relacje, zwi±zki i kilometry - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-07-02, 12:31   #1
Nulka2101
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9
relacje, zwi±zki i kilometry

Kochane!
Wiem, ¿e podbijam delikatnie temat, aczkolwiek u mnie temat zwi±zku wygl±da jeszcze inaczej.

Piszê do Was, bo potrzebujê rady, wsparcia i wygadania siê.

Ja: 21 lat, On: 26 lat.
Kiedy¶ mieszkali¶my 7 km od siebie, teraz 3 godziny samolotem.

Historia tej relacji siêga jakie¶ siedem lat wstecz kiedy istnia³ jeszcze epuls, na topie by³a fotka a niebawem zaistnia³a nasza klasa. Na którym¶ z tych portali napisa³ mój luby, znajomo¶æ zaczê³a siê rozwijaæ, spotkania, kawki, spacerki... I rozpad³o siê samoistnie. Wyjecha³am do innego miasta do szko³y ¶redniej, niebawem on wyjecha³ z Polski. Kontakt mimo wszystko pozosta³ raz wiêkszy (przez pewien okres byli¶my przyjació³mi)-raz mniejszy, ale zawsze darzyli¶my siê du¿± sympati± i szacunkiem, tyle, ¿e ka¿dy ¿y³ swoim ¿yciem.
Po kilku latach (ostatnim kwarta³em ubieg³ego roku) spotkali¶my siê w sumie przypadkiem na kameralnej imprezie. Rzucili¶my siê sobie w ramiona i resztê spotkania spêdzili¶my w swoim towarzystwie. Przez okres dwóch tygodni jakie spêdzi³ w Polsce spotykali¶my siê ¶rednio co drugi dzieñ, a to na kawê, herbatê, pizzê.
Przyszed³ czas kiedy musia³ wróciæ do siebie, a nasz kontakt pozosta³ facebookowy. Nie powiem niemal¿e ca³y czas by³ zawziêty, nie jedn± noc spêdzi³am na rozmowach z nim.
Koñcem maja dosta³am wiadomo¶æ, ¿e przyje¿d¿a na dwa dni do Polski i ¿e koniecznie chce siê spotkaæ. Zgodzi³am siê bez mrugniêcia okiem.
Rzucili¶my siê znów sobie w ramiona, spotkanie trwa³o jakie¶ 8 godzin a nie potrafili¶my siê rozej¶æ (typowo przyjacielskie).
Zaproponowa³ spotkanie nastêpnego dnia. Ale ono by³o ju¿ inne.
Na samym pocz±tku wyjawi³, ¿e chce by¶my zaczêli tworzyæ zwi±zek, ¿e my¶li o nas powa¿nie, ¿e od naszego spotkania ci±gle ma motylki w brzuchu, i ci±gle marzy o tym by¶my byli razem i tworzyli parê, ¿e przylecia³ tu g³ównie ze wzglêdu ¿eby porozmawiaæ ze mn± o tym na ¿ywo. Rozmawiaj±c o wizji naszego zwi±zku powiedzia³ od razu, ¿e je¶li bêdê chcia³a-¶ci±gnie mnie do siebie, je¶li nie bêdziemy musieli poczekaæ rok a¿ skoñczy mu siê kontrakt i On tu wróci by¶my mogli faktycznie zacz±æ ¿yæ razem. Mimo obaw zgodzi³am siê
Od tamtej pory min±³ miesi±c. Ka¿dego ranka równo z godzin±, o której dzwoni mu budzik dostajê wiadomo¶æ na dzieñ dobry. Rozmawiamy ze sob± ca³ymi dniami (chwalebny facebook w telefonie ). Nie ma rzeczy do której mog³abym siê przyczepiæ (chocia¿ na upartego kobieta jak chce to i tak co¶ znajdzie ). Jest czu³y, s³odki, kochany, troskliwy..
Widzê, ¿e siê stara (np. wiem, ¿e ciê¿ko mu mówiæ o sobie i o uczuciach, a mimo to wypowiedzi stara siê pisaæ rozbudowane, odpowiada na najtrudniejsze pytania (oj a te potrafiê wymy¶liæ), ka¿dego dnia mam po kilka zdjêæ "tak bym o nim nie zapomnia³a", wysy³a mi jakie¶ mi³e piosenki...w takich pierdo³ach, ale ja to doceniam, bo z takich ma³ych rzeczy wi±¿± siê relacje). Wyzna³, ¿e chce by ten zwi±zek by³ "ju¿ tym na zawsze", ¿e widzi mnie jako ¿onê i matkê swoich dzieci ( a to chyba du¿y komplement).
Ale ci±gle mam obawy.. czy to ma sens, czy damy radê?
Zaczêli¶my swój zwi±zek, który w rzeczywisto¶ci zwi±zkiem by³ 10 godzin, po czym on wylecia³ i miesi±c czasu jest to relacja typu facebook. Do Jego przylotu pozosta³y trzy tygodnie...
Cholerne d³ugie trzy tygodnie...
Z jednej strony tyle pytañ, obaw w g³owie a z drugiej jak przypomnê sobie chwile z Nim, mam takie motylki w brzuchu !
Na prawdê, czasem zastanawiam siê jak to jest... zwi±zków kilka mam za sob±, pierwszy seks te¿...
A bêd±c przy Nim, czu³am siê jak nastolatka, która jest na randce z ch³opakiem, w którym kocha siê od dawna :P a jak mnie poca³owa³... Dziewczyny- ¶wiat mi wirowa³ niesamowite uczucie
Na sam± my¶l o chwilach z Nim stajê siê najszczê¶liwsz± na ¶wiecie..
Ale czy to ma sens, czy damy rade tak na odleg³o¶æ?
Poza tym w sumie nie wiem jak to traktowaæ, jak siê zachowywaæ, jak utrzymywaæ t± relacjê, na co zwracaæ uwagê, jak sterowaæ rozmow±, jak dbaæ o ten zwi±zek... Ehhhh tych pytañ mam milion...
Dziewczyny, pomo¿ecie?
Nulka2101 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-02, 13:27   #2
Dagunia
Komplikatorka

Wiadomo¶ci: 20 298
Dot.: relacje, zwi±zki i kilometry

Zamiast siê zastanawiaæ czy rozmy¶laæ - ¿yj chwil±. Ciesz siê z uczucia które Was ³±czy. Powodzenia
Stary 2014-07-02, 16:02   #3
emma8
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 451

Ja bym na Twoim miejscu spróbowa³a
emma8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-02, 16:46   #4
201605161006
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 8 575

Je¶li to ma byæ powa¿ny zwi±zek to niemy¶lenie o przesz³o¶ci i ¿ycie chwil± jak kto¶ wy¿ej radzi jest wg mnie nieodpowiednie. Natomiast co do samej sprawy, je¶li macie wytyczone ¿e za tyle i tyle ze sob± zamieszkacie i nie bêdzie tej odleg³o¶ci to my¶lê, ¿e to ma jak najbardziej sens.
201605161006 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-02, 22:09   #5
Nulka2101
Przyczajenie

Widzê, ¿e tak czy owak "kibicujecie" temu zwi±zkowi Bardzo mnie te odpowiedzi pocieszy³y, bo mêtlik w g³owie mam spory
Stary 2014-07-02, 22:23   #6
networkerka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 40

Widaæ, ¿e nawet gdyby kto¶ Ci powiedzia³, ¿e to nie ma sensu to nie zrezygnujesz, bo... jeste¶ zakochana! to czy Wam siê uda to zale¿y od Was. Od tego czy bêdziecie chcieli tak d³ugo na siebie czekaæ, czy dacie radê, czy nie pojawi siê za chwilê kto¶ inny obok... wiele czynników. Warto spróbowaæ, bo je¶li nie spróbujesz nigdy siê nie dowiesz. Jednak¿e planujcie razem przysz³o¶æ. Bo takie widywanie siê na chwilê nie da Wam obrazu tego, kim jeste¶cie. Mimo, ¿e znacie siê te kilka dobrych lat, to ludzie siê przecie¿ ci±gle zmnieniaj±...
networkerka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-02, 22:23   #7
justynaxxx86
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 462

Mamy teraz czasy, w których wiele ludzi, par, ma³¿eñstw nawet ¿yje na odleg³o¶æ. Dla takich zwi±zków wa¿ne s± wytyczne, na których mo¿na siê oprzeæ, mam na my¶li czas, kiedy np. on wróci do Polski albo Ty wyjedziesz do niego, wspólne mieszkanie, planowane zarêczyny itd. To cz³owieka napêdza i mobilizuje do trwania w relacji. W ¿yciu na odleg³o¶æ bardzo wa¿ny jest te¿ jak najczêstszy kontakt, chocia¿by telefoniczny czy mailowy, zawsze dobrze us³yszeæ, co siê dzieje u rdugiej po³ówki. Ja te¿ jestem w zwi±zku niby na odleg³o¶æ, choæ dzieli nas zaledwie 1,5 godziny drogi samochodem, ale s± inne przeszkody by teraz razem zamieszkaæ, ale rozmawiamy ze sob± kilka razy dziennie, jeste¶my w sta³ym kontakcie i choæ widzimy siê co weekend i to jest ta ró¿nica pomiêdzy Wami a Nami, to my¶lê, ¿e warto kontynuowaæ t± znajomo¶æ. Kiedy¶ z pewno¶ci± tak pokierujecie swoim ¿yciem, ¿e bêdziecie mogli byæ razem czê¶ciej, a mo¿e i na codzieñ
justynaxxx86 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-07-02, 23:57   #8
monikah93
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Jak komu¶ zale¿y to zawsze da radê ze wszystkim
monikah93 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-03, 11:21   #9
kalincia
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 13 025

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Poka¿ wiadomo¶æ
Je¶li to ma byæ powa¿ny zwi±zek to niemy¶lenie o przesz³o¶ci i ¿ycie chwil± jak kto¶ wy¿ej radzi jest wg mnie nieodpowiednie. Natomiast co do samej sprawy, je¶li macie wytyczone ¿e za tyle i tyle ze sob± zamieszkacie i nie bêdzie tej odleg³o¶ci to my¶lê, ¿e to ma jak najbardziej sens.
Nikt od pierwszych spotkañ nie decyduje przecie¿, ¿e to na pewno "powa¿ny zwi±zek", to siê z czasem okazuje coraz powa¿niejsze, na pocz±tku mo¿na po¿yæ chwil± i czekaæ (aktywnie), jak siê sytuacja rozwinie.
kalincia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-07-07, 23:36   #10
Nulka2101
Przyczajenie

Wybaczcie, ¿e opu¶ci³am swój w±tek, ale mia³am mase spraw na g³owie, ¿e nawet z moim ma³o co rozmawia³am...
macie racje, jestem zakochana, ale to takie ciê¿kie.. te emocje powoli siê ugaszaj±, bo nie widzieli¶my siê tyle... z jednej strony têskniê i my¶lê o nim nieustannie, a z drugiej to takie odleg³e..
Jeszcze na dodatek w to wszystko wmiesza³ siê mój by³y, który od d³u¿szego czasu próbowa³ wróciæ, ale od kiedy dowiedzia³ siê o tym, ¿e jestem z moim T¯ dosta³ na moim punkcie bzika. Co istotne-z ex mieli¶my dobry kontakt i czêsty.. tak wynika, ¿e akurat widzimy siê codziennie, albo min. 5/7 dni. mêtlik, mêtlik, mêtlik...
Stary 2014-07-08, 07:29   #11
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 962

Powiem tak - jezeli obie strony chca, to mozna byc razem na odleglosc. Oczywiscie dazac do zamieszkania razem po tym trudnym czasie.

Ja swojego TZ poznalam rowno 3 lata temu, w Londynie. Ja z Polski, on z Australii. Musialam wracac do Polski, kursowalismy miedzy UK i Polska przez 1.5 roku. Pozniej Tz wrocil do Australii i przez kilka m-cy dzielilo nas duuuuuzo km A dzis mieszkamy razem od 7 miesiecy. Warto przecierpiec, warto
Stary 2014-07-08, 13:26   #12
Nulka2101
Przyczajenie

Wow, podziwiam Lucyohlucy! Du¿e po¶wiêcenie wymagaj±ce wielu wyrzeczeñ.. Ale je¶li mówisz, ¿e warto to oby tak dalej!
A powiedzcie mi Drogie Wiza¿anki jak to u Was wygl±da³o z TYMI sprawami...?
Co radzicie zrobiæ na moim miejscu? Daæ siê ponie¶æ emocjom i fantazji, czy jednak przyzwoicie czekaæ?

Edytowane przez Nulka2101
Czas edycji: 2014-07-09 o 10:38
Stary 2014-07-09, 17:27   #13
kalincia
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 13 025

Cytat:
Napisane przez Nulka2101 Poka¿ wiadomo¶æ
Wow, podziwiam Lucyohlucy! Du¿e po¶wiêcenie wymagaj±ce wielu wyrzeczeñ.. Ale je¶li mówisz, ¿e warto to oby tak dalej!
A powiedzcie mi Drogie Wiza¿anki jak to u Was wygl±da³o z TYMI sprawami...?
Co radzicie zrobiæ na moim miejscu? Daæ siê ponie¶æ emocjom i fantazji, czy jednak przyzwoicie czekaæ?
Zrob to, na co masz ochotê z "tymi sprawami".
Co do zwi±zku na odleg³o¶æ, znali¶my siê z moim mê¿czyzn± od 5 lat, a dzieli³o nas 200 km. Wiem, ¿e to niby nie odleg³o¶æ w naszych czasach, ale transport autobusowy w Polsce to co innego ni¿ samolot.Teraz wreszcie mieszkamy razem w mojej miejscowo¶ci. Warto by³o do tego d±¿yæ mimo wszelkich przeszkód.
kalincia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-07-09 18:27:31

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.