|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
Elvira nieśmiało spytam po co Tobie 2 komplety wózków?;p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te wszystkie elementy mozna zdjąć i wyprac praktycznie do gołej ramy, a jakbys trafiła pompowane przednie kółko to w ogóle super impreza, czasaji trafiaja sie okazje. Ja kupiłam koło za 20 z przesylka a sprzedalam, samo koło, za 50z przesyłka. |
|
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole to dostałam od rodzicow rogala do spania
i naprawdę jest to super wygodny gadżet ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=dusiolka;47201164]W ogole to dostałam od rodzicow rogala do spania
i naprawdę jest to super wygodny /QUOTE]Chyba też kupię tym razem |
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
też właśnie miałam pytać
Cytat:
ja muszę ze strychu przytargać swojego
|
|
#4686 |
|
Wtajemniczenie
|
Z doświadczenia wiem ze sie przydają dwa. Powiedzmy ze wozek moze byc osikany, mokry od dużego deszczu albo wylanego np soku itp. Czasem trzeba umyc i nie wyschnie. Wiec skoro mam gdzie trzymać to nie widze problemy. Jesli bym miała kupic dwa nowe to byłby to za duzy wydatek ale skoro jeden bardzo tanio to biore.
|
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dzisiaj trochę u koleżanki spędziłam czasu. Troche się wkurzylam,bo ja zawsze jej oddawalam fajne,czyste rzeczy, a ona same takie ochlapy mi pozostawila :p Fakt faktem oddala mi fotelik samochodowy i trochę ciuszkow. Z tym,ze ciuszki typowo rozowe ,sukieneczki itp Musze poprzebierac i powyrzucac co się nie nadaje. Elvira ja mialam jeden wózek i jakos było ok no,ale jak ci się trafiła okazja to czemu nie
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Elvira to Ty nie jestes pierworodka?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
Ooo fotelik to gest miała koleżanka moze akurat te sukienusie sie przydadzą hihi mi ma dać cześć ciuszków kuzynka a resztę dokupie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- W sumie mozna do wózka podklad tez włożyć pod kocyk czy cos no a jak nie wyschnie przez dzien i noc to nie bedzie spacerku na drugi dzien :d albo bedzie o innej porze ale kazdy robi jak uważa za najlepsze ja jeszcze po prostu nie słyszałam o pomyśle 2wozkow Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4689 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i to znalazłam na allegro za 49zł pewnie nie jakiś rewelacyjny ale przecież to tylko podłużna poduszka Cytat:
my niestety albo stety wszystko sami będziemy kupować z pomocą rodziców...
|
|
#4690 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
masz takie teksty i pomysły, że leżę i nie wierzę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
)Ja nie wyobrażam sobie rodzić bez partnera wolałabym żeby nie zaglądał tam gdzie nie trzeba, ale żeby był przy mnie to oczywiście ! Po pierwsze wsparcie (chociaż nie wiem kogo pierwszego będą musieli cucić ) po drugie niech wie dobrze co kobieta musi przejść no i po trzecie chcemy razem być przy pierwszym oddechu maleństwa smerfetka2808,askaa02 nie do końca chodzi o to czy ktoś ma dużą wadę, czy świetny wzrok, chodzi o stan siatkówki, nawet przy dużej wadzie, a świetnym stanem oka nie zawsze są wskazania do CC no i w drugą stronę, można mieć dobry wzrok ale siatkówkę w kiepskim stanie i to już skutkuje CC Widzę, że ostatnio narobiłam wam smaka na fast foody Dzisiaj już na zdrowo, zobaczcie co między innymi trzyma mnie na mojej ukochanej wsi
|
|
#4691 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- a mój mąż też nie widzi w tym najmniejszego problemu, wręcz przeciwnie, mówi że bez wyglądam uroczo i dziewczęco ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Akrolowa mi też się zakodowalo
chyba przez Tzta bo on jest pewien No,ale... zobaczymy co to będzie chcialabym chlopczyka...ale jak będzie dziewczynka nie będę zła :P
|
#4693 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4694 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Wczorajszy spacer zakończył się ulewnym deszczem i tym sposobem zostaliśmy zmoczeni całkowicie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- co do porodu z mężem. Na pewno nie, mąż nie chciał, szanuję jego zdanie i wolę. Lewatywę miałam robioną i nie odczułam tego jako upokorzenie. Dzisiaj byłam w pracy i po zrezygnowałam z MC tylko poszłam do kuchni orientalnej. Dotarłam też do endokrynologa i przeraził mnie wynik, za mocno spadło, moja niedoczynność poszła w kierunku nadczynności. Mam obniżoną dawkę leku, za 3 tyg. mam skontrolować tsh i dzwonić do jego żony (on ma wyłączoną komórkę) i skonsultować się co dalej zrobić. Sam był zszokowany takim obrotem sprawy.
|
|
#4695 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
) Moj maz to w ogole nie lubi, kiedy w domu chodze w makijazu (bo np jeszcze nie zdazylam zmyc po pracy), nie rozumie, dlaczego nie pozwalam skorze odychac.Przy porodzie na pewno chronic go nie bede, choc wczoraj jak uslyszal, ze cos tam moze popekac i moze byc szycie, to byl w ciezkim szoku i bliski omdlenia ![]() Cytat:
Cytat:
Mam tez pytanie odnosnie kremu na rozstepy, czy uzywacie tych, na ktorych jest napisane od 4 miesiaca ciazy? Jesli tak, czy odkad jestescie w trakcie 4 miesiaca, czy po ukonczeniu 4 miesiaca..? Nie znam sie zbyt na skladach, ale przeciez cos tam musi byc, co mogloby byc szkodliwe.. |
||||
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Lilijka a jakie tsh wyszło? I jakie brałas dawki?
|
|
|
#4697 |
|
Zadomowienie
|
Też już zakupiłam rogala. Jest całkiem spory 170 cm i gruby. Odkupilam używany za 35 zl.
Uoyretfatsul wedlug naszej rozpiski w 4 msc jestes od 13 tygodnia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A doświadczenie z pracy. Pracuje jako niania od kilku lat. Co prawda noworodków nie miałam ale miałam najmłodsze 6 miesięcy. Wiec wiem na czym to polega. Z tad tez doświadczenie z kilkoma firmami wózków. Miałam sytuacje kiedy była sloneczna pogoda, zapomnialam pokrowca, zaczęło lac, mały pod daszkiem plus śpiwór wiec był ok ale wozek cały mokry, była zima wiec szybko nie wysechł. Inne sytuacje jak pampers przemókł, wozek trzebabylo umyc co sie wiąże z dodatkowa woda. |
|
|
|
|
#4699 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej ho
Cytat:
ja tak teraz sobie przypominam też mieliśmy 2 wózki - jeden nasz drugi dostaliśmy od cioci, miał być używany na górze u rodziców aby synek tam spał. ale strasznie skrzypiał i go wywiozłam na śmietnik. w ciągu 3 minut ktoś go zabrał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też mam nadzieję że mój tż będzie ze mną do momentu parcia a potem korytarzyk ![]() ja też z takich powodów m.in uwielbiam mieszkać na wsi ![]() mój też ![]() Cytat:
kremów nie używam tylko oliwki
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam się dziś na szybko bez nadrabiania, bo nie mam czasu
|
#4701 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() ojj, wczoraj miałam USG genetyczne... trochę się wyspowiadam, można? ![]() Na szczęście skierowanie zostało przyjęte i zaoszczędziłam 240 zł pielęgniarka pobierała mi krew, a jak już niektóre wiedzą NIENAWIDZĘ TEGO...pobierała z lewej, wierciła i wierciła, żyły opadły i dupa, to w prawą się wbija, myślałam, że jej walnę... Taka młoda, niemiła, zero uśmiechu, lewa ręka opuchnięta do dziś, nie umiałam posługiwać się kierownicą, ani tej ręki zgiąć ani wyprostować. Przyszedł doktor, dość młody (nie wiem czemu, ale wolę starszych ). Położyłam się wygodnie i od razu już powód do śmiechu, bo dzidzia stała na głowie popłakałam się. Później usłyszałam bicie serduszka, znowu się popłakałam. Żałowałam, że Tżta nie ma obok. Okazało się, że serce bije za szybko... ja optymistycznie stwierdziłam, że to przez to pobieranie krwi, bo stresuje mnie to zawsze, a tym bardziej teraz jak ta ***** pielęgniarka nie umiała mi tej krwi pobrać On stwierdził, że dobrze jest myśleć optymistycznie, ale jako lekarz bierze pod uwagę też gorsze opcje, inne choroby, wady serca a mi w sumie też serce bije 90/100 ud/min, a to chyba raczej za dużo, no nie? Jestem dobrej myśli, że to tylko stres...Na końcu zapytał czy mam imiona wybrana, mówię, że dla chłopca tak, ale dla dziewczynki nie...a on:"to już nie musi Pani szukać, na 80 % chłopiec" ojjj, wzruszyłam się, bo nie spodziewałam się, że coś tam ujrzał w ogóle fashionaddicted ludzie są okropni...Wiem, że łatwo powiedzieć:"miej to w dupie", bo jednak człowiek się tym niepotrzebnie przejmuje, ale...MIEJ TO W DUPIE ![]() suszarka wszystko będzie dobrze, ja też byłam spanikowana... ma.ko no to super, że rozmowa z szefem tak dobrze przebiegła! ![]() smerfetka2808 ja się nie maluję (nie chce mi sie :P ) jedynie rzęsy jak gdzieś wychodzę, bo prawie nie mam rzęs... no i też mi wyskakują jakieś syfki ;[dusiolka też sie zastanawiam nad tym rogalem do spania Martusia serdecznie dzięki za narobienia smaków z rana...
|
|
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super że na 80% chłopczyk to macie z głowy imię ![]() serduszkiem się nie przejmuj, na pewno to przez twój stres a ile bije jak mogę spytać?fajnie że wszystko w porządku a babę która ci krew pobierała to
|
|
#4703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kilka pomiarów robił, średnia była 177 ud/min ... A ta baba, ach, Tż również chciał: ![]() I jeszcze taka mała uwaga: nie wierzcie tabelom wzrostu, wagi w internecie, one są bardzo zawyżone...(ogólnie internet kłamie tak jak telewizja ) Na wykresach, które dr dał na kartce są to nieco inne wartości, a te wartości w internecie niepotrzebnie mogą stresować kobiety. Wiem, bo jak 2 tyg wróciłam od doktora to oglądałam, czy wzrost nie za mały itp.
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-07-08 o 09:55 |
|
|
|
|
#4704 |
|
Buc
|
bajlaga a będziesz miała jakąś dalszą diagnostykę w sprawie serca? czy powtarzasz raz jeszcze usg bez pobierania krwii już?
tak czy siak życze aby wszystko było ok. ![]() co do pobrania krwi ja dziś byłam na toxo i cukrze i myślałam, że mi babka żyłę wyrwie, jak nie mam nic do pobrań to dziś było zło. ![]() jutro mam usg genetyczne (wczoraj stwierdziłam, że olewam, bo lekarz u którego chce zrobić nie przyjmował) i stresuje się mega. dziewczyny, co już mają albo chcą mieć rogala powidzcie mi proszę o co z tym chodzi, szczególnie teraz kiedy nie ma jeszcze wielkich brzuchów? Sama łapie się na tym że spię z poduszką albo kołdrą między nogami albo przy brzuchu, co mi się wcześniej nie zdarzało i nie za bardzo rozumiem o co kaman?
|
#4705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czeka mnie kolejne pobieranie krwi za tydzień ale jestem odważna, kto by pomyślał, że to przeżyję, kiedyś uciekałam z przychodni byle zastrzyku nie dostać ![]() Co do jutrzejszego USG, trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze! ![]() Ja czytałam różne fora i dziewczyny bardzo chwalą spanie z takim rogalem, idzie się fajnie wtulić i jest to bardzo wygodna opcja, gdy brzuch zaczyna rosnąć oraz gdy jest już pokaźny któraś z dziewczyn dodała aukcje na allegro, za 70 zł taki rogal, koleżanka również mi to polecała, tym bardziej, że często boli mnie kręgosłup
|
|
|
|
|
#4706 | |
|
Buc
|
Cytat:
sure, musi być OK. ale zazdroszczę optymistycznego podejścia ja strasznie się stresuje i boję cały czas, choć wiem, że to bez sensu.
|
|
#4707 |
|
Zadomowienie
|
Ja się ciągle stresuję sytuacją w domu, rzadko myślę optymistycznie, ale teraz muszę tak myśleć, bo nie chcę się dołować, to w niczym nie pomoże...
|
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga co sie dzieje? Kochana teraz musisz byc spokojna,dbaj o siebie i Maluszka
|
|
|
#4709 |
|
Buc
|
o kurczę, a co jest?
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
A sjero juz wróciła z wczasów?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

i naprawdę jest to super wygodny gadżet
Musze poprzebierac i powyrzucac co się nie nadaje.
no,ale jak ci się trafiła okazja to czemu nie

i to znalazłam na allegro za 49zł 
ale cesarki dalej nie chcę
wolałabym żeby nie zaglądał tam gdzie nie trzeba, ale żeby był przy mnie to oczywiście ! Po pierwsze wsparcie (chociaż nie wiem kogo pierwszego będą musieli cucić 

muszę chociaż poczytać coś tą moją pracę żeby cokolwiek wydukać 

a ile bije jak mogę spytać?