|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Tez sie zastanawiam co tam u Papryczki
![]() Jak sie czuje po porodzie i jak mala ![]() Mam nadzieje ze za niedlugo sie odezwie
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i słuchać tych westchnień, za którymi kryje się "specjalnie to wymyśliłaś, żeby mnie dobić.. po co sprzątać? wolę leżeć w syfie"
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak wieszalismy pranie na poddaszu to nie raz stalo z 5 godzin na srodku korytarza to nawet go nie zauwazyl skad ja znam to wzdychanie
|
|
|
|
|
#3875 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Nie udzielalam sie cały weekend, bo miałam zalatany Przez dwa dni czułam sie prawie jak czlowiek Mąż zrobił mi sesję ciązową ale mam wrażenie, ze wygladam jak klucha i nie chce mi sie nawet tego dalej oglądać ![]() Znów bede wyrodną matką ale mam dosyć tej ciąży. Jest mi za ciężko i czuje się jak WRAK czasami sobie tak myślę, że móglby już wyleźć ale z drugiej strony jeszcze troche za wcześnie I witam się w 35 tc
Razem 12.08.2006 ![]() Czy zostaniesz moją żoną? 17.03.2012 Ślub 22.06.2013 Edytowane przez neska1412 Czas edycji: 2014-07-07 o 10:42 |
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam dosyc ale chce zeby mala jeszcze posiedziala w brzuszku za 35 tc
|
|
|
|
|
#3877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj bylam wieczorem tak padnięta, że nie moglam wstać z łożka zeby zjeść kolację To nie moje ciało
|
|
#3878 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny!
![]() ale dzis upały no masakra! gosia powiem Ci ze twój maż dobrze mówi, niech sobie zachowa te rzeczy dla siebie! Ja nie cierpię jak mi ktoś robi łaskę i co mam sie jeszcze prosić???? Też bym sie wkurzyła, ale nie można sie denerwować, nie warto! Przynajmniej masz ładny wózek, a co tam niech jej kopara opadnie Mi koleżanka tak ubranka dawała, najpierw do mnie pisze z dwa miesiace temu, kiedy moze wpaść to mi je podrzuci itp....a jak odpisałam kiedy co i jak, to cisza. No to sobie postanowiłam, ze łaski bez...Potem za miesiac pisze jak gdy by nic kiedy mozemy sie spotkać i ze przeprasza ale miała urwanie głowy.....Ale ja już nie byłam zainteresowana...Jak nie ma czasu, to po co sie odzywa a potem ma mnie gdzieś.... Myślała że ja bede prosiła???Zresztą ja sie nie nastawiałam...wolałam i tak kompletować i dobrze zrobiłam... pati jaka słodka, jak pieknie widać jej buźkę U mnie usg nie jest takie wyraźne, wiec zobaczę malucha dopiero jak sie urodzi
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-07 o 11:00 |
|
|
|
#3879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój od razu zakomunikował, że on jest facetem on nie widzi bałaganu w domu tak jak ja i jak coś chcę to mam przyjść i powiedzieć jak człowiek to to zrobi a nie fochować się o nie wiadomo co. No to teraz mu pokazuję palcem co musi zrobić i innego wyjścia nie ma. Nawet ostatnio jak kompot gotowałam z wiśni i wyszłam na chwilę a on był w kuchni to nie zauważył, że zaczęło kipieć i tak czekało to wszystko zalane na mnie. Tłumaczył się, ze nie widział a jak wychodziłam to mogłam powiedzieć żeby przypilnował to by zwrócił uwagę. no nie powiem, trochę racji miał. Biedne jesteśmy z tymi naszymi facetami, ale myślę, że oni z nami też łatwo nie mają.
|
|
|
|
|
#3880 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli ktoś naprawdę chce to po prostu by coś przyniósł jako niespodziankę.
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skrzętnie je ukrywasz mój to chociaż jak stoję przodem to jest pokaźny w ogóle to albo zdjęcia, albo mi się wydaje ze ty schudłaś w sobie nogi to masz szczuplutkie, zazdroszczę Ja chyba już wiem czemu on taki mały jest...bo chyba troszkę w boczki ci poszło tak jak mi Nie obraź sie, ale masz fajna pupę
|
|
|
|
|
#3883 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak pranie stoi w miesce to wywieszenia i on przejdzie obok to zapyta czy powiesić czy sama wieszam. Ma oczy to widzi Cytat:
![]() A mnie się wydaje że mam podobny - idę sobie zrobić focię.
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po dodatkowym USG. Wszystko w normie, maly ma 2440 g. Do porodu powinien miec powyzej 3 kilo, moze nie bedzie olbrzymem ale w parametrach sie miesci
.Jestem calkowicie UGOTOWANA, nie ma czym oddychac |
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to wczoraj bylam ugotowana bo tak duszno bylo |
|
|
|
|
#3887 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 3 kilo to ładnie, moze będzie 3,5 ![]() ja się boję liczby 4!!
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak on się wkurza, że coś mu "każę", to mnie wkurza, że nie domyka szafki, albo nie sprząta po sobie blatu w kuchni. Trzeba mu o tym wszystkim przypominać, a jak przypominam, to się wkurza Jednak bardzo często robi coś sam z siebie, tylko nie to, co jest akurat najpilniejsze.. A u nas jak coś kipi, to koty nas wołają Zaczarowana zdecydowanie masz większy brzuszek jak jesteś w poz. półsiedzącej
|
|
#3890 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() o a ja ostatnio mierzyłam to miałam rowne 100cm ale mój brzuch podlug twojego to ogromny jest Cytat:
za wizyte
|
||
|
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ach i wez sie tutaj ciesz ciaza Chcesz sie pochwalic brzuszkiem a i tak wszyscy zwracaja uwage na cycki Wczoraj Tz mi bluzke poprawial caly czas jak poszlismy na spacer bo mialam dekolt ( zadko nosze bo i bez eksponowania mam cycki widoczne a nie lubie jak mi sie jacys faceci perfidnie patrza w dekolt ) i dostalam zakaz ubierania takich rzeczy |
|
|
|
|
#3892 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zostalam oficjalna posiadaczka auta- juz zarejestrowane Stoi jeszcze u mechaniaka/blacharza ale co tam, niedlugo je dostane-czysciutkie, pachnace, odmalowane i doposazone w alarm, nowe radio i glosniki, elektryczne szyby i czujniki cofania---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Zaczarowana chyba schudlas na buzi i w sobie Paulownia brawa za wizyte |
||
|
|
|
#3893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam podobnie cm co zaczarowanadlaniego, a wydaje mi sie że też mam sporo wiekszy |
|
|
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3895 |
|
grozi wypollizowaniem
|
jesli ktos nie ma fotelika to jest rewelacyjna oferta na Cabriofix
http://www.euro.com.pl/foteliki-samo...al-black.bhtml
|
|
#3896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pisałyście o facetach, ja sie przyzwyczaiłam (chyba) już do tego, że na inwencję co do sprzątania mojego TZ nie mam co liczyć. Po prostu rozdzielam obowiązaki- ja robie to to i to, a Ty to to i to. Wiadomo, wolałabym, żeby on sam wszystko zrobił ale niestety. Jak pracowałam, to też nie robiłam wszystkiego sama bo w końcu pracowałam tak samo jak on, a teraz jestem w ciązy i po prostu niektóre rzeczy ciężko się robie. Zdarzały i zdarzać sie będą kłótnie i teksty typu, że jestem żandarmem, no ale trudno. Wole przez to przejść ale mieć porządek i wszystko porobione niż siedzieć w bałaganie albo robić wszystko samej. Ja też mam taki charakter, że lubie mieć poplanowane wszystko i ustalone co robie danego dnia (w związku z tym, planuje również zajęcia dla mojego tż ) Wczoraj tak sobie pomyślałam, jakie biedne są te dziewczyny, które facet zostawił z brzuchem.... Więc mimo, że narzekamy na tych swoich chłopów to jednak dobrze, że są. Byłam wczoraj u mojej szwagierki, co urodziła tego chłopczyka 5190 gr. Jaki wielki!! Ma 18 dni ale w ogóle nie wygląda na noworodka. No kilkumiesięczne dziecko! Je też baaardzo dużo
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My palnujemy kupic za rok auto rodzinne bo teraz nas niestety nie stac musimy poczekac az Tz dostanie podwyzke ![]() No tak dawno nie robilam zdjecia gdzie widac mnie cala, jednak schudlam niedawno w niecaly miesiac 5 kg i ciagle wymioty to tylko w brzuch mi idzie |
|
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana jak ty schudłaś!!! Ślicznie wyglądasz! Matko, Ty po porodzie to będziesz z 10 kg chudsza niż przed ciążą, co? Ślicznie wyglądasz, sam brzuszek tylko. I rzeczywiście na zdjęciu wydaje się mały.
Ja mam 117 w pępku. Poszłam dziś na zakupy i ledwo wróciłam. Jest tak duszno, że nie ma możliwości normalnego funkcjonowania tak po prostu, a co dopiero w ciąży. Leżę pod wiatrakiem i sapię i już się boję wyjścia na 16 na sr, dziś zwiedzamy porodówkę ![]()
|
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() OOO to podzielisz sie z nami wiedza jak wrocisz
|
|
|
|
|
#3900 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
łał, poszaleliscie z wózkiem ![]() mysle ze wart jest swojej ceny i bedziecie zadowoleni ![]() a siostrze to o co w sumie chodziło?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

za dzisiejszą wizytę!
Tatusia też nie trzeba było cucić

za 35 tc

ale mąż obiecał ogarnąć to tak, żeby spędzać możliwie jak najwięcej czasu z nami... mam nadzieję, że nie potrwa to dłużej niż miesiąc (a cicho liczę na góra dwa tygodnie), jakoś zagryzę zęby i wytrzymam. Tylko zła jestem, że tak niewiele nam zabraknie. Cóż, chyba limit szczęścia na raz wyczerpany...