Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-05, 22:15   #3691
gosia3103
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Ja też tak właśnie pomyslałam
Nie będzie im się też spieszyć z zakończeniem, tak mają u Ciebie dobrze Także uważaj
Heh coś w tym może być prawdy, a na jutro zaplanowałam chilli con carne.. ;-) szkoda mi ich jakby mieli ciągle tylko kotlety z karkówki jeść, szczególnie ze tam z nimi jest mój mąż!
Stary 2014-07-05, 22:21   #3692
TheFall
Zadomowienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj dostalam dreszczy, taki upal a mi bylo zimno.. zle sie dzisiaj czuje.. a przez ostatnie dni nie mam nawet sily wyjsc z pokoju do pkoju.. ehh.. chce juz rodzic

Mam pytanko, kupowalyscie wozki na necie? Bo ja mialam zamawiac, ale mi doradzili ze lepiej kupic w sklepie.. bylam ostatnio w sklepie to takie kiepskie wozki sa od 1200-200 zl.. i teraz jednak bede zamawiac tylko sie boje ze jak przyjdzie to nie bedzie odpowiednie dla mnie.. a nie chce się bawić w odsyłanie itd.. jak radzicie? Moze jakies wlasne doswiadczenia?

Co do cen w Internecie to podaję ci nasz przykład. Za wózek Bebetto Luca 3w1 w sklepie zapłaciliśmy 1550 zł, a popatrz jakie ceny są na Allegro.
Z wózkiem ze sklepu będzie na pewno wygodniej przy ewentualnej reklamacji. My mamy gwarancję na 2 lata, w tym czasie użytkownik z allegro dawno mógłby się zwinąć i nie odpowiadać na telefony i maile.

Osobiście jestem tchórzem i boję się zamawiać kosztownych rzeczy w Internecie, muszę pomacać, popytać i wszystko sprawdzić.

Baaa i zapomniałam jeszcze o czymś, w sklepie dostałam 80 zł na dodatkowe zakupy, czyli w sumie zapłaciliśmy za wózek 1470 zł

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy was też bola plecy przy wstawaniu??? Ja to mam takie bóle czasem, że najchętniej w ogóle bym sie nie podnosiła....i jeszcze te skurcze łydek taki miałam ostatnio skurcz, że teraz utykam na tą noge, jak bym zakwasy miała na tej łydce Dziś to chodzę jak kaleka. No i te swędzenie...Co za dzień, dawno takiego nie miałam

Ale jestem z siebie dumna bo juz wszystko poprałam, ale niestety prasowania mi troszkę jeszczę zostało, ale juz większą czesc mam ogarnietą Jak wspominałyscie, oczywiście miałyście rację. Myślałam ze na 3 praniach sie zakończy, w rezultacie wyszło 6, a jeszczę mam parę rzeczy do dokupienia... to będzie razem 7
Plecy bolą tylko po nocy ale nie codziennie, za to przy wstawaniu kłuje i pobolewa mnie na dole przy spojeniu łonowym.

Edytowane przez TheFall
Czas edycji: 2014-07-05 o 22:23
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 22:24   #3693
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Heh coś w tym może być prawdy, a na jutro zaplanowałam chilli con carne.. ;-) szkoda mi ich jakby mieli ciągle tylko kotlety z karkówki jeść, szczególnie ze tam z nimi jest mój mąż!
Wiadoma sprawa
A poza tym muszą mieć krzepę do pracy

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość

Plecy bolą tylko po nocy ale nie codziennie, za to przy wstawaniu kłuje i pobolewa mnie na dole przy spojeniu łonowym.
Też tak mam
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 22:26   #3694
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Oficjalnie uwazam temat wyprawki za zakonczony
O to efekt dzisiejszej pracy, wystarczy ubrac lozeczko i juz wszystko jest gotowe

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 22:30   #3695
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
O to efekt dzisiejszej pracy, wystarczy ubrac lozeczko i juz wszystko jest gotowe

Pięknie!!!
Stary 2014-07-05, 22:34   #3696
gosia3103
Zakorzenienie

Zaczarowana śliczny kącik, ja się zaczynam martwić czy u mnie samo lozeczko się zmieści, o komodzie nie wspomnę ;-)
Stary 2014-07-05, 22:39   #3697
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam mmsa od Papryczki
Oto ANASTAZJA

Załącznik 5728381
Gwiazdeczka - piękna

Cytat:
Ja dzisiaj dostalam dreszczy, taki upal a mi bylo zimno.. zle sie dzisiaj czuje.. a przez ostatnie dni nie mam nawet sily wyjsc z pokoju do pkoju.. ehh.. chce juz rodzic

Mam pytanko, kupowalyscie wozki na necie? Bo ja mialam zamawiac, ale mi doradzili ze lepiej kupic w sklepie.. bylam ostatnio w sklepie to takie kiepskie wozki sa od 1200-200 zl.. i teraz jednak bede zamawiac tylko sie boje ze jak przyjdzie to nie bedzie odpowiednie dla mnie.. a nie chce się bawić w odsyłanie itd.. jak radzicie? Moze jakies wlasne doswiadczenia?
Ja kupiłam wózek na Allegro, który sobie wcześniej upatrzyłam i poczytałam opinie na necie i nie żałuję, bo mi się podoba i powinien być fajny. Nie widziałam go wcześniej na żywo, bo tutaj gdzie mieszkam sa tylko 2 sklepy z wózkami i tego akurat nie mieli na stanie.

Cytat:

Świetny kącik. gratki.
PS. Odważnie pomalowany pokój - bardzo mi sie podoba
Stary 2014-07-05, 22:40   #3698
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

no zaczarowana, Ty to umiesz zmobilizowąc do działania
u mnie to jeszcze wszytsko w lesie a w zasadzie na strychu
super to wszystko wygląda
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 22:56   #3699
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

zaczarowanadlaniego śliczny ten twój kącik dla maleństwa!

Muszę ogarnąć pokoik u nas w mieszkaniu i potem może też wrzucę fotkę
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 22:58   #3700
kro0pka
Raczkowanie

Dzieki za rady co do tego wozka

Zaczarowana - uwielbiam ten wasz pokoik. Wszystko jest takie sliczne i dopasowane wielkie brawa

Edytowane przez kro0pka
Czas edycji: 2014-07-05 o 23:02
kro0pka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 23:09   #3701
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
no zaczarowana, Ty to umiesz zmobilizowąc do działania
u mnie to jeszcze wszytsko w lesie a w zasadzie na strychu
super to wszystko wygląda
Przez ta szyjke sie boje ze powie mi na czzwartkowej wizycie ze cos widac w sprawie porodu, a wolalam juz teraz zagonic Tz i miec z glowy i czekac z nozkami w gorze na porod

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Świetny kącik. gratki.
PS. Odważnie pomalowany pokój - bardzo mi sie podoba
Mi sie strasznie podobaja ciemne kolory
w lazience mam polowe sciany pomalowany na ciemny niebieski a w duzym pokoju na szary ale jasniejszy odcien

Tz nie byl przekonany jak takie farby wybralam ale jak pomalowal i sciany wyschly to byl mega zaskoczony bo super wygladalo

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Zaczarowana - uwielbiam ten wasz pokoik. Wszystko jest takie sliczne i dopasowane wielkie brawa

Dziękuję

Nasze szczescie
Stary 2014-07-05, 23:18   #3702
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

No cudnie, wielkie wow!

My będziemy rozkładać łóżeczko w przyszły weekend - tak zaplanowałam, bo potem akurat mam wizytę i pierwsze ktg, gdyby coś wyszło "nie tak", to żebyśmy mieli z głowy
W ogóle u nas ok, Ania strasznie ruchliwa, ciśnienie mam nadal w normie (dalej na 2 Dopegytach, nie więcej ), przytyłam 9 kg, za 3 dni zaczynam 9 mc
A termin CC to ostatni tydz lipca lub pierwszy tydz sierpnia.
Od kilku dni strasznie się męczę, wczoraj ze szczepienia z K. ledwo doszłam do domu. Na razie nici ze spacerków... Stopy podpuchnięte, brzuch ciągnie. Może, gdyby zrobiło się chłodniej, byłoby lepiej...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 23:33   #3703
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
bephanten wystarczy? Czy lepiej oddzielną?
myśle, że tak
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 23:37   #3704
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:

Slicznie!!!!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 23:40   #3705
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
myśle, że tak
Stary 2014-07-05, 23:47   #3706
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Nie mogę spać bolą mnie nogi i musiałam zjeść 2 kromki chleba bo w brzuchu mi burczalo. Mam nadzieje że nie złapie mnie przez to zgaga
Ale jakbym nie zjadła to bym w ogóle nie poszła spać

Dziewczyny czy wy też macie dużo uplawow ze mnie ciągle leć + swędzenie w okolicach intymnych nie wiem czy to przez te tabletki dopochwowe które biorę czy może przypetala mi się jakaś infekcja

Nasze szczescie
Stary 2014-07-05, 23:58   #3707
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Nie mogę spać bolą mnie nogi i musiałam zjeść 2 kromki chleba bo w brzuchu mi burczalo. Mam nadzieje że nie złapie mnie przez to zgaga
Ale jakbym nie zjadła to bym w ogóle nie poszła spać

Dziewczyny czy wy też macie dużo uplawow ze mnie ciągle leć + swędzenie w okolicach intymnych nie wiem czy to przez te tabletki dopochwowe które biorę czy może przypetala mi się jakaś infekcja
Kurcze, powiem Ci, że jak swędzenie to nie za ciekawie
Ja mam, że tak powiem ciągle mokro w gaciach i już strasznie mnie to wkurza Czasami idę do toalety sprawdzić, czy wszystko jest ok i czy mi może plamy na spodniach nie widać A przeważnie mam wkładkę
Swędzenia nigdy nie miałam, to może zgłoś to przy następnej wizycie albo zadzwoń zapytaj
Stary 2014-07-06, 00:39   #3708
pati1078
Rozeznanie

zaczarowanadlaniego sliczny kącik dla malej księżniczki mój niestety jeszcze nie gotowy ale już coraz blizejno i mój nie bedxie tsk dopracowany jak twój czy patrycji bo nie bardzo mamy miejsce ale może za rok uda nam się cos kupic i wtedy urządzimy amelce jej pokoik

Edytowane przez pati1078
Czas edycji: 2014-07-06 o 00:41
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 02:14   #3709
kro0pka
Raczkowanie

Nie moge spac. Obudzilo mnie okropne swedzenie calego ciala. Swedza mnie nogi rece plecy brzuch.. wszystko!! Az chce mi sie plakac..
Stary 2014-07-06, 06:57   #3710
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Jak juz sie wybierasz na zakupy to lepiej kup wszystko za jednym zamachem i bedziesz miala z glowy

Moze urodzimy w ten sam dzien
Nogi gole tez bez problemu gorzej z Grazynka

Gdyby Tz jeszcze pracowal w weekend to bym chyba juz do konca zwariowala w tych 4 scianach
Ja to bym poszla na spacer ale ostatnio tak brzuch mi twardnieje ze wole nieryzykowac

Piękny kącik dla Olivki zazdroszczę że już masz gotowe wszystko!
Tak też zrobię, Kupię już wszystko.

Hah ale by było fajnie tego samego dnia urodzić i zdawać relacje z porodówki na żywo jak PAPRYCZKA

Dobrze że masz chociaż TŻ na weekendy no i w tyg też wraca do domu Ja za to ani weekendy ani w tygodniu. W sumie warto rozważyć opcję czy Ja w ogóle Go jeszcze mam? (...)

Też chętnie poszła bym na spacer ale nie wolno zauważyłam, że brzuch co raz mniej mi twardnieje....może to przez leki się uspokoiło? Albo ze względu na moje nastawienie, że to już jest co raz bezpieczniej urodzić? Cholera wie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Angelika a gdzie Twój Tz że sama jesteś? Bo ja też jestem permanentnie sama właściwie, ale na własne życzenie ;-)
Gosiu, TŻ jest w pracy.

A to dlaczego na własne życzenie?

Ja dostaje świra już.

~~
Noc nieprzespana. . . .
Ale dziś się zapowiada wybitnie nie adekwatna pogoda dla kobiet w ciąży!! Nienawidzę takiego skwaru.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"

Edytowane przez angelika__2014
Czas edycji: 2014-07-06 o 06:59
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 07:13   #3711
patrycja19894
Wtajemniczenie

WiTam się z rana wczoraj caly dzien zajęty,robiliśmy baby shower,tzn organizowała go moja przyjaciółka u siebie w ogrodzie,my zajęliśmy się tylko jedzeniem na grilla od rana zakupy,przygotowania,wróc iłam do domu ok 23,ale warto bylo śmiechu co nie miara,były zabawy,baloniki.. Myślałam ze nikt nie bedzie chciał brac udziału a każdy się domagał więcej atrakcji

Anastazja jest sliczna nie wygląda na taka mala kruszynke

Zaczarowana śliczny kącik ładnie komponuje się na ciemnej ścianie, dowód na to ze nie musi być różowy dla dziewczynki żeby było ślicznie

---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ----------

Cytat:
Nie moge spac. Obudzilo mnie okropne swedzenie calego ciala. Swedza mnie nogi rece plecy brzuch.. wszystko!! Az chce mi sie plakac..
ciebie też?? Badania robilas?

Ja juz się do tego swędzenia chyba przyzwyczaiłam, co prawda budzę się przez to w nocy i wstaje ok 5 przez to bo szalu dostaje ale kładąc się spac juz się na to przygotowauje psychicznie. Dziś mam jazdę z rękami i dłońmi,wrrr aż szczypie!
Stary 2014-07-06, 07:13   #3712
twin--maid
Zakorzenienie

Papryczko, gratuluję serdecznie pięknej córeczki! Dużo zdrówka dla Was!
Stary 2014-07-06, 07:24   #3713
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, powiem Ci, że jak swędzenie to nie za ciekawie
Ja mam, że tak powiem ciągle mokro w gaciach i już strasznie mnie to wkurza Czasami idę do toalety sprawdzić, czy wszystko jest ok i czy mi może plamy na spodniach nie widać A przeważnie mam wkładkę
Swędzenia nigdy nie miałam, to może zgłoś to przy następnej wizycie albo zadzwoń zapytaj

Wizytę mam teraz w Czwartek to powiem
zastanawiałam się czy to swędzenie może być od zbyt ciasnej bielizny
bo czytałam ze piwinno się nosić bawełniane i nie uciskajace ech sama już nie wiem

Też mam mokro czasem się zastanawiam czy to czasem nie wody mi odeszły

Tez zaczęłam nosić wkładki chociaż nigdy nie korzystałam może to też być przyczyną ?

Nasze szczescie
Stary 2014-07-06, 07:29   #3714
Moni 26
Zadomowienie

Witam sie z rana
Czy u was w nocy było też tak duszno????Myślałam ze sie uduszę...ze 3 gdz próbowałam usnąć A jak już usnełam to co jakiś czas się oczywiście budziłam Ale dziś już lepiej sie czuję, nawet mniej sie drapie... we wtorek mam wizytę, tyle musze powiedzieć ginowi, ze pewnie się załamie głównie o żylakach, bo zauważyłam, ze zaznacza mi w karcie ciąży że ich nie mam, a nawet ani razu o to nie zapytał oczywiście o swędzeniu, strasznych bólach pleców i o bólach brzucha, twardnieniu codziennym, jestem dobrej myśli, ze to nic takiego te moje objawy, ale myślę ż elepiej mu to powiedzieć, tym bardziej że na ostatniej wizycie nic z tego nie miałam...No może bóle brzucha, ale były rzadkie, nie twardniał mi brzuch codziennie, na okres też nie bolał
zaczarowanadlaniego zakochałam sie w twoim kąciku Dodatki super pasują: cud, miód i orzeszki

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
WiTam się z rana wczoraj caly dzien zajęty,robiliśmy baby shower,tzn organizowała go moja przyjaciółka u siebie w ogrodzie,my zajęliśmy się tylko jedzeniem na grilla od rana zakupy,przygotowania,wróc iłam do domu ok 23,ale warto bylo śmiechu co nie miara,były zabawy,baloniki.. Myślałam ze nikt nie bedzie chciał brac udziału a każdy się domagał więcej atrakcji

Anastazja jest sliczna nie wygląda na taka mala kruszynke

Zaczarowana śliczny kącik ładnie komponuje się na ciemnej ścianie, dowód na to ze nie musi być różowy dla dziewczynki żeby było ślicznie

---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ----------

ciebie też?? Badania robilas?

Ja juz się do tego swędzenia chyba przyzwyczaiłam, co prawda budzę się przez to w nocy i wstaje ok 5 przez to bo szalu dostaje ale kładąc się spac juz się na to przygotowauje psychicznie. Dziś mam jazdę z rękami i dłońmi,wrrr aż szczypie!
pati, mnie właśnie też masakrycznie swędzi, wcześniej to tak było trochę, myślałam, ze może się spociłam i dlatego...
ale dziś w nocy to strasznie...A ty jak powiedziałas ginowi o tym że cię swedzi dał ci skierowanie na badania???i w tedy ta cholestaza ciążowa?
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 07:32   #3715
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Mówiłaś o tym lekarzowi?
Robiłaś pod tym względem badania ?

Nasze szczescie
Stary 2014-07-06, 07:37   #3716
kasiuulad
Raczkowanie

Zaczarowana mnie tez swędziało przy dluzszym stosowaniu luteiny dopochwowej, ale po odstawieniu przeszlo zupełnie, tez myslalam ze to jakas infekcja ale wyniki byly ok, oczywiscie powiedz lekarce bo przyczyna moze byc inna.

ta noc byla koszmarna, duchota straszna do tego mlodszy cos z gardlem ma i kaszle a co za tym idzie jeczal i wiercil sie prawie cala noc, jestem niewyspana i plecy mnie bolą ,
wczoraj wybraliśmy okulary dla chlopakow, okazalo sie ze wyszlo taniej niż zakladalam (z czego bardzo sie ciesze) i nawet ladnie w nich wygladaja, we wtorek będą do odbioru, mam tylko nadzieje ze będą chcieli je nosić i nie polamia po tygodniu....

idę pic kawe
milego dnia
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 07:41   #3717
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny

Nie chciałam przesadzić z tym kącikiem dla małej ale myśle że mimo tak małej przestrzeni wyszło fajnie

Nasze szczescie
Stary 2014-07-06, 08:05   #3718
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Tak też zrobię, Kupię już wszystko.

Hah ale by było fajnie tego samego dnia urodzić i zdawać relacje z porodówki na żywo jak PAPRYCZKA

Dobrze że masz chociaż TŻ na weekendy no i w tyg też wraca do domu Ja za to ani weekendy ani w tygodniu. W sumie warto rozważyć opcję czy Ja w ogóle Go jeszcze mam? (...)

Też chętnie poszła bym na spacer ale nie wolno zauważyłam, że brzuch co raz mniej mi twardnieje....może to przez leki się uspokoiło? Albo ze względu na moje nastawienie, że to już jest co raz bezpieczniej urodzić? Cholera wie

Gosiu, TŻ jest w pracy.

A to dlaczego na własne życzenie?

Ja dostaje świra już.

~~
Noc nieprzespana. . . .
Ale dziś się zapowiada wybitnie nie adekwatna pogoda dla kobiet w ciąży!! Nienawidzę takiego skwaru.
wiesz co? chyba to chodzi o psychikę...ja tez tak mam, że teraz mi jakoś jakby mniej ten brzuch twardnieje...i nie jest to jakieś dokuczliwe, Poza tym chyba tez tych twardnień mniej odczuwam, bo nie zwracam tak na to uwagi jak wczesniej. Jak mi powiedziała ginka że szyjka sie bardzo skróciła a był to 30/31tc chyba to swirowałam strasznie i liczyłam te skurcze a teraz jakos spokojniej bo widzę że od skracajacej szyjki się RAZ nie rodzi a DWA juz jest prawie bezpiecznie i czuję po sobie że wytrzymam jeszcze troszkę. Tak więc to co mamy w głowie robi dużą robotę...
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 08:08   #3719
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana
Czy u was w nocy było też tak duszno????Myślałam ze sie uduszę...ze 3 gdz próbowałam usnąć A jak już usnełam to co jakiś czas się oczywiście budziłam Ale dziś już lepiej sie czuję, nawet mniej sie drapie... we wtorek mam wizytę, tyle musze powiedzieć ginowi, ze pewnie się załamie głównie o żylakach, bo zauważyłam, ze zaznacza mi w karcie ciąży że ich nie mam, a nawet ani razu o to nie zapytał oczywiście o swędzeniu, strasznych bólach pleców i o bólach brzucha, twardnieniu codziennym, jestem dobrej myśli, ze to nic takiego te moje objawy, ale myślę ż elepiej mu to powiedzieć, tym bardziej że na ostatniej wizycie nic z tego nie miałam...No może bóle brzucha, ale były rzadkie, nie twardniał mi brzuch codziennie, na okres też nie bolał
zaczarowanadlaniego zakochałam sie w twoim kąciku Dodatki super pasują: cud, miód i orzeszki

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

pati, mnie właśnie też masakrycznie swędzi, wcześniej to tak było trochę, myślałam, ze może się spociłam i dlatego...
ale dziś w nocy to strasznie...A ty jak powiedziałas ginowi o tym że cię swedzi dał ci skierowanie na badania???i w tedy ta cholestaza ciążowa?
U mnie zaczelo sie dosyc wczesnie, ok 27/28tydz, polozna stwierdzila, ze to za wczesnie na cholestaze, ale jak dodatalm, ze moja siostra tez to miala to odrazu pobrała mi krew. Tobie problemow nie powinien robic, to sie rozkreca po 30tyg wiec nie daj sie splawic.
Stary 2014-07-06, 08:28   #3720
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość

Noc nieprzespana. . . .
To by było
jeszcze by zakłady szły która pierwsza urodzi

Mam nadzieje ze ten twój Tz po ciąży się zmieni i ze będzie poswiecal wam więcej czasu.
To super ze brzuszek juz tak nie twardnieje

u mnie ciepło
wole zeby padało i grzmialo i było zimno

Nasze szczescie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości