Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-06, 21:44   #2701
kropla_deszczu
Zadomowienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Sussana zęby to jakaś pomyłka jest, również zdrówka dla Stasia
Kaśka dobrze, że babci rodzina do rozsądku przemówiła zdrówka dla babci
ja-ika o mateńko, ale bym temu Twojemu Tż powiedziała do sluchu faceci to jest jednak inny gatunek srsly
rusałka i madziuchna pokazywać nowe włochacze
czaszka za zęba, też chcę
motylu i bojatoja powodzenia z nauką
lulla póki młody Ci zjada cokolwiek, i je regularnie to ja bym się nie przejmowała jakoś, chyba że na wadze spada może nie ma potrzeby jeść więcej?
angelikada , papuga, papalinka, kama za nowe umiejętności dzieciaczków
diodhina ja kupiłam rondo kapielowe (koszt 10 zł) bo młoda się położyć nie dała a jak jej spłukiwalismy włoski to się darła i nogami trzepała jak gupia jakaś poza tym Alicja boi się jak się wodę leje z prysznica, więc muszę spłukiwać za pomocą koneweczki którą ma do zabawy
guuma witaj gratki z okazji ciąży

tyle z nadrabiania, reszta jutro.

młoda nawet w miarę dziś zasnęła, zobaczymy jaka będzie noc, mam nadzieję że choć trochę pospię

Rano idziemy do lekarza, zobaczymy skąd ta dziadowska gorączka

seee jaa dobranoc
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 21:48   #2702
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Co do kolek to moze zle oddychasz? Powinno sie oddychac nosem podczas biegania chociaz moj maz buzia oddycha przez krzywa przegrode.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
w trzy dni próbowałam różnie oddychać i w każdym dniu kolka :/
no ale brat mówi że przejdzie no to czekam choć to wkurzające jest

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wow, 60ml mm przed snem, szaleństwo
wiesz jak ja robię? bo czasem Ola jest tak zmęczona że nie ma sił albo nie chce się jej jeść tylko już marzy o spaniu więc kładę do łóżeczka ona zasypia a mleko w tym czasie daję do termoopakowania i podaje Oli tak po pół godziny mniej więcej, i wypija na śpiąco

Cytat:
dziewczyny ktore maja komode malm z ikei, jestescie zadowolone?
jutro jedziemy do berlina i wstapimy do ikei i czaje sie na zakup bo nie mam gdzie ciuchow dziewczyn skladowac
te takie słynne ikeowe? bo zapomniałam nazwy ale chyba tą mamy, 4 szufladową białą tzn. nie używana stoi od kwietnia, ale zadowolona byłam
Stary 2014-07-06, 21:58   #2703
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Witam
Mam trochę zaległości, ale dziś nie dam rady nadrobić.
Jestem wykończona i znacznie bardziej zmęczona niż jak jestem z chłopakami u siebie. Po całych dniach nie mam czasu żeby usiąść, latam po dworze za nimi. Miłosz mial kilka tragicznych nocek, prawie nie spaliśmy, ale od dwóch nocy jest całkiem dobrze, bo budzi się tylko raz. Tyle, że zasypia po kąpieli, a potem budzi się po pół godziny, szaleje do 22, wypija butlę mleka i idzie spać. Zęby żadne nie wyszły i nie wiem czy to była przyczyna tego kiepskiego spania, za to ma katar i okropnie zaropiałe oczy. Po calych dniach jest marudny, chce być na rączkach albo ciągle zabawiany, najlepiej jakbym to ja robila, jak mnie tylko gdziś zobaczy to wyciąga ręce i musze go brać.
Mąż był od wczorajszego popoludnia, ale z samego rana znów wyjeżdża na cały tydzień.

Jak tylko będę miała chwilę (a może to wcale nie nastąpić ) to poczytam co u Was.

Pozdrawiamy

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-07-06 o 22:00
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 22:17   #2704
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Kaśka dobrze, że babci rodzina do rozsądku przemówiła zdrówka dla babci
ja-ika o mateńko, ale bym temu Twojemu Tż powiedziała do sluchu faceci to jest jednak inny gatunek srsly
rusałka i madziuchna pokazywać nowe włochacze
czaszka za zęba, też chcę
motylu i bojatoja powodzenia z nauką
lulla póki młody Ci zjada cokolwiek, i je regularnie to ja bym się nie przejmowała jakoś, chyba że na wadze spada może nie ma potrzeby jeść więcej?
angelikada , papuga, papalinka, kama za nowe umiejętności dzieciaczków
diodhina ja kupiłam rondo kapielowe (koszt 10 zł) bo młoda się położyć nie dała a jak jej spłukiwalismy włoski to się darła i nogami trzepała jak gupia jakaś poza tym Alicja boi się jak się wodę leje z prysznica, więc muszę spłukiwać za pomocą koneweczki którą ma do zabawy
guuma witaj gratki z okazji ciąży

tyle z nadrabiania, reszta jutro.

młoda nawet w miarę dziś zasnęła, zobaczymy jaka będzie noc, mam nadzieję że choć trochę pospię

Rano idziemy do lekarza, zobaczymy skąd ta dziadowska gorączka

seee jaa dobranoc
oby pospala w nocy i Ty tez

dla mnie zęby tez są pomyłką
moze i nas wyszed 5ty ale dalej idzie 6ty.... a potem bedą następne zeby....masakra

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 22:19   #2705
ja :)
Zakorzenienie

kasiunia ja też w tyle i też mamy kiepskie nocki, chyba zęby idą bo tak pcha łapki, ze szok. Dentinox pomaga ale tylko na chwilke.. W dzień za to jest ok.

My po chrzcinach, szatan przepedzony. Pola była nieprawdopodobnie grzeczna, wszyscy nią zachwyceni, prawie jej nie widziałam w ciagu dnia, bo cała rodzina po kolei sobie ją z rąk wyrywali Upał był niemilosierna więc to nie było fajne, ale daliśmy rade

no nic, ide spać bo padam. mam nadzieje, ze pod koniec tygodnia już w nowym mieszkaniu bede miec wiecej czasu
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 23:33   #2706
kama1987
Rozeznanie

Robiliśmy grila dzisiaj i wszystko było by ok, gdyby w połowie nie zaczęło lać. Musieliśmy szybko wszystko zwijać do domku.

Bajka
dzięki Tobie wiem, czemu moje dziecko jest takie marudne od kilku dni! Ma skok Wszystko się zgadza, nowe umiejętności itp.
Dziś stała chwilę bez podparcia!
Mam nadzieję że za 3 tyg jej przejdzie, bo na wakacje jedziemy

Cytat:
Już sama nie wiem od czego to Kama a u Was była tylko temp czy jeszcze jakieś inne objawy na te uszka i anginę?
no właśnie u nas była tylko temp w okolicach 39,3 zbijana do 37,5, dalej się nie chciała za bardzo zbić i dopiero po 2 dniach wyszła angina, ale mi lekarka powiedziała że dzień wcześniej faktycznie mogło być czysto, i na dyżurze lekarka to na zęby zwaliła, bo angina u dzieci bardzo szybko się rozwija
a na uszy to się łapała kilka dni wcześniej już, ale mi do głowy nie przyszło że ją uszka bolą, bo Zuzia zawsze jak jest śpiąca czy zmęczona to tarmosi uszy, i dopiero po tym, jak miała gorączkę i nie chciała z butelki pić to się zorientowałam że coś chyba nie tak.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
smutno mi, moja babcia jest w szpitalu
zdrówka dla babci!!

Cytat:

A ja mam problem, Bartek nie pije już mm z butli. Jedynie na wieczór ale też masakra bo wczoraj np wypił 80ml i na tej ilości jedzenia spał całą noc. Ja się denerwować nie będę bo to nic nie da ale potrzebuje rady. Obecnie jego jedzenie wygląda tak:
7-8 kaszka łyżeczka na 150ml mm plus woda do popicia
10-11 2 kromki chleba z wędliną, twarożkiem, jajkiem lub co tam mam w lodówce plus picie
13-14 obiadek plus picie
16-17 owoc
19-20 max 150ml mm
W ciągu dnia wypija około 150ml wody na raty i mam problem z tym owocem bo to chyba trochę mało i szybko robi się głodny i nie wiem co dawać mu do tego owocu żeby nie był głodny aż do kąpieli?
wydaje mi się, że nie je jakoś mało, Zuzia je podobnie, tylko zamiast kaszki rano ma mleko, a potem kaszka albo kanapki albo jajecznica
do owocu możesz dodać jogurt jakiś.

Nena Ci o naleśnikach albo placuszkach pisała, też dobre, Zuzia lubi

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej jaka cisza tu przez weekend

wczoraj byłam u tego fryzjera wysiedziałam się 3 godziny - relaks na maksa. zaufałam fryzjerce co do wizji mojej fryzury i... mam na głowie grzywkę i krótkie włosy. Mąż patrzył na mnie kilka minut i mówił ze poznac mnie nie może ja się przywyczajam do nowego look'u, jakoś tak mi dziwnie
ale zadowolona jestem, zobaczymy co inni powiedzą bo w sumie z nikim się nie widziałam

pokaż włosy!!

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
o, widze ze jest o walce o sen. powiem wam jedno - ja tam zadnej metody nie stosowalam. w pewnm wieku dziecko zaczelo samo zasypiac. artur chcial tylko bym ppoczekala z nim, kinia bym sie do niej poprzytulala. nati roznie - najczesciej jeszcze zashypia przy cycu, czasem ululana, czasem siedzac zwyczajnie mi na kolanach. co najwazniejsze? ze to mi nie przeszkadza! przeszkadzalo mi bujanie artura na kolanach wiec wsadzalam do lozecza i wyciagalam i wsadzalam i tak do skutku przez tydzien. i jakos zalapal. nie robilam tego z rykiem jak zarzynane zwierze, ale bylam kosekwentna - nie ma precedensu! ma byc po nowemu, a nie po staremu! poza tym ja tez nie wmagam by dziecko ponizej roku spalo cala noc - moze to dla niektorych dziwne! - i nie robie wszystkiego by to osiagnac (np. przejde na butle/kaszke bo dziecko zasnie na dluzej... pfff... artur chyba o tym nie wiedzial bo na niego ie dzialalo a na nati tez kaszka na noc nei dziala usypiajaco ). dziecko to nie robocik, ja tez nie wiec jakos musimy sie razem dogadac.
Zuzia na kp spała całą noc, na mm się budzi na jedzenie a kaszki nie uznaje jako kolację, musi być mleko

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
kasiunia ja też w tyle i też mamy kiepskie nocki, chyba zęby idą bo tak pcha łapki, ze szok. Dentinox pomaga ale tylko na chwilke.. W dzień za to jest ok.

My po chrzcinach, szatan przepedzony. Pola była nieprawdopodobnie grzeczna, wszyscy nią zachwyceni, prawie jej nie widziałam w ciagu dnia, bo cała rodzina po kolei sobie ją z rąk wyrywali Upał był niemilosierna więc to nie było fajne, ale daliśmy rade

no nic, ide spać bo padam. mam nadzieje, ze pod koniec tygodnia już w nowym mieszkaniu bede miec wiecej czasu
super, że chrzciny udane!
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 06:47   #2707
tassia
Zakorzenienie

czesc
weekend mialam dziwny. nie pojechalismy jednak w te tatry i chyba dobrze bo w taki upal nie dlaibysmy rady chodzic w tuli
wiec.snulismy sie po krk, byliamy na imprezie urodzinowej, na dzialce i taaaaka nuda

jeszcze.nie nadrobilam wszystkiego wiec nie wiem czy jest jakis final dyskusji o metodzie 357 itp. ale juz wielokrotbie pisalam tutaj co robi zostawienie dziecka do wyplakania (zgadzam sie z postem.natali) ale nie przeczytalam tej ksiazki co logoasia kiedys pisala wiec w sumie ciezko mi powiedziec. na szcescie u nas problem zasypiania nie istnieje.

a co do butow to przegladalam wczoraj w ksiazce zawitkowskiego zeby buty uzywac jak najmniej wiec to mnie upewnilo ze narazie pozostajemy na bosaka Z Maciejem
jak jest cieplo to lazi po trawie, a nawet betonie -taka ze mnie pato matka-dziecku butow zaluje

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:

dala sie wziac na rece? wow

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-07, 06:56   #2708
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
W ciągu dnia wypija około 150ml wody na raty i mam problem z tym owocem bo to chyba trochę mało i szybko robi się głodny i nie wiem co dawać mu do tego owocu żeby nie był głodny aż do kąpieli?
Wody wypija mało. Do owocu daje kaszkę mannę, herbatniki dla niemowląt. Między deserem a kolacją daję chrupki kukurydziane.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 07:01   #2709
doughnut_agg
Zadomowienie

dzien dobry. nic nie nadrobilam i nie wiem czy mi sie uda mielismy spiecie z tz, juz z nami nie mieszka i nie nie wiem jak to bedzie dalej...
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 07:08   #2710
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
dzien dobry. nic nie nadrobilam i nie wiem czy mi sie uda mielismy spiecie z tz, juz z nami nie mieszka i nie nie wiem jak to bedzie dalej...
O kurcze, aż takie spięcie?

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 07:10   #2711
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurcze się porobiło.Może przemyśli i na pewno wróci

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-07, 07:11   #2712
kaska87
Zakorzenienie

hej ho

pojechałam z Myszą na pobieranie krwi i nie na moje witki noszenie go w foteliku muszę porobić pompki

wyniki po 15

Tasia mój też boso chodzi, ale on na placu zabaw się wyrywa na ziemię a tam szkło może być więc już kupić te buty- u nas po ogrodzie bosa stopa zostanie bo ja sama tak najczęściej pomykam

doughnut_agg no co Ty piszesz pamiętam, że tam było coś na rzeczy, ale aż tak a tak btw Wy jesteście po ślubie?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 07:13   #2713
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
O kurcze, aż takie spięcie?

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
O kurcze się porobiło.Może przemyśli i na pewno wróci

nie wiem czy wroci, zabral wszystkie swoje rzeczy. rozmawiamy normalnie, mowi, ze teskni, ale jeszcze nie podjal decyzji czy wrocic...
Stary 2014-07-07, 07:13   #2714
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a skąd pewność, że chodzi o kilka minut???
Ja bym nie wytrzymała dłużej jak kilka minut. Czasem zdarza mi się, że nie lecę od razu na płacz. Np. w piątek wieczorem byłam sama, myślałam, że Adaś śpi, poszłam się kąpać, a tu płacz, nie leciałam od razu. Adaś sam się uspokoił i zasnął. Nie patrzałam na zegarek, ale wydaje mi się, że tak z minutę.
Stary 2014-07-07, 07:16   #2715
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
hej ho

pojechałam z Myszą na pobieranie krwi i nie na moje witki noszenie go w foteliku muszę porobić pompki

wyniki po 15

Tasia mój też boso chodzi, ale on na placu zabaw się wyrywa na ziemię a tam szkło może być więc już kupić te buty- u nas po ogrodzie bosa stopa zostanie bo ja sama tak najczęściej pomykam

doughnut_agg no co Ty piszesz pamiętam, że tam było coś na rzeczy, ale aż tak a tak btw Wy jesteście po ślubie?
nie jestesmy po slubie, nawet zareczeni nie jestesmy
Stary 2014-07-07, 07:19   #2716
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
o to to, trafiłaś w samo sedno te "usnij wreszcie" to jakaś patologia przy tym
również uważam, ze warto zasięgnąć informacji prosto ze źródła zanim podejmie się dyskusję, bo każdy dodaje od siebie cząstkę subiektywizmu i powstaje totalna bzdura
mogę też dostać na priv opis tej metody, jakiej stosujesz? W ciągu dnia też?
Stary 2014-07-07, 07:28   #2717
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem czy wroci, zabral wszystkie swoje rzeczy. rozmawiamy normalnie, mowi, ze teskni, ale jeszcze nie podjal decyzji czy wrocic...
A ty chcesz żeby wrócił? Dacie radę na pewno

Dziecko mi nadal śpi. .. byłam sprawdzić czy oddycha o 20 poszła spac

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 07:30   #2718
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
A ty chcesz żeby wrócił? Dacie radę na pewno

sama juz nie wiem jak bedzie lepiej
Stary 2014-07-07, 07:30   #2719
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

wlasnie tez mowila o majtkach sciagajacyhc, sama nie wiem co z tym pasem
mowia ze rozleniwai miesnie
inni ze super pomaga
moze sobie kupie takie majciochy
Ja czasem zakładam takie majtki ściagające. Dla mnie to efekt jest tylko na daną chwilą, by lepiej wyglądać w sukience.
Stary 2014-07-07, 07:36   #2720
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Aż tak źle? Może jeszcze się dogadacie
Cytat:
nie jestesmy po slubie, nawet zareczeni nie jestesmy
No to piona

Larysko dziękuję za radę odnośnie tej butli, faktycznie pomogło i wyszło razem 140ml wypite i jeszcze koło 4 wypił 100ml

Dzień dobry głowa mi pęka, nienawidzę spać na raty. Bartek od 22 do 23 się kręcił, potem wstał koło 2 ale dałam smoczek chwilę się kręcił i zasnął ale po 4 już spał z nami i rzucał się po całym łóżku

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 07:38   #2721
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Weekend zleciał nawet nie wiem kiedy I znów powrót do szarej rzeczywistości...
Maja wczoraj była tak marudna i płaczliwa, że nie pamiętam jej takiej. Jestem pewna w 100%, że to wina zębów, bo ślini się strasznie
To chyba też jeden z lepszych weekendów jakie spędziliśmy z TŻ, bez kłótni etc. Wczoraj nawet poczuliśmy się jak nastolatkowie Ale to w K.

Lecę Was nadrobić

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 07:41   #2722
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Przeraziło mnie to co wkleiła Natala, ale też w życiu nie podejrzewałam,żeby Logoasia stosowała w jakiejkolwiek formie metodę 357.Wiem,że jej metoda jest inna
Natomiast dla mnie nadal zostawienie płaczącego dziecka jest niedopuszczalne, prędzej właśnie wziąć na ręce,uspokoić i odłożyć. Bardzo mi się spodobało to, co napisała Monia Mi również nie przeszkadza usypianie godzinę czy dłużej, aczkolwiek gdybym miała to robić codziennie to pewnie miałabym inne zdanie.

W sobotę Tusia spała sobie w sypialni, a ja poszłam z książkami na dół na taras się uczyć. I z nianią. Jak usłyszałam,że się przebudziła to pognałam na górę, ale ona już płakała, stała i wyciągała rączki do góry mówiąc "mama mama". I ja wtedy poczułam się tak źle,że ja zostawiłam choćby na chwilę,że wiem,że nie umiałabym z premedytacją.
No cóż, miętka lufa ze mnie i moje dziecko będzie rozpuszczone

Ale-jak pisałam i kilka razy było tu tez pisane-każde dziecko inne, każdy rodzic inny i ma inną odporność na płacz, a także każda sytuacja inna.

lola nooo fajny podpis

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 07:43   #2723
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Aż tak źle? Może jeszcze się dogadacie

No to piona

Larysko dziękuję za radę odnośnie tej butli, faktycznie pomogło i wyszło razem 140ml wypite i jeszcze koło 4 wypił 100ml

Dzień dobry głowa mi pęka, nienawidzę spać na raty. Bartek od 22 do 23 się kręcił, potem wstał koło 2 ale dałam smoczek chwilę się kręcił i zasnął ale po 4 już spał z nami i rzucał się po całym łóżku
No to nie wiem jak byś dała radę jakbyś miała takie dziecko jak moje hehe.Ja od 9 ciu miesiącu śpię na raty:banghead: A dziś jak na złość spała jak wychodziłam,a normalnje to się zawsze budzi.Nawet jej bie mogłam wycalowac na do widzenia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-07, 07:43   #2724
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Jak to tak spakował się i wyszedł?
Stary 2014-07-07, 07:45   #2725
ja-ika
Zakorzenienie

Dziś Alicja kończy 11 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego
Julcia o 2 miesiące młodsza kończy 9 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego
Stary 2014-07-07, 07:51   #2726
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
jakoś dziwnie się tu robi ostatnio- przecież każdy ma swoje zdanie, nie można go wyrazić po prostu bez złośliwych komentarzy
Tiaaa Jak ja przychodzę na forum, to liczę na radę etc. Czasem trzeba ugryźć się w język, choć i to nie pomaga Ciekawe czy w real life też tak da się rzucać złośliwymi komentarzami

Mama foka
Stary 2014-07-07, 07:52   #2727
papalinka83
Zakorzenienie

hej czy to jest normalne, że od tygodnia jem nospę dzień w dzień?
Dziś tż wrócił do pracy po 2 tygodniach urlopu i trochę mi się krzywda dzieje

Cytat:
c
Kropla zdrówka dla Alicji . Co do zębów, to Ola też nie ma ani jednego, a już płącze trzymając się za dziąsła od dawna
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Witam
Mam trochę zaległości, ale dziś nie dam rady nadrobić.
Jestem wykończona i znacznie bardziej zmęczona niż jak jestem z chłopakami u siebie. Po całych dniach nie mam czasu żeby usiąść, latam po dworze za nimi. Miłosz mial kilka tragicznych nocek, prawie nie spaliśmy, ale od dwóch nocy jest całkiem dobrze, bo budzi się tylko raz. Tyle, że zasypia po kąpieli, a potem budzi się po pół godziny, szaleje do 22, wypija butlę mleka i idzie spać. Zęby żadne nie wyszły i nie wiem czy to była przyczyna tego kiepskiego spania, za to ma katar i okropnie zaropiałe oczy. Po calych dniach jest marudny, chce być na rączkach albo ciągle zabawiany, najlepiej jakbym to ja robila, jak mnie tylko gdziś zobaczy to wyciąga ręce i musze go brać.
Mąż był od wczorajszego popoludnia, ale z samego rana znów wyjeżdża na cały tydzień.

Jak tylko będę miała chwilę (a może to wcale nie nastąpić ) to poczytam co u Was.

Pozdrawiamy

Cytat:

Super, że chrzciny udane U mnie też Ola na chrzcinach przechodziła z rąk do rąk i też byłąm w szoku, że si enie bała, a wręcz przeciwnie, bardzo była zadowolona
Cytat:
oj to chyba więcej niż spięcie oby się wszystko ułożyło po twojej myśli
Cytat:
hej ho

wyniki po 15
?

Cytat:
.
Coś chyba jest w powietrzu, bo moja poprzednie 2 dni miała spanie, że też zaglądałam, czy wszystko z nią ok dziś już chyba wszystko wraca do normy

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-07, 07:52   #2728
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Wow, 60ml mm przed snem, szaleństwo
Nie martw się, Maja ostatnio też odrzuca mm. Może wina tego, że jest ciepło

Mama foka
Stary 2014-07-07, 07:53   #2729
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Tiaaa Jak ja przychodzę na forum, to liczę na radę etc. Czasem trzeba ugryźć się w język, choć i to nie pomaga Ciekawe czy w real life też tak da się rzucać złośliwymi komentarzami
W moim przypadku na forum jestem miła a naprawdę jestem wredna często haha

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Nie martw się, Maja ostatnio też odrzuca mm. Może wina tego, że jest ciepło
Tutaj jest chłodno

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 08:02   #2730
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy uzywalyscie pasa po porodzie?
albo przy odchudzaniu cwiczeniach?
moja znajoma opieprza mnie ze nie nosze bo podobno tak super pomaga
ja przez ta rane po cc nie moglam nosic bo sie za dlugo paprala
ale wydaje mi sie ze juz za pozno?
Teraz już za późno.

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
dziewczyny ktore maja komode malm z ikei, jestescie zadowolone?
jutro jedziemy do berlina i wstapimy do ikei i czaje sie na zakup bo nie mam gdzie ciuchow dziewczyn skladowac
Bajka ja mam i jestem mega zadowolona! Nic się z nią nie dzieje, mieszczę w niej spokojnie ubrania Mai i jeszcze swoje Mam taką w kolorze czekoladowego brązu https://www.google.pl/search?q=komod...2F%3B500%3B500

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Aż tak źle?

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś Alicja kończy 11 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego
Julcia o 2 miesiące młodsza kończy 9 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:

Tutaj jest chłodno
W takim razie coś innego jest na rzeczy

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Nie wiem jak wysiedzę dziś w pracy te 8h (już godzina za mną) 32 stopnie A biedny TŻ na kuchni bez klimatyzacji

Mama foka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości