Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-08, 16:51   #4231
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Yyyy a to nie jest tak, ze po porodzie Tz z automatu ma 2 tyg wolnego??
Ma się prawo do dwóch tygodni dodatkowego urlopu płatnego 100% , ale to nie jest z automatu po porodzie. Ma się rok na wykorzystanie go liczony od narodzin dziecka.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 16:53   #4232
Paradi87
Raczkowanie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
niee musi złożyć wniosek o urlop ojcowski, a może go wykorzystać w ciągu pierwszego roku życia dziecka
Paradi87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 16:53   #4233
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Jeju niecale 2 kg na plusie??? heh Ty to mozesz jeszcze na minusie skonczyc, Jezu zazdroszcze Ci, to jest strasznie dziwne ale super A z tego co zauwazylam wsrod kolezanek i w rodzinie to dlugie karmienie powoduje ze suma sumarum piersi sa mniejsze ale bardziej wiszace, za to te ktore zaraz na poczatku zrezygnowaly z karmienia maja nieo wieksze niz przed ciaza, ale tutaj mam tylko 2 przyklady wiec moze to zbieg okolicznosci Ja chce karmic pol roku i potem zaczac dokarmiac regularnie MM zeby laktaja sie zmniejszala
na poczatku tj od razu czy po kilku m-cach??

Gosia fajna komoda
Kasia wozek ladny ale ten twoj sklep nie wie sam co sprzedaje, ja bym ich rozszarpala po takich wiesciach

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 16:54   #4234
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

A tak w ogole to tak pedzimy z pisaniem ze na dniach wykonczymy ten watek

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 16:55   #4235
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paradi87 Pokaż wiadomość
niee musi złożyć wniosek o urlop ojcowski, a może go wykorzystać w ciągu pierwszego roku życia dziecka
yyy musze sie doksztalcic, czemu taki nie ogar jestem??

Stary 2014-07-08, 16:57   #4236
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
na poczatku tj od razu czy po kilku m-cach??

Gosia fajna komoda
Kasia wozek ladny ale ten twoj sklep nie wie sam co sprzedaje, ja bym ich rozszarpala po takich wiesciach
To nie wina sklepu akurat, tylko producenta. Oni nie zapewnili informacji o niedostępności niektórych kolorów. Czekam już 7.tydzień, uwierz mi, nie jestem cierpliwą osobą, potrafię zrobić aferę i zawalczyć o swoje, ale w tej sytuacji jestem przekonana, że akurat sklep też jest poszkodowany. Więc jestem miła i czekam grunt, że zamówiłam na tyle wcześnie, że nie mam noża na gardle.
Stary 2014-07-08, 16:58   #4237
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:

tutaj jest jakieś info
http://urlopypro.pl/urlop-ojcowski/

nie ty jedna jesteś nieogar
Stary 2014-07-08, 16:58   #4238
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Moj Tz moglby miec 2 miesiace urlopu platnego 75%
ale sie na niego nie zdecydowaliśmy

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 16:58   #4239
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
To mu w pracy w kadach wyjaśnią, ty nic nie musisz wiedzieć
Stary 2014-07-08, 17:05   #4240
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
może wykorzystać w ciągu roku, ale gin może wystawić opiekę i wtedy też jest 100% płatne

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 17:07   #4241
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
może wykorzystać w ciągu roku, ale gin może wystawić opiekę i wtedy też jest 100% płatne
??? o tym to ja nie wiedziałam ?? jak gin może wystawić opiekę ??? o co chodzi z tą opieką???
Stary 2014-07-08, 17:09   #4242
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
??? o tym to ja nie wiedziałam ?? jak gin może wystawić opiekę ??? o co chodzi z tą opieką???
Zwolnienie od lekarza wystawione na tżta po to, aby mógł się opiekować tobą i dzieckiem po porodzie.
Stary 2014-07-08, 17:10   #4243
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Można mieć opiekę nad żoną po porodzie. Chyba Max 14dni i to może wystawić nawet rodzinny...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 17:15   #4244
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47213944]Można mieć opiekę nad żoną po porodzie. Chyba Max 14dni i to może wystawić nawet rodzinny...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

A z tego co slyszalam albo gdzies przeczytalam to tylko wtedy mozna miec takie zwolnienie jak zona jest po cc bo po sn nie daja ale nie wiem czy to prawda

Nasze szczescie
Stary 2014-07-08, 17:17   #4245
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Zwolnienie od lekarza wystawione na tżta po to, aby mógł się opiekować tobą i dzieckiem po porodzie.
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47213944]Można mieć opiekę nad żoną po porodzie. Chyba Max 14dni i to może wystawić nawet rodzinny...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Wow nie miałam o tym pojęcia bardzo przydatne informacje
Stary 2014-07-08, 17:22   #4246
White Cafe
Rozeznanie

Post Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Umi Zumi -nie zawracaj sobie glowy kilogramami, zaraz rodzimy Mialysmy ten sam termin, ale mi z usg teraz wyszedl wczesniejszy, wiec moge zostawic Cie w tyle

Cytat:
ja też mam teraz 70 kg i też dość mocno walczę żeby nie przytyć atu nic .
Ciesz się że przytyłaś po całości bo łatwiej będzie ci to zrzucić. Ja przytyłam tylko w cyckach (rozstępy mam straszne na nich ); w brzuchu, tyłku i udach. wszystkie nadrobione kg są tylko w tych partiach ciała. Jakby rozeszło się po całości myślę, że lepiej bym wyglądała i łatwiej byłoby mi to zrzucić
Wiem jak sie czujesz, ale samym porodzie pewnie ubedzie Ci z 10 kg, a reszta tez pewnie szybko spadnie. A te rozstepy masz czerwone czy biale?

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja u ginekologa płacę za normalną wizytę 120 a za usg płaciłam 170. W tym koleś jest 24/7 pod mailem i telefonem i mogę dzwonić i pisać z każdą pierdołą i jest drugi w rankingu w mieście. Ale to dlatego, że to prywatny gabinet.

Wyszło tak a nie inaczej bo ta lekarka, którą mi polecił pracuje w dwóch przychodniach, w jednej na nfz (zapisy są dopiero na październik/listopad) a w tej przyjmuje dwa razy w tygodniu po 4 godziny i oczywiście jest to medicus, więc ceny z kosmosu na standardzie. Nie znalazłam nigdzie w necie, żeby miała prywatny gabinet.
Do jakiego lekarza się wybierasz? Wiem, że chodzi o cięcie ale chyba przegapilam, jaki masz plan zeby to załatwić

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
A ja tak się zdenerwowałam, ze poszłam do prywatnej pani doktor i zapytałam czy mnie dziś przyjmie, poprosiłam ze mi zależy( dużo miała pacjentek na korytarzu, wiec myślałam że mnie spławi) ale była bardzo miła i pow że ok 17 kończy prace wiec abym przyjechała. Przypomniałam sobie że moja kumpela mi opowiadała o niej, wiec zadzwoniłam do kumpeli i wypytałam, pow, ze u niej jest tylko na zapisy, ale jak mi zależy to żeby pójść zapytać...Tym bardziej ze 15 jedzie na urlop, więc podejzewam ze jak wróci to już będe po wszystkim

Mam nadzieję ze będe zadowolona opinie na necie czytałam to ma dobre...A moze kobieta bedzie bardziej wyrozumiała...
Ksiażeczka ciaży chyba wystarczy aby jej pokazać, czy brać wszystkie wyniki badań????Czy tylko te ostatnie????
Lepiej wez wszystkie, zeby potem nie zalowac. Dobrze, ze idziesz. Napewno wszystko jest ok, ale po prostu będziesz spokojniejsza

Edytowane przez White Cafe
Czas edycji: 2014-07-08 o 17:30
White Cafe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 17:23   #4247
sara 85
Zakorzenienie

Nie wiem do konca jak to jest z tą opieką. Przedtem miał 2 tygodnie wystawione przez gina. Musze sie dowiedzic czy to tylko po cc się należy czy po sn tez

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 17:29   #4248
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
To mu w pracy w kadach wyjaśnią, ty nic nie musisz wiedzieć
Do kadr to on moze najwyzej maila wyslac...i tez niewiele sie dowie. Ogolnie denerwuje nie ostatnio jego praca ale o tym innym razem...
Cytat:
Musze sie w to wgryzc i przemyslec. Nie wyobrazam sobie siedziec tu z dzieckiem i mama sama a Tz tylko na weekend przyjedzie a dopiero po 2 tyg zabierze ze soba?!? Bo z noworodkiem w trase to ja sie nie pisze jechac, szczegolnie ze trzeba bedzie zalatwic formalnosci, meldunki a tam na miejscu nie mam jeszcze przychodni nawet wybranej...
Nie ogarnam tego, ani nie wiem jak kapac dziecko, jak przewijac, jak czesto karmic, chyba nic nie wiem

Kupujecie kolyske/kosz mojzesza??
Ja sie caly czas zastanawiam czy warto - jakies za i przeciw??

Stary 2014-07-08, 17:30   #4249
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
nie no co ty

Cytat:
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
A z tego co slyszalam albo gdzies przeczytalam to tylko wtedy mozna miec takie zwolnienie jak zona jest po cc bo po sn nie daja ale nie wiem czy to prawda

zawsze mozna dostac opieke nad członkiem rodziny,nawet jak sobie złamie noge , albo zachoruje , wiec po sn tez mozna jezeli zona faktycznie potrzebuje opieki.
nioe ma czegos takiego ze sie z automatu nalezy opieka, po cc tez nie koniecznie lekarz da
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 17:32   #4250
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy tez tak nierównomiernie puchniecie? Bo ja wieczorami prawą noge mam duzo bardziej opuchnieta niz lewą. I tak codziennie. I macie jakies sposoby na ta opuchlizne nie licząc małej ilosci soli w pozywieniu?

Będzie Martynka
Ja puchne ale raczej rownomiernie, najbardziej mi pomaga lezenie..
Bardzo ladne imie
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
mam stopy jak hobbit
jest jakis sposób zeby "odpuchnac" ?
lezenie
Cytat:

Eeeee to tylko moj gin taki optymista??Rozwarcie prawie 2 cm, szyjka w zaniku, ucisk miedzy nogami jak chodze mocno bolesny, ja w 34tc a on czeka na 36tc zeby pobrac GBSa itd i na rozwiazanie po 38tc :conf used:

Ucisk przy chodzeniu oznacza ze niedlugo porod??Nie strasz, ja dopiero w sobote wozek kupie a pranie nie skonczone.To za wczesnie jeszcze na mnie.
o kurde, a myslalas o wizycie u kogos innego?
Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Rozchorowalam sie, zatoki zawalone, gardlo boli... super po prostu!
Wspolczuje, mi juz gardlo przechodzi na szczescie..
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
A ja już mam wszystko oprócz wody i ciasteczek
to ja nie wiem jak Ty bedziesz rodzic bez tego
Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie...mam takiego doła, moj gin nie fajnie mnie potraktował
Nawet usg mi nie zrobił, jak zapytałam dlaczego, to ponoć nie ma takiej potrzeby. Na koniec miesiaca kazał przyjść jak będą terminy, a jak nie to nie.... na 31 mnie położna zapisała...Ciekawe czy do tego czasu dotrwam zapytał tylko jak sie czuje pokiwał na to swędzenie i dał mi skierowanie na sporo badań. A jakiś rozmaz mi zrobił taka pałęczką...A myślała że już szyjkę mi zbada... najpierw kazał położyc sie na kozetce na usg ale potem stwierdził abym jednak sie ubrała....A i uwaga jak miałam ciśnienie 150 na 80 powiedział, ze jak dolne do 90 będe miała to dał mi jakąś recepte i kazał mi przyjśc do położnej.... Zadzwoniłam do mamy aby siew płakac to powiedziała, ze jestem przewrażliwiona, jest lekarzemn to widocznie nie miał potzreby zrobić usg.. Mój maz tez powiedział że przeżywam
Moim zdaniem masz racje, lekarz Cie olal...
Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
cześć
u mnie dzisiaj 35+0, więc coraz bliżej TP

boję się wstawać na wagę, mam 18,1 kg na plusie i jestem załamana, waga rośnie jak szalona. Przytyłam calusienka, mam okrągłą buzię i zaczynam się źle czuć z taką wagą - obecnie 70,5 kg (miałam nadzieję, że nie przekroczę 70 kg). Nie wiem dlaczego aż tyle przybrałam, jem tylko odrobinkę więcej (przecież potrzebuję więcej żeby maluszka nakarmić) ale nie są to duże ilości. Nie pozwalam sobie na wszystko, nie jem po nocach itp. A tu taki przyrost... Boję się co będzie do końca ciąży...

To się wyżaliłam. Od razu mi lepiej
Taki Twoj urok, nie przejmuj sie, jesli faktycznie sie nie objadasz to daje Ci 3 m-ce na zrzucenie tego max..
Ja to chyba troche tluszczu nabralam bo nie moge sie opanowac ze slodyczami...
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
ja myślę, że Ty masz już tak podrażniony żołądek i w ogóle układ pokarmowy, że dlatego się wszystko kończy tak samo...

Ja powoli godzę się z faktem powrotu po porodzie do maminego, a nie swojego domu. W związku z tym odgruzowuję pokój - przy pakowaniu narobił się niezły syf (sam! ). Materacyk się już wietrzy, wybrałam komodę i łóżeczko (co by się siostry nie prosić) tylko czekam na dostawę w sklepie takiego koloru jak bym chciała. Mama na urlopie, zaczęła robić dzieciowe pranie.. i już prawie skończyła ale jak ona serio planuje to wszystko prasować, to jej współczuję, ja nie czuję takiej potrzeby w każdym razie w związku z ilością ciuszków musiałam zwolnić sporą szafę (yy właściwie to się chyba nazywa kredens, moje dziecko będzie mieć ciuszki w kredensie ), popakowałam trochę rzeczy a w tym upale umęczyłam się jak wół, ale jestem z siebie dumna jeszcze trochę i normalnie dojdziemy do jakiegoś stanu używalności, chociaż wiadomo że to nie będzie to co być powinno...
Heheheh i tak jestes bardzo dobrze zorganizowana Mi tez Mama pierze polowe ciuszkow, a ja powinnam druga czesc, ale nadal mamy syf wiec olewam, mam juz dosc i dzisiaj dalam sobie siana i nie robie nic.
Cytat:
uff no wlasnie, dobrze pamietam, ze jest cos takiego..
A wiecie ze jak urodzilam Tomka i nie bylismy jeszcze malzenstwem to mojemu TZ-towi sie to nie nalezalo? Tylko dlatego ze to sie nazywa opieka nad zona, a ja zona nie bylam chory kraj..
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Ja z kolei slyszalam ze po porodzie sn daja na tydzien a po cc na 2, ale pewnie od lekarza zalezy..

A wiecie moze jakie jest rozwiazanie jak ja pojde do szpitala i np bede tam 5 dni a w tym czasie maz zostanie ze starszym synkiem, to czy moze dostac jakies zwolnienie na niego? Maz pracuje dluzej niz przedszkole jest otwarte np wiec jak ma sam go zaprowadzac i odbierac...?

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 17:42   #4251
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość

Wiem jak sie czujesz, ale samym porodzie pewnie ubedzie Ci z 10 kg, a reszta tez pewnie szybko spadnie. A te rozstepy masz czerwone czy biale?

hehe poród to najlepszy i najszybszy sposób na zrzucenie paru kilo
rozstępy mam ciemne raczej bordowe co wygląda po prostu tragicznie
Stary 2014-07-08, 17:43   #4252
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ladne imie

lezenie

Taki Twoj urok, nie przejmuj sie, jesli faktycznie sie nie objadasz to daje Ci 3 m-ce na zrzucenie tego max..

Heheheh i tak jestes bardzo dobrze zorganizowana Mi tez Mama pierze polowe ciuszkow, a ja powinnam druga czesc, ale nadal mamy syf wiec olewam, mam juz dosc i dzisiaj dalam sobie siana i nie robie nic.

A wiecie ze jak urodzilam Tomka i nie bylismy jeszcze malzenstwem to mojemu TZ-towi sie to nie nalezalo? Tylko dlatego ze to sie nazywa opieka nad zona, a ja zona nie bylam chory kraj..

Ja z kolei slyszalam ze po porodzie sn daja na tydzien a po cc na 2, ale pewnie od lekarza zalezy..

A wiecie moze jakie jest rozwiazanie jak ja pojde do szpitala i np bede tam 5 dni a w tym czasie maz zostanie ze starszym synkiem, to czy moze dostac jakies zwolnienie na niego? Maz pracuje dluzej niz przedszkole jest otwarte np wiec jak ma sam go zaprowadzac i odbierac...?
Tylko jeśli synek będzie chory, wtedy należy się opieka na normalnych warunkach. Ale myślę, że jak Twój tż pójdzie do lekarza i powie, o co chodzi, to dostanie zwolnienie. Tylko wtedy Tomek nie będzie mógł chodzić do przedszkola.
Stary 2014-07-08, 17:45   #4253
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Do kadr to on moze najwyzej maila wyslac...i tez niewiele sie dowie. Ogolnie denerwuje nie ostatnio jego praca ale o tym innym razem...

Musze sie w to wgryzc i przemyslec. Nie wyobrazam sobie siedziec tu z dzieckiem i mama sama a Tz tylko na weekend przyjedzie a dopiero po 2 tyg zabierze ze soba?!? Bo z noworodkiem w trase to ja sie nie pisze jechac, szczegolnie ze trzeba bedzie zalatwic formalnosci, meldunki a tam na miejscu nie mam jeszcze przychodni nawet wybranej...
Nie ogarnam tego, ani nie wiem jak kapac dziecko, jak przewijac, jak czesto karmic, chyba nic nie wiem

Kupujecie kolyske/kosz mojzesza??
Ja sie caly czas zastanawiam czy warto - jakies za i przeciw??
Jak ktos ma duzy dom i trochę kasy luznej to taki kosz fajna sprawa, ale dziecko dlugo tam nie polezy...
Stary 2014-07-08, 17:46   #4254
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Tylko jeśli synek będzie chory, wtedy należy się opieka na normalnych warunkach. Ale myślę, że jak Twój tż pójdzie do lekarza i powie, o co chodzi, to dostanie zwolnienie. Tylko wtedy Tomek nie będzie mógł chodzić do przedszkola.

to nie jest prawda, opieke mozna dostac na zone, męża, ojca ,matke nie tylko na dziecko,ale czy na normalnych warunkach to nie wiem , co t osą normalne warunki?

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-07-08 o 17:48
Stary 2014-07-08, 17:48   #4255
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
to nie jest prawda, opieke mozna dostac na zone, męża, ojca ,matke nie tylko na dziecko
No to co ci się nie zgadza z tym, co napisałam? Chyba sama chwilę wcześniej pisałaś, że ten członek rodziny musi wymagać opieki...
Stary 2014-07-08, 17:50   #4256
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
No to co ci się nie zgadza z tym, co napisałam? Chyba sama chwilę wcześniej pisałaś, że ten członek rodziny musi wymagać opieki...
głupis jerstem przepraszam ,
przeczytalam tylko odpowiedx, a nie dokladnie pytanie
Stary 2014-07-08, 17:58   #4257
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:

17go mam wizyte u jakiejs babki bo moj gin jest na miesiecznym urlopie do poczatku sierpnia a raczej w 8.mc-u powinnam miec wizyty czesciej niz 1x/mc. Zobacze co ona mi powie, opiekowala sie mna w szpitalu ale ona dopiero robi specjalizacje a moj gin ma dr n med to chyba wie co mowi. Mysle ze tez chce wplynac na moja psychike i nastawic na porod w terminie

Stary 2014-07-08, 18:15   #4258
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:

TŻ z córą pojechali na otwarty basen. Chciał zebym pojechała z nimi to go wysmiałam, że nie mam zamiaru paradowac w 8 m-cu ciąży na basenie. Wieeeeelce zdziwiony

Musze popracowac przed komp ale przez tą pogode to nic mi się nie chce.

Wybralismy imie na wczorajszej naradzie w 3 na balkonie.

Będzie Martynka

To teraz tylko musimy wózek zamówic i wsio. Mamy wszystko
Martynka - bardzo ładnie, jest taka seria książeczek o przygodach Marynki. Moja córeczka uwielbia jak jej czytam. Ostatnio nawet na poczcie widziłam , jest pięknie wydana.

A jak starsza córa? Nie nudzi się? Moja będzie miała sierpień wolny od przedszkola, bo remont do tego od września idzie do państwowego do 5 latków pod domem, wiec ta przerwa jest potrzebna. Tylko kurcze nigdzie nie jedziemy na wakacje i tak mi jej szkoda. W u.r. były góry i morze, i zagranicą byliśmy.

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Hej kobiety ;-)

Ale upały . W sali szpitalnej jest 32 ukrop straszny.:'(

Pentuarka 100 lat kochana.

Z moich obserwacji hii hii weźcie dużo wody na poród. Pić się chce jak cholerka i cos do jedzenia.
Mi sie marzyła zupa warzywna i schabowy. Do 4 go cm rozwarcia przy 7 mym juz chcialam wbijac pazury w ścianę.

Wiecie ile pierwszy raz przebieralam mała Oj dlugo. ;-) ale pierwsza kupa to dopiero wyzwanie ;-) heee hee
Weźcie tylko takie rzeczy rozpinanie po całości.

Na moja kruszynke wszystko jest za duze nawet roz 50 ;-).

Cenne rady, dziękujemy Papryczka

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć, nadrobiłam Was w pospiechu, bo chcę się uczyć.

Pentuerka, 100 lat, lekkiego porodu i spełnienia marzeń

Angelika, czyli Ty następna rodzisz?

Dziewczyny, które kupowały kosmetyki Hippa dla dzidziusiów, możecie wstawić linki? Będę wdzięczna

Dziś zaczynam 35 tc
Dzięki Butter trzymam kciukasy za Twoją obronę.

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Miałyśmy ciężko noc juz druga z rzędu. Mala sie denerwowala bo jej okularki nosek dusily i ciagle spadaly. Beznadzieja.

Chciala jesc co godz ale to super bo dzięki temu przybrała trochę na wadze. I jak będzie tak dalej jutro wyjdziemy. Poziom bilirubiny też spada wiec gites majonez ;-)

Jestem w niej meeeeega zakochana. Padam ze zmęczenia a i tak się ciagle na nia patrze.
Udało nam się i karmie piersią ;-) juz mam sutki poranione. Ale oslonki jakotako pomagają. Kupcie sobie .

Super, że z Malutką lepiej, pamiętam ten ból sutków, ale tym razem mam maść ;-) bo osłonki niestety wszystkie były za duże ;-(

Cytat:
U mnie też nie wolno, ale po paru godzinach porodu same pozwoliły mi jeść biszkopty.
Teraz zapakuje do torby i najwyżej po kryjomu jak już nie będę miała siły na nic zjem sobie biszkopta (jak mi oficjalnie nie pozwolą)
Ja też mam taki plan, mi nawet pić zabroniły, przecież to paść można.

Cytat:
Tak dokładnie dziewiczyny. Tz mogą wziąć płatny dodatkowy urlop na opiekę nad członkiem rodziny. Mój wierze, ale on wojskowy więc ma tego urlopu wiecej niż przeciętnie. W każdym razie zgdzili się, żeby wziął 5 tygodnii, wiec będzie z nami. Strsza córa ma sierpień wolny, a my nie mamy nikogo do pomocy, wiec jego obecność jest niezbędna.

Chociaż znam samotną mamę, która mając 1,5 roczne dziecko musiała sobie radzić sama z noworodkiem i całym tym majdanem. Tatuś poszedł sobie do innej....Dała radę, ale ja nie zazdroszczę takiej zaradności. Swoją drogą super osoba.

Cytat:
Bardzo ladne imie

lezenie

Nie musisz iść do szpitala tu masz więcej info:

http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=433
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 18:19   #4259
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
ja też chodzę to Medicusa ale aż tyle nie płace na gina, a moj to dr n med. ja place 81 za wizyte a za usg 117! to jest roznica!
Ja nie ogarniam ich cennika, widziałam, że za poradę jest przedział 80-130 i nie wiem czy zaświadczenie nie będzie dodatkowo płatne itp itd. Nastawiam się, że będzie drożej. Wolę się miło zaskoczyć, no i nie będzie to ginekolog.

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Do jakiego lekarza się wybierasz? Wiem, że chodzi o cięcie ale chyba przegapilam, jaki masz plan zeby to załatwić
Do psychiatry po zaświadczenie.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 18:25   #4260
papryczka160
Wtajemniczenie

Wiece co teraz z moich obserwacji rekonwalescencji widzę jak te biedne kobiety po cc się mecza i dłużej cierpią i dochodzą do siebie. Dobrze ze udało mi się urodzić sn i to bez znieczulenia. ;-)

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości