|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
A po 5 dniach pójdziesz drugi raz? To się mija z celem. Idź w tym tygodniu.
|
|
|
|
#4262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
A na pierwszą spowiedź planujemy iść miesiąc przed ślubem. To będzie jakieś 2 tygodnie po zapowiedziach.
|
|
#4263 |
|
Zadomowienie
|
czekooczekolada, u nas pierwsza była ok. 2-3 miesiące przed ślubem, druga 3 dni
---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Zastanawiam się nad dekoracja auta, mam dwa typy: 1.http://allegro.pl/dekoracja-samochod...364794709.html 2. http://allegro.pl/dekoracja-motylki-...313822821.html oraz http://allegro.pl/kokardy-dekoracyjn...371453354.html Obie są fajne
|
|
|
|
#4264 |
|
Przyczajenie
|
Witam . Proszę o pomoc :
Czym podziękować rodzicom ??? Co gra organista "na wejście" i jaka stawka obowiązuje ![]() Jak podziękować świadkom ??? Czy można puszczać lampiony ??? (wiem że kicz ale tak chciała bym LAMPIONY) ![]() Potrzebuje makijażystkę z okolic Brzeska . Może ktoś poleci. Wiem że dużo tego ale błagam ślub 09.08.2014 wszystko załatwiamy online mieszkamy w Norwegii a ślub w PL. Będziemy dopiero 25. 07. w kraju i nawet nie podejrzewałam ,że tyle problemów po drodze wyskoczy. (sukienkę zatrzymali celnicy, w kościele jest jakaś uroczystość i ślub - owszem ale o 17:30 , Norweski kościół na Norweskich zasadach, garnitur ze skazą na spodniach - ech i tak bez końca ) boje się że o czymś zapomniałam. |
|
|
|
#4265 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Idź jak ci wygodnie!Magdalenka, a ja nie zazdroszczę, ilość wolnego czasu jaką teraz mam jest cudowna
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
moje bolerko 350 zl kosztowalo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla kolejnych PM-ek
![]() Ja jestem wściekła po wczorajszym spotkaniu z teściami ![]() Wyobraźcie sobie 3 m-ce przed ślubem o oni zaczynaja nam sie wcinac we WSZYSTKO! Wszystko komentuja i wysmiewaja ![]() Poużalałam się ale naprawde mnie to ruszyło...zwlaszcza, że za połowę wesela płaci TŻ sam, za drugą połowę moi rodzice ![]() Ja kupuję suknię i robie się na bóstwo ze swojego budżetu studentki ONI nie dokładają grosza
Edytowane przez mmona24 Czas edycji: 2014-07-06 o 18:52 |
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Mmona, co za ludzie
tymbardziej, ze oni sie nic nie dokładają. Moi tez sie nie dokładają, wiec gadac sobie mogą jesli chodzi o kwestie wesela i jej zdanie to mi jednym uchym wlatuje, a drugim wylatuje ![]() Pierwszy raz słysze, zeby koperty dawac na oczepinach ![]() Pisałam Wam ostatnio, ze rzucilam hormony i juz zaczynam załować i w ogole często mnie leb boli, brzuch jak balon, cycki bolą Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-07-06 o 19:27 |
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze na domiar złego cały czas się z tz klocimy
gorączka przedślubna czy co?;(
|
|
|
|
#4270 |
|
Winter is coming
|
A goście niby co z tymi kopertami zrobią do oczepin? Będą leżeć na stole?
nie przejmuj się tym gadaniem, to wasze wesele i róbcie jak uważacie uu pysia współczuję. Ja odstawiam za 2,5 miesiąca Biorę już tak długo, że czas najwyższy, ale gdyby tabsy nie miały żadnych skutków ubocznych, to bym pewnie nigdy nie odstawiła
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc tez troche juz czasu... Ale serio, mój organizm chyba srednio to znosi mam nadzieje, ze mi sie unormuje w kilka miesiecy...wiec jeszcze poczekam troche ![]() Na dodatek dzis leżalam cale 40min na sloncu i sie zjarałam jak bym z 4h leżala ![]() W ogole mam humor do dupy jakis, choc to pewnie przez @
|
|
|
|
|
#4272 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bardzo ładne U nas niby jest opłata 30zł, ale kobieta nie chciała Moim zdaniem za duzo daliscie Któras pytała o protokół, my spisywaliśmy 9.06 czyli 10dni mniej niż 3 mce
|
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
my protokol juz spisalismy. ponad 3 miesiace przed weselem bo tak ksiadz chcial.
z tych spraw urzedowo-koscielnych to tylko spowiedz nam zostala. w tym tyg pojdziemy-chyba w piatek. w tym tyg zamowimy tez torta jutro biore pozegnalne ciasto do pracy z tej cukierni to sprawdze przy okazji ;p choc wiem ze jest super bo kazdy ja poleca ![]() kliknelam tez kolczyki wczoraj kupilismy rzeczy do koszy prezentowych dla rodzicow. kawe davidoff, miod pitny, wino do skrzynki z personalizacja, bombonierki z mieszka i jakies trufle itp Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4274 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też myślę, że stówa to wyżyny hojności ![]() ![]() U mnie lepsze kwiatki - pomysłodawczyni wraz z kwiaciarką wydumały, że dekoracje w kościele mają kosztować 350 zł od pary (a pary są trzy).... Nie mam zamiaru tyle dać, jak chcą to niech zwijają manele przed naszym ślubem 9do kwiatków się dorzucimy, ale atłasu na podłodze posypanego płatkami róż to jednak nie chcemy).
|
|
|
|
|
#4275 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś kupowała u tego sprzedawcy?
http://allegro.pl/welon-mgielka-80-6...399765847.html |
|
|
|
#4276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pysia, nie strasz... ja właśnie po roku odstawiam w tym tygodniu tabletki i naiwnie wierzę w to, że pójdzie gładko i przyjemnie i okresy od razu będe miała w miarę reguralne ![]() U mnie powoli coś się ruszyło w kwestii stroju Tż. W końcu wie czego chce- czarny garnitur, biała koszula, czarny krawat ew. czarny garnitur i koszula i biały krawat. Na zakupy wybieramy się na koniec sierpnia bo Tż ma spore wahania wagi w ostatnich miesiącach. Pomimo, że ciagle nie mam dekoratorki i kwiaciarnii nie poprzestaję w poszukiwaniu inspiracji Oto moje ostatnie zdobycze- cudowne bukiety, takie własnie chcę.
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
justyna.kociaczek Ale cudne szpilki
oluska227887 My tak zapraszaliśmy teściową siostry (ta pani, co 3 razy nam odmówiła), więc rozumiem... Gratuluję przymiarki, zakupów i pięknego prezentu dla świadkowej ![]() marlenqa22 Spokojnie, daj kuzynce jeszcze czas. Znam ludzi, którzy spontanicznie planują urlopy, a przy Waszej dacie ślubu potwierdzenie do 10 lipca to naprawdę nie problem. cude Ten drugi welon jest świetny, też mogłabyś nim przykryć twarz Z dekoracji auta - motylki lub kokardki.moskit Witaj Macie długi staż, a tym bardziej pięknie, że Wasza córka będzie mogła uczestniczyć w Waszym weselu i mieć cudowne wspomnienia ![]() missmalezji Gratuluję ![]() monidot Cudna sukienka anka Witaj Mężatko An Gratuluję tego pierwszego potwierdzenia Serce rośnie przy takich entuzjastycznych potwierdzeniach ![]() bardorja Bardzo dobre rozwiązanie ![]() jumapili Wow, świetna ta bachata. Swoją drogą szkoda, że mało par decyduje się na taki pierwszy taniec. Cytat:
Elrosa Przepięknie wyglądałąś zły jeż Całkiem sporo ogarnęliście, zwłaszcza z zaproszeniami Jak poszukiwania makijażystki?misia Gratuluję Trzymma kciuki, żebyś szybko odnalazła się w nowej pracy ![]() mimi Całe szczęście, że TŻ wyszedł z tego cało... Miał naprawdę duże szczęście ![]() glodomorek Witaj Wybraliście piękną datę, tym bardziej trzymam kciuki, żebvy dopisała Wam zimowa pogoda Sukienka wg mnie idealna na zimowy ślub, biżuteria może być nie od kompletu (ale z jakimś spójnym el;ementów). Moja koleżanka brała ślub jednostronny, jest tak jak piszesz. No i jej niewierzący mąż nie musiał chodzić na nauki przedmałż i do poradni.Sziket Jasne, że przyjmujemy Pomysł na panieńsko-kawalerskie combo bardzo mi się podoba - u nas będzie mało ekstremalnie (siniaki nie zejdą do wesela), najpierw bifor domowy, a potem after w klubie w mieszanym towarzystwie. Kiecka obłędna, te plecy mnie urzekły.Co do dekoracji kościoła - u mnie temat na czasie... U nas by wystarczyły ładne pokrowce na krzesła i byłabym szczęśliwa (a nasze pary chcą dywany, organzy, łuki z kokardami w kosciele). W moich okolicach taka tania cena to 400-600 zł za całość; widziałam i takie za kilka tysięcy. Dużo zależy od samego wnętrza kościoła - jak pokażesz zdjęcia, mogę coś więcej napisać. Dobry wybór z obrączkami ![]() activelifestyle O, co zmienili na Waszej sali? Jestem bardzo ciekawa ![]() monikadd Udanego miesiąca miodowego ![]() mojakaren Przykro mi pisać, ale trafiłaś na nawiedzonego księdza. Byliśmy mniej więcej w tym samym czasie spisywać protokoł i wcale nie było za późno (spisywanie na 3miesiące przed nie ma sensu, bo dokumenty z usc będą nieważne). Nie trzeba było też zaświadczeń od komunii, a tym bardziej ukończenia podst i gimnazjum. pysia Trzymam kciuki za pracę, jak z kotełkiem jest dobrze, to z pracą też się ułoży Dotka Wg mnie fuksjowe paznokcie będą bardzo fajnie wyglądać ![]() czekoooczekolada Lepiej idź teraz, ja też poszłam bardzo późno do pierwszej spowiedzi (w zeszłym tygodniu ).mmona24 Nie przejmuj się teściami, mają dość oryginalne pomysły. Kwaśna truskawka Piękne isnpiracje A u nas nie za dobre wieści. Dziadek TŻ-ta trafił do szpitala (problemy z niewydolnością oddechową). Nie jestem lekarzem, ale wydaje się, że kwestia zmiany leków, lepszego dobrania antybiotyków i diagnostyki. No ale też jest dość schorowany z racji sędziwego wieku i ciężko ocenić jego stan zdrowia. Mam nadzieję, że trafi na kompetentnych lekarzy... Szkoda mi go, bardzo ciepły człowiek. Chcemy wierzyć, że będzie dobrze...
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za dziadka
|
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
40 DDŚ !!!!
|
#4280 |
|
Wtajemniczenie
|
Protokół spisaliśmy 20 czerwca, czyli dwa miesiące przed ślubem. Ale my jesteśmy mało czasowi, więc możemy sprawy z księdzem załatwiać tylko w soboy. Tym sposobem wszystko nam się wydłuża bo jest jeszcze do tego jeżdżenie między trzema parafiami oddalonymi od siebie o ponad 100 km.
Wczoraj dostałam dwa telefony, niestety z odmowami. Ale akurat tu byłam pewna, że ciocia z wujkiem nie przyjdą. Dwa miesiące temu pochowali 29cio letniego syna po ciężkiej chorobie. Nie mam też co liczyć na jedną moją babcię i chrzestną, ze względów zdrowornych. No i znajomy napisał do TŻ sms'a - sorry ale mnie nie będzie. Nie wiem po co się zarzekają ludzie, że mur beton będą i że nawet nie będą dzwonić potwierdzać bo to pewne.
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe PMki
Sobotnim PMką życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, dużo szczęścia i miłości Cytat:
W ten weekend zaszaleliśmy z rozdawaniem zaproszeń ![]() Na chwilę obecną rozdanych 31, wysłanych 9, pozostało doi rozdania 12 (do odwiedzenia 8 miejsc) Reakcje różne- jedna ciotka Tż stwierdziła, że ona nie wie, po co w ogóle dajemy im zaproszenie, druga z łaską przyjęła, trzecia (brat mamy Tż, dostali zaproszenia u babci, bo ciężko ich zastać w domu) stwierdzili, że "oni nie chcą tutaj dostać zaproszenia, oni chcą w domu" ![]() Dwie pary nie wiadomo czy przyjdą ze względu na żałobę, jedna babcia Tż już powiedziała, że jej na pewno nie będzie nawet na ślubie
Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2014-07-07 o 08:31 |
|
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
u nas taka roznica nie moze byc , bo podczas spisywania protokolu do slubu bylo miesiac i pare dni
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
nadrobiłam po łebkach w sobotę wybawiłam się niemożliwie (okrągłe urodziny siostry TŻ) jutro chcemy jechać do hurtowni po figurkę na tort tuby strzelające itp. oraz pooglądać dla mnie biżu na wykupiny
|
|
|
|
#4284 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co Ksiądz zrobi jeśli będzie miesiąc odstępu? Nie da Wam ślubu? ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- kwiatuszek10031989 Elrosa Lg_ago Najlepszego na Nowej Drodze Życia ![]()
|
|
#4285 |
|
Wtajemniczenie
|
Już to widzę, że nie da ślubu
|
#4286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4287 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje każdej z Was za życzenia !!
Było idealnie, tak jak sobie wymarzyliśmy ! Życzę każdej z Was, by Wasze śluby były równie cudowne !! Wybywamy właśnie do Zakopanego połazić po Tatrach, odezwę się po powrocie !! Trzymajcie się !
|
|
#4288 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a znajomy.. ludzie to mają tupet. mój kolega napisał mi na fb haha Cytat:
Miałam dziś kolejny koszmar trochę się nawet uśmiałam jak wstałam a więc dzień ślubu. msza na 18 a jest 17.15 narzeczony już do mnie jedzie a ją nie uczesana, nie umalowana, suknia wisi ale okazuje się że jest nie wymiarowa na mnie i dużo za długa. Nie mogę znaleźć butów i panika!!!! Siadam na podłodze klepie się po policzkach i powtarzam: to tylko sen musisz się obudzić..Haha no i się obudziłam i ucieszyłam że to był jednak sen Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4289 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4290 |
|
Zadomowienie
|
cornflower_girl,
Potwierdzenia zakończone, na 160 zaproszonych pojawić się planuje 91. Czyli 69 osób odmówiło. Dziś będziemy dopraszali innych, ale nie wiem czy ktoś wybierze się 3 tygodnie przed ślubem. Najbardziej zawiedziony jest TŻ, bo od niego odmówiła połowa rodziny. Mogliśmy wziąć mniejszą salę, nie wiemy teraz za bardzo co z poprawinami. Czy wynajmować znów tę salę i catering dla 60 osób (część wiemy już, że nie przyjdzie), czy może zrobić w remizie - ma dwa piętra i akurat jedno byłoby do jedzenia i siedzenia, drugie do tańczenia. ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Jejku, 19 dni! Mam stresa |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

czyli że już mam iść ?
planowałam na pierwszą iść tydzień przed ślubem 

bo dzis leciały moje pierwsze ale nie byłam bo mi nie kazali na nie isć
nigdy nie chodzę na sume wiec praktycznie zapowiedzi nie słyszyę.
Idź jak ci wygodnie!

ONI nie dokładają grosza

tymbardziej, ze oni sie nic nie dokładają. Moi tez sie nie dokładają, wiec gadac sobie mogą
i w ogole często mnie leb boli, brzuch jak balon, cycki bolą
Biorę już tak długo, że czas najwyższy, ale gdyby tabsy nie miały żadnych skutków ubocznych, to bym pewnie nigdy nie odstawiła
mam nadzieje, ze mi sie unormuje w kilka miesiecy...wiec jeszcze poczekam troche