Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią część 17 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-07, 21:20   #3721
navioe
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią część 17

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;47201779]Mi tam wisi jak na ulicy dziewczyna ma owłosione ramiona, sama nie mam gładkim ale jak prezentuje się kosmetyk/biżuterię to przydałoby się coś zrobić. To tak jak prezentować piękna szminkę na ustach i mniej piękny czarny meszek nad wargą.[/QUOTE]

moja kumpela taki ma, nakłada pomarańczowy podkład i omija go, do tego czerwona szmina i lecim. Aaaaa, czemu o tym napisałas
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:30   #3722
Miss Saeki
Zakorzenienie

Sytuacja z dzis. Rowerzysci jadacy ulica mimo sciezki rowerowej.
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:30   #3723
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Ale owłosienie jest naturalne
Odciski i bąble na stopach też są dość naturalne, nie znaczy to, że nie będzie razić mą estetykę widok takich stóp w eleganckich sandałkach na obcasie.
Mam nadzieje, że nie skończy się to kłótnią owłosione małpy vs wygolone cele facetów ze skłonnościami do pedofilii
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:32   #3724
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Ale owłosienie jest naturalne
Ale co to za argument? włosy pod pachami też są naturalne a większość osób jednak uważa je u kobiet za nieładne. Brzydki zapach z ust rano też jest naturalny, a jednak idziemy myć zęby żeby nikomu w autobusie nie chuchać. Okres też jest naturalny, a jednak się raczej stara z tym nie obnosić i nie krwawić na podłogę.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:34   #3725
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ale co to za argument? włosy pod pachami też są naturalne a większość osób jednak uważa je u kobiet za nieładne. Brzydki zapach z ust rano też jest naturalny, a jednak idziemy myć zęby żeby nikomu w autobusie nie chuchać. Okres też jest naturalny, a jednak się raczej stara z tym nie obnosić i nie krwawić na podłogę.
No tak, ale brzydki zapach z ust uprzykrza życie innym, no i kapiący okres na podłogę też A włosy to po prostu włosy, no są.

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:35   #3726
201604181004
Konto usunięte

no jo, ale jak ktoś się bawi w modelkę do prezentowania artefaktów urodowych, to mógłby zadbać o estetykę xd u normalnych ludzi mi to wisi
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:36   #3727
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;47202373]
Mam nadzieje, że nie skończy się to kłótnią owłosione małpy vs wygolone cele facetów ze skłonnościami do pedofilii[/QUOTE]
Ale ja nie mam tego na celu jakby co Po prostu dziwi mnie, że w społeczeństwie panuje przekonanie, że jak wyjdę z półmilimetrowymi włosami na nogach to jestem brudasem i najlepiej, jakbym "coś ze sobą zrobiła" Włosy to włosy, jestem za równouprawnieniem do ich posiadania, o

Stary 2014-07-07, 21:41   #3728
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Ale ja nie mam tego na celu jakby co Po prostu dziwi mnie, że w społeczeństwie panuje przekonanie, że jak wyjdę z półmilimetrowymi włosami na nogach to jestem brudasem i najlepiej, jakbym "coś ze sobą zrobiła" Włosy to włosy, jestem za równouprawnieniem do ich posiadania, o
No ale co innego jeżyk na nogach a co innego przedramiona owłosione w stopniu zahaczającym już o problemy hormonalne dla mnie to mniej więcej taka różnica, jak normalny meszek na twarzy u kobiety a to http://trendz.pl/files/imagecache/ne...urdesbrow1.jpg
Stary 2014-07-07, 21:44   #3729
MonnieB
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze trochę mnie dziwi to:

http://darkesteve.blogspot.com/2014/...y-hit-czy.html

Chociaż nie wiem, może powinnam podziwiać, że autorka bloga tak akceptuje swój problem (?) z owłosieniem. Ja mam dużo mniej kosmate przedramiona a od zawsze miałam na tym punkcie kompleks.
I właśnie przez takie komentarze powstają kompleksy! Wejdź sobie na bloga claudialovesclsudia.blogs pot.com i przeczytaj notkę tej dziewczyny o swoim problemie z owłosieniem, może następnym razem przemyslisz dwa razy zanim coś napiszesz....
Stary 2014-07-07, 21:44   #3730
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
No ale co innego jeżyk na nogach a co innego przedramiona owłosione w stopniu zahaczającym już o problemy hormonalne dla mnie to mniej więcej taka różnica, jak normalny meszek na twarzy u kobiety a to http://trendz.pl/files/imagecache/ne...urdesbrow1.jpg
Nie wiem, jak dla mnie skoro ma, to ma. Jeśli jej to nie przeszkadza, to mi tym bardziej Może być i baba z wąsem, facet z monobrwią, Stefan z owłosionymi plecami i Jadźka z nieogoloną pachą. Byle się myli

