|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
MAMAYA ja sama przestaję wierzyć w to, że urodzę
Wow 5 godzin! Twoj synek na prawdę lubi spacery ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Gdzie wy widzicie zdjecia Ignasia?
|
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULACJĘ!!! ![]() k laski:![]() a pierdami mnie rozwaliłaś Dawaj zdjęcie na forum również!!!!
|
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Zauwazylam, ze sierpniowki zaczely sie rozpakowywac
|
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
![]() miałam zamiar ponadrabiać i wrzucić fotkę mojej córy, ale wspomniana córa coś nie może zasnąć i co chwilę piszczy, żeby do niej przyjść ![]() Debeściara - gratulacje pięknie poszło![]() Mi w sumie od pęknięcia pęcherza do końca wyszło 6 godzin, ale położna specjalnie nie starała się nic przyspieszyć, żebym dostała 2 zastrzyk na GBSa. Mówiła, że gdybym tego nie miała, to max. 3 godzinki by wyszły z jakimś dopalaczem ![]() Jutro wpada w odwiedziny męża siostra z rodzinką są tylko kilka dni w Polsce i kolejna możliwość spotkania na Boże Narodzenie ona jest w ciąży 7 tygodni wcześniejszej niż ja byłam i miałyśmy porównać brzuchy, a tu kiszka![]() no i pochwalę się, że od moich chłopaków dostałam piękne kolczyki w prezencie imieninowym Takie o: ![]() najśmieszniejsze, że z tydzień temu mówiłam mężolowi, że jak nie ma pomysłu to chcę jakieś małe kolczyki -wkrętki, a on dzisiaj zdziwiony jak mu podziękowałam, że pamiętał co chcę ![]() Mała zasnęła, to poczytam chociaż dzisiaj
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2014-07-05 o 22:20 |
|
|
|
#1990 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki
![]() Wypilam litry melisy i idę spać, ale jestem głodna strasznie. Może mi się coś dobrego przyśni. Spokojnej nocy , do jutra pa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#1991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja ani razu nie jęknęłam ponoćDzięki mąż mi kupił na razie Babydream w 2 wersjach.tyle na razie, postaram się teraz być w miarę na bieżąco
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
BAMBUSIEK śliczne kolczyki!
![]() JOANNA to już jutro! wylecialo mi z głowy życzę powodzenia, na pewno pójdzie wszystko ok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
To chwalę się moją śliczną córcią
|
#1994 |
|
Rozeznanie
|
bambusiek, corcia śliczności
![]() ![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
joanna kciuki za jutro
powodzenia ![]() bambusiek kolczyki ladne ale Zuzia sliczna
|
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
wchodzę na pierwszą stronę i widzę że Debeściara urodziła
![]() muszę potem poczytać czy zdążyła się wypisać GRATULACJE
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później odeszły jej wody i wróciła.Joanna za dzisiejsze rozpakowanie daj znać po.
|
|
|
|
|
#1998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem od czego to zależy, czy tylko od organizmu, czy również od przebiegu porodu, bo u mnie w obu przypadkach akcja porodowa zaczynała się kilka godzin przed cc - więc może organizm i tak się już nastawił na poród i stąd to mleko było... po 2 dniach, to miałam już początki nawału... śliczności
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dopiero 1,5 godzinny zapis bo wyszło zaburzenie akcji serca u Małej
dostałam jakiś proszek i narazie się unormowalo. Mam leżeć na lewym boku i zobaczymy co wyjdzie rano ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2000 |
|
Raczkowanie
|
Bedzie dobrze Fame. Nie stresuj sie bo malutka czuje.
Mnie dzis niezle przeczyscilo a teraz od dwoch godzin jak mała się rusza to mnie kluje tam na dole. Wczesniej kulo tylko przy chodzeniu. Może chce sie nizej dokopac i wyskakiwac mimo wszystko nie chciala bym dzis rodzic bo jakis stres mnie dopadl. Czuje, ze zamiast na spokojnie tak jak podchodzilam do tego dotychczas, mogla bym zaczac panikowac.
|
#2001 |
|
Raczkowanie
|
Ja od godziny 23 mam skurcze. O 1 przyjechała moja koleżanka polozna, wcześniej kazala wziąć nospe ale nie pomoglo. Zbadala mnie i rozwarcie od dwoch tygodni jest na palec. Z tym ze skurcze sa co 5 minut ale krótkie. Powiedziała żeby jechać IP niech zrobią zapis. No to jedziemy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
CINNILLA i jak tam? Trzymam kciuki!
U mnie sprawdzają tętno co godzinę naprzemian z 20 minutowym zapisem w ogóle nie spałam jeszcze.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2003 |
|
Raczkowanie
|
Na ktg zero skurczy. Szyjka przed ktg 1 cm rozwarcia. Po ktg 3 cm bo jakos ciężko bylo ja zbadac. Zostalam przyjeta na porodowke takze bedziemy rodzic.
Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2004 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewuszki
My nadal w dwupaku,skurcze nieregularne,ale są, a rozwarcie na 3cm a resztę co się u mnie działo to wiecie![]() Dzisiaj jadę po 7 na oxy i mam nadzieję,że akcja się rozkręci I bardzo dziękuję za trzymanie kciuków Malwiska dziękuję za to, że informujesz dziewczyny na bieżąco pewnie będziesz pierwsza która się dowie,ze już urodziłam ![]() Wszystkim Mamusiom już rozpakowanym gratuluje Za szpitalne trzymam kciuki ![]() Resztę doczytam jak wrócę do domu, bo na tel mi się źle pisze,a o cytowaniu nie wspomne
Nasze Szczęście "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." Edytowane przez roksanka88 Czas edycji: 2014-07-06 o 05:57 |
|
|
|
#2005 |
|
Rozeznanie
|
Ojojoj co za fala porodow. Fame przy poprzednim karmieniu przeczytalam o Twojej malej, bardzo podobna sytuacja jak u mnie, dopominaj sie o swoje, niech podpinaja oxy i jazda, jestes po terminie, nie ma na co czekac.
Ja tak sobie mysle, ze siedzialam na patologii ponad 2 h pod ktg i wiadomo bylo, ze dzis rodzimy, tylko czekalismy na miejsce na porodowce. Jak juz bylo miejsce to trzeba bylo jechac na cc. Caly czas mam gdzies z tylu glowy mysl, ze moze wczesniej udaloby sie urodzic sn... ale czasu nie odwroce, sytuacja byla jaka byla, dobrze, ze Jacek caly i zdrowy. Ja bol po cc wytrzymam. Elcia, debesciara, domi, jeszcze Wam nie pogratulowalam. Takze gratuluje ![]() Za wszystkie dziewczyny rodzace trzymam kciuki!!! Odnosnie kp po cc. Mi malego przystawiono zaraz po przyjezdzie na sale pooperacyjna. Mleka mialam malo, na drugi dzien juz musialam dokarmiac. Mialam nadzieje, ze sie rozhulam z laktacja, a tu nadal bieda, cos tam leci, ale zwykle musze dokarmic butla. Przystawiam malego do piersi z nadzieja, ze jednak mnie "rozdoi" a przynajmniej niech troche mleczka zlapie, zawsze to porcja samych dobrych rzeczy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ines3037200 Czas edycji: 2014-07-06 o 06:57 |
|
|
|
#2006 |
|
Rozeznanie
|
Debesciara gratuluję
Joanna, Roksanka, Cinnilla dziewczyny trzymajcie sięBambusiek ale kruszynka słodka Ines mój też był dokarmiany mm, tak dużo jadł. Jak miał 3 tyg potrafił 180ml wtrąbić. |
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
CINNILLA, ROKSANKA kciuki
![]() U nas się uspokoilo i wychodzi na to że to takie jednorazowe było ale nadal będą sprawdzać. Tak sobie pomyślałam że to może przez te wczorajsze schody? już więcej nie chodzę! Jutro i tak będą wywoływać.. A i INES jeszcze Tobie miałam odpisać. Jeśli chodzi o zaburzenia akcji serca u dziecka to chyba zalecane jest cc, czy nie? Ja przez noc znowu mogłam naczytac się głupot bo oczywiście wujek Google poszedł od razu w ruch Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-07-06 o 07:39 |
|
|
|
#2008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2009 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, od pół godziny brzuch mi twardnieje co 5 minut, a leze na lewym boku...
myślicie, że to już? Budzić tzta i jechać na IP?Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mi potrafi twardniec co 4min przez 2h ale to sa takie bezbolesne twardnienia i zdazają sie 2 razy dziennie przez około 2h... twardnieje brzuch i po 40 sek puszcza i za 4-5min znów to samo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

Twoj synek na prawdę lubi spacery 

ah dumny tata 

k laski:

słyszałam już trzy akcje i żadna nie darla się jak na filmach hehe 

życzę powodzenia, na pewno pójdzie wszystko ok
powodzenia 
później odeszły jej wody i wróciła.
już więcej nie chodzę! Jutro i tak będą wywoływać.. 
bo mi potrafi twardniec co 4min przez 2h ale to sa takie bezbolesne twardnienia i zdazają sie 2 razy dziennie przez około 2h... twardnieje brzuch i po 40 sek puszcza i za 4-5min znów to samo