Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-08, 12:55   #4141
gosia3103
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
I od samego poczatku bedziesz tyle tego stosowac ?
Ja tez chcialam kupic cos z hippa ale polozna odradzila na poczatku uzywac tyle produktow wiec zakupilam tylko do kapieli z weledy jedna rzecz.
Tutaj wyznaja zasade im mniej tym lepiej a najlepiej na poczatku wcale
Ale jakie TYLE tego? przecież to tylko trzy rzeczy - jedna jest do kąpieli (czymś umyć trzeba bo samą wodą to jednak nie bardzo..), druga do pupki na ewentualne odparzenia a trzecia to krem do buźki i całego ciała - ale myślę tylko o smarowaniu buzi przy wychodzeniu na spacer. Po kąpieli, gdyby była potrzeba nawilżenia jeszcze skóry albo do masażu mam olejek kokosowy i migdałowy, zobaczę który się lepiej sprawdzi. te kosmetyki hipp mają bardzo mało chemii w sobie, a np u mnie w szpitalu każą wziąć coś do smarowania pupy - wolę wziąć ten krem niż żeby mi małą wysmarowali sudocremem Zresztą nie wiem, może nie użyję czegoś, ale wolałam już kupić, skoro robiłam zakupy hurtem

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Czuje się zmeczona ale szczęśliwa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mi się nie spieszy ale mimo wszystko..fajnie Ci
Stary 2014-07-08, 12:56   #4142
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:

karmienie już się ustabilizowalo naszczescie mam go dużo, ale sasiadka obok walczy o pokarm od tyg :'(

tak kupilam oslonki wcześniej uratowaly nam życie. Bo ona na początku byla w inkubatorze i tam podawali jej sztuczny pokarm. Przez to cyca nie mogła złapać bo sutki za krótkie a w oslonkach super sssa ;-)
Ufff to dobrze
wspolczuje sasiadce ja mam nadzieje unikne takiej sytuacji i w koncu moje duze cycki do czegos sie przydadza

Ja to nie kupuje tych oslonek wydaje mi sie ze mam sutki idealne do karmienia a w razie co Tz poleci i kupi

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 12:56   #4143
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Ostatnio odpukać dobrze mi się śpi. Dzisiaj kończę 36 lat matko jak ten czas leci, a czuję się na 26.
wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość

Wczoraj Sara odstawiła leki. . . Ja tam się nikomu w kolejkę nie chcę wpychać a tak na prawdę zwyczajnie się boję. To przecież za wcześnie...gdzie tam 2 sierpień? Przecież miałam być mamą sierpniową. Jestem na prawdę pełna obaw.
Jest któraś z was zorientowana po jakim czasie od odstawienie może mnie zebrać? Znacie jakieś przypadki?
leki dzisiaj odstawiam
w czwartek idę na ktg i gbs, zobaczymy czy coś już się ruszy

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Hej Ho U nas 30 dni .

Zważyłam się dziś. Mamy +17kg i 107 cm w obwodzie. Jak wygląda to u Was?

ja mam + 10,5 kg i 105 cm

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość

Dziewczyny Wy tez tak nierównomiernie puchniecie? Bo ja wieczorami prawą noge mam duzo bardziej opuchnieta niz lewą. I tak codziennie. I macie jakies sposoby na ta opuchlizne nie licząc małej ilosci soli w pozywieniu?

Wybralismy imie na wczorajszej naradzie w 3 na balkonie.

Będzie Martynka

To teraz tylko musimy wózek zamówic i wsio. Mamy wszystko
śliczne imię
mi wczoraj spuchły stopy, ale równomiernie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Rozchorowalam sie, zatoki zawalone, gardlo boli... super po prostu!
zdrówka

Papryczka żebyście wyszły jutro do domu powiedz mi jak ubierają dzieci w szpitalu w takie upały?

Co do diety podczas karmienia to rożnie bywa, ja np nie mogłam jeść nabiału, a koleżanka owoców pestkowych tj czereśnie, śliwki, nektarynki.
Przez pierwszy miesiąc będę stosowała dietę, mięsko gotowane lub pieczone lekko przyprawione, zupki, warzywa gotowane np marchew, pietruszka, buraki itd. Zresztą dobrze to wpłynie na moją sylwetkę

Ja karmiłam małą na żądanie, z tego co pamiętam tak co 2-3 godziny, później coraz rzadziej. Pamiętam, że w szpitalu którąś noc przespała od 23 do 4 rano, w szoku byłam, bo myślałam że coś się stało.

Kupiłam znowu kilka rzeczy dla małego w h&mie coraz większe obniżki ale dużo mniejszy wybór

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 12:56   #4144
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Hejka Ja po wizycie.

Mała waży 2995 g. Szyjka około 0,5 cm !!! Prawie jej nie ma !!
W sobotę jak UKOŃCZĘ 37 tydzień TO wtedy możemy mówić, że ciąża donoszona! W poniedziałek mam się zgłosić do szpitala na USG spr czy faktycznie ciąża donoszona i zobaczyć łożysko dokładnie jaki ma stopień. Odstawimy lw poniedziałek leki i przechodzimy na normaly tryb życia w sensie bez oszczędnego leżenia. (Miałałam dziś odstawić leki ale powiedział, że wstrzymamy się do poniedziałku jeszcze.)

Wód płodowych jest co raz mniej. Ale to normalka na tym etapie - tak mi powiedział.
Dostałam skierowanie na próby wątrobowe bo skóra na brzuchu mnie swędzi ale bez przesady, że bardzo.
Wysypka na stopach co pisałam wam jakoś niedawno NIE JEST NORMALNA W CIĄŻY i mam pić wapno jeśli nie przejdzie to do dermatologa.
no to już z górki mi też położna mówiła, że po 37tc to już się uznaje, że donoszona. także byle do soboty

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Witam ranne ptaszki.

Ostatnio odpukać dobrze mi się śpi. Dzisiaj kończę 36 lat matko jak ten czas leci, a czuję się na 26.
Sto lat pentuerka!!! - dopiero teraz zauważyłam, przepisując twój nick że ty nie jestes panterka tylko pentuerka
Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, proszę o trzymanie kciuków...10:15 mam wizytę
Od 5 nie śpię ze stresu...swoja droga że mały mi świdrował i z bólu sie obudziłam....
A ktoś mówił ze na tym etapie dzieci mniej sie ruszają, u mnie jest na odwrót...
Jednak jestem dużo spokojniejsza jak je czuje Co tam, ze mój maluch nie spi w ogóle
Przypomniałam sobie jak raz stałam przy mięsie, a za mną babeczka i wpatrywała sie w mój brzuch, a dlaczego? Bo mały tak fikał Myślałam ze zaraz wyskoczy, może ona też sie tego obawiała
trzymam kciuki za dobre wieści!

Cytat:
loo ale mala duza

No to widze ze juz niedlugo bedziesz tulila swoje szczescie
Ciekawe jak tam moja szyjka sie miewa
za wyniki
ja też jestem ciekawa ile moja ma bo ostatnio miały się podobnie tylko, że ja mam termin po Tobie 9dni! Kiedy masz wizytę? taką, że Ci zmierzą szyję? Ja mam we wtorek za tydzień
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 12:57   #4145
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

Zmęczenia przy noworodku nie da się uniknąć ale najważniejsza jest teraz Twoja kruszynka a z czasem wszystko się unormuje i będzie z górki
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:00   #4146
sara 85
Zakorzenienie

Papryczka doczytałam już post o ubieraniu, zastanawiam się czy brać w ogóle rzeczy z krótkim rękawkiem

Mi też dzisiaj przyszła paczka z gemini

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-07-08, 13:01   #4147
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Ale jakie TYLE tego? przecież to tylko trzy rzeczy - jedna jest do kąpieli (czymś umyć trzeba bo samą wodą to jednak nie bardzo..), druga do pupki na ewentualne odparzenia a trzecia to krem do buźki i całego ciała - ale myślę tylko o smarowaniu buzi przy wychodzeniu na spacer. Po kąpieli, gdyby była potrzeba nawilżenia jeszcze skóry albo do masażu mam olejek kokosowy i migdałowy, zobaczę który się lepiej sprawdzi. te kosmetyki hipp mają bardzo mało chemii w sobie, a np u mnie w szpitalu każą wziąć coś do smarowania pupy - wolę wziąć ten krem niż żeby mi małą wysmarowali sudocremem Zresztą nie wiem, może nie użyję czegoś, ale wolałam już kupić, skoro robiłam zakupy hurtem [COLOR="Silver"]
A ja do pupki kupilam masc w aptece w razie co

Mi sie wydaje duzo dlatego ze polozna mi mowila ze ona bedzie obserwowac mala i ze jak cos bedzie trzeba kupic to powie bo nie wiadomo czy bedzie potrzebne i czy mala nie bedzie miala jakis uczulen itd.
Ja tez chcialam kupic to samo z hippa albo z weledy to mi powiedzila ze az tyle tego nie potrzebuje i ze najlepiej mam nic nie kupowac bo na poczatku bedziemy myc mala raz na tydzien

Szczerze nie widzi mi sie mycie malej raz na tydzien ja bylam myta codziennie

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 13:07   #4148
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po wizycie...mam takiego doła, moj gin nie fajnie mnie potraktował
Nawet usg mi nie zrobił, jak zapytałam dlaczego, to ponoć nie ma takiej potrzeby. Na koniec miesiaca kazał przyjść jak będą terminy, a jak nie to nie.... na 31 mnie położna zapisała...Ciekawe czy do tego czasu dotrwam zapytał tylko jak sie czuje pokiwał na to swędzenie i dał mi skierowanie na sporo badań. A jakiś rozmaz mi zrobił taka pałęczką...A myślała że już szyjkę mi zbada... najpierw kazał położyc sie na kozetce na usg ale potem stwierdził abym jednak sie ubrała....A i uwaga jak miałam ciśnienie 150 na 80 powiedział, ze jak dolne do 90 będe miała to dał mi jakąś recepte i kazał mi przyjśc do położnej.... Zadzwoniłam do mamy aby siew płakac to powiedziała, ze jestem przewrażliwiona, jest lekarzemn to widocznie nie miał potzreby zrobić usg.. Mój maz tez powiedział że przeżywam
a to dziad jeden!
a na jakie badania dostałaś skierowanie? coś w związku ze swędzeniem też? czy jakieś ogólne??

Papryczko - alez Ci wszystkie zazdrościmy fajnie, że Małpeczka juz ssie cyca i że masz pokarm!
tak trzymaj. Oby jutro już Was wypuścili.
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:09   #4149
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość

ja też jestem ciekawa ile moja ma bo ostatnio miały się podobnie tylko, że ja mam termin po Tobie 9dni! Kiedy masz wizytę? taką, że Ci zmierzą szyję? Ja mam we wtorek za tydzień

Teraz bede miala sprawdzona w czwartek mam wizyte o 20.00 i na bank bedzie mi sprawdzala bo mowila ze teraz musi miec ja pod obserwacja

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 13:10   #4150
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Papryczka doczytałam już post o ubieraniu, zastanawiam się czy brać w ogóle rzeczy z krótkim rękawkiem

Mi też dzisiaj przyszła paczka z gemini
Możesz wziąć i ubrać i kocyk przykryć jak coś.
Ona tu ciągle nie leży ubrana czasem ja powietrze bo tak gorąco jest ;-)

Cytat:

Odkąd tu jestesmy mala nie była ani razu kapana tylko chusteczki.
Szkoda zmywac ta maz w której ona była w brzuszku. W domku ja wykapiemy;-)

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:14   #4151
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Nie dziwie sie
Ja juz sie nie moge doczekac mojego szczescia
zazdroszcze Ci

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:

Kupilismy wlasnie chusteczki specjalne do mycia, bo wiem ze ta maz najlepiej na poczatku nie zmywac

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 13:17   #4152
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
a to dziad jeden!
a na jakie badania dostałaś skierowanie? coś w związku ze swędzeniem też? czy jakieś ogólne??

Papryczko - alez Ci wszystkie zazdrościmy fajnie, że Małpeczka juz ssie cyca i że masz pokarm!
tak trzymaj. Oby jutro już Was wypuścili.
WR, GBs Ag , nie mam pojęcia co to no i mocz...
Na wszelki wypadek zrobię szybciej te badania, jak bym miała wcześniej urodzić, bo wizyta dopiero 31, a termin mam na 6
Jak by co to ostatnie wyniki bierze sie do szpitala tak???

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Czyli to normalne dziewczyny....
Jak by mi chociaż zbadał szyjkę to była bym spokojniejsza....

papryczka ciesze sie że u Ciebie wszystko dobrze a brałas raczej do ubrania body ze śpioszkami czy pajacyki też???

Jedyny plus mojej wizyty jest taki, ze przez 5 tyg przytyłam0, 5 kg. Więc z każdą wizytą przybieram mniej....Mam 10, 2 kg na plusie. Myśle ze jak na 4 tyg do porodu to nie ma tragedii, co??W ogóle to myślałam ze schudłam...jak tak na siebie patrzę...

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-07-08 o 13:22
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:18   #4153
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość

Gorąco strasznie, najchętniej w samych gaciach bym chodziła, ale muszę nosić ten stanik bo cyce lecą w dół.
ach skad ja to znam, teraz leca w dol to co to bedzie na starosc

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 13:20   #4154
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
A ja do pupki kupilam masc w aptece w razie co

Mi sie wydaje duzo dlatego ze polozna mi mowila ze ona bedzie obserwowac mala i ze jak cos bedzie trzeba kupic to powie bo nie wiadomo czy bedzie potrzebne i czy mala nie bedzie miala jakis uczulen itd.
Ja tez chcialam kupic to samo z hippa albo z weledy to mi powiedzila ze az tyle tego nie potrzebuje i ze najlepiej mam nic nie kupowac bo na poczatku bedziemy myc mala raz na tydzien

No ale piszesz że masz maść do pupki, czyli ja mam tylko jedną rzecz więcej niż ty wziętą wydaje mi się że jednak jakby np był większy wiatr czy coś to lepiej tą buźkę na spacer posmarować.

Cytat:
Na wszelki wypadek zrobię szybciej te badania, jak bym miała wcześniej urodzić, bo wizyta dopiero 31, a termin mam na 6
Stary 2014-07-08, 13:21   #4155
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet usg mi nie zrobił, jak zapytałam dlaczego, to ponoć nie ma takiej potrzeby. Na koniec miesiaca kazał przyjść jak będą terminy, a jak nie to nie.... na 31 mnie położna zapisała...Ciekawe czy do tego czasu dotrwam zapytał tylko jak sie czuje pokiwał na to swędzenie i dał mi skierowanie na sporo badań. A jakiś rozmaz mi zrobił taka pałęczką...A myślała że już szyjkę mi zbada... najpierw kazał położyc sie na kozetce na usg ale potem stwierdził abym jednak sie ubrała....A i uwaga jak miałam ciśnienie 150 na 80 powiedział, ze jak dolne do 90 będe miała to dał mi jakąś recepte i kazał mi przyjśc do położnej.... Zadzwoniłam do mamy aby siew płakac to powiedziała, ze jestem przewrażliwiona, jest lekarzemn to widocznie nie miał potzreby zrobić usg.. Mój maz tez powiedział że przeżywam
Moni to ciśnienie nie jest normalne. Przepraszam, nie chcę cię straszyć, ale przy 140 pojawia się ryzyko odklejenia łożyska, szczególnie duże, jeśli występują skoki ciśnienia. Nie chcę się mądrzyć, czy cię denerwować, ale ten temat mam akurat obcykany i przy takim ciśnieniu jak twoje, to leżałam na ip pod ktg... w ostatnim okresie ciąży nadciśnienie może dużo zaszkodzić, szczególnie nieunormowane. Na co dostałaś receptę? Na dopegyt? Słuchaj, KONIECZNIE mierz ciśnienie trzy razy dziennie i jak przekroczysz 140 górą lub 90 dołem, to migiem po leki!!!!
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:24   #4156
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
I od samego poczatku bedziesz tyle tego stosowac ?
Ja tez chcialam kupic cos z hippa ale polozna odradzila na poczatku uzywac tyle produktow wiec zakupilam tylko do kapieli z weledy jedna rzecz.
Tutaj wyznaja zasade im mniej tym lepiej a najlepiej na poczatku wcale
nam na SR mówili i na warsztatach, że wystarczy emulsja do kąpieli i że jesli nie jest sucha skórka to niczym nie smarowac, natomiast ja mam jeszcze więcej kosmetyków tak na wszelki wypadek, Tata mój wpadł w zakupowy szał i kupił chyba karton kosmetyków hippa i babydream pod konic miesiąca ma przywieźć

Cytat:
Kochana noworoki tak tu opstulaja przynajmniej wczesniaki. Moja kruszynka teraz leży w bodybz długim rękawem śpiochy i kocykiem jest opatulona cienkim i jest ok ;-) Malpeczka moja jest zadowolona ;-)

karmienie już się ustabilizowalo naszczescie mam go dużo, ale sasiadka obok walczy o pokarm od tyg :'(

Absolutnie się nie gniewam sama tak do niej mowie ;-)
TZ zakochany wydzwania 1000 razy dziennie ;-)

tak kupilam oslonki wcześniej uratowaly nam życie. Bo ona na początku byla w inkubatorze i tam podawali jej sztuczny pokarm. Przez to cyca nie mogła złapać bo sutki za krótkie a w oslonkach super sssa ;-)

Pipi nie ;-) troszkę to ciecie ale do zniesienia.
I już się ze mnie nie leje tak więc będę musiała zakupic sobie jakieś większe podpaski.

KOCHAMY CIĘ ZA TE WSZYSTKIE RADY I OPISY CO I JAK
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:25   #4157
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Zważyłam się dziś. Mamy +17kg i 107 cm w obwodzie. Jak wygląda to u Was?
U mnie +13kg i 98cm w obwodzie na wysokości pępka. Waga mi ciągle rośnie tak ok. 0,5-0,7kg. na tydzień, ale brzuch coś powoli rośnie, więc nie wiem gdzie te kilogramy idą

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Ucisk przy chodzeniu oznacza ze niedlugo porod??Nie strasz, ja dopiero w sobote wozek kupie a pranie nie skonczone.To za wczesnie jeszcze na mnie.
Ja odczuwam ucisk już ponad 2 tyg. i moja gin twierdzi, że to normalne. A w niedzielę dopiero zaczęłam 8 miesiąc, więc nie wydaje mi się, żebym miała niebawem urodzić

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
A ja już mam wszystko oprócz wody i ciasteczek
zazdroszczę ja mam za to najwięcej czasu z Was wszystkich, przynajmniej wg TP

Cytat:
Miałyśmy ciężko noc juz druga z rzędu. Mala sie denerwowala bo jej okularki nosek dusily i ciagle spadaly. Beznadzieja.

Chciala jesc co godz ale to super bo dzięki temu przybrała trochę na wadze. I jak będzie tak dalej jutro wyjdziemy. Poziom bilirubiny też spada wiec gites majonez ;-)

Jestem w niej meeeeega zakochana. Padam ze zmęczenia a i tak się ciagle na nia patrze.
Udało nam się i karmie piersią ;-) juz mam sutki poranione. Ale oslonki jakotako pomagają. Kupcie sobie .
Cytat:
Ale mi się buźka cieszy jak czytam Twoje posty! Trzymam kciuki, żebyście jutro już wyszły do domku. I gratuluję sukcesu w cyckoleniu

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Ile macie ręczników z kapturkiem bo ja 2
Ja też mam 2 i myślę, że wystarczy

Cytat:
a to dziad! Co to za traktowanie ciężarnej A jakie badania kazał Ci zrobić? Bo piszesz, że sporo, a na koniec ciąży już chyba tak dużo badań się nie robi, co?

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:25   #4158
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym na Twoim miejscu wybrala sie wieczorem na ip tam Ci wszystko dokladnie sprawdza

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 13:27   #4159
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Wokół szyi zamiast szalika.

Zadzwoniłam w końcu do lekarki bo aż mnie z nerwów głowa zaczęła boleć. Żeby nawet z umówieniem się na wizytę były takie problemy. Oczywiście nie da się nic załatwić przez telefon muszę iść do przychodni wystać się w kolejce i mieć nadzieję, że będą numerki na przyszły tydzień.
Czy w przychodniach przepuszcza się ciężarówki w kolejce do rejestracji? Mogę się wpychać czy nie bardzo?

papryczka dzielna Mamusiu, obyście jak najszybciej wróciły już do domu. Dobrze się czujesz? Chodzisz już sama i robisz jakieś większe rzeczy?

Ja w sumie mam na plusie 12. Dobrze, że potem jest zima i można się ukrywać pod swetrami, dopóki się nie ogarnę.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:30   #4160
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Jedyny plus mojej wizyty jest taki, ze przez 5 tyg przytyłam0, 5 kg. Więc z każdą wizytą przybieram mniej....Mam 10, 2 kg na plusie. Myśle ze jak na 4 tyg do porodu to nie ma tragedii, co??W ogóle to myślałam ze schudłam...jak tak na siebie patrzę...
waga super! Ja tyję co najmniej 0,5kg ale na tydzień a nie na 5 tyg. a wcale nie jem dużo, tym bardziej teraz jak jest tak ciepło. No ale cóż poradzić.

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:30   #4161
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość

Zadzwoniłam w końcu do lekarki bo aż mnie z nerwów głowa zaczęła boleć. Żeby nawet z umówieniem się na wizytę były takie problemy. Oczywiście nie da się nic załatwić przez telefon muszę iść do przychodni wystać się w kolejce i mieć nadzieję, że będą numerki na przyszły tydzień.
Czy w przychodniach przepuszcza się ciężarówki w kolejce do rejestracji? Mogę się wpychać czy nie bardzo?

papryczka dzielna Mamusiu, obyście jak najszybciej wróciły już do domu. Dobrze się czujesz? Chodzisz już sama i robisz jakieś większe rzeczy?

Ja w sumie mam na plusie 12. Dobrze, że potem jest zima i można się ukrywać pod swetrami, dopóki się nie ogarnę.

W sumie racja Do następnej wiosny będziemy ogarnięte i zgrabniutkie
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:31   #4162
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym sie wepchala powiedz ze na dnich rodzisz i nie masz czasu stac w kolejce

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 13:31   #4163
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Czyli to normalne dziewczyny....

papryczka ciesze sie że u Ciebie wszystko dobrze a brałas raczej do ubrania body ze śpioszkami czy pajacyki
Ja wzięłam wszystkiego po 3 szt i 4 pieluszki.
Czapeczki ani razu nie miała na sobie.

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość

KOCHAMY CIĘ ZA TE WSZYSTKIE RADY I OPISY CO I JAK
A
Proszę Proszę Proszę ;-)

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość

Ale mi się buźka cieszy jak czytam Twoje posty! Trzymam kciuki, żebyście jutro już wyszły do domku. I gratuluję sukcesu w cyckoleniu
Cyckolenie fajne określenie;-)

Stary 2014-07-08, 13:32   #4164
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Moni to ciśnienie nie jest normalne. Przepraszam, nie chcę cię straszyć, ale przy 140 pojawia się ryzyko odklejenia łożyska, szczególnie duże, jeśli występują skoki ciśnienia. Nie chcę się mądrzyć, czy cię denerwować, ale ten temat mam akurat obcykany i przy takim ciśnieniu jak twoje, to leżałam na ip pod ktg... w ostatnim okresie ciąży nadciśnienie może dużo zaszkodzić, szczególnie nieunormowane. Na co dostałaś receptę? Na dopegyt? Słuchaj, KONIECZNIE mierz ciśnienie trzy razy dziennie i jak przekroczysz 140 górą lub 90 dołem, to migiem po leki!!!!

Nystatin vay..Nie mogę rozszyfrować..ale coś w tym stylu wyczytałam.Będę mierzyła... Tylko nie rozumiem dlaczego mam iść z tym lekiem do przychodni...Nie moge sama go w domu wziąśc?? A powiedz mi o co chodzi w tym ktg??? U mnie to czerwone bardzo czesto migało... Byłam w szoku bo 200 mi nawet przekraczało, ale jak lekarza zapytałam o ktg to powiedział , ze ok i mi je oddał na ostatnim miałam dużo mniejsze wartości...Moze tak ma po prostu być...Nie jestem lekarzem, wiec sie nie mądrzyłam...
Stary 2014-07-08, 13:33   #4165
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

Trzeba będzie chyba powoli na jakąś łoperację zbierać
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:34   #4166
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
W sumie racja Do następnej wiosny będziemy ogarnięte i zgrabniutkie
Taaa! Założymy wątek "sierpniowe mamy gubią kilogramy" i zamiast wcinać ciasta na wigilię będziemy siedzieć na forum i chwalić się, który bobas jest bardziej świątecznie ubrany. A potem na wiosnę takie super lachony z dzieckiem pod pachą wyjdą na ulice.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:34   #4167
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz wziąć i ubrać i kocyk przykryć jak coś.
Ona tu ciągle nie leży ubrana czasem ja powietrze bo tak gorąco jest ;-)

wezmę u mnie w szpitalu co 2-3 dni kąpią
jak będziesz miała chwile wstaw fotki małej

co do kosmetyków to ja kupiłam tylko emulsje do kąpieli, bepanthen i linomag, ocenisept

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-07-08, 13:35   #4168
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
U mnie +13kg i 98cm w obwodzie na wysokości pępka. Waga mi ciągle rośnie tak ok. 0,5-0,7kg. na tydzień, ale brzuch coś powoli rośnie, więc nie wiem gdzie te kilogramy idą

Ja odczuwam ucisk już ponad 2 tyg. i moja gin twierdzi, że to normalne. A w niedzielę dopiero zaczęłam 8 miesiąc, więc nie wydaje mi się, żebym miała niebawem urodzić

zazdroszczę ja mam za to najwięcej czasu z Was wszystkich, przynajmniej wg TP

Ja też mam 2 i myślę, że wystarczy

a to dziad! Co to za traktowanie ciężarnej A jakie badania kazał Ci zrobić? Bo piszesz, że sporo, a na koniec ciąży już chyba tak dużo badań się nie robi, co?
WR,HBs Ag mocz, dal mnie to dużo, bo z reguły miałam sam mocz, teraz jedynie miałam mocz i co 2 miesiac morfologię
Stary 2014-07-08, 13:36   #4169
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Taaa! Założymy wątek "sierpniowe mamy gubią kilogramy" i zamiast wcinać ciasta na wigilię będziemy siedzieć na forum i chwalić się, który bobas jest bardziej świątecznie ubrany. A potem na wiosnę takie super lachony z dzieckiem pod pachą wyjdą na ulice.
A lipcowa mamę przygarniecie ?;-)

Halinko chodzę sama wszystko robie sama ;-)
Im szybciej wstaniesz tym lepiej. Pomalutku pomalutku.

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-07-08 o 13:52
Stary 2014-07-08, 13:37   #4170
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Trzeba będzie chyba powoli na jakąś łoperację zbierać
takie rzeczy to raczej po 50
bo na razie az tak zle nie jest a wiadomo ze piersi tez swoje waza wiec jak na razie bez przesady

Nasze szczescie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości