|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Gondola w wozku jest plaska wieć dziecku nic nie będzie. Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
ja zamawiam od razu ten na większe dziecko. Prosiłam koleżankę żeby mi zobaczyła w UK ale tam też taka cena jak u nas Dlatego kupiłam na allegro za 99 nowy nieużywany bo urodził się synek jak przyjdzie to zdam relacje ![]() A co do stron to jest jeszcze strona www.lodz.woombie.pl czy jakoś tak i podobnie z Krakowem mieli chyba jakaś dostawę. sporo kosztuje ale sprzeda się na pewno jak maleństwo wyrośnie orientowalam się na olx co ktoś wystawił zdążyłam napisać to już nieaktualne. Za ponad 100 sprzedają uzywke http://vikisiezna.blogspot.com/2013/...ombie.html?m=1 Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-07-07 o 21:39 |
|
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Blondi banana, w moim wozku jest materac, materac juz chyba byl w komplecie. Na to mialam kocyk jako przescieradlo. Z moja mloda jezdzilam wozkiem codziennie do lasu, bylysmy po pare godzin na spacerze,takze u mnie dziecko dlugo w wozku bywalo. W domu nie trzymalam jej w wozku chyba ze bylo mrozno to na balkon wozek wystawialam z mloda na parenascie chociaz minut. Tak to w domu mialam ja w lozeczku a jak byla ciut starsza to w bujaczku lub na macie. Obok zwykle nasz pies jej towarzyszyl;-)
|
#3274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Małż zajął się szukaniem czegoś podobnego, ale w innej cenie, bo tu tez pewnie płaci się za firmę... |
|
|
|
|
#3275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- sobotę lub niedzielę jeszcze się nie dogadaliśmy. A usg 3 trm. miałam już na ostatniej wizycie
|
|
|
#3276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy oczywiście robi wg siebie
|
|
|
|
|
#3278 |
|
Rozeznanie
|
idę ciepłą kąpiel zastosować. Bóle są regularne. Co 12-15 minut. babcia pakuje torbę do szpitala. Ja mam nadzieję że to jakieś przepowiadacze. Napiszę z wanny jeszcze czy przeszło. Ale i tak po kąpieli jadę na IP. Nawet jak przejdzie.
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my spokojnie w swoim tępem posówamy sie do przodu i na koniec wrzesnia sie wyklujemy
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Mondragorka a o jakim basenie piszesz? bo ja o tym otwartym na maciejowie
tam dno jest straszne a woda w sumie nei wiem bo ni eyłam tam mega dawnoooooMonia jedz sprawdz co i jak-mam nadziejej ze to tylko przepowiadacze |
|
|
|
#3281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kąpiel zrób sobie nie za ciepłą, bo to podobno też wywołuje skurcze... I pisz do nas co się dzieje z Tobą |
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję,że to tylko na strachu się skończy i te bóle nic nie znaczą...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#3283 | |||
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Weekend miałam zalatany, ale trochę Was podczytywałam, za to dzisiaj cały dzień poza domem i jak wróciłam to w szoku jestem ile naprodukowałyście... ![]() Nadrobiłam Wam, ale wybaczcie, bo pewnie nie wszystkim coś napiszę - za dużo tego było... Cytat:
a rozmiar wcale nie ma znaczenia przy karmieniu - zdarza się, że w dużych nic nie ma, a małymi mama karmiła 3 lata (info od położnej w sr). Mi póki co w zasadzie nie urosły - nadal chodzę w stanikach sprzed ciąży, ale jak dla mnie to wcale większe nie muszą rosnąć - przynajmniej nie będę miała problemów z szukaniem rozmiaru np. "J" jak moja przyjaciółka ![]() Co do wanienki, to my od znajomych dostaniemy tą większą na stelażu i już raczej nie będziemy kupować małej - znajoma mówiła, że wcale nie jest jakoś specjalnie potrzebna, a oni mieli tylko dlatego, że siostra im pożyczyła. Asia19x gratulacje za kolejny tydzień ![]() A co do masażu szyjki, to w sumie cały poród boli... z tego co wiem dzięki masażowi można uniknąć nacinania krocza, więc jeśli będzie taka potrzeba, to ja wolę masaż niż nacinanie... ![]() ania9106 wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Dużo szczęścia, miłości i pieniędzy ![]() aisa84 też mam zamiar już bliżej porodu podłożyć coś pod prześcieradło... różnie te porody się zaczynają i może być, że wody odejdą, a u nas w dodatku nowiutki materac, to szkoda by było mam nadzieję, że nie będzie aż tak jak pisała Aliszcze... Ja mam tp na 06.09., więc też jedną z pierwszych mogę być... ![]() I powiem Ci, że piękna jest ta karuzela, którą wrzuciłaś nmartyna za 32 tydzień!allckarola super wyglądasz! niezła laseczka z ciebie i piękny brzusio... Simran86 za wyniki Blondi Banana ja mam nadzieję, że po narodzinach dziadkowie sprezentują wnusi leżaczek/bujaczek, że będę mogła w nim dziecko ze sobą zabierać gdyby nie spało, ale jak będzie spało to w swoim łóżeczku i chyba stamtąd je usłyszę Są takie bujaczki (jakieś modele z Fisher Price - chyba Cudowna Planeta), że później można je przerobić na małe siedzisko dla nieco starszego dziecka i mi się właśnie taki marzy Pomysł Latte88 odnośnie wózka też nie jest zły ![]() Mo_onika_ika nie czyta się takich rzeczy w ciąży! Ja powiem szczerze nawet nie czytałam - wolę nastawiać się pozytywnie i nie myśleć, że coś się może stać... A jeśli chodzi o ten długi ból brzucha, to po kąpieli jedź na IP - lepiej sprawdzić... Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze ![]() Niestabilna za wizytę Super, że wszystko jest dobrze ![]() Współczuję sytuacji z autem... u nas w tamtym tygodniu też się popsuło i 400 zł trzeba było wyłożyć (co mnie dobiło bo i tak wydatków sporo), a co dopiero 2000 euro Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno kogoś pominęłam także przepraszam Dobrej nocy |
|||
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze taka malutka będzie. |
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
a jakie kosmetyki dla maleństwa potrzebne ?
po kolei: co do kąpieli, po kąpieli itd. chce sobie uporzadkować a co strona to inaczej napisane .
|
#3286 |
|
Raczkowanie
|
My niedawno przyjechałyśmy do domu po usg:-D Wszystko dobrze, przepływy prawidłowe, a Milenka waży 1450 g:-D pokazała mi dzisiaj buzię:-D ależ ja Kocham to Maleństwo:-D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3287 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
dla Milenki |
||
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Monia a moze podeślij komuś swój numer zebysmy miały do ciebi ejakiś kontakt i zebysmy wiedziały co sie tam u ciebie dzieje?
|
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#3290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My caly czas sie zastanawiamy co zrobić. Ale raczej naprawiać nie będziemy. W pracy tz dostanie auto dopóki my nie bedziemy mieli. A to juz chwilka. A "nowy" już czeka na nas. Tylko czekamy na €€€ hihi Ale dzisiaj M taki smutny chodzi ze jego ukochane TT musi sprzedać. Dziękuję dziewczynki ![]() Monika lepoej sprawdź to. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ktos jeszcze ? ![]() Gratki dziewczyny za udane wizyty
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet o otwartym nie pomyślałam bo właśnie przez to dno tam nie chodzimy i zupełnie wyparlam go ze świadomości ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a te otwarte to my tam przed sezonem na grila jedziemy bo duzo trawki i ludzi nei ma to se siedzimy i wtedy wody nie ma to widze jak te baseny zrobione a raczej zniszczone co roku własnei na lesnym bylismy bo jednak tam te baseny lepszejsze choć teraz na 1 miejscu Rybnik-tylko daleko niestety
|
|
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam mam 3 kremy(nivea,bambino,oilla n) do kąpieli Oillan i kupię może mydełko jakieś albo po prostu będę kąpać w oliwce , do smarowania cielska oliwka babydream albo jakiś balsam też z babydream,choć nie wiem czy to aż takie konieczne,bo nie ma co pchać na dziecko wszystkich kosmetyków jakie istnieją
No i jeszcze jakiś krem na każdą pogodę,coś w razie W na odparzenia,choć poczytam jeszcze opinię,bo i nawet popularny sudocrem nie zawsze okazuje się taki super jak wszędzie mówią to może zostanę przy tradycyjnej metodzie czyli mąka ziemniaczana i chyba wsio
|
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3296 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Później pewnie jeszcze dokupię jakiś kremik na wyjścia, a ostatecznie to zamierzam na babydream się przerzucić ![]() Cytat:
już się nie mogę doczekać swojego USG ![]() Cytat:
![]() P.S. Miałam iść spać, ale jakoś mi nie wyszło
|
|||
|
|
|
#3297 |
|
Konto usunięte
|
A ja kupiłam johnsona 3w1 i zobaczymy jak sie sprawdzi
u koleżanki niby był super...pewnie kupie oliwkę hipp zeby sobie była na wszelki wypadek i to samo z kremem na dwór...czy tego użyje to nie wiem :p na tej samej zasadzie kupiłam w Pl bebhanten dla maluszka...moze bede nim smarować pupę czy przestrzeń miedzy faldkami zeby nie robiły sie otarcia czarna magia normalnie Meta-bo z tym sudocremem jest niby tak, ze jego powinno sie go użyć jak juz jakiś problem skórny (odparzenie) sie pojawi dlatego na razie nam tylko ta próbkę bo mam nadzieje go mało używać wysusza bardzo podobno... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3298 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W naszej spacerówce też mamy przedłużana budę, rewelacyjna rzecz. I o ile płaciliście tyle ile tu jest napisane typ cena też przystępna. |
|
|
|
|
#3300 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Latte88;47202441]Ja też na nie poluje.
ja zamawiam od razu ten na większe dziecko. Prosiłam koleżankę żeby mi zobaczyła w UK ale tam też taka cena jak u nas Dlatego kupiłam na allegro za 99 nowy nieużywany bo urodził się synek jak przyjdzie to zdam relacje ![]() A co do stron to jest jeszcze strona www.lodz.woombie.pl czy jakoś tak i podobnie z Krakowem mieli chyba jakaś dostawę. sporo kosztuje ale sprzeda się na pewno jak maleństwo wyrośnie orientowalam się na olx co ktoś wystawił zdążyłam napisać to już nieaktualne. Za ponad 100 sprzedają używkę Cześć dziewczyny, od czasu do czasu Was podglądam, ale ciągle brakowało czasu na napisanie. Jeśli chodzi o woombie to pewnie po pierwszych nieprzespanych nocach z moją małą zdecyduję się na kupno. Poleciłam ten produkt znajomym , których córeczka dzień i noc płakała. Co zasnęła to po chwili (kiedy rączki poszły w ruch ) pobudka i płacz. Kupili ten otulacz i na chwile obecna spokojnie mała i oni przesypiają pół nocy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

I wolałabym je jakoś odgrodzić. Wózek stoi u nas w mieszkaniu, ale nie wydaje mi się, żeby trzymanie w nim dziecka cały dzień albo pół dnia było zdrowe dla kręgosłupa
za to dzis pluskał sie na balkonie troszkei było si, jak szlismy na spacer po chlebek sam mówił z emu ciepło i ni ema mocy -bidulek 

mam nadzieję,że to tylko na strachu się skończy i te bóle nic nie znaczą...