|
|
#1021 | |||
|
Panaroja
|
Dot.: Scent Bar LIII
Cytat:
![]() Cytat:
to się dopiero chyba po pierwszej wojnie zmieniło ![]() 2. a cóż zrobiła ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
powiem Ci , że przez długie lata nie stanowiło to dla ludzi problemu .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1023 | ||
|
To ja :)
|
Cytat:
Mamy właśnie w robocie wizytację Japończyków i oni są w szoku, że ludzie o 17 do domu idą ![]() 2. No wspominałam już wczoraj... Żąda kasy na 2 aparatu słuchowe z wysokiej półki. Nie możemy jej tej kasy dac, bo nie mamy, bo małżon nie pracuje chwilowo, bo ona ciągle ma żądania finansowe (pralka, odkurzacz, lodówka, remont, komórka, robot kuchenny za 5 tys., okulary za 2 itp.) i po prostu nie chcemy. A poza tym, zamiast 2 aparatów za 8 tys., może sobie kupić jeden za 2 -i tak będzie leżał nieużywany). To dzwoni z fochem, że w tej sytuacji ona rezygnuje w ogóle i nic od nas nie chce, ale życzy mężowi najlepszego z okazji urodzin. I on biedny się zaraz zagryzie wewnętrznie przez to Bo czegokolwiek by rozum nie podpowiadał, to serce krwawi, kiedy matka takie rzeczy mówi... A to zwykła psychomanipulacja z jej strony jest...---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() Jak jeszcze nie jeździłam samochodem, a zapraszana byłam na koktajle do ambasady np., przebierałam się kilka kroków od ambasady w pantofle, zimowe buciory chowałam do torby, która razem z płaszczem zostawiałam w szatni. Takie są zasady i już. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Bardzo przepraszam za literówki i brak polskich znaków, mam oszalałą, cudzą klawiaturę, dziwnie się zachowuje i odpala wersję deweloperska przeglądarki co chwila...
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zamian za zdjęcie butów zrobił nam sushi i tu zaobserwowała dużą różnice w smaku w porównaniu z sushi z naszych restauracji ... 2 A to czytałam . Trza stawiać granice w takim przypadku... Niestety ciężkie to jest. Najlepiej nie w dawać się w dyskusję , nie szukać za nią rozwiązań jest dorosła niech sama kombinuje. Proste krótkie komunikaty. Nie pomożemy w tym wypadku ,bo nie mamy pieniędzy, mąż nie ma pracy. Koniec kropka. Wiem że to trudne bo mamy podobny problem. Drugi rok z rzędu nietopesz męski zgłosił się po kasę na przegląd i ubezpieczenie auta .... W zeszłym roku pomogliśmy w tym roku nie. |
|
|
|
|
#1025 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
miałam na myśli nieco bardziej przyziemne wizyty towarzyskie w rodzaju rodzinnych spotkań przy świątecznym stole.
|
|
#1026 | |
|
|
Cytat:
Ja w sobotę siedziałam u Brata z nogą na oparciu fotela nawet Gdyż była baloniasta i bolała...
|
|
#1027 | ||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
poza tym - gospodarze w takim razie też powinni buty wizytowe przyodziać ![]() 2. o kolejności na schodach wiem, ale to chyba ewoluowało w czasie... ciekawi mnie jak się ma ta winda do zasady przytrzymywania drzwi - facet otwiera i wchodzi do środka a kobita trzyma za nim te drzwi i czeka? a może zawsze musi być 2 facetów do obstawy ![]() Cytat:
![]() 2. w stopy, nadgarstki i szyję w szpitalu właśnie wkłuwały się w rózne miejsca, co jak dla mnie miało sens 3. w tej kwestii zgadzam się z tym co pisze Margot 4. 5. a w barze samoobsługowym ja wybieram łyżkę ![]() Cytat:
Cytat:
ja tę zasadę pamiętam właśnie w taki sposób - że facet idzie niżej żeby mógł zaglądać kobicie pod spódnicę
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||||
|
|
|
#1028 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
nogi i reszta ciała gdzie komu najwygodniej
|
|
#1029 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i jakbym miała tylko takie problemy to bym była przeszczęśliwa (obecnie jestem tylko szczęśliwa pomimo paru problemów... ).
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||
|
|
|
#1030 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
no właśnie, ja też miałam wrażenie, że rozmowa jest o takich bardziej "zwykłych" realiach...
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
o!:d
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
#1033 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1034 | |
|
|
Cytat:
Kameno, to jest coś, co się z domu wynosi, albo się to czuje, albo nie. Przepraszam, że piszę tak dosadnie, ale "aleś argument wytoczyła" mnie do tego sprowokowało ![]() A dlaczego angielska królowa zasługuje na większy szacunek, niż ktoś inny?? Angielski dwór stoi po prostu na straży manier, napisałam o angielskiej królowej jako o arbitrze elegantiarum. W mojej Rodzinie do świąt siada się w eleganckich strojach i nie wyobrażam sobie panów w garniturach, ale bez butów. Nie i już. To tak, jakby ktoś zaczął jeść rękami, siorbać i odstawiać mały palec pijąc z filiżanki
|
|
#1035 | ||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() Cytat:
w mojej rodzinie czy to na wigilię czy na imieniny szło się do kogoś do małego mieszkania, zdejmowało buty w przedpokoju, szło do pokoju i siadało do stołu - a noszenie zewnętrznych butów w mieszkaniu było nie do pomyślenia. kwestia sprzątania i nie rysowania parkietu. co do królowej - nie to, że zasługuje na większy szacunek, tylko sytuacja jest inna - dla mnie to sytuacja oficjalna, i zapewne ten obiad byłby w jakiejś specjalnej sali obiadowej, nie tam gdzie królowa mieszka... stąd dla mnie praktyczna różnica pomiędzy obiadem u królowej a obiadem u rodziny albo znajomych
|
||
|
|
|
#1036 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Ciekawe, czy królowa angielska w sytuacjach całkowicie prywatnych (nieoficjalny obiad z synem, np.) też siada do stołu w pełnej gali?
|
#1037 | ||
|
|
Cytat:
![]() Kameno -zaskakujesz mnie, trochę się bałam, bo kiedy już kliknęłam "wyślij odpowiedź", pomyślałam, że możesz się poczuć urażona. Jesteś wielka, dziękuję Ci za to i bardzo przepraszam, że jestem gupia koza ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]() Tak mi się przypomniało, a'propos butów -mój nietopsz nosi klasykę polska -klapki Kubota, ale są na nią za duże, więc palcami chodzi po podłodze
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i też mam teraz problem bo osobie z mojego otoczenia śmierdzą stopy i mam zgryza czy jej powiedzieć....W sumie sama bym wolała żeby mi ktoś na osobności zwrócił uwagę żebym nie zatruwała otoczenia... Ale z drugiej strony nie jest to najbliższa mi osoba... |
|
|
|
|
#1039 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak zupełnie serio, to mnie trochę zaskoczyło, że mogłaś pomyśleć, że mogłam się poczuć urażona, bo w sumie nie było czym - tzn. wiem, że niektórzy obrażają się też za prawdę ale akurat tej wady nie posiadam ![]()
|
|||
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1041 | |
|
|
Cytat:
|
|
#1042 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#1043 |
|
|
Że tak temat zmienię -czy Allegro ma jakieś problemy?? Nie mogę się zalogować... próbowałyście może??
|
#1044 |
|
Piers do przodu
|
A ja wrócę jeszcze na chwilę - o co chodzi z tym odchylającym się małym paluszkiem przy używaniu filiżanki??
fau pax czy wręcz odwrotnie??
|
#1045 | |
|
|
Cytat:
|
|
#1046 |
|
Piers do przodu
|
No tak, jak zwykle myślałam o pokoju :P: dzięki
|
#1047 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. Cytat:
Cytat:
Cytat:
słodkie
|
|||||
|
|
|
#1048 | |
|
Nindżopesz
|
To akurat plus
![]() Cytat:
Mnie niestety wychowano na buraka - piszę poważnie, takie fakty Na domowych spotkaniach wszyscy popylali w kapciochach. Na domówkach wśród znajomych też.No więc jak to powinno być? Np. na Wigilii pani domu powinna kręcić się od salonu do kuchni w obcasach? Toć to niewygodnie wszystko ogarniać na szpilkach. Ok, może mieć balerinki... A te brudne, zabłocone buty gości należy kitrać w siatce udając, że ich nie ma, czy można wyjąć i postawić na przedpokoju? |
|
|
|
|
#1049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak, czasem dyskretne zwrócenie uwagi, na osobności komuś pomaga, bo zyskuje swiadomość, może coś z tym zrobić. Sami zazwyczaj nie czujemy siebie. To tak jak ja, lubię się dowiedzieć, i jest to dla mnie przysługą, kiedy dowiem się że np mam pietruszkę na zębach, czekoladę na nosie lub nogawkę zatrzymaną na kozaku na wysokości kolana.---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
U nas kobitki cały czas w czółenkach, niskich, ale lubiły to. My zabłocone buty zawsze wyjmujemy żeby obeschły. Sądzę, że tak nie tyle powinno sie zrobić, tylko warto, zdrowy rozsądek nakazuje No i nie zaszkodzi po prostu zapytać, jeśli idziemy do kogoś pierwszy raz i nie wiemy.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-07-08 o 14:46 |
||
|
|
|
#1050 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Parokrotnie mi się zdarzyło, ze około południa odkryłam, ze mam własnie czekoladę na nosie albo wokół ust - i niestety, nikt ze współpracowników nie raczył mnie o tym poinformować.... No to tak w temacie: jak zwrócić uwagę przemiłej osobie, w której w zasadzie jestem w bliskich stosunkach, ze, za przeproszeniem, jedzie jej z otworu gębowego tak, ze najchętniej bym się odwróciła tyłem...?
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

Winda -zamknięte pomieszczenie, nie wiadomo co jest w środku, bo krąży z obcymi ludźmi na pokładzie, facet wchodzi pierwszy, żeby przejąć atak nożownika
powiem Ci , że przez długie lata nie stanowiło to dla ludzi problemu .

Bo czegokolwiek by rozum nie podpowiadał, to serce krwawi, kiedy matka takie rzeczy mówi... A to zwykła psychomanipulacja z jej strony jest...

ja wybieram łyżkę 

).

jednak, czasem dyskretne zwrócenie uwagi, na osobności komuś pomaga, bo zyskuje swiadomość, może coś z tym zrobić. Sami zazwyczaj nie czujemy siebie. To tak jak ja, lubię się dowiedzieć, i jest to dla mnie przysługą, kiedy dowiem się że np mam pietruszkę na zębach, czekoladę na nosie lub nogawkę zatrzymaną na kozaku na wysokości kolana.