Psy- cz. II - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-05, 22:53   #4831
Rottie
Zadomowienie

Dot.: Psy- cz. II

Cytat:
Napisane przez inga21 Pokaż wiadomość
To mnie trzyma w ryzach, jak czytam o psach które wyszły na prostą. Moi znajomi i dalsza rodzina też nienawidzą młodej. W ogóle ją od nich odcięłam, bo chcę żeby miała pozytywne emocje w okół siebie. W domu jest lubiana, ale nie ma wielkiej miłości jak w przypadku pozostałych psów. Oni nie potrafią zrozumieć dlaczego ona ma tyle problemów ze sobą, przecież 'ma już dom to dlaczego nie jest normalna' I pogadali z nimi

Mam taktykę taką, że spróbuję każdej sensownej i możliwej metody pracy z Coffe, żeby rozwiązać jej problemy. Jak się nie uda to trudno, będziemy z tym żyć
Identycznie miałam.

Trzymam kciuki
Stary 2014-07-05, 22:56   #4832
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
jak Oporów to rewelacja, bo pieski spotykają się w parku koło pętli oporowskiej właśnie
a agility i frisbee też odbywało się niedaleko, także MUSISZ mieszkać na Oporowie
Agility Moja miłość ogromna Szkoda, że pies jakoś nie bardzo Znaczy on wszystko gdzie można biegać i skakać. Ale jakby miał wybór czy biegać i próbować łapać dyski czy słuchać mnie i skakać przez hopki, to bez dwóch zdań poszedłby za frisbee.
W sumie to mi się też podoba, ale jakoś się nie umiem w tym odnaleźć. W sumie ani w jednym, ani w drugim, bo trzeba być takim super mega łał. Krzyczeć, piszczeć, całym sobą okazywać radość. A ja nie umiem
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 23:31   #4833
phony
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie wiem, ale chcę zrobić wszystko co mogę i spróbować każdego możliwego sposobu, żebym później mogła powiedzieć, że próbowałam wszystkiego.
Cały czas jej przypadek konsultuje z behawiorystą, ale ten rozkłada ręce trochę bo to przypadek psa pokrzywdzonego przez los od szczeniaka, czyli nie można przewidzieć ani jej reakcji na cokolwiek, można tylko starać się to zrozumieć. To jest szczególnie trudne, bo ona ma swoje dni. Raz jest aniołem, spokojna, opanowana i szczęśliwa, a na drugi dzień wszystko jest straszne, mój szybszy ruch jest straszny.
Z tym psem Twojej koleżanki to też nieźle Tak gdzieś w głębi duszy trochę zazdroszczę, że wiedzą jakich facetów ten pies nie lubi, bo moja nie lubi każdego Tylko że młoda jak użre to co najwyżej rozetnie skórę trochę, a taki wielki jak zaatakuje to już gorzej.
Jakbym czytała o mojej poprzedniej suczce, po której stwierdziłam, że nigdy więcej nie wezmę psiego podrostka ze schroniska..

Byłam przekonana, że 7-miesięczne szczenię to czysta karta, że sobie ją wychowam jak chcę. Od samego początku miała zapewniony kontakt z wieloma ludźmi, bała się ich tylko na spacerach, ale nad tym pracowałyśmy. Potrafiła normalnie przejść koło kogoś, po czym jak puszczałam ją ze smyczy kilkanaście sekund później to robiła w tył zwrot i leciała wbić się tej osobie zębami w nogawkę od spodni...

Nienawidziła innych psów, chociaż nie miała z nimi złych wspomnień ze schroniska, żaden też się z nią nie gryzł ani jej nie napastował jak była u mnie....praktycznie od pierwszego dnia zaczęła na spacerach stawiać się do innych, nie unikałam kontaktu z psami, pozwalałam jej na zapoznawanie się, ostro reagowałam jak przeginała, ale nigdy żaden pies nie chciał dać jej bęcków za jej podskakiwanie- wszystkie się wycofywały, a to przecież było 7-miesięczne szczenię! Psi nastolatek, którego mogły zgnoić za wbijanie się zębami w tyłek czy rzucanie się, bo za blisko przeszły!

Po behawiorystę sięgnęłam dopiero jak miała 4 lata, ale facet niewiele nam pomógł, w sumie to stwierdził, że mam budować jej pewność siebie, karcić niepożądane zachowania itd. Suczka żyła stosunkowo krótko, bo zaledwie 7 lat, byłam z nią bardzo zżyta, ale chyba jako jedyna tak naprawdę ją rozumiałam i byłam w stanie przewidzieć jej reakcje....reszta rodziny sądziła, że to "głupi agresywny pies który sam nie wie czego chce".

Nienawidziła dzieci (wyuczyłam ją ignorowania ich, nie pozwalałam na głaskanie choć wiele chciało, bo miała wygląd słodkiego miśka), nienawidziła obcych osób (ale o był najmniejszy problem, po prostu musieli ją ignorować), nie tolerowała większości psów (nie było mowy o tym, żeby się z jakimkolwiek pobawiła, chyba że to był malutki szczeniaczek albo bardzo opanowany samiec- do takich odnosiła się z szacunkiem i była wobec nich bardzo delikatna). Cud, że się zdecydowałam na kolejnego psa po przebojach z tą suczką ale nie wierzę w to, że to była tylko i wyłącznie moja wina i że mogłam ją wychować lepiej, bo dziwnym trafem moje poprzednie psy były idealne, obecny też wyszedł na prostą mimo, że z charakteru jest dość lękliwy....

Edytowane przez phony
Czas edycji: 2014-07-05 o 23:32
phony jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 08:32   #4834
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Sugar biorąc psa liczyłam na to, że będzie dzieci kochał i w ogóle będzie taki pał łał, bo wszystkie psy jakie znałam kochały dzieci, więc automatycznie miałam gdzieś w głowie, że pewnie każdy pies taki jest chyba, że ma spaczoną psychikę.
O jakież było moje zdziwienie jak się okazało, że MÓJ pies dzieci nie lubi, bo tak Zbierałam się w sobie dobre kilka miesięcy, bo jak to tak? Przecież dzieci mu nic nie zrobiły, od małego był do nich przyzwyczajany. Koło placów zabaw z nim chodziłam, jak jakieś dziecko spotkaliśmy to pozwalałam powąchać, pogłaskać. I owszem dał się, ale jakoś mu to specjalnej frajdy nie sprawiało. A potem zaczął szczekać na dzieci, warczeć. Tak o.
I olałabym to gdyby nie fakt, że moja przyszłość z dziećmi jest związana bardzo I po prostu nie wyobrażam sobie, że organizuję wycieczkę np. dwudniową dla trzecioklasistów (czy tam zielona szkoła) i nie biorę ze sobą psa. To było dla mnie takie oczywiste, że okeeej, będę nauczycielem i jeśli będą jakieś wyjazdy z noclegami to szukam tak żeby móc zabrać psa. Więc siłą rzeczy musi te dzieci znosić. Choćby za pęto kiełbachy, ale musi

W ogóle Myśl Zmaterializowana u Ciebie na blogu Taka jedna wielka kupa futra *.*

A no to rozumiem, taki priorytet Dla mnie priorytetem jest to, żeby pies dogadywał się wśród innych psów, musi się umieć wyciszać w klatce, szlifuje przywołanie w każdej sytuacji no i generalnie musi chcieć ze mną pracować, to ja mam być najważniejsza, żeby nam się dobrze żyło

Haha no futra jest dużo, koleżanka za każdym razem jak patrzy na niego (sama ma 3 bordery) cmoka i mówi "no ja to bym go obcięła " :P

Cytat:
Napisane przez Rottie Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1404583999 co pyszczek

Inga, współczuję. Ona jest jeszcze młodziutka i się może jej wiele odmienić, jeśli będziecie pracować. Avril miała różne schizy jak była młodsza, ale dzisiaj jest fajnym psem. Jakoś we wrześniu będzie miała 3 lata, trafiła do mnie jak miała 8 miesięcy i była chodzącym szatanem. Moja rodzina i znajomi jej nienawidzili, tak potrafiła zajść za skórę
Ale z Iwana to wiem, że pewnych rzeczy nie wyplewię i się pogodziłam z tym, jaki jest. Śmieję się, że poszliśmy na kompromisy
Wszystko zależy od przypadku. Ja tam myślę, że wiele jeszcze wypracujecie i tak jak my teraz za jakiś czas będziecie te akcje tylko wspominać.
Też jestem dobrej myśli!

Cytat:
Mogę się podpisać pod wszystkim co napisałaś o swojej fretce Czasami jest trudno ją uwielbiać, kiedy robi coś totalnie beznadziejnego. I nie chodzi mi o to, że gryzie ludzi bo to jej problem i nie mogę się na nią wkurzać o to, że ktoś kiedyś ją skopał. Nie wkurzam się też o normalne szczeniakowe zachowania, kiedy zleje się czasami w domu, drze japę czy wykopie kwiatka.
Jakby nagle wszystko co złe musiało z niej wyjść. Zdarzyło się dwa razy, zaraz po przyjściu do mnie i jak ostatnio tak strasznie na nią tutaj nadawałam. Po protu przez te kilka godzin jest w stanie mnie tak zmęczyć psychicznie, bo muszę być obok niej cały czas i nie mogę spuścić jej z oczu. Ona nad sobą wtedy nie panuje. Bardzo nieśmiało przypuszczam, że może jakoś 'zbiera' w sobie stres i po prostu wybucha w jeden dzień. Tyle że to nie jest bezpieczne ani dla niej, ani dla otoczenia.
Nie wydaje mi się żeby miała mało ruchu czy zajęć psychicznych, bo staram się z nią ciągle coś ćwiczyć, a wieczorami oprócz spacerów biega przy rowerze.

A oprócz tego to wspaniałe, wpatrzone we mnie stworzenie, które dałoby się za mnie pokroić Kocham to moje głupiutkie futro bardzo. Mam 5 wspaniałych psów z tym, że jedno jest malutkie i czasami bardzo pogubione, a ja stoję obok i staram się jakoś jej pomóc.
Ostatnio przypadkowo usłyszałam jak ćwiczyłam z Coffe na spacerze jak dwie kobiety, które z nami chodzą komentowały młodą, jej postępy itp. I jedna stwierdziła, że młoda przeszła 'od zera do milionera', bo wygrała życie. To chyba najlepsze co mogłam usłyszeć, bo mimo tego że widzą jakie ma czasami problemy i tak twierdzą, że zyskała dużo będąc u mnie Tak mnie to podbudowało
Z tym bieganiem na rowerze to uważaj, jeszcze jest za mała na takie szaleństwa, ostatnio dowiedziałam się, że bieganie przy rowerze, taki wymuszony wysiłek dopiero po skończeniu 2 roku życia. Ona ma jeszcze długie ciałko, niech kręgosłup dobrze działa, bo potem zwiększy się ryzyko spondylozy.

I widzisz, dla takich chwil warto się "męczyć"! Nadają powera, ja też jestem takiego zdania, że jesteś czymś najlepszym, co mogło jej się przytrafić

Cytat:
To mnie trzyma w ryzach, jak czytam o psach które wyszły na prostą. Moi znajomi i dalsza rodzina też nienawidzą młodej. W ogóle ją od nich odcięłam, bo chcę żeby miała pozytywne emocje w okół siebie. W domu jest lubiana, ale nie ma wielkiej miłości jak w przypadku pozostałych psów. Oni nie potrafią zrozumieć dlaczego ona ma tyle problemów ze sobą, przecież 'ma już dom to dlaczego nie jest normalna' I pogadali z nimi

Mam taktykę taką, że spróbuję każdej sensownej i możliwej metody pracy z Coffe, żeby rozwiązać jej problemy. Jak się nie uda to trudno, będziemy z tym żyć
Bardzo trzymam za Was kciuki!

Cytat:
Agility Moja miłość ogromna Szkoda, że pies jakoś nie bardzo Znaczy on wszystko gdzie można biegać i skakać. Ale jakby miał wybór czy biegać i próbować łapać dyski czy słuchać mnie i skakać przez hopki, to bez dwóch zdań poszedłby za frisbee.
W sumie to mi się też podoba, ale jakoś się nie umiem w tym odnaleźć. W sumie ani w jednym, ani w drugim, bo trzeba być takim super mega łał. Krzyczeć, piszczeć, całym sobą okazywać radość. A ja nie umiem

Ja na agility też czekam z niecierpliwością to znaczy kiedy hopki i tunele się u nas w klubie pojawią)

Edytowane przez sugarfreeee
Czas edycji: 2014-07-06 o 08:44
sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 09:51   #4835
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
A no to rozumiem, taki priorytet Dla mnie priorytetem jest to, żeby pies dogadywał się wśród innych psów, musi się umieć wyciszać w klatce, szlifuje przywołanie w każdej sytuacji no i generalnie musi chcieć ze mną pracować, to ja mam być najważniejsza, żeby nam się dobrze żyło

Haha no futra jest dużo, koleżanka za każdym razem jak patrzy na niego (sama ma 3 bordery) cmoka i mówi "no ja to bym go obcięła " :P
No to, że w towarzystwie psów też umiał być, to też jest priorytet Ale oprócz tego jego stosunek do innych ludzi

A z agi już coś próbowaliście?
Stary 2014-07-06, 10:04   #4836
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
No to, że w towarzystwie psów też umiał być, to też jest priorytet Ale oprócz tego jego stosunek do innych ludzi

A z agi już coś próbowaliście?
Niee czekamy aż do klubu przyjdą hopki i inne atrakcje )

Macie pomysł jak popracować nad aportem...w wodzie? Normalnie aport mamy opanowany całkiem ładnie, natomiast jak rzucam patyka do wody, to Balu płynie po niego, po czym staje w odpowiedniej odległości i go pożera...nawet nie próbuję wrzucać innych zabawek, bo boję się że zginą...nie potrafię jakoś przełożyć mu, że komenda "przynieś" dział też w wodzie

Stary 2014-07-06, 10:12   #4837
inga21
Zakorzenienie

Dziewczyny bardzo, bardzo dziękuję za wsparcie, kciuki i wiarę w to, że z młodej może wyjść coś dobrego

Dzisiaj zabieram ją nad wodę, niestety bez pekińczyków i owczarków, bo za dużo ludzi, a nie jestem w stanie ogarnąć wszystkich psów, kiedy tylko na Coffe muszę patrzyć cały czas. Mam nadzieję że woda skutecznie odciągnie ją od ludzi i wyławianie patyków i pływanie pozwoli być blisko facetów bez ingerencji zębów Zawsze to jakieś powolne obycie się z nimi, mimo że kilkanaście metrów dalej.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Macie pomysł jak popracować nad aportem...w wodzie? Normalnie aport mamy opanowany całkiem ładnie, natomiast jak rzucam patyka do wody, to Balu płynie po niego, po czym staje w odpowiedniej odległości i go pożera...nawet nie próbuję wrzucać innych zabawek, bo boję się że zginą...nie potrafię jakoś przełożyć mu, że komenda "przynieś" dział też w wodzie
Zmieniłabym patyka na coś innego. Poćwicz z nim na lądzie na jakiejś piłce, która utrzymuje się na wodzie. Jak ją będzie przynosił ładnie to zaczynaj od rzucania metr od brzegu, dwa metry i stopniowo zwiększaj dystans. A że piłki nie da rady pożreć jak patyka to go nie będzie ciągnęło może
Poza tym tak mało zdjęć to ja się nie spodziewałam, gdzie jakieś fotki przystojniaka?
inga21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-06, 10:31   #4838
anlejka
Zakorzenienie

A jakbyś weszła z nim do wody i po prostu najpierw tam próbowała mu rzucić parę razy czymś co na wodzie się unosi? I potem stopniowo wychodzić na brzeg, a ciągle do wody rzucać.
Stary 2014-07-06, 10:34   #4839
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Zmieniłabym patyka na coś innego. Poćwicz z nim na lądzie na jakiejś piłce, która utrzymuje się na wodzie. Jak ją będzie przynosił ładnie to zaczynaj od rzucania metr od brzegu, dwa metry i stopniowo zwiększaj dystans. A że piłki nie da rady pożreć jak patyka to go nie będzie ciągnęło może
Poza tym tak mało zdjęć to ja się nie spodziewałam, gdzie jakieś fotki przystojniaka?
No ale na lądzie to inna bajka - frisbee piłka, szarpak, cokolwiek zechce przynosi. Nawet ma nauczoną komendę "podaj" gdzie do ręki wciska mi cokolwiek mu wskażę na ziemi ( komenda dla lenia ). Tylko w wodzie wyłącza się - w ogóle on mokry dostaje małpiego rozumu - śmiejemy się, że mózg mu rozmięka Wariuje, skacze, śmiga po domu jak kto gupi

Aaa zdjęcia - nie chcę zamęczać ! :P

Ale wrzucę cztery, a co! :P

Pierwsze - wstęp do vaultów - uczę go wchodzić wszystkimi czterema łapkami na przeróżne powierzchnie
Drugie - patrz mi w oczy
Trzecie - komenda "trup"
Czwarte - ochłoda po treningu
Piąte - wstęp do vaultów na spacerze - ostatnio udało nam się nawet wspiąć na betonowy pachołek

Jak cuś to mam swojego instagrama i tam głównie wrzucam psie zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10364150_893264064020760_504598243258749362_n.jpg (39,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10423788_893264054020761_3150558452279376623_n.jpg (33,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3991.jpg (135,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-06-18+14.50.37-1.jpg (237,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-07-04%252020.57.51-2.jpg (121,6 KB, 12 załadowań)

Stary 2014-07-06, 10:48   #4840
inga21
Zakorzenienie

Jego nochal Jakie zamęczać, tylko na blogu szukam zdjęć a tam mało Podaj mi instagrama w takim razie jak możesz

A może zacznij się z nim przeciągać jakimiś szarpakami w wodzie? Żeby stopniowo załapał, że w wodzie może być taka sama zabawa jak na lądzie
inga21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 10:51   #4841
anlejka
Zakorzenienie

Ja też instagrama chcę! Kupa Futra dobra na każdy dzień.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-06, 10:54   #4842
Rottie
Zadomowienie

sugar, łoooja ile bołdełów Strasznie podbiły świat teraz, nie? Każdy chce bordera. Odbija się to już na psach? Bo słyszałam, że hodowli się narobiło milion.

Tekila ma cieczkę
Stary 2014-07-06, 10:55   #4843
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Jego nochal Jakie zamęczać, tylko na blogu szukam zdjęć a tam mało Podaj mi instagrama w takim razie jak możesz

A może zacznij się z nim przeciągać jakimiś szarpakami w wodzie? Żeby stopniowo załapał, że w wodzie może być taka sama zabawa jak na lądzie
Cytat:
Ja też instagrama chcę! Kupa Futra dobra na każdy dzień.
Spróbuję! Tylko sama się jeszcze w tym roku nie moczyłam a od kilku miesięcy mieszkam 10 m od jeziora

Nie wiem jak na wizażu zamieścić, ale jak wejdziecie na bloga, w prawym górnym roku jest ikonka Instagrama Powinno zadziałać

Cytat:
sugar, łoooja ile bołdełów Strasznie podbiły świat teraz, nie? Każdy chce bordera. Odbija się to już na psach? Bo słyszałam, że hodowli się narobiło milion.

Tekila ma cieczkę
Ha, to mniej niż zazwyczaj mamy w pakiecie - brakuje Madi, Zoe, Su a oprócz borderów mieszańca Nori plus tollera i kolejnego mieszańca ) A Balu biduś jest pewny chyba, że jest borderkiem - z ozikami ma mieszane wspomnienia a bordery kocha :P

Co do mody - faktycznie, robi się problem. Wiele ludzi nie potrafi podolać wymaganiom jakie stawia rasa i znów - myśli, że piesek inteligentny sam się wyszkoli :/

Edytowane przez sugarfreeee
Czas edycji: 2014-07-06 o 11:03
Stary 2014-07-06, 11:00   #4844
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Spróbuję! Tylko sama się jeszcze w tym roku nie moczyłam a od kilku miesięcy mieszkam 10 m od jeziora

Nie wiem jak na wizażu zamieścić, ale jak wejdziecie na bloga, w prawym górnym roku jest ikonka Instagrama Powinno zadziałać
To idę szukać

Spoko, ja mam rzekę dosłownie przed blokiem. Jak wyleje to zalewa nam piwnicę A nie moczę nawet palca Akurat ta ma fajne dno, bo wyłożone jakimiś betonowymi płytami i rok temu tam spacerowałam z psem i nawet fajnie było
Ale ilość zaskrońców mnie przeraża
A teraz w ogóle mamy szlaban na brodzenie w wodzie, bo nie wiadomo czy Milo właśnie przez wodę nie złapał bakterii
Stary 2014-07-06, 11:06   #4845
burtonistka
Zakorzenienie

Cytat:

Tekila ma cieczkę
Też to zauważyłam, że bordery podbiły ostatnio świat. Mi się te psy nigdy nie podobały z charakteru Z wyglądu na długowłose jeszcze mogę spojrzeć, ale krótkowłose, o jezu maszkarki

Właściciele bołdełków proszę nie brać tego do siebie, to tylko moja opinia. Ja tam zawsze wzdychałam do molosów

burtonistka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-06, 11:07   #4846
phony
Wtajemniczenie

U mnie jest jeden powalony border, ludzie niby z nim coś robią, bo jakieś agility, frisbee rzucają na spacerach ale pies jest tak strasznie agresywny do innych psów i dzieci, że moja ś.p suczka była przy nim aniołkiem
Mi się wizualnie podobają, ale nie zdecydowałabym się właśnie z uwagi na potrzeby tej rasy, wykończylibyśmy się ze sobą
Stary 2014-07-06, 11:10   #4847
burtonistka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phony Pokaż wiadomość
U mnie jest jeden powalony border, ludzie niby z nim coś robią, bo jakieś agility, frisbee rzucają na spacerach ale pies jest tak strasznie agresywny do innych psów i dzieci, że moja ś.p suczka była przy nim aniołkiem
Mi się wizualnie podobają, ale nie zdecydowałabym się właśnie z uwagi na potrzeby tej rasy, wykończylibyśmy się ze sobą
Mi też ze względu na gabaryty się ten pies nie podoba. Ja lubię czuć, że coś po drugiej stronie smyczy mam No i jak pisałam, ja tam zakochana po uszy w molosach Kocham te ich zrównoważone charaktery i tempo ślimaka

Stary 2014-07-06, 11:15   #4848
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez burtonistka Pokaż wiadomość
Też to zauważyłam, że bordery podbiły ostatnio świat. Mi się te psy nigdy nie podobały z charakteru Z wyglądu na długowłose jeszcze mogę spojrzeć, ale krótkowłose, o jezu maszkarki

Właściciele bołdełków proszę nie brać tego do siebie, to tylko moja opinia. Ja tam zawsze wzdychałam do molosów
Spoko, ja akurat mam owczarka australijskiego Ale kocham również bordery, mnie z kolei molosy nie kręcą - ale to dobrze, dlatego przecież tyle ras jest na świecie

Cytat:
Napisane przez phony Pokaż wiadomość
No niestety, wiele psów cierpi przez to, że naprawdę jest to pies dla zaawansowanych ludzi, którzy muszą traktować posiadanie jako hobby, czyli wiele czasu temu poświęcać i kochać to, co się robi Mało jest borderów które są łatwe (w różnym tego słowa znaczeniu), szczególnie teraz, kiedy pojawiła się moda.

Stary 2014-07-06, 11:17   #4849
burtonistka
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko, ja akurat mam owczarka australijskiego Ale kocham również bordery, mnie z kolei molosy nie kręcą - ale to dobrze, dlatego przecież tyle ras jest na świecie
Zauważyłam, że to aussie, bo one akurat z wyglądu są ładniutkie i masywniejsze niż bordery

Dobrze, że jest tyle ras na świecie, każdy wybierze coś dla siebie

Za tydzień w końcu wystawa międzynarodowa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-06, 11:47   #4850
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Zauważyłam, że to aussie, bo one akurat z wyglądu są ładniutkie i masywniejsze niż bordery

Dobrze, że jest tyle ras na świecie, każdy wybierze coś dla siebie

Za tydzień w końcu wystawa międzynarodowa
A koło mnie dziś jest wystawa Co prawda nie międzynarodowa, ale wystawa
A przegapiłam datę i nie mam się jak dostać. Raz na rok taka okazja, a sierota anlejka nie ogarnęła
Poczekam do następnego roku
Stary 2014-07-06, 11:52   #4851
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
A koło mnie dziś jest wystawa Co prawda nie międzynarodowa, ale wystawa
A przegapiłam datę i nie mam się jak dostać. Raz na rok taka okazja, a sierota anlejka nie ogarnęła
Poczekam do następnego roku
ja jakiś miesiąc temu chciałam się przejść na wystawę psów nierasowych, pamiętałam datę, ale godziny już nie a tego dnia pech chciał, że nie działał mi internet. oczywiście jak dojechałam na miejsce to wszystko był już posprzątane

sugarfreee, dobrze zrozumiałam z bloga, ze zabierasz psiura ze sobą do pracy? nie dokazuje?
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 11:57   #4852
Rottie
Zadomowienie

A dla mnie bordery są jak wszystkie inne psy, ale bez kupy futra na moje oko są ładniejsze

U nas wystawa była tydzień temu, też międzynarodowa. Kupiłam 15 kg Bosha rybnego za 110 zł

Nie mogę uwierzyć w to, że być może mój szczeniaczek jest już malutkim zlepkiem komórek Jutro jedziemy oglądać mieszkania i ruinki na wsi
Stary 2014-07-06, 12:12   #4853
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Na szczęście mój TŻ nie ma żadnego zacięcia żeby mieć coś bullowatego/amstafowego, cieszy mnie to bo mi szczerze mówiąc się psy tego typu zupełnie nie podobają. Ja lubię jak pies jest uroczy, kudłaty i łagodny, przyjazny w stosunku do świata
Mam w okolicy parę bullterierów, są sympatyczne bardzo no ale nic nie poradzę, ich wygląd mnie odstrasza.
Jedna z tych bullterierek ostatnio zaraz pod płotem naszego osiedla uwzięła się na drzewo Uparła się, że mu pourywa gałęzie, takie młode odrosty blisko ziemi. Jej dwie panie nie mogły jej odciągnąć, wyrywały jej te badyle, ona skakała, w ogóle nie słuchała... Szczerze to trochę mi się to nie podobało, niby pies nie robił nic złego, no ale widać było, że panie w ogóle nad nią nie panują.

My czekamy aż przyjedzie nowy telewizor a potem chyba się gdzieś wybierzemy, mam chęć skoczyć nad wodę żeby uszczęśliwić kundle.
Ja pokochałam bulle odkąd zaczęliśmy chodzić na agility. Tam psem pokazowym był bullterier miniaturowy, jest przeuroczy i całkowicie pozbawiony agresji.

A co do nie panowania nad psem, to faktycznie słabo. Jednak mając psa, który ma fizyczny potencjał zrobienia krzywdy człowiekowi czy innemu zwierzakowi, trzeba się mocno przyłożyć do szkolenia.

Fotografie psów: https://www.facebook.com/SnapDogPL/

Muffin: https://www.facebook.com/muffinbordercollie
Yavanna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 12:12   #4854
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
A dla mnie bordery są jak wszystkie inne psy, ale bez kupy futra na moje oko są ładniejsze

U nas wystawa była tydzień temu, też międzynarodowa. Kupiłam 15 kg Bosha rybnego za 110 zł

Nie mogę uwierzyć w to, że być może mój szczeniaczek jest już malutkim zlepkiem komórek Jutro jedziemy oglądać mieszkania i ruinki na wsi
pokaż jego mamę
Stary 2014-07-06, 12:15   #4855
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Pokaż wiadomość
Zdaniem moim i mojej rodziny Owczarki niemieckie są przewidywalnymi psami tak jak Labradory czy Jamniki, a po Amstafie nigdy nic nie wiadomo.
Bullowate po prostu mają dyskretniejszy język ciała i nie zawsze ludzie są w stanie zauważyć, że coś jest nie tak. A ONki... źle szkolone stają się psami bardzo agresywnymi i niestety ja często takie spotykam. A jest to o tyle przykre, że to psy inteligentne i łatwe w prowadzeniu, ale trzeba chcieć z psem pracować.

Stary 2014-07-06, 12:18   #4856
Rottie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
pokaż jego mamę

Stary 2014-07-06, 12:25   #4857
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w piszczeniu jestem niezła. Większość sąsiadów ma mnie pewnie za totalnego świra, ale skoro na psa to działa, to mogę się ekscytować tym, że pies się czegośtam nauczył.

Z agility mam inny problem, dla mnie nauczenie się toru to jest dramat. Niby wiem co po czym mam biec, ale tak już w połowie tracę orientację.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Sugarfree, jaki piękny ten Twój psiak.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-06, 12:33   #4858
burtonistka
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczny kolor Paula w jakim kolorze ty byś chciała?

Stary 2014-07-06, 12:41   #4859
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Śliczny kolor Paula w jakim kolorze ty byś chciała?
właśnie to samo miałam pisać

w ogóle super wakacyjny klimat
Stary 2014-07-06, 12:49   #4860
Rottie
Zadomowienie

Ja bym chciała ciemnego tygryska Ale będzie co będzie.

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości