więcej nic się nie rusza bo przecież jeszcze tyyyyle czasu
|
|
|
|
#3544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3546 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
ale Ty możesz taka też kupić bo jest dużo z odpinanym przodem
|
|
|
|
#3548 |
|
Raczkowanie
|
no niby tak
![]() ale sama nie wiem, nie umiem się zdecydować
|
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
to masz tak samo jak ja. tzn nie wiem.
bo ja gdybym znalazła taką 2 in 1 która by mi się podobała albo opłacało by się uszycie u krawcowej to czemu nie. tak nie chce długiej że szok. ale to tylko dlatego że jest nie wygodnie ludzie depcza rwie się i oo.. gadałam z kolezanką która miałą w tym roku ślub byliśmy na im. i po weselu ja pytam czy było wygodnie czy nie deptała. To mówi że ona sama nie ale inni tak . to mnie odpycha od długiej xD ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- a wiecie .. wczoraj miałam przełom, bo ogólnie nie podobają mi się klasyczne obrączki złote półokrągłe bo przymierzałam taka 4 mm była okropna. i pow że na pewno nie będzie takich a mój M chce tylko takie a przymierzyłam taka tylko węższą 3 może 2,5 mm no i mi się podobało może dojdziemy do porozumienia xD---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- ale cisza. nudzi mi się. idę coś zjeść w takim razie. chce mi się spać znając życie długo nie zasnę tż wróci z pracy obudzi mnie pogada ja się rozbudzę a on zaśnie. . ehh |
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
My wrocilismy do domu wlasnie, teściowie juz lecą do PL :P... i teraz tak, chce zrobic pranie-pralka zajeta, chcemy zrobic pizzę- piekarnik zajęty.... Nic tylko usiąść na tyłku i nic nie robic
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam podobną puszkę na kawę ale chyba z kaufa, wzorek ma w ziarna kawy no ale z kształtu jest podobna a w pon szturm na biedronkę? ja chyba chcę też ten komplet ściereczek |
|
|
|
|
#3552 | ||
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
heeej!
wróciłam z Wawy. TŻ poleciał o 10 do Holandii , a ja do 15 z koleżanką po mieście buszowałam. złaziłyśmy się okropnie. nawet do senatu wpadłyśmy na dzień otwarty Cytat:
![]() Cytat:
Teraz szybciutkie podsumowanie 3 tygodniu urlopu. Wybraliśmy (chyba) obrączki Wybraliśmy wódkę (na 100%) Navigator Bimber już się robi. Ma rok w dębowej beczce leżakować. Podobno wyjdzie bardzo dobry (nie będę próbowała, nie lubię Szczegóły wesela obgadane i ustalone wspólnie. Zostają 4 gorące kolacje. 3 to zdecydowanie za mało. Wywalamy z menu pstrąga w całości z cytryną (nikt go nie rusza), wędliny pieczone (będą na wiejskim stole, nie ma potrzeby dublowania), sałatki z makaronem, wędliny w galaretach, ryby z dań gorących. ). Będą winietki!!! WYGRAŁAM WALKĘ!! Przyznał mi rację (!!!!! Kolor przewodni czerwony (ciemny wiśniowy): buty, bukiet, biżuteria, krawat/mucha i butonierka, tło za nami z dodatkami czerwonymi. urlop był bardzo udany. prawie się nie kłóciliśmy (szok!! ). Pan Młody (z 14 czerwca) nagrywał filmiki, Panna Młoda robiła zdjęcia. szumy to idealne do tego miejsce. pogadałam z PM nt ślubu i wesela i miała kilka uwag: 1. fryzura próbna to podstawa. jej ślubna się rozleciała po kilku tańcach. 2. kupili na 150 zaproszonych gości 180 butelek wódki. zostało im aż 80, a wesele z poprawinami było. słabo trochę 3. goście nie dają znać, czy się pojawią czy nie. 4. puste koperty się nie trafiły, ale kwoty po 20 i 50 zł już tak. 5. obsługa się upiła (kelnerzy) i nie było ich godzinę. 6. wiejski stół nie miał zbyt wielu amatorów, bo stał trochę na uboczu (dlatego u nas będą kelnerzy z tacami chodzić). Moje uwagi: 1. zespół słaby. nie grali nowych przebojów, niektóre piosenki ciężko było poznać 2. Młodzi wymknęli się na sesję, a zespół w tym czasie zrobił zabawy przy stołach 3. były 4 kolacje, ale nie czułam się najedzona. przystawek za mało. na naszym stole stały śledzie, schab ze śliwką i 3 sałatki. ciasta i owoce były na stołach, ale przez to zabrakło miejsca na przystawki (były wymieniane, donoszone, upychane... ). 4. młodzi przygotowali prezenty dla gości. my wzięliśmy, wiele osób wyrzuciło, bo myślało że to taka ozdoba. 5. obiad, pierwszy taniec, deser, tańce - kolejność trochę z 6. tort o północy to zdecydowanie za późno. był pyszny, ale nie było na niego miejsca. PM mówiła, że na 12 kg tortu aż 7 wylądowało w koszu. 7. podziękowania dla rodziców. wszystko fajnie, aż tu wokalista zespołu woła dziadków (bo bez dziadków nie byłoby rodziców). Młodzi oczy jak 5zł i na szybko szukanie prezentów. dobrze, że część gości przyniosła kwiaty to mieli co dać 8. suknia PM piękna. utwierdziłam się w przekonaniu, że chcę szyć u tej samej krawcowej. ALE! PM miała koronkowe ramiączka (koronkowe plecy i przykryte ramiona) i ta koronka strasznie ją obtarła (zgrzała się i do krwi ją poobcierały, przyklejała plastry). welon przysiadła w kościele i odpruł się od grzebyka. welon krótki podpinany pod upięciem się nie utrzymał i trafił na górę (ciągle się wysuwał... ) ale się rozpisałam.
|
||
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
My niedługo zaczynamy grillowanie, mam nadzieję, że limit deszczu na dzisiaj został wyczerpany :p
|
|
|
|
#3554 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez mam tort w cenie sali, podobnie jak ciasta, owoce i alkohol. I spora część dekoracji. Po prostu w tym względzie poszliśmy na łatwiznę, bo raz, że oboje sporo pracujemy i nie mamy czasu za tym jeździć, dwa, że liczyliśmy na sto sposobów i wersja z dostarczeniem przez salę wychodziła najtaniej, a akurat ta restauracja ma dobre opinie, wiec się nie martwię.
Co do pory na tort, zauważyłam na ostatnich weselach, ze jest podawany około 20.00 albo nawet tuż po obiedzie jako deser. Na pewno to dość praktyczne rozwiązanie, szczególnie, że nie wszyscy goście zostają do północy, a poza tym często są juz przejedzeni ale jakoś nie jestem przekonana. ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- lipstick89, Krasnobród to ode mnie rzut beretem, a nie byłam tam 1000 lat. Edytowane przez lexis1306 Czas edycji: 2014-07-05 o 20:16 |
|
|
|
#3555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bo ja też mam trochę ponad 100 km do W-wy na zachód.
|
|
|
|
|
#3556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kilka stron wcześniej dziewczyny wrzucaly przykłady złoto - fioletowych aranżacji i wyglądało to świetnie. A z pomaranczem to nie wiem... Albo jakiś taki złoto - pomarańczowy ale może być trochę mdlo albo jakas ciemna zieleń ![]() Nie miałabym pomysłu. Mnie też sala załatwiła, mnóstwo w niej nasyconej czerwieni, ciemne cegły, dość bogato zdobiona. A ja uwielbiam błękity, chaber, kobalt. I guzik, nie ma szans. Dlatego stoly zrobimy zupełnie białe, żeby był kontrast. Myślałam właśnie o lososiowo - złotym ale za dużo będzie koloru i może się wydawać w zlym guście akurat w tak zdobionej sali. A czerwieni jakoś nie chcę bo za czerwono będzie. Za to sobie i TZ wezmę dodatki w granacie, nie powinno się kłócić z wystrojem, a coś z moim ukochanym niebieskim będzie. |
|
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Pati, Schmet, słyszałyście, jaka tragedia wydarzyła się niedaleko nas...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3559 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety
chyba z moich okolic nikogo tu nie ma ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- nudzi mi się nie ma co na necie robić . w tv nie wiem co jest, może mecz obejrze. bo nie zasne
|
|
|
|
#3561 | |
|
na przekór do celu
|
A ja dziś cały dzień przespałam... Wstałam o 8:00, poszłam do innego pokoju, zasnęłam i obudziłam się o 20:00...
Cytat:
I zostawiłaś go samego z takim potworem jak obrona?
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
kliknęłam na twojasuknia Suknie 2015. no i powiem ze co niektóre rzeczywiście sa inne
ładne, nawet bardzo ładne ale czy PL są?http://http://twojasuknia.pl/suknie-...&order=&page=1 to chyba ukraińskie
Edytowane przez aga99792 Czas edycji: 2014-07-05 o 21:39 |
|
|
|
#3563 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
a to muszą być suknie polskie?
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
http://http://twojasuknia.pl/suknie-...=2#dressesList
a teraz? no nie muszą jestem na tz komp i nie umiem xD kurde nie działa nie wiem czemu |
|
|
|
#3565 |
|
Przyczajenie
|
Och Siedlce, moje rodzinne miasto
Jak czytam, że Wy sukienki macie to mnie lekka załamka bierze Byłam wczoraj pierwszy raz w salonie ślubnym jako panna młoda. Chciałam zobaczyć w jakim fasonie jest mi dobrze. Ale po tym jak powiedziałam kobiecie, że ślub mam za rok ta nie chciała mi dać nic do mierzenia! Powiedziała, że nie, bo suknie są i białe i jej się ZABRUDZĄ. No kurde, brak słów. Przecież nie kupię sukni tylko po spojrzeniu na nią. Zresztą to chyba normalne, że chce się rozejrzeć |
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
http://twojasuknia.pl/suknie-slubne/...=2#dressesList
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- działa ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
co za baba głupia |
|
|
|
|
#3567 |
|
Przyczajenie
|
Tak, te Siedlce
![]() i ta głupia baba też w tych Siedlcach :p |
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dałam mu luzu trochę żeby mógł się uczyć w piątek ma obronę, idę z nim bo też ze mną poszedł na moją
|
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3570 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
W zasadzie jakbym była z TŻ, to musiałabym się uczyć w tynku i kleju do płytek, więc jeszcze gorzej![]() To kopnij go w tyłek ode mnie, ewentualnie klepnij, jak wolisz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

bo przecież jeszcze tyyyyle czasu 

, a ja do 15 z koleżanką po mieście buszowałam. złaziłyśmy się okropnie. nawet do senatu wpadłyśmy na dzień otwarty