|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
fajniutki, chyba mamy takie same brzuszki
nawet kształtem tylko mój troszkę starszy ![]() powiedz mi tak patrzę że też wyskoczyły ci zyłki na brzuszku, mnie mama nastraszyłą że to nie dobrze...Ale maż tłumaczy ze raczej normalne bo skóra mi sie rozciaga...Nie wiem sama czy mówiuć o tym ginowi....Na nogach też mam straszne i na piersiach
|
|
|
|
#3992 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
), mimo wszystko wyszło mnie taniej o 15 zł (łącznie z przesyłką) niż w aptekach tutaj. Nie wiem skąd taka różnica w cenach.
|
|
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też nie chciała bym sie jednak przeterminować, wolę 2 tyg wcześniej niż dwa tygodnie później ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- ja też tak myślałam...może moja mam przesadza....ty tylko na piersiach a ja wszędzie a nogi to mam całe, aż mi wstyd je odsłaniać |
|
|
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
halinka no tak to jest w naszych urzędach...U nas to sa numerki oddzielne , ale leca po kolei....i np jak ja biorę do zasiłku , to potrafię mieć poźniejszy numerek, niż ktos do emerytur...(a czeka dłużej niz ja, bo do zasiłków jestem np tylko ja)A mój numerek wyświetla sie wcześniej( niz tych osób co dłużej czekają ) Na początku myślałam ze te baby mnie zabiją wzrokiem...I te komentarze "Dopiero przyszła i wcześniej obsłużona niz my..." Więc ja z reguły mam szczęście i zawsze czekam góra 5 minut
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-07 o 21:27 |
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem żałosna. Znalazłam numery telefonów do przychodni, w których przyjmuje lekarka i na samą myśl, że mam tam dzwonić i się rejestrować robi mi się słabo. Nie chce któraś zadzwonić i mnie umówić na wizytę? ![]() Poczytałam też trochę o tym całym zaświadczeniu i bez kitu mam prawie wszystkie objawy i warunki, żeby je wypisać, wow.
|
|
|
|
|
#3998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałabym, żeby to tak funkcjonowało w przychodniach i wszystkich innych miejscach gdzie ludzie lubią koczować od 6 rano dla zabawy i jojczeć na wszystkich i wszystko.Zaczęłam 36 tydzień, nie miałam ktg ani razu, następną wizytę mam 21 i trochę mi smutno, że to już ostatnia. I lekarz pewnie mi nie zrobi ktg bo nawet nie wiem czy u siebie w gabinecie ma sprzęt do tego?
Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-07-07 o 21:33 |
|
|
|
|
#4000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4001 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam jutro wizytę, więc zapytam o KTG. Ciekawa jestem czy mam już skurcze, bo nie czuję
. Tak bym chciała zostać późną lipcówką
|
#4002 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4003 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twin, co do prasowania, to brałam to na kilka razy, nie było łatwo, powiem szczerze. Co do Twojego męża, to chyba każdy mąż miewa takie zaćmienia - niestety. No a i nasze przewrażliwienie ciążowe robi swoje. Wytrzymamy, damy radę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, rozpływam się - koszmar. U Was też taka duchota?
|
||||
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie duchota mimo ze teraz grzmi i bedzie burza i tak nie ma czym oddychac a wiatrak juz mi nie pomaga bo sie rozplywam ![]() A Ty jeszcze biedna pewnie sie uczysz w taka pogode |
|
|
|
#4005 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No staram się uczyć, powtarzam. Dziś większość czasu spędziłam na ogrodzie. Moja siostrzenica napełniała sobie basen, trochę pomoczyłam nogi w zimnej wodzie, dobrze mi to zrobiło - ale na chwilkę... Pogoda dla mnie nie do zniesienia! |
|
|
|
|
#4007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powietrze się nie rusza i można je kroić jak ciastko z kremem. Ciastko z kremem ![]() Zaczarowana bardzo niefajna sytuacja z rodzinką, mam nadzieję, że się nie ugniesz, jak chcą to niech się obrażają, to tylko o nich źle świadczy! |
|
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie padało od 14 do 17 i jest trochę lepiej.
|
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ugne sie bo wiem ze mam racje to im powinno byc glupio ale musza sami do tego dojsc |
|
|
|
|
#4010 |
|
Zadomowienie
|
Duchota niesamowita
mam nadzieję ze dziś bez problemu usnę...Heh nie lubię nocy samotnych
|
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojjj ![]() Ale powiem Ci ze ja to juz bez Tz nie moge spac, jak sie nie raz poklocimy i on idzie na kanape to najczesciej o 2/3 przychodze i karze mu wracac bo wsie wierce i miejsca nie moge sobie w lozku znalezc a przede wszystkim nie ma na kogo zarzucic nogi
|
|
|
|
|
#4012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To on na mnie zarzuca nogę.
|
|
|
|
|
#4013 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To mnie jedynie pociesza że maleństwo jest ze mna i z nim sobie rozmawiam, na razie odpowiada mi tylko kopem ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() niedlugo bedzie rozmowa - aggauagaugauagaugagagaaua agaua
|
||
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, nic nie pamiętam z tej wycieczki po porodówce poza tymi cudnymi noworodkami, które widziałam! Matko, trzy nam się pokazały i trzy razy się popłakałam, do tej pory mi łzy stają w oczach, jak o nich myślę. Tak już bym chciała mieć synka przy sobie
|
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jak widze takie malenstwa w wozkach to sie sama do siebie usmiecham na mysl ze juz nie dlugo bede tulic swoje serduszko
|
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zarówno noworodki jak i te troszkę wieksze One chyba to czują bo bardzo często mnie taki 2-3 latki zaczepiają...Raz tej zimy jak wracałam do domu, to taka dziewczynka uciekła mamie i pobiegła do mnie i się przytuliła... Mama zaczęła mnie przepraszać, widać było że było jej głupio, a mi tak miło sie zrobiło, az łezka w oku mi sie zakreciła Tym bardziej ze już byłam w tedy w ciaży ![]() Ja cię ale mój bokser mnie boksuje. Wbija mi sie a to w prawy, a to w lewy bok...Czasem jest to mało przyjemne niestety ... A oprócz tego ze patrzę na maluszki w wózkach to patrzę na wózki i powiem wam , że u mnie w miescie też królują szare ale nie wiele wyprzedzają zielone one
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-07 o 22:52 |
|
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
O jaa ale blyska, normalnie az sie boje, a Tz poszedl odprowadzic kolege a ja tu siedze pod koldra i trzese tylkiem ze strachu ze piorun mnie walnie
|
|
|
|
#4019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobra dziewuszki, uciekam spać..Miłej nocki wam życzę, buziaczki
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-07 o 22:56 |
|
|
|
|
#4020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz jak mam duzy brzuch a dziecko tak mocno kopie w nocy ze az czasem mnie budzi to lubie oprzec brzuchalka o plecy Tz-wtedy sila kopniakow sie rozklada na moj brzuch i jego kregoslup wiec dluzej spie Tylko Tz sie budzi jak go plecy zaczynaja od tego bolec i nastawia swoj brzuch na razy od dzidzolka ![]() ale lubi to uczucie...---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Nie ma mi kto kupic filcu do niebieskiej maskotki i zgubilam zlota wstazke do reszty zawieszek.Czesc czapki elfa zrobiona ale brak guzikow i pompona do wykonczenia. Szycie spodenek do kompletu to chyba dla mnie zbyt trudne. Szycie utknelo w martwym punkcie. Zastanawiam sie co dalej i nudzi mi sie Chyba juz nie mam co pociac zeby miec odpowiedni material do szycia - polegly juz: gorset, bluza i sweter ![]() Macie jakies pomysly? Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-07-07 o 23:00 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

nawet kształtem 

ale fajnie! ja liczyłam i mi zostało 46, ale 30 to dopiero brzmi
), mimo wszystko wyszło mnie taniej o 15 zł (łącznie z przesyłką) niż w aptekach tutaj. Nie wiem skąd taka różnica w cenach.

za dzisiejszą wizytę!
Tatusia też nie trzeba było cucić