Stary 2014-07-07, 21:52   #3731
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
I właśnie przez takie komentarze powstają kompleksy! Wejdź sobie na bloga claudialovesclsudia.blogs pot.com i przeczytaj notkę tej dziewczyny o swoim problemie z owłosieniem, może następnym razem przemyslisz dwa razy zanim coś napiszesz....
No przeczytałam, i co? Ze mnie też się dzieci śmiały jak byłam mała bo miałam włoski na przedramionach, na brzuchu, u dołu pleców. Aż do liceum nie chodziłam do szkoły w krótkim rękawku bo się wstydziłam. Dopiero w okolicach studiów zaczęłam brać tabletki anty (pomogły tylko odrobinę), zmądrzałam i zaczęłam mieć to w nosie. Teraz jak mam ochotę, to sobie depiluję, jak nie, to nie. No nie ukrywajmy, obecnie promuje się kult gładkiego ciała i na owłosione ciało nie patrzy się z aprobatą. Co Ci na to poradzę? Mam w związku z tym przestać golić nogi, pachy i inne części ciała bo "to powoduje kompleksy"?

Cytat:
Nie wiem, jak dla mnie skoro ma, to ma. Jeśli jej to nie przeszkadza, to mi tym bardziej Może być i baba z wąsem, facet z monobrwią, Stefan z owłosionymi plecami i Jadźka z nieogoloną pachą. Byle się myli
No więc mówię. Podziwiam, że jej to nie przeszkadza, bo mnie przeszkadzało/przeszkadza ale, no, tak samo by mnie dziwiło, gdyby dziewczyna pokazująca na blogu manicure miała zarośnięte i obskubane skórki. Też jej wolno, też są skórki naturalną rzeczą a ich odsuwanie/usuwanie nienaturalne. Ale to są po prostu rzeczy uznawane za nieestetyczne. Ja mam haluksy na stopach to się nie biorę za amatorski modeling stóp
Stary 2014-07-07, 21:57   #3732
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
No nie ukrywajmy, obecnie promuje się kult gładkiego ciała i na owłosione ciało nie patrzy się z aprobatą.
No bo ludzie sami się nakręcają. A po co. Przecież to tylko włosy, a nie koniec świata

Stary 2014-07-07, 21:57   #3733
MonnieB
Zakorzenienie

Ale to nie jej wina, ze jej te włosy tak rosną! Zaniedbane skórki to inna sprawa, włosy na rękach sa niezależne od nas, a skoro jej to nie przeszkadza i w żadnym wypadku nie uwlacza to ludzie nie powinni tego komentować. Rozumiem brak higieny, tłuste włosy, brudne ręce itd, ale komentowania nadmiernego owłosienia w stylu: jak jej nie wstyd to dla mnie cios poniżej pasa.

Według mnie uroda i make up nie mają nic wspólnego z owłosieniem na rękach, to że sobie ich nie goli nie znaczy, że ma nie pokazywać kosmetyków..

Edytowane przez MonnieB
Czas edycji: 2014-07-07 o 21:59
MonnieB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 21:59   #3734
narcyzowa
Zakorzenienie

Problemy z hormonami czy nie, mnie to po prostu dziwi. Bo ja bym wolała co dwa dni jeździć po rękach maszynką, niż chodzić z takim owłosieniem.
Co kto lubi, no prawda. Ale dziewczyna może lubić chodzić z takimi włosami, a ktoś ma prawo skomentować, że jemu się to nie podoba.

Abstrahując od przypadku - mnie najzwyczajniej dziwi, jak ludzie bawią się w makijaże, fryzury, pachnidła, a nie zadbają o podstawową higienę i pielęgnację. Suchy szampon nie zastąpi mycia włosów, a czerwona szminka nie przykryje nalotu na zębach

MonnieB, tłuste włosy (czyli przetłuszczająca się skóra głowy) to też często problem hormonalny, niezależny od właściciela. Skóra głowy może się przetłuszczać po paru godzinach od mycia. Może ktoś lubi z takimi chodzić, ale to nie znaczy, że nikt tego nie skomentuje.

Edytowane przez narcyzowa
Czas edycji: 2014-07-07 o 22:01
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:01   #3735
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
Ale to nie jej wina, ze jej te włosy tak rosną! Zaniedbane skórki to inna sprawa, włosy na rękach sa niezależne od nas, a skoro jej to nie przeszkadza i w żadnym wypadku nie uwlacza to ludzie nie powinni tego komentować. Rozumiem brak higieny, tłuste włosy, brudne ręce itd, ale komentowania nadmiernego owłosienia w stylu: jak jej nie wstyd to dla mnie cios poniżej pasa.

Według mnie uroda i make up nie mają nic wspólnego z owłosieniem na rękach, to że sobie ich nie goli nie znaczy, że ma nie pokazywać kosmetyków..
Eeeeyyyy, a gdzie w tym poście który zacytowałaś ja napisałam, że "jak jej nie wstyd"?
Stary 2014-07-07, 22:03   #3736
MonnieB
Zakorzenienie

Ja tez bym depilowala, pewnie laserowo, ale podziwiam osoby które z tym żyją i są pewne siebie dlatego nie warto im mówić, ze powinny cos z tym zrobić bo dziewczyna na pewno widzi co ma na rękach.. nie jest głupia....

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
no jo, ale jak ktoś się bawi w modelkę do prezentowania artefaktów urodowych, to mógłby zadbać o estetykę xd u normalnych ludzi mi to wisi
Cytat:
ja tam jestem... no jak ktoś prezentuje cokolwiek na dłoni, czy to kosmetyk czy lakier na paznokciach to ta dłoń powinna być ładna. podobnie jak makijaż i regulacja brwi ;p
Odniosłam się do tych postów.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;47201779]Mi tam wisi jak na ulicy dziewczyna ma owłosione ramiona, sama nie mam gładkim ale jak prezentuje się kosmetyk/biżuterię to przydałoby się coś zrobić. To tak jak prezentować piękna szminkę na ustach i mniej piękny czarny meszek nad wargą.[/QUOTE]
I do tego.
Stary 2014-07-07, 22:07   #3737
201604181004
Konto usunięte

o ludzie jaki fajt xd

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

ogólnie laserowe potrzebne są 3-4-5 sesji żeby nie mieć owłosienia, przy takich delikatnych podejrzewam że 3 sesje i laska nie miałaby włosów
mam przed sobą cennik dobrej klasy gabinetu
górna warga lub broda 95 zł
cała twarz 115
pachy 95
tors 115
plecy górna i dolna część 210
bikini płytkie 95
łydki lub uda 115
całe nogi 210

ja tam bym inwestowała;p

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

jo tam natura naturą, ale jak ktoś prezentuje szminki czy kosmetyki to fajnie jakby nie miał wąsów, jak ma, to niech sobie ma, jezu jego sprawa, ale nawet skomentować nie można
Stary 2014-07-07, 22:10   #3738
cholernarejestracja
Copyraptor

Monnie, no brawa dla niej, że się tego nie wstydzi i tak dalej, ale też chyba zdaje sobie sprawę z tego, że ogólnie nie jest to uznawane za estetyczne? Ten kosmetyk który prezentowała jest do całego ciała, mogła pokazać go na wewnętrznej części ramienia, na nodze, na brzuchu, na wielu innych częściach ciała. Bloga prowadzi pewnie nie tylko dla siebie, ale i dla czytelniczek...

Tak jak mówię, to tak, jakby prezentując manicure miała zarośnięte, obskubane skórki, obgryzione paznokcie i spierzchniętą skórę dłoni. Tak, nie mamy wpływu na to, czy nam rosną włosy czy nie, ale skórki też rosną każdemu, a jednak gros dziewczyn je usuwa.
Stary 2014-07-07, 22:10   #3739
MonnieB
Zakorzenienie

Oczywiście, że można, ale to dla mnie trochę cios poniżej pasa, niestety nie możemy kontrolować nadmiernego owłosienia, a lekarz nie zawsze chce pomóc (mam kolezanke z takim problemem - miala laserowe usuwanie ktore po kilku zabiegach usunęlo jedynie 30% włosków, dalej sobie rosna w najlepsze a ona nie chce sie pakowac w kolejny zabieg bo z tego co wiem miala juz 9... i nawet zmieniala salony itd)
A lekarz powiedzial ze przy jej tarczycy nie dostanie hormonow
Stary 2014-07-07, 22:15   #3740
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez narcyzowa Pokaż wiadomość
Problemy z hormonami czy nie, mnie to po prostu dziwi. Bo ja bym wolała co dwa dni jeździć po rękach maszynką, niż chodzić z takim owłosieniem.
Co kto lubi, no prawda. Ale dziewczyna może lubić chodzić z takimi włosami, a ktoś ma prawo skomentować, że jemu się to nie podoba.
Ej, nie ma prawa, serio. Jej włosy, jej sprawa.

Ja nie chodzę do ludzi i nie mówię: ej, masz krzywy nos.

Stary 2014-07-07, 22:21   #3741
narcyzowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ej, nie ma prawa, serio. Jej włosy, jej sprawa.

Ja nie chodzę do ludzi i nie mówię: ej, masz krzywy nos.
Ale co innego podejście do kogoś na ulicy i zwrócenie mu uwagi na coś takiego, a co innego komentowanie człowieka, który sam się wystawia na widok publiczny poprzez zamieszczanie zdjęć na blogu.
Ja też nie robię ani jednego ani drugiego, ale zwracam uwagę, że w kulturalny sposób każdy ma prawo powiedzieć, co myśli na dany temat, tak jak zrobiła to cholernarejestracja.
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:31   #3742
cholernarejestracja
Copyraptor

Bo się zaraz skończy jak wątki o blogerkach, więc może dajmy już spokój jak najbardziej, każda dziewczyna ma prawo się nie depilować jeżeli tylko ma na to ochotę, ja wcale nie twierdzę, że tamta dziewczyna powinna to robić (bo w imię czego?).

Po prostu dziwi mnie, że osoba prowadząca blog o kosmetykach, makijażu, dbaniu o siebie uznała, że akurat ten element dbania o siebie ją nie interesuje i go akceptuje. I znów - jak najbardziej ma do tego prawo i skoro się z tym czuje dobrze, to świetnie dla niej. Nigdy bym jej nie napisała obraźliwego komentarza sugerującego, że ma coś z tym zrobić, na przykład. Jej włosy, jej sprawa. Ale moja opinia na ten temat to też moja sprawa.
Stary 2014-07-07, 22:59   #3743
coffee
and cigarettes

Cytat:
(...)
Dziwią mnie bułki, których zrobienie trwa niemal 2 godziny, a są nazwane "szybkimi".
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 22:59   #3744
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Po prostu dziwi mnie, że osoba prowadząca blog o kosmetykach, makijażu, dbaniu o siebie uznała, że akurat ten element dbania o siebie ją nie interesuje i go akceptuje.
Dziwi mnie pogląd, że posiadanie widocznych włosów na rękach świadczy o braku dbania o siebie w tym zakresie^^.
Stary 2014-07-07, 23:00   #3745
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie pogląd, że posiadanie widocznych włosów na rękach świadczy o braku dbania o siebie w tym zakresie^^.
Ej. Ja tu zmieniam temat na nieszybkie bułki, bo robi się niemiło, a Ty psujesz.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 23:04   #3746
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
ogólnie laserowe potrzebne są 3-4-5 sesji żeby nie mieć owłosienia, przy takich delikatnych podejrzewam że 3 sesje i laska nie miałaby włosów
Wątpię. Mówię jako weteranka laserowa.

Cytat:
mam przed sobą cennik dobrej klasy gabinetu
górna warga lub broda 95 zł
cała twarz 115
pachy 95
tors 115
plecy górna i dolna część 210
bikini płytkie 95
łydki lub uda 115
całe nogi 210
A to na pewno laser czy jednak IPL? Ceny są podejrzanie niskie .

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Ej. Ja tu zmieniam temat na nieszybkie bułki, bo robi się niemiło, a Ty psujesz.
Poprawiam się!
-> Jakie to w ogóle bułki, bo chyba nie wiem?
Stary 2014-07-07, 23:04   #3747
201604181004
Konto usunięte

ej a opowiedz o laserach, bo jestem ciekawa twojej opinii, sama zastanawiam się nad pachami

btw laski apropo blogerek, szukam na gwałt :d takiej blogerki modowej, obecnie ma z 17-18 lat, jak miała z 16 czy przed 17 urodziła dziecko - synka i pisała że to świadoma decyzja bo nie pozwolili jej być ze swoim chłopakiem. bardzo urodziwa dziewczyna długie naturalne ciemny blond włosy... haaaaaaaaaaalp :P
Stary 2014-07-07, 23:06   #3748
201607231707
Konto usunięte

Jej syn chyba był Brajankiem czy coś w tym stylu, nie?
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 23:10   #3749
201604181004
Konto usunięte

coś takiego

dobra przypomniałam sobie ;p
styleev ;p jutro obejrze :3
Stary 2014-07-07, 23:10   #3750
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Dziwią mnie bułki, których zrobienie trwa niemal 2 godziny, a są nazwane "szybkimi".
Bo nigdy nie robiłaś pieczywa na zakwasie albo takiego, które trzeba wyrabiać minimum 15 minut. Albo takiego, które trzeba wyrastać np. 8h w lodówce.

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość

No jak się nie depiluje rąk, to nie dba się o to, żeby mieć wydepilowane ręce tylko o to mi chodzi. Ale nie o to, że kobieta z włosami na rękach = niezadbana kobieta ogólnie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości