|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Cytat:
a moze byc słoiczek świeżego dzemiku z malinek ??Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3452 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Nam chudzinkom wolno więcej przytyć. Ja tam się cieszę z każdego dodatkowego kilograma I właśnie pochłonełam mega talerz spagetti.Cytat:
|
||
|
|
|
#3453 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze dwa daj, a nie jeden
|
|
|
#3455 |
|
Wtajemniczenie
|
Oszczędzać muszę na zimę :p dam jeden z malinkami i jeden z porzeczkami... i ani sloiczka więcej. .. deal ??
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym zauwazyłam, że wszystkie dziewczyny, które były szczupłe przed ciążą to po porodzie dosć szybko wróciły do swojej figury (czasem lekki brzuszek został, ale to nawet nie tłuszcz tylko skóra ciut luźniejsza, ale i to z czasem sie wchłonęło) Cytat:
zaczeło u nas grzmieć po 16 to się położyłam, przysnęło mi się, budzę się a tu ani kropli deszczu, burza bokiem przeszła.A powietrze takie ciężkie, że trudno się oddycha. Nie chcę mi się jechać na to usg, jak sobie pomyślę, że mam wyjść na tę duchotę
|
|
#3457 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja juz po IP nie wytzymałam bo usnelo mi sie po poludniu i jak sie obudzialam to bol znow sie pokazał, wiec przyjechala mamusia z bratem i do szpitala.
Pani w recepcji okropna baba ![]() Natomiast pani doktor mila zrobila badanie ginegologiczne szyjka zamknieta i wszystko w porzadku, zaproponowała ze zrobi mi ktg wiec sie zgodzilam i tak 30 min pod aparatura ale zero skurczy serduszko malutekiej w porzadku. Przewidywana przyczyna porodu to to ze mialam ciecie od wyrostka robaczkowego wlasnie po prawej stronie i tam moge miec jakis zrost i to mnie boli, natomiast gdyby sie powtarzalo i nasilalo to mam znow sie zjawic.
|
#3458 |
|
Konto usunięte
|
etusiaaa dobrze że byłaś i się uspokoiłaś
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Etusiaaa cieszę się, że wszystko dobrze
A ja się wkurzyłam lekko. Przyszła ta pościel, zamawialam z baldachimem. I byłam świecie przekonana, że skoro z baldachimem to będzie do niego stelaż. Ale że ze mnie taka naiwna baba to mam. Pomijam, że na aukcji słowem nie wspomnieli, że baldachimem jest bez stelaża Przyszła tez torba dla mnie z baby ono i laktator i dwie butle z avent |
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale sam fakt,że wiem,że idą kolejne fiolki krwi to robi mi się duszno i mam mroczki przed oczami z każdym ml krwi
oczywiście w ciąży,bo bez ciąży to mogą ze mnie spuszczać ile chcą ; ) [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47213153]Widzę, że już wiesz [/QUOTE] Zjem ostatni posiłek o 21,bo o 7,30 pobranie a wtedy zajadałam się jeszcze o 23 batonikami,truskawkami,ka napkami i tak wiem,że jest ok,tylko,że zrypałam z tym jedzeniem ale jak karzą to zrobię,zawsze to będzie pewniejsze Cytat:
Dobrze,że jednak wszystko ok Zaliczyłam dzisiaj "Taniec w deszczu" oczywiście nie taki prawdziwy ale tak się rozlało,że trzeba było w biegu pranie ściągać i oczywiście pranie zdjęłam i przestało po 2 minutach padać oczywiście po kałużach już ani śladu a takie fajne powietrze było
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#3461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cieszę się że wszystko z wami ok no i spokojniejsza będziesz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Która ogląda dzisiaj półfinał ?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3462 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pewnie ja popatrze jak grają ale nie wiem czy do końca ![]() Teraz ide do wanny a poniżej moje dzisiejsze zakupy dla malutkiej czapeczka juz na 62/68 ale nie mogłam sie oprzeć a w kompleciku malutka chyba wyjdzie ze szpitala ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1404839214.135028.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1404839228.428214.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3463 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje dziewczynki wlasnie samo to ze sie uspokoilam i najwazniejsze ze z Paulinka wszystko w porzadku
![]() a ta baba to mowie Wam masakra a mama czekala na mnie na korytarzu i mowila ze na salach tez na dziewczyny krzyczala o byle co, mam nadzieje ze wiecej na nia nie trafie bo normalnie
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#3465 |
|
BAN stały
|
dziewczyny , wczoraj byłam u gina ale całkiem zapomniałam się zapytać , więc może Wy ..
![]() ja mam obywatelstwo polsko niemieckie . mąż nie . chcialabym aby mały miał polsko niemieckie ![]() czy mam zabrać ze sobą ten dokument do szpitala zeby wpisały go w akt urodzenia , czy szpital to nie interesuje i dopiero w urzędzie państwowym ? plisss |
|
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
Z racji mojego podłego humoru spowodowanego wagą postanowiłam, że kupię sobie coś zdrowego. Padło na wielozbożowe chipsy paprykowe
Mnie ta waga nie przeraża tak bardzo, bo w końcu wyglądam jak człowiek, ale denerwuję się na samą myśl o jutrzejszym gadaniu ginki na ten temat ![]() Etusia głupie babsko w tej recepcji Aisa piękne zakupy w czapeczce się zakochałam Asia oby ból nerki nie wrócił Niestabilna podziel się słoiczkiem dżemiku ![]() Dzięki dziewczyny za miłe słowa W dalszym ciągu nie rozumiem, dlaczego ta moja lekarka tak się czepia wagi Sama do szczupłych nie należy |
|
|
|
#3467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3468 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W h&m juz zaczynaja sie nowe kolekcje takze mój budżet bedzie biedny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Piękny okaz ![]() Monika, trzyma się tam, może tatko ci coś podrzuci na ząb. Ooo to szykuje ci się wyżerka. Mam nadzieję, że Tż zmięknie i zmądrzeje Asiu, ja w zeszłym tygodniu trochę zgrzeszyłam chipsami A za twą bezużyteczność baciki! Poświęcasz się dla niuni przecież, łobuziaku!!! Wyrobisz się ze wszystkim małaPaulina, ja dziś dzwoniłam do laboratorium zapytać o robienie tej glukozy itp, to może i ty podpytaj Aliszcze, fajnie, że córcia ma dziadków na miejscu. Moja niunia jeszcze w bzusku, a tato już się z niej cieszy. Mama też, ale tato to jak mówię, że mały rozrabiaka w brzuchu, to on mnie poprawia: chyba rozrabiara Miał 3 synów, ja jestem po 8 latach, teraz ma 3 wnuków i może wreszcie będzie wnusia.nmartyna, nie zamartwiaj się, ja między ostatnimi wizytami ez "trochę" utyłam. Teraz mam tę glukozę i ogólnie chciałam się trzymać z dala od słodkości, a i tak wczoraj lody, dziś kupiłam dobre cukierki etusiaa, dobrze, ze pojechałaś sprawdzić. Ja też miałam operację na wyrostek. Jak czasem mała tam sobie siedzi i się kręci to też nieprzyjemnie, bo tam gdzie jest szew po szyciu to takie sztywne, nie uciągliwe miejsce napięte się robi, ale nie boli to szalenie i rzadko się zdarza. aisa84, śliczne zakupki Mandragorrka, właśnie sobie spr tę aptekę i moje witaminki też sporo tańsze, pewno również skorzytam, dzięks ![]() Kobietki, nie wiem czy miałyście jużw skrzynkach nowa gazetkę z Rossmana, która obowiązuje od 10.07. Są fajne promocje, np. na pampersy, chusteczki czy ten płyn Oliatum... Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-07-08 o 19:54 |
|
|
|
|
#3470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja przytylam juz 14-15kg i mi lekarz nic nie mowi,a tylko by sprobowal ![]() Co do toxo dziewczyny to nie wiem czy chce dzwonic do laboratorium bo oni zawsze kaza byc na czczo ech... morfologie mi kazali robic na czczo a lekarz mi mowil ze to nie prawda i robie zawsze po sniadaniu... wiec nie ma sensu chyba dzwonic... U mnie sie robi ciemno,moze popada... dzis tez sie fatalnie czulam a jak stalam w garach to myslalam ze się przewróce W selgrosie kupilam wkladki laktacyjne Campolu 60szt za 14zl krem ziajka dla maluszka i w koncu jelp na 4 prania bo nie wiedzialam co kupic
|
|
#3471 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A baba z recepcji ![]() Cytat:
Edytowane przez agnes 20 Czas edycji: 2014-07-08 o 20:12 |
|||
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Etusia super, że wszystko z Wami okej
Co za sucz z tej baby, masakra, jakie kobiety potrafią być obrzydliwe to się w pale nie mieści Ircha Martynka ![]() Niestabilna no niech będzie ![]() Zamówiłam dwie butelki dla małej Aventa po 125ml i 2 paczki podkładów z Belli bo ten użytkownik miał po 4zł ![]() A i ciuszki przyszły dla małej, cuuuuudowne Tż dziś ogolił mi nogi
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( nie znoszę tej minki ale tu pasuje)
|
|
|
|
|
#3474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ciesze się, że podoba Wam się apteka
![]() Cytat:
Twój gin jakiś nadgorliwy. Rozumiem jakbym już miala 30 na plusie, a miescisz się w normie. A poza tym startowałas z niskej wagi.Więc moim zdaniem nie ma co się stresowac, olej gina, ciesz się jedzeniem, spełniaj zachcianki a po ciąży będziemy walczyć z kilogramami. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Martyna, ja bym się tam nie przejmowała
ja podobnie przytyłam,bo też 12 kg(z 52 do 64 kg) ale niestety to nie zależy od nas i nie da rady zapanować nad wagą,szczególnie w ciąży Gorzej jakbyś na prawdę miała już 3 dychy na koncie to wtedy jest się czym martwić Jak coś ginka będzie gadać to ją olej,nie jesteś żadnym wielorybem,wyniki masz dobre,cukrzycy z tego co wiem nie masz,więc nie musisz dbać szczególnie o dietę to czym się przejmować?
|
|
|
#3476 |
|
Konto usunięte
|
Chyba ten dzisiejszy dzień mnie dobił pogodą...mieliśmy rozłożyć lozeczko a wybraliśmy sie do galerii no i lozeczko nadal w kartonie...ale to nic
z miła chęcią bym sie juz położyła ale pózniej bede sie męczyć w nocy takze wole sie przemęczyć teraz Jak tak czytam to Ci lekarze sa jacyś chorzy...no kurde nie tyje sie przecież specjalnie a poza tym moze ktoś nic nie je a zbiera wodę... Mi akurat urósł tylko brzuch ale potrafię zrozumieć, ze ktoś przytył więcej bo wiem, ze nie robi tego specjalnie... ale spokojnie dziewczyny...jeszcze po porodzie juz jako łaski chude odwiedzicie tych lekarzy i zrobi im sie głupio ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3477 | ||
|
Rozeznanie
|
Mandragorka tak podoba
właśnie zrobiłam w niej zakupy i wydałam 160 zł a miałam zamówić tylko witaminki femibion plus, a zmówiłam jeszcze linomag, krem na rozstępy, proszek do prania jelp, wkładki laktacyjne bella mama, kawę Mama Coffee, Tantum rosa saszetki. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiem wiem szalona jestem że już myślę o chrzcinach ale miesiąc po porodzie mamy je właśnie w planach i jak zaczęłam oglądać komplety do chrztu na necie to 150 zł lekko trzeba wydać do tego przydało by się kupić jakiś kombinezon biały jesienny Jeśli któraś ma linka lub namiar na kombinezon jesienny, okrycie wierzchnie w które mogłabym ubrać córcię ze szpitala to proszę nmartyna nie przyjmuj się , ja przytyłam 11 kg, a dziecko dopiero teraz zaczyna najbardziej rosnąć a o wadzie jaką Ty masz teraz to mogę tylko pomarzyć![]() etusiaa dobrze ze z Tobą i maluszkiem wszystko okej
|
|
|
#3478 |
|
Konto usunięte
|
Latte-ja to czasem naprawdę sie dziwie niektórym sprzedawcom...no wydaje mi sie, ze oni specjalnie zarabiać nie chcą bo gdyby załączyli takie info to by sprzedali Ci jeszcze stelaż a tak to możesz mieć np focha i juz nie kupić od nich tylko od kogoś innego...to samo jak byłam w Pl i poszłam z mama do sklepu dla dzieciaczków zeby dokupić ewentualne braki...sklep w sumie jedyny w tym mieście, od zawsze chyba istnieje, mały ale bardzo duży asortyment przez co jest ścisk i wszystko sie gubi a sprzedający to właściciele i powinni sie znać bo handlują tym ponad 20lat... no i cos tam kupujemy i mówimy głośno z mama przy nich do siebie "co jeszcze możemy kupić?, co nam brakuje?" i sie zastanawiamy a oni co? Jak te kłody stoją i sie gapią zamiast cos zaproponować, cos podpytac...kupilysmy prześcieradło do łóżka i do wózka i mówilyśmy, ze przewijak mamy ale juz prześcieradła na przewijak nie zaproponowali i przez to zapomniałam
![]() No ale ja mam w sobie żyłkę handlowca bo rodzice zawsze mieli sklep i dla mnie normalne jest sprzedanie największej liczby towaru i ciagle szukanie nowości zeby udoskonalić sklep i asortyment ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3479 |
|
Konto usunięte
|
Martyna nie przejmuj się babka, waga wcale nie jest zła! Zapytaj sie jej ile ona ważyła przed ciążą :-P
Aisa ile dalas za komplecik? Jest boski! Dzieki za informacje o promocjach w rosmanie, właśnie poluje na oilatum i pampersy oilatum tani w tej aptece ktora podala Mandragorka, pewnie też tam zostawię majątek :-DJa się szykuje do meczu ;-) |
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Etusia dobrze ze pojechałaś sparwdzić co i jak , a babka zdrowo rabnieta no naprawde.....
dziewczyny pamietajcie ze duzo kg zejdzie po porodzie od razu: dziecko, łózysko, wody , krew-to wszytko swoje waży równeiż polecam doz bardzo czesto tam cos zamawiam, sa fajne znizki i trzeba szukac promocji w sklepach stacjonarnych jest duzo drozej, ja mam apteke z doz pod nosem to zawsze do apteki zamawiam i nawet za wysyłke nei płace
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

Módlcie się by ból nie powrócił, bo się zaj****** że tak powiem brzydko
I właśnie pochłonełam mega talerz spagetti.
Jejku ja ledwo wytrzymałam dwa wkucia, i to przy drugim pielęgniarz trzymał mnie za rękę żebym nie zemdlała
Ze dwa daj, a nie jeden

Mnie ta waga nie przeraża tak bardzo, bo w końcu wyglądam jak człowiek, ale denerwuję się na samą myśl o jutrzejszym gadaniu ginki na ten temat
w czapeczce się zakochałam