![]() |
#4831 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Psy- cz. II
Cytat:
Trzymam kciuki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W sumie to mi się też podoba, ale jakoś się nie umiem w tym odnaleźć. W sumie ani w jednym, ani w drugim, bo trzeba być takim super mega łał. Krzyczeć, piszczeć, całym sobą okazywać radość. A ja nie umiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam przekonana, że 7-miesięczne szczenię to czysta karta, że sobie ją wychowam jak chcę. Od samego początku miała zapewniony kontakt z wieloma ludźmi, bała się ich tylko na spacerach, ale nad tym pracowałyśmy. Potrafiła normalnie przejść koło kogoś, po czym jak puszczałam ją ze smyczy kilkanaście sekund później to robiła w tył zwrot i leciała wbić się tej osobie zębami w nogawkę od spodni... ![]() Nienawidziła innych psów, chociaż nie miała z nimi złych wspomnień ze schroniska, żaden też się z nią nie gryzł ani jej nie napastował jak była u mnie....praktycznie od pierwszego dnia zaczęła na spacerach stawiać się do innych, nie unikałam kontaktu z psami, pozwalałam jej na zapoznawanie się, ostro reagowałam jak przeginała, ale nigdy żaden pies nie chciał dać jej bęcków za jej podskakiwanie- wszystkie się wycofywały, a to przecież było 7-miesięczne szczenię! Psi nastolatek, którego mogły zgnoić za wbijanie się zębami w tyłek czy rzucanie się, bo za blisko przeszły! Po behawiorystę sięgnęłam dopiero jak miała 4 lata, ale facet niewiele nam pomógł, w sumie to stwierdził, że mam budować jej pewność siebie, karcić niepożądane zachowania itd. Suczka żyła stosunkowo krótko, bo zaledwie 7 lat, byłam z nią bardzo zżyta, ale chyba jako jedyna tak naprawdę ją rozumiałam i byłam w stanie przewidzieć jej reakcje....reszta rodziny sądziła, że to "głupi agresywny pies który sam nie wie czego chce". Nienawidziła dzieci (wyuczyłam ją ignorowania ich, nie pozwalałam na głaskanie choć wiele chciało, bo miała wygląd słodkiego miśka), nienawidziła obcych osób (ale o był najmniejszy problem, po prostu musieli ją ignorować), nie tolerowała większości psów (nie było mowy o tym, żeby się z jakimkolwiek pobawiła, chyba że to był malutki szczeniaczek albo bardzo opanowany samiec- do takich odnosiła się z szacunkiem i była wobec nich bardzo delikatna). Cud, że się zdecydowałam na kolejnego psa po przebojach z tą suczką ![]()
Bohemian like you Edytowane przez phony Czas edycji: 2014-07-05 o 23:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no to rozumiem, taki priorytet ![]() ![]() Haha ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I widzisz, dla takich chwil warto się "męczyć"! Nadają powera, ja też jestem takiego zdania, że jesteś czymś najlepszym, co mogło jej się przytrafić ![]() Cytat:
Cytat:
Ja na agility też czekam z niecierpliwością ![]() ![]() Edytowane przez sugarfreeee Czas edycji: 2014-07-06 o 08:44 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z agi już coś próbowaliście? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Macie pomysł jak popracować nad aportem...w wodzie? Normalnie aport mamy opanowany całkiem ładnie, natomiast jak rzucam patyka do wody, to Balu płynie po niego, po czym staje w odpowiedniej odległości i go pożera...nawet nie próbuję wrzucać innych zabawek, bo boję się że zginą...nie potrafię jakoś przełożyć mu, że komenda "przynieś" dział też w wodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo, bardzo dziękuję za wsparcie, kciuki i wiarę w to, że z młodej może wyjść coś dobrego
![]() Dzisiaj zabieram ją nad wodę, niestety bez pekińczyków i owczarków, bo za dużo ludzi, a nie jestem w stanie ogarnąć wszystkich psów, kiedy tylko na Coffe muszę patrzyć cały czas. Mam nadzieję że woda skutecznie odciągnie ją od ludzi i wyławianie patyków i pływanie pozwoli być blisko facetów bez ingerencji zębów ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() Poza tym tak mało zdjęć to ja się nie spodziewałam, gdzie jakieś fotki przystojniaka? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
A jakbyś weszła z nim do wody i po prostu najpierw tam próbowała mu rzucić parę razy czymś co na wodzie się unosi? I potem stopniowo wychodzić na brzeg, a ciągle do wody rzucać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aaa zdjęcia - nie chcę zamęczać ! :P Ale wrzucę cztery, a co! :P Pierwsze - wstęp do vaultów - uczę go wchodzić wszystkimi czterema łapkami na przeróżne powierzchnie ![]() Drugie - patrz mi w oczy ![]() Trzecie - komenda "trup" Czwarte - ochłoda po treningu ![]() Piąte - wstęp do vaultów na spacerze - ostatnio udało nam się nawet wspiąć na betonowy pachołek ![]() Jak cuś to mam swojego instagrama i tam głównie wrzucam psie zdjęcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
Jego nochal
![]() ![]() ![]() A może zacznij się z nim przeciągać jakimiś szarpakami w wodzie? Żeby stopniowo załapał, że w wodzie może być taka sama zabawa jak na lądzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
Ja też instagrama chcę! Kupa Futra dobra na każdy dzień.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 |
Zadomowienie
|
sugar, łoooja ile bołdełów
![]() Tekila ma cieczkę ![]()
![]() |
#4843 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak na wizażu zamieścić, ale jak wejdziecie na bloga, w prawym górnym roku jest ikonka Instagrama ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do mody - faktycznie, robi się problem. Wiele ludzi nie potrafi podolać wymaganiom jakie stawia rasa i znów - myśli, że piesek inteligentny sam się wyszkoli :/ Edytowane przez sugarfreeee Czas edycji: 2014-07-06 o 11:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spoko, ja mam rzekę dosłownie przed blokiem. Jak wyleje to zalewa nam piwnicę ![]() ![]() ![]() Ale ilość zaskrońców mnie przeraża ![]() A teraz w ogóle mamy szlaban na brodzenie w wodzie, bo nie wiadomo czy Milo właśnie przez wodę nie złapał bakterii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właściciele bołdełków proszę nie brać tego do siebie, to tylko moja opinia. Ja tam zawsze wzdychałam do molosów ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 |
Wtajemniczenie
|
U mnie jest jeden powalony border, ludzie niby z nim coś robią, bo jakieś agility, frisbee rzucają na spacerach ale pies jest tak strasznie agresywny do innych psów i dzieci, że moja ś.p suczka była przy nim aniołkiem
![]() Mi się wizualnie podobają, ale nie zdecydowałabym się właśnie z uwagi na potrzeby tej rasy, wykończylibyśmy się ze sobą ![]()
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4848 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że jest tyle ras na świecie, każdy wybierze coś dla siebie ![]() Za tydzień w końcu wystawa międzynarodowa ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A przegapiłam datę i nie mam się jak dostać. Raz na rok taka okazja, a sierota anlejka nie ogarnęła ![]() Poczekam do następnego roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sugarfreee, dobrze zrozumiałam z bloga, ze zabierasz psiura ze sobą do pracy? nie dokazuje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zadomowienie
|
A dla mnie bordery są jak wszystkie inne psy, ale bez kupy futra na moje oko są ładniejsze
![]() U nas wystawa była tydzień temu, też międzynarodowa. Kupiłam 15 kg Bosha rybnego za 110 zł ![]() Nie mogę uwierzyć w to, że być może mój szczeniaczek jest już malutkim zlepkiem komórek ![]() ![]()
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do nie panowania nad psem, to faktycznie słabo. Jednak mając psa, który ma fizyczny potencjał zrobienia krzywdy człowiekowi czy innemu zwierzakowi, trzeba się mocno przyłożyć do szkolenia.
![]() |
#4854 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Bullowate po prostu mają dyskretniejszy język ciała i nie zawsze ludzie są w stanie zauważyć, że coś jest nie tak. A ONki... źle szkolone stają się psami bardzo agresywnymi i niestety ja często takie spotykam. A jest to o tyle przykre, że to psy inteligentne i łatwe w prowadzeniu, ale trzeba chcieć z psem pracować.
#4856 |
Zadomowienie
|
![]() |
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z agility mam inny problem, dla mnie nauczenie się toru to jest dramat. Niby wiem co po czym mam biec, ale tak już w połowie tracę orientację. ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Sugarfree, jaki piękny ten Twój psiak. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
#4859 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zadomowienie
|
Ja bym chciała ciemnego tygryska
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.