|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
Moje pierwsze wstawanie polegało na uwieszeniu sie na szyi tzta, bo nie miałam nawet siły wstać ![]() Nie wiedziałam, że poród jest tak męczący, pod koniec już miałam podpiety tlen, a ze zmęczenia przy parciu, to nogi mi tak drzaly, że lekarka i pielęgniarka musiały mi je trzymać zaraz tz przyleciał i masował :PWysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Hej! Balonik chyba zrobił swoją robotę bo już nie boli więc się rozszerzylo.. Ale jeszcze nie wyleciał a niby ma sam wyjść.
Eh.. Koło 9 podadzą mi oxy pewnie.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
widok Malenstwa wynagrodzi wszelkie trudy i bóle Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2104 |
|
Rozeznanie
|
Joanna, Karolinek:
MOJE GRATULACJE!!! ![]() Fame trzymam kciuki za porod!! Ale sie dzieciaki sypia jak z rekawa:p Dzis w nocy zaliczylam pierwsza w zyciu podroz karetka pogotowia. Caly czas po cc bolal mnie brzuch, bez apapu co 6h nie dawalam rady, wszyscy mowili (lacznie z polozna, ktora sciagala mi szew w czwartek) ze tak to juz jest po cc i to normalne... Ja sama mialam przeczucie, ze cos jest jednak nie tak. Naokolo szwu byla jedna wielka bolesna bula. Wczoraj rano zauwazylam na szwie 2 zbiorniczki krwi pod cienka warstewka skory, mialam dzis jechac do mojej lekarki. Ale... Po karmieniu po 20 polozylam sie do lozka, trzesly mnie dreszcze, maz mnie nakryl 2 koldrami i musial zagrzac termofor w ten upal. Pomalutku zasnelam. Kolo polnocy obudzilo mnie kwekanie mlodego o zarcie i mokra pizama. Byla calkowicie przesiaknieta krwiopodoobnym lepiszczem, tak samo jak koldra i przescieradlo. Szew w tych 2 miejscach pekl i stad ten wysiek. Lalo sie ciurkiem. Maz zadzwonil na pogotowie sie zapytac, czy jest koniecznosc zeby przyjechalo czy wystarczy, ze sam mnie w auto wrzuci i pojedziemy na ip. Dyspozytorka wyslala karetke. Zobaczyli o co chodzi, mialam 37.8 stopni i zawiezli mnie do szpitala gdzie rodzilam. Na ip juz nie mialam goraczki. Tam lekarka z polozna powyciskaly mi tej surowiczej tresci(na szczescie to nie ropa) ile sie dalo, odkazily rane. Podobno to pekniecie to najlepsze, co moglo mi sie zdarzyc. Faktycznie, jak reka odjal. Brzuch juz nie boli. Dostalam antybiotyk i instrukcje obslugi, zeby pilnowac dziurek, zeby sie nie zasklepily, niech sie leje z nich ile chce, az sie oprozni wszystko. Podobno to nic niebezpiecznego. We wtorek ide do kontroli. Sent from my GT-B7510 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Ines, jakies pechowe jesteśmy
Tobie rana po cc, mnie macica... Dobrze, ze skończyło sie tak, jak sie skończyło
|
|
#2106 |
|
Raczkowanie
|
Debesciara, Joanna, Karolinek, Cinnilla GRATULACJE
![]() ![]() klask i: dużo zdrówka dla Was wszystkich ![]() Moja szpitalna przygoda skończyła się wypisem w sobotę z zaleconym leczeniem na nadciśnienie ( dostałam tabletki ). Dziś ustalę termin wizyty, z tego co mówił prowadzący to czekamy do 38tc i wywołujemy lub robimy cc, ale to jeszcze muszę potwierdzić. Nawet nie miałam jak Was nadrobić, bo jak tylko wyszłam ze szpitala to w domu pojawił się natłok odwiedzających, a sb byłam nieźle zdezorientowana. Fame ![]() Ines OMG serdecznie współczuję, jakaś masakra, aż wróciły moje obawy co do cc. Jak tak dalej pójdzie do do połowy miesiąca rozpakujemy się wszystkie
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
TaTekla, w 38 tc?
Wszyscy ginekolodzy, których znam zgodnie twierdzą, ze ciąże przez planowaną cc należy rozwiązywać po skończonym 39 tc a mnogą po skończonym 38 tc No ale dla Ciebie to i lepiej, ze tydzien wcześniej Juz nie bedzie trzeba sie męczyć z brzucholkiem i bedziesz miała juz przy sobie swoje Maleństwo ![]() I powiedz, jakie leki dostałaś? Dopegyt?
|
|
#2108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i opis porodu krótko zwięźle i na temat ![]() Jeden dzień i dwie Laurki ![]() Karolinek wczoraj miałam Ci napisać ale zapomniałam, moja córa urodziła się z identyczną wagą, wzrostem i nawet o tej samej godzinie co Twój syn tylko dwa lata temu :pFame a ciocia będzie na zmianie?Ines biedna Dziś od rana mój szkrab wydaje mi się podejrzanie żółty, także albo nie pamiętam numerku z Chińczykiem albo czeka nas solarium ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-07-07 o 07:15 |
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Ciocia jest ale dziś nie na porodowce tylko ginekologii. Ważne że mój lekarz będzie.. Położne tutaj wszystkie są fajne
Brzuch trochę pobolewa i z tego cewnika wydostaje się jakas gęsta, ohydna różowa ciecz co podobno jest normalne... Nie wiem jak ja wytrzymam ten dzień ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem wiem łatwo mi pisać - ale mam taką nadzieje
|
|
|
|
|
#2112 |
|
Raczkowanie
|
Fame wytrzymasz dla Maleństwa wszystko, pomyśl że już tyle przeszłaś a już niedługo będziesz miała Izę przy sobie.
Ja po ciężkiej nocy na patologi czekam na wizytę i decyzje czy beda wywoływac narazie profilaktycznie kazano być na czczo , czekamy ... Cinnilla gratulacje
Edytowane przez Marianna 54 Czas edycji: 2014-07-07 o 08:23 |
|
|
|
#2113 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o matko, ale dobrze, że juz lepiej się czujesz.Oby wszystko się jak najszybciej zagoiło Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie chciałam zauważyć że karolinek i cinnilla były parą porodową :P miały ten sam termin i urodziły tego samego dnia, w podobnym czasie napisały o rozwarciu 4cm a w dodatku chłopiec i dziewczynka
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Ines to mialas przygode nie ma co
fame no bez zartow dawaj dawaj dzis to ty masz nam porod opisac ojto juz popisalam wlasnie moja glodomorra mlekolakowa sie budzi
|
|
|
|
#2116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
faktycznie w takim razie proszę brać z nas przykład ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
A więc.. Rozwarcie z 2 na 4 cm. Spróbują dac kroplowke i zobaczymy co wyjdzie.
Na razie śniadanie jem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mnie już od rana dwa razy czyściło, brzuch boli, czyżby się Maluszek namyślił urodzić dzisiaj hmm ![]() :c onfused:
|
|
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
i tu jeszcze pare
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#2121 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2122 |
|
Zadomowienie
|
Malwiska super fotki
Justynka mi po konkretnym przeczyszczeniu właśnie odeszły wody Mały ma brzydka wysypke od wczoraj, kutwa a trzeba bylo mieć swój rozum i prac w płatkach mydlanych jak poprzednio :/ A wszyyystko popralam w Jelpie, cała robota z praniem i prasowaniem w piguly ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2123 |
|
Zadomowienie
|
Jak ładnie
Może to nie proszek tylko coś innego... No ja się umówiłam na jutro do lekarza Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-07-07 o 09:09 |
|
|
|
#2124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wszystkie rzeczy prałam w Dzidziusiu, mam nadzieję, że Maluszek nie będzie miał uczulenia |
|
|
|
|
#2125 |
|
Rozeznanie
|
Ale się tu działo przez weekend
Wielkie gratulacje dla joanny, karoliniek i cinnilla ![]() Dzieciaczki niech rosną zdrowo. My mieliśmy ciężką noc, kinga po jedzeniu o 1 miala 3 godziny przerwy bo bolał ja brzuszek, ale jak już przeszlo to pospalysmy do teraz, nawet Wojtek z nami pospal co mu się nie zdarza Fame dasz rade, tak duzo już wytrzymalas i tak dlugo na to czekalas, już niedługo zapomnisz o bólu bo Iza będzie leżeć wtulona w ciebieInes psikaj ranę octinoseptem bo działa odkazajaco, ja też miałam bolesna ranę i taka rozogniona (myslalam ze te dreszcze od tego miałam) ale zaczęłam używać octinoseptu (wcześniej tylko suszylam i wietrzylam) i teraz już jest ładnie zagojona Edytowane przez robaczek-85 Czas edycji: 2014-07-07 o 09:12 |
|
|
|
#2126 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamuś, dzieciaczki śliczne
Oluch, cześć! Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#2127 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje porodów
![]() Ja mialam straszna noc:-( nie moglam spac zle bylo mi sie przekrecac:-( czuje sie jak slonica Taki dolek przedporodowy mnie zlapal:-( Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
9.10 podłączenie kroplowki.
Zaraz zemdleje z przejęcia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2130 |
|
Raczkowanie
|
ekstra zdjęcia!!!
![]() Cinnilla gratulacje! ![]() Makwiska mamy taki sam tp- 19 lipca? Jak myślisz, kiedy przyjdzie na nas czas?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

Teraz czekam na małą do karmienia.
buziaki 

widok Malenstwa wynagrodzi wszelkie trudy i bóle 
Tobie rana po cc, mnie macica... 
klask i:
Wszyscy ginekolodzy, których znam zgodnie twierdzą, ze ciąże przez planowaną cc należy rozwiązywać po skończonym 39 tc a mnogą po skończonym 38 tc 

co podobno jest normalne... Nie wiem jak ja wytrzymam ten dzień
wiem wiem łatwo mi pisać - ale mam taką nadzieje

walnal takie kupy, że miałam trudności z ogarnieciem

dasz rade, tak duzo już wytrzymalas i tak dlugo na to czekalas, już niedługo zapomnisz o bólu bo Iza będzie leżeć wtulona w ciebie