|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
|
|
#3692 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Co do cen w Internecie to podaję ci nasz przykład. Za wózek Bebetto Luca 3w1 w sklepie zapłaciliśmy 1550 zł, a popatrz jakie ceny są na Allegro. Z wózkiem ze sklepu będzie na pewno wygodniej przy ewentualnej reklamacji. My mamy gwarancję na 2 lata, w tym czasie użytkownik z allegro dawno mógłby się zwinąć i nie odpowiadać na telefony i maile. Osobiście jestem tchórzem i boję się zamawiać kosztownych rzeczy w Internecie, muszę pomacać, popytać i wszystko sprawdzić. Baaa i zapomniałam jeszcze o czymś, w sklepie dostałam 80 zł na dodatkowe zakupy, czyli w sumie zapłaciliśmy za wózek 1470 zł ![]() Cytat:
Edytowane przez TheFall Czas edycji: 2014-07-05 o 22:23 |
||
|
|
|
#3693 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A poza tym muszą mieć krzepę do pracy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3695 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana śliczny kącik, ja się zaczynam martwić czy u mnie samo lozeczko się zmieści, o komodzie nie wspomnę ;-)
|
#3697 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
PS. Odważnie pomalowany pokój - bardzo mi sie podoba |
|||
|
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie to jeszcze wszytsko w lesie a w zasadzie na strychu ![]() super to wszystko wygląda |
|
|
|
|
#3699 |
|
Konto usunięte
|
zaczarowanadlaniego śliczny ten twój kącik dla maleństwa!
Muszę ogarnąć pokoik u nas w mieszkaniu i potem może też wrzucę fotkę
|
|
|
|
#3700 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za rady co do tego wozka
Zaczarowana - uwielbiam ten wasz pokoik. Wszystko jest takie sliczne i dopasowane wielkie brawa
Edytowane przez kro0pka Czas edycji: 2014-07-05 o 23:02 |
|
|
|
#3701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() w lazience mam polowe sciany pomalowany na ciemny niebieski a w duzym pokoju na szary ale jasniejszy odcien ![]() Tz nie byl przekonany jak takie farby wybralam ale jak pomalowal i sciany wyschly to byl mega zaskoczony bo super wygladalo ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
Dziękuję |
|||
|
|
|
#3702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My będziemy rozkładać łóżeczko w przyszły weekend - tak zaplanowałam, bo potem akurat mam wizytę i pierwsze ktg, gdyby coś wyszło "nie tak", to żebyśmy mieli z głowy ![]() W ogóle u nas ok, Ania strasznie ruchliwa, ciśnienie mam nadal w normie (dalej na 2 Dopegytach, nie więcej ![]() A termin CC to ostatni tydz lipca lub pierwszy tydz sierpnia. Od kilku dni strasznie się męczę, wczoraj ze szczepienia z K. ledwo doszłam do domu. Na razie nici ze spacerków... Stopy podpuchnięte, brzuch ciągnie. Może, gdyby zrobiło się chłodniej, byłoby lepiej...
|
|
#3703 |
|
Rozeznanie
|
|
#3704 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3705 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę spać bolą mnie nogi i musiałam zjeść 2 kromki chleba bo w brzuchu mi burczalo. Mam nadzieje że nie złapie mnie przez to zgaga
Ale jakbym nie zjadła to bym w ogóle nie poszła spać ![]() Dziewczyny czy wy też macie dużo uplawow ze mnie ciągle leć + swędzenie w okolicach intymnych nie wiem czy to przez te tabletki dopochwowe które biorę czy może przypetala mi się jakaś infekcja
|
|
|
|
#3707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam, że tak powiem ciągle mokro w gaciach i już strasznie mnie to wkurza A przeważnie mam wkładkę Swędzenia nigdy nie miałam, to może zgłoś to przy następnej wizycie albo zadzwoń zapytaj
|
|
|
|
|
#3708 |
|
Rozeznanie
|
zaczarowanadlaniego sliczny kącik dla malej księżniczki
mój niestety jeszcze nie gotowy ale już coraz blizej no i mój nie bedxie tsk dopracowany jak twój czy patrycji bo nie bardzo mamy miejsce ale może za rok uda nam się cos kupic i wtedy urządzimy amelce jej pokoik
Edytowane przez pati1078 Czas edycji: 2014-07-06 o 00:41 |
|
|
|
#3709 |
|
Raczkowanie
|
Nie moge spac. Obudzilo mnie okropne swedzenie calego ciala. Swedza mnie nogi rece plecy brzuch.. wszystko!! Az chce mi sie plakac..
|
#3710 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hah ale by było fajnie tego samego dnia urodzić i zdawać relacje z porodówki na żywo jak PAPRYCZKA ![]() Dobrze że masz chociaż TŻ na weekendy no i w tyg też wraca do domu Ja za to ani weekendy ani w tygodniu. W sumie warto rozważyć opcję czy Ja w ogóle Go jeszcze mam? (...) Też chętnie poszła bym na spacer ale nie wolno ![]() Cytat:
A to dlaczego na własne życzenie? Ja dostaje świra już. ~~ Noc nieprzespana. . . . Ale dziś się zapowiada wybitnie nie adekwatna pogoda dla kobiet w ciąży!! Nienawidzę takiego skwaru.
Moja cudowna Kornelia 15.07.2014 !! "...pukasz i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie. Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu" Edytowane przez angelika__2014 Czas edycji: 2014-07-06 o 06:59 |
||
|
|
|
#3711 | |
|
Wtajemniczenie
|
WiTam się z rana
wczoraj caly dzien zajęty,robiliśmy baby shower,tzn organizowała go moja przyjaciółka u siebie w ogrodzie,my zajęliśmy się tylko jedzeniem na grilla od rana zakupy,przygotowania,wróc iłam do domu ok 23,ale warto bylo śmiechu co nie miara,były zabawy,baloniki.. Myślałam ze nikt nie bedzie chciał brac udziału a każdy się domagał więcej atrakcji ![]() Anastazja jest sliczna ![]() Zaczarowana śliczny kącik ładnie komponuje się na ciemnej ścianie, dowód na to ze nie musi być różowy dla dziewczynki żeby było ślicznie ![]() ---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ---------- Cytat:
Ja juz się do tego swędzenia chyba przyzwyczaiłam, co prawda budzę się przez to w nocy i wstaje ok 5 przez to bo szalu dostaje ale kładąc się spac juz się na to przygotowauje psychicznie. Dziś mam jazdę z rękami i dłońmi,wrrr aż szczypie!
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Papryczko, gratuluję serdecznie pięknej córeczki! Dużo zdrówka dla Was!
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizytę mam teraz w Czwartek to powiem zastanawiałam się czy to swędzenie może być od zbyt ciasnej bielizny ![]() bo czytałam ze piwinno się nosić bawełniane i nie uciskajace ech sama już nie wiem Też mam mokro czasem się zastanawiam czy to czasem nie wody mi odeszły ![]() Tez zaczęłam nosić wkładki chociaż nigdy nie korzystałam może to też być przyczyną ? |
|
|
|
|
#3714 | |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z rana
![]() Czy u was w nocy było też tak duszno????Myślałam ze sie uduszę...ze 3 gdz próbowałam usnąć Ale dziś już lepiej sie czuję, nawet mniej sie drapie... głównie o żylakach, bo zauważyłam, ze zaznacza mi w karcie ciąży że ich nie mam, a nawet ani razu o to nie zapytał oczywiście o swędzeniu, strasznych bólach pleców i o bólach brzucha, twardnieniu codziennym, jestem dobrej myśli, ze to nic takiego te moje objawy, ale myślę ż elepiej mu to powiedzieć, tym bardziej że na ostatniej wizycie nic z tego nie miałam...No może bóle brzucha, ale były rzadkie, nie twardniał mi brzuch codziennie, na okres też nie bolał ![]() zaczarowanadlaniego zakochałam sie w twoim kąciku ![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
ale dziś w nocy to strasznie...A ty jak powiedziałas ginowi o tym że cię swedzi dał ci skierowanie na badania???i w tedy ta cholestaza ciążowa? |
|
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiłaś o tym lekarzowi? Robiłaś pod tym względem badania ? |
|
|
|
|
#3716 |
|
Raczkowanie
|
Zaczarowana mnie tez swędziało przy dluzszym stosowaniu luteiny dopochwowej, ale po odstawieniu przeszlo zupełnie, tez myslalam ze to jakas infekcja ale wyniki byly ok, oczywiscie powiedz lekarce bo przyczyna moze byc inna.
ta noc byla koszmarna, duchota straszna do tego mlodszy cos z gardlem ma i kaszle a co za tym idzie jeczal i wiercil sie prawie cala noc, jestem niewyspana i plecy mnie bolą , wczoraj wybraliśmy okulary dla chlopakow, okazalo sie ze wyszlo taniej niż zakladalam (z czego bardzo sie ciesze) i nawet ladnie w nich wygladaja, we wtorek będą do odbioru, mam tylko nadzieje ze będą chcieli je nosić i nie polamia po tygodniu.... idę pic kawe milego dnia |
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Nie chciałam przesadzić z tym kącikiem dla małej ale myśle że mimo tak małej przestrzeni wyszło fajnie
|
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze by zakłady szły która pierwsza urodzi ![]() Mam nadzieje ze ten twój Tz po ciąży się zmieni i ze będzie poswiecal wam więcej czasu. To super ze brzuszek juz tak nie twardnieje u mnie ciepło wole zeby padało i grzmialo i było zimno
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

Także uważaj 

Dziś to chodzę jak kaleka. No i te swędzenie...Co za dzień, dawno takiego nie miałam
to będzie razem 7 

Stopy podpuchnięte, brzuch ciągnie. Może, gdyby zrobiło się chłodniej, byłoby lepiej...

A przeważnie mam wkładkę