|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Melbi a TY jesteś na L4??
|
#2942 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Cytat:
Tak się zdarza... wtedy karmiłam tylko z bolącej piersi, drugą próbowałam doić (udało mi się raz )Cytat:
Cytat:
Właśnie się dowiedziałam, że mój zepsuty telefon to nie tylko emocje związane z narodzinami Krzysia (urodził się czy nie... ) okazało się że nie odebrałam 3 telefonów z żłobka i znów przepadło nam miejsce Z pozytywów - byłam dziś z T. u neurologa. Pani zachwycona moim synem nie chce nas już więcej widzieć plaster miodu na matczyne serce. (Monika pytałam o ten garaż. chodzi generalnie o naśladownictwo, więc się nie martw )
|
|
|
#2943 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Barbi ja nie nosiłam takiego typowego pasu poporodowego, tylko coś ala'gorset wyszczuplający. Pasy poporodowe można chyba wcześniej. Co do wyjść na polko, to owszem mieszkamy w domu, więc jest ogród i podwórko, ale przy dosyć ruchliwej drodze, gdzie nie ma ciszy,spokoju tylko spaliny i hałas, więc przyjemność znikoma. Cytat:
Co do spacerów, to szczerze na samą myśl, że mam z Nią wyjść to mi słabo, bo wiem że jak nie będzie spać, to będzie krzyczeć - nie płakać, tylko krzyczeć aż się zapomni Spacerów bez płaczu i ataku histerii od początku to mogę policzyć pewnie na palcach jednej ręki.. a wszyscy dookoła - "no jak to nie lubi spacerów - przecież dzieci je uwielbiają" taa.. jasne, ale moje nie tak samo jazda samochodem - jeden wielki ryk próbowałam ją kilka razy wziąć ją we wpiętym w wózek foteliku samochodowym, że może będzie coś więcej widzieć to się zainteresuje.. ale było to samo. Cytat:
zdolniacha Sytuacja z telefonem - nieciekawa, a żłobek przepadł na amen, czy jest jeszcze szansa?? ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Barbi my też mamy monitor z nianą AngelCare i jestem z niani bardzo zadowolona. Zasięg ma super. |
|||
|
|
|
#2944 |
|
Konto usunięte
|
Pani
dla Toressa!Ze żłobkiem - ała.. |
|
|
|
#2945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Emila-ekspresiak ![]() Cytat:
do czasów upałów mój syn spał tylko na wertepach. w upały sprawdzałam wychodzenie o 7ej rano. Histerie były na porządku dziennym :/ mam nadzieję, że u Ciebie sytuacja się jeszcze zmieni. a jakieś leżakowanie w cieniu, na kocyku???? Cytat:
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Anitka współczuję CI Kochana....ile to mamusia się nacierpi razem z dzieciątkiem
Oby było coraz lepiej Panika wiesz może gdzie w KRK można dostać coś z tej firmy la milou? Dla T! Cudnie Kochana!! Cieszę się bardzo! U mnie taki upał i sauna w mieszkaniu że nie mam czym dychać ale idą chmurska więc mam nadzieję że chociaż troszkę popada Measia co u Was?? Bo tak zamilkłaś a teraz widzę że czytasz!!
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Pani no żesz
chyba bym się wściekła z tym miejscem w żłobku. Super że u neurologa ok Anita współczuję zastoju i nie możliwości spacerów.. W chuście może być wam gorąco.. Berbie fajnie że babcie poszła z małym na spacer. U nas wszyscy się garneli do pomocy przed porodem ale teraz ani widu ani słychu... ![]() Jedna babcia na wakacjach a druga kolejną operację plastyczną ma w tym tygodniu Moje dziecko od 9 nie śpi.. Tylko się pręży. Zarezerwowałam wizytę o innego pediatry bo oszaleje ;( Poszła rura w dupke, kupa tez i bąki ale dalej cały spiety i nogami przebiera ;( Stosowałyście debridat?? Udało się z jednej próbki też ft4 zrobić Przyszedł ekspres do mleka. Zarąbista sprawa. 15 sekund i woda z lodówki ma 37 stopni!! Przy 9 minutch to bajka!! Dobrze że nie kupiłam tego z aventu co niby w 4 minuty podgrzewa. Cholerstwo drogie ale pradziadkowie zprezentowali Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-07-08 o 13:55 |
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
heh. jeszcze miesiąc temu u mnie pod blokiem... teraz przeprowadzili się na Ruczaj. adres stacjonarny tego netowego sklepu (więc i asortyment możesz sprawdzić) - www.niczchin.pl
jak chciałabyś coś nabyć to poczekaj sobie do targów Mother and Baby. Mają wtedy wybitnie konkurencyjne ceny ![]() hm... były rok temu w sierpniu. teraz nie widzę dalszych miast ![]()
|
|
#2949 |
|
Konto usunięte
|
My stosowaliśmy Debridat
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47211728]My stosowaliśmy Debridat
Czekam na to "potem" jak na zbawienie ![]() Jeszcze są jakieś czopki na uspokojenie Viburcol.. Zrobił druga kupę i dalej nie śpi... Poszłam bym na spacer ale burza idzie... Berbie oponę w wózku zalepiliśmy taką łatką do kół rowerowych. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2951 |
|
Konto usunięte
|
Chce iść od września
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez 201704210903 Czas edycji: 2014-07-19 o 07:15 |
|
|
|
#2952 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi mówili, że 8/9 doba na zdjęcie szwu i żeby nie przeciągać tego. Cytat:
jesteś pewna, że to ząb? chociaż... mojej znajomej dziecko, 3 m-ce, miało 2 przebite ząbki.... kup chustę Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jak u Alfy, dziecko po 24h po CC na stale i tyle. Po 12h dostałam go na chwilę ale musiałam mu robić zdjęcia bo go nie miałam jak obejrzeć.
To prawda ze drugie CC bardziej boli bo macica się bolesnej kurczy, mi położne mówiły że jestem jak po drugim cc bo miałam bardzo duże dziecko i dlatego tak bolało. Kucyk mojemu Kamilowi pobierali krew ponad 20 minut jak miał chyba 3 miesiące, z każdego palca mu wyciskali aż miał sine. Nigdy tak nie płakał... Co do maleka hipp to miej go na uwadze bo naprawdę wielu brzuszkom pomogło testowalam biogaie i dicoflor i zostaliśmy przy dicoflorze do dziś także kawał czasuFiol nie moge uwierzyć że już taki duży Franio w Tobie siedzi Anitka ale jaja! Niektóre dzieci nawet się rodzą z zebem Dziewczyny byłam dziś u gina na usg zbadać torbiele. Już jak jechałam na górę windą na usg to miałam ochotę wiać.. a na samym usg się trzęsłam ze strachu... a przecież nie jestem w ciąży. Tak bardzo się bałam jak gin patrzył w monitor... wszystko powróciło, najgłębiej skrywane lęki. Myślałam że o druga ciążę nie będę tak panikowac no to się jeszcze zdziwie... odechcialo mi się na dłuższy czas dzidziusia, a jak już będę kiedys planować to najpierw sobie pojezdze tą windą... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Kucyk Kamil był na debridacie, byłam zadowolona bo trochę pomagał ale nie tak na 100% tylko Kamil miał największe bóle podczas jedzenia Pani barrrrdzo się cieszę że koniec z neurologiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2014-07-08 o 15:16 |
|
|
|
#2954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale spoko, ogólnie sporo naśladuje, czasem aż za dużo, albo inaczej, nie to co powinien. sytuacja ze żłobkiem masakra. szkoda. Cytat:
tak. nawet trochę pomagał, ale nie od razu. teraz czasem stosujemy viburcol na ząbkowanie. jak się bardzo wścieka, gryzie wszystko i strasznie marudzi to na noc daję, żeby chociaż pospał spokojnie, lub w miarę spokojnie. generalnie te czopki są bardzo dobre, dużo lepsze niż leki przeciwbólowe (w kontekście ząbkowania). na kolki nie dawałam, wtedy jeszcze ich nie znałam. tylko z nimi jest różnie, w niektórych aptekach na receptę, a w niektórych bez. |
||
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Monika no ja to jestem pewna że dziecko nie skojarzy parkowania od strony kierowcy do samochodzikow. Naśladować to może Ciebie jak mu pod łóżkiem parkujesz.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana syn mojej uczennicy zaczął ząbkować w wieku 4 m-cy ![]() jak wyżej ... wakacje już są od kilku dni więc i ja je mam, tylko że miałam dłuższe, bo byłam na l4...
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-07-08 o 16:49 |
|
|
|
|
#2958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
perse, anitka dzięki za odpowiedz w sprawie niani Cytat:
ich strata. u mnie mama zakochana najchętniej by od wnuka nie dochodziła, jest niezastąpiona w pomocy. wiem, że teściową aż nosi, że nie ma takiej możliwości jak moja mama. już 10 razy słyszałam o tym, że nie da się odsunąć na drugi plan. ale niestety ona ma na głowie swoją schorowaną mamę i opiekuje się dzieckiem brata tż, więc nie ma możliwości.hm... szkoda, myślałam, że ,mogę go przetrzymać do powrotu mojego gin z urlopu. no nic, w czwartek lub piątek pójdę...
|
|
#2959 | |
|
Zadomowienie
|
Witam dzisiaj już raz przysiadłam się do pisania i wszystko mi się skasowało teraz piszę to co pamiętam.
Hope cieszę się że po wizycie wszystko ok dalej trzymam kciuki. Luna ale miałaś przejście z tymi truskawkami. Jak to czytałam to ciary mi przeszły. Gryzelda pięknie wyglądałaś i cudna z was para. Flo ale Franek już duży. Cieszę się że wszystko ok. Widziałam,że na sierpniówkach już jedna urodziła . Ja wam życzę dotrwania do terminu w dwupaku. I już zaczynam się bać bo zaraz po Tobie Zeberka i Ja. tydzień dla Krzysia i miesiąc Maksio.Anitko współczuję zastoju dobrze, że udało się jakoś z tym uporać. Pamiętam ten ból ja sama robiłam masaż, albo okładałam sie kapustą. ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Słuchajcie mam prośbę, czy mogłaby mi któraś ze świeżych mamusiek wysłać na pw wyprawkę, listę rzeczy dla małego i dla mnie. Niby wiem co i jak, ale jakby któraś miała na zbyciu gotową byłabym wdzięczna. Wiadomo o czymś może zapomniałam, szczególnie chodzi mi o rzeczy typowo apteczne ( tak żeby zamówić na raz): jakie butelki się sprawdziły?, smoczki, kosmetyki? Mi sporo rzeczy wyleciało z głowy przez ten czas i teraz jak przychodzi co do czego to nie wiem .Chwalicie ta internetową aptekę Gemini. Ja jeszcze nigdy tam nie zamawiałam, ale jak piszecie, że jest taka oszczędność to może i ja się skuszę. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie chcę nic mówić ale zaczęłam 6ty miesiąc w sobotę
|
#2961 |
|
Zadomowienie
|
![]() . Jak tam kompletowanie wyprawki?
|
#2962 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my nie mamy auta, T. jeździł kilka razy. parkuje ![]() ale to chyba wynika z mojej ograniczonej wyobraźni ![]() a do żłobka jutro pójdę (byłam przed chwilą, ale nie było już kierowniczki). dzwoniłam, umawiałam się, ustaliłam. kobieta chyba sobie zapomniała. mogła powiedzieć, że to problem - wrócilibyśmy ze wsi wcześniej. nie było problemu... Cytat:
dostałam mmsa, którego nie mogę odczytać ( )uuuu, a daleko mieszka? ![]() ![]()
|
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dziękuję za info odnośnie wcześniejszego pytania Dobrze że z tym żłobkiem coś ustaliłaś .... trzymam za jutro! Oby kierowniczka okazała się CZŁOWIEKIEM!
|
|
#2964 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze że u neurologa wszystko ok Cytat:
Cytat:
![]() Już tak blisko
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Marudny,upały mu dokuczają
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
stary ma dość, a co dopiero takie maluchy ![]() ![]() nie odpuszczę. no nie odpuszczę. że sobie nie zapisała, to jej problem. mogę robić dym. nic nie tracę. Renia, Ciebie mogę tylko wirtualnie przytulić. Nic innego nie jestem w stanie napisać ![]() Edyta, prawie w każdym wątku na poczekalni na pierwszej stronie masz listę wyprawkową ![]() nie mogę jak Twoja ciąża szybko mi leci to chyba przez Twoje intensywne wyparcie za to najdłuższa jest ciąża Alonki
|
|
#2968 |
|
Konto usunięte
|
Pani a od kiedy T. by szedł do żłobka?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
aaa. jeszcze się nie "pochwaliłam". mój synio odstawił mnie od piersi
świadomie - nie chce za nic w świecie. także pije czasem w nocy, czasem rano (ale tylko na śpiocha).szczerze mówiąc czuję się strasznie przedmiotowo smoczek też tak odstawił z dnia na dzień myślałam, że będę karmić do 18stki, a tu taki zonk...wczoraj spotakałam położną i na moje łzy w oczach - tylko mnie wyśmiała... bo Panika ryczy, że syn dorósł. dziewczyny sobie pewnie szuka i się wyprowadzi od mamusi ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47214454]pani a od kiedy t. By szedł do żłobka? [/quote]1 IX
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-07-08 o 17:52 |
|
|
|
#2970 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

)
)
okazało się że nie odebrałam 3 telefonów z żłobka i znów przepadło nam miejsce
plaster miodu na matczyne serce.
)
tak samo jazda samochodem - jeden wielki ryk
zdolniacha
chyba bym się wściekła z tym miejscem w żłobku.

testowalam biogaie i dicoflor i zostaliśmy przy dicoflorze do dziś także kawał czasu
ich strata. u mnie mama zakochana najchętniej by od wnuka nie dochodziła, jest niezastąpiona w pomocy. wiem, że teściową aż nosi, że nie ma takiej możliwości jak moja mama. już 10 razy słyszałam o tym, że nie da się odsunąć na drugi plan. ale niestety ona ma na głowie swoją schorowaną mamę i opiekuje się dzieckiem brata tż, więc nie ma możliwości.
. Ja wam życzę dotrwania do terminu w dwupaku. I już zaczynam się bać bo zaraz po Tobie Zeberka i Ja.
za jutro! Oby kierowniczka okazała się CZŁOWIEKIEM!