Offopowe Zapuszczanie, część 50! - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-05, 16:54   #481
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: Offopowe Zapuszczanie, część 50!

Ja uwielbiam sos pomidorowy i zawsze z przecieru z Lidla robię w kartonie, czysty, pyszny jak domowy, do tego pokrojone pomidory ze skórki, mnóstwo ziół, czosnku i oliwy

Maryha, podeślij ze dwie
Dla mnie bazylia z Lidla jest bez wyrazu Ta moja taka pyszna i taaaaak pachnie Mam nadzieję, że będzie rosła cały czas.

Belli nic nie mów Ja przez tydzień w szpitalu miałam łącznie z 5 zastrzyków i mnie to dopiero boli. Masakra. Teraz lepiej, ale na początku siedzieć nie mogłam.

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2014-07-05 o 16:56
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 17:45   #482
otako
Zakorzenienie

Z nadgarstkiem nie byłam u lekarza. Pech chciał, że strzeliło mi ze 2 godziny po wyjściu od chirurga. Smaruje maścią przeciwbólową, usztywniłam sobie, żeby nim nie ruszać i zobaczymy. W środę idę znowu do chirurga z tym moim guzkiem, pogadam z nim na ten temat, bo ostatnio cały czas strzelają mi i nadgarstki, i kolana, i łokcie, i stawy skokowe.

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-05, 20:23   #483
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, choć objawy cały czas te same

Heh, nieźle, nawet w szpitalu mąż się przyda, ja to bym się nie odważyła chyba

Wiem, jakoś wytrzymam

Tak, sama robię Uwielbiam sosy pomidorowe. Teraz jeszcze bazylię zasiałam na parapecie, już ma kilka cm i niedługo będę szamać

Maryha, cudownie wyglądają
Aż głodna się zrobiłam!

No niestety, ale dla dzidziusia wszystko

Ja pomogłam sobie sama ... kilka rundek po szpitalnych schodach i to co drugi schodek żeby było ciężej i w nocy złapały mnie skurcze

Muszę i ja w końcu zrobić sama, ale mi się nie chce Sos do spaghetti z Biedronki wyjątkowo mi smakuje i skład ma dobry.

Cytat:
Napisane przez Bellitudoo Pokaż wiadomość
Miałam ostatnio zastrzyk w pośladek. Do tej pory boli mnie dupa i oczywiście mam siniaka
Mnie po operacji (połowa stycznia) dopiero niedawno przestał boleć.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-06, 08:45   #484
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Marysia, zawsze na oko. Puszka pomidorów ze skórki, podsmażona cebulka, trochę czosnku, pół łyżeczki chilli , bazylia i oregano. Jak mam suszone pomidory to gotuję z nimi Potem blender, trochę śmietanki/jogurtu/mleka. Takie bez szału, ale jest pyszny.
Interesowałam się tylko czy robisz ze świeżych, z puszki czy z przecieru ze świeżych w ogóle mi nie podchodzi, pewnie dlatego, że pomidory w sklepach w ogóle bez wyrazu są

Miki, mam dla Ciebie odpowiedź na temat jednej kuleczki Można powiedzieć jedno winogrono, aczkolwiek jest to wtedy inny rodzaj, nijaki. Zazwyczaj odnosi się to do jednego krzewu
Stary 2014-07-06, 10:33   #485
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość

Miki, mam dla Ciebie odpowiedź na temat jednej kuleczki Można powiedzieć jedno winogrono, aczkolwiek jest to wtedy inny rodzaj, nijaki. Zazwyczaj odnosi się to do jednego krzewu
Ok, wszystko jasne

Jaki dziś skwar

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Mam dość Tż. Od jakiegoś czasu praktycznie w ogóle ze sobą nie rozmawiamy

Stary 2014-07-06, 10:58   #486
Asia19x
Zakorzenienie

Miki Dlaczego? Co się dzieje?

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-06, 13:13   #487
Maryha_ah
Zakorzenienie

Miki czemu? Tyle lat razem jesteście.. Co się dzieje?
Stary 2014-07-06, 22:54   #488
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Jak już ze sobą rozmawiamy to zazwyczaj kłócimy się o to, że go ciągle nie ma w domu Można powiedzieć, że od rana do wieczora siedzę sama z dzieckiem. Dobrze, że teściowa zabiera ją na spacer to chociaż te 2h mam czasu dla siebie. Tzn. to też nie do końca czas dla mnie, bo wtedy ogarniam chałupę i robię obiad. Tż pracuje od 7-15. Przyjdzie z pracy, zje obiad około 16 i kładzie się spać tak na pół godziny. Wstaje, ubiera się i wychodzi na siłownię. Wraca do domu koło 19.30 i szykuje sobie jedzenie. Na siłownię chodzi 3x w tygodniu. Wieczorem przeważnie znowu wychodzi, bo albo jedzie na zakupy albo siedzi w garażu. Jak już raczy być w domu wieczorami to przeważnie śpi albo siedzi przy komputerze. Zero czasu dla mnie. Z małą siedzi na co dzień baaardzo krótko. Praktycznie tylko wtedy jak ja ogarniam obiad. Dzisiaj na spacerze wygarnęłam mu sporo rzeczy i on powiedział jakie ma do mnie zarzuty. Rozje... mnie na łopatki Zdecydowanie brakuje mu argumentów, bo powiedział, że denerwuje go że czasami zostawiam naczynia w zlewie, noo taak, bo czasami zwyczajnie nie mam siły ani ochoty na zmywanie po całym, męczącym dniu Wolę to zrobić rano jak mała ma drzemkę. Albo że jest bałagan. Pedancik się znalazł Jego zarzuty są tak błahe w porównaniu do moich, bo jak się ma niezmycie naczyń do kompletnego braku zainteresowania rodziną

Dziecko baardzo dużo zmienia i wtedy dopiero widać czy można na kogoś liczyć, czy nie. Widać, że mała jest o wiele bardziej za mną, bo jak Tż bierze ją na ręce to od razu zaczyna mnie szukać, rozgląda się i woła po swojemu maaama. Kiedyś będzie tego żałować, że przespał najważniejszy czas w życiu dziecka Pasje pasjami ale jak ktoś ma na to czas. My nie mamy. Ogólnie Tż ma ciężki charakter i to wiedziałam wcześniej, ale wcześniej jakoś nam się układało. Bardziej mu na mnie zależało, bo może bał się że mogę go zostawić. Teraz już jest pewny siebie i ma w dup... ale do sexu to oczywiście pierwszy

Stary 2014-07-07, 06:58   #489
Bellitudoo
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe Zapuszczanie, część 50!

Miki musicie się dotrzeć po prostu. Na dobra sprawę nie mieliście czasu tego zrobić. Ślub, zamieszkaliście ze sobą i ile, 2-3 miesiące potem pojawiła się mała. A wiadomo, że na początku to wszystko różowe. Dziecko tp jednak obowiązki, pochłania dużo czasu, a czas dla partnera zmniejsza się. Stawiaj na swoim, nie wychowuj trutnia domowego. Spiszcie sobie jakie macie względem siebie wymagania i przedyskutujcie je. Staraj się jego wymagań nie wyśmiewać wprost, faceci niby tacy męscy, a tacy są na to wyczuleni. Jak trzeba to zróbcie sobie nawet grafik obowiązków. Ja rozumiem, że on pracuje, ale serio schowanie naczyń do szafki nie jest wyczerpującym zajęciem. Kompromisy, dużo rozmów, cierpliwości, wyrozumiałości i czasu, bo z dnia na dzień nic się nie zmienia.

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Dla Ciebie prowadzenie domu, bycie mamą,to też nowa sytuacja, nowe obowiązki i może jeszcze nie do końca sobie poradziłaś z organizacją tego wszystkiego? Tż pracuje, rozumiem zmęczenie i że Ty większość w domu robisz, ale on też może ruszyć tyłek po pracy. Niech chociażby odkurza dywany, ale niech nie myśli, że nie musi robić w domu nic. Niech robi mniej, skoro pracuje, ale niech coś robi.

Edytowane przez Bellitudoo
Czas edycji: 2014-07-07 o 11:18
Bellitudoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 08:38   #490
Czarna93
Zakorzenienie

Cytat:
Dla Ciebie prowadzenie domu, bycie mamą,to też nowa sytuacja, nowe obowiązki i może jeszcze nie do końca sobie poradziłaś z organizacją tego wszystkiego? Tz pracuje, rozumiem zmęczenie i że Ty większość w domu robisz, ale on też może ruszyć tylek po pracy. Niech chociażby odkurza dywany, ale niech nie myśli, że nie musi robić w domu nic. Niech robi mniej, skoro pracuje, ale niech coś robi.
Nieustawiony chłop to najgorsze co może być
Ja jeszcze z Tżtem nie mieszkam, ale już wie, że opieprzać to się nie będzie
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 08:57   #491
Asia19x
Zakorzenienie

Miki takie argumenty rzeczywiście może sobie wsadzić w
Naczynia zostawiasz, nie no, naprawdę Mój Tż też czasem pieprzy tak w świat, gdy brakuje mu argumentów, więc Twój Tż wiedząc że masz rację, próbował się jakoś wybronić, żeby nie było na niego. Przykro mi, że tak się zachowuje, ale kiedyś obudzi się z ręką w nocniku i będzie bardzo żałował.
Oczywiście, on pracuje i zarabia na Was, ale Twoje siedzeniu w domu, zajmowanie się małą też jest ciężką pracą i on musi sobie zacząć zdawać z tego sprawę.W domu mieszkacie razem i powinniście mieć takie same obowiązki. Nie musi gotować codziennie, latać z mopem, ale to, że pracuje nie znaczy, że ma Ci w domu nie pomagać. Przykre to jest, bo przecież potrzebujecie go Mów mu cały czas o tym czego oczekujesz, czego potzrebujesz, musicie dojść do kompromisu. Teściowa nie może na niego wpłynąć? Wiem, jest jaka jest, ale może się uda...
Nie poddawaj się i tłumacz mu cały czas, choć wiem, że to może być męczące...
Co do łóżka - ubieranie golfu na noc i pantalonów może zmusiłoby go do zastanowienia się nad tym co robi Niech sobie nie myśli, że może wszystko.
Mam nadzieję, że to tylko chwilowy kryzys u Was O miłość i uczucie cały czas trzeba dbać, faceci myśla, że jak jest się małżeństwem, ma się dziecko, nie trzeba się starać

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2014-07-07 o 08:58

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-07, 11:30   #492
Bellitudoo
Zakorzenienie

Asia, mi się wydaje, że mieszanie teściowej to nie jest dobry pomysł. Dorośli są, muszą sami się dogadać. A jeszcze później miałby kolejny powód do pretensji, że poszła na skargę do mamusi.

Czarna, ja się zastanawiałam jak to u nas wyjdzie, bo w poprzednim mieszkaniu w pokoju Tżt i jego brata był wieczny syf. No i okazało się, że źle nie jest, Jak miałam taki czas na uczelni, ze spędzałam więcej godizn niż Tż w pracy, po powrocie jeszcze musiałąm coś napisać/przeczytać/nauczyć się to Tż robił większość rzeczy. Wracałąm po 12 godiznach a tu podłogi pomyte, naczynia pomyte, obiad gotowy. Są takie rzeczy, które Tż strasznie odkłada, albo nie rozumie, że mnie może coś denerwować. Najczęściej ja gotuję, mamy małą kuchnię i szału dostaję jak wracam do domu, a tam nie ma gdzie obiadu zrobić, bo na stole talerze po śniadaniu. Ja też nie myję rano naczyń, ale chociaż staram się pamiętać o włożeniu do zlewu . Większym bałaganiarzem i leniem w tym temacie okazał się brat Tżta, w efekcie ja i Tż robiliśmy 90% porządków, a on wynosił śmieci i mył po sobie naczynia. Ale wprowdziliśmy porządny grafik, wypunktowane dokłądnie co trzeba zrobić i sprząta. W swoim pokoju ma syf, ale to mnie średnio obchodzi. No, ale Tż też sam się garnie, rozwiesza pranie bo wie, że nienawidzę tego robić. Szkoda, ze prasuje trochę pokracznie, bo chyba wolałabym wiecznie myć naczynia, byleby nie tykać żelazka. Ja rozwieszam firanki, a Tż myje okna. Miał głupi nawyk zostawiania ubrań gdzie popadnie, tzn brudne do kosza trafiały, ale np spodnie. Parę razy musiał długo szukać bo "walały się to pewnie gdzieś schowałam, ale teraz nie pamiętam gdzie" i jakoś odnalazł drogę do szafy. Żeby było śmieszniej to teraz ja się łapię na tym, że zostawiam ubrania na fotelu. :brzydal"

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Wkurza mnie w tym mieszkaniu, ze jest takie małe i zagracone. Ale bez sensu kupować nowe meble, jak to tylko wynajmujemy. W moim pokoju domowym mam wsyztsko pochowane w szafkach, a tu nawet nie ma gdzie, więc stoją na półce, trzeba odkurzaaać, przekładać, układać.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Chyba nie trzeba takiego maluszka ciągle nosić, nie ? Pewnie to zależy od dziecka, ale masz coś takiego? https://img3.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/540x405...sz-2971418.jpg Wtedy dziecię do kuchni i można ogarniać mając na oku. Przynajmniej moje znajome tak robiły. Chyba że dziecie się szybko nudzi, to gorzej.

Edytowane przez Bellitudoo
Czas edycji: 2014-07-07 o 11:19
Bellitudoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 11:35   #493
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Miki, TŻ pracuje, rozumiem. Zarabia na Was. Też potrzebuje odpoczynku, relaksu, czasu dla siebie. I go ma. Chodzi na siłownię 3x w tygodniu. A Ty? Jak on w pracy, Ty też, domowe obowiązki. Potem on wraca z pracy i ma czas dla siebie, siłownia, a Ty? Dalej dom na głowie...
Tyle co on ma czasu na siłownię, Ty powinnaś mieć na coś też. Jakaś równowaga powinna być.
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 12:59   #494
Maryha_ah
Zakorzenienie

Asia nigdy nigdy nigdy nie wolno lecieć na skargę do mamusi bądź teściowej! Ja bym straciła szacunek do TŻa gdyby w konfliktowej sytuacji zadzwonił do mojej mamy się poskarżyć. Co to w ogóle miałoby być? Owszem, są sytuacje, w których warto poprosić o pomoc w rozwiązaniu problemu rodziców/teściów ale to musi być ostateczność. Rozumiem, że czasem człowiek chce się wygadać, bo mu nerwy puszczą, bo potrzebuje rady, ale żeby na chłodno iść do teściowej i nakablować na syna? Strzał w kolano. Z bazuki. Syn zawsze będzie synem, a synowa obcą babą.

Uh. Miki. Ciężka sytuacja. Powiedzmy że z jednej strony Cię rozumiem, a z drugiej nie. Rozumiem Cię, bo Twój TŻ jest typem trutnia, a mój tez ma zadatki na takiego. Mija nam 2 lata wspólnego mieszkania razem, podczas których dosłownie uczę go dzielenia się obowiązkami domowymi. Wyjaśniam, tłumaczę, wskazuje prace, które ma wykonać, bo sam na nie nie wpadnie. Spędzania wolnego czasu ze mną nauczył się dużo szybciej. Wałkowanie trwa już 2 lata i pewnie jeszcze trochę potrwa. Wy macie wyjątkowo ciężką sytuację bo ani nie mieszkaliście przed dzieckiem razem, ani nie wyjeżdżaliście nigdzie na dłużej. Więc przed Tobą cały trudny proces uczenia go, że z żoną się pije kawkę po obiedzie, wychodzi na spacer, odkurza, a dopiero później może iść na siłkę czy do kolegów. Ostrzegam, proces trudny i żmudny. O ile mój chętnie spędza ze mną czas, to do odkurzacza się nie garnie zdecydowanie.

Może zarządzaj, że Ty chcesz 2 razy w tygodniu chodzić na aerobik? Dobrze by Ci wyjścia zrobiły. A on niech posiedzi z małą. Albo poszukaj pracy?

Z drugiej strony, wiem, że z dzieckiem jest dużo roboty. Ale posprzątanie małego mieszkania i ugotowania obiadu to nic strasznego,można to zrobić z dzieckiem. To nie jest ogromna, porażająca ilość obowiązków. Tak tak, wiem, nie mam dziecka to nie wiem. Być może. Tak jak Bell pisze, dla Ciebie to też nowa rola, nie prowadziłaś wcześniej domu, nie miałaś dziecka, nie gotowałaś. Może Cię to przerasta też trochę? Nie rozumiem, czemu nie stawiasz sprawy jasno: oczekuje, żebyś był w domu w taki i w taki dzień zająć się małą, a w taki i taki odkurzał i robił pranie, czy co tam wam pasuje.

Edytowane przez Maryha_ah
Czas edycji: 2014-07-07 o 13:01
Maryha_ah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 13:16   #495
Bellitudoo
Zakorzenienie

Ja nie dałabym chyba rady siedzieć cały czas w domu. Od tego robię się zgorzkniałą, marudna, kapryśna i czepiam się wszystkiego. Na dłuższą metę nie wytrzymałabym, musiałąbym iść chociaż pobiegać na pół godziny, poćwiczyć, raz na jakiś czas wyjść do koleżanki. Dla zdrowia psychicznego Tż, dziecka i mnie byłoby to bardzo pożądane. Wiadomo, że na początku , po urodeniu to całkiem inna sytuacja, ale nie wiem,czy dużo pociągnęłabym tak.
Stary 2014-07-07, 13:33   #496
Asia19x
Zakorzenienie

Nie chodzi o lecenie na skargę. Ale czasem rodzice potrafią pomóc, zależy jakie ma się z nimi stosunki. To była propozycja, bo jeżeli drzwiami nie da się wejść, trzeba spróbować oknem. Czaasem posprzątanie najmniejszego mieszkania przy dziecku jest wielkim problemem, gdy płacze, jest marudne i nie wiadomo o co chodzi. Dzidziuś to nie taka prosta sprawa, dlatego facet też powinien mieć swoje obowiązki oprocz pracowania, bo to nie jest żadne wytłumaczenie.
Mój Tż też ćwiczy teraz póki jeszcze może, ale wiem, że po urodzeniu na początku na pewno nie będzie chodził, jak się "oswoimy" z małą to wtedy wróci, ale już na pewno nie tak często. Nie chodzi o to by zabraniać, ale musi mieć świadomość, że teraz nasze potrzeby bynajmniej na początku przestaną się liczyć.
Face to trudny materiał, nie ma ideałów i nigdy nie będzie, ale życie razem polega na tym by się wspierać, pomagać sobie i móc na siebie liczyć nie tylko wtedy gdy jest pięknie, ale gdy pojawiają się problemy. Ja teraz niestety jestem "bezużyteczna", Tż jeździ na zakupy, wozi mnie do lekarzy, chodzi do apteki, sprząta - jak sprząta tak sprząta, ale ważne że to robi, zajmuje się i mną w domu, gotuje, dlatego wiem, ze jak mała się urodzi też będzie się tak starał choć na początku może się przerazić i jestem tego świadoma. Ma swoje humory, ale i tak jestem z niego dumna

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2014-07-07 o 13:35
Stary 2014-07-07, 13:54   #497
Maryha_ah
Zakorzenienie

A kto mówi, że nie powinien? do roboty trutnia zagonić, chociaż to długi i żmudny proces. Coś o tym wiem Tylko o tym trzeba rozmawiać, tłumaczyć i mieć duuużo cierpliwości

Ja też świruje jak za długo jestem w domu. Nie wyobrażam sobie nie wychodzić przez pół roku. Tak samo jak Bell, dla dobra otoczenia musiałabym mieć wychodne raz na jakiś czas.

Teraz na wakacje wiedziałam, że pracy mieć nie będę, więc wzięłam staż. Muszę mieć po co wyjść z łóżka bo dziczeje i popadam w dziwne dołki. Z dzieckiem pewnie byłoby podobnie, zapuściłabym się i zdziczała.
Stary 2014-07-07, 15:34   #498
pamfilia
Zakorzenienie

Moim zdaniem rozmowa z teściową to absolutna ostateczność, kiedy bezpośrednie rozmowy z partnerem nie dawały rezultatów. U Miki chyba takiej rozmowy nie było w ogóle? TŻ na pewno poczuje się osaczony i atakowany w takiej sytuacji, ja na pewno bym się wściekła gdyby mi partner taką akcję zrobił.
Miki a Ty koniecznie musisz zacząć wychodzić z domu, na jakiś aerobik czy basen - TŻ ucieka z domu pod pretekstem siłowni, pracy w garażu itd i zrzuca to na Ciebie. Niedopuszczalne. Postaw mu sprawę jasno - że Ty też będziesz wychodzić co kilka dni i on ma obowiązek zająć się w tym czasie dzieckiem. Obydwoje pracujecie i obydwojgu wam należy się czas wolny, tylko dla siebie.
A na serio nie jesteś w stanie NIC zrobić w domu z dzieckiem w ciągu dnia? Non stop siedzisz z nią i się bawisz? Bo wydaje mi się, że spokojnie dałoby się gotować i sprzątać, przecież dziecko też się umie zająć sobą. Trochę trzeba ją też usamodzielniać w tym względzie, żeby umiała być sama przez parę chwil, bo później będzie bardzo ciężko to skorygować.
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-07, 17:42   #499
otako
Zakorzenienie

A wiecie, że Ziaja ma kremy BB i CC w swojej ofercie: http://ziaja.com/kosmetyki/3678,krem...cien-naturalny Jestem zaskoczona!

otako jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-07, 20:23   #500
Maryha_ah
Zakorzenienie

Przez ciebie pewnie pojadę go kupić, a miałam oszczędzać na primark!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
Stary 2014-07-07, 22:15   #501
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Ciekawe ile to docieranie będzie jeszcze trwało. Dobrze chociaż, że lato jest to i na spacer wyjść można. Często teściowa zabiera małą, albo wpada do mnie moja mama żeby mi pomóc się ogarnąć. Ja mu powiedziałam jakie mam co do niego wymagania - więcej czasu dla rodziny. To dla mnie bardzo ważny argument, ale dla Tż chyba nie do spełnienia, bo on powiedział, że nie zrezygnuje z siłowni ani jej nie ograniczy, bo ma swój plan i koniec kropka Tż ma do mnie chyba tylko dwa zarzuty, że czasami nie zmyję naczyń i nie schowam paczek. No dla mnie to są tak błahe rzeczy, że nie mogłam go nie wyśmiać Tym bardziej, że zdarza mi się to baardzo rzadko. Po prostu nie miał się czym obronić.

Ja sobie jakoś radzę, ale bez pomocy drugiej osoby lekko nie jest. Mała jest teraz na takim etapie, że nie chce w ogóle sama się bawić, zresztą ona sama jeszcze dobrze nie siedzi, więc nie mogę jej zostawić. Poza tym jak wyjdę z pokoju to jest płacz. Większość czasu są ręce. Póki co mamy fotelik i wózek, ale ani w tym, ani w tym nie posiedzi dłużej niż 5 min. Jak ma drzemkę to wiadomo, że wtedy mogę coś ogarnąć w mieszkaniu, czy przygotować obiad. Śpi różnie, w południe przeważnie tak pół godziny. Tz obiad ma podany zawsze, nigdy nie było sytuacji że nie miał co zjeść

No niestety dla większości facetów siedzenie z dzieckiem w domu nie jest żadną pracą. Tylko ciekawe dlaczego dzwonił po teściową jak miał dłużej siedzieć z małą Mam nadzieję, że w końcu coś wskóram. Co mnie jeszcze niesamowicie wkurza to to, że niby jedzie na zakupy, a tak naprawdę są tylko pretekstem do wyjścia z domu i pojechania do garażu Mówiłam mu wielokrotnie, że nie musi jeździć codziennie, a zrobić raz w tygodniu większe zakupy. Po pieczywo może zachodzić po pracy, ma po drodze. Pojedzie i przepada na ładnych kilka godzin. Fakt, że mała już wtedy śpi, ale co z tego? Przecież nie tylko ona potrzebuje spędzać z nim czas. Ja też tu jestem

Teściowa raczej nie ma na niego wpływu, bo wielokrotnie mówiła mu żeby ograniczył siłownię i garaż. Jak widać bezskutecznie.

Przeglądam oferty pracy. Chciałabym tak z nią do roku posiedzieć, ale jakbym znalazła coś wcześniej to pójdę bez gadania Tylko znaleźć pracę w tej dziurze nie mając znajomości jest meega wyzwaniem.

Stary 2014-07-08, 14:30   #502
Maryha_ah
Zakorzenienie

Miki, skoro nie chce rezygnować z siłowni to ok. Zaproponuj, że 3 razy w tygodniu idzie na siłownie, a 2 razy spędza wieczór z dzieckiem i Tobą i to nie przed komputerem a bawiąc się i rozmawiając. Wyznacz dni i egzekwuj. Inaczej chyba się nie da. A na zakupy zacznij chodzić sama, żeby nie miał pretekstu do znikania i kolejnego argumentu "ja mam tak dużo na głowie, bo muszę chodzić na zakupy". Zabierz mu ten argument

Gdzie są wszyscy tak poza tym?

Dorosłe życie jest do niczego. Nie dość, że muszę sama dobrowolnie zapisać się do dentysty to jeszcze muszę z uśmiechem do niego iść i wydać pieniądze, za które mogłabym kupić sobie sukienkę -_-

Edytowane przez Maryha_ah
Czas edycji: 2014-07-08 o 14:34
Maryha_ah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 14:42   #503
Asia19x
Zakorzenienie

Zgadzam się z Maryhą
Miki 3mam kciuki, by Tż się ogarnął, a Ty nie musiała się smucić przez to

Maryha, no takie życie moja miła Mnie już teraz pełne konto nie cieszy jak wtedy, kiedy mieszkałam z rodzicami i wydawałam wszystko na swoje potzreby. Teraz jest jedzenie, rachunki, ŻYCIE i mój szkrab w drodze, nie ma kupowania ciuchów i myślenia tylko o nich Ale nie narzekam, bo stać mnie na kosmetyki i na jakiś tam ciuch, choć teraz bardzo żałuję na siebie. POza tym są inne priorytety. Też chciałabym teraz kupić nową torebkę i kilka rzeczy, mimo, iż jestem "leżąca", ale nie mogę, bo wizyty prywatne, ciągle jakieś witaminki, teraz z tymi nerkami prywatnie także będzie lekarz, a nie torebka. Wiadomo, chciałabym wiele rzeczy, ale cieszę się tym co mam i, że jeszcze mnie stać na prywatną wizytę i to jest najważniejsze, że jest za co żyć

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2014-07-08 o 14:43
Stary 2014-07-08, 15:02   #504
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Miki cierpliwości. Chciałabym napisać jakąś mądrą radę ale dziewczyny już chyba napisały wszystko.
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:57   #505
Celestyn3k
Zakorzenienie

Miki, mam nadzieję, że jakoś wypracujecie sobie podział obowiązków i Twoj Tż zrozumie, że rodzina powinna być na pierwszym miejscu. (pierwszym = wyżej niż siłownia).
Ja mam dziwną sytuację, bo Mój podporządkował swoje życie pode mnie (nawet zrezygnował z pracy, byśmy mogli się widzieć, bo zmiany na popołudnia by nam uniemożliwiły to przez moje studia), odmawia rodzicom pomocy, nie chodzi na silownię, ani na taekwondo, bo jestem ja. Niestety ja mam jakieś obowiązki domowe, moi rodzice nie są wyrozumiali pod tym względem i gdy się sprzeciwiam, to wybucha kłotnia. On chce się widzieć od 8 rano do nocy. W takim układzie nie jestem w stanie niczego ugotować, upiec, posprzątać, czy pójść na zakupy. Każdy wolny dzień wykorzystuję dla nas. Chciałabym robić to co zawsze - czasem obejrzeć film, malować, wyspać się, odwiedzić rodzinę... Teraz przeżywam piekło, bo moja mama pracuje, tata robi remont i ma urlop, no i brat siedzi w pracy. Zostalam sama z całą plantacją porzeczek (1000 krzaków), a on nie rozumie tego, że nie mogę się widzieć... ale to temat rzeka. W sumie pierwszy raz narzekam tutaj na P.

"Dążcie więc do tego co w górze
- nie do tego co na ziemi."
[Kol 3,2]
zupa
Celestyn3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 09:08   #506
Asia19x
Zakorzenienie

Celestynko wiesz co, ja uważam, że Twój Tz stanowczo przesadza. Dlaczego niby rezygnuje ze wszystkiego i chce być z Tobą od rana do wieczora? Troszkę to chore jest, bo powinien mieć jakieś "swoje sprawy", a Ty swoje. Pomagasz w domu, masz obowiązki, on musi to zrozumieć, bo życie to nie tylko spędzanie miło czasu razem 24/24. To fajnie, że tak bardzo Cię kocha, ale ja to odczuwam tak, jakby i On chciał, abyś Ty swoje życie podporządkowała jemu - zrezygnjesz ze wszystkiego i będziecie tylko Wy, a niestety tak to nie działa. Każdy z nas ma jakieś obowiązki, beztroskie życie chyba już dawno minęło. Może postaraj mu się jakoś wytłumaczyć to. Ile masz lat?

A Wy co tak uciekłyście? Boże, jak gorąco. Tż wczoraj kupił wentylator, bo nie da się wytrzymać w domu, 27 stopni jest

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-09, 09:55   #507
moooniek
Zakorzenienie

Ja w pracy jestem ludzi nie ma, wiec posprzatalam wszystko i siedze na tarasie, bo na barze mozna sie udusic, taka duchota.
Mam taka swietna ekipe w pracy niezaleznie od stanowiska, wszyscy mili, pomocni

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-09, 10:05   #508
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
A wiecie, że Ziaja ma kremy BB i CC w swojej ofercie: http://ziaja.com/kosmetyki/3678,krem...cien-naturalny Jestem zaskoczona!
O, wow
Już widzę te odcienie, na pewno nie dla mnie

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-09, 10:18   #509
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
Gdzie są wszyscy tak poza tym?
Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
A Wy co tak uciekłyście? Boże, jak gorąco. Tż wczoraj kupił wentylator, bo nie da się wytrzymać w domu, 27 stopni jest
Ja byłam w poniedziałek nad morzem. Oczywiście mimo godzin spędzonych w wodzie spaliłam sobie łapki. Żeby nie było- smarowałam się i psikałam filtrem 50 .

Teraz siedzę w pracy i się wściekam bo Tż ma urlop... Moja mama jak zwykle mnie dobija gadaniem, że jak zrobię sobie wolne to nikt nie przyjdzie. Już dziś jedną rozmowę z nią skończyłam, jak zaczęła głupio gadać Wczoraj zmarł dziadek Tż i on teraz pomaga załatwiać swojej mamie. A ja liczyłam, że będę te dwa tygodnie kończyć szybciej pracę i spędzimy czas razem

Muszę jeszcze iść zanieść do ZUS-u deklarację . I do jednej babki ze sprzętem dotrzeć, a jest GORĄCO i duszno . Chyba pójdę do domu po rower.

Szopa na głowie mnie nieziemsko irytuje. Może powinnam się cieszyć, że po wycieniowaniu górnej warstwy włosów włosy się kręcą. Niestety tak nie jest. Dolna warstwa się tak nie kręci (jest do ramion), a górna jest mniej więcej do uszu.

Zazdroszczę ludziom towarzystwa w pracy
trinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 13:17   #510
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Ja dzisiaj wyniosłam się do mamy Mała właśnie śpi, a ja objadam się lodami

W Biedronce nektarynki w promocji za 2,99 zł

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Tż robi małe postępy. Wczoraj wziął małą na spacer po pracy, a wieczorem poprosił czy może na chwilę skoczyć do garażu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości