III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-07, 21:33   #3271
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Blondi Banana Pokaż wiadomość
No właśnie ja tak nie zostawię po prostu na łóżku, bo na początku boję się, że koty będą się za bardzo interesować dzieckiem I wolałabym je jakoś odgrodzić. Wózek stoi u nas w mieszkaniu, ale nie wydaje mi się, żeby trzymanie w nim dziecka cały dzień albo pół dnia było zdrowe dla kręgosłupa
Kota nie mam, ale wydaje mi się ze nie będzie dla niego przeszkód. Jak kot będzie chciał to wskoczy do lozeczka, wózka, na lezaczek, wszędzie.
Gondola w wozku jest plaska wieć dziecku nic nie będzie.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Mistic mały i moze by poszalał na dworze ale w taki upał go nie biore, chyba ze nad wode za to dzis pluskał sie na balkonie troszkei było si, jak szlismy na spacer po chlebek sam mówił z emu ciepło i ni ema mocy -bidulek
a plac zabaw w pełnym słoncu wiec w domku siedzimy zeby mi sie na słonku nie nabawił jakiegos udaru
normalnei wyszłąbym z nim koło 18-19 ale bidok padł o 19 i psi
No właśnie u nas place zabaw teZ e pełnym słońcu. I tym sposobem siedzimy w domu, dzisiaj wyszliśmy przed 18.

Cytat:
heh eno wolne tylko jakies rozrywki musze w domu wymyslac zeby sie młody nie nudził
mam niedaleko basen ale kurde ni ejest tam za fajnie, lepszy jest jakies 30 km ode mnei i jeden gdzies z 15-20 a do auta na tyle mi sie wsiadac nei chce
A myślałam że ten basen koło Was jest fajny dla dzieci. Bylam tan raż bez małej i jakoś zakodowałam sobie, że dla dzieci sa fajne atrakcje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Właśnie mi przypomniałaś, że mam jeszcze dwa śpiworki do spania

Woombie takie o http://www.otulacz.pl/produkt/woombi...5-kgczapeczka/
Ale czekam, aż ktoś mi zasponsoruje
Widziałam też kiedyś na jakiejś stronie inne ładne wzory, ale u nich w sklepie nie ma...
Ceny tych otulaczy mnie przerażają... Szczególnie, że Maluch będzie w nim spał może ze 3 miesiące (albo krócej) a tyle kasy...
O Boże, ile to kosztuje masakra. Może u ładne ale nie za taka kasę.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:34   #3272
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Właśnie mi przypomniałaś, że mam jeszcze dwa śpiworki do spania

Woombie takie o http://www.otulacz.pl/produkt/woombi...5-kgczapeczka/
Ale czekam, aż ktoś mi zasponsoruje
Widziałam też kiedyś na jakiejś stronie inne ładne wzory, ale u nich w sklepie nie ma...
Ceny tych otulaczy mnie przerażają... Szczególnie, że Maluch będzie w nim spał może ze 3 miesiące (albo krócej) a tyle kasy...
Ja też na nie poluje. ja zamawiam od razu ten na większe dziecko. Prosiłam koleżankę żeby mi zobaczyła w UK ale tam też taka cena jak u nas
Dlatego kupiłam na allegro za 99 nowy nieużywany bo urodził się synek jak przyjdzie to zdam relacje
A co do stron to jest jeszcze strona www.lodz.woombie.pl czy jakoś tak i podobnie z Krakowem mieli chyba jakaś dostawę. sporo kosztuje ale sprzeda się na pewno jak maleństwo wyrośnie
orientowalam się na olx co ktoś wystawił zdążyłam napisać to już nieaktualne. Za ponad 100 sprzedają uzywke

http://vikisiezna.blogspot.com/2013/...ombie.html?m=1
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1404761965603.jpg (32,6 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-07-07 o 21:39
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:35   #3273
Aliszcze
Zakorzenienie

Blondi banana, w moim wozku jest materac, materac juz chyba byl w komplecie. Na to mialam kocyk jako przescieradlo. Z moja mloda jezdzilam wozkiem codziennie do lasu, bylysmy po pare godzin na spacerze,takze u mnie dziecko dlugo w wozku bywalo. W domu nie trzymalam jej w wozku chyba ze bylo mrozno to na balkon wozek wystawialam z mloda na parenascie chociaz minut. Tak to w domu mialam ja w lozeczku a jak byla ciut starsza to w bujaczku lub na macie. Obok zwykle nasz pies jej towarzyszyl;-)

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:37   #3274
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Kota nie mam, ale wydaje mi się ze nie będzie dla niego przeszkód. Jak kot będzie chciał to wskoczy do lozeczka, wózka, na lezaczek, wszędzie.
Gondola w wozku jest plaska wieć dziecku nic nie będzie.

No właśnie u nas place zabaw teZ e pełnym słońcu. I tym sposobem siedzimy w domu, dzisiaj wyszliśmy przed 18.

A myślałam że ten basen koło Was jest fajny dla dzieci. Bylam tan raż bez małej i jakoś zakodowałam sobie, że dla dzieci sa fajne atrakcje

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

O Boże, ile to kosztuje masakra. Może u ładne ale nie za taka kasę.

Dokładnie... Za takie pieniądze to w życiu bym tego sama nie kupiła Małż zajął się szukaniem czegoś podobnego, ale w innej cenie, bo tu tez pewnie płaci się za firmę...
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:37   #3275
NATALUSIA14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
o to jest nas trzy na piątek
a po wizycie robie sesje, bo bede juz wiedziec jaki kolor kokardki zawiązać
my też po piątkowej wizycie, mamy w weekend sesję zdjęciową w plenerze - sobotę lub niedzielę jeszcze się nie dogadaliśmy. A usg 3 trm. miałam już na ostatniej wizycie

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:40   #3276
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Ja też na nie poluje. ja zamawiam od razu ten na większe dziecko. Prosiłam koleżankę żeby mi zobaczyła w UK ale tam też taka cena jak u nas
Dlatego kupiłam na allegro za 99 nowy nieużywany bo urodził się synek jak przyjdzie to zdam relacje
A co do stron to jest jeszcze strona www.lodz.woombie.pl czy jakoś tak i podobnie z Krakowem mieli chyba jakaś dostawę. sporo kosztuje ale sprzeda się na pewno jak maleństwo wyrośnie
orientowalam się na olx co ktoś wystawił zdążyłam napisać to już nieaktualne. Za ponad 100 sprzedają uzywke
No na olx znalazłam jeden fajny, ale na starsze dziecko. Też mnie korci, żeby zamówić na większe, w sumie Maluszek szybko rośnie
Stary 2014-07-07, 21:42   #3277
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
No na olx znalazłam jeden fajny, ale na starsze dziecko. Też mnie korci, żeby zamówić na większe, w sumie Maluszek szybko rośnie
Ja kompletujac wyprawkę oszczedzilam dużo właśnie na używanych rzeczach, ale wiedziałam że to kupię, czy nowe czy używane. Koleżanka mi zakupiła sweedle me ale okazało się ze są to dwie pieluszki którymi się owija dziecko. Także zobaczymy czy wykorzystam
Każdy oczywiście robi wg siebie
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:45   #3278
Mo_onika_ika
Rozeznanie

idę ciepłą kąpiel zastosować. Bóle są regularne. Co 12-15 minut. babcia pakuje torbę do szpitala. Ja mam nadzieję że to jakieś przepowiadacze. Napiszę z wanny jeszcze czy przeszło. Ale i tak po kąpieli jadę na IP. Nawet jak przejdzie.

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:46   #3279
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
my też po piątkowej wizycie, mamy w weekend sesję zdjęciową w plenerze - sobotę lub niedzielę jeszcze się nie dogadaliśmy. A usg 3 trm. miałam już na ostatniej wizycie
no bo ty starszaczek jesteś
my spokojnie w swoim tępem posówamy sie do przodu i na koniec wrzesnia sie wyklujemy

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:52   #3280
aa2
Zakorzenienie

Mondragorka a o jakim basenie piszesz? bo ja o tym otwartym na maciejowie tam dno jest straszne a woda w sumie nei wiem bo ni eyłam tam mega dawnooooo

Monia jedz sprawdz co i jak-mam nadziejej ze to tylko przepowiadacze
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:52   #3281
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
idę ciepłą kąpiel zastosować. Bóle są regularne. Co 12-15 minut. babcia pakuje torbę do szpitala. Ja mam nadzieję że to jakieś przepowiadacze. Napiszę z wanny jeszcze czy przeszło. Ale i tak po kąpieli jadę na IP. Nawet jak przejdzie.
Monia jedź i sprawdź... Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
A kąpiel zrób sobie nie za ciepłą, bo to podobno też wywołuje skurcze...
I pisz do nas co się dzieje z Tobą
Stary 2014-07-07, 21:53   #3282
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Oj jedź jedź lepiej mam nadzieję,że to tylko na strachu się skończy i te bóle nic nie znaczą...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:53   #3283
agness2011
Raczkowanie

Witajcie Weekend miałam zalatany, ale trochę Was podczytywałam, za to dzisiaj cały dzień poza domem i jak wróciłam to w szoku jestem ile naprodukowałyście...

Nadrobiłam Wam, ale wybaczcie, bo pewnie nie wszystkim coś napiszę - za dużo tego było...

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam pytanko... czy takie piersi jak mamy teraz to takie będziemy mialy podczas karmienia?oczywiscie pomijam tu nawał pokarmu tylko juz po nawale...?pytam bo ja mam bardzo male piersi i szczerze wątpie zebym dala rade nimi kogokolwiek wykarmić
Z drugiej strony przeciez produkcja mleka zaczyna sie po porodzie wiec chyba troche jeszcze urosną co??...
małaPaulina z tego co się dowiedziałam w sr, to tak na miesiąc przed porodem piersi osiągają swoją docelową wielkość - wtedy najlepiej kupować staniki do karmienia, ale też takie, które mają elastyczną miseczkę a rozmiar wcale nie ma znaczenia przy karmieniu - zdarza się, że w dużych nic nie ma, a małymi mama karmiła 3 lata (info od położnej w sr). Mi póki co w zasadzie nie urosły - nadal chodzę w stanikach sprzed ciąży, ale jak dla mnie to wcale większe nie muszą rosnąć - przynajmniej nie będę miała problemów z szukaniem rozmiaru np. "J" jak moja przyjaciółka

Co do wanienki, to my od znajomych dostaniemy tą większą na stelażu i już raczej nie będziemy kupować małej - znajoma mówiła, że wcale nie jest jakoś specjalnie potrzebna, a oni mieli tylko dlatego, że siostra im pożyczyła.

Asia19x gratulacje za kolejny tydzień
A co do masażu szyjki, to w sumie cały poród boli... z tego co wiem dzięki masażowi można uniknąć nacinania krocza, więc jeśli będzie taka potrzeba, to ja wolę masaż niż nacinanie...

ania9106 wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Dużo szczęścia, miłości i pieniędzy

aisa84 też mam zamiar już bliżej porodu podłożyć coś pod prześcieradło... różnie te porody się zaczynają i może być, że wody odejdą, a u nas w dodatku nowiutki materac, to szkoda by było mam nadzieję, że nie będzie aż tak jak pisała Aliszcze...
Ja mam tp na 06.09., więc też jedną z pierwszych mogę być...
I powiem Ci, że piękna jest ta karuzela, którą wrzuciłaś

nmartyna za 32 tydzień!

allckarola super wyglądasz! niezła laseczka z ciebie i piękny brzusio... chciałabym mieć taką figurę, ale natura mi chyba nie dała, bo ja zawsze z dodatkowymi kg...

Simran86 za wyniki

Blondi Banana ja mam nadzieję, że po narodzinach dziadkowie sprezentują wnusi leżaczek/bujaczek, że będę mogła w nim dziecko ze sobą zabierać gdyby nie spało, ale jak będzie spało to w swoim łóżeczku i chyba stamtąd je usłyszę Są takie bujaczki (jakieś modele z Fisher Price - chyba Cudowna Planeta), że później można je przerobić na małe siedzisko dla nieco starszego dziecka i mi się właśnie taki marzy Pomysł Latte88 odnośnie wózka też nie jest zły

Mo_onika_ika nie czyta się takich rzeczy w ciąży! Ja powiem szczerze nawet nie czytałam - wolę nastawiać się pozytywnie i nie myśleć, że coś się może stać...
A jeśli chodzi o ten długi ból brzucha, to po kąpieli jedź na IP - lepiej sprawdzić... Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze

Niestabilna za wizytę Super, że wszystko jest dobrze
Współczuję sytuacji z autem... u nas w tamtym tygodniu też się popsuło i 400 zł trzeba było wyłożyć (co mnie dobiło bo i tak wydatków sporo), a co dopiero 2000 euro

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Dlaczego wozek mialby byc zly na kilka godzin dla dziecka?ta sama pozycja jak w lozeczku,materacyk jest w wozku,ma plasko. Ja nie widze problemu. A jak np bedzie cieply dzien to pare godzin bede z mloda na dworze to w wozku bedzie. W domu to na poczatku w lozeczku. Poza tym na poczatku dobrze jest odpoczywac gdy noworodek spi, by regenerowac sily bo potem bywa sie jak zombie. Warto na poczatku odpuscic sobie wiele prac domowych i spac gdy dziecko spi.
Aliszcze też uważam, że jak trochę poleży w wózku to nic się nie stanie - na płasko będzie leżało... A co do odpoczynku i snu, to masz rację - u mnie położne w sr też zaznaczały, że szczególnie na początku gdy dziecko śpi to i mama śpi i nie ma, że np. sprząta - od tego jest ojciec dziecka/mama/teściowa czy ktokolwiek inny, a poza tym od porządku ważniejszy jest wypoczynek

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Zamówiłam laktator Avent Natural plus dwie małe buteleczki.
Koleżanka mi opowiadała, jak miała problem z laktacją, że cieszyła się, że nie miała pod ręką mleka mm, bo inaczej poddałaby się bardzo szybko, a po kilku dniach tak jej się rozhulała laktacja, że karmi do dziś a mały ma 8 miesięcy
Ale ja jednak zakupię mleko na wszelki wypadek
Latte88 ja już kupiłam jedną puszkę mm i zamierzam kupić jakie butelki, chociaż chciałabym karmić piersią - w mojej sr wręcz nakłaniają, żeby jakieś mm mieć pod ręką, bo mówią, że nie raz jak były z wizytami po porodach to się okazało, że matka ma zastój, pokarmu nie ma, mleka nie ma i dziecko od 6 godzin nic nie jadło, bo nikogo nie ma żeby wyskoczył do sklepu i wtedy same lecą do sklepu...

Na pewno kogoś pominęłam także przepraszam Teraz lecę już spać, bo wymęczona jestem tym dzisiejszym upałem - z tego co widziałam, to nie ja jedna cierpiałam z tego powodu Dobrej nocy
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:54   #3284
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funykiki Pokaż wiadomość
Ochraniacz na szczebelki firmy BUMPSTERS

My zrobiliśmy pokoik ponieważ zakładamy iż córcia będzie spała w Naszej sypialni do 6 miesięcy w związku z czym nie chcieliśmy robić zimą remontu. Dlatego zrobiliśmy już teraz. Mam też nadzieje że w ciągu dnia będzie czasami u siebie żeby się przyzwyczajać.
Strasznie szybko chcecie wyprowadzić forcie od siebie.
Jeszcze taka malutka będzie.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:55   #3285
88Ekaterina88
Zakorzenienie

a jakie kosmetyki dla maleństwa potrzebne ?
po kolei: co do kąpieli, po kąpieli itd. chce sobie uporzadkować a co strona to inaczej napisane .

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-07-07, 21:59   #3286
Simran86
Raczkowanie

My niedawno przyjechałyśmy do domu po usg:-D Wszystko dobrze, przepływy prawidłowe, a Milenka waży 1450 g:-D pokazała mi dzisiaj buzię:-D ależ ja Kocham to Maleństwo:-D

Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:04   #3287
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
po kolei: co do kąpieli, po kąpieli itd. chce sobie uporzadkować a co strona to inaczej napisane .
Ja do kąpieli mam płyn z babdream, a po kąpieli balsam do ciała też tej firmy. I na początek, myślę, że tyle wystarczy... Jeszcze mam kremik na każdą pogodę, ale to jak będziemy na dwór wychodzić.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
My niedawno przyjechałyśmy do domu po usg:-D Wszystko dobrze, przepływy prawidłowe, a Milenka waży 1450 g:-D pokazała mi dzisiaj buzię:-D ależ ja Kocham to Maleństwo:-D

dla Milenki Duża dziewczynka
Stary 2014-07-07, 22:05   #3288
aa2
Zakorzenienie

Monia a moze podeślij komuś swój numer zebysmy miały do ciebi ejakiś kontakt i zebysmy wiedziały co sie tam u ciebie dzieje?
Stary 2014-07-07, 22:06   #3289
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-07-07, 22:09   #3290
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość
Witajcie Weekend miałam zalatany, ale trochę Was podczytywałam, za to dzisiaj cały dzień poza domem i jak wróciłam to w szoku jestem ile naprodukowałyście...

Nadrobiłam Wam, ale wybaczcie, bo pewnie nie wszystkim coś napiszę - za dużo tego było...

małaPaulina z tego co się dowiedziałam w sr, to tak na miesiąc przed porodem piersi osiągają swoją docelową wielkość - wtedy najlepiej kupować staniki do karmienia, ale też takie, które mają elastyczną miseczkę a rozmiar wcale nie ma znaczenia przy karmieniu - zdarza się, że w dużych nic nie ma, a małymi mama karmiła 3 lata (info od położnej w sr). Mi póki co w zasadzie nie urosły - nadal chodzę w stanikach sprzed ciąży, ale jak dla mnie to wcale większe nie muszą rosnąć - przynajmniej nie będę miała problemów z szukaniem rozmiaru np. "J" jak moja przyjaciółka

Co do wanienki, to my od znajomych dostaniemy tą większą na stelażu i już raczej nie będziemy kupować małej - znajoma mówiła, że wcale nie jest jakoś specjalnie potrzebna, a oni mieli tylko dlatego, że siostra im pożyczyła.

Asia19x gratulacje za kolejny tydzień
A co do masażu szyjki, to w sumie cały poród boli... z tego co wiem dzięki masażowi można uniknąć nacinania krocza, więc jeśli będzie taka potrzeba, to ja wolę masaż niż nacinanie...

ania9106 wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Dużo szczęścia, miłości i pieniędzy

aisa84 też mam zamiar już bliżej porodu podłożyć coś pod prześcieradło... różnie te porody się zaczynają i może być, że wody odejdą, a u nas w dodatku nowiutki materac, to szkoda by było mam nadzieję, że nie będzie aż tak jak pisała Aliszcze...
Ja mam tp na 06.09., więc też jedną z pierwszych mogę być...
I powiem Ci, że piękna jest ta karuzela, którą wrzuciłaś

nmartyna za 32 tydzień!

allckarola super wyglądasz! niezła laseczka z ciebie i piękny brzusio... chciałabym mieć taką figurę, ale natura mi chyba nie dała, bo ja zawsze z dodatkowymi kg...

Simran86 za wyniki

Blondi Banana ja mam nadzieję, że po narodzinach dziadkowie sprezentują wnusi leżaczek/bujaczek, że będę mogła w nim dziecko ze sobą zabierać gdyby nie spało, ale jak będzie spało to w swoim łóżeczku i chyba stamtąd je usłyszę Są takie bujaczki (jakieś modele z Fisher Price - chyba Cudowna Planeta), że później można je przerobić na małe siedzisko dla nieco starszego dziecka i mi się właśnie taki marzy Pomysł Latte88 odnośnie wózka też nie jest zły

Mo_onika_ika nie czyta się takich rzeczy w ciąży! Ja powiem szczerze nawet nie czytałam - wolę nastawiać się pozytywnie i nie myśleć, że coś się może stać...
A jeśli chodzi o ten długi ból brzucha, to po kąpieli jedź na IP - lepiej sprawdzić... Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze

Niestabilna za wizytę Super, że wszystko jest dobrze
Współczuję sytuacji z autem... u nas w tamtym tygodniu też się popsuło i 400 zł trzeba było wyłożyć (co mnie dobiło bo i tak wydatków sporo), a co dopiero 2000 euro

Aliszcze też uważam, że jak trochę poleży w wózku to nic się nie stanie - na płasko będzie leżało... A co do odpoczynku i snu, to masz rację - u mnie położne w sr też zaznaczały, że szczególnie na początku gdy dziecko śpi to i mama śpi i nie ma, że np. sprząta - od tego jest ojciec dziecka/mama/teściowa czy ktokolwiek inny, a poza tym od porządku ważniejszy jest wypoczynek

Latte88 ja już kupiłam jedną puszkę mm i zamierzam kupić jakie butelki, chociaż chciałabym karmić piersią - w mojej sr wręcz nakłaniają, żeby jakieś mm mieć pod ręką, bo mówią, że nie raz jak były z wizytami po porodach to się okazało, że matka ma zastój, pokarmu nie ma, mleka nie ma i dziecko od 6 godzin nic nie jadło, bo nikogo nie ma żeby wyskoczył do sklepu i wtedy same lecą do sklepu...

Na pewno kogoś pominęłam także przepraszam Teraz lecę już spać, bo wymęczona jestem tym dzisiejszym upałem - z tego co widziałam, to nie ja jedna cierpiałam z tego powodu Dobrej nocy

My caly czas sie zastanawiamy co zrobić. Ale raczej naprawiać nie będziemy. W pracy tz dostanie auto dopóki my nie bedziemy mieli. A to juz chwilka. A "nowy" już czeka na nas. Tylko czekamy na €€€ hihi
Ale dzisiaj M taki smutny chodzi ze jego ukochane TT musi sprzedać.

Dziękuję dziewczynki

Monika lepoej sprawdź to.

Stary 2014-07-07, 22:12   #3291
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja do kąpieli mam płyn z babdream, a po kąpieli balsam do ciała też tej firmy. I na początek, myślę, że tyle wystarczy... Jeszcze mam kremik na każdą pogodę, ale to jak będziemy na dwór wychodzić.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

dla Milenki Duża dziewczynka
dzieki

ktos jeszcze ?

Gratki dziewczyny za udane wizyty

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-07-07, 22:12   #3292
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Mondragorka a o jakim basenie piszesz? bo ja o tym otwartym na maciejowie tam dno jest straszne a woda w sumie nei wiem bo ni eyłam tam mega dawnooooo

Monia jedz sprawdz co i jak-mam nadziejej ze to tylko przepowiadacze
o krytym. nawet o otwartym nie pomyślałam bo właśnie przez to dno tam nie chodzimy i zupełnie wyparlam go ze świadomości

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:14   #3293
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
o krytym. nawet o otwartym nie pomyślałam bo właśnie przez to dno tam nie chodzimy i zupełnie wyparlam go ze świadomości

kryty niedawno otwarty ale jeszcze na nim nie byłam
a te otwarte to my tam przed sezonem na grila jedziemy bo duzo trawki i ludzi nei ma to se siedzimy i wtedy wody nie ma to widze jak te baseny zrobione a raczej zniszczone
co roku własnei na lesnym bylismy bo jednak tam te baseny lepszejsze choć teraz na 1 miejscu Rybnik-tylko daleko niestety
Stary 2014-07-07, 22:17   #3294
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki

ktos jeszcze ?

Ja tam mam 3 kremy(nivea,bambino,oilla n) do kąpieli Oillan i kupię może mydełko jakieś albo po prostu będę kąpać w oliwce , do smarowania cielska oliwka babydream albo jakiś balsam też z babydream,choć nie wiem czy to aż takie konieczne,bo nie ma co pchać na dziecko wszystkich kosmetyków jakie istnieją No i jeszcze jakiś krem na każdą pogodę,coś w razie W na odparzenia,choć poczytam jeszcze opinię,bo i nawet popularny sudocrem nie zawsze okazuje się taki super jak wszędzie mówią to może zostanę przy tradycyjnej metodzie czyli mąka ziemniaczana i chyba wsio

Stary 2014-07-07, 22:21   #3295
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ja tam mam 3 kremy(nivea,bambino,oilla n) do kąpieli Oillan i kupię może mydełko jakieś albo po prostu będę kąpać w oliwce , do smarowania cielska oliwka babydream albo jakiś balsam też z babydream,choć nie wiem czy to aż takie konieczne,bo nie ma co pchać na dziecko wszystkich kosmetyków jakie istnieją No i jeszcze jakiś krem na każdą pogodę,coś w razie W na odparzenia,choć poczytam jeszcze opinię,bo i nawet popularny sudocrem nie zawsze okazuje się taki super jak wszędzie mówią to może zostanę przy tradycyjnej metodzie czyli mąka ziemniaczana i chyba wsio
no ja bede miec z hipp i bubchen ale musze sobie uporzadkowac co z czego itd. zrobic liste i isc do sklepu i za jednym razem wsio kupić

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-07-07, 22:26   #3296
agness2011
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam z HIPPa: żel do mycia ciała i włosów HiPP Babysanft i mleczko pielęgnacyjne HiPP Babysanft. Byłam z mężem akurat w Rossmannie i ja szukałam czegoś z babydream, ale nie znalazłam tam info, że można już od 1 dnia życia stosować, więc mąż powiedział, że ma być HIPP Później pewnie jeszcze dokupię jakiś kremik na wyjścia, a ostatecznie to zamierzam na babydream się przerzucić

Cytat:

Simran86 brawa dla Milenki już się nie mogę doczekać swojego USG

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
My caly czas sie zastanawiamy co zrobić. Ale raczej naprawiać nie będziemy. W pracy tz dostanie auto dopóki my nie bedziemy mieli. A to juz chwilka. A "nowy" już czeka na nas. Tylko czekamy na €€€ hihi
Ale dzisiaj M taki smutny chodzi ze jego ukochane TT musi sprzedać.

Niestabilna na Waszym miejscu też bym pewnie nie naprawiała, szczególnie, że macie możliwość jakoś w międzyczasie korzystać z innego samochodu

P.S. Miałam iść spać, ale jakoś mi nie wyszło
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:27   #3297
201610121609
Konto usunięte

A ja kupiłam johnsona 3w1 i zobaczymy jak sie sprawdzi u koleżanki niby był super...pewnie kupie oliwkę hipp zeby sobie była na wszelki wypadek i to samo z kremem na dwór...czy tego użyje to nie wiem :p na tej samej zasadzie kupiłam w Pl bebhanten dla maluszka...moze bede nim smarować pupę czy przestrzeń miedzy faldkami zeby nie robiły sie otarcia czarna magia normalnie

Meta-bo z tym sudocremem jest niby tak, ze jego powinno sie go użyć jak juz jakiś problem skórny (odparzenie) sie pojawi dlatego na razie nam tylko ta próbkę bo mam nadzieje go mało używać wysusza bardzo podobno...

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:28   #3298
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Do kąpieli mam żel czy to płyn do mycia z babydream, po kąpieli mam krem do całego ciałka. Poza tym kupiłam tez oliwkę (bez zadnych parabenów ani tych złych tłuszczy czy czegoś tam) i zamierzam ją uzywać tylko wtedy jeżeli trzeba będzie mocno natłuszczać skórę dziecka i to będę dodawać kilka kropel do wody. Tak nie bede używać, poza tym mam krem do pupy po przewijaniu pieluszki. I to tyle. Nie przesadzam z kosmetykami

Cytat:

Super

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:30   #3299
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Znalazłam nasz wózio taki kupiliśmy
identyczny kolor ten sam

http://www.kocarky-levne.cz/style/ko...swift-style-04
Myślałam, że kupiliście na punkowych kołach, bo tak wyglądają,ale widzę,ze w opisie jest,ze są pompowanie.

W naszej spacerówce też mamy przedłużana budę, rewelacyjna rzecz.

I o ile płaciliście tyle ile tu jest napisane typ cena też przystępna.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:33   #3300
salamandra1234
Przyczajenie

[QUOTE=Latte88;47202441]Ja też na nie poluje. ja zamawiam od razu ten na większe dziecko. Prosiłam koleżankę żeby mi zobaczyła w UK ale tam też taka cena jak u nas
orientowalam się na olx co ktoś wystawił zdążyłam napisać to już nieaktualne. Za ponad 100 sprzedają używkę

Cześć dziewczyny, od czasu do czasu Was podglądam, ale ciągle brakowało czasu na napisanie. Jeśli chodzi o woombie to pewnie po pierwszych nieprzespanych nocach z moją małą zdecyduję się na kupno. Poleciłam ten produkt znajomym , których córeczka dzień i noc płakała. Co zasnęła to po chwili (kiedy rączki poszły w ruch ) pobudka i płacz. Kupili ten otulacz i na chwile obecna spokojnie mała i oni przesypiają pół nocy.
salamandra1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości