Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-08, 13:39   #4171
Moni 26
Zadomowienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
A lipcowa mamę przygarniecie ?;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

he he no pewnie tym bardziej ze myśle że nie będziesz jedyna mamą lipcowa z tego watku
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:39   #4172
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Nystatin vay..Nie mogę rozszyfrować..ale coś w tym stylu wyczytałam.Będę mierzyła... Tylko nie rozumiem dlaczego mam iść z tym lekiem do przychodni...Nie moge sama go w domu wziąśc?? A powiedz mi o co chodzi w tym ktg??? U mnie to czerwone bardzo czesto migało... Byłam w szoku bo 200 mi nawet przekraczało, ale jak lekarza zapytałam o ktg to powiedział , ze ok i mi je oddał na ostatnim miałam dużo mniejsze wartości...Moze tak ma po prostu być...Nie jestem lekarzem, wiec sie nie mądrzyłam...
Nie znam się na analizach ktg, więc tu nie pomogę. Co do leku i wizyty u położnej, to może chodzi o ustalenie dawki? Albo ma ci położna wyjaśnić, co się wiąże z nadciśnieniem w ciąży? Przepraszam, ale mam wrażenie, że strasznie zbagatelizował lekarz to twoje ciśnienie, mi na izbie ostatnio mówili, żeby przy 140 już jechać do nich sprawdzić, czy nic się nie dzieje. Pilnuj się, wiem, co mówię, mam ten temat przerobiony wzdłuż i wszerz i przy najmniejszych skokach od razu reaguj. Zrób sobie tabelę, do której trzy razy dziennie będziesz wpisywać pomiary (minimum godzinę po posiłku, zawsze po odpoczynku), prowadź ją przez kilka dni i obserwuj. Ja teraz mam zalecenie mierzenia nawet cztery razy dziennie. I zwracaj baczną uwagę na ruchy dziecka (ja liczę trzy razy). I radzę nie czytać w necie o nadciśnieniu w ciąży, bo od tego ci skoczy tylko pod niebiosa. Dobrze prowadzone i bez skoków nie jest zagrożeniem dla dziecka.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:42   #4173
sara 85
Zakorzenienie

Moni dziwny ten twój lekarz, mam wrażenie że trochę Cie olał. Co do ktg to nie pamiętam, w czwartek będę wiedziała więcej

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:43   #4174
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
A lipcowa mamę przygarniecie ?;-)
Przecież Ty jesteś sierpniowa, ktoś musiał być pierwszy. Liczy się stan umysłu, data to sprawa drugorzędna.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:45   #4175
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Przecież Ty jesteś sierpniowa, ktoś musiał być pierwszy.
H4linka, to dobry tytuł na nowy wątek w klubie
Stary 2014-07-08, 13:45   #4176
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Nie znam się na analizach ktg, więc tu nie pomogę. Co do leku i wizyty u położnej, to może chodzi o ustalenie dawki? Albo ma ci położna wyjaśnić, co się wiąże z nadciśnieniem w ciąży? Przepraszam, ale mam wrażenie, że strasznie zbagatelizował lekarz to twoje ciśnienie, mi na izbie ostatnio mówili, żeby przy 140 już jechać do nich sprawdzić, czy nic się nie dzieje. Pilnuj się, wiem, co mówię, mam ten temat przerobiony wzdłuż i wszerz i przy najmniejszych skokach od razu reaguj. Zrób sobie tabelę, do której trzy razy dziennie będziesz wpisywać pomiary (minimum godzinę po posiłku, zawsze po odpoczynku), prowadź ją przez kilka dni i obserwuj. Ja teraz mam zalecenie mierzenia nawet cztery razy dziennie. I zwracaj baczną uwagę na ruchy dziecka (ja liczę trzy razy). I radzę nie czytać w necie o nadciśnieniu w ciąży, bo od tego ci skoczy tylko pod niebiosa. Dobrze prowadzone i bez skoków nie jest zagrożeniem dla dziecka.
i tak to cud że w ogóle zareagował...Bo kiedyś już pisałam, że to nie jednorazowe...Mój rusza sie bardzo intensywnie akurat tym sie nie martwię Dziękuję za cenne rady posłucham się
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:47   #4177
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
i tak to cud że w ogóle zareagował...Bo kiedyś już pisałam, że to nie jednorazowe...Mój rusza sie bardzo intensywnie akurat tym sie nie martwię Dziękuję za cenne rady posłucham się
No własnie pamiętam, że już pisałaś i dlatego się tak zmartwiłam, że masz te skoki. Teraz zabierz mamie aparat i mierz!
ps. najlepiej jest mierzyć ręcznym, a nie elektronicznym, bo te drugie często strasznie zakłamują wyniki.
Stary 2014-07-08, 13:50   #4178
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

A ja dzis znowu mam ochote na rybke
wiec na obiad dorsik kapustka i ziemniaczki

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:50   #4179
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ale super, zaraz będziecie donoszone trzymam kciuki, żeby udały ci się wszystkie zakupy, zanim się zacznie

No załamali mnie i mojego tżta, popatrzył na mnie taki przerażony i pyta "do drugiego roku??", ale go uspokoiłam, że nie ma opcji, żeby mnie taki dorosły człowiek już z zębami (!!!!)dziabał po cycach.

Sto lat, sto lat pieknego prezentu się spodziewasz :

Jeszcze odnośnie wczorajszej sr jestem również przerażona dietą matki karmiącej. W skrócie wg położnej nie wolno nic... z przypraw jedynie odrobina soli, żadnych ziół, trochę natki lub koperku do smaku jedynie... żadnych warzyw i owoców pestkowych (się tak zdenerwowałam, że nie jestem w stanie wymyślić żadnego warzywa bez pestki: pomidor, cukinia, ogórek, papryka- z moich ulubionych nic). Ja nie wiem, co będę jadla...
Widzisz kochana u mojej siostry szkola jest taka zeby pojedynczo wprowadzac bardziej uczulajace produkty do jadlospisu, natomiast lekkostrawne rzeczy mozna jesc zaraz po porodzie. Siostra nie byla na zadnej diecie! Ja rodzilam coreczke pod koniec roku i tez zaraz po porodzie wypilam sobie ciepla herbate z cytrynka a pozniej wprowadzalam kolejne produkty do diety!~Na Boze Narodzenie jadlam normalnie kapuste z grzybami tyle, ze w mniejszej ilosci!

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Dziewczyny wy tez czujecie taki ucisk tam na dole, bo to czasem jest dla mnie niedowytrzymania
Ja tez tak mam nagle czuje ucisk i zwijam sie z bolu! Najgorzej gdy ide ulica, a tu nagle tak ucisk i czlowiek odruchem lapie sie za brzuch... i przykuca Moze to oznaka zblizajacego sie porodu...

Edytowane przez justa_1978
Czas edycji: 2014-07-08 o 14:24
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:54   #4180
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Ja tez tak mam nagle czuje ucisk i zwijam sie z bolu! Najgorzej gdy ide ulica, a tu nagle tak ucisk i czlowiek odruchem lapie sie za brzuch... i przykuca Moze to oznaka zblizajacego sie porodu...
Oby nie ja Olivce powiedzialam ze za jak mina jeszcze 2 tygodnie to moze juz wychodzic ale wczesniej nie wolno
ciekawe czy sie mamy poslucha

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 13:54   #4181
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Przecież Ty jesteś sierpniowa, ktoś musiał być pierwszy. Liczy się stan umysłu, data to sprawa drugorzędna.
Haa haa to super masz zupełną rację ;-)

Dobra ide się drzemnac.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 13:55   #4182
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra ide się drzemnac.

Odpoczywaj jak najwiecej kochana

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 13:56   #4183
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
takie rzeczy to raczej po 50
bo na razie az tak zle nie jest a wiadomo ze piersi tez swoje waza wiec jak na razie bez przesady
Toż miałam na myśli że na starość
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 14:01   #4184
sara 85
Zakorzenienie

Co do połogu to ja nie wspominam tego źle, w sumie to nawet nie wiem kiedy minął. Wiadomo, że człowiek trochę źle się czuje, ale to nic strasznego. Poród zdecydowanie gorszy

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Tak myślę o tym czwartku i nie pogniewałabym się gdyby teraz zrobili mi cc
Moi rodzice jutro znowu wyjeżdżają, wrócą w niedziele, tż od rana do wieczora w pracy, trochę ciężko byłoby z opieką nad Zosią, ale myślę że teściu i moja babcia by nam pomogli.

Mama jedzie w stresie że urodzę, a jej nie będzie, ale wyjazd mieli zarezerwowany jakiś czas temu

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-07-08, 14:10   #4185
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Hej Ho U nas 30 dni .

Zważyłam się dziś. Mamy +17kg i 107 cm w obwodzie. Jak wygląda to u Was?

Angelika, ale Twoja mała duża

Wszystkiego najlepszego
Najważniejsze na ile się czujemy !

OOOO
Ja mam na chwile obecna 9- 10 kg na plusie i 98 cm na wysokosci pepka. Ale brzuch mam naprawde imponujacych rozmiarow!

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
mam stopy jak hobbit
jest jakis sposób zeby "odpuchnac" ?
Takie ... owlosione jak Hobbit... ????

Cytat:
Hej kobiety ;-)

Ale upały . W sali szpitalnej jest 32 ukrop straszny.:'(

Pentuarka 100 lat kochana.

Z moich obserwacji hii hii weźcie dużo wody na poród. Pić się chce jak cholerka i cos do jedzenia.
Mi sie marzyła zupa warzywna i schabowy. Do 4 go cm rozwarcia przy 7 mym juz chcialam wbijac pazury w ścianę.

Wiecie ile pierwszy raz przebieralam mała Oj dlugo. ;-) ale pierwsza kupa to dopiero wyzwanie ;-) heee hee
Weźcie tylko takie rzeczy rozpinanie po całości.

Na moja kruszynke wszystko jest za duze nawet roz 50 ;-).

Papryczka ale jak zwymiotowalas krwia??? I co na ten temat powiedzieli lekarze??? Przeciez to nie jest normalne!!!!!!!!!! Wymioty w czasie akcji porodowej sa naturalne, ale zeby krwia???

Edytowane przez justa_1978
Czas edycji: 2014-07-08 o 14:26
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 14:34   #4186
Paradi87
Raczkowanie

Hej Mamuśki

Nie było mnie kupeee czasu .
Przperowadzkę już zakończyliśmy i nareszcie miałam czas na załatwienie neta. Niestety na iplusie działam więc muszę nieźle ćwiczyć cierpliwość ale ważne że jest i nareszcie mogę zobaczyć co się dzieje na wizaz.

Jejku ta przperowadzka mnie wykończyła. bez względu na to czy leżę czy siedzę czy też chodzę plecy nie dają mi spokoju . Jakoś walczycie z tymi bólami?

Spróbuję nadrobić troszkę co się działo przez ostatni tydzień tutaj ale najważniejsze już zobaczyłam:

Anastazja i Papryczka klask i: dla was i waszych pociech.

powoli zaczynamy się rozpakowywać

PS. jest gdzieś opis wrażeń poporodowych od dziewczyn????
Paradi87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 14:37   #4187
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam na chwile obecna 9- 10 kg na plusie i 98 cm na wysokosci pepka. Ale brzuch mam naprawde imponujacych rozmiarow!

Papryczka ale jak zwymiotowalas krwia??? I co na ten temat powiedzieli lekarze??? Przeciez to nie jest normalne!!!!!!!!!! Wymioty w czasie akcji porodowej sa naturalne, ale zeby krwia???
Moze zjadla lub wypila wcześniej cos w podobnymm kolorze i to wyglądało jak krew. Przytocze to historie mojego tz sprzed lat. Byl u kumpla i popili sobie. Ja oczywiście rano wściekła a on do mnie prawie z placzem (jak to na kacu) ze wymiotuje krwia. Ja do niego spokojnie mowie, czy przypadkiem nie popijal wodki sokiem porzeczkowym. A on, ze popijal.... Myślałam ze umre ze smiechu z niego. Chlopy to jednak panikarze. Do dzis się zreszta z tego smieje, zeby mu dokuczyc. Moze wiec i Papryczka zjadla dzien wczesniej np. Buraczki...bo krew w wymiocinach to byloby cos naprawde zlego...

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Paradi87 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

Przperowadzkę już zakończyliśmy i nareszcie miałam czas na załatwienie neta. Niestety na iplusie działam więc muszę nieźle ćwiczyć cierpliwość ale ważne że jest i nareszcie mogę zobaczyć co się dzieje na wizaz.

Jejku ta przperowadzka mnie wykończyła. bez względu na to czy leżę czy siedzę czy też chodzę plecy nie dają mi spokoju . Jakoś walczycie z tymi bólami?

Spróbuję nadrobić troszkę co się działo przez ostatni tydzień tutaj ale najważniejsze już zobaczyłam:

To Papryczka urodzila coreczke Anastazje
Opisu porodu jako tak nie ma, Papryczka co nieco opowiedziala nam w postach w watku, wiec musialabys poszukac
Stary 2014-07-08, 14:54   #4188
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Mamuśki

za zakonczenie przeprowadzki
U mnie bol plecow jest na porzadku dziennym
Papryczka urodzila coreczke, ktora ma na imie Anastazja
JAk na razie tylko jedna urodzila a opisow jako takich nie ma, przejzysz ostatnie 4 dni to znajdziesz od niej wiesci i zdjecie malej ( ktore tez jest na pierwszej stronie )

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 15:06   #4189
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Kochana, a to w czasie porodu pozwolili Ci jeść? U mnie na sr mówili, że nie wolno.

ja kupiłam to:
http://www.aptekagemini.pl/hipp-baby...egn-350ml.html
http://www.aptekagemini.pl/hipp-krem...iala-75ml.html
http://www.aptekagemini.pl/hipp-krem...enia-75ml.html
Dziękuję Ci

Cytat:
Dobre, podoba mi się. Bycie sierpniową mamą to stan umysłu

Moni, lekarz potraktował Cię, że tak powiem, olewacko. Dziwne... Może podjedź sobie na ip...

Papryczka, świetnie sobie radzisz! Twoje opisy dodają nadziei Oby tak dalej

Ja chętnie wpisuje się do wątku mam, które potrzebują się wylaszczyć!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 15:13   #4190
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Myslalam ze jak mam ochote na rybe to ja przyswoje , czy u mnie wszystko musi konczyc sie

ale juz niedlugo te meki sie skoncza

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 15:22   #4191
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Dziś zaczynam 35 tc
klask i: za 35 tc
Cytat:
Zadzwoniłam w końcu do lekarki bo aż mnie z nerwów głowa zaczęła boleć. Żeby nawet z umówieniem się na wizytę były takie problemy. Oczywiście nie da się nic załatwić przez telefon muszę iść do przychodni wystać się w kolejce i mieć nadzieję, że będą numerki na przyszły tydzień.
Czy w przychodniach przepuszcza się ciężarówki w kolejce do rejestracji? Mogę się wpychać czy nie bardzo?
Po prostu przeraża mnie nasza służba zdrowia jak czytam jakie czasami są problemy. Jak powiesz że źle się czujesz to powinni cię puścić choć Babcie pewnie nieźle będę psioczyć

Cytat:
Taaa! Założymy wątek "sierpniowe mamy gubią kilogramy" i zamiast wcinać ciasta na wigilię będziemy siedzieć na forum i chwalić się, który bobas jest bardziej świątecznie ubrany. A potem na wiosnę takie super lachony z dzieckiem pod pachą wyjdą na ulice.
temat na wątek boooski

Cytat:

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Moze zjadla lub wypila wcześniej cos w podobnymm kolorze i to wyglądało jak krew. Przytocze to historie mojego tz sprzed lat. Byl u kumpla i popili sobie. Ja oczywiście rano wściekła a on do mnie prawie z placzem (jak to na kacu) ze wymiotuje krwia. Ja do niego spokojnie mowie, czy przypadkiem nie popijal wodki sokiem porzeczkowym. A on, ze popijal.... Myślałam ze umre ze smiechu z niego. Chlopy to jednak panikarze. Do dzis się zreszta z tego smieje, zeby mu dokuczyc. Moze wiec i Papryczka zjadla dzien wczesniej np. Buraczki...bo krew w wymiocinach to byloby cos naprawde zlego...

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

To Papryczka urodzila coreczke Anastazje
Opisu porodu jako tak nie ma, Papryczka co nieco opowiedziala nam w postach w watku, wiec musialabys poszukac
Cytat:
za zakonczenie przeprowadzki
U mnie bol plecow jest na porzadku dziennym
Papryczka urodzila coreczke, ktora ma na imie Anastazja
JAk na razie tylko jedna urodzila a opisow jako takich nie ma, przejzysz ostatnie 4 dni to znajdziesz od niej wiesci i zdjecie malej ( ktore tez jest na pierwszej stronie )
White Cafe i zaczarowanadlaniego
dziękuje za uświadomienie dopiero teraz się wczytałam. NIezły czajnik ze mnie . to chyba przez te upały

Papryczka twoja małpeczka jest przecudna a ta czarna główeczka jest przecudna .
Podczytałam już opowieści o Małpce - serdecznie Ci gratuluje . Jak tak poczytałam to aż ciężko mi uwierzyć że już niedługo też będę walczyć z kupką mojej Niuńki i że pewnie nie będę mogła się na nią napatrzeć

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:

Myslalam ze jak mam ochote na rybe to ja przyswoje , czy u mnie wszystko musi konczyc sie

ale juz niedlugo te meki sie skoncza
Stary 2014-07-08, 15:22   #4192
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Po prostu przeraża mnie nasza służba zdrowia jak czytam jakie czasami są problemy. Jak powiesz że źle się czujesz to powinni cię puścić choć Babcie pewnie nieźle będę psioczyć
A najlepszy hit, że to prywatna przychodnia! I za numerek i wizytę pewnie zapłacę 150 jak nie więcej!
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 15:25   #4193
sara 85
Zakorzenienie

rozpływam się

zaczarowana współczuję tych wymiotów, nieźle Cię wymęczy

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-07-08, 15:26   #4194
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
A najlepszy hit, że to prywatna przychodnia! I za numerek i wizytę pewnie zapłacę 150 jak nie więcej!
az tyle : o looooo no co Ty ceny z kosmosu

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 15:29   #4195
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:
To w prywatnej masz takie problemy???!!!! przecież to jest jakaś masakra . Widzę, że w tym kraju nawet jak sprywatyzują służbę zdrowia to nie będzie łatwo.

Ja chodzę do LuxMedu i nie mam żadnych problemów jeśli chodzi o dostanie się do lekarza. Są konkretni doktorzy do których ciężej jest się dostać ale to raczej zrozumiałe...
Stary 2014-07-08, 15:31   #4196
UmiZumi
Rozeznanie

cześć
u mnie dzisiaj 35+0, więc coraz bliżej TP

boję się wstawać na wagę, mam 18,1 kg na plusie i jestem załamana, waga rośnie jak szalona. Przytyłam calusienka, mam okrągłą buzię i zaczynam się źle czuć z taką wagą - obecnie 70,5 kg (miałam nadzieję, że nie przekroczę 70 kg). Nie wiem dlaczego aż tyle przybrałam, jem tylko odrobinkę więcej (przecież potrzebuję więcej żeby maluszka nakarmić) ale nie są to duże ilości. Nie pozwalam sobie na wszystko, nie jem po nocach itp. A tu taki przyrost... Boję się co będzie do końca ciąży...

To się wyżaliłam. Od razu mi lepiej
Stary 2014-07-08, 15:31   #4197
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
rozpływam się

zaczarowana współczuję tych wymiotów, nieźle Cię wymęczy

polecam wyciskany soczek z owoców.

Moje właśnie się chłodzą w lodówce i zaraz będę wyciskać pięknie gasi pragnienie
Stary 2014-07-08, 15:32   #4198
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
az tyle : o looooo no co Ty ceny z kosmosu
Chyba to całkiem normalna cena za prywatną wizytę. Ja za mojego gina płacę 200 lub 400 zł (za wizyty rozszerzone) i w sumie trudno o prywatną wizytę u jakiegokolwiek specjalisty za mniej niż 150 zł.
Cytat:
Szok, że prywatna klinika ma w ogóle opcję numerków
Stary 2014-07-08, 15:37   #4199
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
cześć

boję się wstawać na wagę, mam 18,1 kg na plusie i jestem załamana, waga rośnie jak szalona. Przytyłam calusienka, mam okrągłą buzię i zaczynam się źle czuć z taką wagą - obecnie 70,5 kg (miałam nadzieję, że nie przekroczę 70 kg). Nie wiem dlaczego aż tyle przybrałam, jem tylko odrobinkę więcej (przecież potrzebuję więcej żeby maluszka nakarmić) ale nie są to duże ilości. Nie pozwalam sobie na wszystko, nie jem po nocach itp. A tu taki przyrost... Boję się co będzie do końca ciąży...

ja też mam teraz 70 kg i też dość mocno walczę żeby nie przytyć atu nic .
Ciesz się że przytyłaś po całości bo łatwiej będzie ci to zrzucić. Ja przytyłam tylko w cyckach (rozstępy mam straszne na nich ); w brzuchu, tyłku i udach. wszystkie nadrobione kg są tylko w tych partiach ciała. Jakby rozeszło się po całości myślę, że lepiej bym wyglądała i łatwiej byłoby mi to zrzucić
Stary 2014-07-08, 15:38   #4200
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
cześć

po ciazy pewnie w kilka tygodni Ci zejdzie ta waga
wiec nie ma co sie zalamywac teraz najwazniejsze ze malenstwo rosnie i wszystko jest dobrze,
z checia sie bym z Toba zamienila moglabym przytyc nawet z 20 kg byle by nie wymiotwac po wszystkim

Nasze szczescie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości