Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-05, 21:20   #2611
kama1987
Rozeznanie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
poważnie?czyli nie musze panikować?bo mama już się zaczela nakrecac i przy okazji mnie...ledwo chodze głównie zgieta w pól bo tak boli :/ ile to u Ciebie trwało?bo jutro jedziemy na urodzinki do córki mojej kuzynki i nie wiem czy dam tam rade z takim bólem :/ a jeszcze nie miałam miesiączki od porodu czyli od jakiś 17 miesięcy...boli jak chol**a
poważnie, TZ był zestresowany co mi jest wtedy. Mnie chyba dopiero ketonal forte pomógł i to nie na jakoś strasznie długo.
Ja głównie leżałam, bo nie byłam w stanie wstać z łóżka
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 21:24   #2612
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Natala kupowałaś już butki dla Hani? bo Miki już coraz więcej ych kroków stawia i chyba czas
http://aligoo.pl/kategoria/3_Dziecko...217-P-046.html
nieee, Hania jest na etapie kilku kroczków przy meblach, na butki ma jeszcze czas
ale befado mają dobrą opinię, ja lubię też elefanteny z tego co ja wiem ważne żeby but pracował, dawał się zginać, miał dość elastyczną podeszwę.
tyle że ja osobiście początkowo szukałabym czegoś z zakrytymi paluszkami, bo przy jakiś potknięciach mógłby je Miki sobie zedrzeć ale to takie moje spostrzeżenie

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 21:27   #2613
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
nieee, Hania jest na etapie kilku kroczków przy meblach, na butki ma jeszcze czas
ale befado mają dobrą opinię, ja lubię też elefanteny z tego co ja wiem ważne żeby but pracował, dawał się zginać, miał dość elastyczną podeszwę.
tyle że ja osobiście początkowo szukałabym czegoś z zakrytymi paluszkami, bo przy jakiś potknięciach mógłby je Miki sobie zedrzeć ale to takie moje spostrzeżenie
no celna uwaga muszę sobie je na żywo obadać

Kama a te Wasze podobne- miękkie są?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 21:29   #2614
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Bajka działek? już nie hitlerowo?
kiedy kupowałaś bucisze dla B.? i jakie?
wszystko zalezy gdzie tz bedzie pracowal, jesli zostanie w niemczech to wyprowadzka do hitlerowa bardzo prawdopodobna. tyle ze on nie chce, woli do norwegii wiec w takim wypadku ja dupska nie ruszam i zostajemy w polszy, a co za tym idzie trzeba nowego lokum patrzylismy na szeregowki, ale na to samo nam wyjdzie kupno dzialki i postawienie czegos swojego. narazie to kolejne pomysly w chorych glowach, na czym stanie, nie mam pojecia.

co do butow, pierwszymi byly takiego typu http://allegro.pl/niechody-bartek-21...340117900.html i to jak miala 9 miesiecy i zaczynala chodzic. pozniej byly bartki na jesien, a po domu befado. w miedzyczasie cos tam jeszcze kupowalam tzn pomiedzy niechodami, a tymi na jesien, tylko nie pamietam co to bylo.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 21:29   #2615
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja znalazłam świetne na ebayu jutro podeśle link z kompa jeśli któraś jest zainteresowana. Kupiłam Bartkowi i są super, miękka podeszwa, nie spadają z nóg bo jest gumka, dużo wzorów myślę że do chodzenia będą super, już mam za sobą ten temat bo siostra męczyła bułę ostatnio o to

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 21:31   #2616
logoasia
Zakorzenienie

dobrej nocy
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 21:35   #2617
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
wszystko zalezy gdzie tz bedzie pracowal, jesli zostanie w niemczech to wyprowadzka do hitlerowa bardzo prawdopodobna. tyle ze on nie chce, woli do norwegii wiec w takim wypadku ja dupska nie ruszam i zostajemy w polszy, a co za tym idzie trzeba nowego lokum patrzylismy na szeregowki, ale na to samo nam wyjdzie kupno dzialki i postawienie czegos swojego. narazie to kolejne pomysly w chorych glowach, na czym stanie, nie mam pojecia.

co do butow, pierwszymi byly takiego typu http://allegro.pl/niechody-bartek-21...340117900.html i to jak miala 9 miesiecy i zaczynala chodzic. pozniej byly bartki na jesien, a po domu befado. w miedzyczasie cos tam jeszcze kupowalam tzn pomiedzy niechodami, a tymi na jesien, tylko nie pamietam co to bylo.
spoko spoko ja też mam milion pomysłów na minutę tylko stary mnie stopuje

dzięki za butki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-05, 21:43   #2618
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
poważnie, TZ był zestresowany co mi jest wtedy. Mnie chyba dopiero ketonal forte pomógł i to nie na jakoś strasznie długo.
Ja głównie leżałam, bo nie byłam w stanie wstać z łóżka
no wlasnie ja tez teraz leżałam głownie, Lene wykąpała siostra a mała była łaskawa wiec po kąpieli śpi budziła się kilka razy ale poszłam polezałam usnęła dalej zjadła wiec dalej śpiocha zaraz chyba do niej dołącze ale powiem Ci że dopiero teraz odpuściło trochę, a wcześniej wzięłam 2 nospy zwykłe i jedną comfort, mam nadzieje ze jutro będzie lepiej.. a bolało Cie tak jeden dzień czy kilka?
Stary 2014-07-05, 21:47   #2619
MsLullaby
Zakorzenienie

Jak Bartek siedzi ale siada z pozycji klęczącej to to jest normalne i się liczy? robi tak już z 3 tygodnie i zastanawiałam się czy można powiedzieć że już siada, to nie jest upadek tylko celowo przekręca nogi i siada a jak mu się znudzi to kładzie się na brzuch i ja zawsze się boję że on sobie wtedy nogi połamie

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-07-05, 21:51   #2620
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

ja ma takie kapcie z befado tylko z innej kolekcji, ale z odkrytymi palcami, mlodemu nie wystaja tak palce by mogl sobie zedrzec, wg mnie nie ma takiej opcji
ta dziura na zdjeciach wyglada na duza ale wcale taka nie jest
moja mama sprezentowala mlodemu te kapcie wlasnie z mysla na lato
sa spoko, podeszwa dosc miekka,

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Jak Bartek siedzi ale siada z pozycji klęczącej to to jest normalne i się liczy? robi tak już z 3 tygodnie i zastanawiałam się czy można powiedzieć że już siada, to nie jest upadek tylko celowo przekręca nogi i siada a jak mu się znudzi to kładzie się na brzuch i ja zawsze się boję że on sobie wtedy nogi połamie
a jak inaczej ma siadac ? moj wlansie z takiej siada

klask i:

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 22:18   #2621
kropla_deszczu
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi!!!

Nawet Was teraz.nie podczytuje bo Alicja cuda wyczynia.

Aktualnie właśnie jej gorączka zeszła po podaniu Ibumu no i moje dziecko teraz byszuje...spać nie chce

Ja.nie wiem.znowu skąd ta gorączka. Raczej to "tylko" zeby bo dopiero co była przeziębiona, w czwartek byłam z nią u lekarza żeby skontrolować czy już wszystko ok. Osluchala ją i powiedziała, że czysto jest, nic nie słychać. A ona dzisiaj już znowu katar (od 2dni już nie.miała), luźne kupki, i ta temperatura 39,3

A jak zaglądała.do buzi jej to powiedziała z takim bólem aż : "o Boże, jakie Ty masz.te dziąsła rozpulchnione...lada moment powinno coś wyjść. Ale nic tu jeszcze nawet nie widać."

Ku#wa niech te zęby już wyjdą !

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 22:36   #2622
Larysa88
Zakorzenienie

czy któraś z Was biega? kurde no tak mnie kolka męczy że masakra, siły na bieg mam ale no nie da się, co chwilę przystanek bo ta kolka
ale jest lepiej niż wczoraj bo dzisiaj 1,2km przebiegłam bez zatrzymania pierwszego a później już co 200 czy 300 metrów zatrzymanie bo taki ból okropny że szok...

aaa na urodzinach ok, Ola była grzeczna, pogodna także fajnie, goście tylko ją chwalili jaka grzeczna i w ogóle ;p a solenizantka zakatarzona bardzo kurcze mam nadzieję że Ola się nie zarazi, ale w razie w dałam jej do mleka na noc Cebion

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Larysa album w biedronce kupowałaś ? jestem na kupinie ,w zesżłym roku fajny tam kupiłam
jak tak to ile zapłaciłaś ?
nie, w biedronce tylko książkę 200 bajek o zwierzątkach bardzo fajna, Oli też wzięłam
album w tesco, taki mały na 100zdjęć nic szczególnego

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi!!!

Nawet Was teraz.nie podczytuje bo Alicja cuda wyczynia.

Aktualnie właśnie jej gorączka zeszła po podaniu Ibumu no i moje dziecko teraz byszuje...spać nie chce

Ja.nie wiem.znowu skąd ta gorączka. Raczej to "tylko" zeby bo dopiero co była przeziębiona, w czwartek byłam z nią u lekarza żeby skontrolować czy już wszystko ok. Osluchala ją i powiedziała, że czysto jest, nic nie słychać. A ona dzisiaj już znowu katar (od 2dni już nie.miała), luźne kupki, i ta temperatura 39,3

A jak zaglądała.do buzi jej to powiedziała z takim bólem aż : "o Boże, jakie Ty masz.te dziąsła rozpulchnione...lada moment powinno coś wyjść. Ale nic tu jeszcze nawet nie widać."

Ku#wa niech te zęby już wyjdą !

oj biedne jesteście z tymi zębami
Stary 2014-07-05, 23:13   #2623
kama1987
Rozeznanie

Cytat:

podeszwa jest elastyczna, zgina się tak jak powinna i mam nadzieje że Zuzia nie będzie w nich koślawić stópek, bo jej dość dobrze trzymają. Miałam wziąć takie na 3 rzepy, ale nigdzie nie było.
jedyny minus to taki, że 18 nigdzie u mnie w mieście nie było, od 20 się zaczynają dopiero, pojechałam z mamą do miasta obok i aż w 1 sklepie były a że były tylko takie sandałki to je wzięłam. Babeczka mi powiedziała że ciężko z takim rozmiarem, i jak się pojawiają to 1-2 dni i są wykupione.

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
no wlasnie ja tez teraz leżałam głownie, Lene wykąpała siostra a mała była łaskawa wiec po kąpieli śpi budziła się kilka razy ale poszłam polezałam usnęła dalej zjadła wiec dalej śpiocha zaraz chyba do niej dołącze ale powiem Ci że dopiero teraz odpuściło trochę, a wcześniej wzięłam 2 nospy zwykłe i jedną comfort, mam nadzieje ze jutro będzie lepiej.. a bolało Cie tak jeden dzień czy kilka?
kilka dni, chyba z 4 jak dobrze pamiętam, ale w kolejnych było trochę lepiej, najgorzej w 1.

idę spać, dobranoc
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 05:16   #2624
ewacia85
Wtajemniczenie

dzien dobry
sebek wstał o 5 i usilnie kąłdł sie na mnie i na tz na wszystkie sposoby zeby zasnąć ale nie dało rady ...po łóżeczku sie tłukł i tez nic wziełam go na rece pochodziłam po kuchni ale też foch....ewidentnie zmęczony...wrzuciłam do łóżeczka i znowu próbował się ułożyć...zrobiłam butle z paracetamolem / na ząbki bo ewidentnie dziąsła swędza/ i śpi a ja siedzę z kawką

---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ----------

ps miałam pocytowane z wczoraj i nie wiem czemu nic nie ma
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 06:58   #2625
ja-ika
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla:
Amelki z okazji skończonych 10 miesięcy
oraz dla:
Gosi i Michasia za skończone 9 miesięcy

Zasypiam na stojąco, więc chyba nie muszę pisać, jak minęła nocka
Wczorajsze 1 urodzinki Natalki były bardzo miłe. Prezenty jej się podobały, a największym hitem był jeździk szczeniaczek Siedzieliśmy przed domem, był grill. Emilka nauczyła się pić z butli a może po prostu to co jej podałam posmakowało?

Rozcieńczam dodatkowo wodą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-06, 08:19   #2626
misia332
Zakorzenienie

Pozdrawiamy wszystkie ciocie z Lizbony !!

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 08:21   #2627
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Bawcie się dobrze

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-07-06, 08:28   #2628
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla:
Amelki z okazji skończonych 10 miesięcy
oraz dla:
Gosi i Michasia za skończone 9 miesięcy

Zasypiam na stojąco, więc chyba nie muszę pisać, jak minęła nocka
Wczorajsze 1 urodzinki Natalki były bardzo miłe. Prezenty jej się podobały, a największym hitem był jeździk szczeniaczek Siedzieliśmy przed domem, był grill. Emilka nauczyła się pić z butli a może po prostu to co jej podałam posmakowało?

Rozcieńczam dodatkowo wodą
Wszystkiego naj dla solenizantów.Jaika łączę się w bólu,już mi się nawet nie chce codziennie pisać o beznadziejnej nocy.Straciłam już nadzieję,że to się kiedyś zmieni.Nie wiem co z tym moim dzieckiem,teraz panna śpi,a chciałam iść do kościoła i d**a,nie wyrobię się,nawet jak za chwilę się obudzi

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Pozdrowionka,mam nadzieję,że dobrze się bawicie.Musia Wy jechaliscie autem tak?Ile godzin trwała podróż?Pytam,bo później chciałabym poprosić o kilka rad,bo my za dwa tygodnie ruszamy do Pl i muszę pomyśleć nad kilkoma logistycznymi rozwiązaniami

Stary 2014-07-06, 08:58   #2629
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj dla solenizantów.Jaika łączę się w bólu,już mi się nawet nie chce codziennie pisać o beznadziejnej nocy.Straciłam już nadzieję,że to się kiedyś zmieni.Nie wiem co z tym moim dzieckiem,teraz panna śpi,a chciałam iść do kościoła i d**a,nie wyrobię się,nawet jak za chwilę się obudzi

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Pozdrowionka,mam nadzieję,że dobrze się bawicie.Musia Wy jechaliscie autem tak?Ile godzin trwała podróż?Pytam,bo później chciałabym poprosić o kilka rad,bo my za dwa tygodnie ruszamy do Pl i muszę pomyśleć nad kilkoma logistycznymi rozwiązaniami

tak samochodem, około 14 godzin z przystankami

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-06, 09:02   #2630
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
tak samochodem, około 14 godzin z przystankami
No to podobnie jak u nas Europa.

Stary 2014-07-06, 09:27   #2631
gorgulek
Zakorzenienie

Pospalismy dzis do 8
Na 15 mamy Zuzi urodziny. Jest cieplo ale bez slonca. Jak cos to przeniesiemy sie do domu. I nie wiem jak mi tort wyszedl i jestem troche zla. No trudno juz. Zdecydowani elepiej idzie mi sprzatanie niz pieczenie

Milej niedzieli
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 09:36   #2632
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
pozdro 600

mój TZ męczy bułe o wózek, żeby już na Krk kupić, a ja chcę na żywo porównać z m&p bo mi żal kapuchy

Stary 2014-07-06, 09:40   #2633
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
podeszwa jest elastyczna, zgina się tak jak powinna i mam nadzieje że Zuzia nie będzie w nich koślawić stópek, bo jej dość dobrze trzymają. Miałam wziąć takie na 3 rzepy, ale nigdzie nie było.
jedyny minus to taki, że 18 nigdzie u mnie w mieście nie było, od 20 się zaczynają dopiero, pojechałam z mamą do miasta obok i aż w 1 sklepie były a że były tylko takie sandałki to je wzięłam. Babeczka mi powiedziała że ciężko z takim rozmiarem, i jak się pojawiają to 1-2 dni i są wykupione.

kilka dni, chyba z 4 jak dobrze pamiętam, ale w kolejnych było trochę lepiej, najgorzej w 1.

idę spać, dobranoc
wiesz mi nawet dzisiaj przeszło wczoraj była tragedia a dzisiaj już jest ok

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-06, 09:42   #2634
papalinka83
Zakorzenienie

Hej witam się w okropnym humorze Mam jakiś nasilony pms normalnie i to jakoś szybko, bo już prawie tydzień, a ja mam długie cykle. Brzuch mam jak balon i boli jak na okres i ryczeć mi się chce Tż chory od 3 dni, też ledwo żyje.

A poza tym to po wyjeździe wszystkich gości Ola chyba odsypia, przedwczoraj miała w dzień 1 drzemkę 3,5 h, a potem w nocy spałą od 19:15 do 7:30, z 1 karmieniem w nocy. Wczoraj spała 2 h w dzień, a w nocy od 19 do 7:30 Jeszcze nigdy nie było takiego przypadku Teraz przed chwilą zasnęła, więc pewnie wstanie za pół h, żeby zasygnalizować, że wszystko wróciło do normy

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ale tu nudy

Lula gratki

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

mam problem z usypianiem Alka
od jakis 2 tyg jest masakra
tzn on wstaje wierci sie placze i nie chce zasnac w lozeczku
chcialam wprowadzic ta metode 357 i chyba na tym sie skonczy bo nie widze innej metody
logoasiu moglabys mi tez napisac jak to dziala? bo widzialm ze dziewczynom chcesz wyslac pw ?
Ciekawe, czemu tak się to zmienia ciągle ze spaniem u naszych dzieciaczków. Jakby metoda zadziałała, to czemu nie spróbować.
Cytat:
jasne, rozumiem ja tylko uważam, że jeśli ktoś jest w trakcie decydowania w tematach uważanych za kontrowersyjne, to powinien znać jak najwięcej za i przeciw, i wtedy świadomie decydować
no ale niestety, niektórzy nie są w stanie zrozumieć i zaakceptować, że obrana przez nich taktyka może mieć jakieś wady i może mieć przeciwników
co do trudnego płaczliwego dziecka...
wiesz, płaczu dziecka nie da się uniknąć, moim zdaniem ważne jest po prostu, by być wtedy przy dziecku, jeśli tylko się da. bo sama sobie nie wyobrażam, że np mąż mnie zamyka w pokoju jak płacze, żebym się sama uspokoiła bo moje powody do płaczu wydają mu się bezpodstawne. no zdecydowanie wolę jak jest wtedy przy mnie, nawet jeśli nie potrafi/nie może mi pomóc
a slyszłaś kiedyś o pojęciu high need baby? tak mi się nasunęło, jak napisałaś o trudnym dziecku...
Ja też sobie niespecjal;nie wyobrażam zostawić płączącą Olę samą, mimo że on a naprawdę dużo płacze, a odkąd zaczęła stawać to o wiele więcej, bo chce wszędzie wejść, a nie umie i jest ryk. Ale jakbym nie przespała ani kilku godzin ciągiem od jej urodzenia, to pewnie byms ię chwytała każdej metody Przeczytałam o high-need baby, bo moje dziecko jest naprawdę wymagające, ale aż tak źle jednak nie jest

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 09:45   #2635
kaska87
Zakorzenienie

byłam w deichmanie (nie wiem jak to się pisze) młody z elefanten ma rozm. 19- mierzył dziewczęce bo tylko takie były w tym rozm. pani rzekła, że te najmniejsze szybko idą

Kama pytałam, ale chyba nie widziałaś? te befado mają miękką podeszwę?

Stary 2014-07-06, 09:46   #2636
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Pozdrawiamy bawcie sie dobrze!

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Pospalismy dzis do 8
Na 15 mamy Zuzi urodziny. Jest cieplo ale bez slonca. Jak cos to przeniesiemy sie do domu. I nie wiem jak mi tort wyszedl i jestem troche zla. No trudno juz. Zdecydowani elepiej idzie mi sprzatanie niz pieczenie

Milej niedzieli
Udanych urodzin

My sie witamy z drogi nad jezioro jedziemy do ińska, mam nadzieje ze pogoda sie utrzyma

Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-07-06, 09:47   #2637
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Aleksander
Stary 2014-07-06, 09:48   #2638
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć.

2,5 dni mnie tu nie było, to jak całe wieki. ale teraz miałam 30 minut przy sniadanku to nawet nadrobiłam.

Wszystkim dzieciaczkom sto lat za nowe miesiące!
I gratulacje za nowe umiejętności

Misia zazdroszczę byczenia

Ja zasuwam z nauką jak głupia, bo jest tego tak dużo,że nawet sobie nie wyobrażałam. Najgorsze jest to,że właściwie tylko w weekendy mogę się uczyć na spokojnie, bo wtedy mąż przejmuje Tusię...
ale na serio, nie wiem jak ja ogarnę wiedzę z niemal wszystkich dziedzin prawa w ciągu 2,5 miesiąca...

Cytat:

ja pod wpływem Twoich rad kupiłam właśnie takie butki z Elefantena, ale mają też dziurki i u góry są trochę bardziej odkryte.

Widzę tu dyskusję odnośnie zasypiania. Ja nie wnikałam w tę metodę 357, ani nie czytałam tej książki, o której pisze Logoasia. Ale po prostu nie potrzebuję, bo mam poglądy takie jak Natala. Moje dziecko zasypia głównie przy piersi, natomiast czasem jak tak nie zaśnie to przytulamy się aż będzie już mocno senna i wtedy odkładam ją do łóżeczka i zasypia. Fakt,że kilka razy zdarzyło się,że jednak się rozbudziła, ale nigdy nie było płaczu, po prostu wstawała i stała przy barierce, coś tam opowiadała. Może po prostu łóżeczko nie kojarzy jej się traumatycznie?

Mimo wszystko ja jestem z tych,że chociaż najmniejszy płacz Tusi jest dla mnie okropny i muszę ją wziąć na ręce i przytulić. Nie umiałabym inaczej.

Natomiast zdaję sobie sprawę,że każda z nas jest inna jak i każde dziecko jest inne, stąd rozumiem,że ktoś inny może z powodzeniem uczyć swoje dziecko samodzielnego zasypiania.Ja takiej konieczności nie widzę, a nawet gdybym widziała, to nie umiałabym pewnie tego zrobić.

dobra, to się wypowiedziałam, czasem trzeba napisać coś od siebie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 09:49   #2639
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
czy któraś z Was biega? kurde no tak mnie kolka męczy że masakra, siły na bieg mam ale no nie da się, co chwilę przystanek bo ta kolka
ale jest lepiej niż wczoraj bo dzisiaj 1,2km przebiegłam bez zatrzymania pierwszego a później już co 200 czy 300 metrów zatrzymanie bo taki ból okropny że szok...

aaa na urodzinach ok, Ola była grzeczna, pogodna także fajnie, goście tylko ją chwalili jaka grzeczna i w ogóle ;p a solenizantka zakatarzona bardzo kurcze mam nadzieję że Ola się nie zarazi, ale w razie w dałam jej do mleka na noc Cebion

nie, w biedronce tylko książkę 200 bajek o zwierzątkach bardzo fajna, Oli też wzięłam
album w tesco, taki mały na 100zdjęć nic szczególnego

oj biedne jesteście z tymi zębami
Co do kolek to moze zle oddychasz? Powinno sie oddychac nosem podczas biegania chociaz moj maz buzia oddycha przez krzywa przegrode.

Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-07-06, 09:56   #2640
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć.

2,5 dni mnie tu nie było, to jak całe wieki. ale teraz miałam 30 minut przy sniadanku to nawet nadrobiłam.

Wszystkim dzieciaczkom sto lat za nowe miesiące!
I gratulacje za nowe umiejętności

Misia zazdroszczę byczenia

Ja zasuwam z nauką jak głupia, bo jest tego tak dużo,że nawet sobie nie wyobrażałam. Najgorsze jest to,że właściwie tylko w weekendy mogę się uczyć na spokojnie, bo wtedy mąż przejmuje Tusię...
ale na serio, nie wiem jak ja ogarnę wiedzę z niemal wszystkich dziedzin prawa w ciągu 2,5 miesiąca...

ja pod wpływem Twoich rad kupiłam właśnie takie butki z Elefantena, ale mają też dziurki i u góry są trochę bardziej odkryte.

Widzę tu dyskusję odnośnie zasypiania. Ja nie wnikałam w tę metodę 357, ani nie czytałam tej książki, o której pisze Logoasia. Ale po prostu nie potrzebuję, bo mam poglądy takie jak Natala. Moje dziecko zasypia głównie przy piersi, natomiast czasem jak tak nie zaśnie to przytulamy się aż będzie już mocno senna i wtedy odkładam ją do łóżeczka i zasypia. Fakt,że kilka razy zdarzyło się,że jednak się rozbudziła, ale nigdy nie było płaczu, po prostu wstawała i stała przy barierce, coś tam opowiadała. Może po prostu łóżeczko nie kojarzy jej się traumatycznie?

Mimo wszystko ja jestem z tych,że chociaż najmniejszy płacz Tusi jest dla mnie okropny i muszę ją wziąć na ręce i przytulić. Nie umiałabym inaczej.

Natomiast zdaję sobie sprawę,że każda z nas jest inna jak i każde dziecko jest inne, stąd rozumiem,że ktoś inny może z powodzeniem uczyć swoje dziecko samodzielnego zasypiania.Ja takiej konieczności nie widzę, a nawet gdybym widziała, to nie umiałabym pewnie tego zrobić.

dobra, to się wypowiedziałam, czasem trzeba napisać coś od siebie
mojemu tez ni kojarzy sie traumatycznie bo niby od czego?
co by musialo dziecko przezywac w lozeczku by miec traume?
a problem z zasypianiem jest

Aleksander
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości