|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Taniec brzucha...:)
Cytat:
![]() I jeszcze pytanie - gdzie konkretnie na kaziemierzu jest Ananday?
|
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Witam, od ponad roku tańczę taniec brzucha (byłam na kilkunastu zajęciach ale niestety, do najbliższej szkoły mam 250km
(tzn mogłabym jeździć o połowę bliżej ale wybrałam dobrą szkołę) i nabyte umiejętności doskonale w domu .Uwielbiam ten taniec,wszystko zaczęło się "przez przypadek" jestem ogromnie zadowolona z takiej formy rozrywki, naprawdę są same pozytywne strony.Jednak dzisiaj trafiłam na wywiad z jakąś polską tancerką, nazywa się Rada Zivkovic, w którym mówi, że to taniec "tylko dla kobiet, dziewczyny nie tańczą".Rozumiem, że chodzi jej o okrągłości, które pomagają w tańcu(biodra,biust) a u małych dziewczynek/nastolatek są jeszcze w pełni nie wykształcone, że się tak wyrażę.Trochę jestem podłamana tym co oglądałam?Czy to znaczy, że mam zrezygnować z mojego ukochanego tańca?A co z paniami dorosłymi, które nie posiadają miseczki D i pupy a'la Jennifer Lopez ![]() ![]() ![]() Podrawiam wszystkie miłośniczki tańca orientalnego
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam również wywiad, że mile widziane są kobiety które mają czym ruszać, a szczuplutkie też potrafią świetnie tańczyć
|
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
To chyba czytałaś wywiad z Amani
Szkoda, że nie mieszkam w W-wie, bardzo chciałabym się uczyć u niej, niestety jak narazie nie przeprowadzała żadnych warsztatów w innym mieście. Dziewczyny, a wybiera się któraś na jakiś obóz wyjazdowy tańca brzucha?Ja chciałam jechać do Jastarni właśnie z Amani ale niestety termin mi nie odpowiada ![]() Znajoma była rok temu(niepamiętam z jakiej szkoły) i ponoć było super,fajna atmosfera,można się było dużo nauczyć itp itd |
|
|
|
|
#185 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
No i nie da się ukryć, że taniec wykonany przez dorosłą kobietę ma więcej czaru i jest bardziej majestatyczny od występu nastolatki Ale nie ma co się zrażać.A co do tego, czy tańczyć... Tańcz, jeśli Ci to sprawia przyjemność! Nie ma co się przejmować takimi wywiadami Powodzenia!
|
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Ja, jako osoba posiadająca krągłości (aż za dużo :P), powiem, że moim zdaniem krągłości wcale nie przesądzaja o tym, że się bedzie lepiej tańczyło.
Wręcz na własnym przykładzie mogę powiedzieć, że mi akurat przeszkadzają. Denerwuje mnie np., że jak robie shimmy biustem, trzęsie mi się też moja "galerata" na brzuchu itp. U mnie w grupie było więcej szczupłych kobiet/dziewczyn i uważam, że one lepiej sobie radziły. Owszem, jak tancerka ma pewne krągłości, wygląda to może bardziej zmysłowo Ale taniec "chudzinek" z mojej grupy też mi się bardzo podobał
|
|
#187 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Możesz poszukać płyt artysty Hossam Ramzy, ponoć całkiem wesoła i egzotyczna muzyka. Posłuchaj też tego - może Ci się spodoba, choć to nieco nowoczesne brzmienia: http://magnatune.com/artists/solace Dokładnie artystów nie podam, bo teraz tak średnio w muzyce do BD siedzę, ciągnie mnie w stronę ATS, a do tego o muzykę niestety bardzo ciężko |
|
|
|
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
A do czego wy tańczycie?
Edytowane przez Shakeit Czas edycji: 2011-06-27 o 22:18 |
|
|
|
|
#189 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Mam zamiar zacząć chodzić na belly dance. Czy mógłby mi ktoś podać jakieś dobre szkoły w Krakowie ? Znam jedynie Ananday :P |
|
|
|
|
#190 |
|
Przyczajenie
|
Jako, że idę w stronę ATS i ogólnie tribal (wszystko przez Rachel Brice właśnie), to szukam czegoś pasującego do tego stylu. Na razie mam kilkanaście utworów Nitin Sawhney, Niyaz, parę utworków Ekova. Wyrywkowo utwory z płyt Buddha Bar i Amon Tobin.
Od kilku tygodni szukam płyt Pentaphobe, ale nic nie ma. Może jakaś dobra dusza ma i się podzieli?
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
ja tez interesuje sie tancem brzucha i troszke tancze, chcialabym rozwijac umiejetnosci ale w moim miescie rzeszowie pewnie nikt nie prowadzi takich warsztatow? nie orientujecie sie? jakie sa szkoly w krakowie?
|
|
|
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
mamuna@
Ja też czasem tańczę do muzyki Amona Tobina, często Shakiry,jakiejś arabskiej/egipskiej;p grupy-niestety nazwy nie pamiętam. Ja mam jeden utwór Pentaphobe- "Grush Tarpaulin (dorked dorky bass quickmix) i jednen utwór tribal-mogę Ci przesłać jeśli chcesz ![]() anulka262@ W Krakowie jest szkoła "Almoria". |
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze jest centrum "Ananday" (było tu chyba o nim gdzieś wspomniane)
poza tym napewno będą jakieś letnie warsztaty w Krakowie
|
|
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze jest centrum "Ananday" (było tu chyba o nim gdzieś wspomniane)
poza tym napewno będą jakieś letnie warsztaty w Krakowie
|
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Już znalazłam
![]() Wszystkich spędzających lato w Krakowie zapraszamy na warsztaty tańca brzucha w Novej Szkole Tańca. Zajęcia odbędą się 16 i 17 lipca w godzinach: 18,00-19,15 Prowadząca: SAMIRA Koszt - 40 zł Zapisz się już teraz! Telefonicznie: 012/6331823,662118086 lub e-mail: nova.krakow.novaszkolatan ca.pl dodatkowe informacje na stronie: www.novaszkolatanca.pl.krakow |
|
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
a jak sadzicie? bylo by mozliwe zorganizowanie jakis zajec w rzeszowie? zeby ktos przyjechal z krakowa?
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do tamtych wspomnianych warunków:
Cytat:
|
|
|
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
to teraz zostało odnaleźć w sobię tę boginię
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#199 |
|
Przyczajenie
|
Ja bym chciała się uczyć tańca brzucha, nawe trochę ćwiczę z płytą , która była w jakiejś gazecie, ale chciałabym się zapisać na jakieś warsztaty. Wiecie może gdzie są organizowane tekie zajęcia i ile to kosztuje??? Dodam, że mieszkam w Łodzi.
|
|
|
|
|
#200 |
|
Wtajemniczenie
|
Natunia, a przeczytałaś cały wątek?
Project Salsa, Piotrkowska 138 / 143. Zajęcia prowadzi Hayal, aktualnie kończy się kurs ale myślę że po połowie lipca będzie następny. |
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
Ja z uporem maniaka wrócę do kochanego Białegostoku
![]() Jest u nad jedna szkoła, któa oferuje taniec brzucha MaxDance (http://maxdance.pl/) Pisze, że niby dla dorosłych, ale kontaktowałam się już z nimi i mówią, że moje 15 wiosenek raczej by im nie przeszkodziło Ale mam pytanie, może ktoś już z Białego był na kursie tańca brzucha? Bo w sumie wolałabym znać jakieś opinie zanim się zapisze...
Pies myśli: Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba musi być Bogiem... Kot myśli Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba muszę być Bogiem... |
|
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zaczynałam od totalnego zera jeżeli chodzi o jakikolwiek taniec, uczę się pół roku i jestem meeeega zadowolona Jeżeli chodzi o tzw 'kobiece kształty', to biodra się u mnie znajdą, ale biust, oj cienko :P I nie przeszkadza mi to wogóle, bo t.b. jest właśnie po to, żeby tę kobietę w sobie odnaleźć niezależnie od figury ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
Ja na zajęciach z nowoczesnego miałam podstawy tańca brzucha. xD
I z resztą jeżeli tańczy się taniec nowoczesny to w końcu przychodzi taki czas kiedy trzeba i poćwiczyć nad brzuchem, poruszaniu biodrami, itp. ![]() Tylko ja jestem w zaawansowanej grupie i zespole, więc wszystko musi być przećwiczone. xD Nawet szpagat i podstawowe figury breaka.
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
Edytowane przez Shakeit Czas edycji: 2011-06-27 o 22:15 |
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
mamuna@
dostałaś "Pentaphobe"? |
|
|
|
|
#206 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny w poniedzialek wybieram sie na kurs tanca brzucha do szkoly milagro w szczecinie nie ma jakiejs chetnej ktora tez by chciala isc?? we dwie to zawsze razniej
pozdrawiam |
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do jakiej gazety była dołączona płyta?? ![]()
|
|
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
Up!
Dołączam się do pytania o gazetę. ;P
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
Ja myślę, że chodzi o płytę dołączoną do "Shape"
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
Mmmmmm... Kiedyś widziałam chyba reklamę tego w TV, ale to było dość dawno... Muszę wpaść do kiosku i oblukać. ;>
Dzięks. ;]
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

(tzn mogłabym jeździć o połowę bliżej ale wybrałam dobrą szkołę) i nabyte umiejętności doskonale w domu
.Uwielbiam ten taniec,wszystko zaczęło się "przez przypadek" jestem ogromnie zadowolona z takiej formy rozrywki, naprawdę są same pozytywne strony.Jednak dzisiaj trafiłam na wywiad z jakąś polską tancerką, nazywa się Rada Zivkovic, w którym mówi, że to taniec "tylko dla kobiet, dziewczyny nie tańczą".Rozumiem, że chodzi jej o okrągłości, które pomagają w tańcu(biodra,biust) a u małych dziewczynek/nastolatek są jeszcze w pełni nie wykształcone, że się tak wyrażę.Trochę jestem podłamana tym co oglądałam?Czy to znaczy, że mam zrezygnować z mojego ukochanego tańca?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Czytałam również wywiad, że mile widziane są kobiety które mają czym ruszać, a szczuplutkie też potrafią świetnie tańczyć
Ale nie ma co się zrażać.