|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
![]() Kolejny raz kłuje mnie w mostku
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
może to przez nerwy, stres?
|
#3033 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Cytat:
i nie wiem cZy sie martwic czy nie...
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no chyba nie,dzisiaj wyjątkowo spokojna jestem
Ogółem już tak kilka razy mi się przydarzyło. I to tak boli przez pół godziny aż w końcu przechodzi.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3035 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzanet dziewuszki dobrze mowia z ta soda
mozesz tez kupic w aptece rennie jest smaczniejsze niz zwykla soda ja uzywam czesto bo zgaga to moja kolezanka Meta wspomnij o tym koniecznie lekarzowi jak bedziesz na wizycie. Mozesz tez jak cie zacznie tak bolec przejsc sie do rodzinnego (bez zapisywania sie) i powiedziec ze cos w mostku cie kluje, oni cie podlacza pod komputerek i sprawdza twoj zapis serca ![]() Zrobilam ciacho, odkurzylam w chatce, posklejalam bajke z dziecinstwa (odrazu widak ktora byla moja ulubiona hehe ) i padam. Roksanka nie lubi chyba takiego goraca bo zauwazylam ze w takie dni jak dzisiaj zawsze malutko bardzo sie rusza, wrecz wcale. A tak normalnie to fika jak szalona.
|
#3036 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki raz jeszcze dziewczyny, ulzylo trochę ;-) kurcze to było straszne! Musze poczytać co jeść/czego nie jeść żeby mi to nie wróciło... Choć już doczytałam że zgaga towarzyszy niestety aż 70% kobietom w trzecim trymestrze... Czadowo! ;-)
|
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47187396]Dzięki raz jeszcze dziewczyny, ulzylo trochę ;-) kurcze to było straszne! Musze poczytać co jeść/czego nie jeść żeby mi to nie wróciło... Choć już doczytałam że zgaga towarzyszy niestety aż 70% kobietom w trzecim trymestrze... Czadowo! ;-)[/QUOTE]
Ponoć mleko jeszcze pomaga, nie sprawdzałam na sobie bo u mni ezgagi brak i migdałykurde a my dzis na obiad do naszej ulubonej restauracji pojechalismy i strasznei sie zawiodłam, obsługa zrobiła sie nie miła, w jedzeniu które zamówilismy ni ebyło tego co pisało w karcie tylko co innego no i jakos tak zrobione widac na odwal sie.... bylismy w szoku bo zawsze było tam fajnie i smacznie |
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47187396]Dzięki raz jeszcze dziewczyny, ulzylo trochę ;-) kurcze to było straszne! Musze poczytać co jeść/czego nie jeść żeby mi to nie wróciło... Choć już doczytałam że zgaga towarzyszy niestety aż 70% kobietom w trzecim trymestrze... Czadowo! ;-)[/QUOTE]
Ja przy mega zgadze dochodziłam do łyżki stołowej sody.. ale to jedyne co skutecznie mi pomaga A co zgaguje u mnie lody i żelki. Niby mówią, że słodkie napoje, słodycze w ogóle powodują zgage i najlepiej samemu soczki robić. Moja rada obserwuj co jesz i jak reagujesz
|
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy
Było fajnie, nadal gorąco, trzy sceny także można wybierać co słuchać ![]() Oczywiście zaliczyłam kebaba i wate cukrowa a co i tak już gruba jestem Ciotka tż ta weźmie mi pościel do lozeczka do de Teraz lezakuje bo bok prawy boli jakby maluszek nie mógł przejść na lewą stronę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My dzisiaj cały dzień na dworze. Najpierw spacer i plac zabaw, a później na ogródku u mojej mamy. Fajnie było ![]() Jedyny minus to fakt, że dzisiaj mam żołądek bez dna Cytat:
|
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze tam jezdzilismy i było ok a dzis jakos ja nie wiem feee |
|
|
|
|
#3042 |
|
Zadomowienie
|
Hejo dziewczyny
![]() Monia słuszna decyzja Myśl teraz o sobie i Maleństwie, a tżta miej w ![]() Paula śliczny brzucholek Zgrabniutki bardzo ![]() Dziewczyny, nie wiem co komu miałam jeszcze napisać, bo tak na szybko czytałam, to co napisałyście... My dziś bardzo aktywnie... Rano wyciągnęłam Małża do kościoła i to nie był dobry pomysł. Staliśmy na dworze, więc delikatny powiew był, a mi w połowie mszy zrobiło się tak słabo, że prawie padłam... Małż się wystraszył, bo zrobiłam się blada jak ściana, kucnęłam, przeszło trochę, ale Małż powiedział, że jedziemy do domu, bo on się o mnie boi Pojechaliśmy do moich rodziców na obiad, a później siostra zaproponowała Zoo, więc pojechaliśmy ![]() Nałaziłam się dzisiaj, ale Małej chyba się podobało, bo szalała sobie cały dzień Teraz odpoczywamy Małż zrobił jajecznice z pieczarkami na kolację i o dziwo posprzątał po sobie |
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może dzisiaj było gorzej bo jest sezon urlopowy? Może dużo osób poszło na urlopy i mają za mało personelu lub dużo zastępstw ![]() Ale co by to nie było to co Was to obchodzi? |
|
|
|
|
#3044 |
|
BAN stały
|
ja miałam zgagę przez pierwsze trzy miesiące , dzień w dzień o tej samej godzinie i trwalo to tak 45 min do godz, wiec jak cię teraz złapało to ..
![]() a co do sody to u mnie na kaca się ją stosuje, i ogolnie problemy żołądkowe, co by wymioty pobudzić, więc ja nie wiem czy w ciązy to aby zdroweee ![]() mi pomagała pietka od chleba
|
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może po prostu narządy mi się poprzesuwały czy coś. Albo faktycznie przy serduchu coś kłuje... Mój mały też jak jest tak gorąco to jest spokojniejszy Kilka razy się poruszył i to jak leżałam na boku a tak to cichutko. Chyba nie lubi upałów tak jak ja ![]() Wróciliśmy ze spacerku I powietrze takie fajne,świeże i aż musiałam kupić sobie na spacer Warkę Radler Chyba zacznę kupować duże butelki a nie małą puszczeczkę,bo to takie dobre... Ale Bavaria jabłkowa i tak o wiele lepsza
|
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgaga w ciąży domowe sposoby: IMBIR. Świeży imbir – łagodzi on nie tylko nudności, lecz także zgagę. Jak go zjadać? Na przykład świeżo utarty korzeń imbiru wymieszaj z łyżeczką miodu. Możesz też gruby plasterek świeżego imbiru zalać filiżanką wrzątku i wypić taką herbatkę.Zgaga w ciąży domowe sposoby: MIGDAŁY. Migdały mają odczyn zasadowy, dzięki czemu zobojętniają kwas solny w żołądku. Zjadaj garść migdałów (ok. 5–8 sztuk), gdy tylko poczujesz przykre pieczenie.Zgaga w ciąży domowe sposoby: MLEKO. Doraźnie pomóc może wypicie szklanki świeżego, ciepłego mleka o zawartości tłuszczu 0,5–1,5 proc. Jeśli nie lubisz mleka, możesz je zastąpić maślanką lub kefirem.Zgaga w ciąży domowe sposoby: WODA. Niektórym kobietom pomaga wypicie wody z miodem i octem jabłkowym. Od razu po pojawieniu się objawów zgagi wypij szklankę ciepłej wody z dodatkiem jednej łyżki miodu oraz jednej łyżki octu jabłkowego.Zgaga w ciąży domowe sposoby: SOKI. Pij świeżo wyciskane soki o odczynie zasadowym, które pomagają neutralizować kwasy żołądkowe, np. sok z marchwi, ogórków, buraków.Zgaga w ciąży domowe sposoby: SODA. Wypróbuj sodę: małą łyżeczkę sody oczyszczonej rozpuść w szklance wody i wypij otrzymany roztwór. Informacje z portalu dla rodziców. Nie mowie, żeby jeść całą torebkę ale w momencie kiedy nawet rennie nie pomaga a zgaga piecze jak dzika trzeba sobie radzić. Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-07-06 o 22:02 |
|
|
|
|
#3047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do piwka to muszę w końcu spróbować tej bavarii bo tak polecacie i zachwalacie a ja tylko wareczkę piłam ![]() Będę w żabce to zakupie bawarie
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż tyle przyjemności można zaznać w ciąży
|
|
|
|
#3049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3050 |
|
Konto usunięte
|
Robicie smaka z tymi piwkami a ja cos ostatnio sobie nie kupuje... musze na wszelki wypadek jakies zakupić do lodówki
i musze kupić woreczki na lód zeby zrobić bo przywiozłam z Pl sok łowicz ogórek i mieta i szkoda mi go otwierać jak lodu nie mam bo jakoś mi lód wydaje sie do niego niezbędny Piła go któraś z Was? U nas przeszła burza i jak sie przejaśnilo to wszędzie sie zrobiło różowo pięknie aż wyjęłam duży aparat z szafy tel tez zrobiłam ale słaby efekt ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1404677189.935505.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
ja miewałam zgagę w 1 ciąży też po ostrych potrawach. Jedno jest pewne, na kilka dni przed porodem, jak dziecko zacznie się obniżać, to zgaga minie
ale próbować można różnych środków. Mi pomagały migdały, choć chwilowo. Ostatnio nie mam zgagi, a już w tej ciąży miałam, nawet w środku nocy także wiem, jakie to upierdliwe
|
#3052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A soczku niestety nie piłam
|
|
#3053 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3055 |
|
Rozeznanie
|
nie zabrałam mojego rogala do spania
do tego u babci mam płaską poduszkę i nie umiem na takiej spać bo ja teraz muszę na pół siedząco.... Ja nie wiem jak ja będę spała A teraz coś śmiesznego... Byłam na spacerku I przechodziłam pod "byłym" blokiem.I co? W domu ciemno, samochodu brak. Wniosek? Tż jak wczoraj wylazł się bawić tak wrócił ok 9 rano na 15 minut się przebrać i dalej go nie ma.............. Się tylko roześmiałam przechodząc. Ale co tam. Jego sprawa. Ratunku zapomniałam że dziadki chrapią
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic dziewczęta, idę spać dobranoc, życzę wszystkim przespanej nocy, bez pobudek na siku, bez zgagi, bez bólów itp
|
|
#3057 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) Ja czekałam na męża żeby wrócił, bo w końcu miałam czas żeby zjeść... Niby przy noworodku mało roboty, ale: karmienie, usypianie, kontrola snu, przewijanie, uspokajanie... a zegar tyka... Ależ byłam wściekła, że mąż nie wziął urlopu po moim porodzie... Szkoda gadać... i pracował wtedy po 10-12 godz. Teraz jest bardziej reformowalny i zrobi sobie wolne. Uff! Bo z dwójką to mi jeszcze trudniej będzie. Nad teściową się zastanawiałam. Zobaczy się. Jak chodziłam do pracy i zajmowała mi się dzieckiem i gotowała obiady to nie narzekałam![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47187396]Dzięki raz jeszcze dziewczyny, ulzylo trochę ;-) kurcze to było straszne! Musze poczytać co jeść/czego nie jeść żeby mi to nie wróciło... Choć już doczytałam że zgaga towarzyszy niestety aż 70% kobietom w trzecim trymestrze... Czadowo! ;-)[/QUOTE] Mnie gin jeszcze podpowiedział, że jakiejś kobiecie pomagał plasterek żółtego sera. Ja miałam czas że miałam prawie codziennie zgagę w godzinach wieczornych. Jak coś zjadłam to przechodziło na jakiś czas. Na szczęście nie mam mocnej zgagi więc nieraz olewałam i nic nie stosowałam. Była przerwa, a teraz znowu mam zgagi wieczorami, mocniejsze... Cytat:
Cytat:
A teraz popijam Warkę Radler dla ochłody. Już mi się znudziła... nawet nie smakuje piwem... eh! ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Jutro idź po rogala. (ale będziesz wyglądać ) tylko czy dasz radę go przenieść, jest dość dużych rozmiarów...
|
|
#3058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z ogórków jedyne co wypiję to wodę po kiszonych A niebo to normalnie piękne Cytat:
szkoda,że jednak tak blisko masz do starego domku,myślałam,że trochę dalej się przenosisz.
||
|
|
|
#3059 |
|
Wtajemniczenie
|
Latte88 dla mnie te naklejki są super tylko ja myślalam o zwierzaczkach,zyrafa,lew itd
![]() wpaula ładny brzucho ![]() Monika ja mialam spuchnietę wary jak mnie ugryzla pszczola ![]() Co do Tzta KIJ MU W OKO ![]() Witam się nie spię od 5 ranoi ktos mi tu ochote narobil na jajecznicę ![]() Wczoraj bylam z Tztem w szkole rodzenia,mielismy ćwiczenia na pilkach, spacerki,przytulanie się,Doula mowila jak wazna jest bliskosc,masaze itd później było o połogu,plan porodu,ogolnie super![]() Mowila ze mozna sie nie zgadzac na podanie oksytocyny i na masaz szyjki macicy i w ogole musze chyba z ginem pogadac o tym planie porodu... Dowiedzialam sie przy okazji ze w szpitalu w ktorym mam nadzieje rodzic polozne są w pełni za ochroną krocza. Niestety do szpitala trzeba miec wszystko,podklady,podpask i itp itd A no i z racji ze nie mam meza gdyby cos sie dzialo,decyzje musza podjac moi rodzice ![]() A i maluszek Moj wczoraj szalał caly dzien,a na SR to juz w ogole masakra do tego nogi mi w tylek weszly Wstawac dziewczyny
|
#3060 |
|
Zadomowienie
|
Czesc ;-) jakoś ostatnio nie mam wenny do pisania. Niedawno sie obudziłam w sumie jak tu spac w taka pogodę jak takie gorąco. Nie da sie wytrzymac. Po za tym wszystko u mnie dobrxe tak aktywnie spędzam czas ze rano sie budze i okropnie bolą mnie nogi
a po za tym czekam na chorobowe szef ma mi dac kasę do 10 wiev będę dzwonić jutro i sie upominać nie ma wyjścia.Mam pytanie jaka wielkość wanienki kupujecie?? Większą czy mniejsza?? ![]() Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

Tylko się cieszyć 

i nie wiem cZy sie martwic czy nie...

u mnie lody i żelki. Niby mówią, że słodkie napoje, słodycze w ogóle powodują zgage i najlepiej samemu soczki robić. Moja rada obserwuj co jesz i jak reagujesz
a co i tak już gruba jestem
jakby maluszek nie mógł przejść na lewą stronę 

Myśl teraz o sobie i Maleństwie, a tżta miej w