|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Ja nie śpię, ale mam zamiar jeszcze pospać do 10 przynajmniej
![]() Od jakiś dwóch lat strasznie panikuję przy pszczołach i osach, bo coraz gorzej na nie reaguję. Teraz w ciąży to już całkiem się boję. Dwa lata temu tydzień przed ślubem użądliła mnie pszczoła w dłoń, to miałam dosłownie całą dłoń spuchniętą i miałam gorączkę przez dwa dni... Kuzynka-lekarka mówiła mi, że powinnam iść koniecznie na odczulanie, bo z każdym użądleniem jest coraz gorzej, a teraz te pszczoły i osy jakoś bardziej zjadliwe są niż kiedyś (jak byłam dzieckiem użądliły mnie dwie osy w szyję i tylko troszkę pobolało...). Wczoraj powiedziałam mężowi, że chcę takie sówki na ścianę, to zbulwersował się, że chcę mu sypialnię w pokój dziecięcy zamienić (łóżeczko w naszej sypialni będzie) A mamy w sypialni taką wielką, pustą idealną ścianę ![]() MałaPaulina - ja w takim razie nie mam zamiaru zgadzać się na masaż szyjki... Dobrze wiedzieć, że tak można. Wiedziałam, że na inne rzeczy można się nie zgodzić, ale myślałam, że na to muszę. I nie chcę też np. golenia Bożenki Lubię ją "au naturel", mąż także Przytnę im ją trochę nożyczkami, niech mają, ale podgolić mogą sobie tylko minimalnie ten kawałeczek, który ewentualnie będą musieli. Jak tak was czytam, to chyba teraz króluje w większości ogolona
|
|
|
|
#3062 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
To i My się przywitamy, tym razem w 32 tygodniu!
Jak ten czas zasuwa... ![]() Nie śpimy od godziny 4.28 ![]() Paulinka z tą jajecznicą to chyba ja byłam ![]() A co do szkoły rodzenia, to dziel się nowinkami Ale mam nadzieję, że od Was się duuuużo dowiem ![]() allckarola Tż kupił wanienkę taką większą, na samym początku ciąży (wariat) na stelażu, z przewijakiem i półkami, ale teraz doszliśmy do wniosku, że na początek zakupimy taką małą wanienkę z Ikei. Koleżanka bardzo chwali tą wanienkę i jej Mała bardzo lubi się w niej kąpać ![]() Kończę śniadanie i szykuję się do wyjazdu Małż pojechał do pracy, a ja zabieram się z rodzicami na zakupy jakieś. Do później Śpiochy |
|
|
|
#3063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeszcze sąsiadka (ciotka Tżta) wyraziła zgodę, na postawienie uli na jej działce, no i tak sobie latają po naszym podwórku, koło sznurków na pranie, ogródka... My też łóżeczko w sypialnie będziemy mieli
|
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam podana oksytocyne,nie wyobrazam sobie bym miala wtedy sie nie zgodzic,narazilabym zdrowie dziecka. Ja po kilku godzinach od odejscia wod,a w sumie od kilkunastu godzin od chwili ich saczenia sie,nie mialam praktycznie skurczy. Ktg wykazywalo minimalne skurcze,ja nic nie czulam,rozwarcie caly czas 2cm. I stad decyzja o oksytocynie. Nie wyobrazam sobie,bym powiedziala wtedy,ze nie chce. Rodzilam w szpitalu gdzie mialam zaufanie do personelu medycznego,a to podstawa.
Spoko,mi nie golili Bozenki,nawet taka propozycja nie padla
|
#3066 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondi Banana Ale oksytocyna się wydziela samoistnie
a po podaniu oksytocyny w kroplówce nie wydzielają się endorfiny i zaczyna się dopiero ból...ale co ja tam wiem?nigdy nie rodzilam Tak po prostu tłumaczyla to Doula chce jeszcze pogadac na ten temat z lekarzem... ogolnie to wszystko mnie przeraza haha![]() No i w tym szpitalu w ktorym zamierzam rodzić to w ogole nie golą do porodu... mozna samemu i tyle. nmartyna za jajecznicę ![]() Ja to bym mogla referat napisać o tym co się mówi na SR a i tak jestem na kursie przyspieszonym czyli nie mam m.in tematu takiego jak wyprawka i jeszcze tam czegos Co do pszczół nie ma żartów Ja kiedyś nad morzem piłam puszkę napoju i w środku byla pszczoła... na szczęście ugryzla mnie w środku w buzi ale gdyby to było gardło??masakraAliszcze dlatego sie pisze żeby podawali jezeli jest to konieczne i to jest tak ze wszystkim,ja nie chce CC ale jak bedzie konieczne to niech robią tak samo nacięcie krocza,to są ludzie po medycynie niech decyduja. Ja tylko pisze zeby nie robili czegos rutynowo,proste
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-07-07 o 07:48 |
|
|
|
#3067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Noo to faktycznie się przejął, może nawet nie zauważył po powrocie, że Ciebie nie ma... Witajcie. Mi dziś od rana coś się w głowie kręci lekko, na dworze widzę, że niezły upał będzie. Okna pootwierane, a przewiewu brak. Głowa umyta, pranie się kręci, a w międzyczasie sporządzam listę co muszę kupić/załatwić. Jednak jak będzie zbyt gorąco to nie będę się w miasto zagłębiać, tylko kupie co potrzebne w miarę jak najbliżej i wracam, co bym gdzieś na mieście nie padła Ogólnie wieczorem zjadłam niepotrzebnie kawałek bułki, zagryzając pomidorem i rano jakoś ciężko na żołądku miałam. Na dwójeczce byłam, także może jak się rozchodzę to jakoś ulży. Możliwe, że po słodkim czy tez ostrym bywa zgaga, bo właśnie u mnie po lodach, żelkach lub sosie czosnkowym doskwierała. Mleka nie próbowałam, bo jakoś nie miewam zgagi często, ale migdały wcinałam kilka razy. Poza tym któregoś wieczoru poratowałam się zwykłym lodowym landrynkiem, w gardle pojawił się fajny chłód na to palące ognisko, hehe. Ja się w sobotę rozszalałam trochę ze sprzątaniem, aż mąż mnie upomniał, czemu nie zostawię tych podłóg i nie pozwolę, by on to zrobił i zapytał się czy boję się go o to prosić, bo przecież ja muszę się oszczędzać. Póki mogę to chcę coś zrobić, bo kto wie, jak mi pod koniec dupka przysiądzie to na jego bary spadnie więcej rzeczy. Wkurzam się, bo nie moge zdecydować się na meble, rolety i ich kolor i mąż jeszcze wymyślił, że w dużym pokoju pomalujemy i chciałby bym się zdecydowała jak najszybciej, bo też już chciałby coś zrobić i mieć z głowy, a potem mówi zostawisz mnie ze wszystkim samego, choćby zwykły wybór koloru farby. No wiem ma racje, a ja jakoś nie umiem się spiąć Zmykam sprzed kompa, bo żebym tak od poniedziałku się nie zasiedziała. Muszę skoczyć do koleżanki do sklepu po jakiś kartonik,bo chce bratankowi ten pieluszkowy motor wysłać. Nic im nie powiem, że wysłałam, będą mieli niespodziankę ![]() A odnośnie bratowej to rodziła sama, akcja się działa, potem jakoś nie szło to właśnie tę oksytocynę dostała. Mówi ,że trochę sporo krwi straciła to ją na 3 doby zostawili. Musieli ją naciąć, nie chciało wyjść łożysko i musieli jej pomagać, potem oglądali czy jest całe, żeby tam w środku nic nie zostało. Zszywali ją dość długo, ale mówi, że bez porównania to co rodziła wcześniej pierwszego synka. Tu wkurzała się, że to długo trwa, ale mówi, że jest zadowolona, bo przynajmniej porusza się jak człowiek. Poprzednio jej się coś paprało. Polecała właśnie na sutki ten krem Bephanten od samego początku mówi, że smarowała i ponoć niezła ulga. Z tym, że jej lekarki mówiły, żeby go przed karmieniem go zmywać, bo wiem, że pisałyście tu o jakichś kremach, których zmywać nie było trzeba. Wspomniała też, by chyba w tej drugiej dobie(?)pić wodę, ale tak na spokojnie, nie za dużo, bo jest ten nawał pokarmu,a wiadomo jak pijemy to nam więcej przybywa, żeby potem żeby się nie męczyć, jak będzie go sporo. Ona laktator ma ręczny z tym takim tłokiem to tez go chwaliła.No nie wiem co tam jeszcze...jak mi się przypomni to dopiszę. Mała właśnie się chyba zbudziła, ja idę zdjąć ten turban z głowy, bo się zaparzą mi te włosiska i zabieram się za coś, żeby tydzień rozpocząć aktywnie. Miłego dnia |
|
|
|
|
#3068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki dziewczyny za komplementy az milo:P
|
|
#3069 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja zaraz so sr, ale jakoś bez energii dzisiaj tam pójdę. Bo strasznie spokojnie mnie boli. Muszę położonej powiedzieć. No i nie mogę sie doczekać dzisiejszego usg i jestem hsppy ze to u specjalisty bo tz pooglada sobie małego na duzym telewizorze. Miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3070 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W Krakowie jest jeden bardzo popularny wśród rodzących szpital, w którym dzieci rodzą się "taśmowo" i tam np. nie mają podobno zamiaru czekać, aż dziecko będzie gotowe do porodu, tylko od razu rutynowo oksytocyna, bo im się zawsze śpieszy, bo inne rodzące czekają... Dlatego ja wybrałam kameralny szpital, w którym położne są za naturalnymi metodami, a takie wspomaganie to już jak jest konieczne (ale to też zawsze zależy od tego, na jaką położną się akurat trafi).I fajnie, że Bożen nie każą golić |
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
No wiadomo,rutynowo to nie. Z moich wszystkich znajomych ktore rodzily tam gdzie ja to tylko ja dostalam oksytocyne dlatego nie pomyslalam,ze mozna ja dac ot tak. Moj szpital jest ogromny,tam rodzi najwiecej poznanianek,tez mozna nazwac masowka. Nie kazdemu on odpowiada przez to. Natomiast ja mam tam 2 zaufane lekarki, mialam 2 operacje tam,jeden porod i zawsze zadowolona bylam
no i maja najlepszy sprzet w regionie do ratowania noworodkow a to dla mnie priorytet. Mam nadzieje,ze tym razem tez bede zadowolona. Bylebym znow na zolze na IP nie trafila jak ostatnio
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-07-07 o 08:43 |
|
|
|
#3072 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Ja jestem po naszym ulubionym drinku... Smak skojarzył mi się z rozpuszczoną watą cukrową na ciepło:-P nie było to dobre, ale też nie było jakieś mega okropne;-) dałam radę i o 10.25 mam kolejne pobranie krwi i mam nadzieję, że będzie dobrze Wczoraj byliśmy ze znajomymi na grillu i było super zaczęliśmy przed 15 a w domu byliśmy ok. 22![]() Głodna jestem!!!:-P Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My pospalismy do 6. Ech Kochana corcia dzisiaj zrobiła wczesną pobudke, ale fakt wczoraj padła bardzo wcześnie wieć należało się tego spodziewać. Jak rodziłam to pytali mnie o zgodę na wszystko. Planu porodu nie robiłam ponieważ uważam że skoro się nie rodziło, nie ma się tym pojęcia to ciężko dyktować warunki. Ale to oczywiście moja opinia. Brakiem planu porodu krzywdy sobie nie zrobiłam bo o wszystko pytali. I tak na przykład nie zgodziłam się na przebicie pęcherza i nie chciałam ktg - ciężko bylo mi wylezec w jednej pozycji podczas ktg. Oczywiście poinformowali że to na własną odpowiedzialnosc. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idziemy zaraz na plac zabaw, bo teraz jeszcze przyjemnie a potem to już może być za duży upał.A ja przyznam, że nie wiem, czy mnie się pytali o jakieś zgody, na pewno mnie o wszystkim informowali, niczego nie robili bez mojej wiedzy, łącznie z kłuciem mnie w czasie porodu by mierzyć mi cukier. Także nie mogę powiedzieć, że byłam niedoinformowana. Natomiast czy się pytali o jakieś zgody to już nie pamiętam, ale ja obecnie średnio sam poród pamietam. Pamiętam megaból przy skurczach, skakanie na piłce i córcie, którą położyli mi na piersi po porodzie. Nawet nie kojarzę, kiedy maż przecinał pępowinę, gdyby mi się sam nie pochwalił, to bym nie wiedziała, że to zrobił chwaliłam się wczoraj, że zgagi nie mam od kilku dni, to mi się teraz dostało, od rana mam zgagę.....po owsiance
|
|
#3075 |
|
Konto usunięte
|
Hej hej
![]() Dzisiaj pierwszy raz doswiadczylam braku snu mojej malutkiej co sie przebudzilam to czułam jak buszuje takze to pewnie ona mnie budziła ![]() Blondi Banana-u mnie z reakcja tz było zupełnie odwrotnie bo malutka tez bedzie miała kącik w sypialni i tz stwierdził, ze fajnie bo zrobi sie tak "po domowemu" co on rozumie jako ciepło domowego ogniska A co do golenia i nas to nie wiem...ja to teraz tak czy tak jadę na ślepo i pózniej lusterko do poprawek bo przywykłam do braku włosów ![]() Martyna-chodzi Ci o ta biała wanienkę z zielonymi gumami z ikei? Tez ją targalam po ikei i jak tz mnie dogonił i zobaczył to powiedział, ze jak on ma kąpać to nie chce tej oczy mi wyszły bo nie wiedziałam o co mu chodzi a on stwierdził, ze bedzie mu niewygodnie trzymać malutka bo ta wanienka jest mała ale dosc wysoka i faktycznie jak przykładał ramie to mu słabo weszło i byśmy musieli tam wlać dużo wody zeby było ok takze kupiłam normalna mała najzwyklejsza wanienkę za 27zl bardziej płytka ![]() Niestabilna-spojenie mnie pobolewa ostatnio jak sie przeforsuje lekko ale dobrze, ze akurat ta dolegliwość złożyła Ci sie z wizyta to sie uspokoisz Paulina-pisz, pisz co wynosisz z tej szkoły bo zawsze co tyle głów to nie jedna Mi wszystko jedno co mi zrobią w tym szpitalu zastrzyki nie zastrzyki niech robią co chcą byle poszło szybko tzn masażu to bym akurat chciała uniknąć jeśli to prawda, ze to tak boli ogole sie sama pewnie bo robię to raczej na bieżąco a przed terminem to w ogole bede sie golić jak wściekła no i zgodę na znieczulenie tez od razu podpisze ![]() Pierogi sa z wczoraj takze obiad z głowy pranie zrobię i ogólnie ogarnę kurze i bede sie nudzić czekając na tz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ale wiało w nocy aż się zerwałam u zamykałam wszystkie okna a potem deszczyk ![]() Teraz nieco przyjemniej, ale mi i tak duszno ![]() Tż na urlopie więc muszę go wykorzystać więc właśnie wychodzimy na shopping ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3077 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a ja mam pytanko... czy takie piersi jak mamy teraz to takie będziemy mialy podczas karmienia?oczywiscie pomijam tu nawał pokarmu tylko juz po nawale...?pytam bo ja mam bardzo male piersi i szczerze wątpie zebym dala rade nimi kogokolwiek wykarmić
Z drugiej strony przeciez produkcja mleka zaczyna sie po porodzie wiec chyba troche jeszcze urosną co??... Ale skwar,wrocilam z rynku i nie chce wiedzieć jak będzie w poludnie ![]() Ja wlasnie robie drugie pranie bo Tz chory i sie poci okrutnie i pralka chodzi naokrągło,masakra ![]() Też się biore za sprzątanie bo jutro przyjaciolka przyjedzie zobaczyc jak mieszkam i na ploty
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
My mamy mała wanienke. Kapalismy w niej corcie przez kilka miesięcy a potem przeniosłam się z kąpielą do łazienki. Mamy wysoki brodzik i wygodnie mi byli tam kąpać mała.
Cytat:
![]() I pamiętam że malz przecinal pepowine. Ztreszta przywilej ten "zaklepal" sobie na długo przed porodem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Upał mnie wykańcza, w domu mam 26 stopni No i witamy się w 30 tygodniu
|
|
#3080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
To była jedna z najgorszych nocy jakie miałam od początku ciązy Położyłam się spać po 23 a zasnęłam po 5 rano Spałam nie całe 4 godziny a jeszcze mi kurde pod oknem trawe koszą nooooooo ![]() Masakra poprostu, przepraszam za narzekanie, ale z tej złości musiałam się wygadać. Mam nadzieję, ze mimo tej paskudnej nocy dzień będzie udany ![]() Paulinka wypisz dyspozycje w szpitalu, że w razie W twój tż jest osobą decydującą za ciebie. I dzięki za ciekawostki z sr ![]() Co do wanienek to nie mam pojęcia Dostaliśmy jakąś w spadku i to chyba ta większa i taka będzie już nie będziemy kombinować.Simran mówiłam, że dasz rade Nie jest to takie złe hehe---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Takie upały to nie dla mnie Gratuluję 30-tego tygodnia
|
|
#3081 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, u mnie też upalnie... ciężko spać w nocy jak taka duchota;/
małaPaulina - ja też mam małe piersi, myślę, że od pokarmu urosną
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#3082 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny...mi urosły od poczatku ciazy i ja sie modlę zeby dalej nie rosły bo ja byłam przyzwyczajona do moich B były takie ładne sterczące a teraz tak ciągną w dół Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wieć nawet mając malutkie piersi spokojnie można wykarmić dziecko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w nocy też nieciekawie, ledwo zasnęłam bo tak było mi duszno
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
bryyyy
widzę znowu temat porodu he a ja wam powiem tak teoria teoria a jak sie rodzi to raczej chce sie juz miec maleństwo przy sobie i mi nawet masaz szyjki ni eprzeszkodzi wtedy a gdyby ni ekroplówka i przebicie pecherza to nei wiem kiedy młody by sie urodził
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka rodziła ostatnio i ten masaż szyjki niby boli,...
|
|
#3087 |
|
Wtajemniczenie
|
podobno baaaaaaaaaaardzo boli
![]() Dziewczyny dzięki za odpowiedzi co do piersi ale nie czuje sie usatysfakcjonowana... tzn ze mi piersi juz nie urosną? przecież ja właśnie po to zaszłam w ciąże
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinka haha
![]() Weź nie strasz Ale dla dziecka wszystko Zdaję sobie z tego sprawę i jestem gotowa na wszystko po przygodzie z nerkami. ![]() Aż mnie ściska w dołku na samą myśl
|
|
#3090 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
jak mi się dzisiaj nic nie chce. Ciepło tak że najchętniej w domku bym cały dzień siedziała a trzeba będzie wyjść na miasto :/ .Udało mi się zrobić kilka zdjęć pokoju dla córci (mimo że na początku będzie spać u Nas w sypialni) chce ktoś zobaczyć ?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

Ale mam nadzieję, że od Was się duuuużo dowiem 

a po podaniu oksytocyny w kroplówce nie wydzielają się endorfiny i zaczyna się dopiero ból...ale co ja tam wiem?nigdy nie rodzilam
Ja kiedyś nad morzem piłam puszkę napoju i w środku byla pszczoła... na szczęście ugryzla mnie w środku w buzi ale gdyby to było gardło??masakra
Ogólnie wieczorem zjadłam niepotrzebnie kawałek bułki, zagryzając pomidorem i rano jakoś ciężko na żołądku miałam. Na dwójeczce byłam, także może jak się rozchodzę to jakoś ulży. 

był w 2013r