Psy- cz. II - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-06, 18:25   #4891
anlejka
Zakorzenienie

Dot.: Psy- cz. II

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Elmo się też lubi bawić w pogonie, ale bordera to zwykle nie może biedny dogonić i się frustruje
Milo raz oberwał zębami po karku od bordera, bo go przegonił
Nasz borderowy funfel też nie lubi się z Milem ścigać, bo jest za bardzo zwrotny i potrafi przed samym drzewem odskoczyć. Przez to bołdełek podbił sobie oko A dwa dni później miał wystawę
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 18:27   #4892
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Polubiłam Muffina na facebooku

Widzę, że bywacie czasem w podobnych miejscach, jak my Dobrze poznaję "pustynię", czyli piaskownię na choszczówce?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 18:41   #4893
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Polubiłam Muffina na facebooku

Widzę, że bywacie czasem w podobnych miejscach, jak my Dobrze poznaję "pustynię", czyli piaskownię na choszczówce?

Dzięki. Ta pustynia jest obok Marek, czyli całkiem możliwe że Choszczówka.

Fotografie psów: https://www.facebook.com/SnapDogPL/

Muffin: https://www.facebook.com/muffinbordercollie
Yavanna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 19:03   #4894
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Yavanna84 Pokaż wiadomość
Dzięki. Ta pustynia jest obok Marek, czyli całkiem możliwe że Choszczówka.
To chyba tam W zeszły weekend próbowaliśmy się tam wybrać, ale trwała akurat okupacja quadowców
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 19:39   #4895
inga21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rottie Pokaż wiadomość
Będę musiała uważać na Kurę, jak szczenior mi podrośnie. Już sobie wyobrażam Kury załamkę, jak Kali podrośnie i zacznie ją wyprzedzać w wyścigu po piłkę. Ona strasznie przeżywa takie rzeczy
Kura jest mistrzem

A moja mistrzyni sobie pobiegała po szkle nad jeziorkiem krew, krew i więcej krwi. na szczęście dużo ale drobnych ran, odkaziłam, krew się już nie leje i mam nadzieję że nie będzie potrzebny wet. Chociaż mam wątpliwości co do tego, czy nie ma w środku piachu jeszcze.
inga21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 19:45   #4896
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ludzie to skrajni debile po prostu. U mnie nad rzeką wszędzie szkło, pobite butelki, w wodzie też. Jak chodzę brzegiem to zaliczam załamkę, że można się zachowywać jak prosięta.
Stary 2014-07-06, 19:47   #4897
Rottie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inga21 Pokaż wiadomość
Kura jest mistrzem

A moja mistrzyni sobie pobiegała po szkle nad jeziorkiem krew, krew i więcej krwi. na szczęście dużo ale drobnych ran, odkaziłam, krew się już nie leje i mam nadzieję że nie będzie potrzebny wet. Chociaż mam wątpliwości co do tego, czy nie ma w środku piachu jeszcze.
O matko. Ja to mam schizę na tym punkcie, za każdym razem na dzikiej plaży mam schizy, że powłażą w jakieś szkła czy powbijają im się haczyki wędkarskie

A pisałam Wam, jak wczoraj chyba czy przedwczoraj nad jeziorem kobieta się bardzo dziwiła, że Avril jest kundlem i nie chciała w to uwierzyć, bo jak to możliwe, że kundel taki mądry? Jeszcze szuka piłki węchem, a to pewnie tylko łyżwy i labradory potrafią
Stary 2014-07-06, 20:06   #4898
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
a to pewnie tylko łyżwy i labradory potrafią
A rolki to niby w czym są gorsze?

Milo wyciąga szkło z wody Wynosi takie kadłubki butelek. Nic tylko ten głupi łebek ukręcić
Stary 2014-07-06, 20:13   #4899
zakonna
Naczelna Nastolatka

to wy nie wiecie, że labradory się rodzą z listą komend wdrukowaną? są najlepsiejsze ze wszystkich psów po prostu...
My niestety mamy za sobą kilka ran zarówno szytych jak i zagojonych samodzielnie, których się psy nabawiły wbiegając na szkło. w wodzie lub na brzegu.
Stary 2014-07-06, 20:28   #4900
Rottie
Zadomowienie

Nie znam żadnyh rolków

Ja też często słyszę, że labki i goldeny to psy najinteligentniejsze, najlepsze, rodzinne, niańki do dzieci, piorą, gotują, full wypas
A z listą komend to się, słyszałam, owczarki niemieckie rodzą Ale są też tacy, którzy zachwycają się tylko kundlami.

Hahah jakiś czas temu jak czekałam z psami pod sklepem to podszedł jakiś facet ze swoim kundelkiem takim typowo jednym z najbrzydszych na świecie. Podszedł z tym psem tak, że był centralnie obok moich, więc poprawiłam smycze, by ograniczyć kontakt. Facet się na mnie patrzy i mówi, żebym się nie bała, bo jego pies moich niczym nie zarazi Zapytałam o co mu chodzi i chyba od razu załapał, że ja nie z tych, bo zaczął się tłumaczyć, że ludzie to ze swoimi psami od niego uciekają
Stary 2014-07-06, 20:51   #4901
anlejka
Zakorzenienie

Ej, do takich z gotowym systemem pracy zaczynają być wpisywane też bordery!
Jeszcze tylko trzeba poczekać aż różowe się zaczną pojawiać. I one będą miały wbudowany pakiet kupkania tęczą nad którą będą się unosiły obłoczki brokatu. Tak właśnie będzie.
Stary 2014-07-06, 20:54   #4902
zakonna
Naczelna Nastolatka

muha ha ha ha. A w sumie to jest dobry tekst, następnym razem jak usłyszę od przechodnia "tak, my też chcemy labradora, to takie mądre psy i w sam raz dla dzieci" to powiem "Jasne! I kupkają tęczą z brokatem"
Stary 2014-07-06, 21:36   #4903
134ee42273c188326c7d135a8ec6bae158ae6ed6_65555cb7a917c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rottie Pokaż wiadomość
Ja też często słyszę, że labki i goldeny to psy najinteligentniejsze, najlepsze, rodzinne, niańki do dzieci, piorą, gotują, full wypas
A z listą komend to się, słyszałam, owczarki niemieckie rodzą Ale są też tacy, którzy zachwycają się tylko kundlami.
No i właśnie to jest najgorsze, i jak tylko z moim goldenem spacuję to ludzie z dziećmi podchodzą albo obcy wyciągają ręce, bo to takie kochane psy, dzieci kochają i wszystko co się rusza, a potem taki szok, że Dafi wcale do takich kontaktów chętna nie jest, a nie raz musiałam stawać między dzieckiem, a psem, żeby mi rączek do niej nie wyciągnęło

A niestety owczarków niezrównoważonych znam mnóstwo, wszystkie jakieś sfrustrowane są, albo się rzucają i na ludzi, i na inne psy albo bezsensownie wszystko oszczekują, szkoda, bo widać, że potencjał mają, ale niektórzy nie rozumieją, że z takim psem trzeba pracować, a nie puszczać samopas i wierzyć, że sam się wychowa
134ee42273c188326c7d135a8ec6bae158ae6ed6_65555cb7a917c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 21:49   #4904
Rottie
Zadomowienie

[1=134ee42273c188326c7d135 a8ec6bae158ae6ed6_65555cb 7a917c;47188006]No i właśnie to jest najgorsze, i jak tylko z moim goldenem spacuję to ludzie z dziećmi podchodzą albo obcy wyciągają ręce, bo to takie kochane psy, dzieci kochają i wszystko co się rusza, a potem taki szok, że Dafi wcale do takich kontaktów chętna nie jest, a nie raz musiałam stawać między dzieckiem, a psem, żeby mi rączek do niej nie wyciągnęło

A niestety owczarków niezrównoważonych znam mnóstwo, wszystkie jakieś sfrustrowane są, albo się rzucają i na ludzi, i na inne psy albo bezsensownie wszystko oszczekują, szkoda, bo widać, że potencjał mają, ale niektórzy nie rozumieją, że z takim psem trzeba pracować, a nie puszczać samopas i wierzyć, że sam się wychowa [/QUOTE]

No ja wiem o co chodzi, bo moje suki też wyglądają przyjaźnie, a Tekila to już w ogóle. Na codzień zazwyczaj Iwan ludzi z dziećmi odstrasza, ale też niezawsze. Niektórzy ludzie myślą, że Iwan to labek
Jak ktoś chce pogłaskać to pozwalam, ale tylko suki. Czasem dzieci chcą brać Tekilę na ręce
Stary 2014-07-06, 21:53   #4905
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
muha ha ha ha. A w sumie to jest dobry tekst, następnym razem jak usłyszę od przechodnia "tak, my też chcemy labradora, to takie mądre psy i w sam raz dla dzieci" to powiem "Jasne! I kupkają tęczą z brokatem"
Noo, a szczeniaczkowe kupki dodatkowo pachną truskawkami, jeśli to dziewczynki, a jeśli chłopcy to jagodami

Dzisiaj do mnie przybiegł jork Jedyny dobrze zsocjalizowany, który nie rzuca się na wszystko co się rusza. Przybiegł, obwąchał się z Milem, odprowadził nas pod drzwi do mieszkania i pobiegł do pana
Stary 2014-07-06, 21:55   #4906
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Ej, do takich z gotowym systemem pracy zaczynają być wpisywane też bordery!
Jeszcze tylko trzeba poczekać aż różowe się zaczną pojawiać. I one będą miały wbudowany pakiet kupkania tęczą nad którą będą się unosiły obłoczki brokatu. Tak właśnie będzie.
A to wcale nie takie trudne jakby sie wydawało
Niektóre mopsy juz tak maja. Szczególnie po zjedzeniu kredek...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (126,7 KB, 19 załadowań)
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 22:00   #4907
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Taa
W ogóle podobają mi się takie zdjęcia gdzie pies ma minę winowajcy i do tego dołączona kartka typu "nasikałem panu do buta i spóźnił się do pracy"
Stary 2014-07-06, 22:00   #4908
phony
Wtajemniczenie

Z owczarkami jest jeszcze ten problem, że mało z nich to tak naprawdę psy rasowe. Kumpel ma owczarka z rodowodem, po świetnych rodzicach, z bardzo dobrej czeskiej hodowli i nie znam bardziej zrównoważonego psa.

Mi się podoba ten pies- https://www.youtube.com/watch?v=OylP3SOmJlI
a większość mijanych na ulicy owczarów szura tyłkiem po ziemi, nie chcę wstawiać zdjęć, żeby się właściciel/hodowca nie przyczepił, ale wystarczyło wejść w jedną ze stron która wyskakiwała po wpisaniu "owczarek niemiecki hodowla" i już mi wyskoczył paskudny z wyglądu ON.
Stary 2014-07-06, 22:02   #4909
Rybiorek
Zakorzenienie

A mnie to juz zaczyna troche meczyc... ide sobie wczoraj z Kala i przed nami babka, 60tka tak mniej wiecej, widzi nas i otwiera ramiona i leci jakbysmy sie znaly, podlatuje i 'jaki sliczny piesek' i dawaj Kale glaskac, Kala rzecz jasna ucieszona, merda ogonem, brzuszek pokazala, babka z mina eksperta mowi 'jak one tak robia znaczy ze chca sie zaprzyjaznic', no fakt - mam psa ktory kocha wszystkich i nie wiem o tym, wiec mowie ze Kala z tych co ze wszystkimi chce sie zaprzyjaznic, babka wreszcie przyjrzala sie jej i mowi pyta ile ma a ja ze 8 miesiecy, i tutaj baba z rozgoryczeiem 'aaaaa to ona poprostu z malych psow'..... tutaj nie bardzo wiedzialam co mam jej powiedziec

I tak mamy zawsze na spacerach..... stwierdzam ze wolalabym aby Kala byla mniej przyjacielska a tak to martwie sie dodatkowo bo jakby ktos chcial to latwo mi ja zwinie.....
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 22:10   #4910
inga21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
I tak mamy zawsze na spacerach..... stwierdzam ze wolalabym aby Kala byla mniej przyjacielska a tak to martwie sie dodatkowo bo jakby ktos chcial to latwo mi ja zwinie.....
Zapraszam na tydzień do nas Coffe nauczyłaby Kale się 'zachowywać'. Z jednej strony źle że tak leci do każdego, a z drugiej moja przy takiej akcji rzuciłaby się z zębami kobiecie do twarzy. Wymieszajmy je to będzie idealny, olewający ludzi pies
Stary 2014-07-06, 22:11   #4911
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Hahhaaa mega.

Cytat:
Napisane przez phony Pokaż wiadomość
Z owczarkami jest jeszcze ten problem, że mało z nich to tak naprawdę psy rasowe. Kumpel ma owczarka z rodowodem, po świetnych rodzicach, z bardzo dobrej czeskiej hodowli i nie znam bardziej zrównoważonego psa.

a większość mijanych na ulicy owczarów szura tyłkiem po ziemi, nie chcę wstawiać zdjęć, żeby się właściciel/hodowca nie przyczepił, ale wystarczyło wejść w jedną ze stron która wyskakiwała po wpisaniu "owczarek niemiecki hodowla" i już mi wyskoczył paskudny z wyglądu ON.
Fantastyczny ten owczarek. Ja w ogóle kocham ONki, ale przerażający jest kierunek w jakim idzie ta rasa.

Stary 2014-07-06, 22:15   #4912
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszam na tydzień do nas Coffe nauczyłaby Kale się 'zachowywać'. Z jednej strony źle że tak leci do każdego, a z drugiej moja przy takiej akcji rzuciłaby się z zębami kobiecie do twarzy. Wymieszajmy je to będzie idealny, olewający ludzi pies
wlasnie takie cos bym chciala - pies olewajacy ludzi, jesli jeszcze ktos nie zwraca na nia uwagi to jest ok (chyba ze to dziecko...) ale jak ktos ja wola, tiutiutiu to koniec (albo cmoka)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2014-07-06, 22:16   #4913
Rottie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phony Pokaż wiadomość

Widziałam go, jest świetny Bardzo mi się podobają takie użytki
Stary 2014-07-06, 22:17   #4914
Konto usunięte

Ja to bym serio chciała czasem, żeby Dafuśka z dziećmi chociażby bardziej się lubiła, bo uroczy to widok, pies z dzieckiem, no ale ona nie lubi. Koniec. Jak widzimy jakieś dziecko to zwykle obchodzimy szerokim łukiem, bo o ile Dafi ufam, że sama do dziecka nie podejdzie, to za dzieci i ich rodziców nie ręczę Ale nie powiem, jednego malucha zna i po tonie kiełbasy, parówek i innych pyszności nawiązała z nim baaardzo przyjacielskie stosunki

W stosunku do obcych dorosłych jest różnie, niektórzy jej od razu podpasują, a niektórych po prostu nie lubi. A jak ktoś jest wyjątkowo nachalny to z dużym prawdopodobieństwem zostanie oszczekany. Żulików to w ogóle nie cierpi, najgorsze jest to, że dużo lubi sobie z nami pogadać, no i muszę jakoś kombinować, żeby mi tylko do suki łap nie wyciągali

W ogóle kiedyś miałam taką śmieszną sytuację, idę z Dafi przez park, akurat na smyczy, bo cieczka i podchodzi do nas jakiś młody gościu, chyba trochę nawalony, w każdym razie trochę się rozgadał, pyta się mnie, czemu pies na smyczy i żebym go puściła, potem wyraził swoje zdanie na temat tego, że bezsensowne są te nakazy zakładania kagańca, trzymania na smyczy itp. i w tym samym momencie Dafi zaczęła na niego drzeć pysk Stwierdził na to, że widocznie jest złym człowiekiem

Owczarki to w ogóle są świetne psy, kiedyś marzyłam o takim No ale niestety, popularność je trochę zniszczyła
134ee42273c188326c7d135a8ec6bae158ae6ed6_65555cb7a917c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 22:19   #4915
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:

Mój leci do każdego, ale bardzo się nas pilnuje. Także nawet nie muszę go wołać, bo jak się oddalamy, to sam obczaja że ma skończyć zabawę z innym człowiekiem i biec do nas.

Głaskany jest przez ludzi nałogowo, ale jemu to nie przeszkadza. Za to przerażają mnie ludzie, którzy pozwalają dziecku pchać ręce do psa, zwłaszcza do psa większego od dziecka. Muffin dzieci kocha, ale tłumaczę rodzicom że to tylko pies, w dodatku roku nie ma i może niechcący np. skoczyć na dziecko. Mimo że takich zachowań oduczamy, to przecież istnieje ryzyko... Plus nie każdy pies dzieci toleruje. Po takim tłumaczeniu zazwyczaj słyszę: "No wiem, wiem. Ale po tym psie widać, że łagodny i nic nie zrobi".

Stary 2014-07-06, 22:24   #4916
Konto usunięte

Masakra Niektórzy rodzice są bardzo nieodpowiedzialni. Potem kilka psów nieumyślnie krzywdę zrobi i wszystko oczywiście wina psów, a potem trutki i kiełbasy z żyletkami po krzakach są rozrzucane na tych "morderców"
Stary 2014-07-06, 22:26   #4917
inga21
Zakorzenienie

Taa dzisiaj nad wodą rodzice do dziecka 'Zobacz jaki piesek, chcesz pogłaskać?' i bez pytania idą do nas Od razu ich zastopowałam, bo wiem że skończyłoby się rzucaniem młodej (chłopczyk powyżej 7 lat, dla niej już chodzące zło). Oczywiście oburzeni, bo mały pies, spokojny, a ja wymyślam A gdyby coś odwaliła to byłoby dlaczego na to pozwoliłam, no jak żyć
Stary 2014-07-06, 22:32   #4918
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Znam wiele borderów i zastanawiam się z czego wynika opinia, że są niestabilne emocjonalnie. Przecież to cecha całkowicie dyskwalifikująca pastucha. Wzorcowy border powinien być pewny siebie i opanowany. I tu mój nie jest żadnym wyjątkiem.

Hm no akurat pasienie jest dla mnie mega hardcorem i pracą na najwyższym pobudzeniu - tu przecież bazuje się głównie na popędzie i instynkcie. Oprócz tego znana jest dość częsta tendencja borderów do fazowania - na kroplę wody, cienie, pilnowanie plecaka, co tylko zechcesz. Nie wiem czy obserwujesz teraz fundację SOS borderom - w ostatnim czasie wiele rasowych psów trafiło do odzysku właśnie przez ludzi, którzy nie podołali ich trudnemu charakterowi.

Ja niczego nie ujmuję tej rasie, co więcej uważam, że jest jedną z najlepszych ras do psich sportów (oziki odpadają w przedbiegach pod tym względem!) i pracy z człowiekiem, ale daleko im do rodzinnego, stabilnego psa dla dzieci - czego dowodem jest jeden z borderów w naszym klubie, na szczęście właścicielka owszem, kupiła psa dzieciom, ale teraz z nim sumiennie pracuje, odpracowuje to co się narobiło przez czas bez odpowiedniej stymulacji psa Nijak nie mogę się zgodzić z tym, że są to psy zrównoważone i stabilne - nie wiem, może źle się wyrażam, chodzi mi o to, że nawet świetnie prowadzony border miewa odchyły od normy - i w gestii przewodnika leży to kontrolować. Wiele ludzi po prostu nie potrafi czytać i prowadzić swojego bordera i stąd większość problemów w tej rasie. O to tylko mi chodziło Ale generalnie jeśli chodzi o owczarki to dla nich cienka linia wiedzie od spokoju do pobudzenia, nawet u ONków, także wiadomo Oczywiście są psy które nie działają w standardowy dla rasy sposób, ale za standard uważam jednak pobudliwość (oczywiście w granicach kontroli dobrego przewodnika), silną potrzebę pracy i stymulacji umysłowej.

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 22:34   #4919
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Mój leci do każdego, ale bardzo się nas pilnuje. Także nawet nie muszę go wołać, bo jak się oddalamy, to sam obczaja że ma skończyć zabawę z innym człowiekiem i biec do nas.

Głaskany jest przez ludzi nałogowo, ale jemu to nie przeszkadza. Za to przerażają mnie ludzie, którzy pozwalają dziecku pchać ręce do psa, zwłaszcza do psa większego od dziecka. Muffin dzieci kocha, ale tłumaczę rodzicom że to tylko pies, w dodatku roku nie ma i może niechcący np. skoczyć na dziecko. Mimo że takich zachowań oduczamy, to przecież istnieje ryzyko... Plus nie każdy pies dzieci toleruje. Po takim tłumaczeniu zazwyczaj słyszę: "No wiem, wiem. Ale po tym psie widać, że łagodny i nic nie zrobi".
Taaa, mój też łagodny i nic nie zrobi Póki koło niego nie przebiegniesz. Wtedy będziesz bez nóżek
I jak ktoś chce mi psa pogłaskać to bez oporów mówię, że jasne, ale najpierw proszę mi napisać karteczkę, że wszelkie konsekwencje głaskania bierze na siebie. Łącznie z odgryzionymi paluszkami, bo nie mam ich gdzie trzymać Okropne z mojej strony, ale jak chcę pozwolić pogłaskać psa to pozwolę i jakoś specjalnie przeszkolę osobę do tego wybraną
Ostatnio jakaś mama powiedziała swojemu dziecku, po tym jak powiedziałam, że no lepiej nie, bo dziecko za małe i Milo najzwyczajniej w świecie może ją nosem przewrócić "widzisz, piesek jest bardzo zły i bardzo nie dobry, bo nie da się pogłaskać"

Ej! I w ogóle Zapomniałam napisać, ale umarłam ze śmiechu. Siedziałam u promotorki i czekałam na swoją kolejkę. Chłopak obok pokazywał nam zdjęcia swojego psa (nie wiem, podryw na psa czy coś? Bo przysiadł się, przedstawił i od razu o psie zaczął opowiadać, pokazywać zdjęcia i nie wiadomo co jeszcze ). W każdym razie młoda suka, roku jeszcze nie ma, czekają na cieczkę, jest po gończym (oczywiście bez rodowodu ). Koleżanka rzuciła, że jest podoba do mojego grubasa, tylko wyższa.
Na co chłopak hasło: "O! Masz PSA? Bo my szukamy dla naszej żeby mieć szczeniaki". Po tym jak go z góry na dół opierdzieliłam, koleżanka rzekła: "ej, ale popatrz... za reproduktorów biorą grubą kasę, więc ty byś mogła zarobić, suka by nie zaciążyła, a Milo miałby koleżankę"
Stary 2014-07-06, 22:42   #4920
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Taa dzisiaj nad wodą rodzice do dziecka 'Zobacz jaki piesek, chcesz pogłaskać?' i bez pytania idą do nas Od razu ich zastopowałam, bo wiem że skończyłoby się rzucaniem młodej (chłopczyk powyżej 7 lat, dla niej już chodzące zło). Oczywiście oburzeni, bo mały pies, spokojny, a ja wymyślam A gdyby coś odwaliła to byłoby dlaczego na to pozwoliłam, no jak żyć
ja tego nie znosze

naprawde rzadko spotykam ludzi ktorzy mnie pytaja czy moga poglaskac Kale, albo pytaja czy dziecko moze (zaledwie raz)

Kala akurat jest przyjazna ale jak sie strasznie cieszy to moze podskoczyc i oprzec sie o dziecko i klopot gotowy.....
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości