Scent Bar LIII - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-08, 11:40   #1021
Parabelka
Panaroja

Dot.: Scent Bar LIII

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Z wisienkami
Dowiedziałam się ostatnio że nie są prostytutkowe tylko eleganckie
a torebka jest bardzo kobieca więc niestety ....
dlaczego niestety

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość

Schody -mężczyzna w górę wchodzi jako drugi, ale w dół idzie jako pierwszy -kiedy kobieta się potknie, ma służyć jej za materac Winda -zamknięte pomieszczenie, nie wiadomo co jest w środku, bo krąży z obcymi ludźmi na pokładzie, facet wchodzi pierwszy, żeby przejąć atak nożownika
Nawiasem mówiąc, u Węgrów to mężczyzna wszędzie wchodzi pierwszy, właśnie z powód ewentualnego niebezpieczeństwa czającego się za drzwiami. jak się tego nie wie, człowiek myśli, że Węgrzy, to straszne buraki

To jest mój ulubiony bohater wśród całej populacji nietopszy
O mamo, jak ona mnie wczoraj wkurzyła znowu...
1. ad sinupret wchodzenia na schody - w epoce sukien po kostki mężczyzna wchodził po schodach jako pierwszy , żeby nie móc lubieżnie a pożądliwie podglądać łydek wchodzącej przed nim damy to się dopiero chyba po pierwszej wojnie zmieniło
2. a cóż zrobiła ?

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość

A jak to się ma do polskich jesieni / zim i polskich cudownych chodników pełnych dziur, śniegu, błota i diabli wiedzą, czego jeszcze?

Już widzę tę rodzinkę 2+2 z siatami pełnymi prezentów i dodatkowymi siatami na eleganckie pantofle dla całej rodziny, tłoczących się w dowolnym środku komunikacji i brnących przez niepogodę na uroczysty obiad (wigilijny np.). Może jeszcze z parasolem w ręku?
nie wyobrażam sobie eleganckiego stroju w towarzystwie kapci albo boso powiem Ci , że przez długie lata nie stanowiło to dla ludzi problemu .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 11:41   #1022
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
dlaczego niestety

Bo nagle straciły efekt szokujący
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 11:49   #1023
Murszafka
To ja :)

Cytat:
1 Co kraj to obyczaj w Japonii trzeba buty zdejmować
2 Opowiadaj lubię słuchać o nietopeszach
1. I nie wychodzić z pracy Mamy właśnie w robocie wizytację Japończyków i oni są w szoku, że ludzie o 17 do domu idą

2. No wspominałam już wczoraj... Żąda kasy na 2 aparatu słuchowe z wysokiej półki. Nie możemy jej tej kasy dac, bo nie mamy, bo małżon nie pracuje chwilowo, bo ona ciągle ma żądania finansowe (pralka, odkurzacz, lodówka, remont, komórka, robot kuchenny za 5 tys., okulary za 2 itp.) i po prostu nie chcemy. A poza tym, zamiast 2 aparatów za 8 tys., może sobie kupić jeden za 2 -i tak będzie leżał nieużywany). To dzwoni z fochem, że w tej sytuacji ona rezygnuje w ogóle i nic od nas nie chce, ale życzy mężowi najlepszego z okazji urodzin. I on biedny się zaraz zagryzie wewnętrznie przez to Bo czegokolwiek by rozum nie podpowiadał, to serce krwawi, kiedy matka takie rzeczy mówi... A to zwykła psychomanipulacja z jej strony jest...

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Rozumiem, ze zakładasz, ze 100% społeczeństwa porusza się limuzynami a na "ostatnie kilka kroków" rozwijamy dywanik...?

A jak to się ma do polskich jesieni / zim i polskich cudownych chodników pełnych dziur, śniegu, błota i diabli wiedzą, czego jeszcze?

Już widzę tę rodzinkę 2+2 z siatami pełnymi prezentów i dodatkowymi siatami na eleganckie pantofle dla całej rodziny, tłoczących się w dowolnym środku komunikacji i brnących przez niepogodę na uroczysty obiad (wigilijny np.). Może jeszcze z parasolem w ręku?
Jak mówiłam -to jest savoir-vivre, z tym się nie dyskutuje, albo się jest eleganckim, albo wygodnym... Tez ściągam buty, jak idę do rodzinki, albo do kogoś, kogo dobrze znam i wiem, ze będzie luźna atmosfera, ale w innym wypadku -no niestety -trzeba zachować twarz
Jak jeszcze nie jeździłam samochodem, a zapraszana byłam na koktajle do ambasady np., przebierałam się kilka kroków od ambasady w pantofle, zimowe buciory chowałam do torby, która razem z płaszczem zostawiałam w szatni.
Takie są zasady i już.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Bardzo przepraszam za literówki i brak polskich znaków, mam oszalałą, cudzą klawiaturę, dziwnie się zachowuje i odpala wersję deweloperska przeglądarki co chwila...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 11:51   #1024
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
1. I nie wychodzić z pracy Mamy właśnie w robocie wizytację Japończyków i oni są w szoku, że ludzie o 17 do domu idą

2. No wspominałam już wczoraj... Żąda kasy na 2 aparatu słuchowe z wysokiej półki. Nie możemy jej tej kasy dac, bo nie mamy, bo małżon nie pracuje chwilowo, bo ona ciągle ma żądania finansowe (pralka, odkurzacz, lodówka, remont, komórka, robot kuchenny za 5 tys., okulary za 2 itp.) i po prostu nie chcemy. A poza tym, zamiast 2 aparatów za 8 tys., może sobie kupić jeden za 2 -i tak będzie leżał nieużywany). To dzwoni z fochem, że w tej sytuacji ona rezygnuje w ogóle i nic od nas nie chce, ale życzy mężowi najlepszego z okazji urodzin. I on biedny się zaraz zagryzie wewnętrznie przez to Bo czegokolwiek by rozum nie podpowiadał, to serce krwawi, kiedy matka takie rzeczy mówi... A to zwykła psychomanipulacja z jej strony jest...
1 Niestety oni tak mają znam osobiście jednego Japończyka
W zamian za zdjęcie butów zrobił nam sushi i tu zaobserwowała dużą różnice w smaku w porównaniu z sushi z naszych restauracji ...
2 A to czytałam . Trza stawiać granice w takim przypadku...
Niestety ciężkie to jest. Najlepiej nie w dawać się w dyskusję , nie szukać za nią rozwiązań jest dorosła niech sama kombinuje. Proste krótkie komunikaty. Nie pomożemy w tym wypadku ,bo nie mamy pieniędzy, mąż nie ma pracy. Koniec kropka. Wiem że to trudne bo mamy podobny problem. Drugi rok z rzędu nietopesz męski zgłosił się po kasę na przegląd i ubezpieczenie auta .... W zeszłym roku pomogliśmy w tym roku nie.
Stary 2014-07-08, 11:51   #1025
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Jak mówiłam -to jest savoir-vivre, z tym się nie dyskutuje, albo się jest eleganckim, albo wygodnym... Tez ściągam buty, jak idę do rodzinki, albo do kogoś, kogo dobrze znam i wiem, ze będzie luźna atmosfera, ale w innym wypadku -no niestety -trzeba zachować twarz
Jak jeszcze nie jeździłam samochodem, a zapraszana byłam na koktajle do ambasady np., przebierałam się kilka kroków od ambasady w pantofle, zimowe buciory chowałam do torby, która razem z płaszczem zostawiałam w szatni.
Takie są zasady i już.[COLOR="Silver"]
Przyznam, ze nie przyszły mi do głowy wizyty w rodzaju koktajli w ambasadzie, może dlatego, ze nie bywam miałam na myśli nieco bardziej przyziemne wizyty towarzyskie w rodzaju rodzinnych spotkań przy świątecznym stole.
Stary 2014-07-08, 11:56   #1026
Murszafka

Cytat:
Przyznam, ze nie przyszły mi do głowy wizyty w rodzaju koktajli w ambasadzie, może dlatego, ze nie bywam miałam na myśli nieco bardziej przyziemne wizyty towarzyskie w rodzaju rodzinnych spotkań przy świątecznym stole.
Rodzina, jest rodzina Ja w sobotę siedziałam u Brata z nogą na oparciu fotela nawet Gdyż była baloniasta i bolała...

Stary 2014-07-08, 11:59   #1027
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
To jest savoir-vivre, a nie wygoda niestety... Pomyśl -siadasz do stołu z angielską królową i masz bose stopy -jakoś nie wypada, prawda?? Albo jak by wyglądał mężczyzna w garniturze i skarpetach? No nie, butów się nie zdejmuje i tyle. Trzeba mieć odpowiednie buty na odpowiednią okoliczność i już... Kozaki zawsze można zmienić w samochodzie na pantofle i ostatnie kilka kroków przejść własnie w nich. Są 2 sytuacje, kiedy można buty zdjąć -kiedy wchodzi się do domu, gdzie raczkują dzieci, albo kiedy mieszka tam i sprząta osoba niedołężna.

Schody -mężczyzna w górę wchodzi jako drugi, ale w dół idzie jako pierwszy -kiedy kobieta się potknie, ma służyć jej za materac Winda -zamknięte pomieszczenie, nie wiadomo co jest w środku, bo krąży z obcymi ludźmi na pokładzie, facet wchodzi pierwszy, żeby przejąć atak nożownika
Nawiasem mówiąc, u Węgrów to mężczyzna wszędzie wchodzi pierwszy, właśnie z powód ewentualnego niebezpieczeństwa czającego się za drzwiami. jak się tego nie wie, człowiek myśli, że Węgrzy, to straszne buraki
1. Murszaf, ale żeś argument dała... chyba jest drobna różnica pomiędzy obiadem u królowej a obiadem u cioci w polskim m3.... i chyba zapominasz, że nie każdy porusza się samochodem a od przystanku czasem trzeba spory kawałek iść...
poza tym - gospodarze w takim razie też powinni buty wizytowe przyodziać

2. o kolejności na schodach wiem, ale to chyba ewoluowało w czasie... ciekawi mnie jak się ma ta winda do zasady przytrzymywania drzwi - facet otwiera i wchodzi do środka a kobita trzyma za nim te drzwi i czeka? a może zawsze musi być 2 facetów do obstawy

Cytat:
1.maj-czerwiec-lipiec-sierpień, we wrześniu już wszystko żółknie , zwłaszcza jeżeli zazieleni się w kwietniu
2.i trzeba sie wkłuwać co i rusz gdzie indziej , właśnie żeby zrosty się nie robiły .
3.pantofle na zmianę
4. chociaż nie powinnam , bo może chociaż komary bym przestraszyła
5.zależy jaki sztuciec dadzą
1. pierwsza zieleń jest wg mnie marzec-kwiecień, jak żółkną to liście na drzewach, trawa dalej zielona, zresztą żółć to też kolor, nie

2. w stopy, nadgarstki i szyję w szpitalu właśnie wkłuwały się w rózne miejsca, co jak dla mnie miało sens w zwykłych pobieraniach zazwyczaj jest to samo miejsce w zgięciu łokcia

3. w tej kwestii zgadzam się z tym co pisze Margot

4.

5. a w barze samoobsługowym ja wybieram łyżkę

Cytat:
Rozumiem, ze zakładasz, ze 100% społeczeństwa porusza się limuzynami a na "ostatnie kilka kroków" rozwijamy dywanik...?

Cytat:
1. ad sinupret wchodzenia na schody - w epoce sukien po kostki mężczyzna wchodził po schodach jako pierwszy , żeby nie móc lubieżnie a pożądliwie podglądać łydek wchodzącej przed nim damy to się dopiero chyba po pierwszej wojnie zmieniło
.
o właśnie, wiedziałam, że się zmieniło
ja tę zasadę pamiętam właśnie w taki sposób - że facet idzie niżej żeby mógł zaglądać kobicie pod spódnicę
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 12:02   #1028
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
Rodzina, jest rodzina Ja w sobotę siedziałam u Brata z nogą na oparciu fotela nawet Gdyż była baloniasta i bolała...
U mojej sis to w ogóle jest rozprężona atmosfera nogi i reszta ciała gdzie komu najwygodniej

Stary 2014-07-08, 12:02   #1029
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

To jest mój ulubiony bohater wśród całej populacji nietopszy
O mamo, jak ona mnie wczoraj wkurzyła znowu...
a jakbyś sobie jakieś zatyczki do uszu wkładała jak Ona do Cię mówi?

Cytat:
machnę sprzed oczekiwania na wytarabanienie się z tobołami , które nota bene dopiero musze popakować

Cytat:

nie wyobrażam sobie eleganckiego stroju w towarzystwie kapci albo boso powiem Ci , że przez długie lata nie stanowiło to dla ludzi problemu .
Dla mnie też nie stanowi i jakbym miała tylko takie problemy to bym była przeszczęśliwa (obecnie jestem tylko szczęśliwa pomimo paru problemów... ).
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 12:03   #1030
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
no właśnie, ja też miałam wrażenie, że rozmowa jest o takich bardziej "zwykłych" realiach...
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-07-08, 12:05   #1031
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
5.zależy jaki sztuciec dadzą
A no właśnie trza się dostosować ,bo nie należy urażać gospodarza.
I chyba to samo z butami niestety ...
Stary 2014-07-08, 12:06   #1032
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

2. O kolejności na schodach wiem, ale to chyba ewoluowało w czasie... Ciekawi mnie jak się ma ta winda do zasady przytrzymywania drzwi - facet otwiera i wchodzi do środka a kobita trzyma za nim te drzwi i czeka? a może zawsze musi być 2 facetów do obstawy
o!:d
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 12:09   #1033
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Takie są zasady i już.
.
hm.. a nie "eleganciej" byłoby przebrać się w te pantofle w szatni niż na ulicy

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-07-08, 12:15   #1034
Murszafka

Cytat:
hm.. a nie "eleganciej" byłoby przebrać się w te pantofle w szatni niż na ulicy
Nie.
Kameno, to jest coś, co się z domu wynosi, albo się to czuje, albo nie. Przepraszam, że piszę tak dosadnie, ale "aleś argument wytoczyła" mnie do tego sprowokowało
A dlaczego angielska królowa zasługuje na większy szacunek, niż ktoś inny?? Angielski dwór stoi po prostu na straży manier, napisałam o angielskiej królowej jako o arbitrze elegantiarum.

W mojej Rodzinie do świąt siada się w eleganckich strojach i nie wyobrażam sobie panów w garniturach, ale bez butów. Nie i już. To tak, jakby ktoś zaczął jeść rękami, siorbać i odstawiać mały palec pijąc z filiżanki

Stary 2014-07-08, 12:43   #1035
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
znaczy Murszaf popełnia pafona prosząc swojego nietoperza o drugi widelec do ryby?

Cytat:
Nie.
Kameno, to jest coś, co się z domu wynosi, albo się to czuje, albo nie. Przepraszam, że piszę tak dosadnie, ale "aleś argument wytoczyła" mnie do tego sprowokowało
A dlaczego angielska królowa zasługuje na większy szacunek, niż ktoś inny?? Angielski dwór stoi po prostu na straży manier, napisałam o angielskiej królowej jako o arbitrze elegantiarum.

W mojej Rodzinie do świąt siada się w eleganckich strojach i nie wyobrażam sobie panów w garniturach, ale bez butów. Nie i już. To tak, jakby ktoś zaczął jeść rękami, siorbać i odstawiać mały palec pijąc z filiżanki
pisz, pisz, i nie musisz przepraszać, ja wiem że tego nie czuję i z domu tego nie wyniosłam - wiem tyle co sama przeczytałam, ale i tak w większości pewnie nie stosuję.

w mojej rodzinie czy to na wigilię czy na imieniny szło się do kogoś do małego mieszkania, zdejmowało buty w przedpokoju, szło do pokoju i siadało do stołu - a noszenie zewnętrznych butów w mieszkaniu było nie do pomyślenia. kwestia sprzątania i nie rysowania parkietu.

co do królowej - nie to, że zasługuje na większy szacunek, tylko sytuacja jest inna - dla mnie to sytuacja oficjalna, i zapewne ten obiad byłby w jakiejś specjalnej sali obiadowej, nie tam gdzie królowa mieszka... stąd dla mnie praktyczna różnica pomiędzy obiadem u królowej a obiadem u rodziny albo znajomych

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-07-08, 12:48   #1036
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Ciekawe, czy królowa angielska w sytuacjach całkowicie prywatnych (nieoficjalny obiad z synem, np.) też siada do stołu w pełnej gali?
Stary 2014-07-08, 12:54   #1037
Murszafka

Cytat:
znaczy Murszaf popełnia pafona prosząc swojego nietoperza o drugi widelec do ryby?

pisz, pisz, i nie musisz przepraszać, ja wiem że tego nie czuję i z domu tego nie wyniosłam - wiem tyle co sama przeczytałam, ale i tak w większości pewnie nie stosuję.
Murszaf był tak zdziwiony, że myślał, że to przez przeoczenie

Kameno -zaskakujesz mnie, trochę się bałam, bo kiedy już kliknęłam "wyślij odpowiedź", pomyślałam, że możesz się poczuć urażona. Jesteś wielka, dziękuję Ci za to i bardzo przepraszam, że jestem gupia koza

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Ciekawe, czy królowa angielska w sytuacjach całkowicie prywatnych (nieoficjalny obiad z synem, np.) też siada do stołu w pełnej gali?
Zakładam, że nie w podomce i dzianych kapciochach
Tak mi się przypomniało, a'propos butów -mój nietopsz nosi klasykę polska -klapki Kubota, ale są na nią za duże, więc palcami chodzi po podłodze

Stary 2014-07-08, 12:56   #1038
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bo nietopesze to nie ludzie . A tak na poważnie czasem zwracam uwagę ale tylko najbliższym żeby mogli uniknąć na przyszłość wpadek i to też w odpowiedni sposób...
No i też mam teraz problem bo osobie z mojego otoczenia śmierdzą stopy i mam zgryza czy jej powiedzieć....W sumie sama bym wolała żeby mi ktoś na osobności zwrócił uwagę żebym nie zatruwała otoczenia... Ale z drugiej strony nie jest to najbliższa mi osoba...
Stary 2014-07-08, 12:58   #1039
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Dla mnie też nie stanowi i jakbym miała tylko takie problemy to bym była przeszczęśliwa (obecnie jestem tylko szczęśliwa pomimo paru problemów... ).
oby to "tylko" zamieniło sie w "prze"

Cytat:
hihi o tym samym pomyślałam

Cytat:
Kameno -zaskakujesz mnie, trochę się bałam, bo kiedy już kliknęłam "wyślij odpowiedź", pomyślałam, że możesz się poczuć urażona. Jesteś wielka, dziękuję Ci za to i bardzo przepraszam, że jestem gupia koza

a tak zupełnie serio, to mnie trochę zaskoczyło, że mogłaś pomyśleć, że mogłam się poczuć urażona, bo w sumie nie było czym - tzn. wiem, że niektórzy obrażają się też za prawdę ale akurat tej wady nie posiadam

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-07-08, 12:58   #1040
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Zakładam, że nie w podomce i dzianych kapciochach
Tak mi się przypomniało, a'propos butów -mój nietopsz nosi klasykę polska -klapki Kubota, ale są na nią za duże, więc palcami chodzi po podłodze
OOOOOO kurka widzę to
Stary 2014-07-08, 13:02   #1041
Murszafka

Cytat:
Nie bo nietopesze to nie ludzie . A tak na poważnie czasem zwracam uwagę ale tylko najbliższym żeby mogli uniknąć na przyszłość wpadek i to też w odpowiedni sposób...
No i też mam teraz problem bo osobie z mojego otoczenia śmierdzą stopy i mam zgryza czy jej powiedzieć....W sumie sama bym wolała żeby mi ktoś na osobności zwrócił uwagę żebym nie zatruwała otoczenia... Ale z drugiej strony nie jest to najbliższa mi osoba...
Oj, jak Cie doskonale rozumiem... Pracowałam biurko w biurko, ze -skądinąd, świretną babką, która uzywała za słabego dezodorantu. Bo, że używała, to wiem. Na dodatek mieszkała w starym, zawilgotniałym domu i to wszystko razem, takie "przykiszone"... Coś okropnego. Ale wiem, że ta sprawa była poruszana nawet w personalnym, bo mnie dziewczyny z tego działu pytały, czy to faktycznie prawda, bo ktoś im zgłosił. Miała dziewczyna rozmowę z szefowa o tym. Na chwilę pomogło...

Stary 2014-07-08, 13:05   #1042
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Oj, jak Cie doskonale rozumiem... Pracowałam biurko w biurko, ze -skądinąd, świretną babką, która uzywała za słabego dezodorantu. Bo, że używała, to wiem. Na dodatek mieszkała w starym, zawilgotniałym domu i to wszystko razem, takie "przykiszone"... Coś okropnego. Ale wiem, że ta sprawa była poruszana nawet w personalnym, bo mnie dziewczyny z tego działu pytały, czy to faktycznie prawda, bo ktoś im zgłosił. Miała dziewczyna rozmowę z szefowa o tym. Na chwilę pomogło...
Zapewne pomogłoby bardziej, gdyby dziewczyna zarabiała tak, żeby było ją stać na mieszkanie nie w starym zawilgoconym domu a w nieco bardziej normalnych warunkach. Ale oczywiście, to już nie problem pracodawcy.
Stary 2014-07-08, 13:11   #1043
Murszafka

Że tak temat zmienię -czy Allegro ma jakieś problemy?? Nie mogę się zalogować... próbowałyście może??

Stary 2014-07-08, 13:16   #1044
Katty_p13
Piers do przodu

A ja wrócę jeszcze na chwilę - o co chodzi z tym odchylającym się małym paluszkiem przy używaniu filiżanki?? fau pax czy wręcz odwrotnie??
Stary 2014-07-08, 13:19   #1045
Murszafka

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
A ja wrócę jeszcze na chwilę - o co chodzi z tym odchylającym się małym paluszkiem przy używaniu filiżanki?? fau pax czy wręcz odwrotnie??
Zdecydowanie faux pas

Stary 2014-07-08, 14:18   #1046
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
Zdecydowanie faux pas
No tak, jak zwykle myślałam o pokoju :P: dzięki
Stary 2014-07-08, 14:36   #1047
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Bo nagle straciły efekt szokujący

Cytat:

Takie są zasady i już.
1.

2. I to jest odp na wszystkie poniższe pytania - w rodzinie jak kto chce, woli, lubi, jakie ma zwyczaje - wygoda, ale w gościach JA wolę stosować dress code. Zalezy od gości, rodzaju wizyty, stopnia zażyłości, formalności spotkania, okazji etc. I tak, jak ktoś S-V nie stosuje, i chce by w jego mieszkaniu ściągano obuwie, to ja się do niego dostosuję.

Cytat:

Cytat:
Bardzo mi się to podobało zawsze. Święta, świąteczny strój, wystrój stołu, zastawa, muzyka w tle, wina etc..
Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
słodkie
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 14:39   #1048
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
A w Hanibalu niestety dużo bebechów a no i trupy ścielą się gęsto.
To akurat plus

Cytat:
(...) poza tym - gospodarze w takim razie też powinni buty wizytowe przyodziać
No właśnie?

Mnie niestety wychowano na buraka - piszę poważnie, takie fakty Na domowych spotkaniach wszyscy popylali w kapciochach. Na domówkach wśród znajomych też.
No więc jak to powinno być? Np. na Wigilii pani domu powinna kręcić się od salonu do kuchni w obcasach? Toć to niewygodnie wszystko ogarniać na szpilkach. Ok, może mieć balerinki... A te brudne, zabłocone buty gości należy kitrać w siatce udając, że ich nie ma, czy można wyjąć i postawić na przedpokoju?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 14:44   #1049
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Zapewne pomogłoby bardziej, gdyby dziewczyna zarabiała tak, żeby było ją stać na mieszkanie nie w starym zawilgoconym domu a w nieco bardziej normalnych warunkach. Ale oczywiście, to już nie problem pracodawcy.
Też o tym od razu pomyślałam jednak, czasem dyskretne zwrócenie uwagi, na osobności komuś pomaga, bo zyskuje swiadomość, może coś z tym zrobić. Sami zazwyczaj nie czujemy siebie. To tak jak ja, lubię się dowiedzieć, i jest to dla mnie przysługą, kiedy dowiem się że np mam pietruszkę na zębach, czekoladę na nosie lub nogawkę zatrzymaną na kozaku na wysokości kolana.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
To akurat plus

No właśnie?

Mnie niestety wychowano na buraka - piszę poważnie, takie fakty Na domowych spotkaniach wszyscy popylali w kapciochach. Na domówkach wśród znajomych też.
No więc jak to powinno być? Np. na Wigilii pani domu powinna kręcić się od salonu do kuchni w obcasach? Toć to niewygodnie wszystko ogarniać na szpilkach. Ok, może mieć balerinki... A te brudne, zabłocone buty gości należy kitrać w siatce udając, że ich nie ma, czy można wyjąć i postawić na przedpokoju?
Zależy jak woli - to S-V nie kolo z lufą przy głowie

U nas kobitki cały czas w czółenkach, niskich, ale lubiły to.

My zabłocone buty zawsze wyjmujemy żeby obeschły. Sądzę, że tak nie tyle powinno sie zrobić, tylko warto, zdrowy rozsądek nakazuje No i nie zaszkodzi po prostu zapytać, jeśli idziemy do kogoś pierwszy raz i nie wiemy.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-07-08 o 14:46
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 14:45   #1050
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Też o tym od razu pomyślałam jednak, czasem dyskretne zwrócenie uwagi, na osobności komuś pomaga, bo zyskuje swiadomość, może coś z tym zrobić. Sami zazwyczaj nie czujemy siebie. To tak jak ja, lubię się dowiedzieć, i jest to dla mnie przysługą, kiedy dowiem się że np mam pietruszkę na zębach, czekoladę na nosie lub nogawkę zatrzymaną na kozaku na wysokości kolana.
Ad wytłuszczone:
Parokrotnie mi się zdarzyło, ze około południa odkryłam, ze mam własnie czekoladę na nosie albo wokół ust - i niestety, nikt ze współpracowników nie raczył mnie o tym poinformować....

No to tak w temacie: jak zwrócić uwagę przemiłej osobie, w której w zasadzie jestem w bliskich stosunkach, ze, za przeproszeniem, jedzie jej z otworu gębowego tak, ze najchętniej bym się odwróciła tyłem...?

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości